Gençlerbirliği – Konyaspor 2:1 (kon.) | Rizespor – Galatasaray 2:0 (kon.) | Gaziantep – Ankaragücü 1:1 (kon.)
konec
Gazişehir Gaziantep F.K.
1:1 (1:0)
MKE Ankaragücü
Neděle 14.06.2020, 20:00 • Gaziantep Stadyumu, Gaziantep • Turecká Superliga • 27. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:00.
     
    Fotbalový kolotoč se začíná rozjíždět také v Turecku, kde zbývá ze sezóny 2019/2020 odehrát osm kol. V rámci toho sedmadvacátého se zde zaměříme na utkání mezi Gaziantepem a Ankaragücü, které odstartuje v neděli od 20:00.
     
    MKE Ankaragücü

    Hosté se předchozí tři měsíce chystali na nervydrásající boj o setrvání v nejvyšší soutěži. V rozehraném sedmadvacátém kole jim patří předposlední sedmnáctá pozice, ze které ztrácí na první nesestupovou příčku dva body. Těsně před startem koronavirové přestávky bylo Ankaragücü dokonce úplně poslední. Výrazně si však pomohlo domácí výhrou 2:1 nad Rizesporem, jež se datuje k 13. březnu. Celek z Ankary má druhou nejslabší ofenzivu v soutěži. Nejlepším střelcem je s šesti zásahy Ilhan Parlak.
     
    Gazişehir Gaziantep F.K.

    Domácí klub trávil několik měsíců v klidném středu tabulky. Před vypuknutím pandemie se však Gaziantepu nedařilo, takže mu tříměsíční přestávka mohla přijít vhod. Z posledních čtyř kol získal dva body za za remízy s Göztepe a Trabzonsporem, zatímco proti Başakşehiru a Alanyasporu vyšel bodově naprázdno. Kvůli včerejší výhře Antalyasporu klesl Gazişehir na jedenáctou příčku, kde disponuje stále solidním náskokem sedmi bodů na sestupové pásmo. Hlavní kouč Marius Șumudică se i dnes bude moci spoléhat na Nigerijce Kayodeho, jenž má na kontě už devět branek a šest asistencí.
     
    1. vzájemný zápas

    4.11.2019
    Ankaragücü – Gaziantep 1:2
    Branky:
    68. Parlak – 29. Twumasi (pen), 90+3. Djilobodji.
     
    Úvodní sestavy:

    Gazişehir Gaziantep F.K.: Güvenç – Djilobodji, Kana-Biyik, Tosca – Ceylan, A. Sousa, Maxim, Vural, Júnior Morais – Kayode, Demir.
    Náhradníci: Yılmaz – Aktaş, S. Diarra, Uğurlu, Chibsah, Jefferson, Olkowski, Özer, Soyalp, Twumasi.

    MKE Ankaragücü: Friedrich – Pinto, Kulušić, Pazdan, Atila Turan – Kitsiou, Łukasik – Lobžanidze, Scarione, Rodrigues – Orgill.
    Náhradníci: Çelikay – Ağçay, Akan, Aygören, Faty, Karabulut, Karayel, Michalak, Parlak, Tultak.

    Rozhodčí: Kalkavan – Sesigüzel, Sancaktar.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    2
    O úvodní výkop se postarali hosté, kteří nastupují v bílých, zatímco domácí v červenočerných dresech.
     
    3
    Oğuz Ceylan procedil přízemní centr do pokutového území, ovšem před Friedrichem našel jen nohu jednoho z hostujících obránců.
     
    4
    Rozhodčí až s velkým zpožděním přerušil hru kvůli Pintovi, jenž se u středového kruhu nepříjemně střetl se svým krajanem Andrém Sousou.
     
    5
    Oba Portugalci budou zřejmě v pořádku. Míč se vrací hostům, kteří rozehrávají od gólmana Friedricha.
     
    6
    Právě brazilský gólman v hostujících službách teď jednoduše polapil centr letící z pravého křídla. Předchozí výstavba postupného útoku se bude opakovat.
     
    7
    K dalšímu centru se Oğuz Ceylan nedostal, protože bránící Turan před jeho zraky doprovodil balón až za koncovou čáru.
     
    8
    Kitsiou skončil na zemi po souboji se Sousou. Sudí ale zůstal v klidu a zapískal až za malou chvíli později kvůli ruce Anteho Kulušiće.
     
    9
    Alexandru Maxim odcentroval prostřednictvím standardní situace na Demira, který se při zakončení musel hodně předklonit a z této nekomfortní pozice hlavičkoval jen těsně nad břevno.
    9. Muhammet Demir (GAZ)
     
    10
    Tosca dlouhým balónem nastartoval Maxima, kterému na křídle pomohli další dva spoluhráči. Moraisův centr každopádně zmizel v zámezí.
     
    11
    Úvod zápasu patří především domácím fotbalistům, kteří teď byli postupně vytlačeni z útočné poloviny až ke Güvençovi.
     
    12
    Stejnou zpátečku předvedli i hosté. Balón skončil u Friedricha, po jehož nákopu se bude konat rohový kop.
     
    13
    Na tento roh bude chtít Atila Turan co nejrychleji zapomenout. Nepovedený centr z pravé strany se během letu vytočil mimo hrací plochu.
     
    14
    Tosca doslova odpadl od urostlého Orgilla. Domácí po faulu chybovali v kombinaci a museli se poslušně vracet do defenzivního bloku.
     
    15
    Güray Vural v odvážném skluzu sestřelil Łukasika a nabídl hostům standardní situaci. Na přímou střelu to příliš nevypadá.
     
    16
    Scarioneho prudký nástřel tečoval jen ze clonících protihráčů. Güvenç zareagoval dosti nejistým způsobem a vyrazil míč do zámezí.
     
    17
    Daniel Łukasik prohrál v sérii osobních soubojů. Balón opět vypadl ze hřiště a vhazovat bude Júnior Morais.
     
    18
    Rodrigues individuálně prošel středem hřiště a poslal míč na Orgilla. Ten se ani nestihl otočit a už ho čistě odzbrojil Kana-Biyik.
     
    19
    O první náznak hostující šance se postaral Ezequiel Óscar Scarione, jehož pokus z delší vzdálenosti proletěl jen pár decimetrů vedle Friedrichovy pravé tyče.
     
    20
    Hra zatím postrádá lepší tempo. Další přerušení nastalo kvůli faulu na Alin Dorinela Toscu, kterým se provinil Gerson Rodrigues.
     
    21
    Jean-Armel Kana-Biyik se u koncové čáry postaral o Scarioneho. Güvenç rozehrál na krátko a hosté vysouvají napadání až k pokutovému území.
     
    22
    Nakonec si Gaziantep pomohl dlouhým balónem vpřed, kde ale byl chycen v ofsajdovém postavení nigerijský střelec Kayode.
     
    23
    Turan šel do skluzu, jenže místo balónu trefil nohu Oğuze Ceylana. Domácí uvedli míč zpět do pohybu, nicméně se vrátili na vlastní polovinu.
     
    24
    Penalta pro Gaziantep! Alexandru Maxim byl podražen Kulušićem, když se sápal po centru z pravého křídla.
     
    25
    Gaziantep právě vstřelil branku!
    Domácí jdou v pětadvacáté minutě do vedení! Z penaltového bodu se s velkým přehledem prosadil sám faulovaný ALEXANDRU MAXIM, kterému se Friedrich hnul na špatnou stranu, a tak rumunský záložník po zemi skóroval ze svého pohledu k pravé tyči.
    25. Alexandru MAXIM - 1:0
     
    27
    Na nedostatek práce si hlavní rozhodčí určitě nestěžuje. Krátce po rozehrávce postřehl faul zezadu v podání domácího středopolaře Andrého Sousy.
     
    28
    Tosca nakopl balón do území, kde se v daný okamžik nacházel jen brazilský gólman ve službách Ankaragücü.
     
    29
    André Sousa odvrátil Lobžanidzeho přihrávku do ohně na rohový kop. Z toho vzešel vysvobozující odkop Maxima a posléze malá domů na Friedricha.
     
    30
    Güvenç už poněkolikáté rozehrál na krátko, což spustili hostující napadání. Orgill to však přehnal s důrazem a u pokutového území fauloval.
     
    31
    Atila Turan si nebyl jistý nastalou situací a raději pomohl přetaženému centru Moraise na rohový kop. U přední tyče prodloužený pas letěl k Djilobodjimu, jenž hlavičkoval nepřesně.
     
    32
    Trochu netradiční faul od hráče, který měl v moci balón. Daniel Łukasik levou rukou trefil hlavu Kayodeho a vyfasoval za to žlutou kartu.
     
    33
    Kitsiou předvedl ukázkové nedovolené bránění, kterým přes sebe nepustil Maxima. Faul to byl ale důležitý, domácí záložník by jinak prchal téměř sám na Friedricha.
     
    34
    Velká šance Ankaragücü na srovnání stavu! Djilobodji se nechal školácky obrat balónem Rodriguesem, jenž měl volnou cestu do pokutového území. Lucemburčan si připravil balón na pravačku a tou trefil břevno.
    34. Gerson Rodrigues (ANK)
     
    35
    Domácí se snažili prosadit napravo od pokutového území, nicméně to stačilo jen na nedovolený zákrok v podání Ceylana.
     
    37
    Gerson Rodrigues byl naháněn u půlící čáry, kde pro svůj tým získal alespoň faul. Hosté zaútočili po levém křídle a vybojovali si rohový kop.
     
    38
    Ezequiel Óscar Scarione kroutil centr na malé vápno, kde Güvenç alespoň částečně vyboxoval míč směrem za postranní čáru. Vhazuje Kitsiou.
     
    39
    Tiago Pinto ve skluzu dohrál Sousu, který dávno předtím stihl zkompletovat přihrávku na spoluhráče. Hned vzápětí však domácí o balón přišli.
     
    40
    Atila Turan objevil cestičku vedoucí do pokutového území. Defenziva Gaziantepu však byla připravená a nenechala Ricarda Friedricha ve štychu.
     
    41
    Alexandru Maxim roztáhl hru z osy hřiště doleva na Moraise, kterého za cenu rohového kopu ubránil tradičně velmi aktivní Gerson Rodrigues.
     
    42
    Rohové kopy oběma týmům zatím vůbec nevychází. I v tomto případě putoval balón z namalovaného čtvrtkruhu rovnou do autu.
     
    43
    Díky práci Tiaga Pinta se kopal roh také na druhém konci hřiště. Centr zprava propadl před vápno na Scarioneho, jehož střela byla zablokovaná Moraisem.
     
    44
    Stelios Kitsiou zezadu postrčil Kayodeho a definitivně uťal hostující útočnou aktivitu. Moc času na vyrovnání v první půli už nezbývá.
     
    45
    Sudí postřehl moment, kdy Gerson Rodrigues uštědřil menší facku Moraisovi. Hned poté na kraji hřiště fauloval také Kitsiou a to už se bude konat regulérní standardní situace.
     
    45+1
    Centr zleva způsobil v jediné nastavené minutě také rohový kop. Domácí zvláštně rozehráli ke středovému kruhu a na dvě přihrávky se vrátili k vlastnímu brankáři.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    Po první půli je to Gaziantep, který je o něco blíže prvnímu vítězství od sedmnáctého února. Domácí mužstvo mělo od samotného úvodu více ze hry a od pětadvacáté minuty již disponuje jednogólovým náskokem, o který se z nařízené penalty postaral solidně hrající Alexandru Maxim. Předposlední tým tabulky zahrozil ve dvou případech. Scarione pálil zpoza vápna těsně vedle a Fernandes po chybě Djilobodjiho dokonce zasáhl břevno.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    47
    Ani jeden z trenérů během poločasové pauzy nedal pokyn ke střídání, tudíž na obou stranách pokračují původně zadané jedenáctky.
     
    48
    Daniel Łukasik převzal od Pinta přihrávku do pozice, která vybízela ke střele z dálky. Polský legionář ji skutečně vyslal, ale Güvenç v žádném případě v ohrožení nebyl.
     
    49
    V první půli dost nevýrazný Güray Vural zaběhl za obranu, ale centrem z pravého křídla nenašel žádného spoluhráče v červenočerném dresu.
     
    50
    Ankaragücü během minuty kopalo hned tři rohové kopy. Scarione všechny posílal na přední tyč, odkud se balón vždy vrátil do autu.
     
    51
    Ankaragücü právě vstřelilo branku!
    Série rohových kopů přeci jen končí balónem v domácí síti! Turanův centr byl odvrácen, Orgill však na hranici vápna připravil míč pro EZEQUIELA ÓSCARA SCARIONEHO a ten ho zpoza šestnáctky prudce vypálil do horního rohu brány.
    51. Ezequiel Óscar Scarione - 1:1
     
    53
    Vstup do druhé půle domácím vůbec nevyšel. Nic na tom nezměnila ani chyba v rozehrávce Ankaragücü, po které nepřišla přesná nahrávka na vysunutého Kayodeho.
     
    54
    Güray Vural se na poslední chvíli vrátil do pokutového území, aby ukradl míč z nohy Lobžanidzeho. Gaziantep znovu čeká bránění rohového kopu.
     
    55
    Scarioneho centr se od protihráče odrazil na Rodriguese, jenž si troufl na štiplavou ránu z dálky. Míč ale letěl na prostředek branky a Güvenç ho díky tomu zvládl vyrazit.
     
    56
    Ceylanův pas domácí útočníky v pokutovém území nenašel. Mužstvo z Ankary rychle otáčelo hru, dokud Djilobodji skvělým skluzem neodzbrojil Rodriguese.
     
    57
    Domácí čelili při rozehrávce nepříjemnému napadání, ze kterého je vysvobodil až nedovolený zákrok Atily Turana na Vurala.
     
    58
    Střídání v týmu Gazişehir Gaziantep F.K.: ze hřiště odchází Güray Vural, přichází Kenan Özer.
     
    58
    Střídání v týmu Gazişehir Gaziantep F.K.: ze hřiště odchází André Sousa, přichází Souleymane Diarra.
     
    58
    Střídání v týmu Gazişehir Gaziantep F.K.: ze hřiště odchází Muhammet Demir, přichází Jefferson.
     
    59
    Napadající Kayode vyvinul velký tlak na Friedricha, který se zjevil v časové i prostorové tísni. Na zisk balónu a gólové šance to však nestačilo.
     
    60
    Nově příchozí Diarra ukázkovým způsobem podrazil Rodriguese, jenž si o chvíli později sedl na trávník. Ošetřovat se zatím nebude.
     
    61
    Scarioneho dalekonosný centr žádné vzrušení nezpůsobil. Z levé strany totiž našel jen nikým neobtěžovaného Günaye Güvençe.
     
    63
    Jeden z domácích fotbalistů nepovedenými nůžkami šťastně dostal do šance Kayodeho. Obrana hostů situaci přežila, přestože ji čeká bránění rohového kopu.
     
    64
    Domácím se roh opět vůbec nepovedl. Ve vápně nic moc nevymysleli a pak se sami dostali s balónem mimo hřiště.
     
    65
    Zajímavá možnost pro hosty a jmenovitě pro Scarioneho, jenž po nahrávce Rodriguese střílel z úhlu do dobře postaveného gólmana.
     
    66
    Maximovi se nepovedlo zakončení z rohu pokutového území. Slabá přízemní střela proletěla hodně vedle Friedrichovy pravé tyče.
     
    67
    Převaha Ankaragücü pokračuje standardkou z pravého kraje.
     
    68
    Diarra zastavil Łukasikovu střelu z dálky horní končetinou. Je z toho žlutá karta a logicky i nebezpečný přímý kop.
     
    69
    Güvenç si dobře postavil zeď. Míč k němu doletěl až o chvíli později, kdy ho slabá střela jednoho z hostů ale příliš nepotrápila.
     
    70
    Jefferson si vynutil faul, nicméně Gaziantep opět rezignoval na nějaký nákop směrem před Friedrichovo pracoviště. Vše začíná z druhé strany od Güvençe.
     
    72
    Do konce utkání zbývá posledních dvacet minut. Stav je od jednapadesáté minuty vyrovnaný, každopádně mnohem více ze hry dlouhodobě mají hosté z Ankary.
     
    73
    Polský stoper Pazdan si neodpustil postrčení Kenana Özera, za které byl hlavním sudím varován žlutou kartou.
     
    73
    Střídání v týmu MKE Ankaragücü: ze hřiště odchází Tiago Pinto, přichází Sedat Ağçay.
     
    74
    Moc zajímavého se toho v posledních minutách neděje. Hra se velice často přerušuje v bezpečné vzdálenosti od obou branek.
     
    75
    Když už se zdálo, že se domácí trvaleji usadí na útočné polovině, tak přišla chyba v podobě přihrávky do autu.
     
    77
    Střídání v týmu MKE Ankaragücü: ze hřiště odchází Dever Orgill, přichází İlhan Parlak.
     
    79
    Hluchá pasáž zatím nekončí. Něco se však může urodit po faulu İlhana Parlaka na Toscu.
     
    80
    Gaziantep konečně rozehrál směrem dopředu. Na pravém křídle však přišel neodpískaný zákrok Atily Turana a Friedrich bude vykopávat.
     
    81
    Júnior Morais předvedl učebnicový skluz, kterým zastavil akci Parlaka. Přechodová fáze Gaziantepu už tak vydařená nebyla.
     
    82
    A ještě jedno setkání mezi Parlakem a Moraisem. Ten šel do slkuzu, při kterém si sám lehce ublížil.
     
    83
    Střídání v týmu Gazişehir Gaziantep F.K.: ze hřiště odchází Alexandru Maxim, přichází Patrick Twumasi.
     
    83
    Střídání v týmu MKE Ankaragücü: ze hřiště odchází Saba Lobžanidze, přichází Cebrail Karayel.
     
    83
    Střídání v týmu MKE Ankaragücü: ze hřiště odchází Ezequiel Óscar Scarione, přichází Konrad Michalak.
     
    85
    Rozhodčímu už došla trpělivost s častými fauly a nedávno příchozímu Twumasimu ukázal kartu za strčení do dalšího náhradníka Karayela.
     
    87
    Twumasimu byl odpálen balón směrem na Ricarda Friedricha. Brazilský gólman je po změně stran prakticky bez práce.
     
    88
    Sedat Ağçay se chytil za hlavu poté, co jeho dalekonosná střela z dálky proletěla nějaký metr a půl vedle Güvençovy brány. Podobně zajímavých momentů v předchozích dvaceti minutách moc nebylo.
     
    89
    Stelios Kitsiou bezprostředně po autovém vhazování posunul míč do pokutového území, kde se Michalak snadno dostal přes Djibolodjiho, ale ve finále narazil na poslední překážku se jmenovkou Günay Güvenç!
    89. Konrad Michalak (ANK)
     
    90
    Další majitelem žluté karty je domácí záložník Júnior Morais, který šel až příliš agresivně do souboje s Kitsiouem.
     
    90+1
    Nad rámec druhé půle jsou přidány tři minuty.
     
    90+2
    Rychlý brejk tři na čtyři domácím nevyšel. Kayode byl zastaven kousek před pokutovým územím a pak se nestihl vrátit s brejkem na druhé straně, při kterém zprava nebezpečně pálil Michalak. Güvenç ho znovu vychytal, když u tyče vyrazil míč na roh.
     
    90+3
    Domácí defenziva si s rohem poradila. Poté byl máván ofsajd a to už se zdá, že se na nerozhodném výsledku 1:1 nic měnit nebude.
     
    90+4
    Tečku za celým zápasem napsal faul uprostřed hřiště, za kterém byl žlutě potrestán Kulušić.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    Je dobojováno! Zatímco první půle patřila zejména domácím, tak po změně stran nechybělo mnoho, aby Ankaragücü skóre otočilo. První důležitý krok udělali hosté v jednapadesáté minutě, kdy se po mnoha rohových kopech prosadil Scarione. Na další šance jsme si museli počkat až do úplného závěru. Machalak dvě příležitosti ale nedal a oba týmy si tak rozdělí po bodu za výsledek 1:1.
     
    Držení míče: 53 % : 47 %.
    Střely na branku: 1:7. Střely mimo: 4:4. Rohy: 4:11. Ofsajdy: 4:0. Fauly: 10:19.
     
    Z tohoto zápasu je to vše, děkujeme za pozornost. (22:02:55)

    Michal Břuchanský

    Branky: 25. Maxim (pen.) – 51. Scarione (Orgill)

    Karty:   68. S. Diarra (GAZ), 85. Twumasi (GAZ), 90. Júnior Morais (GAZ) – 32. Łukasik (ANK), 73. Pazdan (ANK), 90+4. Kulušić (ANK)


    Držení míče: 53 % : 47 %.
    Střely na branku: 1:7. Střely mimo: 4:4. Rohy: 4:11. Ofsajdy: 4:0. Fauly: 10:19.
    Gazişehir Gaziantep F.K.: Güvenç – Djilobodji, Kana-Biyik, Tosca – Ceylan, A. Sousa (58. S. Diarra), Maxim (83. Twumasi), Vural (58. Özer), Júnior Morais – Kayode, Demir (58. Jefferson).
    Náhradníci: Yılmaz – Aktaş, S. Diarra, Uğurlu, Chibsah, Jefferson, Olkowski, Özer, Soyalp, Twumasi.

    MKE Ankaragücü: Friedrich – Pinto (73. Ağçay), Kulušić, Pazdan, Atila Turan – Kitsiou, Łukasik – Lobžanidze (83. Karayel), Scarione (83. Michalak), Rodrigues – Orgill (77. Parlak).
    Náhradníci: Çelikay – Ağçay, Akan, Aygören, Faty, Karabulut, Karayel, Michalak, Parlak, Tultak.

    Rozhodčí: Kalkavan – Sesigüzel, Sancaktar
    bahis siteleri