Barys – Novosibirsk 1:3 (kon.) | Jekatěrinburg – Chabarovsk 3:0 (kon.) | Ufa – Magnitogorsk 4:2 (kon.)
Omsk – Čeljabinsk 5:3 (kon.) | Čerepovec – Nižněkamsk 7:2 (kon.) | N.Novgorod – Riga 3:2 (kon.)
Jokerit – Jaroslavl 4:3 (po pr.) | Soči – Petrohrad 1:4 (kon.) | Spartak Moskva – Dynamo Moskva 0:6 (kon.)
konec
Avangard Omsk
5:3 (1:0, 2:1, 2:2)
Traktor Čeljabinsk
Pondělí 28.12.2020, 15:00 • Ledový palác Jurije Ljapkina, Balašicha • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    S konstatováním, že v dramatickém zápasu přetlačil Omsk Čeljabinsk, se loučím a přeji vám příjemný zbytek pondělního dne. (17:21:37)
     
    Československá stopa v utkání

    Šimon Hrubec (OMS) do utkání z pozice náhradníka nezasáhl
    Jiří Sekáč (OMS)3 body (2+1), 2 střely, 18:08 čas na ledě

    Roman Will (CLJ) do utkání z pozice náhradníka nezasáhl
    Tomáš Hyka (CLJ) žádný bod, 2 střely, 17:17 čas na ledě
    Lukáš Sedlák (CLJ) 1 bod (0+1), 1 střela, 17:14 čas na ledě
     
    Avangard dnes zvítězil, ovšem byla to pořádně napínavá bitva! Omsk už vedl o tři trefy, ovšem Čeljabinsk se nevzdal a rozdíl ve skóre dorovnal. Všechno nasvědčovalo tomu, že střetnutí půjde do prodloužení, jenomže Traktor šel v závěru zápasu do dvojnásobného oslabení, čehož domácí využili. O rozhodující trefu zápasu se postaral Jiří Sekáč, jenž se stal mužem utkání.

    Střely na branku: 33:33.
    Střely na branku ve třetí třetině: 11:9.
     
    Konec zápasu.
     
    59:00
    Minuta do konce utkání!
    57:58 Kirill SEMJONOV - 5:3
     
    57:58
    Avangard právě vstřelil branku!
    Ale nyní už je definitivně rozhodnuto! KIRILL SEMJONOV sice první pokusem neuspěl, ale odražený puk už do sítě dostal. Asistence: Jiří Sekáč a Alexej Běreglazov.
     
    57:33
    Hosté hrají v pěti!
     
    56:46
    Jinak samozřejmě pokračuje přesilová hra domácího celku, i když už jenom ta normální. Jaroslav Kosov ušetřil hodně cenných sekund v útočném pásmu.
    55:58 Jiří SEKÁČ - 4:3
     
    55:58
    Avangard právě vstřelil branku!
    A domácí využívají dvojnásobnou přesilovou hru, takže jdou znovu do vedení! JIŘI SEKÁČ dostal přihrávku na střed hřiště a střelou překonal gólmana na bližší tyč. Asistence: Corban Knight a Sergej Tolčinskij.
     
    55:45
    Obrovskou možnost mají domácí hokejisté, kteří budou hrát možná celé dvě minuty přesilovou hru pět na tři. Hráče Čeljabinsku čeká hodně těžká šichta.
     
    55:33
    Vyloučení v týmu Traktor Čeljabinsk (Oleg Jevenko – 2 min., zdržování hry / pozdní nástup).
     
    55:33
    Vyloučení v týmu Traktor Čeljabinsk (Ilja Karpuchin – 2 min., krosček).
     
    54:45
    Lukáš Sedlák se trochu zamotal na pravé straně a p kotouč v pásmu přišel. Traktor se však během několika vteřin dokázal dostat zpět přes modrou.
     
    54:14
    Tentokrát se hostujícímu celku nepovedla rozehrávka, která skončila daleko od všech na ledě. Ivan Fedotov proto bude muset čelit vhazování po své levici.
     
    53:26
    Zatím to vypadá, že nám dnešní utkání směřuje přece jenom do prodloužení. Čeljabinsk předvedl skvělý návrat do hry, když prohrával o tři góly...
     
    52:56
    Do tlaku se dostali zase domácí hokejisté a hodně aktivní byl na brankovišti Reid Boucher. Ten ale úspěšný nebyl a následuje druhá komerční přestávka.
    52:22 Vitalij KRAVCOV - 3:3
     
    52:22
    Čeljabinsk právě vstřelil branku!
    A hostům se dokonce daří srovnat, tak to je comeback jako hrom! VITALIJ KRAVCOV si sjel na střed hřiště, kde se mu povedlo šikovně tečovat kotouč. Ten sice trefil výstroj Bobkova, ovšem od té se touš odrazil do branky. Asistence: Lukáš Sedlák a Nick Bailen.
     
    51:57
    Nyní se však musí hostující hokejisté bránit, což jim rozhodně nevyhovuje. Nakonec to ale zvládli a osamocený hráč se snaží prosadit po levé straně.
     
    51:16
    Jegor Fatějev byl hodně aktivní před brankou Bobkova, ovšem jeho dorážky se nesetkaly s úspěchem. Proto musí Čeljabinsk začít další akci od Ivana Fedotova.
     
    50:37
    Domácí hokejisté ale nyní hrají s kotoučem na v útočné třetině. Tam sice ušetřili několik dalších cenných sekund, ale času na srovnání mají hosté mnoho.
     
    49:58
    Maxim Čudinov se však dostal k puku v útočném pásmu a vyslal nebezpečnou střelu po ledě na zadní tyč. Ta ale nakonec těsně minula pravou tyčku.
     
    49:17
    Domácí hokejisté byli napadáni při rozehrávce první útočnou formací hostů, která je nakonec donutila k chybě. Omsk poslal kotouč jen na zakázané uvolnění.
     
    48:25
    Čeljabinsk by chtěl využít toho momentu, kdy se zase dostal nahoru po vstřelené brance. Přece jen mu ke srovnání stačí už jen jedna branka, ne tři.
    47:35 Alexej BYVALCEV - 3:2
     
    47:35
    Čeljabinsk právě vstřelil branku!
    A už je zaděláno na drama! Vjačeslav Osnovin sice ze dobré pozice na středu hřiště neuspěl, ale o dorážku se postaral na brankovišti agilní ALEXEJ BYVALCEV, jenž měl jednoduchou pozici. Asistence: Vjačeslav Osnovin a Pontus Åberg.
     
    47:06
    Reid Boucher se rozhodl, že to zkusí směrem dopředu individuálně. Vzal to po levé straně, ovšem obránce hostujícího celku mu vystavil stopku už na modré.
     
    46:24
    Komerční přestávka.
     
    45:58
    Jenže ani jejich další ofenzivní akce nepřinesla žádné nebezpečí. Dnes tomu směrem dopředu od hostů něco chybí. Alespoň nějaký moment překvapení.
     
    45:20
    Igor Isajev musel podržet touš za svou brankou a počkal na vystřídání spoluhráčů i protihráčů. Následovala dlouhá přihrávka a hosté mohou jít dopředu.
     
    44:24
    Igor Bobkov zastavil puk za svou brankou a pomohl svým spoluhráčům s rozehrávkou. Ti se sice nedostali ke střele, ale zase ušetřili několik cenných sekund.
     
    43:52
    Navíc se Traktoru nepovedla ani rozehrávka, a tak kotouč skončil až na zakázaném uvolnění. Ivan Fedotov se proto bude mít mít proti buly na pozoru.
     
    43:17
    Čeljabinsk se snažil kombinovat v útočném pásmu, ovšem přihrávka na Bailena nebyla přesná a vyhnala hostující hráče z útočného pásma pryč.
     
    42:39
    Jinak to vypadá, že domácí tým se bude soustředit hlavně na obranu a zkoušet atakovat soupeře z protiakcí. Nyní však zahrál jen na zakázané uvolnění.
     
    42:03
    Už to vypadalo, že hosté vyhrají vhazování v útočném pásmu, ale jeden z domácích odhadl směr kotouče, takže ho dostal až do středního pásma.
     
    41:46
    Igor Bobkov si už musel připsat první zákrok v poslední periodě. S tím ale neměl problémy, jelikož na střelu z dálky dobře viděl a vyrazil ji vyrážečkou.
     
    41:03
    Naopak Avangard bude moci hrát v mnohem větším klidu než jeho dnešní soupeř. Vypracoval si náskok a je velmi blízko zisku dvou bodů do tabulky.
     
    40:27
    A už se zase hraje! Hosty čeká hodně těžká šichta, jelikož v tomto utkání prohrává o dvě branky. Bude muset vrhnout své síly jenom do ofenzivy.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Statistiky po druhé třetině:

    Střely na branku: 22 – 24
    Trestné minuty: 4 – 2
    Vhazování: 26 – 19
    Zblokované střely: 16 – 10
    Hity: 7 – 13
     
    Už jsou za námi dvě periody dnešního duelu, po kterých nadále budou spokojenější domácí, kteří vedou už o dvě branky. Postupně se totiž prosadili Klim Kostin a Alexej Jemelin, oba využili chyb Čeljabinsku. Už to pomalu vypadalo na jasnou záležitost pro Omsk, ovšem naději svému týmu ještě vystřelil Jaroslav Kosov, jenže se trefil minutu před koncem třetiny.

    Další třetina začne přibližně v 16:42.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve třetí třetině?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
    38:58 Jaroslav KOSOV - 3:1
     
    38:58
    Čeljabinsk právě vstřelil branku!
    Že bychom se ještě dočkali dramatu? Traktor totiž minutu před koncem periody snižuje na rozdíl dvou branek. JAROSLAV KOSOV sice spíše plácl do puku, ovšem jeho pokus nakonec skončil v růžku branky! Pavel Dědunov udělal velkou chybu, když právě jemu byl kotouč odpálen z hole. Bez asistence.
     
    38:18
    Jiří Sekáč poslal přihrávku mezi nohama, ale tento pas hostující hokejisté odhadli. Proto se dostali až k nebezpečné střele, kterou Igor Bobkov schoval.
     
    37:39
    Hodně nepřesností v rozehrávkách na hostující straně. Proto je pískán už druhý icing během několika sekund. Ivan Fedotov bude čelit vhazování po pravici.
     
    37:06
    Oleg Jevenko a Denis Zernov se nám dostali do sporu. Nail Jakupov se to celé snažil uklidnit, což se mu povedlo. Proto se vylučovat nebude...
     
    36:28
    Daniil Iljin nahodil kotouč podél mantinelu pro spoluhráče do souboje. Vladimir Bobyljov to měl však hodně těžké a kotouč proti soupeři neudržel.
     
    35:54
    Avangard je vstřelenou branku povzbuzen, zatímco hosté se v posledních momentech trochu hledají. Navíc inkasovali minimálně dvě branky po chybách.
    35:07 Alexej JEMELIN - 3:0
     
    35:07
    Avangard právě vstřelil branku!
    Velké zmatky v obraně Čeljabinsku končí další brankou v jeho síti, s hosty to nevypadá dobře! ALEXEJ JEMELIN stihl kotouč ještě na útočné modré a měl před sebou hodně prostoru. Proto si sjel až mezi kruhy a vyslal ránu zápěstím nechytatelně k tyči. Bez asistence.
     
    34:26
    Igor Isajev musel hodně rychle zabrat, jelikož za odraženým pukem se už hnal jeden z jeho soupeřů. Obránce hostů měl k puku mnohem blíže a má ho.
     
    33:57
    Čeljabinsk se během několika sekund dostal zpět do pásma. Vjačeslav Osnovin udržel touš za svou brankou a hosté mohou kombinovat v pásmu.
     
    33:15
    Oleg Jevenko nemohl vystřelit od modré, a tak posunul kotouč jenom podél mantinelu. Tomáš Hyka ho v těžkém souboji u mantinelu nakonec ztratil.
     
    32:47
    Traktor se dostal do útočného pásma, ale Igor Bobkov znovu nemusel předvést těžký zákrok. Naopak na druhé straně lapačkou zasáhl Ivan Fedotov.
     
    32:02
    Denis Zernov je na ledě!
     
    31:23
    Tentokrát se už Čeljabinsk drží v pásmu a Nick Bailen vyslal schovanou ránu od modré. Lukáš Sedlák se snažil dorážet, ale za brankovou čáru puk nedostal.
     
    30:55
    Avšak tato kombinace znovu neměla dlouhého trvání, jelikož Avangardu se povedlo vyhodit přes všechny čáry. To se navíc o chvilku později ještě opakovalo.
     
    30:26
    Hostující hokejisté sice prohráli vhazování v útočném pásmu, ale jejich soupeřům se nepovedlo vyhodit. Proto Traktor může začít kombinovat v pásmu.
     
    30:02
    Vyloučení v týmu Avangard Omsk (Denis Zernov – 2 min., držení hole).
     
    29:30
    Už je za námi polovina druhé třetiny, ve které jsme se dočkali branky. Ta znovu padla do sítě Čeljabinsku. který proto prohrává už o dvě branky...
     
    28:54
    Jiří Sekáč se vydal napadat rozehrávku svého soupeře, ale ti na něj byli dva. S českým útočníkem si sice poradili, ale následně poslali touš jen na icing.
     
    28:15
    Střely na branku: 18 – 18!
     
    27:50
    Ne, hostům se směrem dopředu zatím moc nedaří. Avangard se brání bez větších problémů a Igor Bobkov ještě nemusel zapisovat žádný těžší zákrok.
     
    27:03
    Hokejisté v bíločerných dresech se na chvilku dostali do útočného pásma, ale tam to od nich zatím není ono. Proto si musel další zákrok připsat Ivan Fedotov.
     
    26:44
    Domácímu celku se nepovedla rozehrávka a kotouč se dostal až na zakázané uvolnění. Omsku to vadit nemusí, přece jen má na ledě čerstvou krev.
     
    26:30
    Komerční přestávka.
    25:29 Klim KOSTIN - 2:0
     
    25:29
    Avangard právě vstřelil branku!
    Navíc znovu inkasuje, a tak je to už o dvě branky! Čeljabinsk propadl v útočném pásmu a viděli jsme přečíslení dva na jednoho. To na sebe vzal KLIM KOSTIN a jeho pokus skončil v růžku na zadní tyči. Asistence: Corban Knight.
     
    24:59
    Traktor se snaží hodně aktivně napadat a působí o něco lepším dojmem než v první periodě. Větší šanci si z toho ale ještě vytvořit nedokázal...
     
    24:32
    Maxim Gončarov vypálil od modré. Na jeho pokus Ivan Fedotov dobře viděl, a tak má puk v lapačce. Hra je přerušena a buly bude následovat po jeho levici.
     
    24:01
    Denis Zernov je na ledě!
     
    23:17
    Daniil Iljin měl čas na levé straně, takže posunul kotouč dále po mantinelu. Lawrence Pilut následně pálil od modré, ovšem Igor Bobkov v pohodě vyráží.
     
    22:54
    Vitalij Kravcov byl aktivně napadán, a tak jeho pokus šel hodně mimo tři tyče. Následně se touš dostal mimo hrací plochu, takže hra musí být přerušena.
     
    22:25
    Čeljabinsk hraje svou první přesilovou hru v dnešním utkání. Zatím se však nemůže usadit v pásmu, Omsk naopak už dvakrát vyhodil do bezpečí.
     
    22:01
    Vyloučení v týmu Avangard Omsk (Denis Zernov – 2 min., vysoká hůl).
     
    21:27
    Domácí hokejisté se hnali do akce, konkrétně to byl Alexandr Jaremčuk. Tomu ale touš v rozhodující chvíli utekl, takže domácí útočník ani nezakončil.
     
    20:48
    Nick Bailen vymýšlel celkem zajímavou přihrávku na vrcholek pravého kruhu. Ta sice měla oči, jenže jeden z domácích pokus zablokoval a srazil.
     
    20:14
    A už se zase hraje! Domácí hokejisté jdou do druhé periody s jednobrankovým náskokem. Naopak Čeljabinsk bude muset zabrat v ofenzivě.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Statistiky po první třetině:

    Střely na branku: 12 – 12
    Trestné minuty: 0 – 2
    Vhazování: 10 – 7
    Zblokované střely: 4 – 2
    Hity: 4 – 7
     
    Je za námi první perioda dnešního utkání, po které budou spokojenější domácí hokejisté, kteří vedou o jednu branku. Omsk byl většinu první periody aktivnější, čehož využil český útočník Jiří Sekáč. Ten využil chyby Isajeva a zakončil z pravé strany. Čeljabinsk si mnoho velkých šancí nevypracoval a bude muset dohánět náskok soupeře.

    Další třetina začne přibližně v 15:49.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhé třetině?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:31
    Hokejisté v červených dresech se ještě drželi v útočném pásmu, ale po nepřesnosti se o něj sami připravili. K další střele se už nejspíše nedostaneme.
     
    19:00
    Minuta do konce třetiny!
     
    18:27
    První třetina se nám pomalu ale jistě blíží ke svému konci. Omsk vede o jednu branku a jeho vedení je zasloužené. Traktor toho ještě moc nepředvedl.
     
    17:55
    Další chyba Traktoru v obranném pásmu a velká šance na straně Omsku! Corban Knight posunul kotouč na střed hřiště, ale jeho spoluhráč nedokázal zakončit! To byla dobrá možnost.
     
    17:21
    Omsk zatím hraje hodně jednoduše a má s tím velké úspěchy. Proto přišlo další zakončení, se kterým si Ivan Fedotov poradil a raději nechal přerušit hru.
     
    16:44
    Avangard zatím ukazuje hodně aktivní napadání čeljabinské rozehrávky. Hosté poté produkují časté chyby, avšak nyní to k inkasované brance nevedlo.
     
    16:07
    A nyní to vypadalo celkem zajímavě! Tomáš Hyka se z ničeho nic dostal před gólmana, ale jeho bekhendové zakončení mířilo těsně vedle levé tyčky.
     
    15:38
    Ivan Fedotov nechtěl připustit vhazování ve svém obranném pásmu. Proto jen vyrazil kotouč do rohu kluziště a k puku se dostali jeho spoluhráči.
     
    15:13
    Avangard poslal kotouč jen na zakázané uvolnění, a tak hosté vybojovali vhazování v útočném pásmu. Nick Bailen vše utnul svou střelou od modré.
     
    14:51
    Pontus Åberg se dostal na pravé straně k prudké střele, ale Igor Bobkov to měl celkem jako jednoduchý zákrok. Domácí gólman má kotouč ve své lapačce.
     
    14:12
    Čeljabinsk zatím předvádí hodně nepřesností ve své hře, přesto se dostal až k zakončení. Lukáš Sedlák ovšem brankáře domácího týmu zblízka nepřekonal.
     
    13:56
    Komerční přestávka.
     
    13:20
    O vstřelenou branku se navíc postaral český legionář v červených barvách – Jiří Sekáč! Tak uvidíme, jestli se dokáže prosadit ještě někdo z Čechů.
    12:09 Jiří SEKÁČ - 1:0
     
    12:09
    Avangard právě vstřelil branku!
    Avangard využívá svou aktivitu ke vstřelení první branky utkání! Igor Isajev pod tlakem posunul kotouč jen na střed hřiště. Tam ho získali soupeři a JIŘÉ SEKÁČ vyslal střelu zápěstím z pravé strany, kterou se trefil mezi tyčku a gólmana. Asistence: Corban Knight.
     
    11:24
    Tentokrát jsme se ale dočkali dělovky od modré v podání hostujícího obránce! Ta sice nebyla vůbec špatná, ale domácí gólman měl dobrý výhled a vyráží.
     
    10:59
    Alexandr Avcin se snažil něco vymyslet na druhé straně a udržel touš proti napadajícímu soupeři. Střela na Bobkova z toho ovšem pro hosty nebyla.
     
    10:16
    Omsk zmáčkl svého soupeře okolo jeho gólmana, ale nic zajímavějšího z toho znovu nedokázal vymyslet. Kirill Semjonov poté jen puk nahodil po mantinelu.
     
    09:35
    Zatím nesledujeme nijak zvlášť zajímavou podívanou. Avangard sice působí nadále aktivněji, ale nejistý Ivan Fedotov zatím nemusel tahat zázračný zákrok.
     
    08:47
    Tomáš Hyka ostře atakoval svého soupeře po sprinterském souboji. Hit si sice do statistik připsal, ale kotouč se mu nepovedlo vybojovat. Musí se tak vracet.
     
    08:08
    Alexandr Avcin schytal nějakou ostřejší ránu a nyní je ošetřovaný na střídačce. Vypadá to však, že bude schopen pokračovat v zápase i nadále.
     
    07:56
    Komerční přestávka.
     
    07:30
    Už celkem dlouho se hraje bez přerušení. Avangard zachytil kotouč ještě v útočném pásmu a hostující brankář si nakonec musel připsat další zákrok.
     
    06:56
    Zatím se ani jeden z týmů nedostal do nějaké větší šance. Omsk sice působí o něco aktivněji, ale ke vstřelení vedoucí branky to zatím nevedlo.
     
    06:19
    Zatím se hraje poměrně rychle a nepřerušuje se zase tak moc. To se nezměnilo ani nyní, když Ivan Fedotov znovu zapsal zákrok. Zatím je více zatížen.
     
    05:45
    Nick Bailen se dostal ke kotouči na modré a měl před sebou celkem hodně prostoru. Proto se odhodlal ke střele, kterou domácí gólman poslal do rohu vyrážečkou.
     
    05:08
    Vitalij Kravcov to chtěl vzít na sebe a měl prostor na levé straně. Nakonec to chtěl zkusit bekhendovým zakončením, ale byl odstaven od kotouče.
     
    04:57
    Nail Jakupov se sice jako první dostal k puku, ale hra byla pro jistotu přerušena. Tomáš Hyka totiž vyslal tvrdou ránu do masky Igora Bobkova.
     
    04:16
    Oleg Jevenko je na ledě!
     
    03:54
    Až nyní se domácí dostali do pásma. Maxim Čudinov vyslal tvrdou ránu od modré, ale Ivan Fedotov vyrazilo kotouč do bezpečí před sebe.
     
    03:15
    Ne, zatím to není ani trochu dobré od Avangardu. Omsk se sice snaží, ale má obrovské problémy s přechodem středního pásma s pukem na hokejce.
     
    02:43
    Domácí hokejisté mají poměrně slušnou možnost na vstřelení první branky v tomto zápase. V přesilové hře se ale nemohou dostat s pukem na holi do pásma.
     
    02:16
    Vyloučení v týmu Traktor Čeljabinsk (Oleg Jevenko – 2 min., podrážení).
     
    01:51
    Avangard zatím působí aktivněji a snaží se kombinovat co nejvíce to jde. Nyní se však provinil nepřesným pasem a domácím je pískáno zakázané uvolnění.
     
    01:18
    Alexandr Avcin měl kotouč na holi ve svém obranném pásmu, ovšem po pádu na zem o něj přišel. Ivan Fedotov má proto za sebou první úspěšný zákrok.
     
    00:44
    Pontus Åberg se vydal napadat rozehrávku svého soupeře nebyl úspěšný. Hosté se sice poté k puku dostali, ale provinili se jen ofsajdovým postavením.
     
    00:12
    A jeden z mnoha dnešních duelů nám právě odstartoval! Favoritem duelu je domácí Omsk, který dnes zvolil červenou barvu. Hosté bíločernou kombinaci.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v první třetině?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Úvodní sestavy:

    Avangard Omsk: Bobkov (Hrubec) – Kaski, Jemelin (C), Běreglazov, Čudinov, Solovjov, Gončarov, Gotovec – Knight (A), K. Kostin, Sekáč (A) – Zernov, Boucher, Jakupov – Tolčinskij, Chochlačov, K. Semjonov – N. Komarov, Dědunov, Kablukov – Jaremčuk.

    Traktor Čeljabinsk: Fedotov (Will) – Bailen (A), Isajev, Pilut, Tělegin, D. Bodrov, Karpuchin, Jevenko – Sedlák (C), Hyka, Kravcov – Osnovin, Byvalcev, Åberg – Fatějev, Bobyljov, D. Iljin – Karlin, Avcin, Švarjov – Kosov.

    Rozhodčí: Akuzovskij, Romasko – Galimov, Sivov.
    Ilja Kovalčuk s dresem Omsku
     
    Ilja Kovalčuk do Omsku!

    Obrovskou posilu ohlásil před tímto zápase Avangard. Nově za něj totiž bude hrát Ilja Kovalčuk. Hráč s velkými zkušenostmi se vrací zpět do rodného Ruska, kde bude hrát minimálně do konce této sezóny.
     
    Československá stopa v utkání

    Šimon Hrubec (OMS) 21 zápasů, 7 výher, úspěšnost zákroků 93,0%, průměr obdržených branek – 2,3.

    Jiří Sekáč (OMS) 26 zápasů, 6+8

    Roman Will (CLJ) 27 zápasů, 14 výher, úspěšnost zákroků 92,0%, průměr obdržených branek – 2,2.

    Tomáš Hyka (CLJ) 40 zápasů, 9+18

    Lukáš Sedlák (CLJ) 39 zápasů, 10+12
     
    Avangard Omsk

    Omsk patří už ke stálicím ve špičce a dokazuje to i letos. Po třiceti osmi zápasech má na svém kontě dvaapadesát bodů, které mu zaručují druhou pozici Východní konference, dva body před svým dnešním soupeřem. Avangard může být s defenzivou spokojený ještě více než Čeljabinsk. Dosud totiž inkasoval sedmdesát sedm branek, zatímco jich nasázel sto sedm. Z posledních tří duelů bral Omsk tři body, když porazil Kunlun na jeho hřišti 5:1. Následně ale nestačil na Nur-Sultan 1:3 a v posledním duelu také na Spartak po prodloužení.

    Nejproduktivnější hráči:
    Reid Boucher – 29 bodů (12+17)
    Sergej Tolčinskij – 28 bodů (11+17)
    Denis Zernov – 27 bodů (7+20)
     
    Traktor Čeljabinsk

    Čeljabinsk by letos mohl být jedním z černých koní soutěže, vždyť nehraje vůbec špatně, navíc patří k nejlepším týmům v celé KHL! Po čtyřiceti zápasech má na svém kontě padesát bodů, což mu stačí na třetí pozici Východní konference. Jestli může být s něčím spokojený, pak je to obranná činnost. Dosud inkasoval devadesát branek, což je jedno z nejnižších čísel celé KHL. Sám jich pak dal sto tři. Čeljabinsk získal z posledních tří zápasů čtyři body. Postupně totiž porazil Jekatěrinburg a Nižněkamsk stejným výsledkem 3:2. V posledním duelu nestačil na Kunlun 3:4.

    Nejproduktivnější hráči:
    Tomáš Hyka – 27 bodů (9+18)
    Lukáš Sedlák – 22 bodů (10+12)
    Sergej Kalinin – 21 bodů (11+10)
     
    Dobrý den, chtěla bych vás přivítat u utkání v rámci KHL! V tomto střetu se spolu podíváme na zápas mezi Omskem a Čeljabinskem. Úvodní buly je naplánováno na 15:00 a my budeme u toho.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:00.

    Denisa Józsová

    Branky a nahrávky: 13. Sekáč (Knight), 26. K. Kostin (Knight), 36. Jemelin, 56. Sekáč (Knight, Tolčinskij), 58. K. Semjonov (Sekáč, Běreglazov) – 39. Kosov, 48. Byvalcev (Osnovin, Åberg), 53. Kravcov (Sedlák, Bailen)


    Avangard Omsk: Bobkov (Hrubec) – Kaski, Jemelin (C), Běreglazov, Čudinov, Solovjov, Gončarov, Gotovec – Knight (A), K. Kostin, Sekáč (A) – Zernov, Boucher, Jakupov – Tolčinskij, Chochlačov, K. Semjonov – N. Komarov, Dědunov, Kablukov – Jaremčuk.
    Traktor Čeljabinsk: Fedotov (Will) – Bailen (A), Isajev, Pilut, Tělegin, D. Bodrov, Karpuchin, Jevenko – Sedlák (C), Hyka, Kravcov – Osnovin, Byvalcev, Åberg – Fatějev, Bobyljov, D. Iljin – Karlin, Avcin, Švarjov – Kosov (A).

    Rozhodčí: Akuzovskij, Romasko – Galimov, Sivov
    bahis siteleri