Philadelphia – Vegas 2:1 (kon.) | Pittsburgh – Florida 3:4 (kon.) | New Jersey – Colorado 5:3 (kon.)
Detroit – Arizona 2:9 (kon.) | St. Louis – Ottawa 1:4 (kon.) | Nashville – Dallas 2:1 (kon.)
Minnesota – NY Rangers 5:2 (kon.) | Winnipeg – Tampa 7:4 (kon.) | Toronto – Seattle 6:4 (kon.)
Chicago – Anaheim 8:3 (kon.) | Calgary – Washington 4:5 (kon.)
konec
New Jersey Devils
5:3 (0:2, 3:1, 2:0)
Colorado Avalanche
Středa 09.03.2022, 01:08 • Prudential Center, Newark • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    To je ode mě vše. Děkuji za pozornost a u dalších přenosů se budu těšit zase někdy na počtenou. (03:58:44)
    Správci sociálních sítí New Jersey si po skvělém obratu neodpustili vůči soupeři lehké popíchnutí
     
    Statistické okénko

    Střely na bránu: 43 – 26 | Přesilová hra: 2/4 – 2/4 | Trestné minuty: 8 – 8

    Kdo se postavil do brankoviště?

    Nico Daws (NJD) – 23 zákroků, 3 OG, úspěšnost 88,5%, odchytal 59:29
    Darcy Kuemper (COL) – 38 zákroků, 4 OG, úspěšnost 90,5%, odchytal 57:53

    Česká a slovenská stopa v utkání

    Tomáš Tatar (NJD) – 1+0, +1 účast, 4 střely na bránu, TM 0, čas na ledě 15:43
    Pavel Zacha (NJD) – 0+1, +1 účast, 1 střela na bránu, TM 0, čas na ledě 18:02

    Tři hvězdy utkání

    1. Jesper Bratt (NJD) – 0+3
    2. Jack Hughes (NJD) – 0+2
    3. Nathan Bastian (NJD) – 1+0
     
    Utkání přihlíželo 12 181 diváků.
     
    Parádní zápas s překvapivým vítězem. New Jersey si na domácím ledě připsalo cenný skalp, nejlepší tým letošního ročníku Colorado porazilo 5:3.

    Dlouho to přitom vypadalo, že Colorado potvrdí roli favorita v poklidu zvítězí, ve 26. minutě upravoval Cale Makar už na 3:0 ve prospěch Avalanche. Avšak Ďáblové ukázali obrovskou vůli, která jim vynesla zisk dvou bodů. Ještě před druhou sirénou bylo srovnáno na 3:3 a v 54. minutě využitou přesilovou hrou poprvé překlopil misky vah na stranu domácích Nathan Bastian. Hosté v závěru toužili využít přesilovku po faulu Subbana. Početní převahu ještě zvýšili odvoláním gólmana, leč právě v oslabení a při powerplay přišla pojistka ze strany Devils, z obranného pásma od levého mantinelu mířil do odkryté svatyně neomylně Jegor Šarangovič.

    Svěřenci kouče Ruffa i navzdory velkolepému obratu zůstávají ve Východní konferenci dvanáctí s velkým odstupem na postupové příčky. Colorado je v Západní konferenci první s pohodlným náskokem na druhé Calgary.
     
    Konec zápasu.
     
    59:46
    Je to jasné, New Jersey zvítězí! Po nepřesné zadovce Landeskoga ještě zkoušel vedení navýšit P. K. Subban, přes celé hřiště se ale poměrně výrazně minul.
     
    59:12
    Hosté pokračují bez gólmana. Michael McLeod nenapodobil Šarangoviče, a protože už Ďáblové jsou v plném počtu, odpískal rozhodčí icing.
    58:19 Jegor ŠARANGOVIČ - 5:3
     
    58:19
    Devils právě vstřelili branku!
    Skutečnost, že domácí hráli v oslabení, znamenala i jednu výhodu, a sice, že hráči mohli zkoušet trefit prázdnou bránu bez hrozby odpískání zakázaného uvolnění. A přesně toho využil JEGOR ŠARANGOVIČ. Bělorus u levého mantinelu dojel kotouč a bez rozmýšlení pokusil štěstí, trefil se neomylně! Asistence: Dawson Mercer.
     
    57:41
    Hokejisté v bílých dresech kombinují v útočné třetině a Darcy Kuemper míří na střídačku. Hosté zkouší powerpay, hrají v šesti proti čtyřem!
     
    57:17
    Hosté marně usilují o pevném postavení v útočné třetině. Do přečíslení naopak vystartoval Jimmy Vesey, Michael McLeod na jeho prudkou žabičku nedosáhl.
     
    56:46
    P. K. Subban vzápětí míří na trestnou lavici. V obranném pásmu nešikovně položil hokejku před Kadriho, který na ni stoupl a ztratil stabilitu. Dvě minuty za podrážení.
     
    56:40
    Přestože měl P. K. Subban poměrně dost času, tak vyhodil přes všechny čáry na zakázané uvolnění. Colorado získalo zadarmo útočné pásmo, Kuemper zatím zůstává v bráně.
     
    56:22
    Nahození Newhooka po mantinelu zastavil Dougie Hamilton. Stihl zvednout hlavu a před střetem s Ničuškinem posunul hrací předmět na volného Johnssona.
     
    55:42
    Tomáš Tatar zazdil slibně vypadající přečíslení. Správně počkal na Bratta, ale pak si kotouč sám zamotal mezi brusle, aby ve finále upadl bez cizího zavinění.
     
    55:11
    Snadný zákrok pro Nica Dawse, který si hravě poradil s nahozením Devona Toewse od modré čáry. Důležitý byl fakt, že puk nikdo nezvládl tečovat.
     
    54:39
    André Burakovsky zavezl po levém mantinelu touš do útočné třetiny a mezi kruhy nabil Nazemu Kadrimu, ten vypálil forhendem z první vedle pravé části brankové konstrukce.
     
    54:12
    Domácí pokračují v útočení, nechtějí se spoléhat jen na bránění náskoku, a to je dobře! Nahození Hamiltona od modré tečoval Jegor Šarangovič těsně vedle levé tyče.
     
    53:47
    A v domácím táboře mohlo být ještě veseleji. Před Kuemperem zůstal opomenutý Pavel Zacha, který však na kanadského strážce svatyně, ten střelu českého útočníka do horních pater brány skvěle vyrazil lapačkou.
    53:04 Nathan BASTIAN - 4:3
     
    53:04
    Devils právě vstřelili branku!
    Fantastický obrat dokonán, domácí poprvé v utkání vedou! Do pravého kruhu obdržel nahrávku Hughes, jemuž rána vůbec nevyšla. Nemusel ovšem smutnit, protože trefil spoluhráče NATHANA BASTIANA. Od něj se sice původně puk odrazil mimo tři tyče, ale forvard Devils se rychle vzpamatoval a z brankoviště zametl touš za brankovou čáru. Asistence: Jack Hughes a Jesper Bratt.
     
    52:35
    Hodně zbytečný faul a Miko Rantanen si toho je vědom. Poté, co na útočné modré podrazil Siegenthalera a pravice rozhodčího vyletěla vzhůru, zlostí praštil hokejkou o led.
     
    52:03
    Na druhý pokus hostující čtvrtá útoční formace pásmo útočnou třetinu navštívila. Tyson Jost posunul touš na modrou k Girardovi, jeho nahození těsně nad ledem schoval Daws do lapačky.
     
    51:50
    Hosty zastavil v útočném snažení hvizd čárového rozhodčího. Ofsajd způsobil Nicolas Aube-Kubel, jenž špatně odhadl rychlost pukem jedoucího Josta.
     
    51:23
    Darcy Kuemper reagoval hodně pozdě na střelu Jacka Hughese z pravého kruhu. K jeho štěstí ji Cale Makar ztečoval o kus vedle pravé tyče.
     
    50:43
    Akci dvou proti dvěma Tomáš Tatar pozdržel a počkal na z druhé vlny najíždějícího Pavla Zachu. Následně mu poslal příliš prudkou nahrávku, českému útočníkovi puk propadl mezi bruslemi.
     
    50:10
    Rozběhla se závěrečná desetiminutovka základní hrací doby. Skóre zápasu mezi New Jersey a Coloradem je stále vyrovnané, prodloužení je každým momentem blíž a blíž.
     
    49:46
    Hokejisté v červených dresech pokračují v útočení. Dougie Hamilton od pravého mantinelu nahodil černou gumu před bránu, Tomáš Tatar nepřetlačil Toewse.
     
    49:18
    Ďáblové ubránili oslabení a nechybělo moc, aby slavili čtvrtou vstřelenou branku! Zleva střílel na zadní tyč Jack Hughes, Kuempera dnes podruhé podržela brankové konstrukce!
     
    48:59
    Potlesk fanoušků si vysloužil Jegor Šarangovič, který vyhodil přes všechny čáry, a dokonce pro puk dojel první. V rohu kluziště pošetřil cenné vteřinky, mezitím vypršel trest Siegenthalera.
     
    48:13
    Další MacKinnonovu střelu vytěsnil Nico Daws pravým betonem. O dorážku se přihlásil Gabriel Landeskog, z úhlu pálil jenom do boční sítě.
     
    47:56
    Výrazně lépe si vedl Cale Makar. Zvedl hlavu a u levé tyčky soupeřovy svatyně našel Nathana MacKinnona, který neprostřelil Dawse mezi betony.
     
    47:28
    Gabriel Landeskog viděl v pravém kruhu Andrého Burakovskyho, leč nahrávku na švédského krajana pořádně odflákl, vystihl ji Dougie Hamilton.
     
    46:57
    Colorado se pokusí strhnout vedení zpátky na svou stranu v početní převaze. Menší dvouminutový trest vyfasoval Jonas Siegenthaler za podrážení.
     
    46:09
    K dokonání obratu moc nechybělo. Jesper Boqvist pěnou kličkou vyřadil ze hry Aube-Kubela, aby vzápětí přenesl hru do levého kruhu na Jonase Siegenthalera. Darcy Kuemper se skvěle přesunul k pravé tyči a střelu švýcarského zadáka udržel ve výstroji.
     
    45:48
    Sám proti dvěma neměl Darren Helm v rohu mantinelu útočného pásma žádnou šanci na úspěch. Bojoval srdnatě, ale kotouč nakonec vydoloval z pod jeho brusle Ryan Graves.
     
    45:20
    Tím, že Nathan Bastian přebruslil J. T. Comphera, zrušil zakázané uvolnění. Zadovka naslepo před bránu měla k úspěchu daleko, kolem se totiž nacházel pouze Jack Johnson.
     
    44:37
    Darcy Kuemper vzápětí přerušil hru, když šel do pokleku proti nahození Hamiltona od modré, jež schoval bez větších komplikací ve výstroji.
     
    44:12
    Ničuškinovi se touš zamotal mezi bruslemi, této skutečnosti využil Jack Hughes. Americký forvard si srovnal hrací předmět na střelu, pokus k pravé tyči vytěsnil Kuemper betonem.
     
    43:45
    Kličkovaná Jespera Bratta neměla dlouhého trvání. Švédský útočník sice oklamal Toewse, jenže přitom si puk dal moc za sebe, čehož využil druhý z obránců Avalanche na ledě Cale Makar.
     
    43:12
    S nástřelem Ty Smitha kousek za modrou neměl gólman Colorada větší problémy. Kus černé gumy znovu schoval v lapačce, tentokráte s velkým přehledem.
     
    42:49
    Výrazně těžší práci měl hostující gólman při přečíslení soupeře. Jack Hughes volil křižnou střelu ze zápěstí do levé šibenice, Kuemper vykouzlil pohledný zákrok lapačkou.
     
    42:27
    V rámci závěrečné dvacetiminutovce stále ještě čekáme na první přerušení. Nezpůsobil jej ani Darcy Kuemper, který po zákroku proti střele Šarangoviče vklepal puk pro Girarda.
     
    41:46
    Devon Toews dokázal vystřelit, ale Nica Dawse nezaměstnal, protože jeho pokus zblokoval ještě předním zakleknuvší Dougie Hamilton.
     
    41:14
    Ani Alex Newhook se nedostal k tomu, aby ohrozil domácí svatyni. Zkusil kličku do pravého kruhu, leč Nathan Bastian mu ukázkově vypíchl puk z pod hole.
     
    40:37
    Akce Colorada neměla dlouhého trvání. Gabriel Landeskog místo nahrávky vzal zodpovědnost na sebe, jenže v souboji jeden na jednoho nevyzrál na Geertsena.
     
    40:10
    Třetí třetina má za sebou první vteřiny. Pavel Zacha najel do útočného pásma po levém mantinelu, načež nahodil před bránou a Cale Makar uklidil touš do bezpečí před Tatarem.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Další třetina začne přibližně v 3:03.
     
    Kdo zmeškal druhou třetinu mezi New Jersey a Coloradem, tak o hodně přišel. Hosté nejprve navýšili na rozdíl tří branek zásluhou Calea Makara a zdálo se, že v poklidu směřují za vítězstvím. Jenže domácí zápas nezabalili, pokračovali v aktivním pojetí hry a výsledek se dostavil. Nejprve snížil Tomáš Tatar, na dostřel pak Ďábly vrátil Ty Smith. Definitivně rozdíl ve skóre smazal Damon Severson, který využil přesilovou hru tvrdou ránou do horního růžku. Vyrovnání New Jersey je zasloužené, protože vyprodukovalo na bránu oproti soupeři dvakrát více střel, jen dlouho doplácelo na svou neproduktivitu.
     
    Střely na bránu po 2. třetině: 32 – 16.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:48
    Od pravého mantinelu pálil Jegor Šaranagovič. Darcy Kuemper toho moc neviděl, leč nemusel litovat, běloruský útočník zamířil jen do bočního oblouku brány.
     
    39:26
    Tvrdou střelu Dougieho Hamiltona vyrazil Darcy Kuemper vyrážečkou. Nathan Bastian chtěl z těžké pozice dorážet do poloodkryté brány, ze vzduchu ovšem puk lízl jen lehce.
     
    38:46
    Úmysl dobrý, realizace pokulhávala. Jesper Bratt chtěl z jedničky přenést hru do pravého kruhu na Zachu, jenže sám nedostal dobrý pas, pomalou nahrávku vystihl a do bezpečí kotouč odpálil Cale Makar.
     
    38:24
    Vyrovnáním to končit nemusí! Další hostující hokejista hrál proti pravidlům. Jmenovitě Gabriel Landeskog, ten byl za katr vykázán poté, co zahákoval Hughese.
    37:21 Damon SEVERSON - 3:3
     
    37:21
    Devils právě vstřelili branku!
    Neskutečné věci se dějí v Prudential Center. Domácí definitivně smazali tříbrankové manko, je srovnáno! Bratt
    z levého kruhu přihrál na modrou čáru DAMONU SEVERSONOVI. Kanadský obránce si hrací předmět v klidu zpracoval a pak jej vyslal nechytatelně do pravé šibenice. Kuemper toho moc neviděl, neboť mu ve výhledu bránil jak Bastian, tak i spoluhráč Compher. Asistence: Jesper Bratt a Pavel Zacha.
     
    36:40
    Svěřenci kouče Ruffa si podruhé v utkání zahrají v početní převaze. U mantinelu v obranné pásmu fauloval Jack Johnson. Obránce nechal hokejku pod Brattem, Švéd přes ni přepadl. Ukázkové podrážení.
     
    36:03
    Nejprve Logan O'Connor vymíchal Ty Smitha, pak se mu však do cesty přimíchal Andreas Johnsson. Na toho již hostující forvard nevyzrál, kličku na osu kluziště švédský konkurent vypíchl.
     
    35:46
    Hru otočil Nathan MacKinnon. Tedy alespoň se o to pokusil. Žabičku směřoval na Andrého Burakovskyho, jemuž vůbec nevyšlo zpracování, puku se vůbec nedotkl.
     
    35:20
    Hosté už hrají v plném počtu, přesto domácí pokračují v útočení. Jonas Siegenthaler nahodil kotouč od levého mantinelu před bránu, Jack Hughes tečovat nedokázal.
     
    34:57
    Domácí pokračovali v trpělivé kombinační hře, nicméně k zakončení vůbec nedošlo. Jesper Boqvist totiž nezvládl těžké zpracování a přes všechny čáry vyhodil Ryan Murray.
     
    34:22
    Netrpělivý Tomáš Tatar vystavil do postavení mimo hru Pavla Zachu. Slovenský hokejista nepočítal s kličkou českého kolegy těsně před modrou.
     
    33:46
    V útoku už Ďáblové. Na modré využil více volného prostoru Dougie Hamilton k najetí blíže bráně, aby nakonec stejně vypálil jen do prvního clonícího soupeře.
     
    33:13
    Nicméně to byli hosté, kteří zahrozili při vlastním oslabení. Nico Daws měl velké štěstí, že Gabriel Landeskog na nahrávku Nathana MacKinnona nedosáhl.
     
    32:32
    New Jersey bude hrát přesilovou hru, dokáže kompletně smazat v jednu chvíli už tříbrankové manko? Na lavici hanby míří Nazem Kadri, který ve středním pásmu podrazil Veseyho.
    32:18 Ty SMITH - 2:3
     
    32:18
    Devils právě vstřelili branku!
    Domácí jsou na dostřel! TY SMITH ukázal, že i obránci mohou být velmi dobře technicky vybavení. Stahovačkou se zbavil Landeskoga a bekhendem nahrával zprava před bránu. Na led padnuvší Girard ovšem smolně nasměroval touš na vlastní bránu a překvapenému Kuemperovi kotouč propadl za brankovou čáru mezi levou tyčkou a betonem. Asistence: Jack Hughes a Jegor Šarangovič.
     
    30:37
    Spolupráce mezi hráči, kteří měli prsty v prvním gólu Devils, málem málem zafungovala. Tatar nabil Siegenthalerovi, Kuemper tvrdou střelu vyrazil pravým betonem. Dorážející Zacha poslal touš jen o kousek vedle pravé tyče.
     
    30:10
    Utkání se přehouplo do své druhé poloviny. Ve druhém dějství zatím oba celky vstřelily po jednom gólu, Colorado tak disponuje dvoubrankovým náskokem.
     
    29:57
    Ďábly vstřelený gól pochopitelně nakopl. Skrze dvojicí protihráčů proskočil Jack Hughes, jenže přitom ztratil kontrolu nad pukem, Kuemper jej pak vyrážečkou odrazil do rohu kluziště.
    29:20 Tomáš TATAR - 1:3
     
    29:20
    Devils právě vstřelili branku!
    Střelecká smůla prolomena, Ďáblové snižují! Zprvu to vypadalo, že znovu spláčou nad výdělkem, když Siegenthaler nasměroval křižnou ránu z levého kruhu do tyče. Černá guma se však odrazila příhodně k TOMÁŠI TATAROVI a slovenský útočník puk nasměroval za brankovou čáru pravou bruslí. Nemohla být řeč o úmyslném kopnutí, hosté ani nezkoušeli protestovat. Asistence: Jonas Siegenthaler a Jesper Bratt.
     
    29:06
    Velká škoda, že si ofenzivu podpořivší Damon Severson nevšiml alespoň jednoho ze dvou spoluhráčů čekajících před bránou. Z úhlu mířil mezi betony vyjetého Kuempera, právě někde mezi nimi puk skončil.
     
    28:55
    Devon Toews mohl střílet, ale ještě nahrál po modré Ryanu Murraymu. Ten vypálil z první, přičemž trefil prvního bránícího protihráče McLeoda.
     
    28:33
    Volný hrací předmět sebral ve středním pásmu Jegor Šarangovič. Po pravé straně chtěl rozjet do úniku Jacka Hughese, čemuž zabránil Cale Makar.
     
    27:48
    Jimmy Vesey si všiml u brankoviště soupeře stojícího Ty Smitha. Adresoval mu nahrávku, avšak k zakončení nedošlo, pohotový Kuemper vyrážečkou posunul puk mimo bezprostřední nebezpečí.
     
    27:21
    Po zákroku Kuempera pravým betonem puk sebral Jesper Bratt. Místo očekávané rány z otočky přišla nahrávka před bránu na Tomáše Tatara, překvapený Slovák přiložil hokejku k ledu příliš pozdě.
     
    26:57
    Erik Johnson vyhodil takovým způsobem, že musel hrát Nico Daws. Poradil si na jedničku, když odmítl přerušení hry a vyrážečkou oslovil osamoceného Johnssona.
     
    26:32
    Jack Hughes nabral velkou rychlost ve středním pásmu, pronikl i do toho útočného. Přes dva protihráče hledal Mercera, puk zastavil pozorný Jack Johnson.
    25:52 Cale MAKAR - 0:3
     
    25:52
    Colorado právě vstřelilo branku!
    Jak je to jednoduché. Hosté zase nechali soupeře vybláznit, aby pak podnikli jeden brejk a navýšili vedení na tři góly. Burakovsky v přečíslení nahrál do druhé vlny MacKinnonovi, jenž ještě posunul hru do pravého kruhu na Toewse. Střelu Daws vyrazil před sebe přímo na hokejku před brankovištěm stojícího CALEA MAKARA, na něj již čekal snadný úkol. Asistence: Devon Toews a Nathan MacKinnon.
     
    25:24
    Po delší době v akci i domácí strážce svatyně Nico Daws. Prověřil jej z vrcholku pravého kruhu Alex Newhook, pomalu letící střelu vytěsnil jednadvacetiletý Kanaďan betonem.
     
    25:07
    Proti Nathanu Bastianovi už Kuemper musel zbystřit. Zase ale neřešil nic moc složitějšího, soupeř nasměroval kus černé gumy přímo do jeho výstroje.
     
    24:46
    Hostující gólman drží čisté konto i po ráně Dougieho Hamiltona. V tomto případě zasahovat nemusel, domácí bek totiž vypálil příliš vysoko.
     
    24:24
    Jegor Šarangovic napodruhé kotouč získal. Zleva přenesl hru doprava na Dawsona Mercera, zakončení z velkého úhlu si Darcy Kuemper s ledovým klidem pohlídal.
     
    23:46
    Zpětnou nahrávku Ničuškina na Toewse vystihl Jack Hughes. Nabruslil mezi dva protihráč a zadovku mířil na Šarangoviče, ten ostal touš příliš daleko za brusle.
     
    23:09
    Darren Helm ukázal, že jako útočník umí velmi dobře zabrat i do obrany. Zachytil pohyb Jonase Siegenthalera a v souboji tělo na tělo Švýcara přetlačil.
     
    22:37
    Do chumlu hráčů před bránou nahodil hrací předmět P. K. Subban. Puk nikdo netečoval, takže Kuemper měl poměrně jednoduchou úlohu, touš ukryl mezi betony.
     
    22:00
    Nicméně tlak Devils pokračoval. Na modrou čáru dostal nabito Ty Smith, tvrdá rána z první rozezvučela pouze mantinel za Darcym Kuemperem.
     
    21:49
    Jegor Šrangovič udržel na zádech Toewse a po levém mantinelu posunul touš na Dawsona Mercera, jehož rána měla k úspěchu hodně daleko.
     
    21:07
    Skrytou střelou se prezentoval Nazem Kadri. Nejproduktivnější hráč Avalanche v sezóně vypálil švihem o pár čísel nad břevno.
     
    20:46
    Domácí v útoku neuspěli, hru okamžitě otočil André Burakovsky. Po pravém mantinelu chtěl proskočit kolem Hamiltona, kanadský bek jej ovšem atakoval čistým hitem.
     
    20:22
    Prostřední dvacetiminutovka začala nátlakem hostujícího celku. Výsledkem bylo nahození Makara od levého mantinelu a Dawsovo schování puku do výstroje.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Další třetina začne přibližně v 2:04.
     
    První třetina zápasu mezi New Jersey a Coloradem je minulostí. Dalo by se říct, že hosté potvrzují papírové předpoklady, protože vedou rozdílem dvou branek, nicméně jsou to domácí, kteří jsou herně lepší, jen dostávají lekci z efektivity. Nejlepší tým NHL, co se nasbíraných bodů týče, potrestal oba fauly z domácích řad. Nejprve v 10. minutě proskákala střela Nathana MacKinnona ze vzduchu kolem pravého betonu Dawse, načež si domácí gólman v 15. minutě smolně srazil za záda zakončení Mikka Rantanena, jenž původně skončilo na tyči. Ďáblové měli tři slibné příležitosti, ale McLeoda i Mercera vychytal Kuemper, chytře tečující Graves zase mířil jen do pravé tyče.
     
    Střely na bránu po 1. třetině: 14 – 8.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:52
    Navýšit vedení Avalanche zkusil v závěrečných vteřinách úvodního dějství Cale Makar. Nico Daws na svižnou ránu konkurenta viděl a včas máchl lapačkou.
     
    19:14
    Hodně odvážná individuální akce Nicolase Aube-Kubela skončila neúspěchem. Útočník si prohodil touš mezi dvěma soupeři, načež nezvládl natlačit tělo před Seversona.
     
    18:45
    Další úspěšný zákrok si kanadský gólman připsal po poměrně prudké ráně Nathana Bastiana, i v tomto případě úřadovala jeho lapačka.
     
    18:26
    Hokejistům Devils nelze upřít snaha. Od pravého mantinelu nahazoval Dougie Hamilton, Tomáš Tatar tečoval jeho pobídku přímo do lapačky gólmana.
     
    17:49
    Devon Toews přijel k pravému mantinelu pozdě a soupeři umožnil přečíslení dvou na jednoho. Jack Hughes žabičkou oslovil Dawsona Mercera, jeho křižnou střelu z první Kuemper vykopl pravým betonem!
     
    17:26
    Po nedorozumění mezi hostujícímu obránci pálil Jimmy Vesey bez otálení z levého kruhu. Kuemper stihl jít do pokleku a hrací předmět schoval ve výstroji.
     
    16:48
    Před Dawse si najížděl Tyson Jost. Pas dostal do správného místa, ale příliš prudký, kanadskému forvardovi kus černé gumy přeskočil přes čepel hole.
     
    16:11
    Přestože Dawsona Mercera lehce zahákoval Alex Newhook, tak domácí útočník vystřelil z levého kruhu a prověřil Kuemperův levý beton. Rozhodčí ponechali ruce upažené, vylučovat se nebude.
     
    15:30
    New Jersey opět ukazuje, že dokáže hrát vyrovnaně i s nejlepšími celky, ale zkrátka nevyužívá šance, na rozdíl od soupeře. Dotahovat dvoubrankové manko proti Coloradu bude extrémně obtížně.
    14:27 Mikko RANTANEN - 0:2
     
    14:27
    Colorado právě vstřelilo branku!
    To byla rychlovka! MacKinnon tentokráte v roli asistenta přenesl hru do pravého kruhu na MIKKA RANTANENA, jemuž sice střela vůbec nesedla, ale od levé tyče se odrazila do zad bezradného Dawse a od nich do sítě. Asistence: Nathan MacKinnon a Cale Makar.
     
    14:20
    Hosté si zahrají druhou přesilovku a určitě doufají, že se jim povede tak dobře, jako ta první. Nathan MacKinnon si dojel vlastní střelu a ve snaze prodrat se před bránu jej podrazil Damon Severson.
     
    14:14
    Tentokráte již hostující gólman musel do akce. Poradil si na jedničku s hvězdičkou, když Šarangovičovi zmenšil střelecký úhel a mezeru mezi betony včas skryl.
     
    13:56
    Tomáš Tatar nabil do pravého kruhu Pavlu Zachovi. Za Darcyho Kuempera odvedl práci Erik Johnson, v pokleku kotouč srazil do ochranné sítě.
     
    13:28
    Velkou rychlost nabral Jack Hughes, který přebruslil Toewse, ale obránce jej viditelně rozhodil z koncentrace, střela bekhendem měla k přesnosti daleko.
     
    12:57
    Delší dobu hrajeme bez přerušení. Dawson Mercer vyzval k souboji jeden na jednoho Valerije Ničuškina, ruský forvard soka obral čistým způsobem.
     
    12:25
    Nahození Damona Seversona zkoušel tečovat Nathan Bastian. Podle všeho se mu to i povedlo, ale touš přesto proskákal vedle pravé části brankové konstrukce hostů.
     
    11:45
    Po ztrátě jiného Johnsona, Erika, vystartoval po levém mantinelu do brejku Jesper Boqvist. V klíčový moment mu sjel puk z čepele hole, zakončení tak bylo hodně nepřesné.
     
    11:18
    Na druhou stranu otočil hru Alex Newhook. Pod tlakem posunul kus černé gumy za sebe na Jacka Johnsona, jehož nahození prosvištělo vedle pravé tyče.
     
    10:53
    Vyrovnat chtěl Tomáš Tatar. Od levého mantinelu se natlačil až před bránu, když dal tělo před Toewse, z bezprostřední blízkosti však na Kuempera nevyzrál.
     
    10:25
    Velká rána pro domácí mužstvo, které v úvodu hrálo výrazně lépe, ale jeden trest pro McLeoda všechno změnil, Ďáblové rázem musí dotahovat.
    09:04 Nathan MACKINNON - 0:1
     
    09:04
    Colorado právě vstřelilo branku!
    Přesilovka využita, Colorado střílí úvodní branku zápasu! Střelu Landeskoga vyrazil Daws nad sebe, načež NATHAN MACKINNON ukázal velkou šikovnost a ze vzduchu touš trefil takovým způsobem, že směřoval na bránu. Před gólmanem došlo k souboji tří hokejek, které však kotouč nezastavily, naopak ta v podání Kadriho možná ještě lehce pomohla k puku za brankovou čáru, kam se odrazil šťastně od pravé tyče. Gól je prozatím připsán MacKinnonovi. Asistence: Gabriel Landeskog a Mikko Rantanen.
     
    08:43
    Nathan MacKinnon propasíroval hrací předmět k levému mantinelu na Mikka Rantanena. Finský forvard místo očekávaného zakončení nahrával za bránu, kde našel pouze hokejku protihráče Hamiltona.
     
    08:00
    Úvod oslabení zvládnutý v podání Devils skvěle. Nejprve po mantinelu vyhodil Jonas Siegenthaler, aby následně Toews hrál vysokou holí, a protože jako další se puku dotkl Makar, tak muži v pruhovaném museli hru přerušit.
     
    07:48
    První přesilovou hru zápasu si zahrají hosté z Colorada. Na trestnou lavici odjíždí Michael McLeod, který Rantanena těsně před najetím do útočného pásma sekl přes rukavice.
     
    07:12
    Ve středním pásmu nabral velkou rychlost Andreas Johnsson. Nebylo mu to ovšem nic platné, protože ještě o něco rychleji jel bez puku Jimmy Vesey, spoluhráče vystavil postavení mimo hru.
     
    06:49
    Z velkého úhlu střílel Damon Severson. Darcy Kuemper zmenšil protihráče úhel a bez větších problémů vytěsnil černou gumu nad břevno pravým ramenem.
     
    06:14
    Chytré vyhození vyprodukoval Devon Toews. Poslal puk po levém mantinelu takovým způsobem, aby jej Valerij Ničuškin dokázal protečovat. Stalo se a hosté znovu mohli v klidu změnit formace.
     
    05:55
    Zatímco domácí hrají s velkou chutí, tak soupeř se zatím hledá. Cale Makar hledal Nathana MacKinnona, ten jen prodloužil do útočného pásma a odjel střídat.
    05:12 Graves tečoval do protipohybu Kuempera, toho zachránila pravá tyč
     
    05:12
    Chyběly centimetry! Dougie Hamilton nahazoval od modré a Ryan Graves šikovně tečoval puk do protipohybu Kuempera, bezmocně sledujícího gólmana zachránila od inkasování pravá tyč!
     
    04:39
    Nejlepší tým NHL se nechtěl nechat zahanbit a podnikl také útočnou akci. Tu zastavil čárový rozhodčí, Nicolas Aube-Kubel vystavil do ofsajdu Newhooka.
     
    04:23
    Ďáblové ukazují, že mají silnou i čtvrtou útočnou formaci. Vesey na sebe natáhl dva protihráče a nahrál mezi kruhy McLeodovi, jenž puk zpracoval, aby následně vyjetého Kuempera trefil do levého betonu!
     
    03:47
    Na druhé straně zahrozil Nathan MacKinnon. Kotouč si připravil na střelu forhendem z vrcholku pravého kruhu, Nico Daws pokus kanadského forvarda schoval ve výstroji.
     
    03:12
    Po ztrátě Ničuškina domácí vystartovali do přečíslení tří proti dvěma. Jesper Boqvist vzal zodpovědnost na sebe a pálil zleva na zadní tyč, Kuemper včas vystrčil levé rameno.
     
    02:50
    Po najetí do útočné třetiny Darren Helm střílel přes obránce. Damon Severson uvedl ránu soka hokejkou až do ochranné sítě, vhazování proběhne po pravici Dawse.
     
    02:20
    Na nudu si gólman Colorada v úvodu rozhodně stěžovat nemůže. Okamžitě musel jít do akce znovu a poradil si s nahozením Smitha od modré, puk opět nepustil.
     
    01:49
    Mezi tři tyče zakončoval rovněž Pavel Zacha, ten pro změnu z pravého kruhu. Darcy Kuemper měl tentokráte jednodušší práci, touš udržel ve výstroji.
     
    01:24
    Dougie Hamilton vymyslel parádní nahrávku na Jacka Hughese. K němu dostoupil Jack Johnson příliš pozdě, křižnou střelu z levého kruhu vyrazil Kuemper lapačkou.
     
    00:46
    A byli to právě domácí, kteří zaútočili jako první. Jegor Šarangovič po pasu od Hughese prodloužil kotouč za bránu soupeře, kde Dawson Mercer svedl neúspěšný souboj s Makarem.
     
    00:10
    Zápas mezi New Jersey a Coloradem odstartoval! O favoritovi je jasno, jsou jimi hokejisté Avalanche. Ďáblové ovšem určitě nedají kůži lacino.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    New Jersey Devils: Daws (J. Gillies) – Severson (A), Siegenthaler, D. Hamilton, Graves, P. K. Subban, Ty Smith, Geertsen – Mercer, J. Hughes (A), Šarangovič – Bratt, Zacha, Tatar – A. Johnsson, J. Boqvist, Vesey – Bastian, M. McLeod.
    Trenér: Lindy Ruff

    Colorado Avalanche: Kuemper (Francouz) – Makar, D. Toews, Girard, R. Murray, E. Johnson, J. Johnson – Rantanen (A), MacKinnon (A), Burakovsky – Ničuškin, Kadri, Landeskog (C) – L. O'Connor, Compher, Newhook – Aube-Kubel, Jost, Helm.
    Trenér: Jared Bednar

    Rozhodčí: Hebert, Anderson – Daisy, Kelly.
     
    Česká a slovenská stopa v utkání

    Tomáš Tatar (NJD)
    Pavel Zacha (NJD)
     
    Colorado Avalanche

    Nenašli byste v letošním ročníku lepší tým, nežli Colorado. Se ziskem 87 bodů se vyhřívá na čele Západní konference před druhým Calgary s velkým náskokem dvanácti bodů a pokud se podíváme do Východní konference, tak vedoucí Carolina nasbírala o čtyři body méně. Svěřenci kouče Bednara v noci z pondělí na úterý přerušili sérii dvou porážek, když na stadiónu New Yorku Islanders zvítězili těsně 5:4, byť ještě deset minut před koncem vedli rozdílem čtyř gólů. Týmové produktivitě vévodí Kanaďan Nazem Kadri se 72 body.
     
    New Jersey Devils

    S šancemi New Jersey na postup to nevypadá příliš dobře. V 56 zápasech totiž toto mužstvo nasbíralo pouze 45 bodů a v tabulce Východní konference mu náleží až dvanáctá pozice s odstupem čtyřiadvaceti bodů na osmý Washington. Formu Ďáblů z posledních dní lze hodnotit jako průměrnou, když v předešlých šesti střetnutích třikrát zvítězili a třikrát prohráli, naposledy si výsledkem 3:2 po prodloužení poradili se St. Louis. Nejproduktivnějším hráčem je švédský útočník Jesper Bratt s 51 body.
     
    Všem fanynkám a fanouškům hokeje přeju krásnou pozdní noc. Vítám vás při sledování nejlepší ligy světa, u zápasu mezi New Jersey a Coloradem.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 01:00.

    Milan Huppert

    Branky a nahrávky: 30. Tatar (Siegenthaler, Bratt), 33. Ty Smith (J. Hughes, Šarangovič), 38. Severson (Bratt, Zacha), 54. Bastian (J. Hughes, Bratt), 59. Šarangovič (Mercer) – 10. MacKinnon (Landeskog, Rantanen), 15. Rantanen (MacKinnon, Makar), 26. Makar (D. Toews, MacKinnon)


    New Jersey Devils: Daws (J. Gillies) – Severson (A), Siegenthaler, D. Hamilton, Graves, P. K. Subban, Ty Smith, Geertsen – Mercer, J. Hughes (A), Šarangovič – Bratt, Zacha, Tatar – A. Johnsson, J. Boqvist, Vesey – Bastian, M. McLeod.
    Trenér: Lindy Ruff

    Colorado Avalanche: Kuemper (Francouz) – Makar, D. Toews, Girard, R. Murray, E. Johnson, J. Johnson – Rantanen (A), MacKinnon (A), Burakovsky – Ničuškin, Kadri, Landeskog (C) – L. O'Connor, Compher, Newhook – Aube-Kubel, Jost, Helm.
    Trenér: Jared Bednar

    Rozhodčí: Hebert, Anderson – Daisy, Kelly

    Diváci: 12 181
    bahis siteleri