Elche – Celta Vigo 1:0 (kon.) | Espanyol – Real Madrid 2:1 (kon.) | Getafe – Real Sociedad 1:1 (kon.)
Villarreal – Real Betis 2:0 (kon.) | Granada – Sevilla 1:0 (kon.)
konec
Granada CF
1:0 (1:0)
Sevilla FC
Neděle 03.10.2021, 21:00 • Estadio Nuevo Los Cármenes (Granada) • Španělská LaLiga • 8. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 21:00.
     
    Dobrý den všem fanynkám a fanouškům fotbalu! Vítejte u sledování textového přenosu z utkání La Ligy mezi Granadou a Sevillou.
     
    Sevilla FC

    Hostující Sevilla může být se vstupem do nového ročníku nejvyšší španělské soutěže spokojená. Po šesti duelech má na kontě čtrnáct bodů a zatím drží třetí pozici. Na vedoucí Real Madrid ztrácí tři body, ale odehrála o jedno utkání méně. Sevilla navíc inkasovala jen dvě branky, což značí nejlepší defenzivu v soutěži. Naposledy doma přehrála 2:0 Espanyol. Ve středu v rámci Ligy mistrů navíc uhrála remízu 1:1 na půdě Wolfsburgu.
     
    Granada CF

    Domácí Granada naopak nemůže být se vstupem do nového ročníku nejvyšší španělské soutěže spokojená. Po sedmi duelech má na svém kontě jen tři body a krčí se na osmnácté pozici znamenající sestup do druhé ligy. Soupeřům navíc nastřílela jen pět branek. Naposledy prohrála na půdě Celty Vigo. Na ligovou výhru navíc čeká od konce dubna.
     
    Úvodní sestavy:

    Granada CF: Maximiano – Quini, Díaz, Abram, Neva – Milla, Gonalons, Montoro – Rochina, Suárez, Soro.
    Náhradníci: A. Escandell – G. Sánchez, Arias, Machís, Escudero, Monchu, Puertas, Torrente, J. Molina, Ruiz, Bacca.

    Sevilla FC: Bunú – G. Montiel, Koundé, Diego Carlos, Acuňa – Jordán, Fernando, Rakitić – Suso, Mir, Lamela.
    Náhradníci: Díaz, Dmitrović – Munir, Ocampos, Ó. Torres, Gudelj, A. Gómez, Augustinsson, Óscar Rodríguez, Idrissi, Navas, Rekik..
     
    Oba týmy už jsou na hrací ploše. Granada oblékne červenobílé dresy, zatímco Sevilla bude hrát v tmavé sadě.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Granada obstarala výkop do prvního poločasu dnešního souboje. Domácí dnes potřebují nutně bodovat, zatímco Sevilla může výrazně promluvit do pozic na čele.
     
    2
    Zadáci hostujícího celku kombinují s míčem na vlastní polovině. Nikdo v tmavém dresu zrovna nehýří aktivitou, nicméně obrana Granady zatím dostupuje soupeře.
     
    3
    Érik Lamela to při napadání rozehrávky soupeře přehnal s agresivitou a poslal jednoho ze soupeřů k zemi. Domácí Granada bude rozehrávat.
     
    4
    Do první zajímavé možnosti se dostávala Granada. Montoro se zjevil na hranici velkého vápna, ale na dlouhý krok si nedokázal míč zpracovat.
     
    5
    Rubén Rochina dostal přihrávku na pravou stranu, kde si míč pěkně zpracoval a dokázal sklepnout míč na jednoho ze soupeřů. Granada vstoupila do utkání velmi aktivně.
     
    6
    Hostující brankář se poprvé v utkání zapojil do rozehrávky svého mužstva. Brankář Sevilly nakopl míč za obranu Granady, kde neměl nikoho ze spoluhráčů.
     
    8
    Sevilla opět uklidňuje hru kombinací na vlastní polovině. Nikdo z hráčů domácího celku nyní rozehrávku Sevilly na její polovině neatakuje.
     
    9
    Alberto Soro vybojoval míč na polovině hřiště, přenesl hru na pravou stranu, nicméně nikdo z hostů se nenabídl ve volném prostoru.
     
    10
    Joan Jordán si došel pro přihrávku na vlastní polovinu, přenesl hru na levé křídlo, nicméně tam neměl nikoho ze svých spoluhráčů v černém dresu.
     
    11
    Luis Milla si na vlastní polovině krásně zasekl míč právě kolem Jordána a poroučel se k zemi. Rozehrávat nyní budou fotbalisté domácí Granady.
     
    12
    Granada se opět dostala do blízkosti velkého vápna. Do pokutového území směřoval nadýchaný centr z levé strany, ale nikdo v červenobílém se k němu nedostal.
     
    13
    Domácí brankář nakopl míč přes celé hřiště. K jeho pobídce se nikdo v červenobílém dresu nedostal. Balón tak proskákal až do rukavic jeho protějšku.
     
    14
    Jasín Bunú si dal pozor na nádherný centr z levé strany hrací plochy, vyrazil na malé vápno a schoval míč do rukavic. Sevilla může znovu rozehrát.
     
    15
    Granada se opět vydala do útoku po levé straně hrací plochy, nicméně nikdo v domácím dresu se nedostal do blízkosti velkého vápna.
     
    16
    Quini se s míčem dostal do blízkosti velkého vápna, jenže zakončení vnějším nártem se mu vůbec nepovedla. Obrana Sevilly hraje výborně.
     
    17
    Rubén Rochina spěchal za přihrávkou na polovinu soupeře, nicméně nedokázal míč prostrčit mezi obránce hostující Sevilly.
     
    18
    Zatím sledujeme hodně opatrné utkání. Domácí fotbalisté si jsou vědomi důležitosti úvodních minut dnešního souboje. Hráči Granady soupeře skvěle dostupují.
     
    19
    Jules Koundé diriguje rozehrávku Sevilly na polovině hřiště. Stoper hostujícího celku poslal nákop na levou stranu, ale neměl tam spoluhráče.
     
    20
    Gonzalo Montiel vybojoval míč na pravé straně hrací plochy, jenže jeho pobídka na hranici velkého vápna neoslovila nikoho v černém dresu.
     
    21
    Marcos Acuňa se na levé straně krásnou kličkou zbavil obránce, nicméně jeho centr směřující do pokutového území srazil domácí obránce na rohový kop.
     
    22
    Luis Javier Suárez na pravé straně využil svůj důraz a odstavil rozběhnutého Montila od míče. Vhazovat navíc bude domácí Granada.
     
    23
    Luis Abram si na levé straně krásně obhodil jednoho ze soupeřů a spěchal s míčem u nohy do blízkosti velkého vápna. Ani tato akce ale neměla dlouhého trvání.
     
    24
    Joan Jordán procedil přihrávku za obranu soupeře, nicméně nikdo v černém dresu Sevilly za jeho pobídkou nespěchal. Domácí stopeři si míč pohlídali.
     
    25
    Reges se musel stáhnout na vlastní polovinu a pod tlakem napadajícího soupeře zapojil do rozehrávky také brankáře hostující Sevilly.
     
    26
    Granada právě vstřelila branku!
    Domácí celek se hned z první možnosti dostává do vedení! Diego Carlos neodkopl míč pořádně. K balónu se tak dostal RUBÉN ROCHINA, jehož dělovka levačkou skončila v síti!
     
    28
    Žlutou kartu dostává Maxime Gonalons (Granada CF).
     
    29
    Domácí bleskově přidali další branku, ale ta nemůže platit pro odmávaný ofsajd! Na své postavení si nedal pozor Rochina!
     
    30
    Je za námi úvodní půlhodina dnešního souboje a zatím sledujeme překvapivý vývoj utkání. Sevilla stále čeká na svou úvodní příležitost.
     
    31
    Joan Jordán spěchal za přihrávkou na pravou stranu, nicméně ve skluzu nedokázal odcentrovat do pokutového území, jelikož míč už opustil hrací plochu.
     
    32
    Domácí brankář Luís Maximiano nakopl míč na polovinu soupeře, nicméně nikdo v červenobílém dresu k jeho pobídce nepřidal dobré zpracování.
     
    33
    Domácí fotbalisté napadali rozehrávku soupeře, nicméně hostující záložník Suso si skvěle pokryl míč tělem a byl faulován. Sevilla bude rozehrávat.
     
    34
    Granada zahrávala přímý kop v blízkosti velkého vápna. Centrovaný míč přiletěl na malé vápno, kam vyrazil hostující brankář a vyboxoval míč do bezpečí.
     
    35
    Granada zahrávala další rohový kop. Nadýchaný centr přiletěl na malé vápno, ale nikdo z hlavičkářů na vysokou pobídku nedosáhl.
     
    36
    V obraně Sevilly nemá svůj nejlepší den Diego Carlos. Hostující stoper tentokrát odkopl míč opět hodně nedůrazně, nicméně domácí se do zakončení nedostali.
     
    37
    Sevilla se po delší době vydala do útoku. Jordán procdil přihrávku do pokutového území, jenže tam neměl nikoho ze spoluhráčů.
     
    38
    Rubén Rochina výborně vybojoval míč na polovině hrací plochy, sklepl míč pod sebe, ale domácí se osvobodili jen nákopem za obranu.
     
    39
    Luis Milla vybojoval míč na polovině hrací plochy, nicméně k zisku míče si pomohl nedovoleným zákrokem. Rozehrávat bude opět hostující Sevilla.
     
    40
    Diego Carlos diriguje rozehrávku Sevilly na polovině hřiště. Stoper hostujícího celku rozehrál na levou stranu, jenže Sevilla míč dlouho neudržela.
     
    41
    Ángel Montoro si na polovině hřiště skvěle pokryl míč a byl faulován. Granada teď chce hlavně udržet své jednobrankové vedení do konce první půle.
     
    42
    Luis Javier Suárez procedil přihrávku za obranu Sevilly, nicméně centrovaný míč z levého křídla skončil na hrudi prvního obránce Sevilly.
     
    43
    Luis Milla na polovině hřiště vybojoval odražený míč, pokryl si jej tělem a rozehrál na pravou stranu. Sevilla se směrem vpřed opravdu trápí.
     
    44
    Sevilla zahrával přímý kop na polovině soupeře. Za přetaženým centrem se do vápna tlačil Diego Carlos, ale hostující obránce míč sklepl hlavou do autu.
     
    45
    V závěru prvního poločasu se Sevilla mohla dočkat vyrovnání! Na centr z pravé strany si naběhl Jordán, ale střelou z malého vápna těsně minul přední tyč!
     
    45
    První poločas skončil.
     
    První poločas končí! Po úvodní pětačtyřictiminutovce platí překvapivý stav 1:0. Granada totiž od úvodu duelu skvěle dostupovala hráče soupeře a nenechávala Sevillu kombinovat v nebezpečné prostoru. Ve 26. minutě se na opačné straně dokázal prosadit přesnou střelou Rubén Rochina. Sevilla mohla vyrovnat v závěru poločasu, nicméně Jordán minul branku.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Střídání v týmu Granada CF: ze hřiště odchází Ángel Montoro, přichází Antonio Puertas.
    Střídání v týmu Sevilla FC: ze hřiště odchází Suso, přichází Munir.
    Střídání v týmu Sevilla FC: ze hřiště odchází Gonzalo Montiel, přichází Jesús Navas.
    Střídání v týmu Sevilla FC: ze hřiště odchází Joan Jordán, přichází Alejandro Gómez.
     
    47
    Střídající Munir se ihned na levé straně zbavil obránce a pokusil se odcentrovat. Jeho pobídka směřující na malé vápno skončila u obránce domácích.
     
    48
    Sevilla se usadila na polovině domácího celku. Do šestnáctky se prodral Lamela, který si položil obránce, nicméně jeho projektil zablokoval obránce ve skluzu.
     
    49
    Munir si znovu pohybem řekl o přihrávku na levou stranu, nicméně jeho centr skončil na hlavě prvního obránce v červenobílém dresu.
     
    50
    Ivan Rakitić odcentroval z pravé strany do pokutového území, nicméně jeho pobídka skončila u prvního obránce v červenobílém dresu.
     
    51
    Domácí se po pádu Rochiny v pokutovém území dožadovali odpískání pokutového kopu, jenže sudí dává jasným gestem najevo, že se pískat penalta nebude.
     
    52
    Munir se dral do pokutového území, nicméně jeho průnik skončil u prvního hráče v červenobílém dresu. Domácí teď hrají opravdu obětavě.
     
    53
    Alberto Soro vybojoval míč na polovině hřiště a sklepl jej na levou stranu. Hráči v červnobílém se vydali do útoku, ale až do vápna se nedostali.
     
    54
    Quini se skvěle vrátil s rozběhnutým Munirem a ve spolupráci s domácím brankářem si pomohl. Hráči domácího celku přestáli vstup Sevilly do druhé půle.
     
    55
    Většina akcí hostujícího celku jde zatím po levé straně. Acuňa následně vhazoval na levé straně, ale nikdo v černém se nedostal do pokutového území.
     
    56
    Domácí se po delší době znovu usadili na polovině soupeře. Granada hraje s míčem na kopačkách, ale nedostává se do zakončení. Domácí hrají to, co potřebují.
     
    57
    Domácí se znovu dokázali prosadit, jenže Alberto Soro se do obrovské šance dostal díky ofsajdovému postavení!
     
    58
    Acuňa na levé straně kouzlil s míčem na kopačkách, nicméně jeho centr skončil v prostoru, kde kralovala defenziva domácího mužstva.
     
    59
    Maximiano se zapojil do rozehrávky Granady. Domácí brankář si nechtěl komplikovat situaci a jednoduše rozehrál na levou stranu hrací plochy.
     
    60
    Je za námi hodina hry a domácí Granada si stále drží nejtěsnější možné vedení. Sevilla se navíc ani po změně stran nedostává do šancí.
     
    61
    Gonalons dloubl míč do pokutového území, nicméně nikdo v červenobílém dresu neoslovil spoluhráče v nebezpečném prostoru.
     
    62
    Rafa Mir dostal přihrávku na hranici velkého vápna, jenže špičkou kopačky si míč předkopl daleko před sebe. Sevilla se směrem vpřed trápí.
     
    63
    Luis Abram na pravé straně vybojoval míč a přenesl těžiště hry na levou stranu. Nikdo v černém dresu hostující Sevilly teď kombinaci Granady neatakuje.
     
    64
    Ivan Rakitić na polovině hřiště získal odražený míč a přenesl hru na pravé křídlo. Na pobídku chorvatského hráče nikdo v černém nedosáhl.
     
    65
    Střídání v týmu Sevilla FC: ze hřiště odchází Érik Lamela, přichází Óscar Rodríguez.
    Střídání v týmu Granada CF: ze hřiště odchází Alberto Soro, přichází Sergio Escudero.
     
    67
    Sevilla opět kombinuje na levé straně. Munir sklepl míč pod sebe, nicméně nikdo v černém dresu hostujícího celku nedokázal zakončit.
     
    68
    Sevilla sice hraje v posledních minutách s míčem na kopačkách, nicméně jen těžko se hosté dostávají do zakončení. Granada brání v pevném bloku.
     
    69
    Hosté opět kombinují na polovině Granady, jenže kombinace Sevilly skončila přihrávkou do zámezí. Granada už je opět o něco blíže.
     
    70
    Do konce dnešního souboje zbývá posledních dvacet minut. Granada se tentokrát dokázala ubránit centru z pravé strany hřiště.
     
    71
    Luís Maximiano se musel zapojit do rozehrávky domácího celku. Jeho nákop hledal Millu, který byl faulován na polovině hrací plochy.
     
    71
    Střídání v týmu Sevilla FC: ze hřiště odchází Ivan Rakitić, přichází Lucas Ocampos.
     
    72
    Také hostující brankář se musel zapojit do rozehrávky svého mužstva. Jeho nákop levou nohou skončil v prostoru, kde číhali zadáci.
     
    73
    Granada zvládá poslední minuty opravdu fantasticky. Hráči domácího celku nepouští Sevillu do souvislého tlaku a skvěle kouskují hru na polovině soupeře.
     
    74
    Žlutou kartu dostává Diego Carlos (Sevilla FC).
     
    75
    Granada zahrávala další přímý kop na polovině soupeře. Vysoký centr přiletěl na malé vápno, nicméně nikdo v červenobílém se k zakončení neprobil.
     
    76
    Žlutou kartu dostává Quini (Granada CF).
     
    77
    Střídání v týmu Granada CF: ze hřiště odchází Víctor Díaz, přichází Germán Sánchez.
     
    78
    Escudero prošel po pravé straně na polovinu soupeře, jenže jeho akce neměla dlouhého trvání. Defenziva Sevilly rychle vybojovala míč pro favorita.
     
    79
    Munir se dostal z levé strany do blízkosti velkého vápna, kam poslal zajímavý oblouček, ale nikdo z fotbalistů Sevilly na jeho pobídku nedosáhl.
     
    80
    Sevilla kombinovala kolem šestnáctky, ale centrem z pravé strany získali hosté pouze další rohový kop. Domácí jsou opravdu blízko k velkému úspěchu.
     
    81
    Mohlo být vyrovnáno! Koundé si naskočil na nadýchaný centr z pravé strany, ale jeho hlavička prolétla kolem levé tyče soupeřovy svatyně!
     
    82
    Sevilla se dostala na polovinu Granady, jenže kombinace hostujícího celku je v posledních minutách opravdu hodně zdlouhavá.
     
    83
    Navas si na pravé straně udělal prostor k odcentrování, nicméně jeho pobídka skončila v rukavicích připravného brankáře domácího celku.
     
    84
    Maxime Gonalons vybojoval míč na polovině hrací plochy a jednoduše jej odkopl do bezpečí. Sevilla má obrovské problémy s tím, aby se vůbec dostala do zakončení.
     
    85
    Rubén Rochina se stáhl na vlastní polovinu, kde svým spoluhráčům pomohl s defenzivou. Sevilla stále marně hledá cestičku do pokutového území.
     
    86
    Jules Koundé přenesl hru na pravou stranu, odkud opět centroval Navas, ale míč se mu svezl po kopačce a skončil daleko za brankou Granady.
     
    87
    Střídání v týmu Granada CF: ze hřiště odchází Luis Milla, přichází Monchu.
    Střídání v týmu Granada CF: ze hřiště odchází Maxime Gonalons, přichází Isma Ruiz.
     
    88
    Domácí přestáli další zajímavý náznak Sevilly. Za centrem se hnal Lucas Ocampos, ale tomu k zakončení scházely snad dva kroky.
     
    89
    Sergio Escudero se hnal za nákopem na polovinu soupeře, ale Escudero před ním odkopl míč do bezpečí. Sevilla opět spěchá vpřed.
     
    90
    Munir se na pravé straně dostal k odraženému míči, nicméně jeho projektil skončil sražený nad brankou Granady.
     
    90+1
    Nastavují se tři minuty!
     
    90+2
    Žlutou kartu dostává Luis Javier Suárez (Granada CF).
     
    90+2
    Hostující Diego Carlos dostává po střetu se Suárezem druhou žlutou kartu a musí do sprch.
     
    90+3
    Žlutou kartu dostává Lucas Ocampos (Sevilla FC).
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    Je konec! Granada nakonec s favoritem ubojovala těsné vítězství 1:0. Granada totiž od úvodu duelu skvěle dostupovala hráče soupeře a nenechávala Sevillu kombinovat v nebezpečné prostoru. Ve 26. minutě se na opačné straně dokázal prosadit přesnou střelou Rubén Rochina. Sevilla mohla vyrovnat v závěru poločasu, nicméně Jordán minul branku. Na další šanci si Sevilla musela počkat na 81. minutu, kdy Koundé hlavou minul branku! V nastavení se pak ještě zbytečně nechal vyloučit Diego Carlos.
     
    Držení míče: 31 % : 69 %.
    Střely na branku: 1:3. Střely mimo: 0:7. Rohy: 2:6. Ofsajdy: 2:0. Fauly: 12:10. (22:52:26)

    Tomáš Kubečka

    Branky: 26. Rochina

    Karty:   28. Gonalons (GRN), 76. Quini (GRN), 90+2. Suárez (GRN) – 74. Diego Carlos (SEV), 90+3. Ocampos (SEV)   90+2. Diego Carlos (SEV)


    Držení míče: 31 % : 69 %.
    Střely na branku: 1:3. Střely mimo: 0:7. Rohy: 2:6. Ofsajdy: 2:0. Fauly: 12:10.
    Granada CF: Maximiano – Quini, Díaz (77. G. Sánchez), Abram, Neva – Milla (87. Monchu), Gonalons (87. Ruiz), Montoro (46. Puertas) – Rochina, Suárez, Soro (65. Escudero).
    Náhradníci: A. Escandell – G. Sánchez, Arias, Machís, Escudero, Monchu, Puertas, Torrente, J. Molina, Ruiz, Bacca.

    Sevilla FC: Bunú – G. Montiel (46. Navas), Koundé, Diego Carlos, Acuňa – Jordán (46. A. Gómez), Fernando, Rakitić (71. Ocampos) – Suso (46. Munir), Mir, Lamela (65. Óscar Rodríguez).
    Náhradníci: Díaz, Dmitrović – Munir, Ocampos, Ó. Torres, Gudelj, A. Gómez, Augustinsson, Óscar Rodríguez, Idrissi, Navas, Rekik.
    bahis siteleri