River Plate – Boca Juniors 3:1 (po pr.)
po prodl.
River Plate
3:1 (0:1)
CA Boca Juniors
Neděle 09.12.2018, 20:30 • Estadio Santiago Bernabeu, Madrid • Copa Libertadores • Finále
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:30.
     
    Hezký večer při sledování zápasu, který je v Jižní Americe přezdíván "Utkáním století", avšak se uskuteční na evropské půdě.

    V Buenos Aires se nezdařily dva pokusy sehrát odvetné utkání finále Copa Libertadores, jihoamerické obdoby Ligy mistrů mezi arcirivaly River Plate a Bocou Juniors a dochází tak k až bizarní situaci, kdy se v jedné sezóně uskuteční finále evropské i jihoamerické nejprestižnější klubové soutěže v jednom městě. Finále Ligy mistrů se chystá na stadiónu Atlética Madrid Wanda Metropolitano, rivalové z Buenos Aires si to rozdají v domácím prostředí Realu Madrid na Estadio Santiago Bernabeu.
     
    V roli domácího týmu se představí River Plate a protože ve finále Copa Libertadores neplatí pravidlo o počtu vstřelených branek na hřišti soupeře, tak vítěz bere vše a při jakékoliv remíze se rozhodne v penaltovém rozstřelu, nehrálo by se ani prodloužení.

    Už zmiňované první utkání se muselo o den odložit, důvodem byla průtrž mračen nad Buenos Aires a na beznadějně vyprodaném stadiónu La Bombonera se domácí Boca Juniors ujala dvakrát vedení, pokaždé se ale bílo-červeným podařilo vyrovnat a mají tak mírně výhodnější výchozí pozici do odvety.

    Ta se měla uskutečnit před dvěma týdny v Buenos Aires na neméně slavném Estadio Monumental, ovšem domácí příznivci zaútočili na autobus s hráči soupeře při jejich příjezdu na stadión a po zásahu pepřovým sprejem několik z nich muselo být odvezeno na vyšetření do nemocnice. Utkání se zprvu posouvalo o několik hodin, později se odložilo na následující den, avšak ani v neděli 25. listopadu nebyla natolik zaručena bezpečnost pro hosty, že vedení jihoamerické federace ve spolupráci s FIFA začalo hledat jiné řešení.

    Byť zejména River Plate projevilo značnou nespokojenost, tak dějištěm zápasu byl určen právě Madrid. Oba dva týmy dostaly k dispozici po pěti tisících vstupenek pro své fanoušky, dalších dvacet tisíc vstupenek je určeno pro argentinské příznivce, kteří mají trvalý pobyt mimo Argentinu s prioritou Španělska, po třech tisících mají k dispozici oba kluby pro své partnery a hosty a čtyřicet tisíc vstupenek bylo zařazeno do volného prodeje, avšak tady měli prioritu členové Realu Madrid.
     
    River Plate

    River Plate sídlí v Belgranu, takovém předměstí Buenos Aires, a je rekordním šestatřicetinásobným argentinským šampiónem, jeho dnešní soupeř je o tři ligová prvenství chudší.

    V probíhajícím ročníku argentinské ligy si River Plate často střídá výhry s porážkami a po nekompletním čtrnáctém kole obývá jedenáctou příčku tabulky s pětibodovou ztrátou na Bocu, disponuje ale ještě dvěma zápasy k dobru na svého dnešního soupeře a třemi na většinu ostatných týmů.

    V Copa Libertadores River Plate ovládlo skupinu D, byť k bilanci 3-3-0 jim v šesti zápasech stačilo pouhých šest vstřelených branek, včetně domácích bezbrankových remíz s Flamengem a Santa Fé.

    Do vyřazovacích bojů River Plate vstoupilo z pozice čtvrtého nasazeného celku a v prvních dvou kolech si poradilo s krajany z Racingu a Independiente, v obou případech po bezbrankových remízách na hřišti soupeře jasně ovládlo domácí zápas.

    Pořádnou divočinu tak River Plate zažilo až v semifinále, kdy po domácí prohře 0:1 vyhrálo odvetu na hřišti Gremia 2:1 a postoupilo tak díky pravidlu více vstřelených branek soupeře, přičemž tu rozhodující "Los Milionarios" vstřelili až v nastaveném čase odvety z pokutového kopu, což vyvolalo obrovské emoce v hledišti i na hřišti.

    Trenér Macelo Gallardo se musí obejít bez dvou útočníků, neboť zraněný je Nacho Scocco a kolumbijský forvard Rafael Santos Borre se vykartoval v prvním zápase.
     
    CA Boca Juniors

    Boca v semifinále přešla přes brazilský Palmeiras celkovým součtem 4:2 z obou zápasů a hraje první finále od roku 2012, kdy výsledkem 0:2 podlehla dalšímu brazilskému celku Corinthians.

    V aktuálním ročníku argentinské ligy se Boca po třinácti utkáních nachází na páté příčce s bilancí 7-3-3, naposledy výhrou 1:0 na hřišti Independiente navázala na předchozí výhry proti Tigre a Patronatu.

    V rámci letošního Copa Libertadores měla Boca značné problémy v základní skupině H, kde před posledním kolem neměla postup ve svých rukou, okolnosti ji ale pomohly k postupu mezi šestnáct nejlepších celků soutěže.

    Do playoff byla Boca nasazena až z pozice číslo čtrnáct a v osmifinále na ni čekal třetí nejlepší tým základních skupin, s paraguajským Libertad Asunción si ale dokázala poradit stejně jako později s brazilskými celky Cruzeiro a Palmeiras, pátým a prvním nasazeným celkem ve vyřazovací fázi.

    Trenér Guillermo Barros Schelotto, bývalý útočník, který za Bocu odehrál rovných 300 ligových utkání, se zřejmě bude muset obejít bez brankářské jedničky Estebana Andrady, ten se zotavuje ze zlomené čelisti. Ze zdravotních důvodů je mimo hru i obránce Fabra, naopak díky odložení utkání o dva týdny se dohromady dali Lucas Olaza a Cristian Pavón, objev Argentinců na letošním světovém šampionátu, jenž nedohrál první poločas úvodního zápasu.
    Atmosféra na Santiago Bernabeu hodinu před úvodním výkopem.

    O tuto trofej se v dnešním derby bude bojovat.

     
    Úvodní sestavy:

    River Plate: Armani – Montiel, Maidana, Piňola, Casco – E. Pérez, Ponzio – Fernandez, Palacios, Martínez – Pratto
    Náhradníci: Lux – Martínez Quarta, Álvarez, Mayada, Mora, Quintero, Zuculini

    CA Boca Juniors: Andrada – Buffarini, Izquierdoz, Magallan, Olaza – Nandez, Barrios, P. Pérez – Pavón, Benedetto, Villa
    Náhradníci: Rossi – Ábila, Gago, Goltz, Jara, Tévez, Zárate

    Rozhodčí: Cunha – Taran, Espinosa (vš. Uruguay).
    Takto fanoušci Bocy Juniors vyprovázeli své hráče na cestu do Madridu.

    Santiago Bernabeu už je takřka zaplněné, epochální bitva o nehynoucí slávu se blíží.

     
    Dvaačtyřicetiletý uruguajský rozhodčí Andrés Cunha přivedl fotbalisty na scénu madridské arény, bitva největších rivalů fotbalové planety bude moci během několika minut začít.
     
    Stadiónem zazněla oficiální hymna nejprestižnější jihoamerické klubové soutěže, poprvé v její historii se ve finále střetávají dnešní soupeři.
     
    Podle všech předpokladů oba týmy oblečou tradiční barevné kombinace, Boca Juniors tedy modro-žlutou a River Plate bílé dresy s červeným pruhem.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Odstartováno! Utkání doprovází elektrizující atmosféra, na vyprodaném stadiónu je mnoho tisíc fanoušků obou rivalů.
     
    2
    První ostrý zákrok na Pabla Péreze, Boca rozehrává z vlastní poloviny.
     
    3
    Magallan nevybíravě podrazil Martíneze, River Plate dostává možnost standardní situace nedaleko rohu pokutového území.
     
    4
    Martínezův centr ke vzdálenější tyči odhlavičkoval za vlastní branku Izquierdoz, akce River Plate bude pokračovat od rohového praporku.
     
    4
    Rozhodčí Cunha musí řešit první neshody v pokutovém území, situace už se uklidnila a může se pokračovat.
     
    5
    Také centr Martíneze od rohového praporku ale nepřinesl první nebezpečnou situaci, brankář Andrada míč s přehledem vyráží do bezpečí.
     
    7
    Od úvodu se hraje nesmírně tvrdě, Pablo Pérez u postranní čáry srazil Fernándeze, ten se těžce zvedá z trávníku.
     
    8
    Dlouhý nákop Enza Péreze doletěl jen k brankáři Andradovi, ten rozehrává na své spoluhráče.
     
    10
    Po Olazově centru Maidana nechtěně ohrozil vlastního brankáře, když nepovedeným odkopem míč nasměroval jen těsně nad vlastní branku!
    10. Piňola si nepovedeným odkopem málem vstřelil vlastní branku.
     
    11
    Po následném rohovém kopu se míč z klubka těl před Armanim odrazil k naprosto osamocenému Pablu Pérezovi, jenž z otočky střílí do Armaniho!
     
    13
    River Plate pozvolna rozehrává u středové čáry, Boca je seřazena v obranném bloku.
     
    15
    Nepovedený pas Casca podél postranní čáry a vhazovat sice mohli hosté, kterými jsou vedeni Boca Juniors, brzy však jen vrátili míč na kopačky bílo-červených.
     
    16
    River Plate získalo možnost standardní situace v hloubi útočné poloviny, Martínezova rozehrávka nakrátko po zemi ale nevyšla ideálně a po neúspěšné akci na levé straně hřiště bude rozehrávat brankář Andrada.
     
    18
    Zónová obrana Bocy teď slavila úspěch, když přihrávka Ponzia se dokutálela přímo k Barriosovi, River Plate se ale brzy opět zmocnilo míče.
     
    20
    Martínez rozehrál rohový kop šikovným signálem po zemi na naprosto osamoceného Fernandeze, ten z nadějné pozice vysoko přestřeluje branku Estebana Andrady.
    20. Ignacio Fernández v dobré pozici přestřelil branku.
     
    22
    Po standardní situaci Bocy odražený míč vracel před branku Cristian Pavón, River Plate se podařilo odehrát míč za vlastní branku.
     
    22
    Po následném centru Villy ke vzdálenější tyči Magallan mezi několika protihráči hlavičkoval daleko vedle branky Franca Armaniho.
     
    23
    Další standardní situace pro Bocu, Villa si zasekl míč kolem Maidany, jenž soupeře podrazil.
     
    24
    Další Villův centr ale přeletěl všechny fotbalisty v pokutovém území, rozehrávat bude Franco Armani. Brankář, jenž nečekaně debutoval za argentinský národní tým během světového šampionátu v Rusku.
     
    26
    Fotbalisté Bocy přečkali nápor soupeře a v těchto minutách už to jsou oni, kdo tvoří hru.
     
    28
    Po Armaniho riskantní rozehrávce se do obrovských problémů u vlastního pokutového území dostal Ponzio a byť před Nandezem dokázal míč odkopnout, tak zároveň soupeře nedovoleně atakoval a Boca Juniors dostává možnost standardní situace z výborné střelecké pozice.
     
    28
    Ponzio zároveň vidí žlutou kartu a u míče už se domlouvá skupinka pěti hráčů v modro-žlutém.
     
    30
    Benedetto střílel jen do zdi, míč se ale odrazil k naprosto osamocenému Perezvi, ten trochu prováhal ideální možnost k zakončení do poloprázdné branky a poté jeho střelu dokázal Piňola srazit těsně vedle branky Franca Armaniho, přičemž Nandezovi před prázdnou brankou chyběly centimetry, aby na míč dosáhl!
    30. Nandezovi chyběly centimetry, aby dosáhl na míč před odkrytou brankou.
     
    31
    River Plate rychle přeneslo hru k soupeřově brance, kde fotbalisté v bílo-červeném vybojovali rohový kop.
     
    32
    Po Martinezově centru od rohového praporku je Piňolovi pískán útočný prohřešek, stoper River Plate si počínal nedovoleně v souboji s trojnásobnou početní převahou.
     
    34
    Nandez se dostal do tísně u postranní čáry, ze situace ale "vybruslil" díky nedovolenému zákroku Casca a rozehrávat může Boca.
     
    36
    Po čase jsou fotbalisté River Plate zase usazeni na polovině Bocy a hledají skulinu v kompaktně vyhlížející defenzivě soupeře.
     
    37
    Útočná akce River Plate končí nezdarem po nepřesné přihrávce Ponzia.
     
    39
    Znovu zaútočili domácí, kterými dnes jsou River Plate, Cascův centr ale doletěl jen k připravenému brankáři Andradovi.
     
    40
    Na opačné straně si na výborný Villův centr nabíhal v už takřka gólové pozici Benedetto, před nímž ale v poslední chvíli dokázal Armani míč vyrazit a zachránil svůj tým od inkasování!
     
    41
    Tentokrát zaútočilo River Plate, po Montielově přihrávce napříč pokutovým územím se do míče opřel Martínez, jeho rána ale letěla vysoko nad branku.
     
    43
    Po souboji s Pablem Pérezem zůstal na trávníku v bolestivé pozici ležet Montiel, Pérez za došlápnutí na soupeře dostává žluté varování.
     
    44
    Boca Juniors právě vstřelilo branku!
    Boca přečkala katastrofální chybu brankáře Andrady při rozehrávce, kdy Andrada vyběhl za míčem k rohovému praporku, poté přihrál přímo soupeři, River Plate ale nedokázalo využít prázdné branky a naopak inkasuje z rychlého protiútoku!

    A ten byl sehrán vskutku fenomenálně, kdy Nandez perfektní přihrávkou vysunul do brejku DARÍA BENEDETTA, jenž se parádně vyhl dvěma skluzujícím protihráčům a tváří v tvář brankáři Armanimu nezaváhal!
    44. Darío BENEDETTO - 0:1
     
    45+1
    Rozhodčí Cunha k úvodním pětačtyřiceti přidává dvě nastavené minuty.
     
    45+2
    V závěru nastaveného času River Plate vybojovalo ještě jeden rohový kop a všichni hlavičkáři míří před Estebana Andradu.
     
    45+2
    Dvěma Martínezovým centrům se ale Boca dokázala ubránit a rozhodčí Cunha následně svým hvizdem zakončil první poločas.
     
    45+2
    První poločas skončil.
     
    Fanoušci Bocy Juniors jsou v extázi, jejich oblíbenci se totiž krátce před přestávkou ujali vedení a otočili misky vah ve svůj prospěch.

    Gólová radost Bocy Juniors ve fotografiích.

     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Po změně stran se pokračuje v zahajovacích sestavách.
     
    47
    Montielův centr je sražen za branku Estebana Andrady, River Plate bude pokračovat rohovým kopem.
     
    48
    Po Martínezově centru od rohového praporku se do vzduchu zavěsil Maidana, v tísni ale branku vysoko přestřelil.
     
    49
    Po rychlé souhře s Prattem Ignacio Fernandez zpoza pokutového území střílel zhruba o metr vedle Andradovy branky.
    49. Fernandez po souhře s Prattem branku netrefil.
     
    51
    Neúspěšná souhra Bocy na pravém křídle, od branky rychle rozehrává Franco Armani.
     
    52
    Po Martínezově přihrávce tentokrát ze střední vzdálenosti střílel Exequiel Palacios, jeho přízemní ránu likviduje brankář Andrada.
     
    54
    Piňola zahrál rukou v nebezpečné blízkosti vlastního pokutového území, píská se proti River Plate a Boca dostává další možnost velmi nebezpečného volného kopu z dobré střelecké pozice.
     
    55
    Střeleckého pokusu se tentokrát ujal levák Olaza, trefil ale jen početnou zeď.
     
    56
    Pratto si naběhl na lobovanou přihrávku Fernandeze do pokutového území, kde proti němu na hranici sebeobětování vyběhl brankář Andrada, Pratto jemným zakončením branku přestřelil, navíc se nebezpečně střetl s Andradou, tady byla ve hře penalta i útočný faul, rozhodčí Cunha ale nepískal žádný zákrok.
    56. Srážka Pratta s brankářem Andradou.
     
    58
    Brankář Bocy Esteban Andrada je po srážce s Prattem stále ošetřován, už tedy alespoň vstal na nohy.
     
    59
    Nakonec tedy přeci jen rozhodčí Cunha pískal útočný faul Pratta, jednalo se však o velmi spornou situaci, už se ale bude moci ve hře pokračovat.
     
    59
    Střídání v týmu River Plate: ze hřiště odchází Ponzio, přichází Quintero.
     
    61
    Fernandezův centr z pravé strany je sražen za branku Bocy, rohový kop znovu rozehraje Martínez.
     
    61
    Po Martínezově centru se Izquierdoz nepříjemně hlavou srazil s Maidanou, píská se proti River Plate.
     
    62
    Střídání v týmu CA Boca Juniors: ze hřiště odchází Benedetto, přichází Ábila.
     
    64
    Villa se u postranní čáry dokázal elegantně probít kolem Casca, stopku mu ale včasným zákrokem vystavil Maidana.
     
    66
    Montiel potáhl míč podél pravé postranní čáry a následným centrem vyzval k zakončení Pratta, jeho hlavičku kryje brankář Andrada.
     
    66
    River Plate právě vstřelilo branku! Senzační kombinace River Plate vede k vyrovnání!

    Ignacio Fernandez vnikl do pokutového území díky narážečce s Palaciosem, poté připravil výbornou pozici pro LUCASE PRATTA, jenž ránou bez přípravy prostřelil brankáře Andradu!
    66. Lucas PRATTO - 1:1
     
    68
    V případě jakékoliv remízy by následovalo prodloužení, jelikož pravidlo o brankách vstřelených na hřišti soupeře v Copa Libertadores platí jen ve všech ostatních fázích play-off kromě finále.
     
    70
    River Plate po vstřelené brance oživlo a je nadále aktivnějším týmem na trávníku.
     
    72
    Fotbalisté Bocy Juniors ztrácí míče velmi rychle a převážně se brání, ovšem nepouští svého soupeře k pokutovému území.
     
    74
    Střídání v týmu River Plate: ze hřiště odchází Montiel, přichází Mayada.
     
    76
    Fernandez zahrál rukou ve středu hřiště, rozehrává Barrios.
     
    78
    Boca bude zahrávat nepřímý volný kop v pokutovém území soupeře!
     
    78
    Piňola šel šlapákem do souboje s Villou, který si chystal míč ke střele a protože obránce River Plate zasáhl jen míč, rozhodčí Cunha píská nepřímý volný kop.
     
    80
    Nadále se vše chystá k rozehrávce nepřímého volného kopu.
     
    80
    Pavón přistrčil míč Olazovi, ten střílí jen do zdi.
     
    81
    Sporný výrok rozhodčího Cunhy, po Ábilově šlapáku bylo pískáno proti River Plate, což těžce nesli fotbalisté v bílo-červeném a Fernandez nepřiměřenou reakci odnesl žlutou kartou.
     
    83
    Martínezův přízemní centr našel jen bránícího Izquierdoze, Boca přenesla hru do středu hřiště, kde Maidana ostrým skluzem podrazil Ábilu a prohlíží si žlutou kartu.
     
    85
    River Plate tentokrát útočí po levé straně, Martínez na křídle vybojoval autové vhazování.
     
    87
    Série žlutých karet pokračuje, tentokrát je potrestán Wilmar Barrios za zápasnické stažení Martíneze.
     
    88
    Po Palaciosově přihrávce tentokrát Martínez centroval svoji slabší pravačkou a mířil mimo dosah Lucase Pratta.
     
    89
    Střídání v týmu CA Boca Juniors: ze hřiště odchází P. Pérez, přichází Gago.
     
    90+1
    Rozhodčí Cunha oddaluje prodloužení o tři nastavené minuty.
     
    90+2
    Fotbalisté River Plate jsou usazeni na soupeřově polovině, zatím ale daleko od pokutového území.
     
    90+3
    Rozhodčí Cunha teď přerušil hru, protože po jednom ze soubojů zůstal před pokutovým územím Bocy ležet Nandez, zápas směřuje do prodloužení.
     
    90+5
    Nadále se čeká na navázání hry po ošetření Nandeze, ten kulhá za postranní čáru. Je ale jisté, že ve druhém poločasu se bude hrát už jen několik sekund.
     
    90+5
    Druhý poločas skončil.
     
    V normální hrací době odvety historicky prvního "Superclásica" ve finále Copa Libertadores se o držiteli trofeje nerozhodlo a pokračovat se bude prodloužením na dvakrát třicet minut!
     
    91
    Začal první poločas prodloužení.
     
    92
    Důležitý okamžik finále přichází hned na úvod prodloužení! Exequiel Palacios se neohroženě vrhl pod nohy Barriose, ten na soupeře došlápl a vidí druhou žlutou, potažmo červenou kartu! River Plate bude pokračovat v početní převaze.
    92. Červená karta po 2. žluté - Wilmar Barrios
     
    94
    Pavón po zisku míče u vlastního pokutového území zamířil do rychlého protiútoku, na útočné polovině se pokusil o narážečku s Ábilou, ten mu ale vracel nepřesnou přihrávku.
     
    96
    Střídání v týmu CA Boca Juniors: ze hřiště odchází Villa, přichází Jara.

    Trenér Bocy Guillermo Barros Schelotto reaguje na červenou kartu stažením útočníka Villy, střed hřiště posiluje Leonardem Jarou.
     
    97
    Střídání v týmu River Plate: ze hřiště odchází Palacios, přichází Álvarez.
     
    98
    Rohový kop Martíneze fotbalisté Bocy odvrátili jen ke Quinterovi, ten z dálky střílí prudce na branku.
     
    99
    Po Quinterově střele si brankář Andrada sedl na zem a vyžaduje ošetření. Fotbalisté Bocy Juniors teď budou šetřit čas všemi možnými prostředky.
     
    100
    Po ošetření Estebana Andrady už se může ve hře pokračovat.
     
    101
    Také Ignacio Fernandez dalekonosnou střelou míří vysoko nad břevno.
     
    103
    Po Martínezově přihrávce do pokutového území tentokrát zakončoval osmnáctiletý Álvarez, také ale měl mířidla nasměrována příliš vysoko.
     
    104
    Rohový kop pro River Plate, také v tomto případě ale útočnou akci zakončila střela vysoko nad branku.
     
    105+1
    První prodloužení skončilo.
     
    Po první části prodloužení se stále hraje 1:1, avšak hned v úvodu přidané půlhodiny Boca Juniors přišla o vyloučeného středopolaře Wilmara Barriose, v oslabení zatím ale drží nerozhodný stav.
     
    106
    Začalo druhé prodloužení.
     
    107
    Čas na trávníku tentokrát šetří Ábila, jenž zůstal ležet po srážce s Mayadou, po chvíli už se ale zvedá na nohy a může pokračovat.
     
    109
    River Plate právě vstřelilo branku! Po pohledné kombinační souhře se míče na osmnácti metrech od branky ujal JUAN FERNANDO QUINTERO a nechytatelnou střelou o břevno rozjásal davy fanoušků River Plate v hledišti!
    109. Juan Fernando QUINTERO - 2:1
     
    110
    Boca Juniors se pokusila o rychlou odpověď! Po Buffariniho centru Nandez prodloužil míč ke vzdálenější tyči, kde hlavičku Ábily na brankové čáře likviduje brankář Armani.
     
    111
    Střídání v týmu River Plate: ze hřiště odchází Fernandez, přichází Zuculini.
    Střídání v týmu CA Boca Juniors: ze hřiště odchází Buffarini, přichází Tévez.

    Střídají oba týmy, na straně Bocy dostává prostor i klubová legenda Carlos Tévez.
     
    113
    Tentokrát budou šetřit čas fotbalisté River Plate, začíná brankář Armani, jenž vyžaduje ošetření.
     
    114
    Obránce Bocy Olazu trápí výrazné zdravotní potíže, jeho spoluhráči ale nechtěli pozdržet hru a ženou se dopředu.
     
    115
    Už šest minut před koncem prodloužení si na rohový kop před branku River Plate naběhl i brankář Andrada.
     
    115
    River Plate se ubránilo dvěma rohovým kopům soupeře.
     
    116
    Fernando Gago střílel z velké dálky a byť míč před Armanim zaplaval, tak brankář River Plate střelu s jistotou zachytil.
     
    118
    Boca bude dohrávat zápas v devíti! Fernando Gago není schopen v zápase pokračovat, zraněn opustil scénu a míří do šaten.
     
    119
    Boca se i ve výrazném oslabení snaží útočit nákopy k pokutovému území, zadáci River Plate je ale sbírají a odehrávají do bezpečí.
     
    120
    Leonardo Jara měl na kopačce vyrovnání, trefuje ale tyč!
    120. Boca mohla vyrovnat i v devíti, Jara ale trefil tyč!
     
    120+1
    Žlutou kartu dostává Casco (River Plate).
    Žlutou kartu dostává Tevez (CA Boca Juniors).

    Strkanice před rohovým kopem Bocy.
     
    120+2
    River Plate právě vstřelilo branku! Na roh Bocy si před branku River Plate znovu naběhl i brankář Andrada, River Plate se ubránilo a po rychlém brejku GONZALO MARTÍNEZ skóruje do prázdné branky!
    120+2. Gonzalo MARTÍNEZ - 3:1
     
    120+2
    Konec zápasu.
     
    Okamžitě po závěrečné brance rozhodčí Cunha ukončil utkání a River Plate počtvrté v historii vítězí v Copa Libertadores a navíc nad historickým rivalem Bocou Juniors!

    Přitom museli utkání otáčet po brance Daría Benedetta krátce před přestávkou, ve druhém poločase ale vyrovnal Lucas Pratto a přesilovku po vyloučení Barriose v prodloužení využil k vítěznému gólu Juan Fernando Quintero.

    Po zranění Fernanda Gaga Boca Juniors dohrávala zápas v devíti a ve 120. minutě byla centimetry od vyrovnání při střele Jary do tyče, nakonec ale ještě inkasovala do prázdné branky a River Plate triumfuje! (23:08:37)

    Tomáš Kohlmann

    Branky: 66. Pratto (Fernandez), 109. Quintero (Mayada), 120+2. Martínez (Quintero) – 44. Benedetto (Nandez)

    Karty:   28. Ponzio (RIV), 81. Fernandez (RIV), 83. Maidana (RIV), 120+1. Casco (RIV) – 43. P. Pérez (BCJ), 87. Barrios (BCJ), 120+1. Tevez (BCJ)   92. Barrios (BCJ)


    Držení míče: 66 % : 34 %.
    Střely na branku: 6:3. Střely mimo: 9:5. Rohy: 8:5. Ofsajdy: 0:2. Fauly: 23:11.
    River Plate: Armani – Montiel (74. Mayada), Maidana, Piňola, Casco – E. Pérez, Ponzio (59. Quintero) – Fernandez (111. Zuculini), Palacios (97. Álvarez), Martínez – Pratto
    Náhradníci: Lux – Martínez Quarta, Álvarez, Mayada, Mora, Quintero, Zuculini

    CA Boca Juniors: Andrada – Buffarini (111. Tévez), Izquierdoz, Magallan, Olaza – Nandez, Barrios, P. Pérez (90. Gago) – Pavón, Benedetto (62. Ábila), Villa (96. Jara)
    Náhradníci: Rossi – Ábila, Gago, Goltz, Jara, Tévez, Zárate

    Rozhodčí: Cunha – Taran, Espinosa (vš. Uruguay)
    bahis siteleri