Kazachstán – Faerské ostrovy 2:3 (kon.) | S. Makedonie – Černá Hora 2:1 (kon.) | Malta – Finsko 0:1 (kon.)
Slovensko – Lichtenštejnsko 6:0 (kon.) | Turecko – Kosovo 3:0 (kon.) | Řecko – Skotsko 1:0 (kon.)
Chorvatsko – Litva 7:0 (kon.) | Polsko – Lotyšsko 3:1 (kon.) | Bulharsko – Estonsko 3:0 (kon.)
Ukrajina – Sev. Irsko 3:0 (kon.) | Bosna – Belgie 3:2 (kon.) | Německo – Wales 2:1 (kon.)
Španělsko – Izrael 3:0 (kon.) | Rumunsko – Dánsko 1:1 (kon.) | Anglie – Albánie 5:0 (kon.)
Rakousko – Andorra 4:0 (kon.)
konec
Rakousko
4:0 (3:0)
Andorra
Úterý 17.11.2020, 20:25 • Keine Sorgen Arena (Ried) • Kvalifikace ME U21 • Skupina 3
Předzápasové kurzy
     
    Je konec! Dnešní utkání nakonec končí očekávaným vítězstvím Rakouska, které svého soupeře porazilo poměrem 4:0. Druhý poločas se rozhodně nepodobal tomu prvnímu. Sledovali jsme sice poměrně ofenzivní podívanou, jenomže oba celky narážely na připravené obrany. Andorra v některých momentech dokonce měla herně navrch, jenomže finální fáze jí v tomto duelu prostě nevycházela. Rakušané se snažili tento zápas dohrát bez výraznějších chyb, což se nakonec povedlo, navíc v nastavení přidali čtvrtý zásah. (22:18:04)
     
    Držení míče: 57 % : 43 %.
    Střely na branku: 6:0. Střely mimo: 9:3. Rohy: 8:3. Ofsajdy: 3:2. Fauly: 17:18.
     
    90+5
    Konec zápasu.
    90+5. WÖBER - 4:0
     
    90+5
    Rakousko právě vstřelilo branku!
    Tak tu máme ještě jednu branku! Ke třetímu pokutovému kopu se postavil domácí kapitán MAXIMILAN WÖBER, který zvolil zakončení na levou stranu, zatímco se brankář Iker vydal k opačné konstrukci.
     
    90+4
    Třetí pokutový kop pro Rakousko!
     
    90+2
    Nakonec to sám na sebe vzal domácí Lukačević, jehož rána směřoval výrazně vedle branky.
     
    90+2
    Střídání v týmu Andorra: ze hřiště odchází Joan Torres, přichází Alonso Guerrero.
    Střídání v týmu Andorra: ze hřiště odchází Rosas Ubach, přichází Casanovas.
     
    90+1
    Rakousko se prodralo na útočnou polovinu, současně se vrátila také smečka protihráčů.
     
    90
    Druhý poločas bude nastaven o tři minuty.
     
    90
    Střídání v týmu Rakousko: ze hřiště odchází Hannes Wolf, přichází Johannes Tartaroti.
     
    89
    Žlutou kartu dostává Nemanja Celić (Rakousko).
     
    89
    Zanedlouho se nám rozběhne poslední minuta řádné hrací doby, o vítězi je rozhodnuto. Navýšit vedení mohl Wolf, jehož zakončení Iker zneškodnil nohou.
     
    88
    Rakušané se v závěru tohoto zápasu nikam bezhlavě netlačí, naopak přesnou kombinací pronikají k pokutovému území soupeří.
     
    87
    Přes střed hrací plochy se rozhodl vydat domácí Wolf, kterého za cenu faulu musel zastavit Valeš. Tady to klidně mohlo skončit žlutou kartou.
     
    86
    Střídání v týmu Rakousko: ze hřiště odchází Dario Marešić, přichází Nemanja Celić.
    Střídání v týmu Rakousko: ze hřiště odchází David Schnegg, přichází Leonardo Lukačević.
     
    85
    Fantastické a navíc přesné přenesení hry vyprodukoval domácí obránce Greiml, kterému se na levém křídle povedlo najít volného Grulla.
     
    84
    Střídání v týmu Andorra: ze hřiště odchází Roberto Rebelo, přichází Sergi Suárez.
    Střídání v týmu Andorra: ze hřiště odchází Izan Fernández, přichází Eric Pelfort.
     
    81
    Do konce zápasu zbývá něco málo kolem deseti minut. Rakousko před malým momentem promarnilo šanci, Nussbaumer totiž trefil pouze protihráče.
     
    80
    Andorra si v krátkém časovém sledu vybojovala ještě standardní situaci z velké vzdálenosti. Do vzduchu se sápal kapitán Jiménez, který si pomohl faulem.
     
    79
    Pro hosty to znamenalo zisk autového vhazování z pravé strany. Gomes si dával načas, nakonec přesto našel pouze nohu Marešiće.
     
    78
    Po několika minutách se k opačnému pokutovému území podívala také Andorra, jenomže Torres nedokázal přejít přes Schnegga.
     
    77
    Poté do pokutového území přiletěla přízemní nabídka, po které se natahoval střídající Nussbaumer. Ve vzduchu to ovšem riskantně vyřešil Jiménez.
     
    76
    Přes prvního protihráče se dokázal uvolnit dnes celkem nevýrazně hrající Wimmer, který místo centru ještě nahrával vedle sebe na kolegu.
     
    75
    Do konce tohoto zápasu zbývá závěrečná dvacetiminutovka, na nikterak dramatickou zápletku to nevypadá, domácí stále drží tříbrankové vedení.
     
    74
    Ten přinesl prudký centr k hranici malého vápna, kde nejvýše do vzduchu vystoupal domácí Schnegg, který odvrátil padající předmět mimo šestnáctku.
     
    73
    Andorra si nakonec vybojovala další rohový kop, z pravé strany ho bude rozehrávat záložník Pomares, který hlásí cvičený signál.
     
    72
    O rozehrávku volného kopu se v tomto případě znovu postaral brankář Iker, jehož nabídka nakonec plachtila k hranici šestnáctky domácích.
     
    71
    Po dalším odkopu pro změnu ve vzduchu fauloval hostující Fernández, což se nelíbilo Rosasovi, který cosi řešil s domácím Marešićem.
     
    70
    Greiml měl na přesnou nahrávku hodně času, což mu naopak uškodilo. Nussbaumer se k míči nedostal, naopak se k němu dostal brankář Iker.
     
    69
    Na pořadu dne tak byl další rohový kop, který ovšem nepřinesl nic nebezpečného. Na jistotu se totiž povedlo zakročit Torresovi.
     
    68
    Ta nakonec přinesla průnik v podání křídelníka Grulla, který se s míčem dostal do pokutového území, kde mu centr zablokoval Jiménez.
     
    67
    Hlavní sudí přisoudil Rakousku standardní situaci, kterou domácí rozehráli nakrátko. Nakonec sledujeme celkem sympatickou kombinaci.
     
    63
    Střídání v týmu Rakousko: ze hřiště odchází Chikwubuike Adamu, přichází Daniel Nussbaumer.
    Střídání v týmu Rakousko: ze hřiště odchází Manuel Thurnwald, přichází Patrick Schmidt.
     
    62
    Je za námi hodina hry, druhý poločas zatím nepřináší nic moc zajímavého. Rakousko je stále aktivnější, nicméně k žádným to zatím nevede.
     
    61
    Rakušané si vybojovali další rohový kop, jenomže na malém vápně vystoupal vysoko do vzduchu Jiménez, který odehrál míč do bezpečí.
     
    60
    Bylo tomu skutečně tak. Rakušané rozehráli nakrátko, uvnitř pokutového území se k míči dostal útočník Adamu, který ovšem mířil vysoko nad.
     
    59
    Střídání v týmu Andorra: ze hřiště odchází Miquel Torres Vila, přichází Adrian Costa Gomes.
     
    58
    Rakousko si rovněž vybojovalo rohový kop, ten bude zřejmě rozehrán nakrátko po zemi.
     
    57
    Žlutou kartu dostává Eric Valeš (Andorra).
     
    56
    Rohový kop ovšem nakonec dopadl pouze na hlavu připraveného Greimla, který odehrál míč natolik dobře, že se Rakousko pouští do protiútoku.
     
    55
    Andorra se ovšem vzápětí znovu vydala do útoku, což jí zajistilo zisk rohového kopu. Z pravé strany se ho nakonec ujme záložník Pomares.
     
    54
    U pokutového území dostal celkem tvrdě naloženo hostující Rosas, nicméně o nedovolený zákrok se nejednalo a mohlo se pokračovat.
     
    53
    Na opačné straně se jako poslední dotkl míče právě domácí Schnegg, od kterého se hrací předmět odrazil směrem do zámetí.
     
    52
    Nakonec si u levé autové lajny řekl o nahrávku obránce Schnegg, který před dotírajícím protihráčem raději vracel balón Marešićovi.
     
    51
    Rakušané se poté s míčem dostali na vlastní obrannou polovinu hrací plochy, kde se o rozehrávku staral obránce Marešić.
     
    50
    Del Castillo málem v šestnáctce znovu fauloval a mohla z toho být třetí penalta pro domácí. Schnegg však nohu přeskočil a poté se mu povedlo nacentrovat.
     
    49
    Müller to pro změnu zkoušel hodně vysokou nabídkou do pokutového území, kde ovšem nejvýše do vzduchu vystoupal Jiménez.
     
    48
    Hned v úvodu druhého poločasu se poprvé k míči dostal hostující brankář Iker, který si přichystal dalekonosný odkop na druhou stranu.
     
    47
    Odstartoval nám druhý poločas, jehož úvodní rozehrávku si tentokráte vzali na starost hostující hráči, kteří budou pro změnu hrát zprava doleva.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Máme za sebou první poločas, který nám nabídl celkem jednoznačnou partii, ve které mělo navrch domácí Rakousko. Rakušané se během prvního dějství prosadilo hned třikrát, navíc nebylo daleko od čtvrté trefy, avšak pokutový kop se nepovedlo proměnit Adamuovi. Naopak reprezentace Andorry byla směrem dopředu naprosto bezradná, téměř každá útočná akce končila na pozorné obraně soupeře. O vítězi se tedy zdá být rozhodnuto, ještě je ale před námi ještě celý druhý poločas.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    45
    Žlutou kartu dostává Hannes Wolf (Rakousko).
     
    44
    Pokračovalo se autovým vhazováním od pravé autové lajny, konkrétněji se o rozehrávku postaral Thurnwald.
     
    43
    Poprvé se na hrací plochu vydal také lékařský personál. Zdravotní problémy totiž měl domácí útočník Adamu, který bude muset zamířit za postranní lajnu.
     
    42
    Žlutou kartu dostává Chikwubuike Adamu (Rakousko).
     
    41
    První poločas se neúprosně blíží ke svému konci, hrát se bude ještě něco málo kolem pěti minut. Uvidíme, zda se bude něco málo nastavovat.
     
    38
    Andorra si vybojovala standardní situaci.
     
    37
    Příliš čitelnou nahrávko to zamýšlel Torres, který sice na pravém křídle hledal Ubacha, avšak druhého jmenovaného zastavil Schnegg.
     
    36
    Nekompromisním způsobem jednal hostující obránce Jiménez, který raději odvracel míč ke středovému kruhu, kde se nedokázal prosadit Fernández.
     
    35
    Po hodně dlouhém časovém úseku se k míči dostal také domácí brankář Helac, který gestem naznačil, že se pokusí o vysoký odkop.
     
    34
    Máme za sebou více než třetinu hry, zatím sledujeme celkem jednostrannou podívanou. Rakousko je nesmírně produktivní, už třikrát skórovalo.
     
    33
    K odraženému míči se ovšem jako první dostal pravý bek Thurnwald, který to zkoušel přímo na branku, nicméně jeho pokus mířil kousek vedle.
     
    32
    Z rukou Schnegga nakonec pramenilo dalekonosné autové vhazování, které uvnitř pokutového území dokázal odvrátit Fernández.
    31. WOLF - 3:0
     
    31
    Rakousko právě vstřelilo branku!
    Netrvalo dlouho a domácí reprezentace se přeci jenom dostává do tříbrankového vedení! Jeden z hostů totiž chyboval u středového kruhu, kde přišel o míč. Rakušané se tak pustili do protiútoku, při kterém to na sebe vzal HANNES WOLF, který po navedení míče na levou nohu pálil ke vzdálenější tyči.
     
    30
    Vracející se Pomares dokázal kousek od pokutového území čistým způsobem eliminovat Grulla, následně odvracel za cenu autu.
     
    29
    Torres to po chvilkovém driblinku s míčem zkoušel centrem k hranici pokutového území, kde se ovšem povedlo zakročit Marešićovi.
     
    28
    Před zraky sudího si v souboji o míč nedovoleně počínal hostující forvard Rosas Ubach, který nakonec poslal na zem Marešiće.
     
    27
    Andorra tak přečkala další kritický moment, naopak domácí reprezentace odmítla příležitost dostat se do tříbrankového vedení.
    26. Neproměněná penalta Adamua.
     
    26
    Tentokráte se k rozehrávce pokutového kopu postavil útočník Adamu, který to zkoušel k pravé tyči, kam se vrhl také brankář Iker, který penaltu zneškodnil.
    25. Penaltový zákrok.
     
    25
    Další pokutový kop pro Rakousko!
     
    24
    Andorra už poměrně dlouhou dobu kombinuje na polovině soupeře, jenomže nic nebezpečného to stále nepřináší.
     
    21
    Je za námi úvodní dvacetiminutovka, v posledních minutách se nám hry hodně uklidnila. Rakousko stále vede o dva přesné zásahy.
     
    20
    Molne Iker tak mohl rozehrávat od své branky, v tomto případě se rozhodl pro dalekonosný odkop mezi smečku hráčů.
     
    19
    Hlavní sudí nyní pořádně domluvil domácímu Schneggovi, který v krátkém časovém sledu fauloval podruhé brankáře.
     
    18
    Na hranici opačného pokutového území dokázal nejvýše do vzduchu vystoupat domácí Greiml, který odehrál míč do bezpečnějšího prostoru.
     
    17
    Domácí brankář Helac to zkoušel vysokým odkopem na opačnou polovinu, kde se do hlavičkového souboje nakonec nedostal Adamu.
     
    16
    Andorra jí nakonec rozehrála nakrátko, nicméně k žádnému vzdušnému centru do pokutového území soupeře to nevedlo.
     
    15
    Kousek od středového kruhu si nedovoleným způsobem pomáhal domácí Müller, čehož si všiml také hlavní sudí, jenž nařídil standardku.
     
    14
    Žlutou kartu dostává Albert Alavedra Jimenez (Andorra).
     
    13
    Naopak jsme sledovali dalekonosný odkop z kopačky hostujícího brankáře, který přesto na druhé straně našel pouze Marešiće.
     
    12
    Z druhé vlny se nekompromisně opřel do míče domácí Wöber, který ovšem mířil výrazně nad branku. Iker tak nemusel zasahovat.
     
    11
    Ani tentokráte se hostující celek daleko nedostal, naopak se míč znovu dostal mimo hrací plochu, což přinese autové vhazování Rakousku.
    10. GRULL - 2:0
     
    10
    Rakousko právě vstřelilo branku!
    V krátkém časovém sledu je tu další přesný zásah domácích! Sledovali jsme totiž vzdušnou nabídku, na kterou si na zadní tyči dokázal seběhnout křídelník MARCO GRULL, kterému se nekompromisní střelou z jedničky povedlo překonat brankáře Ikera, jenž byl bez šance.
     
    9
    Na pořadu dne bylo další autové vhazování pro Andorru. Torres si dával celkem načas, nakonec to zkoušel na Fernándeze.
     
    8
    Na opačné straně se přes levé křídlo pokoušel prodrat vpřed obránce Schnegg, kterého ovšem dokázal zastavit Rebelo.
     
    7
    Na pořadu dne byl první rohový kop tohoto zápasu. Z levé strany se o něj postaral hostující Valeš, který našel hlavu protihráče.
     
    6
    Andorra tak do tohoto zápasu nevstoupila vůbec dobře, inkasovala totiž hned z první šance soupeře, který se tak dostal do vedení.
    4. WOLF - 1:0
     
    4
    Rakousko právě vstřelilo branku!
    Na první branku tohoto zápasu jsme nemuseli dlouho čekat! K rozehrávce pokutového kopu se totiž postavil HANNES WOLF, který to zkoušel důraznou střelou na pravou stranu, zatímco se brankář Iker vydal k opačné konstrukci.
    3. Penaltový zákrok.
     
    3
    Je tu pokutový kop pro Rakousko!
     
    3
    Hned v úvodu tohoto zápasu jsme sledovali autové vhazování v podání hostujícího Torrese, který ovšem našel pouze nohu Wöbera.
     
    2
    Hlavní sudí tohoto zápasu poprvé pískl do své píšťalky, utkání tak může začít. Úvodní slovo si vzali na starost domácí, kteří budou hrát zprava doleva.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    Rakousko: Helac – Thurnwald, Greiml, Marešić, Schnegg – Müller, Wöber (C) – Wimmer, Wolf, Grull – Adamu
    Náhradníci: Ehmann – Arase, Celic, Lukačević, Meisl, Nussbaumer, Schmidt, Tartarotti

    Andorra: Iker – Rebelo, Jiménez (C), Del Castillo, Vila – Torres, Valeš, Izquierdo, Pomares – Ubach, Fernández
    Náhradníci: Carvalho, Giménez – Rodríguez, Suárez, Pelfort, Gomes, Guerrero

    Rozhodčí: Lukjancukas – Kazlauskas, Mirauskas (všichni Litva).
     
    Andorra U21

    Naopak hosté jsou ve třetí skupině na posledním místě. Andorra doposud nasbírala pouze pět bodů za jednu výhru a dvě remízy. Z posledních pěti utkání hosté ve skupině získali pouze jeden bod za velmi překvapivou remízu s Anglií. Hráčem, který nastřílel za Andorru nejvíce gólu je Jordi Alaez se čtyřmi přesnými zásahy. V dnešním zápase jsou hosté velkým outsiderem, jakékoliv bodování bude překvapením.

    Poslední odehraná utkání:
    Anglie U21 – Andorra U21 3:1
    Kosovo U21 – Andorra U21 1:0
    Andorra U21 – Anglie U21 3:3
     
    Rakousko U21

    Domácí se v tabulce skupiny 3 nacházejí na druhém místě, mají na kontě patnáct bodů. Rakousko na první Anglii ztrácí deset bodů, domácí tak mají šanci postoupit pouze z druhého místa. V posledních zápasech jednadvacítka Rakouska ztratila body. Poslední utkání nezvládli na hřišti v Turecku, když prohráli 3:2. Nejlepším střelcem Rakouska je se čtyřmi brankami Sandi Lovric.

    Poslední odehraná utkání:
    Turecko U21 – Rakousko U21 3:2
    Kosovo U21 – Rakousko U21 0:1
    Rakousko U21 – Anglie U21 1:2
     
    Dobrý den! Vítám vás u textového přenosu zápasu kvalifikace na ME do 21 let, ve kterém se domácí Rakousko U21 střetne s výběrem Andorry do 21 let.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:25.

    David Suchý

    Branky: 4. Wolf (pen.), 10. Grull, 31. Wolf, 90+5. Wöber (pen.)

    Karty:   42. Adamu (AUT), 45. Wolf (AUT), 89. Celić (AUT) – 14. Jimenez (ANR), 57. Valeš (ANR)

    Neproměněná penalta: 26. Adamu (AUT), brankář Iker zneškodnil


    Držení míče: 57 % : 43 %.
    Střely na branku: 6:0. Střely mimo: 9:3. Rohy: 8:3. Ofsajdy: 3:2. Fauly: 17:18.
    Rakousko: Helac – Thurnwald (63. Schmidt), Greiml, Marešić (86. Celić), Schnegg (86. Lukačević) – Müller, Wöber (C) – Wimmer, Wolf (90. Tartaroti), Grull – Adamu (63. Nussbaumer)
    Náhradníci: Ehmann – Arase, Celic, Lukačević, Meisl, Nussbaumer, Schmidt, Tartarotti

    Andorra: Iker – Rebelo (84. Suárez), Jiménez (C), Del Castillo, Vila (59. Gomes)– Torres (90+2. Guerrero), Valeš, Izquierdo, Pomares – Ubach (90+2. Casanovas), Fernández (84. Pelfort)
    Náhradníci: Carvalho, Giménez – Rodríguez, Suárez, Pelfort, Gomes, Guerrero

    Rozhodčí: Lukjancukas – Kazlauskas, Mirauskas (všichni Litva)
    bahis siteleri