Kanada – Rusko 5:0 (kon.) | USA – Finsko 4:3 (kon.) | Finsko – Rusko 4:1 (kon.)
konec
Kanada
5:0 (3:0, 1:0, 1:0)
Rusko
Úterý 05.01.2021, 00:08 • Rogers Place, Edmonton • Mistrovství světa do 20 let • Semifinále
Předzápasové kurzy
Partner:
    58:31 Dylan COZENS - 5:0
     
    58:31
    Kanada právě vstřelila branku!
    Sám Devon Levi se pokusil zamířit do prázdné brány, ale trefil spoluhráče. Kanada následně vyhodila a po chvíli kotouč získala. Jakob Pelletier našel DYLANA COZENSE, který znovu upravil stav zápasu. Asistence: Jakob Pelletier.
     
    57:04
    Sborná je před vlastní brankou, přesto Jaroslav Askarov odjíždí na střídačku! Rusko už nemá co ztratit a pouští do hry dalšího bruslaře.
     
    56:50
    Ruská reprezentace si vyžádala ještě oddechový čas, ovšem konec utkání je velmi blízko a Kanada vede o čtyři zásahy!
     
    55:10
    Peyton Krebs a Zachar Bardakov se do sebe pustili v rohu hrací plochy. Celou akci vyvolal kanadský útočník, jenž trefil soupeře do zátylku. Oba hráči míří na trestnou lavici.
    52:51 Šakir Muchamadullin (RUS)
     
    52:51
    Cink! Devon Levi má teké obrovské štěstí, jelikož mu tentokrát pomohla branková konstrukce. Z vrcholu levého kruhu totiž vystřelil příliš přesně Šakir Muchamadullin.
     
    43:07
    Sám na branku se hnal Quinton Byfield, jemuž v rozhodujícím momentu sjel kotouč z čepele. Puk pak sice mířil na branku, ale pouze po ledě, a tak si s ním ruský brankář poradil.
    39:31 Dylan Cozens (CAN)
     
    39:31
    Sám faulovaný Dylan Cozens se rozjel k trestnému střílení. Před ruským brankářem zahýbal rameny a strhl puk do bekhendu, kterým trefil konec brankářova betonu.
     
    39:31
    Po zaváhání obránce se sám na branku hnal Dylan Cozens, který Askarova nepřekonal, avšak byl seknut přes rukavice. Kanada pojede trestné střílení!
    37:37 Michail Abramov (RUS)
     
    37:37
    Čároví rozhodčí dlouho prohlíželi záznam hry a rozhodli, že branka pro ofsajd nemůže být uznána! Pojďme po stopách akce. Zakončení od modré čáry bylo sražené na pravou stranu hrací plochy, kde se nacházel osamocený Michail Abramov. Před ním se nacházela opuštěná branka, kterou ruský útočník trefil. Jenomže radost Ruska byla zbytečná, což je pro samotný duel škodou.
     
    37:37
    Prohlíží se video hry, jelikož Kanada si bere trenérskou výzvu! Domácí trenéři viděli ofsajdové postavení!
     
    37:08
    Dvakrát z pravé strany vystřelil Arsenij Gricjuk, jehož pokusy vždy vyrazil kanadský brankář. Následně poskakoval kotouč před brankou a prázdnou bránu měl před sebou Michail Abramov, jenž obránce to měl k němu blíže.
     
    36:34
    Vyloučení v týmu Kanada (Connor McMichael – 2 min., podrážení).
     
    33:36
    Zpoza branky mířila černá guma před ní, kde se nacházel Arsenij Gricjuk, jehož pokus brankáři vypadl. Rusové se tlačili k dorážkám, avšak Devona Leviho nepřekonali.
    33:13 Dylan Cozens (CAN)
     
    33:13
    Connor McMichael zastavil rozehrávku Ruska a následně přihrál na levou stranu, kde se příliš blízko dostal Dylan Cozens. Jaroslav Askarov byl tentokrát výborně postavený a kotouč zastavil.
     
    32:12
    Na levé straně se ke střele odhodlal Vasilij Ponomarjov, jehož pokus kanadský brankář vyrazil těsně vedle brány. Tohle byl velmi nebezpečný pokus, ale Rusko se zatím nemá čeho chytit.
     
    28:13
    Vyloučení v týmu Rusko (Artěmij Kňazev – 2 min., držení).
    27:28 Ryan Suzuki (CAN)
     
    27:28
    Na levé straně se nacházel Ryan Suzuki, který orazítkoval brankovou konstrukci! Jaroslav Askarov nereagoval a poté opět přišel o svou hůl!
     
    25:55
    Devon Levi vyrazil střelu před sebe, kde se nacházel Rodion Amirov. Ruský útočník ale z nadějné pozice minul, evropský tým byl blízko vstřelení důležitého gólu.
    24:09 Braden SCHNEIDER - 4:0
     
    24:09
    Kanada právě vstřelila branku!
    Čtveřice kanadských hráčů jela střídat, a tak celou situaci na sebe vzal Bowen Byram, jenž se protlačil až před branku, avšak ruského brankáře nepřekonal. Akce trvala dál a následně se Kanada již radovala! Ryan Suzuki přihrál na vrchol kruhu, kde se nacházel BRADEN SCHNEIDER, jenž zamířil pod Askarovovu lapačku. Asistence: Ryan Suzuki a Dawson Mercer.
    19:46 Quinton Byfield (CAN)
     
    19:46
    Zpoza branky se na hranici brankoviště vytočil Quinton Byfield, jenž trefil brankářův beton. O dorážku se ještě pokoušel Connor Zary, ale kotouč v rozhodující chvíli netrefil. Ruská hradba byla v tomto momentu připravená!
    15:05 Cole PERFETTI - 3:0
     
    15:05
    Kanada právě vstřelila branku!
    Javorové listy využívají početní výhodu a už vedou o tři trefy! COLE PERFETTI se v klidu otočil na pravé straně a pečlivě zamířil. Domácí útočník z kruhu pro vhazování zamířil k pravé tyči. Rusko je zralé na ručník a Jaroslav Askarov zase na vystřídání. Asistence: Bowen Byram a Dylan Cozens.
     
    12:50
    Vyloučení v týmu Rusko (Vasilij Podkolzin – 2+2 min, vysoká hůl).
    10:33 Connor MCMICHAEL - 2:0
     
    10:33
    Kanada právě vstřelila branku!
    Obrovský kanadský tlak končí druhou brankou javorových listů! Jakob Pelletier přihrál na zadní tyčku, kde se nacházel CONNOR MCMICHAEL, který měl před sebou opuštěnou bránu. Jaroslav Askarov byl bezmocný a střelce branky neuhlídal zase Jan Kuzněcov. Asistence: Jakob Pelletier a Dylan Cozens.
    08:14 Philip Tomasino (CAN)
     
    08:14
    Na levé straně dostal trochu času Philip Tomasino, jenž si dlouho rovnal puk ke střele. Následně zamířil nahoru, avšak Jaroslav Askarov vyrazil koncem hole!
    01:02 Alex NEWHOOK - 1:0
     
    01:02
    Kanada právě vstřelila branku!
    Javorové listy se v přerušené hře radují ze vstřelené branky! K odraženému puku se dostal v předbrankovém prostoru ALEX NEWHOOK, jenž přesně zamířil do bližšího horního rohu branky. Hra byla přerušená sirénou a rozhodčí po kontrole u videa ukázali na středový kruh! Asistence: Braden Schneider a Jack Quinn.
    Marken.cz

    Michal Luxa

    Branky a nahrávky: 2. Newhook (Schneider, Quinn), 11. McMichael (Pelletier, Cozens), 16. Perfetti (Byram, Cozens), 25. Schneider (Suzuki, Mercer), 59. Cozens (Pelletier)


    Kanada: Levi (Garand) – Byram (A), Drysdale, Harley, Schneider, Guhle, Barron, Korczak – Pelletier, McMichael (A), Cozens (C) – Quinn, Newhook, Krebs – Holloway, Byfield, Perfetti – Mercer, Suzuki, Tomasino – Zary.
    Rusko: Askarov (Achťamov) – Čisťakov (A), Muchamadullin, Kuzněcov, Byčkov, Kňazev, Kirsanov, Čajka – Amirov (A), Chusnutdinov, Podkolzin (C) – Gricjuk, Abramov, Afanasjev – Spiridonov, Safonov, Baškirov – Grošev, Bardakov, Ponomarjov – Činachov.

    Rozhodčí: Gouin, Roeland – Deschamps, O'quinn
    bahis siteleri