Tisková konference AC Sparta Praha před zápasem LM (kon.)
konec
Tisková konference AC Sparta Praha před zápasem Ligy mistrů

Pondělí 02.08.2021, 16:00Tiskové konference
     
    To byla poslední otázka tiskové konference, utkání začíná zítra v 19 hodin. (16:24:33)
     
    Dávid Hancko o atmosféře proti Rapidu Vídeň:

    Jednoznačně ano, to byl neskutečný zážitek a ještě po tom dlouhém období, kdy jsme hráli bez diváků, nebo takové nějaké větší návštěvnosti, tak to byl skvělý zážitek a mohli jsme si to užít přímo na hřišti i s fanoušky. Musíme poděkovat fanouškům, protože to byl takový vítr do plachet a velmi nám to pomohlo, tak se na to těšíme znovu.
     
    Dávid Hancko o zkušenosti ze zápasů Sparty proti Lille:

    V těch zápasech jsem nenastoupil, ale byl jsem s mužstvem. V Lille jsme byli třináct minut od vítězství a ukázali jsme, že proti takovým mužstvům můžeme hrát a velmi se těším.
     
    Pavel Vrba o zápase s Karvinou, zda-li se chystá nějak protočit sestavu:

    Asi jste si toho všimli už teď v Liberci, kdy také nějaká rotace bude, tak i s Karvinou bude. Teď máme zápas číslo jedna Monako a určitě ty hráče protočíme. Většina těch hráčů se ukáže a to je výhoda Sparty, kdy se hráči mohou protočit a většina hráčů může dostat prostor.
     
    Pavel Vrba o mladých hráčích při takových zápasech:

    Kdy jindy než při těchto zápasech mohou růst a ukázat se se vším všudy. Čím více zápasů budou hrát, tím to je pro ně lepší a zároveň i pro Spartu.
     
    Dávid Hancko o Monaku jako rezidenci mnoha tenistů a tenistek (jeho přítelkyně je tenistka Kristýna Plíšková):

    Já jsem tam osobně zatím nebyl. Sestra od Kristýnky tam žije, tak jsem něco slyšel, ale jedeme tam jen na zápas a první nás čeká zítra v Praze, tak to je to, na co se těším.
     
    Pavel Vrba o zdravotním stavu Michala Sáčka a Ladislava Krejčího mladšího:

    Sáček k dispozici bude, ten měl jen v uvozovkách pět stehů pod okem. Krejda má svalové zranění a to je ještě otázka několika dnů, kdy bude úplně stoprocentně fit.
     
    Dávid Hancko o bránění vysokých či nižších útočníků:

    Těžko povídat při této kvalitě hráče, ať už je vysoký nebo menší, který bude chtít míč za obranu. Myslím, že to jsou ty výzvy pro nás hráče. Jsou to zápasy, na které jsme se těšili a do nichž jsme se chtěli dostat, pro mě to je i největší výzva.
     
    Pavel Vrba o defenzivních výkonech v posledních dvou zápasech, zda-li se něco změnilo:

    Nevím, jestli se změnilo všechno v defenzivě. Spíše jsme celkově dominovali v zápasech, kdy se soupeř nedostával do tolika šancí. Defenziva začíná u ofenzivy. Pokud máte šance, tak soupeř jich zákonitě má méně. My je pustili snad jen do jedné, kdy nám to proletělo malým vápnem. Základem defenzivy je ofenziva, tak to prostě je.
     
    Pavel Vrba o síle Monaka v porovnání s týmy z nejlepších evropských soutěží:

    Já říkám, že jsou čtyři nadstandardní ligy (anglická, španělská, italská, francouzská), ani nevím, jestli jsem řekl bundesligu. To jsou top ligy v Evropě a pořadí si můžete udělat své. Týmy z čela tabulky francouzské ligy ukazují svoji sílu v Evropě, ať už to je PSG nebo právě třeba Monako.
     
    Pavel Vrba o Cescu Fabregasovi, bývalém spoluhráči Tomášovi Rosického z Arsenalu::

    Fabregas je výborný fotbalista, říkal jsem Tomášovi, že měl v Arsenalu výborného spoluhráče. Tohle jsou hráči, kteří mají za sebou skvělou kariéru a v těchto dvojzápasech hrají klíčovou roli.
     
    Dávid Hancko o stoperské dvojici s Lukášem Štetinou:

    Samozřejmě víme to, že pod trenérem se klade důraz na ofenzivu, ale klíčové pro nás v lize i v Evropě budou čistá konta a inkasovat co nejméně branek. Je super, že se nám to teď dvakrát podařilo a i zítra to bude klíčové. Nebojím se, že dopředu nebudeme silní nebo odvážní, ale klíčová bude hra vzadu.
     
    Pavel Vrba o větší rozehranosti Sparty:

    Co se týká jejich přípravy, tak když se podíváte na jejich soupeře, tak budou dostatečně připravení. Protože když hrají s mužstvy z bundesligy nebo španělské ligy, které jsou ještě v popředí těch lig, tak určitě budou připraveni dobře.
     
    Dávid Hancko o přípravě na odlišnější typ útočníků, kdy Rapid měl vysokého robustního, zatímco Monako má spíše podsaditější rychlostní typy:

    Samozřejmě nějaká příprava na Monako nás ještě čeká dnes, kdy si něco povíme. Sám se také snažím zjistit o útočnících, v čem jsou silní a co používají, také dostaneme určitě tipy od trenérů. Spíše se ale soustředím na svůj a týmový výkon.
     
    Pavel Vrba o točení sestavou Monaka v přípravných zápasech:

    Sám jste to naznačil, Monako točilo hráče, rozestavení. Samozřejmě pro nás by bylo výhodnější, kdybychom s nimi hráli po dvou-třech kolech francouzské ligy, kde bychom mohli soupeře lépe přečíst. Na druhou stranu Monako má skvělé hráče a je jedno, kdo tam nastoupí. Zaměřovat se tak nebudeme moc na soupeřův tým, ale spíše na náš způsob hry.
     
    Cítíte, jestli jdete do utkání uvolněněji než do zápasu s Rapidem:

    Dávid Hancko: Z nás spadla taková tíha toho, že když přejdeme přes Rapid, tak budeme v Evropě, ale žádné uspokojení z naší strany se nechystá. Když už jsme porazili takové mužstvo jako je Rapid, tak věřím, že můžeme uspět i s Monakem. Těším se na zápas a věřím, že se nám to může povést.

    Pavel Vrba: Dostali jsme se tam, kam jsme se dostat chtěli. Víme, že budeme hrát Evropu, ale já bych hrozně rád hrál Champions League.
     
    Vstup na stadión bude otevřen od 17:30, oproti zápasu s Rapidem u stadiónu nebudou covidové check-pointy, kontrola bezinfekčnosti bude přímo u vstupní brány.
     
    Ondřej Kasík připomíná, že je vyčerpán počet vstupenek pro fanoušky, kteří budou mít PCR nebo antigenní test, vstupenky se nyní prodávají pouze pro příznivce, kteří už mají platný certifikát po očkování nebo prodělali covid v posledních 180 dnech.
     
    Ředitel komunikace klubu Ondřej Kasík vítá i francouzské novináře, kteří se zúčastní tiskové konference online.
     
    Hosty dnešní tiskové konference budou trenér Pavel Vrba a slovenský obránce Dávid Hancko.

    Tomáš Kohlmann

    thejrc.org