Německo – Argentina 0:3 (kon.) | Austrálie – Indie 0:1 (kon.)
Nizozemsko – Nový Zéland 3:0 (kon.) | Španělsko – Velká Británie 2:3 po s.n. (kon.)
konec
Španělsko – Velká Británie

2:3 po s.n.

(0:0, 1:1, 0:1, 1:0 – 0:2)

Pondělí 02.08.2021, 14:00Olympijské hry - Pozemní hokej (ženy) • Čtvrtfinále
Předzápasové kurzy
Sledujte:
     
    To je ode mě vše. Děkuji za pozornost a dalších olympijských přenosů se budu těšit na počtenou. (15:45:02)
     
    Nájezdové drama zvládly pozemní hokejistky Velké Británie, které doplnily semifinálovou čtyřku a zahrají si o medaile.

    Britky v průběhu utkání dvakrát vedly, soupeřky se ovšem dokázaly v obou případech dotáhnout. V dovednostní disciplíně otevřela skóre ve druhé sérii Hannah Martinová, jež tak dala psychickou výhodu na stranu Britek. Španělkám se nájezdy vůbec nedařily, zatímco za Ostrovanky uspěla i ve třetí sérii Sarah Louise Jonesová a bylo tak jasné, že Pérezová musí dát. To se jí ovšem nepovedlo ani nadvakrát, čímž ukončila zápas v neprospěch svého týmu.

    Velká Británie vyzve v souboji o finále Nizozemky, které si poradily 3:0 s Novým Zélandem a na turnaji dosud neprohrály.
     
    Konec zápasu.
     
    Je rozhodnuto! Beatriz Pérezová musela proměnit, což se jí nepodařilo. Po prvním neúspěchu dostala ještě jednu možnost kvůli provinění brankářky, ale selhala i napodruhé. Po bekhendové kličce střílela do Hinchové a dorážku poslala nad bránu.
     
    Britky jsou blízky! Sarah Louise Jonesová naznačila kličku do bekhendu, čímž gólmanku nachytala. Míček si pak stáhla do forhendu a uklidila jej do odkryté brány. Španělky musí dát!
     
    Geogina Olivaová zkusila kličku do bekhendu, avšak Hinchová nadále kraluje. Položila se na zem a nepustila míček za svá záda.
     
    Hannah Martinová otevírá skóre! Po bekhendové kličce ještě ležící Ruízová dosáhla, ale s dorážkou už nemohla udělat vůbec nic.
     
    Červené světlo se rozsvítilo i po nájezdu Begony Garcíaové. Střelu k levé tyčce Hinchová vyrazila do zámezí.
     
    Anna-Frances Tomanová rovněž nedokázala vstřelit gól, po první vteřiny je tak skóre bezbrankové. Gólmanku neprostřelila ani nadvakrát.
     
    Clara Ycartová se rozběhla, položila si gólmanku, ale neuspěla! Střelu poslala do její výstroje.
     
    Začaly samostatné nájezdy.
     
    O posledních čtvrtfinalistkách olympijského turnaje v pozemním hokeji rozhodnou samostatné nájezdy! I ve druhé polovině skóroval každý tým po jednom gólu. Britkám vrátila vedení Fiona Anne Cracklesová, avšak v poslední čtvrté čtvrtině upravila na konečných 2:2 Berta Bonastreová, jež využila zaváhání obránkyně.
     
    60
    Čtvrtá čtvrtina skončila.
     
    59
    Defenziva v červeném zdvojila Martinovou, která tentokráte bez úspěchu hledala cestu až k bráně. Španělky si mohou odškrtnout další výborně ubráněnou akci.
     
    58
    Z nouze vypálila Barriosová, již balónek směřoval z dobré střelecké pozice. Skočila po něm a bekhendem ho napálila výrazně vedle brány.
     
    57
    Ostrovanky pokračují ve vyvíjení drtivého tlaku na soupeřky. Ty si však vedou statečně a drží s favoritem skvělý výsledek.
     
    56
    Co chybělo! Hannah Martinová opět ukázala individuální dovednosti, když se po pravé straně dostala přes dvě protihráčky do kruhu soupeřek. Překonala i gólmanku střelou mezi betony, od gólu jí ovšem zabránila pravá tyč!
     
    55
    Rozhodčí přerušily hru a nařídily rozehrávku od poloviny hřiště ve prospěch Britek. Po souboji došlo ke hře nohou v podání Iglesiasové.
     
    54
    Příliš dlouho držela balónek na hokejce Martinová. Nezbavila se jej ani v momentu, kdy se k ní přiblížila Mejíasová, která míček vypíchla a odpálila do bezpečí.

    Milan Huppert

    Statistiky
    Branky: 20. Iglesiasová, 51. Bonastreová - 17. Martinová, 37. Cracklesová, rozh. náj. Martinová

    Sestavy

    Španělsko: Ruízová - Ycartová, Petchameová (C), Lópezová, Iglesiasová, Rieraová, Ponsová, Garcíaová, Pérezová, Olivaová, Jiménezová.
    Náhradníci: Barriosová, Bonastreová, Mejíasová, Torresová-Quevedová, Magazová.

    Velká Británie: Hinchová - Unsworthová, Tomanová, Jonesová, Townsendová, Robertsonová, Rayerová, Ansleyová, Pearneová-Webbová (C), McCallinová, Owsleyová.
    Náhradníci: Martinová, Petterová, Wilikinsonová, Cracklesová, Balsdonová.

    Rozhodčí: Neumannová (AUS), Rostronová (RSA).
    bahis siteleri