Salzburg – HC Litvínov 9:7 (kon.) | Jihlava – Kladno 2:5 (kon.) | K. Vary – Zlín 5:2 (kon.)
Olomouc – Havlíčkův Brod 6:1 (kon.) | Kometa Brno – Třinec 5:2 (kon.) | Chomutov – Přerov 3:4 (kon.)
Č. Budějovice – Plzeň 5:9 (kon.) | Havířov – Mountfield HK 0:6 (kon.) | Liberec – Sparta 3:4 (kon.)
Vsetín – Vítkovice 5:6 (po pr.) | Slavia – Pardubice 3:9 (kon.)
po prodl.
VHK ROBE Vsetín
5:6 (1:1, 1:3, 3:1 - 0:1)
HC Vítkovice Ridera
Sobota 02.02.2019, 16:00 • Zimní stadion Na Lapači • DHL Extraliga juniorů • O pořadí v play-off
Partner:
     
    Zápas mezi Vsetínem a Vítkovicemi nakonec rozhodlo až prodloužení, což by uprostřed utkání zřejmě málokdo tipoval. Hosté, kteří po většinu duelu vedli, berou ze vsetínského ledu dva body, za finální trefu Dominika Věntuse.
    Ode mě je to pro dnešek vše, přeji Vám krásný zbytek sobotního večera. (18:23:29)
     
    Konec zápasu.
     
    64:49
    Vítkovice právě vstřelily branku!
    Jedenáct sekund před koncem nastaveného času se z levého kruhu trefuje do horního rohu vsetínské branky DOMINIK VĚNTUS. Asistence: Adam Beránek, Matěj Potočný.
     
    64:03
    Na levém křídle se uvolnil Klímek, ale brzy u něj byli dva hráči soupeře. Nahrál tak na Jindru, který se ze sevření svého soupeře vymanil povedenou otočkou. Mezeru mezi betony brankáře Mrázka ale nenašel a úspěšná nebyla ani Klímkova dorážka.
     
    62:45
    Další z vítkovických šancí se podobala těm ze základní hrací doby, kdy hráči nahodili kotouč na Chrásteckého a z hranice brankoviště se jej snažili dorazit a procpat do branky. Domácí gólman je v těchto situacích zatím jistý.
     
    62:27
    Ivan poslal puk na Potockého. Ten byl bráněn Jenáčkem, a tak se uchýlil k nahrávce Beránkovi, který zakončoval.
     
    61:32
    Jindra zaváží puk do vlastního pásma, kde chce v klidu rozehrát. Takhle začaly i předchozí akce Vsetína. Uvidíme tedy, zdali se domácím podaří něco takového zopakovat.
     
    61:19
    Brejk neproměnil ani Jindra, který hledal mezeru mezi Mrázkovými betony.
     
    60:54
    Mohlo být rozhodnuto! Jenáček jel sám na branku, ale v klíčovém okamžiku mu puk z hokejky sjel. Pokusil se ještě o dorážku, a ta se od horní tyčky odrazila zpět před gólmana.
     
    60:23
    Kunc poslal přihrávku na Fridricha, který projel přes celé kluziště a zakončil. Chrástecký má kotouč ve své výstroji a připisuje si první úspěšný zákrok prodloužení.
     
    60:07
    Kotouč na své hokejky získali hosté. Kunc jej zavezl za branku a chystá se rozehrát.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    Třetí třetina přinesla zvrat ve svém závěru, kdy domácí smazali tříbrankový náskok soupeře. Co dodat víc... jde se do prodloužení.
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     
    59:34
    Jenáček se bez problémů dostal středním pásmem až do mezikruží, kde prošel přes dva bránící hráče, ale ne přes Fridricha, který jeho cestu tvrdě zastavil.
     
    59:03
    Beránek to zkusil na volnou pravou tyčku z levého kruhu. Chrástecký se rychle přemístil a gólu zabránil.
     
    58:54
    Do útočného pásma se dostal Klímek, ale jelikož byl bráněn, zvolil variantu se zadovkou na právě najíždějícího Jindru. Mezi Klímkem a Jindrou byl ale ještě Fridrich, který si vzal kotouč k sobě a vydává se na druhou stranu.
     
    58:10
    Bernovský chtěl získat útočné pásmo nahozením na Chrásteckého branku. Domácí gólman ale kotouč vyslaný ze středního pásma vyráží betony na spoluhráče, který rozehrává.
     
    57:56
    Hosté v plném počtu.
    Marken.cz

    Helena Hegeďová

    Branky a nahrávky: 17. Vašenka (Kožený, Petriska), 36. Frydrych (Jindra, Ondračka), 53. Pernický (Krupa, Petriska), 55. Jindra (Jenáček, Frydrych), 55. Lukačka (Vašenka, Zeman) – 4. Mrva (Fridrich, Bernovský), 25. Potočný (Bernovský, Věntus), 31. Bernovský (Fridrich), 32. Konečný, 52. Lewandowski (Konečný), 65. Věntus (Beránek, Potočný)


    VHK ROBE Vsetín: Chrástecký (Krňa) – Ondračka, Zeman, Jenáček, Pernický, Kožený, Houser – Jindra, Klímek, Vrána, Pospíšil, Lukačka, Krupa, Adámek, Vašenka, Petriska, Frimel, Frydrych.
    HC Vítkovice Ridera: Mrázek (Dolíška) – Kunc, Bílý, Smička, Zapletal, Vacula, Machů, Věntus – Konečný, Fridrich, Bernovský, Krška, Lednický, Lewandowski, Beránek, Mrva, Potočný, Gebauer, Ivan.

    Rozhodčí: Šudoma – Čelechovský, Blažek

    Diváci: 156
    thejrc.org