Tottenham – Arsenal 1:1 (kon.) | Bournemouth – Manchester City 0:1 (kon.) | Brighton – Huddersfield Town 1:0 (kon.)
Burnley – Crystal Palace 1:3 (kon.) | Manchester Utd. – Southampton 3:2 (kon.) | Wolverhampton – Cardiff 2:0 (kon.)
West Ham – Newcastle 2:0 (kon.)
konec
Tottenham Hotspur
1:1 (0:1)
Arsenal FC
Sobota 02.03.2019, 13:30 • Wembley Stadium, Londýn • Anglická Premier League • 29. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Ode mě je to vše, hezký zbytek víkendu. (15:40:59)
     
    Držení míče: 60 % : 40 %.
    Střely na branku: 3:4. Střely mimo: 6:2. Rohy: 3:4. Ofsajdy: 5:1. Fauly: 15:14.
     
    Utkání končí nerozhodně 1:1, Tottenham si tak i po dnešku udržel na Arsenal čtyřbodový náskok. Pro Spurs se to dnes nevyvíjelo dobře, už v šestnácté minutě poslal hosty do vedení Aaron Ramsey. Obrovskou šanci na vyrovnání měli Spurs krátce před koncem prvního poločasu, Gunners podržel Leno, jenž parádně vychytal Eriksena se Sissokem. Po přestávce už se svěřencům trenéra Pochettina podařilo dostat zpět do hry o tři body, když pokutový kop proměnil Harry Kane. Nutno zmínit, že penalta se zřejmě vůbec neměla kopat, anglický útočník byl totiž faulován poté, co míč zpracovával v ofsajdovém postavení. Poslední slovo přeci jen mohl mít Arsenal. V nastaveném čase kopal penaltu Aubameyang, jenže pouze nechal vyniknout zasahujícího Llorise.
     
    90+6
    Konec zápasu.
    90+5. Červená karta
     
    90+5
    Lucas Torreira šel hodně tvrdě do souboje s Rosem. Hlavní sudí odpískal faul, načež uruguayskému záložníkovi rovnou udělil červenou kartu.
     
    90+4
    Aubameyang si málem koupil odpustek, když z pravé strany vápna přihrával před branku Özilovi, jemuž doslova za pět minut dvanáct odkopl balon vracející se Sánchez.
     
    90+3
    Christian Erisken dopravil balon ke vzdálenější tyči, kde se o hlavičku pokoušelo hned několik jeho spoluhráčů, nikdo z nich ale na letící míč nedosáhl.
     
    90+2
    Hodně vzruchu bude k vidění i na druhé straně, Rose totiž vybojoval faul v souboji s Mustafim. Jak domácí naloží se standardní situací z pravé strany?
    90+1. Aubameyang klíčový moment utkání neustál, jeho penaltu zastavil Lloris.
     
    90+1
    Jenže Aubameyang kopl penaltu naprosto mizerně, Lloris předvedl pohotový zákrok. Gólem neskončila ani další tutovka gabonského útočníka, ochozy Wembley Stadium bouří.
     
    90
    Nastavovat se budou čtyři minuty.
    89. Sánchez poslal k zemi Aubameyanga, penalta pro Gunners.
     
    89
    Neuvěřitelné, Arsenal bude v samotném závěru zápasu kopat penaltu! Sudí se tak rozhodl po zákroku Davinsona Sáncheze na Aubameyanga.
     
    88
    Vlevo zapomenutý Vertonghen nejprve svůj postup zbytečně zpomalil, posléze ale přeci jen odcentroval a ke Kaneovi míč nedopravil jen díky dobré práci v podání Koscielnyho.
     
    87
    Kane si tvrdě vyšlápl Papastathopoulose, kterého ze vzduchu tvrdě poslal k zemi. Řeckému stoperovi se zpět na nohy dvakrát nechce, což se samozřejmě nelíbí domácím fanouškům.
     
    86
    Kane zkoušel prodloužit balon za sebe. Na jeho nahrávku si nabíhal Llorente, s vidinou před chvíli obdržené karty ale nešel do souboje s Monrealem tak důrazně, jak bylo potřeba.
     
    85
    Na hřišti se s blížícím se koncem utkání začíná přitvrzovat a jiskřit. Dalšího faulu se dopustil Lamela, tentokráte to odnesl Lucas Torreira.
     
    84
    Žlutou kartu dostává Fernando Llorente (Tottenham Hotspur).

    Vojtěch Tůma

    Branky: 74. Kane (pen.) – 16. Ramsey (A. Lacazette)

    Karty:   63. Lamela (TOT), 69. Rose (TOT), 84. F. Llorente (TOT) – 58. Mchitarjan (ARS), 74. Xhaka (ARS)   90+5. Torreira (ARS)

    Neproměněná penalta: 90+1. Aubameyang (ARS), brankář Lloris zneškodnil


    Držení míče: 60 % : 40 %.
    Střely na branku: 3:4. Střely mimo: 6:2. Rohy: 3:4. Ofsajdy: 5:1. Fauly: 15:14.
    Tottenham Hotspur: Lloris (C) – Alderweireld, D. Sánchez, Vertonghen – Trippier, Wanyama (59. Lamela), Eriksen, Moussa Sissoko, Rose – Kane, Son Hung-min (79. F. Llorente).
    Náhradníci: Gazzaniga – Aurier, Davies, Lamela, Lucas Moura, Skipp, F. Llorente.

    Arsenal FC: Leno – Mustafi, Papastathopoulos, Koscielny (C), Monreal – Xhaka, Guendouzi (46. Torreira) – Mchitarjan, Ramsey (72. Özil), Iwobi – A. Lacazette (56. Aubameyang).
    Náhradníci: Čech – Kolašinac, Özil, Torreira, Maitland-Niles, Denis Suárez, Aubameyang.

    Rozhodčí: Anthony Taylor – Gary Beswick, Adam Nunn

    Diváci: 81 332
    ocianews.com