Kazaň – Minsk 3:4 (po pr.) | Petrohrad – Jaroslavl 1:0 (kon.) | Soči – Ufa 0:3 (kon.)
Spartak Moskva – Magnitogorsk 0:4 (kon.)
po prodl.
Ak Bars Kazaň
3:4 (1:1, 2:1, 0:1 - 0:1)
HC Dinamo Minsk
Úterý 05.10.2021, 18:00 • Tatněfť Arena, Kazaň • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.
     
    Dobrý den všem hokejovým fanouškům a příznivcům. Čtyři zápasy má dnes na programu Kontinentální hokejová liga, jako první na řadu přijde souboj týmů z Východní a Západní konference, a sice Kazaně s Dinamem Minsk. Velkým favoritem je prvně jmenovaný tým.
     
    Ak Bars Kazaň

    Domácímu celku patří ve Východní konferenci čtvrtá příčka s dvaceti body, na druhý Čeljabinsk ztrácí jen dva body, na vedoucí Magnitogorsk pak čtyři. Na svém ledě je v pomyslné tabulce nejlepší ve své konferenci, z devíti klání na svém ledě vybojovali hráči Kazaně třináct bodů díky šesti výhrám a jedné prohře v prodloužení, vstřelili osmnáct gólů a o šest méně inkasovali. V tuto chvíli drží Kazaň pětizápasovou šňůru výher před svými fanoušky, naposledy porazila doma Ufu 2:0.
    Nejproduktivnějším hokejistou mužstva je s osmi body (6+2) Rus Dmitri Kagarlickij.
     
    HC Dinamo Minsk

    Hosté patří do Západní konference, v ní momentálně okupují šestou pozici s patnácti body, ovšem náskok před předposlední Rigou činí pouhé tři body. Mimo svůj stadion odehráli hráči Minsku dosud sedm utkání s bilancí čtyř výher a tří porážek, což v součtu znamená osm bodů, vstřelili čtyřiadvacet gólů a o pět méně jich dostali. V posledním venkovních mači si zastříleli a deklasovali Soči na jeho ledě vysoko 7:3.
    Tabulku produktivity mančaftu vede s deseti body (4+6) Kanaďan Taylor Beck, druhý Švéd Lukas Bengtsson má stejný bodový zisk, ovšem za dva zásahy a osm přihrávek. Jen o bod horší je pak jiný kanadský hráč, a sice Tyler Graovac, jenž má na kontě dvě branky a sedm asistencí.
     
    Posledních pět vzájemných zápasů

    Dinamo Minsk – Kazaň 5:2
    Kazaň – Dinamo Minsk 7:2
    Dinamo Minsk – Kazaň 4:5
    Kazaň – Dinamo Minsk 5:4
    Dinamo Minsk – Kazaň 2:4

    Běloruský tým se z výhry na ledě Kazaně radoval naposledy 26. září 2016, kdy po parádním obratu ve třetí třetině zvítězil 5:3.
     
    Československá stopa


    Jakub Krejčík (MIN) – obránce, 12 zápasů, 0+4

    Patrik Rybár (MIN) – brankář, 2 zápasy, úspěšnost 90,39 %, průměr 2,5
     
    Úvodní sestavy:

    Ak Bars Kazaň: I. Bobkov (T. Biljalov) – Chenkel, Kampfer, D. Žuravljov, Judin, N. Ljamkin, Adamčuk, Rukavišnikov – M. Gluchov (A), Burmistrov (A), Lukojanov (C) – Kovalenko, A. Galimov, Kagarlickij – D. Voronkov, Safonov, Dyňak – K. Petrov, P. Lindholm, Paňukov – Katělevskij.

    HC Dinamo Minsk: Rybár (S. Bolšakov) – L. Bengtsson, D. Korobov (C), V. Jerjomenko, Almqvist, Šinkevič (A), A. Lindholm, Sapego, Děrjabin – Suvorov, M. Kempe, Tedenby – Alistrov, Graovac, T. Beck (A) – Varfolomejev, R. Gorbunov, K. Voronin – Kogaljov, Usov, Bujnickij.

    Rozhodčí: Ansons, Spirin – Zacharov, Strelcov.
     
    Ledová plocha je připravená, a tak se na ní vrací oba celky. Nejprve zazní hymny zúčastněných zemí a poté vše bude směřovat k zahájení zápasu. Pojďme se společně bavit hokejem! Doufejme, že budeme svědky parádních akcí i gólů.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:10
    Jdeme na to, úvodní buly bylo vhozeno. Hostující centr byl na něm úspěšnější, a tak měl Minsk právo první akci. Ovšem po nahození kombinace v útočném pásmu nepokračovala.
     
    00:46
    Za brankou hostujícího celku kombinovali Dmitrij Kagarlickij a Nikolaj Kovalenko. následně přišla přihrávka mezi kruhy, kde kotouč netrefil Nikita Ljamkin.
     
    01:23
    Běloruské mužstvo posunulo kotouč do středního pásma a Kazaň si jej vzala do bezpečí. Oba celky posílají na ledovou plochu čerstvé síly.
     
    01:57
    Minsk vymyslel nepřesnou přihrávku, a tak Lukas Bengtsson musel odcouvat do středního pásma. Následně nahazoval po mantinelu a opět hraje ruský celek.
     
    02:43
    Spíše propagačním pokusem zaměstnal domácího brankáře Alexandr Kogaljov, jenž nahazoval kotouč od pravého mantinelu.
     
    03:18
    Až nyní přichází první přerušení, když se v ofsajdové pozici nacházel Mattias Tedenby. ten už postupoval sám na branku z pravé části, ale k zakončení nebyl připuštěn.
     
    03:30
    Vypadalo to, že Nikita Ljamkin chce nastřelit kotouč do zadního hrazení, aby se následně odrazil před branku. Ovšem hostující beci byli správně postaveni a nepříjemnou situaci nepřipustili.
     
    04:21
    Ilja Safonov se pokoušel o přihrávku za vlastní branku, ovšem nastřelil jednoho z rozhodčích. Roman Rukavišnikov musel spěchat do rohu hrací plochy a povedlo se mu to.
     
    04:48
    Vyloučení v týmu Ak Bars Kazaň (Daniil Žuravljov – 2 min., držení hole).
     
    05:21
    Z vrcholu pravého kruhu se napřáhl Mario Kempe, který zamířil vedle bližší tyče. Kotouč se od mantinelu odrážel před branku, kde si jej pohlídal obránce, jenž navíc vyhodil přes celé kluziště.
     
    06:27
    Roman Gorbunov bojoval o kotouč u hrazení a na pomoc mu přijel spoluhráč, který přihrál na modrou čáru. Od té pálil Adam Almqvist, jenž nastřelil soupeře stojícího v předbrankovém prostoru.
     
    07:35
    Dmitrij Korobov se s kotoučem vrátil za vlastní branku, kde počkal až spoluhráči vystřídají.
     
    07:51
    Do nebezpečného prostoru před branku si najel Dmitrij Kagarlickij, který zaměstnal slovenského brankáře. Patrik Rybár situaci ustál a stal se hrdinou okamžiku, když zasáhl lapačkou.
     
    08:00
    Dmitrij Kagarlickij se znovu snažil najet před branku, kam ho nepustil Vladislav Jerjomenko. A tak přišla přihrávka na modrou čáru, odkud se nahození neujalo.
     
    08:34
    Vyloučení v týmu HC Dinamo Minsk (Adam Almqvist – 2 min., zdržování hry / vystřelení nebo vyhození puku mimo).
     
    08:44
    Do předbrankového prostoru přicházel Pär Lindholm, ovšem Kirill Petrov černou gumu netrefil. Kazaň dále kombinovala, jenomže puk byl zachycen mezi kruhy a vyhozen přes všechny čáry.
     
    09:48
    Další nahození od modré čáry vyrazil Patrik Rybár do rohu hrací plochy. Běloruské mužstvo následně vyhodilo a mohlo prostřídat své řady.
     
    10:29
    Zleva přihrával Dmitrij Kagarlickij, který viděl mezi kruhy dobře postaveného Kirilla Paňukova. Jeho zakončení z jedné zamířilo vedle pravé tyče. Následně ještě přišla střela od modré čáry, kterou pokryl slovenský gólman.
     
    11:10
    Jeden z čárových rozhodčích avizoval zakázané uvolnění, ale druhý jej odvolal pro neaktivitu Minsku. Patrik Rybár vyjel z branky a pomohl s rozehrávkou.
     
    11:41
    Slabým pokusem se z levého kruhu prezentoval jeden z domácích hráčů, slovenský brankář zasáhl lapačkou a znovu přerušil hru. Po reklamní přestávce se bude vhazovat po levici Patrika Rybára.
     
    12:24
    Na pravé straně zůstal zapomenutý Dmitrij Kagarlickij, jehož přihrávka byla sražená a puk mířil jen těsně vedle vzdálenější tyče. Ještě se po něm natahoval Arťom Galimov, který jej do branky neusměrnil. Poté přišlo ještě zakončení z mezikruží, avšak Nikolaj Kovalenko minul.
     
    12:57
    Vyloučení v týmu Ak Bars Kazaň (Kristian Chenkel – 2 min., nedovolené bránění).
     
    13:06
    Jeden z hostujících hráčů se chtěl individuálně dostat před branku, ale byl zastaven a puk putoval do středního pásma. Následně se chtěl vrátit Dmitrij Korobov, ovšem byl odpískán ofsajd.
     
    13:33
    Vyloučení v týmu HC Dinamo Minsk (Lukas Bengtsson – 2 min., držení).
     
    13:44
    Dinamo Minsk právě vstřelilo branku!
    Až při hře ve čtyřech se stav zápasu poprvé pohnul! Mario Kempe si vyměnil kotouč si Adamem Almqvistem a první jmenovaný zakončil z pravého kruhu. Igor Bobkov kotouč vyrazil před sebe, kde se nacházel pohotový MATTIAS TEDENBY. Asistence: Mario Kempe a Adam Almqvist.
    13:44 Mattias TEDENBY - 0:1
     
    14:56
    Nahozený kotouč se odrazil do rohu, odkud jej po mantinelu posouval na modrou čáru Dmitrij Judin. Ovšem spoluhráči toto místo opustili a odjeli na střídačku.
     
    15:16
    Pokud od modré čáry vyrazil Patrik Rybár před sebe, kde se nacházel Kirill Paňukov. Ovšem vlastního brankáře ohrozil Sergej Sapego, který puk posunul na vlastní bránu a maskovaný muž musel zakročit betonem.
     
    16:09
    Sergej Bolšakov na hostující střídačce připisuje další zákrok slovenskému parťákovi. Patrik Rybár totiž pokryl pokus, který na něj letěl ihned po vhazování.
     
    17:08
    Znovu se přerušuje, když Kazaň zahrála na zakázané uvolnění. Následuje vhazování po pravé ruce domácího brankáře.
     
    17:35
    Odražený kotouč zůstal před brankou, kam dojížděl Pär Lindholm. Domácí útočník hned dvakrát zaměstnal slovenského brankáře, ovšem nepokořil jej.
     
    18:22
    Tentokrát od červené čáry nahazoval kotouč na branku Roman Rukavišnikov, jenomže Patrik Rybár vyrazil černou gumu do rohu hrací plochy.
     
    18:47
    Velmi profesorsky si počínal Alexandr Suvorov, jehož předskočil Arťom Galimov. Domácí útočník musel udělat ještě manévr, čímž se nacházel už velmi blízko slovenskému brankáři.
     
    19:04
    Kazaň vstřelila branku!
    Je opět srovnáno a řekněme si narovinu, že zaslouženě! Velmi důsledně za brankou bojoval Arťom Galimov, který následně přihrál mezi kruhy. Před brankou si velmi opatrně počínal Taylor Beck, a tak NIKOLAJ KOVALENKO měl čas vystřelit po ledě k pravé tyči. Asistence: Arťom Galimov a Dmitrij Kagarlickij.
    19:04 Nikolaj KOVALENKO - 1:1
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Sledovali jsme velmi zajímavou třetinu, která skončila nerozhodně. Ovšem pojďme si říci, že Kazaň byla mnohem nebezpečnější. Jenomže při hře ve čtyřech se prosadil Mattias Tedenby, jenž posunul běloruský celek do vedení. Ovšem následně Dinamo držel nad vodou Patrik Rybár, který v poslední minutě úvodní části kapituloval, když na něj vyzrál Nikolaj Kovalenko.

    Střely na branku: 17:3.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:10
    Kazaň vyhrála úvodní vhazování druhé třetiny a následně přišlo nahození do útočného pásma. Poté to od pravého hrazení vyzkoušel Arťom Lukojanov, jehož pokus byl sražen do ochranné sítě.
     
    20:31
    Z levé strany mířila přihrávka na zadní tyčku, kde se nacházel Dmitrij Kagarlickij. Tomu dlouho trvalo než kotouč zpracoval, a tak jsme se dalšího zakončení nedočkali.
     
    21:11
    Vyloučení v týmu HC Dinamo Minsk (Vladimir Alistrov – 2 min., hákování).
     
    21:30
    Pokusem od modré čáry se tentokrát prezentoval Kristian Chenkel, jehož pokus schoval do lapačky Patrik Rybár, který si výborně našel výhled.
     
    21:48
    Velmi slušnou rychlost nabral Dmitrij Kagarlickij, který byl zastaven před modrou čárou. Až na druhý pokus se povedlo Kazani, aby se usadila před brankou slovenského brankáře.
     
    22:27
    Před hostující brankou bylo pořádně rušno! Arťom Galimov vystřelil z pravého kruhu a Patrik Rybár vyrazil kotouč před sebe. O dorážku se pokusil Kirill Paňukov, jenomže na brankové čáře v sedě zasáhl Ilja Šinkevič. Rozhodčí ani tak hru nepřerušili a slovenský brankář pokryl i zakončení z mezikruží.
     
    22:42
    A slovenský brankář si na nedostatek práce nemůže stěžovat, tentokrát vychytal zakončení, které poslal zprava na branku Alexandr Burmistrov.
     
    23:20
    Kazaň vstřelila branku!
    Aktivita Kazaně byla enormní a zaslouženě se posouvá do vedení! po vyhraném vhazování přišlo zakončení od modré čáry, o které se postaral Dmitrij Judin. Patrik Rybár kotouč vyrazil do vzduchu a ten dopadl vedle branky. Tam se ho chopil ILJA SAFONOV, jenž jej následně zastrčil k pravé tyči – 2:1. Asistence: Dmitrij Judin.
    23:20 Ilja SAFONOV - 2:1
     
    24:22
    Vyloučení v týmu HC Dinamo Minsk (Roman Gorbunov – 2 min., držení).
     
    24:43
    Další přihrávka mířila na hranici brankoviště, odkud puk mířil k zadní tyči, kde už číhal Dmitrij Kagarlickij. Jenomže Minsk si celou situaci pohlídal a nedopustil další nebezpečnou příležitost.
     
    25:46
    Ruské mužstvo celou situaci překombinovalo, když vše ke střele měl přichystán Nikolaj Kovalenko. Ovšem volil přihrávku přes osu, která byla zachycena a černá guma letěla přes všechny čáry.
     
    26:35
    Další pokus od modré čáry byl tečován, když se o změnu směru puku postaral Pär Lindholm. Slovenský brankář zareagoval a kotouč vyrazil před sebe. Následně si poradil i s dorážkou a drží Dinamo ve hře o body.
     
    26:59
    Také ve druhé části se hraje více na branku slovenského brankáře, naopak Igor Bobkov moc práce nemá. Tentokrát si ruský gólman na černou gumu sáhl, když z levého kruhu vypálil Taylor Beck.
     
    27:32
    Před brankou Kazaně číhal Adam Almqvist, na něhož také mířila přihrávka. Ovšem domácí obránce skvěle položil hokejku na led a nebezpečí zažehnal.
     
    28:30
    Běloruské mužstvo se konečně vzchopilo, tentokrát z mezikruží minul Roman Gorbunov. Hostující hráč při zakončení poklekl a zamířil vedle pravé tyče.
     
    29:23
    Ruský celek se nacházel pod tlakem a po zisku kotouče raději vyhodil přes všechny čáry.
     
    29:49
    Na levé straně měl hodně prostoru Taylor Beck, který ještě volil bekhendovou přihrávku na střed ledové plochy. Ovšem jeden z domácích hráčů se skvěle vrátil a puk zachytil.
     
    30:57
    Přihrávku přes střed hrací plochy zachytil Dmitrij Voronkov, který už chtěl postupovat k brance, ovšem zradilo jej zpracování. Kazaň se ale znovu usadila v útočné třetině.
     
    31:41
    Propagačním bekhendovým pokusem se prezentoval Dmitrij Korobov, ovšem Igor Bobkov byl přichystán u tyče a touš vyrazil betonem.
     
    32:37
    Dinamo Minsk právě vstřelilo branku!
    Je znovu vyrovnáno a KIRILL VORONIN si vstřelený gól opravdu zasloužil, když zamířil za vyhozeným kotoučem. Následně se před branku dral Roman Gorbunov, jehož soupeř ubránil. Puk zamířil do rohu, kde se první ocitl Ilja Šinkevič, jenž na dvakrát přihrál před branku, kde měl hůl připravenou právě VORONIN. Asistence: Ilja Šinkevič.
    32:37 Kirill VORONIN - 2:2
     
    34:09
    Kazaň vstřelila branku!
    Sledujeme neskutečné utkání, v němž si Kazaň bere vedení velmi rychle zpátky! Na levé straně dostal hodně prostoru Ilja Safonov, který si vytáhl slovenského brankáře a zamířil za bránu, odkud našel ARŤOMA LUKOJANOVA. Ten po ledě zamířil po ledě do odkryté části branky – 3:2. Asistence: Ilja Safonov.
    34:09 Arťom LUKOJANOV - 3:2
     
    35:26
    Od levého mantinelu se napřáhl Dmitrij Bujnickij, který nastřelil prvního bránícího hráče. Následně se hra otočila a před branku si najel Pär Lindholm, který bekhendem nastřelil břevno Rybárovy branky.
     
    36:02
    Špatnou přihrávku dostal Adam Almqvist, který se musel otočit zády k brance. Následně se snažil přihrávat naslepo, ovšem nikoho v bílém dresu nenašel.
     
    37:37
    Do útočného pásma se hnal Roman Gorbunov, avšak do třetiny mu dříve přejel Pavel Varfolomejev. Po ofsajd je hra vykázaná zpátky do neutrální zóny.
     
    38:24
    Při vedení ruského mužstva jdeme do koncovky druhé části hry. Nic na stavu nezměnil ani pokus, který z levého kruhu vyslal Dmitrij Bujnickij.
     
    39:07
    Na levém kruhu se nacházel atakovaný Mattias Tedenby, který se pokusil o zakončení. Ovšem kotouč poslal jen do rohu hrací plochy, Minsk by chtěl ještě před přestávkou vyrovnat.
     
    39:39
    Nepřesným pokusem se od modré čáry prezentoval Sergej Sapego. Stejný obránce to zkoušel ještě o chvíli později, avšak trefil zase prvního bránícího soupeře.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Opravdu sledujeme výborné utkání ruské KHL, které nabídlo už pět branek! Lépe působící Kazaň je zaslouženě ve vedení. Ovšem i ona prožila momenty, kdy se jí moc nedařilo. A právě v těchto okamžicích se Minsku povedlo vyrovnat, jenomže Bars si vzal jednobrankový náskok zpátky.

    Střely na branku: 28:7.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    41:39
    Kazaň se hnala za další útočnou akcí, která byla zastavená na modré čáře. Po nahození Minsku musel s rozehrávkou pomoci brankář Igor Bobkov.
     
    41:49
    Vyloučení v týmu Ak Bars Kazaň (2 min. pro hráčskou lavici – příliš mnoho hráčů).
     
    42:17
    Dmitrij Voronkov přihrával vedle branky, odkud se před branku protáhl Pär Lindholm. Jeho bekhendový pokus zamířil jen do výstroje slovenského brankáře.
     
    42:55
    Dinamo Minsk právě vstřelilo branku!
    Vánoce jsou daleko, ovšem Igor Bobkov přichystal soupeři předčasný dáreček! Jeho rozehrávka mířila středem a trefila hokejku soupeře. ILJA USOV rychle reagoval a zamířil do prázdné brány – 3:3. Bez asistence.
    42:55 Ilja USOV - 3:3
     
    43:46
    Z vrcholu pravého kruhu se napřáhl Anton Lindholm, k němuž nestihl dojet obránce a tak šla tvrdá rána na branku. Domácí maskovaný muž byl tentokrát dobře postaveny a zakročil lapačkou.
     
    44:33
    Pokud Kazaň dnešní souboj nezvládne, může se zlobit pouze sama na sebe. Soupeře totiž očividně přehrává, avšak dělá obrovské chyby v defenzivě!
     
    45:24
    Další zakončení přišlo od modré čáry, které si před brankou pohlídal Daniil Žuravljov. Jeho zásah bruslí poslal černou gumu do rohu hrací plochy.
     
    46:28
    Hostující Dmitrij Korobov se hnal do další útočné akce, která byla pro ofsajd zastavena. Kamera si neustále vybírá nešťastníka posledních minut, protože hrubou chybu předvedl brankář Igor Bobkov.
     
    47:08
    Také Patrik Rybár za brankou napoprvé netrefil kotouč, a tak se jej zmocnila Kazaň. Puk poté putoval před branku, kde jej ale betonem netrefil Kirill Petrov.
     
    48:05
    Asi se dá očekávat, že běloruské mužstvo už se bude soustředit na bránění. Tentokrát modrou čáru přejel Dmitrij Voronkov, jenž zamířil přesně do hrudníku slovenského maskovaného muže.
     
    48:26
    Na ose hrací plochy se nacházel Mattias Tedenby, jehož pokus s vypětím všech sil vyrazil betonem Igor Bobkov. Za odraženým pukem pak mířil Tyler Graovac, jehož bekhendová dorážka letěla jen vedle bližší tyče!
     
    49:56
    Vyloučení v týmu HC Dinamo Minsk (Vladimir Alistrov – 2 min., hákování).
     
    50:04
    Kotouč přes osu hrací plochy zamířil do levého kruhu, kde se do něj z jedné opřel Dmitrij Kagarlickij. Zakončení střelce z povolání minulo jen těsně bližší tyč branky.
     
    50:18
    Na modré čáře pracoval Steven Kampfer, jemuž černá guma utekla do středního pásma. Pro ofsajd rozhodčí hru přerušili.
     
    51:38
    Hostující celek tahal soupeře po mantinelu a definitivně se k puku dostal za brankou. Následně se Dinamu povedlo vyhodit přes všechny čáry a tentokrát se v oslabení ubrání.
     
    52:13
    Přihrávka od zadního mantinelu se odrazila od Vladislava Jerjomenka a kotouč zůstal ležet v brankovišti. Do nebezpečného prostoru přijel jako první Ilja Safonov, jenž do puku píchl a poslal jej do Patrika Rybára.
     
    52:22
    Kazaň se snaží rozhodnout ještě ve třetí třetině. Z levého kruhu se napřáhl Nikolaj Kovalenko, jenž minul prostor tří tyčí.
     
    53:14
    I Minsk rozhodně myslí na vítězství. V poslední akci se usadil v útočném pásmu, avšak střeleckého pokusu jsme se nedočkali. Naopak Kazaň posunula černou gumu do neutrální zóny.
     
    54:29
    Na modré čáře zachytil kotouč Kristian Chenkel, jehož tečovaný pokus mířil ke spoluhráči v rohu hrací plochy. Ovšem velmi blízko u něj byl soupeře, který hru vytáhl do bezpečných míst.
     
    55:40
    Hra se znovu přerušuje, jelikož Dmitrij Korobov narazil do branky a vychýlil ji ze standardní pozice. bude se vhazovat po pravé ruce slovenského brankáře.
     
    56:04
    Od obránců si odcouval Dmitrij Kagarlickij, jehož pokus z osy zamířil do Patrika Rybára. Další hráči Kazaně šli do brankoviště, ovšem ve snaze atakovat brankáře posunuli hostující svatyni.
     
    56:44
    Patrik Rybár drží nerozhodný stav a je hrdinou posledních okamžiků! Dmitrij Voronkov poslal pěknou zadovku k pravé tyči, kde se nacházel Pär Lindholm, jenž zblízka nepřehodil beton slovenského gólmana.
     
    57:34
    Kazaň znovu zatlačila na běloruské mužstvo, které po mantinelu vyhodilo na zakázané uvolnění. Domácímu celku už moc času na rozhodnutí v normální hrací době nezbývá.
     
    57:50
    Po levé straně se do útočného pásma hnal Dmitrij Kagarlickij, který se ocitl v ofsajdovém postavení, jelikož na modré čáře byl dobře atakován Nikolaj Kovalenko.
     
    58:09
    Dvěma pokusy zaměstnal domácího brankáře Roman Gorbunov. Jeho první zakončení přišlo zblízka a druhé od levého mantinelu. Igor Bobkov byl výborně postavený a vždy si poradil.
     
    58:54
    Nahození ze středního pásma vytřepal z lapačky Patrik Rybár, který poté rozehrál. Ovšem Kazaň si puk vzala zpátky, ale střelecký pokus od modré čáry poslal vedle levé tyče Kirill Adamčuk.
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     
    V poslední části jsme sledovali asi nejvyrovnanější hru a Minsku se v ní podařilo vyrovnat. Obrovskou hrubku totiž předvedl brankář Igor Bobkov, jenž namazal soupeři a daroval mu vyrovnávací branku. Po šedesáti minutách jsme vítěze nenašli, a tak se podíváme ještě minimálně na prodloužení.

    Střely na branku: 35:14.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    60:15
    Dinamo Minsk právě vstřelilo branku!
    Hned první akce v prodloužení rozhodla o vítězi! Za brankou se schoval Lukas Bengtsson, který následnou dlouhou přihrávkou našel ve středním pásmu najetého spoluhráče, jemuž nestíhal Alexandr Burmistrov. MATTIAS TEDENBY se tak řítil sám na brankáře a přesnou střelou na lapačku rozhodnul. Asistence: Lukas Bengtsson.
    60:15 Mattias TEDENBY - 3:4
     
    Konec zápasu.
     
    Šedesát minut hry o vítězi nerozhodlo, vše se ale změnilo po patnácti vteřinách prodloužení. Za obranu si najel Mattias Tedenby, který druhou trefou v duelu rozhodl. Kazaň byla ve střetnutí dominantní, avšak neodpustila si hrubé chyby, a tak se před Minskem musela sklonit.

    Střely na branku: 35:15.
     
    ČESKOSLOVENSKÁ STOPA

    Patrik Rybár (MIN) 32 zákroků, úspěšnost 91,43%, odchytal 60:00
     
    S konstatováním, že slovenský brankář Patrik Rybár byl hlavním hrdinou střetnutí, se loučím a přeji vám příjemný zbytek úterního večera. (20:32:20)

    Michal Luxa

    Branky a nahrávky: 20. Kovalenko (A. Galimov, Kagarlickij), 24. Safonov (Judin), 35. Lukojanov (Safonov) – 14. Tedenby (M. Kempe, Almqvist), 33. K. Voronin (Šinkevič), 43. Usov, 61. Tedenby (L. Bengtsson)


    Ak Bars Kazaň: I. Bobkov (T. Biljalov) – Chenkel, Kampfer, D. Žuravljov, Judin, N. Ljamkin, Adamčuk, Rukavišnikov – M. Gluchov (A), Burmistrov (A), Lukojanov (C) – Kovalenko, A. Galimov, Kagarlickij – D. Voronkov, Safonov, Dyňak – K. Petrov, P. Lindholm, Paňukov – Katělevskij.
    HC Dinamo Minsk: Rybár (S. Bolšakov) – L. Bengtsson, D. Korobov (C), V. Jerjomenko, Almqvist, Šinkevič (A), A. Lindholm, Sapego, Děrjabin – Suvorov, M. Kempe, Tedenby – Alistrov, Graovac, T. Beck (A) – Varfolomejev, R. Gorbunov, K. Voronin – Kogaljov, Usov, Bujnickij.

    Rozhodčí: Ansons, Spirin – Zacharov, Strelcov
    bahis siteleri