Kanada – Rusko 5:0 (kon.) | USA – Finsko 4:3 (kon.) | Finsko – Rusko 4:1 (kon.)
konec
USA
4:3 (1:1, 2:0, 1:2)
Finsko
Úterý 05.01.2021, 03:38 • Rogers Place • Mistrovství světa do 20 let • Semifinále
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    O složení finálové dvojice je tedy jasno. Uvidíme ryze zámořský souboj mezi Kanadou a USA. (06:04:35)
     
    Finsko musí smutnit, k případnému prodloužení totiž nebylo vůbec daleko. Seveřané se tak s turnajem loučí v semifinále, tato porážka ale musí pořádně bolet. Američané utekli hrobníkovi z lopaty, neboť dlouhou dobu vedli o dvě branky, přičemž tohle vedení nedokázali udržet. Spása přišla až díky již zmiňovanému Kaliyevovi.
     
    Nejlepší hráči utkání:

    Finsko:
    Kasper Puutio
    USA: Arthur Kaliyev
     
    Statistiky utkání:

    Střely na branku – 26:36.
    Vyloučení – 5:2.
    Využití přesilovek 1/2 – 2/5.
    Vhazování – 23:34.
    Americká radost po konci zápasu.
     
    Je konec! Druhé semifinálové utkání bylo o poznání vyrovnanější, z postupu se nakonec raduje USA, které svého soupeře porazilo poměrem 4:3. Američané sice vstupovali do poslední periody při dvoubrankovém vedení, jenomže Finsko se nevzdalo. Naopak se mu nejprve povedlo snížit, načež necelé čtyři minuty před koncem řádné hrací doby také srovnat. Vypadalo to na následné prodloužení, jenomže minutu a šestnáct vteřin před koncem rozhodl o osudu zápasu americký forvard Arthur Kaliyev, který svému celku vystřelil postup do finále proti Kanadě.
     
    Konec zápasu.
     
    59:47
    Oddechový čas pro Finsko.
     
    59:47
    Dobrou pozici pro zakončení měla Heinola, který se razantně napřáhl. Zodpovědný obranný zákrok ale předvedl Boldy, který jeho střelu zablokoval nad.
     
    59:10
    A pukem málem přes celou délku hrací plochy zamířil do opuštěné branky, kterou přesto o vlásek minul!
     
    59:00
    Finové to zkouší v šesti!
    58:44 Arthur KALIYEV - 4:3
     
    58:44
    Spojené státy právě vstřelily branku!
    Necelou minutu před koncem řádné hrací doby jdou Američané zpět do vedení! U pravého hrazení se k puku dostal Turcotte, kterému se v mezikruží povedlo najít ARTHURA KALIYEVA. Druhý jmenovaný nabral kotouč na čepel a poslal ho přesně do pravé šibenice. Piiroinen sice máchl lapačkou, jenomže střela byla přeci jenom dobře umístěná.
    Asistence: Alex Turcotte, Jake Sanderson.
     
    58:05
    Za brankou spěchal za kotouč Knight, kterému se tak povedlo zastavit nahození podél hrazení. Američané se poté dostali za modrou čáru, jenomže díky ofsajdu.
     
    57:17
    Psychickou výhodu nyní má Finsko, kterému se povedlo dotáhnout dvoubrankové manko. Nabídne nám tento zápas stejný scénář, jako tomu bylo proti Švédsku?
    56:17 Roni HIRVONEN - 3:3
     
    56:17
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Tak i další přesilová hra je využita a začínáme opět od začátku! Finové totiž rozjeli další kombinaci, při které u levého kruhu zkoušel nastřelit kotouč před branku Lundell. Touš se poté znovu vrátil před Knighta, kde se nacházel důrazný RONI HIRVONEN, kterému se povedlo procedit kotouč za záda amerického brankáře Knighta.
    Asistence: Anton Lundell, Ville Heinola.
     
    56:03
    Finsko znovu uspělo na vhazování, což přineslo klid na kombinaci. Zadovku od Hirvonena ovšem dokázal ukořistit obránce Helleson, který vyhodil až k Piiroinenovi.
     
    55:18
    Vyloučení v týmu USA (Henry Thrun – 2 min., zdržování hry / vystřelení nebo vyhození puku mimo).
    Marken.cz

    David Suchý

    Branky a nahrávky: 13. Turcotte (Kaliyev, Faber), 36. Farinacci (LaCombe), 37. Boldy (Zegras, Caufield), 59. Kaliyev (Turcotte, Sanderson) – 15. Simontaival (Puutio, Heinola), 52. Simontaival (Puutio, Helenius), 57. Hirvonen (Lundell, Heinola)


    USA: Knight (Wolf) – Sanderson, Helleson, York (C), Faber, Johnson, Thrun, LaCombe – Zegras, Turcotte (A), Kaliyev – Boldy, Beniers, Caufield (A) – Berard, Farinacci, Brink – Brisson, Slaggert, Moynihan – Colangelo.
    Finsko: Piiroinen (Taponen) – Hatakka (A), Heinola, Kokkonen (A), Niemelä, Viro, Puutio, Rajaniemi – Hirvonen, Lundell (C), Petman – Pyyhtiä, Pärssinen, Aku Räty – Puhakka, Nikkanen, Lambert – Korhonen, Helenius, Simontaival – Mäntykivi.

    Rozhodčí: Campbell, Sandal – Vanoosten, Wyonzek (všichni Kanada)
    bahis siteleri