Mladá Boleslav – Kometa Brno 3:0 (kon.) | Olomouc – Třinec 6:3 (kon.) | Sparta – Vítkovice 4:1 (kon.)
Litvínov – Plzeň 0:3 (kon.) | Motor ČB – K. Vary 3:4 (kon.) | Pardubice – Zlín 5:2 (kon.)
Mountfield HK – Liberec 2:3 (1:2 po s.n.)
konec
HC Sparta Praha
4:1 (1:0, 1:0, 2:1)
HC Vítkovice Ridera
Pondělí 28.12.2020, 17:00 • O2 arena (Praha - Vysočany) • Tipsport extraliga • 30. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    To bylo již ode mě vše, přeji vám příjemný zbytek večera a u dalších online textových přenosů se budu těšit, na počtenou! (19:15:44)
     
    Je konec! Vítkovice ve třetí třetině snížily zásluhou Petra Fridricha na rozdíl jednoho gólu, ale z vítkovické strany to bylo vše. Za Spartu se naopak prosadil Matúš Sukeĺ a pojistku tříbodového vítězství obstaral Lukáš Pech. Tři body zůstávají v Praze, Vítkovice pojedou domů s prázdnou.
     
    Konec zápasu.
    59:30 Lukáš PECH - 4:1
     
    59:30
    Sparta právě vstřelila branku!
    Máme tady další gól Sparty a o vítězi je rozhodnuto! Po přihrávce Řepíka se dostal ke kotouči LUKÁŠ PECH, který pohodlně uklidil puk do odkryté vítkovické branky. Asistence: Michal Řepík, Robert Říčka.
     
    58:57
    Ano, je to tak. Daniel Dolejš zůstal na střídačce a Vítkovice to zkouší v šesti bruslařích v poli. Nyní se podařilo Buchtelemu vyvést puk do středního pásma.
     
    58:36
    Vítkovičtí trenéři si v tomto čase berou oddechový čas na poradu. Je zřejmé, že hosté budou chtít zkusit hru bez brankáře.
     
    57:54
    Na opačné straně kluziště se pro změnu dostal do dobré střelecké pozice Horák, jehož rána nebyla gólová. Vítkovice se znovu přesouvají před Machovského.
     
    57:06
    Lakatoš zasekl hru v útočném pásmu, ale v rozhodujícím okamžiku mu sjel kotouč z hole. Sparťané se už nikam neženou a brání svůj dvoubrankový náskok.
     
    56:28
    Vítkovice se nyní příliš moc unáhlily a vyhazují kotouč až na zakázané uvolnění. Hra se za malou chvíli vrátí zpět do obranného pásma hostující Ridery.
     
    55:39
    Další pokus Sparty. Polášek střílel na brankáře Dolejše, který předvedl výtečný zákrok a přerušil hru. Bude se vhazovat po pravici vítkovického gólmana.
     
    55:11
    Horák vydoloval puk u mantinelu a sparťané mohli zaútočit. Vladimír Sobotka hledal v náznaku přečíslení svého spoluhráče u druhé tyčky, ale marně.
     
    54:19
    Marek Kalus se probíjel skrz obránce Sparty, ale domácí hráči byli na svých místech a nepustili vítkovického útočníka do zakončení. Hraje se ve svižném tempu.
     
    53:06
    Lukáš Pech vystihl vítkovickou souhru ve středním pásmu a domácí opět založili protiútok. Dolejš tentokrát nemusel zasahovat, u puku jsou hostující obránci.
     
    52:43
    Roman Polák za pomoci svých spoluhráčů vyvezl kotouč do středního pásma. Posléze se Vítkovičtí dostali ke střele, Lakatošův pokus skončil zablokován.
     
    52:27
    Hosté se dostali do dobré šance v útočném pásmu a jejich snažení ukončil svým zákrokem brankář Matěj Machovský. Následuje komerční přestávka.
     
    51:59
    David Dvořáček chtěl hledat v útočném pásmu svého spoluhráče na modré čáře, ale vítkovičtí obránci byli tentokrát připravení a poslali kotouč do střední zóny.
    50:38 Matúš SUKEĽ - 3:1
     
    50:38
    Sparta právě vstřelila branku!
    A je to opět o dvě branky! Polášek nastřelil kotouč na vítkovického brankáře a posléze se v brankovišti nejlépe zorientoval MATÚŠ SUKEĹ. Sparťanský útočník následně zavěsil do hostující branky. Asistence: David Dvořáček, Adam Polášek.
     
    50:23
    Němeček se zpátky na ledové ploše. Mezitím sparťané se usadili v útočném pásmu Ridery a nebezpečně krouží před brankářem Danielem Dolejšem.
     
    49:26
    Dominik Lakatoš zkusil vystřelit z pravého kruhu pro vhazování a Machovský musel znovu zasahovat. Posléze domácí odpalují kotouč k Dolejšovi.
     
    48:42
    Několik velkých šancí Vítkovic! Rastislav Dej dorážel kotouč z bezprostřední blízkosti, ale Machovský na poslední chvíli stačil zasáhnout.
     
    48:17
    Dobrá možnost pro Vítkovice! Domácí obránce David Němeček (SPA) o pár chvil později dostává menší trest za hákování a posílá svůj tým do oslabení.
     
    47:47
    Obránce David Němeček se prosmýkl až před brankáře Daniela Dolejše a vítkovický gólman musel řešit další nepříjemnosti před svojí klecí.
     
    47:02
    Roman Horák hledal ve velké rychlosti na levém křídle Michala Řepíka, který to měl ale přes ruku a nemohl střílet. Domácí hokejisté kontrolují hru.
     
    46:23
    Robert Říčka byl chvíli osamocen před brankou Vítkovic, ale přihrávka od jeho spoluhráče nebyla přesná. Sparťané se snaží být co nejvíce na kotouči.
     
    45:55
    Na opačné straně kluziště se dostali Vítkovičtí do další nebezpečné akce. Matěj Machovský celou situaci ustál a raději přerušil hru. Následuje buly po jeho levici.
     
    45:03
    Lukáš Krenželok se už vrátil z trestné lavice zpět do hry. Mezitím se zkoušel prodrat do útočného pásma Sukeĺ, kterého ovšem odzbrojili vítkovičtí obránci.
     
    44:19
    Horák se prokličkoval až do útočného pásma a sparťané mohli vymýšlet další akce. Tomášek se rozhodl střílet od modré čáry, ale Dolejš pohotově zasáhl.
     
    43:51
    Pech udržel kotouč na levém kruhu a následně byly k vidění další šance! Poslední tutovku domácích měl na holi David Tomášek, ale Dolejš drží svůj tým.
     
    43:03
    Bude se znovu vylučovat. Útočník hostí Lukáš Krenželok (VIT) dostal od rozhodčích dvě trestné minuty za sekání a už sedí na trestné lavici. Přidá Sparta další branku?
     
    42:54
    Sparťanský útočník Lukáš Rousek hraje velmi aktivně, nyní znovu zaměstnal vítkovického brankáře Daniela Dolejše. Hra je na chvilku opět přerušena
     
    42:46
    Hosté uklidnili hru v obranném pásmu a rozjeli další útok. Nicméně přihrávka od jednoho z vítkovických borců byla moc prudká, sudí píská zakázané uvolnění.
     
    42:06
    Roman Horák vyhrál vhazování v útočném pásmu a domácí opět zakombinovali před Dolejšem. Počínání Michala Řepíka ovšem nevedlo k úspěchu.
    41:53 Petr FRIDRICH - 2:1
     
    41:53
    Vítkovice právě vstřelily branku!
    A pozor! PETR FRIDRICH se prosmýkl do útočného pásma a svou premiérovou trefou v Tipsport extralize překonal Machovského! Asistence: Jan Štencel.
     
    41:15
    Lukáš Rousek byl hodně aktivní při přechodu útočné modré čáry, ale do další velké šance před brankářem Dolejšem se domácí hráči už nedostali.
     
    40:23
    Vítkovice nastřelily kotouč do útočného pásma za branku domácího Matěje Machovského, kde byli připravení domácí borci. Do útoku míří Sparta.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Oba celky už krouží po ledové ploše O2 areny, třetí část může odstartovat.
     
    Další třetina začne přibližně v 18:39 hodin.
     
    Také prostřední třetina je úspěšně za námi. Na začátku druhé části skóroval Roman Horák a dal svému týmu dvoubrankový náskok. Domácí měli v průběhu druhé třetiny další velké šance, ale všechny pokusy zvládl pokrýt brankář Daniel Dolejš.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje třetí třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:39
    Polák sebevědomě poslal kotouč svým spoluhráčům do středního pásma, ale domácí rychle obrátili hru na druhou stranu. Říčkova střela neměla úspěch.
     
    38:59
    Obránce Košťálek nahodil kotouč do útočného pásma, kde byl znovu velmi aktivní Šmerha. Sparťané si ovšem nedokázali najet do dobré střelecké pozice.
     
    38:55
    Další nepříjemný moment pro domácí. Na ledě tentokrát zůstal ležet David Němeček, který za pomoci kustoda odjel na střídačku. Snad bude vše v pořádku.
     
    38:06
    Šmerha je i nadále při chuti, ale nyní se mu nepovedlo získat kotouč do své moci. Na druhé straně v útočném pásmu Ridery byl neúspěšný obránce Štencel.
     
    37:43
    Útočník Ladislav Zikmund inkasoval tvrdý hit a chvíli zůstal ležet na ledové ploše. Po krátké chvilce se zvedl a míří rovnou do kabiny. Hra bude pokračovat.
     
    37:24
    Tomáš Šmerha se proháčkoval do přečíslení dva na jednoho a sparťanský útočník svou střelou nastřelil tyčku Dolejšovy branky!
     
    36:40
    Šmerha svedl osobní souboj u mantinelu, ale Vítkovičtí byli úspěšnější. Na druhé straně kluziště byli pro změnu šťastnější domácí, kteří míří do útoku.
     
    35:44
    Další obrovská šance domácích! Lukáš Rousek se ocitl sám před brankářem Dolejšem, ale další branku svého týmu nepřidal.
     
    34:49
    Řepík byl první u kotouče v útočném pásmu a domácí se dostali do dobré šance. Přihrávka Vladimíra Sobotky byla však nepřesná, Dolejš nemusel zasahovat.
     
    34:39
    Sparťané hrají v plném počtu hráčů na ledové ploše. Mezitím rozhodčí píská zakázané uvolnění hostí a hra se vrací zpět před brankáře Daniela Dolejše.
     
    33:28
    První velká šance Vítkovic v přesilové hře! Po střele jednoho z obránců na vrcholu kruhu musel zasahovat Matěj Machovský, jenž si připsal úspěšný zákrok.
     
    32:36
    Sparťané dostali kotouč ven ze svého obranného pásma a před Dolejšem ještě zdržoval vítkovickou rozehrávku kapitán domácích Michal Řepík.
     
    32:21
    A je to Adam Polášek (SPA), který odchází na lavici hanby. Sparťanský obránce dostal dvě trestné minuty za podrážení. Vítkovice mají šanci snížit.
     
    31:53
    Kovář nahrával na své spoluhráče ve středním pásmu, ale vítkovičtí hokejisté se k ohrožení domácí branky nedostali. Bude se však vylučovat.
     
    31:17
    Trestné střílení provedl Lukáš Rousek, který udělal rychlou kličku, ale brankář Daniel Dolejš byl úspěšnější. Sparta nadále vede 2:0.
     
    31:17
    Byl to Roman Polák (VIT), který se provinil nedovoleným zákrokem, když sekl jednoho ze sparťanů.
     
    31:17
    Neuvěřitelné! Útočník David Dvořáček byl v úniku zahákován a rozhodčí stejně jako v první třetině nařizuje trestné střílení, tentokrát pro domácí.
     
    30:19
    Vítkovičtí hokejisté se brání v tomto oslabení na výbornou a nepouští sparťany do vyložených šancí. Jandus musí založit další akci zpoza vlastní branky.
     
    29:46
    Sobotka zavezl puk do útočného pásma a sparťané mohli kombinovat. Řepík chtěl vystřelit z levého kruhu pro vhazování, ale nakonec se rozhodl pro přihrávku.
     
    28:58
    Bude se opět vylučovat z vítkovických řad. Na trestnou lavici putuje útočník Nicolas Werbik (VIT), který se provinil hákováním. Sparťané hrají další přesilovku.
     
    28:06
    Další dobrá akce Sparty! Tomášek si najížděl před brankáře Dolejše, ale domácí útočník přihrávku od svého spoluhráče nezpracoval.
     
    27:27
    Lukáš Rousek napadal vítkovickou rozehrávku v útočném pásmu a výsledkem je získání kotouče pro sparťanský celek. Hraje se znovu u Dolejše.
     
    26:42
    Jan Hruška předvedl dobrou akci v útočném pásmu, ale posléze mířil nepřesně. Machovský se za kotoučem jen ohlédl a hosté pokračují v tlaku.
     
    25:57
    Velká šance domácích! Sukeĺ v přečíslení dva na jednoho hledal Dvořáčka, ale druhý jmenovaný se na listinu střelců nezapsal. Škoda pro Spartu.
     
    25:17
    Pech přihrál ve středním pásmu na připraveného Tomáše Šmerhu, ale k dalšímu ohrožení vítkovické branky se už domácí nedostali. Hra pokračuje.
     
    24:37
    Další pokus hostujícího mužstva ohrozit Machovského klec. Kotouč následně skončil na vítkovické střídačce a za chvíli se bude vhazovat ve středním pásmu.
     
    24:19
    Nicolas Werbik střílel po přejezdu modré čáry na branku Matěje Machovského, ale rána vítkovického útočníka skončila zablokována v ochranné síti.
     
    23:29
    Řepík se dobře vrátil a pomohl svým obráncům s rozehrávkou. Vítkovičtí se ještě na chvíli udrželi v útočném pásmu, ale Machovský mohl zůstat v klidu.
     
    22:48
    Čtvrtá formace Sparty zaúřadovala! Nejprve neproměnil svou velkou šanci Dvořáček, následně střílel jen do brankáře Dolejše útočník Zikmund.
     
    22:15
    Sparťanský útočník Ladislav Zikmund se nedostal přes vracejícího se obránce Vítkovic, ale i přesto domácí hokejisté zůstávají u kotouče.
     
    21:36
    Kalina schytal tvrdý hit od soupeře, ale sparťanský bek celou situaci ustál. Mezitím se snažil prokličkovat do útočného pásma Šmerha, leč neúspěšně.
    20:18 Roman HORÁK - 2:0
     
    20:18
    Sparta právě vstřelila branku!
    Sparťané vedou o dvě branky! Po přesné přihrávce Řepíka se prosadil u levé tyčky Dolejšovy branky útočník ROMAN HORÁK! Asistence: Michal Řepík, Martin Jandus.
     
    20:09
    Jandus ve spolupráci s Davidem Němečkem založili další útočnou akci svého celku a domácí se znovu usazují před brankářem Danielem Dolejšem.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Hráči obou celků se už vrací zpět ze svých kabin na ledovou plochu, druhá třetina za chvíli startuje.
     
    Další třetina začne přibližně v 17:49 hodin.
     
    Úvodní dějství je minulostí. Sparťané šli do vedení zásluhou Lukáše Rouska, jenž se prosadil svou přesnou střelou k tyči. Vítkovičtí měli své šance před brankářem Machovským, ale domácí obrana zatím odolává.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje druhou třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:50
    Vítkovičtí hokejisté poslali kotouč přes všechny čáry na zakázané uvolnění a po krátké chvilce se bude znovu vhazovat v útočném pásmu domácího celku.
     
    19:22
    Poslední minuta první třetiny. Vítkovičtí nebezpečně operovali s pukem v útočném pásmu a Machovský musel znovu dávat pozor. Hra je posléze přerušena.
     
    18:51
    Velká šance Vítkovic! Mallet se dostal do velké šance před Matějem Machovským, ale domácí brankář si pohlídal kotouč u své tyčky.
     
    18:41
    Vítkovice se ubránily a už hrají v plném počtu hráčů na ledové ploše! Na opačné straně kluziště pro změnu musel zasahovat Matěj Machovský. Hra přerušena.
     
    17:15
    Tomáškova střela byla hodně nadějná, ale sparťané se už k dalšímu nebezpečnému pokusu nepropracovali. Vítkovičtí hokejisté vyhazují a střídají.
     
    16:13
    Nyní si sparťané neporozuměli a Řepík společně s Poláškem museli založit další útočnou akci až zpoza branky Matěje Machovského. Domácí znovu útočí.
     
    15:49
    A pozor! Útočník Dominik Lakatoš (VIT) dostává dvě trestné minuty za sekání a sparťané budou za malou chvíli hrát přesilovou hru pěti proti třem.
     
    15:39
    První přesilovka Sparty! Na trestnou lavici usedá Lukáš Krenželok (VIT), který vyfasoval od rozhodčích dvě minuty za sekání. Vítkovice se musí bránit.
     
    15:13
    Lukáš Rousek si najel do přečíslení dvou proti jednomu, které nakonec vyřešil střelou, ale Daniel Dolejš byl znovu připravený.
     
    14:48
    Rousek chtěl dojet kotouč v rohu útočného pásma, ale ani on nezabránil zakázanému uvolnění Sparty. Hra se vrací zpět před brankáře Matěje Machovského.
     
    14:24
    Sobotka vyhrál buly v útočném pásmu, ale Vítkovice se rázem dostaly do útoku. Jejich snahu ovšem brzdí postavení mimo hru, za chvilku se bude vhazovat.
     
    14:13
    Sparťané vytvořili další závar ve vítkovickém brankovišti a Dolejš se rozhodl přerušit hru. Po komerční přestávce se bude vhazovat v útočném pásmu Sparty.
     
    13:46
    Polák nastřelil puk do útočného pásma, kde se nejlépe zorientovali domácí borci. Tomáš Šmerha následně kličkoval před brankářem Dolejšem, ale neúspěšně.
     
    12:39
    Roman Horák nezpracoval kotouč ve středním pásmu a vítkovickou akci rozjel Trška. Dlouhá přihrávka na Rastislava Deje byla ovšem příliš moc prudká.
     
    11:19
    Sukeĺ spěchal za kotoučem, ale do další dobré akce se sparťané už nedostali. Poslední větší šanci domácích měl na svědomí Dvořáček, kterého vychytal Dolejš.
     
    10:54
    Ryšavý se protáhl na útočnou modrou čáru, kde mu však vystavil stopku jeden z domácích beků. Na druhé straně si připsal další úspěšný zákrok Daniel Dolejš.
     
    10:09
    Buchtele si dojel nahozený kotouč v útočném pásmu a našel ještě dobře postaveného Tomáška, který puk netrefil. Dolejš mohl zůstat v klidu, hra pokračuje dál.
     
    09:46
    Adam Polášek chtěl rychle poslat kotouč do středního pásma svému spoluhráči, ale hosté se včas vrátili. Posléze je pískáno zakázané uvolnění Vítkovic.
     
    08:39
    Obránce Roman Polák kombinoval se svým spoluhráčem na modré čáře, ale tentokrát Machovský nemusel zasahovat. Domácí hokejisté dostávají puk do bezpečí.
     
    07:59
    Dej nahodil kotouč k mantinelu a Vítkovice mohly kombinovat. Přihrávka Marosze byla nepřesná a na druhé straně provětral Dolejšovu lapačku Rousek.
     
    07:24
    Sparťané se na úvod celého oslabení propracovali až do útočného pásma, kde našetřili cenné vteřinky. Hosté budou muset začít až zpoza své branky.
     
    07:15
    Sotva se vrátil Pech z trestné lavice, nyní ho vystřídá kapitán domácích Michal Řepík (SPA), který se provinil podrážením. Vítkovičtí budou hrát další přesilovku.
     
    06:36
    Mikyska udržel kotouč u mantinelu v útočném pásmu a posléze střílel Polák. Rána vítkovického beka od modré čáry skončila na betonech Matěje Machovského.
     
    05:06
    Hosté se ihned usadili před brankářem Machovským. Lakatoš střílel z pravého kruhu, ale jeho střela byla nepřesná. Vítkovice pokračují v tlaku.
     
    04:55
    Sparťané půjdou poprvé v utkání pykat. Lukáš Pech (SPA) vyfasoval dvě trestné minuty za podrážení a usedá na lavici hanby. Domácí se musí bránit.
     
    04:35
    Útočník David Tomášek dojížděl nahozený puk v útočném pásmu, ale poslední obránce Vítkovic byl u kotouče první. Hra se obrací na druhou stranu.
    03:57 Lukáš ROUSEK - 1:0
     
    03:57
    Sparta právě vstřelila branku!
    A je tu první gól celého utkání! LUKÁŠ ROUSEK udělal v útočném pásmu výhybku na střed a pohotovou střelou nedal Dolejšovi šanci zasáhnout. Asistence: Ondřej Mikliš, Vladimír Sobotka.
     
    03:16
    Vladimír Sobotka ještě udržel kotouč v útočném pásmu a domácí zakombinovali před brankářem Dolejšem. Jeden ze sparťanů ovšem minul kotouč u levé tyčky.
     
    02:19
    Domácí útočník Ladislav Zikmund chtěl prostrčit kotouč u pravé tyčky Dolejšovy branky, ale vítkovický gólman byl na místě a zamezil případnému gólu.
     
    01:49
    Nájezd provedl útočník Dominik Lakatoš, ale Machovský pohotově zasáhl a odmítl inkasovat. Skóre na světelné tabuli zůstává neměnné.
     
    01:49
    Po faulu domácího obránce Petra Kaliny (SPA) rozhodčí bez váhání nařizují trestné střílení pro Vítkovice!
     
    01:28
    Trška uklidnil situaci v obranném pásmu hostí a Vítkovičtí zaútočili. Přihrávka na najetého útočníka byla však příliš moc prudká a puk mají na holi sparťané.
     
    00:46
    Němeček nahodil kotouč do útočného pásma, ale jeho spoluhráči střídali. Na druhé straně musel dávat pozor Machovský po střele Rastislava Deje.
     
    00:09
    Roman Horák vyhrál úvodní vhazování a sparťané mohli založit první útok. Kapitán domácích Michal Řepík se ovšem s pukem daleko nedostal. Hra pokračuje.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Hráči úvodních formací jsou již připraveni ve středovém kruhu, utkání začíná!
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje první třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    V brance domácího mužstva nastoupí Matěj Machovský, vítkovickou klec bude hájit od úvodních minut Daniel Dolejš. Do sestavy Pražanů se vrátil Ondřej Mikliš a také Tomáš Šmerha. V sestavě Ostravanů nechybí kapitán Ridery Roman Polák a na pozici prvního centra figuruje Jan Hruška.
     
    Ještě jednou přeji všem hokejovým fandům krásné pondělní odpoledne. Duel mezi Spartou a Vítkovicemi startuje za necelou hodinu a níže si můžete přečíst sestavy obou týmů.
     
    Úvodní sestavy:

    HC Sparta Praha: Machovský (Neužil) – Němeček (A), M. Jandus, Polášek, Košťálek, Mikliš, Kalina, Poizl – Sobotka, Horák, Řepík (C) – Rousek, Tomášek, Buchtele – Říčka, Pech (A), Šmerha – Dvořáček, Sukeľ, Zikmund.

    HC Vítkovice Ridera: Dolejš (Mi. Svoboda) – Štencel, R. Polák (C), Gewiese, Trška, Koch, L. Kovář, R. Černý – Schleiss, Hruška (A), Lakatoš – L. Krenželok (A), Marosz, Dej – Mallet, Werbik, M. Kalus – Fridrich, J. Mikyska, Ryšavý.

    Rozhodčí: Jeřábek, Pražák – Lhotský, Svoboda.
     
    Krásný hokejový podvečer z hlavního města. Tipsport extraliga má na programu kompletní 30. hrací kolo, v němž mimo jiné změří síly i Sparta s Vítkovicemi. Utkání začíná v pražské O2 areně v 17:00 hodin.
    Vítkovice zabraly, naposledy v derby porazily lídra tabulky z Třince.
     
    VZÁJEMNÉ ZÁPASY 2020/21

    17. kolo: Vítkovice – Sparta 5:4p
    4. kolo: Sparta – Vítkovice 5:2

    První vzájemné měření sil Sparty s Vítkovicemi v této sezoně vyhráli Ostravané, kteří ve třetí třetině smazali tříbrankovou ztrátu a vítězným gólem v prodloužení si zajistili bonusový bod navrch za výhru 5:4. Sparťané si spravili chuť ve druhém vzájemném duelu, když porazili vítkovického soka v domácím prostředí poměrem 5:2.
     
    SPARTA VS. VÍTKOVICE

    Sparťané prožívají jedno z nejlepších období v sezoně. Svěřenci zkušených trenérů Miloslava Hořavy a Josefa Jandače vyhráli celkem šest zápasů v řadě, nicméně v posledním duelu na své předchozí počínání nenavázali, když prohráli s Karlovými Vary 4:5 v prodloužení. Vrátí se Pražané v duelu s Vítkovicemi zpět na vítěznou vlnu?

    Ostravané se v posledních duelech zvedli a zapsali hned dvě výhry v řadě. Vítkovičtí hokejisté uzmuli dva body v Hradci Králové za výhru 3:2 v prodloužení a následně v dalším duelu vyzráli na třinecké Oceláře v poměru 2:1 po samostatných nájezdech. Podaří se Vítkovickým zapsat na horkém ledě Sparty třetí výhru v řadě?
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:30.
    Marken.cz

    Petr Pavlík

    Branky a nahrávky: 4. Rousek (Mikliš, Sobotka), 21. Horák (Řepík, M. Jandus), 51. Sukeľ (Dvořáček, Polášek), 60. Pech (Řepík, Říčka) – 42. Fridrich (Štencel)


    HC Sparta Praha: Machovský (Neužil) – Němeček (A), M. Jandus, Polášek, Košťálek, Mikliš, Kalina, Poizl – Sobotka, Horák, Řepík (C) – Rousek, Tomášek, Buchtele – Říčka, Pech (A), Šmerha – Dvořáček, Sukeľ, Zikmund.
    HC Vítkovice Ridera: Dolejš (Mi. Svoboda) – Štencel, R. Polák (C), Gewiese, Trška, Koch, L. Kovář, R. Černý – Schleiss, Hruška (A), Lakatoš – L. Krenželok (A), Marosz, Dej – Mallet, Werbik, M. Kalus – Fridrich, J. Mikyska, Ryšavý.

    Rozhodčí: Jeřábek, Pražák – Lhotský, Svoboda
    bahis siteleri