Boston – Minnesota 2:3 (kon.) | Buffalo – San Jose 2:3 (kon.) | Tampa – Calgary 4:1 (kon.)
New Jersey – Columbus 3:1 (kon.) | Philadelphia – Pittsburgh 2:6 (kon.) | Dallas – Florida 6:5 (2:0 po s.n.)
Colorado – Winnipeg 7:1 (kon.) | Arizona – Chicago 6:4 (kon.) | Vegas – NY Rangers 5:1 (kon.)
Seattle – Ottawa 0:0 (odl.) | Los Angeles – Nashville 2:4 (kon.)
po s.n. (2:0)
Dallas Stars
6:5 (1:1, 3:3, 1:1 - 0:0)
Florida Panthers
Pátek 07.01.2022, 02:40 • American Airlines Center, Dallas • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    V samostatných nájezdech zvítězil tým Dallas Stars.
    Autorem vítězné branky je JOE PAVELSKI.
     
    64:58
    Nicméně v posledních vteřinách se domácí dostali do útoku dvou na jednoho, kde Seguin nahrával Klingbergovi, který trefil tyč hostující klece!
     
    63:35
    Barkov jel sám na Holtbyho, ale jeho střela nakonec šla mimo bránu Dallasu.
    59:31 Jonathan HUBERDEAU - 5:5
     
    59:31
    Florida právě vstřelila branku!
    Panters srovnávají stav utkání, když hosté opět vyhráli i další vhazování v útočné třetině a střela JONATHANA HUBERDEAUA už tentokrát skončila až v domácí bráně. Asistence: Aaron Ekblad, Aleksandr Barkov.
     
    59:24
    Florida vyhrála i další vhazování v útočném pásmu a střela Huberdeaua byla o Hörnqvista zastavena před bránou Dallasu, ale kotouč skončil na holi Verhaegheho, jenž však trefil přesně lapačku Holtbyho.
     
    58:08
    Ekbald nahrál křižně na Barkova, jehož okamžitou střelu však skvěle vytáhl Holtby svým betonem!
     
    57:25
    Florida si bere svůj oddechový čas a Bobrovskij už následně zůstává na střídačce!
     
    53:10
    Po chybě Barkova uháněl na Bobrovského Raffl, který však své zakončení poslal příliš nad hostující klec! Opakované záběry navíc ukázali, že v tom měla velkou roli i hůl Weegara, který se ještě rychle stihl natáhnout.
     
    48:09
    Florida opět zahrozila ve vlastním oslabení, kde Huberdeau nakonec nahrával Luostarinenovi, který se chtěl trefit mezi betony Holtbyho, jenž však zde kotouč dokázal udržet.
     
    47:08
    Stars navíc budou hrát přesilovou hru, protože je na dvě minuty za nedovolené bránění vyloučen Anthony Duclair (FLA).
    46:26 Jamie BENN - 5:4
     
    46:26
    Dallas právě vstřelil branku!
    Tak to byla obrovská hrubice Bobrovského, který chtěl vypomoct s rozehrávkou, když vyjel z brány pro kotouč, který chtěl přihrát svému spoluhráči, jenže trefil jen napadajícího Gurjanova, který se s pukem dostal za bránu, odkud nahrál mezi kruhy kapitánovi JAMIE BENNOVI, jenž využil toho, že se ruský brankář rychle vracel do své brány a poslal puk přesně k opačné tyči. Asistence: Denis Gurjanov.
     
    40:26
    Radek Faksa (DAL) je po druhé v tomto utkání vyloučen na dvě minuty za sekání a českému útočníkovi se tohle rozhodnutí rozhodčích rozhodně nelíbí.
    37:17 MacKenzie WEEGAR - 4:4
     
    37:17
    Florida právě vstřelila branku!
    Klingberg nedokázal vyhodit puk z obranného pásma, díky čemuž se Florida udržela v útočném pásmu, kde nakonec MACKENZIE WEEGAR vystřelil z pravého kruhu a jeho střela po ledě prošla až do domácí klece. Asistence: Eetu Luostarinen, Patrik Hörnqvist
    33:39 Tyler SEGUIN - 4:3
     
    33:39
    Dallas právě vstřelil branku!
    Stars otáčejí stav utkání! Seguin nejprve zatlačil na jednoho z obránců Floridy, který tak nedokázal vyhodit puk z obranného pásma a na modré uzmul puk Gurjanov, který viděl před bránou volného TYLERA SEGUINA, jemuž adresoval svou přihrávku a Seguin poté jen objel Bobrovského a zakončil do prázdné brány. Asistence: Denis Gurjanov.
    33:10 Jason ROBERTSON - 3:3
     
    33:10
    Dallas právě vstřelil branku!
    Po třetí v tomto utkání se Dallasu daří srovnat stav, když Hintz vyhrál následné vhazování na modrou čáru ke Klingbergovi, který následně nahrál za JASONU ROBERTSONOVI, jehož následné nahození tečoval do vlastní sítě hostující obránce Weegar. Asistence: John Klingberg, Joe Pavelski.
     
    28:59
    Tak tohle byl hodně zbytečný faul Cartera Verhaegheho (FLA), který nedovoleně bránil Raffla, a tak si Stars zahrají svou druhou přesilovou hru v utkání.
    24:07 Patric HÖRNQVIST - 2:3
     
    24:07
    Florida právě vstřelila branku!
    Panteři se znova dostávají do vedení, když se kotouč dostal k levému mantinelu, kde byl Forsling, jenž jej ihned poslal na bránu Dallasu a PATRIK HÖRQVIST tečoval puk přesně před Holtbym mezi jeho betony. Asistence: Gustav Forsling, Radko Gudas.
     
    22:11
    Florida si však své vedení mohla vzít rychle zpět, když Mamin skvěle přihrál Barkovovi, který tak mohl zkompletovat svůj hattrick, avšak proti byl domácí brankář Holtby, který se skvěle přemístil a střelu finského hráče zneškodnil.
    21:46 Denis GURJANOV - 2:2
     
    21:46
    Dallas právě vstřelil branku!
    Stars však ještě využívají přesilovou hru! Lundell nevyhodil puk z obranného pásma, když jej vrátil na hůl Heiskanena, který ihned přihrál na pravou stranu volnému Bennovi, jehož střela prošla Bobrovskému mezi betony a kotouč následně dorazil DENIS GURJANOV. Asistence: Jamie Benn, Miro Heiskanen.
    20:18 Aleksander BARKOV - 1:2
     
    20:18
    Florida právě vstřelila branku!
    Panthers se prosazují ve svém oslabení. Po chybné rozehrávce Dallasu ve středním pásmu se k puku dostal ALEKSANDER BARKOV, který poté prošel kolem Heiskanena a následně si udělal srandu i z Holtbyho a poslal puk do zcela prázdné klece. Asistence: Aaron Ekblad, Anton Lundell.
     
    19:55
    V samotném závěru první třetiny je zde ještě první vyloučeni na hostující straně, kde dvě minuty za hákování dostává Maxim Mamin (FLA).
     
    17:29
    Dallas jde po druhé v utkání do čtyř, když je na dvě minuty za sekání poslán na trestnou lavici Radek Faksa (DAL).
    12:56 Michael RAFFL - 1:1
     
    12:56
    Dallas právě vstřelil branku!
    Faksa vyhrál vhazování v útočném pásmu a Rafll poté přihrál puk na modrou čáru Klingbergovi, který jej nahodil směrem na bránu Panthers, kde kotouč ještě na jeho cestě tečoval MICHAEL RAFFL přesně mezi betony Bobrovského. Asistence: John Klingberg, Radek Faksa.
     
    12:28
    Thornton z rohu kluziště posílal puk před bránu Dallasu a ten se překvapivě odrazil přímo do tyče domácí klece a domácím se poté podařilo puk odpálit.
     
    10:18
    Málem to už mohlo být o dvě branky, když se Verhaerge natlačil před bránu Dallasu, ale z bezprostřední blízkosti se mu Holtbyho nepodařilo překonat, avšak k dorážce se poté ještě dostal Mamin, ale ani on nebyl úspěšný.
    08:28 Aleksander BARKOV - 0:1
     
    08:28
    Florida právě vstřelila branku!
    Panthers využívají přesilovou hru! Eklbad poslal puk do pravého kruhu Huberdeauovi, který ho ihned přiklepl do střeu ALEKSANDRU BARKOVOVI, jehož okamžitá střela zamířila přesně pod vyrážečku Holtbyho. Asistence: Jonathan Huberdeau, Aaron Ekblad.
     
    08:12
    Florida si zahraje první přesilovou hru v utkání, protože za přidržení Verhaegheho je vyloučen John Klingberg (DAL).
     
    06:00
    Hintz dostal přihrávku do jízdy a díky tomu poté objel posledního obránce Floridy a jel sám na Bobrovského, kterého však se svým bekhendovým zakončením nepřekonal.
     
    03:24
    Harley neudržel puk na útočné čáře, a tak toho využil hostující Tippett, který si puk sebral, přejel s ním do útočné třetiny, kde nakonec střílel z levé strany a nastřelil brankovou konstrukci za zády Holtbyho.
     
    00:22
    Hosté se hned v první minutě dostali do velké šance, když jeli ve dvou na jednoho a celou akci řešil Tippett přímou střelou, kterou se Holtbymu podařilo zastavit.

    Jan Matúš

    Branky a nahrávky: 13. M. Raffl (J. Klingberg, Faksa), 22. Gurjanov (Jamie Benn, M. Heiskanen), 34. J. Robertson (J. Klingberg, Pavelski), 34. Seguin (Gurjanov), 47. Jamie Benn (Gurjanov), rozh. náj. Pavelski – 9. Barkov (Huberdeau, Ekblad), 21. Barkov (Ekblad, A. Lundell), 25. Hörnqvist (Forsling, Gudas), 38. Weegar (Luostarinen, Hörnqvist), 60. Huberdeau (Ekblad, Barkov)

    Samostatné nájezdy:

    1. série:
    1:0   Joe Pavelski (DAL)
    1:0   Jonathan Huberdeau (FLA)
    2. série:
    2:0   Jason Robertson (DAL)
    2:0   Anton Lundell (FLA)


    Dallas Stars: Holtby (Oettinger) – R. Suter, J. Klingberg, Lindell, M. Heiskanen, Harley, Hakanpää – Hintz, Pavelski, J. Robertson – Gurjanov, Jamie Benn, Seguin – Kiviranta, Peterson, A. Radulov – M. Raffl, Faksa, Glendening.
    Trenér: Rick Bowness

    Florida Panthers: Bobrovskij (J. Johansson) – Weegar, Ekblad, Forsling, Gudas, Juolevi, Montour – Verhaeghe, Barkov, Mamin – Huberdeau, A. Lundell, Duclair – Vatrano, J. Thornton, Tippett – Lomberg, Luostarinen, Hörnqvist.
    Trenér: Andrew Brunette

    Rozhodčí: Dwyer, O´Rourke – O´Quinn, Murray
    bahis siteleri