Třinec – HC Slovan 3:0 (kon.) | Rauma – Cardiff 5:2 (kon.) | Doněck – EC-KAC 3:4 (kon.)
Sparta – Bremerhaven 5:2 (kon.) | Rouen – Rungsted Seier Capital 5:1 (kon.) | Lausanne – Mannheim 2:5 (kon.)
konec
Lukko Rauma
5:2 (2:0, 2:2, 1:0)
Cardiff Devils
Středa 06.10.2021, 18:00 • Kivikylän Areena, Rauma • Hokejová Liga mistrů • Skupina C
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    S konstatováním, že Kristián Pospíšil vsítil branku, se loučím a přeji vám příjemný zbytek středečního večera. (20:17:00)
     
    Dle papírových předpokladů potvrdila Rauma roli favorita a zapsala do tabulky vítězství v normální hrací době. Ovšem především v poslední dvacetiminutovce Cardiff soupeře hodně potrápil a předvedl asi nejlepší výkon v utkání. Hostující celek byl outsiderem, ovšem bylo mu nabídnuto několik velkých příležitostí, jenomže Devils jej zahodilo. Naopak Lukko hrálo chytře a vítězství si pohlídalo. Další souboj odehrají tito soupeři proti sobě ve Velké Británii.

    Střely na branku: 39:19.
     
    Konec zápasu.
    58:10 Vili SAARIJÄRVI - 5:2
     
    58:10
    Tým Lukko Rauma právě vstřelil branku!
    Je definitivně rozhodnuto! Arttu Ilomäki vyhrál vhazování před vlastní brankou a následně se přesným pokusem přes celé kluziště trefil VILI SAARIJÄRVI, jenž zaznamenal druhou trefu v utkání. Asistence: Arttu Ilomäki.
     
    58:05
    Vyloučení v týmu Lukko Rauma (Julius Mattila – 2 min., nedovolené bránění).
     
    57:59
    Brankář Carruth odjíždí z branky a pouští do hry dalšího útočníka.
     
    57:30
    Sledujeme poněkud hluchou část zápasu, jelikož ani jeden z týmů se nyní nedokáže usadit před brankou soupeře.
     
    55:29
    Ve středním pásmu si vzal kotouč Petman, který přejel přes modrou čáru a vydal se mezi tři soupeře. Už to vypadalo, že se mezi nimi protáhne a půjde sám na brankáře. Ovšem v posledním momentu mu byla černá guma vypíchnuta k mantinelu.
     
    54:28
    Hra je znovu přerušená, na programu je další reklamní přestávka. Do konce normální hrací doby už moc času nezbývá a Cardiff potřebuje vsítit alespoň dvě branky.
     
    53:19
    Domácí hráči znovu uháněli do přečíslení! Päivärinta přihrál na Ylitalu, který mu kotouč vrátil. Útočník Raumy už byl příliš blízko, a tak černou gumu do branky nedostal.
     
    52:18
    Mezi kruhy se nacházel Skalický, ovšem Pooley vzal situaci na sebe. Bekhendem mířil k první tyči, na kterou byl přilepený gólman Carruth.
     
    52:01
    Další přesilovkový pokus vyslal z levého kruhu Pooley, který zamířil jen do hrudníku hostujícího maskovaného muže.
     
    51:15
    Před hostující brankou se nacházel osamocený Petman, který se chtěl rychle otočit a vystřelit. Avšak puk mu sjel z čepele hole a zamířil jen vedle brány.
     
    50:25
    Vyloučení v týmu Cardiff Devils (Ben O'Connor – 2 min., vysoká hůl).
     
    50:07
    Při reklamní přestávce nabádal hostující trenér své svěřence. Jeho pokyny byly takové, že každého hráče čekají zhruba tři minuty, a ať na ledě nechají všechno.
     
    49:35
    Hra se po delší době přerušuje, když Cardiff Devils vyhodil na zakázané uvolnění.
     
    48:02
    Na pravém kruhu měl proti sobě dva soupeře Päivärinta, kterému se přesto povedlo vystřelit a mířil k zadní tyči. Hostující brankář byl znovu připraven zasáhnout a drží Devils ve hře o body.
     
    47:13
    Hráči Devils v poslední části výrazně přidali a snaží se o snížení stavu. Proti dalšímu pokusu stál brankář Lehtinen, který v posledním momentu zasáhl proti teči betonem.
     
    46:10
    Od levého mantinelu si na střed útočného pásma najel Oliver Suni, který sice vyslal nepříjemný pokus, ale mířil jen do připraveného brankáře.
     
    44:45
    Cardiff znovu zahrozil a jednalo se o pořádnou příležitost! Přihrávku před branku dostal Crandall, jenž nadvakrát nepřekonal domácího brankáře.
     
    44:30
    Od modré čáry tentokrát vystřelil Grégoire, jehož pokus vyrazil Carruth k zadnímu mantinelu. Kotouč se pak odrážel zpátky do brankoviště, kde jej pod lapačku schoval znovu hostující gólman.
     
    43:41
    Sledujeme asi nejvyrovnanější pasáž zápasu, Cardiff v ní vyslal další střelecký pokus z pravé strany, ale na rozdíl jediného gólu se mu nepovedlo snížit.
     
    43:13
    Z rohu kluziště se až před branku protáhl Vili Laitinen, který vystřelil z hranice brankoviště. Ovšem neujaly se ani tři dorážky, brankářův beton byl totiž pevně na svém místě.
     
    42:23
    A znovu zakončení od modré čáry, tentokrát se napřáhl O'Connor. Ovšem domácí maskovaný muž kotouč vyrazil ke svým obráncům.
     
    42:01
    Na druhé straně registrujeme zakončení o modré čáry, o níž se postaral Mark Louis. Jeho pokus zlikvidoval Lehtinen, který černou gumu neustále dobře viděl.
     
    41:26
    Aktivní Harri Kainulainen snadno oklamal obránce a mířil sám na brankáře. Po rychlém výpadu zamířil mezi betony, jenomže Carruth mezírku rychle utěsnil.
     
    40:41
    Oliver Suni zachytil kotouč na pravé straně, ovšem nezpracoval jej ideálně, a tak musel podstoupit souboj až u zadního hrazení.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Po závěrečné siréně druhé třetiny se na ledové ploše ještě strhla potyčka, ve které byli aktivní Ilomäki a Register. Ovšem vypadá to, že rozhodčí nebudou vylučovat. Pojďme se věnovat samotné hře, které dominuje Rauma. Ovšem také domácí hráči předvádějí zbytečné chyby a mohou být rádi, že je Cardiff nevyužívá.

    Střely na branku: 29:9.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:23
    Cardiff po zisku kotouče mířil do útočného pásma. Ovšem přihrávka z levé strany mířila před branku, kde se žádný z hostujících hráčů nenacházel.
     
    38:17
    V předbrankovém prostoru se nacházel Hakulinen, který se s pukem tlačil do brankoviště. Jeho pokus po ledě mířil k levé tyči, avšak Carruth znovu skvěle zasáhl.
     
    37:11
    Vyloučení v týmu Cardiff Devils (Cole Sanford – 2 min., hákování).
     
    35:25
    A znovu zakončení z levého kruhu, kde se do černé gumy opřel z jedné slovenský útočník. Pavol Skalický mířil také do horního rohu branky, avšak brankář zasáhl ramenem.
     
    34:45
    Zleva přihrával mezi kruhy Pavol Skalický, a tak mohl vystřelit po ledě Haga. Jenomže Carruth nechal beton ve správné pozici a zasáhl.
     
    34:05
    Blíže ke kruhům si najel Saarijärvi, který opět mířil do horní poloviny branky. Ovšem tentokrát jeho zakončení zamířilo jen těsně nad horní tyčku.
     
    33:29
    Lukko Rauma bude hrát minutu a patnáct vteřin dvojnásobnou přesilovou hru!
     
    33:29
    Vyloučení v týmu Cardiff Devils (Sam Duggan – 2 min., sekání).
     
    33:01
    Z levého kruhu zakončil do brankáře Mattila, který následně dojel vyražený puk. Rauma tak dál může kombinovat v útočné třetině.
     
    32:43
    Vyloučení v týmu Cardiff Devils (Josh Batch – 2 min., hákování).
    32:02 Joshua WALLER - 4:2
     
    32:02
    Cardiff právě vstřelil branku!
    Očekávalo se hodně vstřelených gólů a ve druhé části se s nimi roztrhl pytel! Po pravé straně uháněl až do kruhu pro vhazování JOSHUA WALLER, jenž střelou zápěstím vystřelil nad brankářovo rameno a trefil vzdálenější šibenici branky – 4:2. Asistence: Stephen Dixon.
     
    30:47
    Na obranné modré čáře velmi dobře pracoval O'Connor, jenž zastavil akci soupeře a poslal puk za finskou obranu. Sám na brankáře uháněl Brodie Reid, který mířil na lapačku brankáře, ovšem neprostřelil jej.
     
    29:18
    Další zaváhání při rozehrávce znamenalo finskou hrozbu! Pokusem z vrcholu levého kruhu se předvedl Oliver Suni, jehož střelu vyrazil Carruth před sebe. V nebezpečném prostoru se ale nacházel Josh Batch, jenž černou gumu přihrnul pod brankářovu lapačku.
     
    28:17
    Tvrdou ránou od modré čáry se prezentoval Crandall, jehož pumelice zamířila do brusle soupeře. Od té se kotouč pak odrazil do středního pásma.
     
    27:50
    Na levém kruhu se nacházel zapomenutý Ylitalo, který střelou ani dorážkou hostujícího brankáře nepřekonal. Nejprve zasáhl ramenem a následně také betonem.
     
    27:14
    Kotouč na modré čáře zastavil Mikkelson, který mířil do levé části branky. Jenomže Lehtinen si pokus pohlídal betonem.
     
    25:49
    Z rohu hrací plochy přihrával před branku Pavol Skalický, ovšem jeho přihrávku netrefil na hranici brankoviště dojíždějící Mattila.
    24:08 Vili SAARIJÄRVI - 4:1
     
    24:08
    Tým Lukko Rauma právě vstřelil branku!
    Finské mužstvo využilo také početní výhodu, když přesnou střelou pod břevno se prezentoval VILI SAARIJÄRVI. Asistence: Arttu Ilomäki a Mikko Petman.
     
    23:46
    Vyloučení v týmu Cardiff Devils (Josh Batch – 2 min., držení).
    23:34 Cole SANFORD - 3:1
     
    23:34
    Cardiff právě vstřelil branku!
    Britskému celku se povedlo rychle snížit zpátky na rozdíl dvou branek. COLE SANFORD oklamal na středu útočného pásma Pavola Skalického a následně zamířil přesně pod víko! Asistence: Matt Register.
    23:05 Kristián POSPÍŠIL - 3:0
     
    23:05
    Tým Lukko Rauma právě vstřelil branku!
    Máme zde také první zápis slovenského hráče do statistik! Rauma střídala do pásma a využila unavenosti soupeřů! Mezi dvěma z nich proskočil KRISTIÁN POSPÍŠIL, jenž zamířil přesně k levé tyči. Asistence: Arttu Ilomäki.
     
    22:38
    Trochu to vypadá, jakoby finské mužstvo hrálo přesilovou hru! Od modré čáry se napřáhl Laitinen, jenž prostor branky minul.
     
    21:40
    Na modré čáře kotouč převzal Pietilä, jenž nahozením nabídl spoluhráči šanci na teč. Ovšem teč byla tak špatná, že mířila až do rohu hrací plochy.
     
    20:39
    Z levého kruhu vypálil Mattila, který měl kolem sebe hodně prostoru. Ovšem zamířil jen vedle bližší tyče, což o malou chvíli později předvedl také Matthew Abt.
     
    20:23
    Rauma znovu zastavila akci soupeře a ve čtyřech zamířila na dva obránce. Z osy hrací plochy vypálil Pooley, jehož pokus pokryl Carruth.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Sledovali jsme třetinu, v níž zápasu dominovalo domácí mužstvo, které po chybách soupeře odskočilo do dvoubrankového vedení. Ovšem také Cardiff hrozil, ale vyložené situace zahazoval, a tak zatím tahá za kratší konec provazu. Naopak Rauma může být spokojená, jelikož plní předzápasové předpoklady.

    Střely na branku: 11:2.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:51
    Cardiff ještě mohl snížit, ale další vyloženou pozici zahodil! Při přečíslení přihrával před branku Waller, který našel hokejku spoluhráče. Trevor Cox už byl brankáři blízko, a tak jej bekhendem nepřekonal.
     
    18:43
    Na modré čáře se napřáhl Saarijärvi, jehož pumelice mířila jen do hrudníku hostujícího gólmana. Tomu kotouč ještě vypadl, ale před ním se nacházeli pouze obránci.
     
    17:54
    Po vyhraném vhazování přišlo další finské zakončení od modré čáry. Tentokrát si Carruth poradil, když puk vyrazil do rohu hrací plochy.
     
    17:13
    Nyní to zkusil od levého mantinelu Petman, jehož pokus hostující brankář vyrazil. Stejný útočník pak posunul puk za branku a akce finského celku stále trvá.
     
    16:19
    Přihrávka přes celou šířku letěla do levého kruhu ,odkud se ihned napřáhl Reid. Tvrdá rána cestu do branky nenašla, avšak jednalo se o další nadějnou situaci.
     
    15:20
    Za obranu si nabruslil hostující Dupont, který si stáhl kotouč doleva. Ovšem přišlo zavrávorání, a tak se hráči Devils opět neradují ze snížení.
     
    14:43
    Cardiff znovu pronikl do útočné třetiny, ovšem nezvládl souboj za brankou. Hostující celek je opravdu trpaslíkem a vypadá to, že dnes rozhodně nepřekvapí.
     
    14:17
    Před hostující brankou bylo znovu pořádně horko! od modré čáry vystřelil Grégoire, jehož pokus vyrazil Carruth před sebe. S dorážkou přispěchal Ylitalo, jemuž se nepovedlo přehodit brankářův beton!
     
    13:48
    Hostující celek se nacházel v útočném pásmu, ovšem Batch se neodhodlal ke střele. A tak přišlo finské protečování puku do středního pásma.
    11:55 Arttu ILOMÄKI - 2:0
     
    11:55
    Tým Lukko Rauma právě vstřelil branku!
    Další chybu hostujícího celku Rauma potrestala! Cardiffu se nepovedlo vyjet ze třetiny a přišla přihrávka, která zapříčinila, že se dva domácí hráči ocitli sami před brankářem. Scott Pooley na hranici brankoviště, odkud ARTTU ILOMÄKI nedal Carruthovi šanci. Asistence: Scott Pooley a Anrei Hakulinen.
     
    10:34
    Na modré čáře přebral přihrávku Grégoire, který mohl střílet, ale chtěl se dostat individuálně k brance. Obránci Devils jej do nebezpečného prostoru nevpustili.
    09:18 Noel PIETILÄ - 1:0
     
    09:18
    Tým Lukko Rauma právě vstřelil branku!
    Domácí mužstvo znovu vyrazilo do rychlé protiakce a tentokrát už se stavem pohnulo! Na pravé straně se nacházel Scott Pooley, který měl dvě možnosti na přihrávku. Vybral si prostor před brankou, kde měl nastavenou hůl NOEL PIETILÄ a je první zapsaným hráčem mezi střelci. Asistence: Scott Pooley a Anrei Hakulinen.
     
    08:12
    Cardiff o mantinel vyhodil jen do středního pásma a vydal se na střídačku. A tak měl dost prostoru na levé straně Kainulainen, jehož pokus zastavil hostující brankář ramenem.
     
    07:38
    To samé se tentokrát stalo na druhé straně, Richardson se se spoluhráči bude muset vrátit do neutrální zóny.
     
    07:25
    Rauma se znovu chtěla nastěhovat do útočného pásma, avšak cestou ji zastavil odpískaný ofsajd.
     
    06:01
    Domácí mužstvo velmi dobře bránilo a ve čtyřech vyrazilo do přečíslení. Kotouč ve druhé vlně přebral Laitinen, který trefil brusli soupeře. Dobrá akce tak zůstala bez potrestání.
     
    05:38
    Hraje se velmi rychle a plynule! Tentokrát si na střed útočného pásma najel Kainulainen, jehož zakončení bylo sražené do ochranné sítě.
     
    04:45
    Za obranu finského týmu si najel Crandall, který se marně natahoval po přihrávce spoluhráče. Stejný hráč ale zabojoval v rohu u hrazení a ještě kotouč získal.
     
    04:13
    Pokus od modré čáry byl před brankou zablokovaný a následně se jej chopil na pravém kruhu Dupont, jehož snažení zastavil Lehtinen.
     
    03:26
    Přes útočnou modrou čáru přejel Saarijärvi, který u mantinelu neměl místo, a tak kotouč nahodil proti brance. Carruth zasáhl lapačkou a chtěl rozehrát, ovšem dlouho mu to trvalo.
     
    02:41
    Rauma se hnala do dalšího útoku, jenomže Devils se ubránili. Jejich odpověď ale následně skončila už ve střední třetině.
     
    01:55
    Na ose hrací plochy se nacházel Päivärinta, který figuruje ve čtvrté formaci. Jeho pokus ovšem letěl jen kousek vedle levé tyče hostující branky.
     
    01:08
    Domácí mužstvo podrželo černou gumu ve středním pásmu a zahájilo další střídání. Zatím Lukko působí lepším dojmem, což se vlastně čekalo už před zápasem.
     
    00:10
    Úvodní vhazování vyhrál domácí centr, a tak Rauma měla právo první akce. Zakončením z levé strany se prezentoval Hakulinen, jehož pokus schoval do lapačky Carruth.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Ještě jednou vás vítám u dnešního přenosu, který startuje za malou chvíli. Oba celky se srovnaly na modrých čarách, odkud vyslechnou hymny zúčastněných zemí. Následně už vše bude směřovat k zahajovacímu buly.
     
    Úvodní sestavy:

    Lukko Rauma: Lehtinen (Jukuri) – Piipponen, Saarijärvi, Abt, Laitinen, Pietilä, Grégoire, Korkka – Pooley, Ilomäki, Hakulinen – Skalický, Mattila, Pospíšil – Petman, Haga, Nyman – Suni, Kainulainen, Päivärinta – Ylitalo.

    Cardiff Devils: Carruth (Kozun) – O'Connor, Mikkelson, Register, Richardson, Batch, Louis – Crandall, Dixon, Reid – Waller, Cox, Sanford – Dupont, Lammon, Davies – Duggan, Valdix.

    Rozhodčí: Riku Brander, Aaro Brännare – Jere Koskela, Tommi Nittyla.
     
    Konfrontace mezi finského a britského hokeje startuje ve středu v 18 hodin. Papírové předpoklady mluví jasně a spíše se zabývají tím, kolik gólů Rauma soupeři naloží. Ze zápasu je pro vás připravený podrobný textový přenos, kterým vás provede Michal Luxa. Pojďme se společně bavit hokejem.
     
    Oba celky odehrály v Lize Mistrů už čtyři zápasy a nachází se ve skupině C. Lukko Rauma je zatím na druhém místě, když má stejný počet bodů jako německý Mannheim. Oba zmíněné kluby posbíraly osm bodů. S pěti body je třetí Lausenne a na posledním místě se krčí Cardiff, jenž ovládl pouze souboj právě se švýcarským mužstvem, a tak má na svém kontě tři body.

    Dnešní soupeři se v letošním ročníku ještě nepotkali, a tak půjde o jejich premiéru. Pokud se podíváme i do hlubší historie, půjde o jejich první vzájemné střetnutí.
     
    Vítám všechny hokejové fanoušky u dalšího střetnutí Ligy Mistrů, v němž se střetnou Lukko Rauma a Cardiff Devils. Roli obrovského favorita bude plnit finský zástupce.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.

    Michal Luxa

    Branky a nahrávky: 10. Pietilä (Pooley, Hakulinen), 12. Ilomäki (Pooley, Hakulinen), 24. Pospíšil (Ilomäki), 25. Saarijärvi (Ilomäki, Petman), 59. Saarijärvi (Ilomäki) – 24. Sanford (Register), 33. Waller (Dixon)


    Lukko Rauma: Lehtinen (Jukuri) – Piipponen, Saarijärvi, Abt, Laitinen, Pietilä, Grégoire, Korkka – Pooley, Ilomäki, Hakulinen – Skalický, Mattila, Pospíšil – Petman, Haga, Nyman – Suni, Kainulainen, Päivärinta – Ylitalo.
    Cardiff Devils: Carruth (Kozun) – O'Connor, Mikkelson, Register, Richardson, Batch, Louis – Crandall, Dixon, Reid – Waller, Cox, Sanford – Dupont, Lammon, Davies – Duggan, Valdix.

    Rozhodčí: Riku Brander, Aaro Brännare – Jere Koskela, Tommi Nittyla
    bahis siteleri