Děčín – Kobra 4:7 (kon.) | Jablonec n/N – Kolín 4:6 (kon.) | Vrchlabí – Letňany 5:1 (kon.)
Trutnov – Dvůr Králové n. L. 1:2 (po pr.)
konec
HC Vlci Jablonec nad Nisou
4:6 (4:0, 0:3, 0:3)
SC Marimex Kolín
Středa 09.01.2019, 18:00 • Zimní stadion Jablonec nad Nisou • 2. liga - Sever a Střed (ČR) • 29. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.
     
    Zdravím všechny fanoušky českého druholigového hokeje! Soutěž má dnes na programu své 29. kolo, a my se společně zaměříme na atraktivní souboj dvou předních celků ze skupiny Střed.

    HC Vlci Jablonec se nacházejí na nejvyšší příčce skupinové tabulky, a zároveň disponují velice slušnou formou. Z předchozích šesti zápasů totiž odešli hned pětkrát v roli vítězů a naposledy zostudili Bílinu, kterou na vlastním ledě rozprášili 10:0. Potvrdí také dnes roli favorita?

    SC Kolín na rozdíl od svého dnešního soupeře není tak suverénní a střídá výhry s porážkami. V předchozích dvou zápasech mimo vlastní stadion navíc vstřelil pouze jednu branku, zatímco doma mu to pálí na výbornou. Středočechy najdeme ve skupině Střed na třetím místě. Pomstí se Jablonci za vysokou domácí porážku 0:5?

    To se začneme dozvídat od středečních 18 hodin, kdy bude na jabloneckém zimním stadionu provedeno úvodní buly. Buďte u toho s námi!
     
    Úvodní sestavy:

    HC Vlci Jablonec nad Nisou: Hosnedl (Jelínek Jakub) – Melovič, Mrkvička, Pavlů, Čechura, Abraham, Šuráň, Havelka Dominik – Šilhan, Nezbeda, Frk, Homolka, Babec, Tondr Lukáš (A), Brokeš, Plíhal (C), Mulač, Maďar, Bříška (A).

    SC Kolín: Martínek Ondřej (Sejpal) – Bezděk, Havelka Lukáš, Jelínek Radek, Pýcha, Březina, Hanzl, Barták – Kozák, Zumr (A), Němec, Semirád, Malý (C), Martínek Robin, Kadlec, Pešek, Jankovský, Netušil, Šafránek (A), Pilný..
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:12
    Po úvodním vhazování zůstal kotouč na holích Kolína, který se za skandování hloučku svých příznivců okamžitě vydává kupředu.
     
    00:30
    V další akci hostujícího celku se Dominik Zumr dostal do pásma příliš brzy, píská se postavení mimo hru.
     
    00:52
    Abraham dlouhou rozehrávkou zpoza vlastní klece našel Mulače. Ten už nedokázal útok dále prodloužit, načež se Kozlové opět dostali do ofsajdu.
     
    01:26
    Vlci právě vstřelili branku!
    Tak to je názorná ukázka pravidla nedáš – dostaneš! V samostatném úniku nejprve Václav Jankovský zakončil za betony Hosnedla, jenže puk se zastavil o tyčku. Uplynulo sotva patnáct sekund a Marek Frk přihrál z pravé strany před brankoviště, kam si z pozice beka sjel DOMINIK HAVELKA a umístil touš přesně pod břevno! Asistence: Marek Frk.
     
    02:22
    Pro Středočechy je to těžká rána, ale neklesají na mysli, a opět se ženou směrem do útočného pásma.
     
    02:54
    Vhazování po pravé ruce Lukáše Hosnedla se musí opakovat. Uvidíme, zda napodruhé už bude rozhodčí s postupem hráčů spokojen.
     
    03:18
    Malý poslal přihrávku do jízdy Šafránkovi. Ten si puk navedl na pravý kruh, odkud střílel zápěstím příliš vysoko, Hosnedl zasahovat nemusel.
     
    03:47
    Jablonečtí se dostali do nadějného brejku dvou proti dvěma. Lukáš Tondr se jej snažil vyřešit křižnou přihrávkou na volného spoluhráče, dobrou práci nicméně odvedl vracející se obránce.
     
    04:37
    Tomáš Plíhal po tlaku v útočném pásmu velmi chytře posílal kotouč na teč do brankoviště. Hosté si poradili, otočili hru, a Hosnedl ji byl nucen nechat přerušit.
     
    05:03
    Vlci právě vstřelili branku!
    Kuriózní trefa zdvojnásobuje domácí náskok! PATRIK MAĎAR se chopil pryže ve vlastním obranném pásmu a po pravém křídle se vydal do protiútoku. Musel jej vyřešit sám, zkusil to tedy zápěstím z pravého kruhu. Ondřej Martínek vyrazil kotouč nad sebe, načež o něm ztratil přehled a ve zmatku si jej při couvání do branky kopl za čáru! Kolín bude střídat gólmany. Bez asistence.
     
    05:03
    Střídání v týmu SC Kolín: ze hřiště odchází Martínek, přichází Sejpal.
     
    05:50
    Jablonec je i nadále při chuti, přesto si Sejpal na svůj první zákrok musí zatím počkat. Tlak domácích neustává.
     
    06:06
    Sejpal na zásah čeká i teď, avšak už mohl inkasovat! V úniku se na něj totiž hnal Lukáš Tondr, jenž nic nevymýšlel a zápěstím nastřelil tyčku kolínské branky.
     
    06:56
    Tak tento hokej musí bavit! Jakub Semirád mířil na gólmana rovněž sám, mezi betony nezakončil, ale díky faulu. Čeká nás tedy trestné střílení!
     
    06:56
    Penaltu si vzal na povel David Šafránek. Na Lukáše Hosnedla se rozjel osou hřiště a v poslední chvíli strhl puk do bekhendu. Brankář Jablonce předvedl doslova vlčí skok a blafák zlikvidoval!
     
    07:24
    Sám na branku se tentokrát hnal Tomáš Brokeš. Při snaze o zakončení jej zezadu rozptýlil Lukáš Bezděk (KOL), nyní z toho bude pouze menší trest za podrážení.
     
    07:54
    Kolínští vstoupili do oslabení velice dobře a nepouštějí domácí celek do svého branného pásma.
     
    08:15
    Tohle může být pro Kozly problém, Václav Jankovský (KOL) totiž inkasuje trest za sekání.
     
    08:33
    Také ve třech to zatím Středočeši zvládají velice dobře. Nyní si dokonce díky vysoké holi Jablonce vysloužili vhazování v útočném pásmu!
     
    08:58
    Po zdlouhavé kombinaci Vlků nabil Tomáš Mrkvička na pravý kruh svému jmenovci Plíhalovi, jehož ránu bez přípravy dobře ztlumil Martin Sejpal.
     
    09:12
    Brankář Kolína nyní zastavil také šanci Kamila Bříšky u pravé tyčky, dvojnásobná přesilovka Jablonce se pomalu krátí.
     
    09:25
    Hosté už jsou ve čtyřech a posílají kotouč daleko do bezpečí.
     
    09:47
    Jablonečtí honili puk po mantinelu, až jej vypíchl Šafránek a mohlo být pro Vlky zle. Hraniční zákrok na jeho osobu ale zůstal bez povšimnutí sudích.
     
    10:40
    Kolín je kompletní. Okamžitě se prezentuje aktivním napadáním, kterým dostává domácí rozehrávku do problémů a zpomaluje ji.
     
    11:17
    Vlci sice drží kotouč, ale nedaří se jim s ním dostat blíže k Sejpalovi. Až nyní se Jablonec stěhuje do atraktivnějších pozic.
     
    11:55
    Vlci právě vstřelili branku!
    Jablonec zvyšuje už na 3:0! Po další útočné aktivitě Dominika Havelky zůstal puk volný na brankovišti, odkud ho za čáru bez problémů poslal TOMÁŠ NEZBEDA. Asistence: Dominik Havelka.
     
    12:49
    Josef Malý ze středového kruhu nahodil puk na Hosnedla, a okamžitě se ho vydal napadat. Maskovaný muž tedy musel podržet kotouč v lapačce, hra je přerušena.
     
    13:13
    V ponechané výhodě našel Mrkvička Lukáše Tondra, jehož rychlé vytočení před branku zvládl pozorný Sejpal překazit betonem.
     
    13:21
    Vyloučení v týmu SC Kolín (Bezděk – 2 min., držení).
     
    13:47
    Lukáš Abraham se chopil odraženého puku před brankou, zblízka nicméně nedokázal Sejpala propálit! Ten předvedl svůj zatím nejlepší zákrok, rána totiž mířila z bezprostřední blízkosti.
     
    14:06
    Vyloučení v týmu SC Kolín (Barták – 2 min., vysoká hůl).
     
    14:14
    Středočeši se opět musejí bránit ve třech, ale také v tomto případě začínají velmi obstojně a vysílají kotouč do bezpečných vod.
     
    14:41
    Po poměrně táhlé kombinaci se do puku opřel zpoza kruhů Tomáš Mrkvička, jenž mířil příliš vysoko a branku přestřelil.
     
    15:04
    Vlci právě vstřelili branku!
    Jednoduchá akce znamená využití dvojnásobné přesilovky. Kamil Bříška předal kotouč na modrou čáru Tomáši Plíhalovi, jenž ho ještě posunul vedle sebe. Tam stál opět napřažený TOMÁŠ MRKVIČKA, který krásnou ranou z pokleku skoro protrhl síť. 4:0! Asistence: Tomáš Plíhal, Kamil Bříška.
     
    16:05
    Pokračující oslabení ve čtyřech proti pěti už Kolínští zvládli a po ledě se znovu prohánějí v kompletním složení.
     
    16:51
    Martin Barták nahazoval od modré lajny. Branku minul o velký kus, hostující mužstvo ovšem zůstává nastěhováno v útočném pásmu.
     
    17:15
    Po střele Dominika Havelky se touš nezbedně odrážel před brankou, žádný z domácích hráčů ho ale nedokázal doklepnout na správné místo.
     
    17:53
    Po skrumáži na jabloneckém brankovišti se černá guma odrazila na levý kruh, kde se do ní vší silou opřel Petr Pýcha. Dělovka mezi betony Hosnedla nepošla, gólman se ještě raději ujišťoval.
     
    18:30
    Jablonečtí už se snaží třetinu dohrát spíše v klidu na polovině soupeře. Vzhledem k tomu, že hosté vyhodili na zakázané uvolnění, mohou si Vlci pobyt před Sejpalem prosloužit.
     
    19:02
    Nyní se zakázané uvolnění Kozlů trošku překvapivě nepískalo. Vystřelit tedy mohl Jakub Semirád, avšak Lukáš Hosnedl měl dobrý výhled.
     
    19:46
    Václav Jankovský se ve středu pole prezentoval nepřesnou přihrávkou. David Homolka se tedy sám vydal za modrou čáru a připravil Sejpalovi snadný zákrok.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    První část přinesla rozhodně nadstandardní druholigovou podívanou. Přestože měl Jablonec herně spíše lehčí převahu, vede naprosto jednoznačně 4:0. Kozlové doplácejí především na špatnou disciplínu, díky které hráli už dvakrát ve třech.
     
    Další třetina začne přibližně v 18:51.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:13
    Jdeme znovu na to. Lukáš Tondr krátce po nástupu z kabin pověřil Sejpala nahozením od modré, žádný problém pro gólmana.
     
    20:37
    Václav Jankovský ve středním pásmu dobrým hitem poslal k ledu Tomáše Brokeše. Povedený hokejový moment ze strany Kolína!
     
    20:56
    Kozlové právě vstřelili branku!
    Středočeši upravují skóre! Po usazení v útočném pásmu nabil Jakub Semirád LUKÁŠI BEZDĚKOVI, který z dobré palebné pozice nasměroval černou gumu přímo za Hosnedlova záda. Asistence: Jakub Semirád.
     
    21:40
    Hosté jsou rázem jako politi živou vodou a nadále se drželi v útočném pásmu. Nyní už se z něj však Vlci vyprostili a obracejí hru na druhou stranu.
     
    22:19
    Přízemní střela Mrkvičky byla před brankou ještě lehce tečována, nicméně kotouč projel mimo prostor tří tyček.
     
    22:43
    Kolínští se hnali do akce, která skončila odpískaným postavením mimo hru. Hned poté se už za modrou čáru zdárně dostali a David Šafránek prověřil Hosnedla z levého kruhu.
     
    23:18
    Kozlové právě vstřelili branku!
    A je to už pouze o dva góly! Po zákroku Lukáše Hosnedla se před jeho klecí strhla velká skrumáž, v rámci které padlo i několik ran. Co je však nejpodstatnější, kotouč se někudy zatoulal až za čáru! Za autora branky je označen MAREK NĚMEC. Bez asistence.
     
    24:36
    Kozlové jsou ve druhé třetině zatím jasně aktivnější. Nadále okupovali vlčí teritorium, načež puk opustil prostor mezi mantinely. Hra je přerušena.
     
    24:58
    Tomáš Plíhal se snažil přes Marka Březinu protáhnout do střelecké pozice, jenže obránce Kolína si pomohl bruslí a útok zastavil.
     
    25:29
    Na ledě se to začíná stále více vyostřovat, nyní jsme měli možnost vidět další menší potyčku. Rozhodčí zatím zůstávají v klidu.
     
    25:33
    Teď už se vylučovat bude, Tomáš Čechura (JBL) míří na trestnou lavici za podrážení. Navíc ještě dostává deset minut za nesportovní chování.
     
    26:03
    Vyloučení v týmu SC Kolín (Šafránek – 2 min., sekání).
     
    26:17
    Hraje se ve čtyřech na obou stranách. Jablonec drží puk na hokejkách, avšak nedaří se mu s ním dostat ze svého pásma.
     
    26:37
    Lukáš Bezděk si po pravé straně sjel až do zajímavé střelecké pozice a jeho zakončení vyrazil Lukáš Hosnedl do ochranné sítě. Bude se vhazovat.
     
    27:28
    Lukáš Abraham (JBL) ve středu pole seslal k zemi pronikajícího protihráče, za což k velké nelibosti sebe i fanoušků inkasuje trest za nedovolené bránění.
     
    27:43
    Hosté tedy mají k dispozici převahu čtyř proti třem. Vhazovat se bude před domácí klecí, jelikož se touš znovu zatoulal do ochranné sítě.
     
    27:55
    Michal Pavlů nahodil kotouč do rohu útočného pásma, ve kterém se Vlci usazují a rozjíždějí nápor.
     
    28:11
    Po obrovské skrumáži v kolínském brankovišti se puk došoural za čáru! Vše navíc vyústilo v hromadnou bitku. Jablonec se zlobí, že gól není uznán, avšak nikdo nemohl pořádně vidět, jakým způsobem se kotouč do klece dostal.
     
    28:11
    Vyloučení v týmu SC Kolín (Němec – 2 min., hrubost).
     
    28:37
    Tomáš Brokeš si po levém křídle najel do útočné třetiny. Z ostrého úhlu zkusil vystřelit, což si Martin Sejpal bez potíží pohlídal.
     
    28:51
    Nedoraz v domácí rozehrávce chtěl potrestat Václav Jankovský, avšak jeho přihrávka žádného ze spoluhráčů nenašla.
     
    29:39
    Kolín už hraje v oslabení, přesto se dokázal usadit v ofenzivní zóně! Lukáš Havelka nakonec nahodil na Lukáše Hosnedla, jenž přerušuje hru. Vhazovat se bude po jeho levé ruce.
     
    29:56
    Tomáš Mrkvička dostal nabito do své oblíbené pozice za kruhy. Okamžitě přiletěla rána, která zamířila na zadní mantinel.
     
    30:34
    Lukáš Tondr bekhendem plácl do volného puku v předbrankovém prostoru, Martin Sejpal ovšem dobře zareagoval a nedovolil změnu stavu!
     
    31:30
    Robin Netušil protečoval touš ze svého obranného pásma tak akorát, aby z toho nebylo zakázané uvolnění. Hra tedy plyne dál.
     
    31:46
    Vyloučení v týmu SC Kolín (Šafránek – 2 min., vražení na hrazení + 10 min. osobní trest, vražení na hrazení).
     
    31:54
    Kolínští začali oslabení dobře a hned posílají kotouč až na protější konec ledové plochy.
     
    32:25
    Přehlídka vyloučení pokračuje, zatímco přesilovka Vlků končí. Lukáš Abraham (JBL) si posedí kvůli podrážení.
     
    32:45
    Michal Pavlů nabízel letící kotouč na teč, nicméně nikdo ho před brankou Kolína nedokázal zasáhnout.
     
    33:20
    David Homolka na hraně pravidel zastavil hostující snahu o protiútok, píšťalka rozhodčích zůstává v tomto případě němá.
     
    33:42
    Při hře ve čtyřech proti čtyřem se Středočeši objevili v postavení mimo hru, buly tedy proběhne na území neutrálního pásma.
     
    34:02
    Kolín má k dispozici krátkou početní výhodu, avšak obrannou třetinu soupeře dobývá marně. Tomáš Nezbeda posílá touš do bezpečí.
     
    34:44
    Jablonečtí k žádné větší šanci hosty nepustili a nyní trošku vyčkávají s rozehrávkou ve snaze nabrat zpět síly.
     
    35:24
    Rozehrávka Lukáše Abrahama nenašla nikoho, kotouč tedy dojel až k mantinelu za kolínskou brankou a píská se zakázané uvolnění.
     
    35:54
    Kamil Bříška si za úrovní brankové čáry pěkně počkal, až mu Tomáš Mrkvička přijede na pravý kruh. Poté mu adresoval kotouč, který Mrkvička napálil přímo do Sejpalovy hrudi.
     
    36:32
    Tomáš Brokeš se jako blesk z čistého nebe zjevil jako tahoun situace dvou proti jednomu. Rozhodl se vzít střelu na sebe, avšak Martin Sejpal ho z levého kruhu vyčapal parádním semaforem!
     
    37:22
    Jablonečtí pouze nahodili puk do útočného pásma a odebrali se na střídačku. Kozlové tedy mohou v klidu rozjet vlastní útok.
     
    37:47
    Vyloučení v týmu HC Vlci Jablonec nad Nisou (Melovič – 2 min., podrážení).
     
    37:55
    Petr Pýcha otevřel hostující přesilovku nahozením, které se snášelo na Hosnedla. Ten puk našel v lapačce, hra je tedy přerušena.
     
    38:05
    Kozlové právě vstřelili branku!
    Kolín využívá přesilovku a pořádně dramatizuje utkání! Kapitán Josef Malý zatáhl kotouč za branku, jenže dříve, než se za ni dostal, přihrál mezi kruhy. Lukáš Hosnedl už se přesouval k tyčce a na bleskovou ránu MARKA BŘEZINY tak neměl šanci zareagovat! Asistence: Josef Malý, Petr Pýcha.
     
    38:43
    K vidění byla další bitka, nyní zřejmě nejintenzivnější! Tresty za ni inkasují Dominik Zumr (KOL) a Lukáš Abraham (JBL), kteří dostávají shodně menší trest za hrubost. Pro Zumra to však ještě jsou dvě minuty kvůli nedovolenému bránění brankáři, které všemu předcházelo. Jablonec tedy bude mít přesilovku.
     
    38:59
    Kamilu Bříškovi křižná žabička trošku odskočila od čepele, k zakončení tedy nedošlo a Kolín se osvobozuje.
     
    39:36
    Šelmy stále kombinují v útočné třetině, avšak převážně u mantinelů, kde se soupeři žádná velká hrozba nenaskýtá.
     
    39:56
    Kotouč míří ještě jednou až k domácí brance, je tedy jasné, že už se toho před odchodem na horkou čokoládu moc velkého nestane.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Prostřední perioda zadělala na pořádné drama! Prosazovali se totiž pouze Kozlové, kteří pozvedli svůj výkon. Podařilo se jim snížit až na současných 3:4, po výsledkově tragické první třetině tak rázem mají velkou šanci na body! V zápase zároveň přibývá potyček, ještě to zřejmě bude pořádně vyhrocené.
     
    Další třetina začne přibližně v 19:52.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:07
    Jablonec pokračuje v přesilové hře, hned po vhazování si tak snaží najít cestičku do útočného pásma.
     
    40:34
    Kolínští se brání velmi obstojně a podruhé v krátkém časovém sledu posílají kotouč do bezpečí. Zanedlouho už budou v plném počtu.
     
    40:53
    Jakub Semirád přišel v souboji o helmu, rychle tak musel zamířit na hráčskou lavici.
     
    41:30
    Marek Němec dobře udržel puk před domácí brankou, ve které posléze musel Lukáš Hosnedl lapačkou přerušit hru. Bude se vhazovat po jeho levé ruce.
     
    41:56
    Jakub Mulač si proklestil cestu až za Martina Sejpala, kde statečně odolával dvojnásobnému ataku Kozlů, nicméně byl nucen černou gumu odevzdat.
     
    42:23
    Malého dělovku ze středního pásma zkontroloval Lukáš Hosnedl betonem. Středočeši dojíždějí vyražený puk a snaží se začít kombinaci.
     
    43:00
    Tomáš Brokeš natlačil puk k tyčce Sejpalovy klece, odkud jej pozorná defenziva Kolína včas odehrála.
     
    43:29
    Hosté otálejí s rozehrávkou. Nakonec se vydali kupředu a Luboš Kozák zaměstnal Hosnedla střelou zápěstím z levého kruhu.
     
    44:20
    Sejpal si vyjel za branku, aby zastavil pomalu jedoucí kotouč pro své spoluhráče. Ti se vzápětí vydávají kupředu.
     
    44:53
    Hraje se velice dlouho bez přerušení, hra tak konečně plyne rychleji. Zároveň však nejsou k vidění žádné pro diváka zajímavější okamžiky.
     
    45:34
    Petr Pýcha odehrál kotouč z hostujícího obranného pásma. Kozlové se posléze dostanou až před Hosnedla, domácí totiž vyprodukovali icing.
     
    45:57
    Jan Hanzl předvedl v neutrální zóně parádní rybičku a vleže zastavil dlouhou přihrávku Jablonce, jenž si puk rychle bere zpátky.
     
    46:50
    David Homolka střílel od levého mantinelu. Ačkoliv byl před brankou slušný provoz, našel si Sejpal puk včas.
     
    47:18
    Lukáš Hosnedl si nebyl úplně jistý svým zákrokem, dotíral tedy na něj Robin Martínek. Vlci nepříjemnou situaci přečkali bez úhony.
     
    47:58
    Kozlové právě vstřelili branku!
    Úctyhodný comeback je dokonán, 4:4! Petr Pýcha si všiml volného okénka v jablonecké defenzivě a poslal tam kotouč. Toho se chopil DAVID ŠAFARÁNEK, jenž Lukáše Hosnedla zkušeně vymíchal a snadno zakončil! Asistence: Petr Pýcha.
     
    48:28
    Jablonečtí hokejisté se okamžitě snaží odpovědět a nastěhovali se do útočného pásma. Vývoj událostí velmi nelibě nesou domácí příznivci, kteří své oblíbence častují nevybíravými výrazy.
     
    48:47
    Vyloučení v týmu HC Vlci Jablonec nad Nisou (Maďar – 2 min., krosček).
     
    48:58
    Vlci se nyní budou muset dokonce bránit ve čtyřech. Hned na úvod se jim daří poslat kotouč daleko od své branky.
     
    49:17
    David Šafránek dobře vystřelil z levého kruhu, nicméně zařízení přestřelil. Puk skončil na zadním plexiskle, kde se o něj bojuje.
     
    49:39
    David Šafránek (KOL) inkasuje za nevybíravé sekání trest na pět minut a do konce utkání! Velká nepříjemnost pro Kozly...
     
    50:00
    Lukáš Abraham se snažil v akci dvou proti dvěma rychle vrátit Homolkovi přihrávku, jenže nepotykal si s přesností.
     
    50:29
    Jablonečtí se snaží vybojovat kotouč v rohu útočného pásma. Daří se jim to a mohou se rozestavit do pozic.
     
    50:51
    Početní výhoda domácích, která před chvilkou začala, zatím přinesla pouze úspěšné vyhození v podání Kolínských.
     
    51:29
    Vlci trošku zatopili Sejpalovi, avšak ten ve finále vůbec nemusel zasahovat a kotouč opět míří až k brance strážené Lukášem Hosnedlem.
     
    51:58
    Střelu Tomáše Mrkvičky dobrým blokem poslal jeden z účastníků kolínského čtyřlístku až do ochranné sítě. Bude se vhazovat před Sejpalem.
     
    52:20
    To bylo pořádně těsné, Kozlové mohli udeřit v oslabení! Marek Němec dobře ztečoval přihrávku mířící do přebrankového prostoru a Lukáš Hosnedl kotouč schoval do lapačky ještě na úrovni brankové lajny!
     
    52:56
    Síly na ledě se vyrovnávají. Michal Pavlů (JBL) jde pykat z důvodu hákování.
     
    53:07
    Kamil Bříška šťouchl kotouč ven ze svého obranného pásma. Kolínští byli u volného puku jako první a ženou se nazpět před Hosnedla.
     
    53:27
    Petr Melovič překročil modrou čáru a okamžitě napálil touš proti Sejpalovi, který ho vyráží do rohu ledové plochy.
     
    54:14
    Tomáš Mrkvička v šanci nepropálil Sejpala, načež vyrazili hosté do protiútoku. Sám na branku se hnal Luboš Kozák, a jelikož byl podražen, je tu druhé trestné střílení Kozlů v zápase!
     
    54:14
    A ani teď jej Středočeši nevyužili! Václav Jankovský se rozjel z levé strany, jenže když se snažil o kličku, kotouč mu ujel! Stále tedy platí nerozhodné skóre.
     
    54:14
    Vyloučení v týmu HC Vlci Jablonec nad Nisou (Mulač – osobní trest do konce utkání, nesportovní chování).
     
    54:52
    Oba celky by už měli každou chvíli hrát v plném počtu, ale možná tomu tak nebude. Za brankou Hosnedla totiž zůstává na ledě ležet jeden z Kolínských.
     
    54:57
    Vylučovat se nakonec nebude, alespoň co se této situace týče. Do závěrečné pětiminutovky se tedy vstupuje s vyrovnaným skóre i počtem hráčů na ledě.
     
    55:38
    Petr Pýcha se proháčkoval za modrou čáru, avšak přihrával nepřesně. K puku se dostal Jablonec, jenž se provinil úmyslným ofsajdem! Buly se tedy chystá před Lukášem Hosnedlem.
     
    56:10
    Martin Sejpal si povyjel z brankoviště a dobře rozehrál. Kozlové se ženou směrem do útočného pásma.
     
    56:37
    Po akci Patrika Maďara se puk došoural až k Sejpalovi, který ho uschoval pod rukavicí. Bude se vhazovat po jeho levé ruce.
     
    56:56
    Jakub Semirád si bruslí zpraccoval přihrávku a posílal kotouč pro spoluhráče na brankoviště, ale díky zákroku obránce k zakončení nedošlo.
     
    57:32
    Puk po střetu hokejek ve střední třetině vylétl na jabloneckou střídačku. Hra tak bude pokračovat po buly ve středovém kruhu.
     
    58:01
    Lukáš Hosnedl čapl puk před dojíždějícím Lubošem Kozákem. Poslední dvě minuty základní hrací doby tedy začínají v domácím obranném pásmu.
     
    58:25
    Elitní formace Jablonce se dostala do pásma. Tomáš Plíhal držel puk za Sejpalovou klecí, nicméně nakonec byl obrán.
     
    58:47
    Kozlové právě vstřelili branku!
    A je to tady! Severočeši totálně propadli a umožnili soupeři ujet ve dvou proti jednomu. Akci vedl MAREK NĚMEC, jenž vzal zodpovědnost na sebe a z pravého kruhu našel místečko u bližší tyčky Hosnedlova chrámu! Obrovská radost Kolína. Asistence: Dominik Zumr, Lukáš Bezděk.
     
    58:47
    Domácí celek si okamžitě vyžádal oddechový čas.
     
    59:03
    Jablonec to zkouší bez gólmana, což bude ještě umocněno, Dominik Zumr (KOL) totiž míří pykat za podrážení!
     
    59:14
    Dělovka Tomáše Mrkvičky přes houštinu těl na branku neprošla, tlak Jablonce stále sílí.
     
    59:40
    Kamil Bříška se do puku opřel na pravém kruhu. Nejenže minul klec, avšak černá guma ještě po hrazení vycestovala proti vyklizené kleci Severočechů. Pospíšit si musel Tomáš Mrkvička.
     
    59:56
    Kozlové právě vstřelili branku!
    Je definitivně rozhodnuto! LUBOŠ KOZÁK se chopil kotouče ve vlastním obranném pásmu a nerušeně jej dovezl až do brány. Bez asistence.
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    V nadstandardním druholigovém utkání se Kolín blýskl neskutečným obratem na ledě vedoucího celku soutěže, kde vítězí, přestože prohrával už 0:4!

    Skóre bylo po vyrovnávací trefě nerozhodné až do 59. minuty, ve které využil přečíslení Marek Němec, jenž se prosadil podruhé v utkání a dokonal senzační otočku ve skóre. V závěru ještě Kozlové pojistili výhru trefou do prázdné svatyně a vezou si tak domů neskutečně cenné tři body! Severočeši se naopak na dnešní duel budou zcela jistě snažit co možná nejrychleji zapomenout.
     
    To už je ode mne pro dnešek vše. Přeji pohodový večer a někdy příště se budu těšit znovu na počtenou! (20:36:29)

    Ondřej Belák

    Branky a nahrávky: 2. Havelka (Frk), 6. Maďar, 12. Nezbeda (Havelka), 16. Mrkvička (Plíhal, Bříška) – 21. Bezděk (Semirád), 24. Němec, 39. Březina (Malý, Pýcha), 48. Šafránek (Pýcha), 59. Němec (Zumr, Bezděk), 60. Kozák


    HC Vlci Jablonec nad Nisou: Hosnedl (Jelínek Jakub) – Melovič, Mrkvička, Pavlů, Čechura, Abraham, Šuráň, Havelka Dominik – Šilhan, Nezbeda, Frk, Homolka, Babec, Tondr Lukáš (A), Brokeš, Plíhal (C), Mulač, Maďar, Bříška (A).
    SC Marimex Kolín: Martínek Ondřej (6. Sejpal) – Bezděk, Havelka Lukáš, Jelínek Radek, Pýcha, Březina, Hanzl, Barták – Kozák, Zumr (A), Němec, Semirád, Malý (C), Martínek Robin, Kadlec, Pešek, Jankovský, Netušil, Šafránek (A), Pilný.

    Diváci: 316
    bahis siteleri