Jekatěrinburg – N.Novgorod 1:3 (kon.) | Magnitogorsk – Kazaň 2:3 (kon.) | Čeljabinsk – Nižněkamsk 3:2 (kon.)
Čerepovec – Petrohrad 1:6 (kon.) | Jaroslavl – Dynamo Moskva 2:0 (kon.)
konec
Lokomotiv Jaroslavl
2:0 (0:0, 1:0, 1:0)
Dynamo Moskva
Čtvrtek 22.11.2018, 17:30 • Arena 2000 • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:30.
     
    Hezký den všem fanynkám a fanouškům! Kontinentální hokejová liga má na programu další zápasy, my budeme společně sledovat souboj mezi Lokomotiv Jaroslavl a Dynamo Moskva.
     
    Lokomotiv Jaroslavl
    (18 výher, 12 proher – 39 bodů)

    Hokejisté Lokomotivu prožívají celkem vydařenou sezóny, v tuto chvíli se totiž nacházejí na čtvrté pozici, přičemž na vedoucí CSKA Moskva ztrácejí propastných třináct bodů. Lokomotiv se ale v posledních týdnech nachází v hodně kolísavé formě, neboť po výhře ihned následuje porážka. Ta poslední se uskutečnila v minulém kole, ve kterém Jaroslavl nestačil na finský Jokerit, který nakonec zvítězil poměrem 4:3. Lokomotiv se ale řadí mezi čtveřici nejlepších týmů na vlastním stadionu, dohromady zde odehrál patnáct utkání, přičemž prohrál v šesti případech. Jaroslavl ale poslední domácí zápas nezvládla, podlehla totiž Soči 1:2.
     
    Dynamo Moskva
    (11 výher, 18 porážek – 25 bodů)

    Na opačné straně stojí moskevské Dynamo, které má úplně jiné starosti. Tento celek v tuto chvíli okupuje až devátou pozici západní konference, na svém kontě má pětadvacet bodů, což činí jednobodovou ztrátu na příčky zaručující vyřazovací boje. Dynamu byla ukončena dvouzápasová šňůra bez porážky, v minulé kole se totiž na ledě Novosibirsku uskutečnila gólová přestřelka, kterou nakonec zvládl domácí celek, jenž zvítězil 6:4. Naopak Dynamo patří k těm horším celkům na ledě soupeřů, z šestnácti zápasů vyhrálo pouze šestkrát. Jedno se ale moskevskému celku musí nechat, vyhrál totiž čtyři z posledních pěti venkovních zápasů.
     
    Československá stopa v zápase

    Alexander Salák (JAR)
    Jakub Nakládal (JAR)
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje první třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:10
    Úvodní vhazování tohoto zápasu dopadlo lépe pro domácí celek, který poslal puk za vlastní branku, kde se dokázal nejlépe zorientovat Nakládal.
     
    01:25
    Dynamo zakládalo útočnou akci po pravém křídle, kde byla přihrávka na Kagarlickiho přílši dlouhá. Na druhé straně se ke střele nedostal Sannikov.
     
    02:20
    Dobrá pozice číhala před Volkovem, jehož rána švihem proletěla těsně vedle brány. Konovalov nemusel zasahovat, na ledovou plochu zavítala třetí formace Lokomotivu.
     
    03:15
    První zákrok také pro Bočarova, na kterého zkoušel vyzrát Čerepanov, jehož nahození od modré čáry skončilo ve výstroju ruského brankáře.
     
    04:27
    Jelesin se dostal k levému kruhu, odkud pouze nahazoval na branku. Bočarov vyrazil puk do strany, kde se nacházel Sannikov, jenž spolupracuje s Iljenkem.
     
    05:15
    Na druhé straně si patřičně důrazně počínal Čerepanov, který za sebe nepustil Brjukvina. Obešlo se to bez faulu, může se pokračovat ve hře.
     
    06:30
    Během krátké chvíle se opět přerušila, následuje tak komerční přestávka. Zatím sledujeme celkem vyrovnanou podívanou, bez větších šancí na obou stranách.
     
    07:13
    Vyloučení v týmu Dynamo Moskva (2 min. pro hráčskou lavici – příliš mnoho hráčů).
     
    07:20
    Velkou nepříjemnost musel řešit Konovalov, který musel reagovat na odraz od brusle. Domácí brankář to nakonec zvládl na jedničku, vhazovat se bude po jeho levici.
     
    08:25
    Ihned po vhazování si Kagarlickij sjel za modrou čáru, odkud oslovil kolegu Šipačova, jehož tvrdá rána z první prosvištěla několik centimetrů vedle brány.
     
    09:13
    Nakládal měl na modré čáře velké problémy, nakonec ale předal puk Kontiolovi, jehož tvrdá rána minula branku. Na druhé straně musel Loktionov blokovat zakončení v podání Indrašise.
     
    10:30
    Lokomotiv se usadil v útočném pásmu, nakonec ale hosté vyhodili puk do bezpečí. Rychlý protiútok zkoušel zakončit Makarov, kterému ale rána moc nevyšla.
     
    11:43
    Vyloučení v týmu Lokomotiv Jaroslavl (Alexandr Jelesin – 2 min., nedovolené bránění).
     
    12:40
    Dynamo se dokázalo usadit před opačnou brankou, kde Šipačov zkoušel přihrát před branku na Alexejeva, který ale s tímto záměr moc nepočítal, domácí se osvobodili.
     
    13:28
    Hietanen si vyměnil puk s Alexejevem, avšak k žádnému zakončení nedošlo. Nakonec se k ráně odhodlal Mironov, který trefil pouze clonícího protihráče.
     
    14:47
    Na druhé straně se podél pravého mantinelu dostával před branku Iljenko, jehož zakončení nakonec prosvištělo nad brankou. Následně Dynamo vyhodilo přes všechny čáry.
     
    15:20
    Z velkého úhlu střílel na bránu Alexejev, který trefil pouze dobře postaveného brankáře. Posléze Šipačov přihrával lépe postavenému Muranovovi, který úplně minul branku.
     
    15:23
    Vyloučení v týmu Lokomotiv Jaroslavl (Petri Kontiola – 2 min., hákování).
     
    16:11
    Osipov měl dostatek času na vyhození puku, který nakonec skutečně poslal na druhou stranu. Aby toho nebylo málo, tak chybné rozehrávky mohl využít Loktionov, který trefil pouze beton Bočarova.
     
    17:39
    Alexejev nabral rychlost, díky které se dostal za opačnou branku. Jeho kolegové následně roztočili kolotoč přihrávek, avšak Lokomotiv se brání velmi dobře.
     
    18:03
    Dobrá palebná pozice pro Nikulina, jehož dělovku dokázal Konovalov fantasticky zneškodnit. Poté se před brankovištěm strhla menší mela obou celků.
     
    19:34
    U levého hrazení se o puk přetahovala početná skupina hráčů, hlavní sudí dlouho nechal hru pokračovat, až nakonec puk vydoloval hostující celek.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhé třetině?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    Máme za sebou první třetinu, která nám nepřinesla žádnou přesnou trefu. Sledovali jsme celkem vyrovnanou podívanou, možná o trochu aktivnější bylo Dynamo, které těžilo z přesilových her, ve kterých se vytvořilo několik slibných šancí. Také Lokomotiv si přichystal několik sympatických akcí, avšak ani jedna neskončila kýženým úspěchem. Doufejme, že druhé dějství nabídně nějakou tu branku.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:10
    Úvodní vhazování druhé třetiny dopadlo lépe pro domácí mužstvo, které ihned rozjelo první útočnou akci, která se ale moc nepovedla, hrát tak může soupeř.
     
    21:20
    Český obránce Nakládal ještě udržel třetinu, posléze se ale k puku dostal Hietanen, který vyhodil přes všechny čáry. Překvapivě z toho ale nebylo zakázané uvolnění.
     
    22:16
    Volkov zvládl jednom nahodit, což přinutilo Konovalova k zákroku. Domácí brankář navíc stačil rozehrát, jenomže moskevský celek sevřel soupeře v jeho vlastním pásmu.
     
    23:07
    Vyloučení v týmu Dynamo Moskva (Ivan Igumnov – 2 min., podrážení).
     
    23:30
    Kartajev projel až do útočného pásma, kde jeho kolegové vybojovali zdánlivě ztracený kotouč. Posléze se ale hrací předmět dostal na domácí střídačku.
     
    24:07
    Hezká kombinace domácích hráčů přinesla tvrdou ránu od Osipova, jehož střelu dokázal Bočarov ukrýt do lapačky. Vhazovat se bude po levici ruského brankáře.
     
    24:45
    Jaroslavl právě vstřelila branku!
    Máme tady úvodní branku dnešního zápasu! Jaroslavl se na delší dobu usadila v útočném pásmu, načež si mezi kruhy sjel forvard Kozun, který našel úplně volného ANDREJE LOKTIONOVA, jenž trefil odkrytou bránu hostujícího celku.
    Asistence: Staffan Kronwall, Brandon Kozun.
    24:45 Andrej LOKTIONOV - 1:0
     
    25:04
    Vyloučení v týmu Dynamo Moskva (Ilja Nikulin – 2 min., podrážení).
     
    26:15
    Nyní velmi dobře zasáhl Kagarlickij, který vyložil hůl do přihrávky, což vedlo k osvobození. Posléze se ale k ráně dostal Loktionov, který tentokráte těsně minul branku.
     
    27:04
    Posléze Dynamo opět vyhodilo přes všechny čáry, naopak soupeři se nepodařilo založit protiakci. Je z toho icing, hra se tak vrací do útočného pásma Dynama.
     
    27:06
    Vyloučení v týmu Lokomotiv Jaroslavl (Nikolaj Kovalenko – 2 min., krosček).
     
    28:27
    To byla zajímavá šance pro hostujícího Kagarlickiho, který byl u zadní tyči zcela sám. Jeho rána po zemi pouze trefila domácího brankáře do levého betonu.
     
    29:12
    Nyní se do hry zapojil také hlavní sudí, který si všiml postavení útočícího hráče v brankovišti. Jednalo se o hostujícího Makarova, hra se tak vykázala do středního pásma.
     
    30:20
    Čtvrtá formace Lokomotivu se na malý moment dostala do útočného pásma, záhy tu ale byl rychlý kontr soupeře, Šipačov se ale daleko s toušem nedostal.
     
    31:04
    Vyloučení v týmu Lokomotiv Jaroslavl (Nikolaj Averin – 2 min., podrážení).
     
    31:47
    Brjukvin to zkoušel hodně tvrdou střelou, kterou ale trefil pouze jednoho z protihráčů. Posléze to ještě od modré čáry zkoušel Nikulin, který rovněž neuspěl.
     
    31:59
    Vyloučení v týmu Lokomotiv Jaroslavl (Jakub Nakládal – 2 min., hákování).
     
    32:34
    Dynamo pochopitelně sevřelo soupeře, avšak dlouho dub to nevedlo k ničemu nebezpečnému. Nakonec Kagarlickij ještě hledal spoluhráče, nikoho ale nenašel.
     
    33:20
    Posléze to ještě zkoušel Kagarlickij, který si navedl puk k pravému kruhu, odkud trefil pouze Konovalova. Dynamo pořádně zlobí, k vyrovnávací brance to zatím nevede.
     
    34:29
    Dynamo to nyní zkoušelo až od vlastní brány, Nikulinovi se ale nepodařilo kloudně rozehrát. Po delší době se Lokomotiv dostává k útočnému výpadu.
     
    35:34
    Osipov si na pravém křídel vybral Kozuna, který oslovil Nakládala. Český obránce byl v tísni, nakonec se mu ale podařilo poslat kotouč k Loktionovi.
     
    37:21
    Konovalov nyní zkontroloval tečovanou střelu, která nakonec putovala vedle brány. Následně Šipačov neustál důrazný souboj u levého hrazení.
     
    38:37
    Igumnov si nabruslil do volnějšího prostoru, odkud trefil pouze brusli protihráče. Lokomotiv ještě udržel pásmo, jenomže přihrávka na Kozuna byla příliš prudká.
     
    39:27
    Vyloučení v týmu Lokomotiv Jaroslavl (Rušan Rafikov – 2 min., nedovolené bránění).
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve třetí třetině?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    Máme za sebou také druhou třetinu, která nám konečně nabídla branku. Postaral se o ní domácí celek, který využil přesilovou hru, konkrétněji se o úvodní trefu postaral Loktionov. Posléze iniciativu převzal soupeř, který si vytvořil několik velice slibných příležitostí. Dynamo navíc hrálo dvojnásobnou přesilovou hru, kterou ale odehrálo hodně bídně. Lokomotiv tak půjde do poslední periody s jednobrankovým vedení, které je ale hodně ošidné.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:10
    Úvodní vhazování poslední periody dopadlo lépe pro hostující celek, který ihned zkoušel zaútočit po pravé straně. Velmi dobře ale zasahoval obránce Rafikov.
     
    41:15
    Dynamu se přesilová hra opět moc nevydařila, na její koncovce se přeci jenom dostalo do vyložené šance, jenomže Šipačov zakončoval pouze do výstroje Konovalova.
     
    42:23
    Sannikov ještě chytře dohrál protihráče, k zisku kotouče to ale nevedlo. I přesto se domácí nastěhovali do útočného pásma, Iljenko ale nevyzrál na dvojici protihráčů.
     
    43:33
    Úvodní formace domácích se dlouho přetlačovala u levého hrazení, jako vítěz nakonec vyšel Kartajev, kterého ihned čistým způsobem obral o kotouč protihráč.
     
    44:28
    Chytrou tečí se prezentoval domácí Jurtaikin, který ale nedokázal zamířit mezi mezi ruku Bočarova. Hosté mají velké problémy s rozehrávkou, nyní se o ní pokouší Alexejev.
     
    45:27
    Šipačov poslal puk až na modrou, kde se Nikulin dostal k slabému nahození, které nebylo nebezpečné. Posléze se hosté dostali do ofsajdového postavení.
     
    46:47
    Přihrávka o mantinel směřovala na Kovalenka, který se ale s pukem nedostal za modrou čáru. Na druhé straně dostal nabito Mozer, který trefil pouze clonícího Sannikovova.
     
    47:28
    Konovalov si po delší době zahrál s pukem, který poslal vedle stojícímu spoluhráči. Rychlou akci Lokomotivu musel přerušit hostující obránce Volkov.
     
    48:21
    Vyloučení v týmu Dynamo Moskva (Miika Koivisto – 2 min., podrážení).
     
    48:27
    Loktionov měl ideální rychlost, nakonec z pravého kruhu zkoušel prověřit Bočarova, který jeho zakončení vyrazil do strany. Lokomotiv vzorně napadá rozehrávku.
     
    49:30
    Domácí se po třiceti vteřinách konečně dostali k přesilovkovému kolotoči. Přihrávka směřovala mezi kruhy na Kozuna, který následně vypálil vedle branky.
     
    50:38
    Sannikov pronikl až k levému mantinelu, kde se spoluhráčem usiloval o odražený kotouč. Domácí nakonec vyšli vítězně, nicméně přihrávka na Kontiolu neprošla.
     
    51:03
    Vyloučení v týmu Dynamo Moskva (Alexej Pepeljajev – 2 min., vražení na hrazení).
     
    52:02
    Loktionov i napodruhé zvítězil na vhazování proti Šipačovovi, následně Nikulin zkoušel vyhodit puk, nakonec to za něj udělal kolega Kagarlickij.
     
    53:03
    Tato přesilová hra opět nebyla moc povedená, Lokomotiv se svým vedením hodně hazarduje. Do konce zápasu nezbývá moc času, avšak Dynamo určitě bude usilovat o vyrovnávací branku.
     
    54:27
    Kozun dokázal dojet zdánlivě ztracený puk, poté si nabruslil před branku, načež po jeho přihrávce pálil těsně vedle brány Loktionov. Dynamo rozjíždí rychlou protiakci.
     
    56:18
    Mojsejev to zkusil přihrávku bekhendem na Mozera, u kterého ale byla dvojice protihráčů. Aby toho nebylo málo, tak si před branku sjel Alexejev, který ale trefil pouze Konovalova.
     
    57:17
    Nakládal udělal to nejlepší, co v danou chvíli mohl. Český obránce to zkusil nástřelem na hostující branku, Bočarov ukázal svojí připravenost. Posléze hostující brankář vychytal Sannikova.
     
    58:25
    Domácím hráčům nyní nevyšel přechod do útočného pásma, ofsajdem se nakonec prezentoval Osipov. Hra se tak přestěhuje zpět před červenou čáru.
     
    59:20
    Dynamo to zkusilo středem hrací plochy, nakonec je z toho pouze icing. To určitě moskevský celek nepotěšilo, Bočarov tak bude muset zůstat v bráně.
     
    59:25
    V době, kdy to hosté zkouší v šesti, nebezpečně zakončoval Nikulin, jehož dělovku dokázal Konovalov zneškodnit.
     
    59:28
    Jaroslavl právě vstřelila branku!
    Je tu zřejmě rozhodující branka tohoto zápasu! Dynamo nedokázalo udržet puk v útočné třetině, k němu se tak dostal ANDREJ LOKTIONOV, který si nabruslil do středního pásma, odkud bekhendovou střelou poslal puk do prázdné brány.
    Asistence: Jegor Averin.
    59:28 Andrej LOKTIONOV - 2:0
     
    Konec zápasu.
     
    Je konec! Dnešní utkání nakonec končí vítězstvím Lokomotivu Jaroslavl, který svého soupeře porazil poměrem 2:0. Ve třetí periodě jsme sledovali hodně bojovnou podívanou, přičemž se domácí snažili vycházet ze zajištěné obrany, což celkem vycházelo. Ke konci zápasu se soupeř nadechl ke hře bez brankáře, což ale přinesl druhou branku, o kterou se opět postaral Loktionov. Lokomotiv tak bere dva body, naopak hostující celek se obejde bez bodového zisku.
     
    Statistiky utkání:
    Střely na branku – 24:25.
    Zblokované střely – 19:4.
    Vyloučení – 6:6.
    Využití přesilovek 1/6 – 0/6.
    Vhazování – 20:31.
     
    Československá stopa v zápase

    Alexander Salák (JAR) do utkání nezasáhl
    Jakub Nakládal (JAR) 0+0, 3 střely, 2 TM, čas na ledě 20:25 (19:44:27)

    David Suchý

    Branky a nahrávky: 25. Loktionov (Kronwall, Kozun), 60. Loktionov


    Lokomotiv Jaroslavl: Konovalov (Salák) – Nakládal, Rafikov, Kronwall (C), Jelesin, M. Osipov, Čerepanov, Averin, Jurtajkin – Kozun, Kontiola, Loktionov – Sannikov (A), Iljenko (A), Averin – Kartajev, Alexejev, Kudrjavcev – Kovalenko, Ivanov, Kajumov.
    Dynamo Moskva: Bočarov (Jerjomenko) – Hietanen, Mironov, I. Nikulin (C), Volkov, Menšikov, Koivisto, J. Zajcev, Pepeljajev – Alexejev, Šipačov (A), Kagarlickij – I. Makarov, Indrašis, Brjukvin – V. Kuljomin (A), Mozer, Moisejev – Igumnov, Jefremov, Muranov.

    Rozhodčí: Birin, Soin – Otmachov, Sivov
    bahis siteleri