Frankfurt – Hoffenheim 3:2 (kon.) | Hertha – Mohuč 2:1 (kon.) | Leverkusen – Freiburg 2:0 (kon.)
Norimberk – RB Lipsko 0:1 (kon.) | Schalke – Düsseldorf 0:4 (kon.) | Mönchengladbach – Bayern 1:5 (kon.)
konec
Eintracht Frankfurt
3:2 (1:1)
TSG 1899 Hoffenheim
Sobota 02.03.2019, 15:30 • Commerzbank-Arena, Frankfurt • Německá Bundesliga • 24. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Držení míče: 50 % : 50 %.
    Střely na branku: 10:7. Střely mimo: 7:10. Rohy: 4:3. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 8:16. (17:35:13)
     
    Až v sedmé minutě nastaveného času rozhodčí naposledy zapískal. Frankfurt se nakonec raduje z vydřeného vítězství nad Hoffenheimem 3:2.

    Ani jednomu z týmů se v úvodních minutách nedařilo v ofenzivní fázi. Změna přišla až po dvaceti minutách, kdy fauloval těsně před vápnem Schulz a domácí standardní situaci proměnili ve vedoucí branku. Kostićovo zakončení ještě tečoval ve zdi Ante Rebić. Už se zdálo, že si domácí tým pohlídá vedení do poločasu, ale těsně před přestávkou udeřili také hosté. Szalaiovu patičku uklidil za záda Kevina Trappa Joelinton.

    Po změně stran se ujal diktování tempa zápasu Hoffenheim. Po hodině hry byl za svou aktivitu odměněn vedoucí brankou, kterou obstaral táhlou střelou k přední tyči Ishak Belfodil. Následně se ale hostům honba za vítězstvím výrazně zkomplikovala, když byl po druhé žluté kartě vyloučen Kasim Nuhu. Otěže zápasu okamžitě převzal Frankfurt, ale domácím se nedaří početní výhodu využít. Až se závěrem zápasu se prosadil po Gaćinovićově centru Sébastien Haller. Frankfurt nepolevoval v tlaku ani v nastaveném čase a v samém závěru ještě dokázal rozhodnout zápas střídající Goncalo Paciencia.
     
    90+7
    Konec zápasu.
    90+6. Gonçalo PACIÊNCIA - 3:2
     
    90+6
    Frankfurt právě vstřelil branku!
    Neskutečný závěr zápasu! Do konce šesté minuty nastaveného času zbývalo dvacet sekund. Hallerův nadýchaný centr přeletěl obránce a zamířil ke vzdálenější tyči ke střídajícímu GONCALU PACIENCIOVI, který parádní hlavičku umístil mimo dosah Baumanna.
     
    90+6
    Těsně před vápnem fauloval Brenet Gaćinoviće. Frankfurt měl jednu z posledních šancí ještě otočit zápas na svou stranu. Po Willemsově centru však přišla jen hlavička bránícího Posche.
     
    90+5
    Haller nedal v hlavičkovém souboji šanci Poschovi, ale pomohl si lehkou rukou a hlavní rozhodčí zapískal faul proti domácím. Hoffenheim může znovu ušetřit čas.
     
    90+4
    Žlutou kartu dostává Andrej Kramarić (TSG 1899 Hoffenheim).
     
    90+3
    Frankfurt pokračuje v náporu. Jovićovi ale utekl míč až za koncovou lajnu a hosté mohou hru lehce podržet rozehrávkou od vlastní branky.
     
    90+3
    Po dalším centru Gaćinoviće mohl zcela otočit zápas na domácí stranu Jović, ale tentokrát se předvedl ve skvělém světle Oliver Baumann.
     
    90+2
    Hlavní rozhodčí nastavuje ve druhém poločase hned šest minut.
    90+1. Sébastien HALLER - 2:2
     
    90+1
    Frankfurt právě vstřelil branku!
    Exploze radosti ve Frankfurtu! Kostić vybojoval na Joelintonovi rohový kop. Ten domácí rozehráli nakrátko, ale ihned poté přiletěl centr do pokutového území Hoffenheimu, kde zůstal zcela osamocený SÉBASTIEN HALLER, který zamířil hlavou ideálně k pravé tyči.
     
    90
    Frankfurt stále usiluje o vyrovnáno. Po Kostićově přihrávce centroval do vápna Hasebe, ale v něm jsou domácí fotbalisté naprosto bezzubí.
     
    89
    Andrej Kramarić se zničehonic dostal do střelecké pozice. Ránu chorvatského útočníka ale skončil jen těsně nad břevnem domácí branky.
     
    88
    Joelinton hru znovu lehce pozdržel, když dlouho čekal s rozehrávkou. Hosté se poté usadili u postranní lajny, navíc míč šel mimo hru právě od Willemse.
     
    87
    K rozehrávce volného přímého kopu se místo Kostiće postavil Willems, ale domácí hráči se ani nyní neprosadili. Z velké dálky poté uklidil míč na tribunu Gaćinović.
     
    86
    Vyrovnání měl na noze také Mijat Gaćinović, ale k prudkému centru se nedokázal pořádně srovnat a pálil z prvního doteku jen těsně vedle.
    85. Oliver Baumann zachránil svůj tým zákrokem

    Vít Schück

    Branky: 21. Rebić (Kostić), 90+1. Haller (Gaćinović), 90+6. Paciência (Haller) – 45. Joelinton (Szalai), 61. Belfodil (Nuhu)

    Karty:   16. Nuhu (HOF), 90+4. Kramarić (HOF)   67. Nuhu (HOF)


    Držení míče: 50 % : 50 %.
    Střely na branku: 10:7. Střely mimo: 7:10. Rohy: 4:3. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 8:16.
    Eintracht Frankfurt: Trapp – A. Touré (71. Willems), Hinteregger, N'Dicka – D. da Costa, Hasebe (C), Rode (82. Paciência), Kostić – Haller, Gaćinović, Rebić (46. Jović).
    Náhradníci: Rönnow – Falette, de Guzmán, Jović, Willems, Russ, Paciência.

    TSG 1899 Hoffenheim: Baumann (C) – Brenet, Nuhu, S. Posch, N. Schulz – Demirbay (40. Szalai), Grillitsch, Amiri (84. Amade) – Belfodil (81. Nelson), Joelinton, Kramarić.
    Náhradníci: Stolz – Nelson, Otto, Szalai, Amade, Wähling, Chana.

    Rozhodčí: Gräfe – Kleve, Sinn
    ocianews.com