Olomouc – K. Vary 2:1 (po pr.)
po prodl.
HC Olomouc
2:1 (0:1, 0:0, 1:0 - 1:0)
HC Energie Karlovy Vary
Úterý 26.02.2019, 17:20 • Zimní stadion Olomouc (kapacita: 5500 míst) • Tipsport extraliga • 27. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Olomoučtí hokejisté nakonec dokázali z takřka již ztraceného utkání vybojovat další dva body do klíčového boje o elitní šestku. Nejsou to sice tři body, které by je dotáhly na Vítkovice, avšak nakonec mohou být domácí ještě za nějaké rádi. Karlovy Vary totiž rozhodně neodvedly nějak odevzdaný výkon, ba naopak byly až takřka do úplného konce velmi vyrovnaným soupeřem. Energie získala alespoň jeden bod útěchy, nicméně její černá série proher bohužel pokračuje. Ode mě je to z Olomouce pro dnešek vše, přeji hezký zbytek dne. (19:56:58)
     
    Střely na branku celkem: Olomouc – Karlovy Vary 46:21
     
    Střely na branku v prodloužení: Olomouc – Karlovy Vary 7:0
     
    Nejlepší hráči utkání: Vilém Burian (Olomouc) – Jan Bednář (Karlovy Vary)
     
    Konec zápasu.
     
    64:15
    Olomouc právě vstřelila branku!
    Bonusový bod nakonec bere Olomouc! Po karlovarské chybě na modré čáře se vehnal do samostatného úniku JAN KNOTEK, který sice byl na několikrát faulován, jenomže napodruhé už dokázal vyraženou ránu dorazit za ležícího Bednáře. Bez asistence.
     
    63:22
    Rachůnek se vrací zpátky na hrací plochu, Olomouc tak přesilovku čtyř proti třem nedokázala využít. Karlovy Vary získávají další porci nabytého sebevědomí.
     
    62:28
    Karlovarským se podařilo dostat kotouč do středního pásma, Hanáci se budou v této chvíli muset potýkat s Balánem před vlastní branku. Ondrušek to ale relativně rychle vyřešil.
     
    61:47
    Irgl se postaral o zajímavou střelu z horní stran kruhu, jenž projektil s mírnou falší Bednáře nepřekvapil. Šestnáctiletý brankář jej chytil mistrně do lapačky.
     
    61:22
    Olomouc si vybírá oddechový čas!
     
    61:22
    Olomoucké hokejisty čeká přesilovka v zajímavý moment, Tomáš Rachůnek (KVA) totiž putuje po faulu na Koloucha odsedět menší trest za podrážení.
     
    60:38
    Ondrušek s Ostřížkem dlouho zabavovali karlovarskou obranu u brankoviště, byl zde dokonce pokus o Grandlundovu parádičku, jenomže hosté ukázali silu vůle. Domácí se musí vracet do obranného postavení.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    Střely na branku ve 3. třetině: Olomouc – Karlovy Vary 11:3
     
    Hanáci dokázali silou vůle nakonec srovnat vývoj utkání, čímž si z duelu, v němž prohrávali dlouho o jednu branku, vezmou minimálně bod. Karlovy Vary ještě stále věří v přerušení své série proher. Prodloužení startuje za malý moment.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v celém prodloužení?

    Tipovat můžete do začátku prodloužení.

     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     
    59:41
    Energetici pořádně zabrali na modré čáře, jenomže Hanáci se dokázali relativně rychle vrátit. Domácí hokejisté se dostávají zřejmě k poslednímu útoku základní části.
     
    58:33
    Balán poslal velmi jedovatou ránu od modré na olomouckou klec, nicméně Lukáš tentokrát nemusel zasahovat. Puk letěl těsně vedle tyčky, Karlovy Vary pokračují v presu.
    Marken.cz

    Johan Čáp

    Branky a nahrávky: 55. Burian (Ondrušek, Strapáč), 65. J. Knotek – 20. Gríger (Šenkeřík, Balán)


    HC Olomouc: Lukáš (Mokrý) – Škůrek, Vyrůbalík (C), Dujsík, Švrček, L. Rutar, Ondrušek (A) – Holec, J. Knotek (A), Ostřížek – Irgl, Strapáč, Burian – Skladaný, Nahodil, Laš – V. Tomeček, Kolouch, J. Káňa – Handl.
    HC Energie Karlovy Vary: Bednář (Kašpar) – Šenkeřík, Plutnar, Kozák, Sičák (A), M. Rohan, Podlipnik, Šafář – Balán (A), Gríger, T. Rachůnek – T. Mikúš, R. Vlach, J. Černý – Kohout, Skuhravý (C), Gorčík – Šik, Kverka, Stloukal.

    Rozhodčí: Hodek, Úlehla – Brejcha, Jelínek

    Diváci: 3517
    thejrc.org