Espanyol – Valladolid 3:1 (kon.) | Villarreal – Alavés 1:2 (kon.) | Huesca – Sevilla 2:1 (kon.)
Real Madrid – Barcelona 0:1 (kon.)
konec
Real Madrid
0:1 (0:1)
FC Barcelona
Sobota 02.03.2019, 20:45 • Estadio Santiago Bernabéu (Madrid) • Španělská LaLiga • 26. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Držení míče: 48 % : 52 %.
    Střely na branku: 3:4. Střely mimo: 7:6. Rohy: 8:6. Ofsajdy: 2:2. Fauly: 16:13. (22:41:18)
     
    Real Madrid nedokázal ani ve čtvrtém měření sil v letošní sezoně s Barcelonou uspět. V domácím prostředí prohrává po středečním utkání Španělského poháru i ligový zápas, tentokrát 0:1!

    Hned ve druhé minutě první půle fauloval těsně před vápnem Barcelony Busquets, ale nabídnutou šanci poslal Gareth Bale vysoko nad branku soupeře. Následně se hra uklidnila a Barcelona se začala dostávat do tlaku. Po dvaceti minutách ještě Messi přehazoval Courtoise pouze mimo tři tyče, ale za malou chvíli se v podobné situaci po přihrávce Roberta prosadil Ivan Rakitić. Real už se do poločasu na srovnání stavu nezmohl.

    Po změně stran bylo znát, že se Real zaměřuje více na ofenzivu, ale ani tak neměl Marc-André Ter Stegen o moc více práce. Benzemova šance z ofsajdu těsně po přestávce šla mim tři tyče, následně německému brankáři pomohl tělem proti střele Viníciuse obránce. Až příchod Marca Asensia lehce okysličil hru madridského týmu. Ani Asensio s Iscem ale Real nespasili, naopak ještě v nastaveném čase druhého poločasu pálil nebezpečně Lionel Messi.
     
    90+5
    Konec zápasu.
    90+4. Střela Messiho šla těsně vedle branky Realu
     
    90+4
    Hledištěm to jen zahučelo. Lionel Messi dostal přihrávku od Coutinha, z prvního doteku na nic nečekal, ale míč proletěl těsně vedle levé šibenice.
     
    90+3
    Messi přihrával Coutinhovi do pokutového území přes Carvajala. Míč opravdu doputoval ke střídajícímu Brazilci, ale ten si nepohlídal své postavení za posledním obráncem Realu.
     
    90+3
    Střídání v týmu FC Barcelona: ze hřiště odchází Sergio Busquets, přichází Nélson Semedo.
     
    90+2
    Po zblokovaném centru Benzemy rozehrával Isco rohový kop. Ani po něm se ale hráči Realu k pořádnému ohrožení Ter Stegenovy branky nedostali. Hlavička Varana neměla potřebnou razanci ani přesnost.
     
    90+1
    Hlavní rozhodčí nastavuje ve druhém poločase tři minuty.
     
    90
    Fotbalisté Realu vysunuli napadání až k vápnu soupeře a byli úspěšní. Proti Modrićovu centru si však skvěle vstoupil Piqué, kterého následně sestřelil za žlutou kartu Carvajal.
     
    89
    Po kontaktu s Ramosem zůstal na trávníku také Arturo Vidal. Hlavní rozhodčí ale nechal akci Realu Madrid pokračovat. Střela Karima Benzemy skončila jen v náručí Ter Stegena.
     
    88
    Vidal opět nedal Viníciusovi v útoku žádnou šanci. Parádním odebráním balonu zastavil akci soupeře a ještě skvěle přihrál do záložní řady Ivanu Rakitićovi.
     
    87
    Lionel Messi musel skousnout tvrdý zákrok také od Modriće. Chorvatský záložník položil soupeře na zem jen něco málo před půlící lajnou.
     
    86
    Asensio je po příchodu na trávníku u všeho. Nyní si na levém kraji pomohl přihrávkou s Modrićem, ale přes Vidala s Robertem se střídající hráč Realu Madrid neprodral.
     
    85
    Asensio sice vyslal do útoku Benzemu, ten byl ale odstaven od balonu Piquém. Následně si ale stoper Barcelony zbytečně zadělal na problémy dalším podržením míče a poté musel hrát v nouzi jen na rohový kop.
     
    84
    Marco Asensio šel do souboje s Busquetsem pořádně tvrdě. Přesně pod zrakem hlavního rozhodčí a sudí neměl na výběr, než ukázat Asensiovi žlutou kartu.
     
    83
    Zhruba deset minut i s nastavením zbývá do konce druhého poločasu. Real sice zvyšuje obrátky v posledních chvílích, ale k pořádnému ohrožení Ter Stegenovy branky stále nedošlo.
     
    82
    Po ruce Artura Vidala rozehrávali domácí volný přímý kop. Ter Stegen ve snaze dostat se k míči zcela zboural Benzemu, ale hlavní rozhodčí nechal i nyní hru pokračovat.
     
    81
    Coutinho se také ihned po příchodu na trávník zapojil do hry. Po prvním kontaktu Coutinha se ale zmocnil balonu pouze Marco Asensio.

    Vít Schück

    Branky: 27. Rakitić (Roberto)

    Karty:   62. Ramos (REA), 84. Asensio (REA), 90. Carvajal (REA) – 2. Busquets (BAR), 63. Lenglet (BAR)


    Držení míče: 48 % : 52 %.
    Střely na branku: 3:4. Střely mimo: 7:6. Rohy: 8:6. Ofsajdy: 2:2. Fauly: 16:13.
    Real Madrid: Courtois – Carvajal, Varane, Ramos (C), Reguilón – Modrić, Casemiro (77. Isco), Kroos (56. Valverde) – Bale (62. Asensio), Benzema, Vinícius Júnior.
    Náhradníci: Navas – Marcelo, Valverde, L. Vázquez, Asensio, Isco, D. Ceballos.

    FC Barcelona: ter Stegen – Roberto, Piqué, Lenglet, Alba – Rakitić, Busquets (90+3. Semedo), Arthur (72. Arturo Vidal) – Messi (C), L. Suárez, O. Dembèlé (80. Coutinho).
    Náhradníci: Cillessen – Aleñá, Coutinho, Malcom, Semedo, Umtiti, Arturo Vidal.

    Rozhodčí: Undiano – Sobrino, Naranjo
    ocianews.com