Den Haag – Groningen 1:0 (kon.) | Eindhoven – Venlo 4:0 (kon.) | Zwolle – Excelsior 2:0 (kon.)
Graafschap – Heerenveen 0:5 (kon.)
konec
PEC Zwolle
2:0 (1:0)
SBV Excelsior
Sobota 06.10.2018, 19:45 • IJsseldelta Stadion, Zwolle • Nizozemská Eredivisie • 8. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 19:45.
     
    SBV Excelsior

    Jeden z Rotterdamských týmů zažívá prozatím poněkud průměrný start do nové sezóny, přesto ho ve velmi vyrované nizozemské lize dělí pouhá jedna pozice od postupových příček, které v Eredivisi znamenají boj v play-off o Evropskou ligu. Svěřenci Adrie Poldervaarta mají prozatím na svém kontě devět bodů i díky výhře v posledním kole ve svém svatostánku proti Venlu, které dovedli do vítězného konce i přes červenou kartu Messaouda. Záložník Excelsioru tak bude bezpochyby chybět v utkání proti Zwolle.

    Forma v posledních 5 utkáních: 2-2-1
    Breda – Excelsior 0:2
    Excelsior – Den Haag 2:4
    Willem II – Excelsior 2:2
    Excelsior – Heerenveen 3:3
    Excelsior – Venlo 1:0
     
    PEC Zwolle

    V bývalém působišti Tomáše Necida by se jistě nacházeli momentálně na lepším místě, než na právě dvanáctém, které celku ze středu severního Nizozemí momentálně náleží. I přesto, jak se může zdát postavení svěřenců Johna van't Schipa špatné, v případě výhry se mohou za určité souhry výsledků teoreticky vyhopnout až do horních pater nizozemské Eredivisie.

    Forma v posledních 5 utkáních: 2-1-2
    Zwolle – PSV 1:2
    Groningen – Zwolle 1:2
    Zwolle – Vittese 1:2
    FC Emmen – Zwolle 0:1
    Alkmaar – Zwolle 2:2
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje první poločas?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    Úvodní sestavy:

    PEC Zwolle: van der Hart – Ehizibue, Lam, van Polen, Paal – Genreau, Hamer, Dekker – Namli, van Duinen, V. van Crooij.
    Náhradníci: Bouzanis, Hauptmeijer – Flemming, Bouy, Lachman, Ligeon, Scamacca, Tripaldelli.

    SBV Excelsior: Stevens – Fortes, Mattheij, Matthys, Burnet – J. Schouten, El Hamdaoui, Koolwijk – Edwards, Ómarsson, Bruins.
    Náhradníci: De Fockert, Damen – Horemans, Caenepeel, Anderson, Hadouir, Haspolat, Mahmudov, Oude Kotte, van der Meer.

    Rozhodčí: van den Kerkhof.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Úvodní minuta patří hostům z Rotterdamu, kteří se už stihli vydat na první útočný výlet, leč z něj nic nebylo.
     
    2
    Na druhé straně to po pravé krajnici zkoušel Ehizibue, včas byl ale odstaven obranou soupeře a míč se od jeho nohy odrazil do zámezí. Stevens bude vykopávat.
     
    3
    Znovu aktivní Ehizibue na pravé straně, kde si zpracoval dlouhý míč, který předložil Namlimu. Pravý křídelník domácích vyzkoušel střelu zpoza vápna, ta ale letěla vysoko nad.
     
    4
    Fortes se marně snažil dostat za útočnou polovinu ve stínu soupeře, pod jehož nátlakem o kulatý předmět přišel a v jeho držení jsou nyní domácí.
     
    5
    Hamer vyslal nádhernou kolmicí přes polovinu hřiště do úniku van Crooije. Ten se s míčem vypravil až do pokutového území, kde se snažil hledat spoluhráče, míč ale zblokoval jeden z dobíhající stoperů hostí.
     
    7
    Excelsior už se dostával znovu k držení míče, nedorozumění při kombinaci před polovinou hřiště ale znamená zisk míče pro Zwolle.
     
    8
    Domácí si v poklidu vyměňují balón na polovině hřiště a se vší trpělivostí se snaží najít skulinku, přes kterou by vedla cesta k brankáři Stevensovi.
     
    9
    van Duinen vycítil příležitost na střelu na hranici vápna a neváhal příliš dlouho ani s realizací. Jeho hlava ale nenašla pochopení u jeho levé nohy, která poslala míč vysoko do ochozů stadionu.
     
    11
    Znovu jsou to domácí, kdo aktivně drží míč na svých kopačkách. Prozatím z toho ale neplyne žádné nebezpečí pro bránu soupeře.
     
    12
    Další kombinace domácích nenašla pochopení u van Duinena, který ztratil míč na útočné polovině.
     
    13
    Za nepříjemný přišlápnutí kotníku zezadu dostává první žlutou kartu utkání Ryan Koolwijk.
     
    15
    Excelsior se po deseti minutách dostal k souvislejšímu držení míče, ale nedokázal z toho vytěžit dostatečně mnoho na to, aby se vůbec dostal do pokutového území soupeře.
     
    17
    Zwolle znovu aktivnějším mančaftem na zeleném pažitu. Ani domácí se však nemohou i přes pohledné kombinace dostat k výraznějšímu zakončení.
     
    18
    Ómarsson dostával kolmou přihrávku do vápna mezi dva obránce. Stopeři Zwolle ale celý záměr přečetli a u míče byli dříve než útočník hostí.
     
    20
    Namli se s ničím nemazal a vyslal pozemní pumelici z hranice velkého vápna, která orazítkovala tyč soupeřovy svatyně! Domácí byli velmi blízko první brance utkání.
     
    21
    El Hamdaoui stáhl soupeře při rozvíjející se akci domácích, a rozhodčí byl donucen pískat faul. Zároveň střednímu záložníkovi Excelsioru důrazně vysvětlil, že podruhé podobný zákrok bude trestat žlutým kartónkem.
     
    23
    Zwolle právě vstřelilo branku!
    A Zwolle jde z nenápadné akce do vedení! VAN DUINEN využil ponechané výhody po držení jeho samotného, uvolnil se z levé strany směrem k pokutovému území, a střelou po zemi střílí první gól zápasu. Brankář Stevens si na míč sáhl, ale nedokázal jej zkrotit pro jeho vysokou razanci, a míč se tak pomalu dokutálel až za brankovou čáru.
    23. Mike van Duinen - 1:0
     
    25
    Domácím narostla po vstřelené brance křídla a nyní buší do hostů s ještě větší chutí. Naposledy si ale útočníci Zwolle nerozuměli při kombinaci na pravé straně útočné poloviny, a byli o míč připraveni obranou soupeře.
     
    27
    Hra se poněkud zklidnila na obě strany. Míč ve velkých frekvencích střídá svého majitele na kopačkách Zwolle nebo Excelsioru, ani jeden z týmů jej nyní nedokáže déle podržet na kopačkách.
     
    29
    K velké nelibosti domácích fanoušků bylo autové vhazování přisouzeno Excelsioru, který doteď vypadá ochromen vstřelenou brankou, a nadále pouze vyčkává, co vymyslí soupeř.
     
    31
    Ehizibue dostal dobrou přihrávku v pokutovém území, svou dělovkou ale napálil pouze boční síť Stevensovy branky.
     
    33
    Hosté se po dlouhé době dostávají k držení míče, jejich souhra ale postrádá jakoukoliv myšlenku navíc, která by překvapila soupeře.
     
    35
    Hamer se snažil rychlou přihrávkou najít svého útočníka před velkým vápnem, do trasy míče ale vložil nohu jeden ze soupeřů a do útoku může Excelsior.
     
    37
    Hosté už se sdružovali ve vápně soupeře a čekali na centr z pravé strany z nohy Edwarse. Toho ale skluzem na poslední chvíli zastavil Paal, a zneškodnil tak potencionální nebezpečí pro branku svého týmu už v jeho zárodku.
     
    39
    Namli nejprve poslal slabý centr do pokutového území, který se blesku rychle odrazil do prostor, kde si pohyboval i on sám. U míče byl ale dříve obránce soupeře, kterého pravý křídelník domácích zastavil jen za cenu faulu.
     
    41
    Koolwijk se z ničeho nic dostal po levé straně k ráně, která donutila k ostrému zákroku van der Harta. Ten se míče zmocnil až napodruhé, aby jej následně vykopl směrem na útočnou polovinu Zwolle.
     
    43
    Na zemi zůstává po nepřesném zakončení ležet van Duinen. Zdá se ale, že jeho polehávání pramení jen ze zklamání, které u něj vzniklo nevstřelením druhé branky v utkání, a zdravotně bude útočník domácích fit.
     
    45
    Edwards se na konci poločasu dostal do dobré šance na srovnání. Jeho rána ale prolétla těsně vedle tyče.
     
    45+1
    Rozhodčí nastavuje jednu minutu navíc.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje druhý poločas?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    Po první půli jde od šaten spokojenější Zwolle, které naprosto po zásluze vede o jednu branku zásluhou Mike van Duinena, který proměnil samostatný únik. Hosté místy působili, jakoby doteď nevysedli z autobusu po cestě do Zwolle, a v druhém poločase budou muset svůj projev hodně pozměnit, pokud dnes chtějí pomýšlet na nějaký ten bod tabulky.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 20:46.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    47
    Zmatky hned v úvodu druhé půle v obraně Excelsioru musel hasit Matthys. Vše nakonec pro hosty dobře dopadlo a můžou se hnát vpřed.
     
    49
    Rohový kop hostí odhlavičkoval do bezpečí jeden z domácích stoperů. I teprve po čtyřech odehraných minutách druhé poloviny utkání nutno konstatovat, že hosté do něj vstoupili jako vyměnění.
     
    50
    Dnes velmi aktivní van Duinen si našel volný prostor v pokutovém území soupeře, kde také dostal přihrávku, aby ale poslal míč vysoko nad svou slabší levou nohou.
     
    52
    Tempo Excelsioru po pěti minutách znovu, stejně jako v prvním poločase, opadlo, a znovu jsou to hráči domácího Zwolle, kdo přebírá iniciativu utkání.
     
    53
    van Crooij vybojoval další rohový kop pro svůj tým. Jeho exekuci si vzal na starosti Namli, jeho mířidla ale našla pouze hlavu soupeřova obránce.
     
    54
    Tentokrát byl za cenu žluté karty zastaven velmi aktivní Namli hráčem hostí Bruinsem.
     
    55
    Zwolle právě vstřelilo branku!
    A Zwolle využívá nabídnutou standardku ke vstřelení druhé branky! Na centr z poloviny útočné části Zwolle si nejvýše vyskočil THOMAS LAM, a přesnou rychlou hlavičkou nedal Stevensovy žádnou šanci zakročit. Domácí se tak ujímá pohodlného dvoubrankového náskoku.
    55. Thomas LAM - 2:0
     
    58
    Zwolle i nadále nemá dost. Obrana Excelsioru je jako opařená a další gól domácích doslova visí na vlásku.
     
    60
    Další útočný výpad domácích zastavený pouze za cenu žluté karty. Tu tentokrát od hlavního rozhodčího viděl Burnet.
     
    61
    Střídání v týmu SBV Excelsior: ze hřiště odchází Mounir El Hamdaoui, přichází Mikael Anderson.
    Střídání v týmu SBV Excelsior: ze hřiště odchází Marcus Edwards, přichází Robin van der Meer.
     
    63
    Poprvé se žlutí i na straně domácích. Hamer to přehnal s důrazem a je po zásluze potrestán.
     
    65
    O Namlim se domácí obraně bude zdát ještě hodně dlouho. Znovu to byl pravý křídelník Zwolle, kdo se probil až do pokutového vápna, kde jeho razantní pokus zblokoval na roh jeden z obránců.
     
    67
    Už to vypadalo, že by se Excelsior jednou za uherský rok mohl vydat také do útoku. Plány ale hostům překazila dobře zorganizovaná obrana domácích, která ihned posílá míč znovu na své útočné hráče.
     
    69
    Rychlé nohy Namliho doběhly nádhernou průnikovku Matthyse, pravý útočník se s míčem dostal až před Stevense, kde byl ale na poslední chvíli zastaven van Polenem.
     
    71
    Domácí jsou hlavním trenérem nabádání k neustálé aktivitě. Je vidno, že ze strany Zwolle nehrozí žádné podcenění nebo úleva i přes dvoubrankové vedení.
     
    72
    Ómarsson si zpracoval dlouho přihrávku a zamířil s míčem na pravou stranu, aby jej hned vrátil dobíhajícím spoluhráčům do středu pole. Excelsior se nyní na pár chvil usadil na útočné polovině.
     
    73
    Nakonec po nepřesné kombinaci skončil míč u brankáře van der Harta, který následně zakopává míč do zámezí pro ležícího Matthyse, kterého nejspíše trápí křeč.
     
    75
    Tempo hry v posledních momentech poněkud upadlo. Domácí vypozorovali, že hosté už působí smířeně s dosavadním výsledkem, a tak se přestali zbytečně tlačit do útočných akcí.
     
    77
    Domácí už zalezli na svou obrannou polovinu ve všech jedenácti hráčích a vyčkávají, co vymyslí soupeř, který se za celý zápas nedostal ke kloudnějšímu zakončení.
     
    79
    Excelsior po nepřesné rozehrávce znovu ztratil míč, aby se o pár chvil později dostal k další střele Namli. Jeho dělovka ale zamířila vysoko nad.
     
    80
    Střídání v týmu PEC Zwolle: ze hřiště odchází Denis Genreau, přichází Zian Flemming.
     
    82
    Domácí nadále v poklidu kombinují. Hosté už doslova vyčkávají na konec zápasu, který se nezadržitelně blíží.
     
    84
    Střídání v týmu PEC Zwolle: ze hřiště odchází Mike van Duinen, přichází Gianluca Scamacca.
    Střídání v týmu SBV Excelsior: ze hřiště odchází Elías Már Ómarsson, přichází Denis Mahmudov.
     
    86
    Stevens sebral míč do rukou před dobíhajícím útočníkem Excelsioru a posílá jej směrem ke spoluhráčům, kteří už velmi poklidnou kombinací vyhlížejí konečný hvizd, který pro něj bude velmi pravděpodobně znamenat zisk tří bodů.
     
    88
    van Crooij se uvolnil na levé straně a snažil se hledat v pokutovém území nabíhajícího spoluhráče, jeho centr ale skončil na prvním obránci hostí.
     
    90
    Hlavní rozhodčí nastavuje čtyři minuty.
     
    90+2
    Nákop Stevense skončil beznadějně v zámezí, což znamená další výhodu držení míče pro domácí.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    Domácí Zwolle ve druhé půli přidalo druhou branku zásluhou přesně hlavičky Thomase Lama, a zaslouženě si dnes v pohodě dokráčelo ke třem bodům do tabulky nizozemské Eredivise. Hosté mají do dalšího zápasu co zlepšovat, pokud chtějí pomýšlet do budoucna na zisk bodů.
     
    Ode mne je to pro dnešek vše, přeji vám příjemný zbytek víkendového večera. (21:36:40)

    Daniel Gargulák

    Branky: 23. van Duinen, 55. Lam

    Karty:   63. Hamer (ZWO) – 13. Koolwijk (EXC), 54. Bruins (EXC), 60. Burnet (EXC)


    Držení míče: 59 % : 41 %.
    Střely na branku: 4:2. Střely mimo: 17:1. Rohy: 5:5. Ofsajdy: 1:0. Fauly: 11:12.
    PEC Zwolle: van der Hart – Ehizibue, Lam, van Polen, Paal – Genreau (80. Flemming), Hamer, Dekker – Namli, van Duinen (84. Scamacca), V. van Crooij.
    Náhradníci: Bouzanis, Hauptmeijer – Flemming, Bouy, Lachman, Ligeon, Scamacca, Tripaldelli.

    SBV Excelsior: Stevens – Fortes, Mattheij, Matthys, Burnet – J. Schouten, El Hamdaoui (61. Anderson), Koolwijk – Edwards (61. van der Meer), Ómarsson (84. Mahmudov), Bruins.
    Náhradníci: De Fockert, Damen – Horemans, Caenepeel, Anderson, Hadouir, Haspolat, Mahmudov, Oude Kotte, van der Meer.

    Rozhodčí: van den Kerkhof.
    bahis siteleri