Elche – Celta Vigo 1:0 (kon.) | Espanyol – Real Madrid 2:1 (kon.) | Getafe – Real Sociedad 1:1 (kon.)
Villarreal – Real Betis 2:0 (kon.) | Granada – Sevilla 1:0 (kon.)
konec
Espanyol Barcelona
2:1 (1:0)
Real Madrid
Neděle 03.10.2021, 16:15 • RCDE Stadium (Barcelona) • Španělská LaLiga • 8. kolo
Předzápasové kurzy
     
    To je ode mě z tohoto utkání všechno. Děkuji vám za pozornost a přeji hezký zbytek neděle. (18:22:40)
     
    Statistiky zápasu:

    Držení míče: 34 % : 66 %.
    Střely na branku: 4:4.
    Střely mimo: 4:8.
    Rohy: 2:8.
    Ofsajdy: 1:4.
    Fauly: 12:13.
    Realu dnes nestačil na body ani devátý gól Karima Benzemy v této ligové sezoně
     
    Real byl ve druhém poločase výrazně aktivnějším týmem, měl více gólových příležitostí a dokonce vstřelil i více branek než domácí, z Barcelony si ale neodveze do Madridu ani bod. Domácí se sice většinu druhého dějství bránili, neustále ale hrozili z rychlých protiútoků. Nejhezčí individuální akci předvedl v 60. minutě Aleix Vidal, jenž svůj průnik zakončil druhou brankou Espanyolu a jak se nakonec ukázalo, jeho branka byla rozdílovou. Nejaktivnějším hráčem Realu byl Karim Benzema, jemuž první branka nebyla uznána, druhou pak snížil na konečných 1:2 a pak sám připravil Real o vyrovnání ofsajdem před brankou Hazardou. V závěru se už madridský tým nedostal do žádného výraznějšího tlaku a Espanyol si tak svou senzační výhru pohlídal.

    Pro Espanyol byla tato výhra teprve druhou v letošní sezoně a díky ní se posunul na průběžné 12. místo ligové tabulky. Real poprvé ve španělské LaLize prohrál, i tak ale zatím zůstal na čele tabulky o skóre před Atléticem Madrid.
     
    90+6
    Konec zápasu.
     
    90+6
    Rozehrávka tohoto rohového kopu se ale hostům vůbec nepovedla a míč nakonec skončil po nepřesném centru Casemira za brankovou čárou.
     
    90+5
    Vázquezův centr zprava odhlavičkoval na roh Vilà. Na rohový kop běží do šestnáctky Espanyolu i brankář hostů Courtois.
     
    90+4
    Hazard ho nakonec ve středu pole vybojoval a hned založil rychlý protiútok Realu, na jehož konci si sám nabíhal na kolmou přihrávku Benzemy do šestnáctky. Tu si ale na hrací ploše zpracovat nedokázal.
     
    90+3
    Real se v posledních minutách nedokáže dostat na delší dobu k míči a i teď drží hrací předmět pevně pod svou kontrolou domácí.
     
    90+1
    Vázquez podrazil na levé straně pronikajícího Melameda. Jednomu z asistentů domácího trenéra se nelíbilo, že hlavní rozhodčí nedal Vázquezovi žádnou kartu a protestoval tak aktivně, že mu sudí ukázal rovnou červenou kartu.
     
    90
    Bude se hrát ještě pět minut.
     
    89
    Espanyol se po zisku míče dostal na útočnou polovinu a jelikož Casemiro zasáhl míč rukou, tak také získává standardní situaci.
     
    88
    Alabova tvrdá střela z přímého kopu trefila Davida Lópeze, stojícího ve zdi z hráčů Espanyolu, přímo do obličeje. Domácí záložník naštěstí ošetření nepotřebuje.
     
    87
    Tlak Realu se postupně nadále zvyšuje. Rodryga při zpracovávaní míče stáhl na trávník Morlanes a hosté tak budou mít k dispozici další přímý kop.
     
    86
    Alabův centr obrana Espanyolu odvrátila za šestnáctku na Vázqueze, jenž ještě hledal Benzemu. Ten se do zakončení tentokrát nedostal.
     
    85
    Hazarda podrazil těsně před šestnáctkou na levé straně střídající Vilà. Přímý kop pro Real Madrid.
     
    84
    Rodrygovu přihrávku do šestnáctky sklepl na dobíhajícího Hazarda Benzema a Hazard pak z první namířil k levé tyči. Ani tato branka Realu ale neplatí, protože v ofsajdu byl kapitán madridského týmu Benzema.
     
    83
    Hosté teď mají obrovský tlak na obranu Espanyolu, domácí ale zatím všechny nákopy do vlastního pokutového území zvládají řešit.
     
    82
    Nacho Fernández pokazil rozehrávku, jeho spoluhráči ale míč hned získali zpět a Real se prakticky okamžitě vrátil k šestnáctce Espanyolu.

    Michal Sadlek

    Branky: 17. de Tomás (Embarba), 60. Aleix Vidal (Bare) – 71. Benzema (Jović)

    Karty:   11. Embarba (ESB), 79. Ó. Gil (ESB) – 29. Camavinga (REA)


    Držení míče: 34 % : 66 %.
    Střely na branku: 4:4. Střely mimo: 4:8. Rohy: 2:8. Ofsajdy: 1:4. Fauly: 12:13.
    Espanyol Barcelona: Diego López (C) – Ó. Gil (81. Vilà), Sergi Gómez, Cabrera, Pedrosa – Bare – Aleix Vidal (64. Melamed), Melendo (58. Morlanes), Darder (82. David López), Embarba (65. Wu) – de Tomás.
    Náhradníci: J. García – Morlanes, Wu, David López, Loren, Vilà, Dimata, Vadillo, Melamed, Gori, Á. García.

    Real Madrid: Courtois – L. Vázquez, Militao, Nacho Fernández, Alaba – Modrić (62. Jović), Camavinga (46. Rodrygo), Kroos (62. Casemiro) – Valverde, Benzema (C), Vinícius Júnior (72. E. Hazard).
    Náhradníci: Lunin, López – J. Vallejo, E. Hazard, Casemiro, Jović, Rodrygo, Gutiérrez.

    Rozhodčí: Fernández – Bengoetxea, Grijalba
    bahis siteleri