Everton – Wolverhampton 0:1 (kon.) | Chelsea – Newcastle 1:0 (kon.) | Leeds – Norwich 2:1 (kon.)
Southampton – Watford 1:2 (kon.) | West Ham – Aston Villa 2:1 (kon.) | Arsenal – Leicester 2:0 (kon.)
konec
Leeds United
2:1 (1:0)
Norwich City
Neděle 13.03.2022, 15:00 • Elland Road, Leeds • Anglická Premier League • 29. kolo
Předzápasové kurzy
    90+6.
     
    90+6
    Billy Gilmour zahrál balon na velké vápno, kde hlavičkoval brankář Tim Krul, jenž posunul míč kupředu, jenže Teemu Pukki svým zakončením již ve vápně nedokázal překonat skvělého Ilana Mesliere, jenž v poslední a klíčové chvíli podržel svůj tým a zachránil mu vedení!
    90+4. Joe GELHARDT - 2:1
     
    90+4
    Leeds právě vstřelil branku!
    To je šílenství na Elland Road, Leeds si bere v nastaveném čase své vedení zpět! Nádherně to na pravé straně vápna provedl Raphinha, jenž se dostal za obranu Norwiche, kličkou do strany obešel brankáře Krula a pak poslal přihrávku do malého vápna, kde se prosadil z bezprostřední blízkosti JOE GELHARDT, jenž před malou chvílí přišel na hřiště a nyní posílá Whites do neskutečně důležitého vedení 2:1! Nic na tom nemění ani to, že jeho pozice už byla velice snadná. Asistence: Raphinha.
     
    90+2
    Střídání v týmu Leeds United: ze hřiště odchází Mateusz Klich, přichází Joe Gelhardt.
     
    90+2
    United zahrozili na druhé straně hrací plochy závarem, Tim Krul musel chytit střelu Jacka Harrisona do levého horního rohu brány. Jenže hra už je zase před Ilanem Meslierem, navíc Jonathan Rowe získává rohový kop.
    90+1. Kenny MCLEAN - 1:1
     
    90+1
    Norwich právě vstřelil branku!
    Na začátku nastaveného času srovnává Norwich na 1:1! Dlouhý vysoký balon do šestnáctky Pávů poslal Teemu Pukki z voleje ostrou přihrávkou z pravé strany před klec United, kam si na malé vápno naběhl KENNY MCLEAN, jenž poslal z bezprostřední blízkosti míč do sítě zakončením v pádu a srovnává tak svým zásahem na 1:1! Asistence: Teemu Pukki.
     
    89
    Leeds šel do situace dva na dva, Daniel James už přihrál do křídla, kam naběhl Mateusz Klich, jenže první jmenovaný následně skočil po jednom z obránců Norwiche a strhl jej na zem, čímž akci přerušil.
     
    88
    Střídání v týmu Norwich City: ze hřiště odchází Max Aarons, přichází Billy Gilmour.
     
    86
    Raphinha se už už dostával do úniku na klec protivníka. Jenže Tim Krul se vydal před své vápno, svezl se po trávníku a sebral soupeři obrovskou šanci.
    84.
     
    84
    Skutečně to byl Raphinha, kdo poslal míč přes zeď na bližší tyč. Svým padacím listem, jenž měl parádní parametry, trefil břevno svatyně Norwiche!
     
    78
    Sudí Attwell se nyní podíval na opakovaný záběr na videu a už zná výrok – penalta se ruší! Ilan Meslier bude po balonu sudího vykopávat od své klece.
     
    77
    Jenže jakmile sudí Attwell opustil hrací plochu, strhla se na hřišti mela. V hlavní roli druhý z kohoutů v tomhle duelu – Max Aarons, jenž spor rozdmýchal. Ten vidí za své počínání žlutou kartu. Oponovat mu chtěl Daniel James, jenž ještě také vyfasuje žlutý kartonek.
     
    76
    VAR prověřuje penaltový zákrok, takže sudí ještě není konečné. Sudí Attwell se půjde na situaci podívat k monitoru. Ukazuje hráčům, že za ním nemají chodit.
     
    75
    Penalta pro Norwich! Luke Ayling šel skluzem ve vlastní šestnáctce na Milota Rašicu. Toho nepodrazil, Rašica mu šlápl na nohu a následně upadl. Tohle podle mě vůbec nebyl faul!
     
    72
    Obrovská šance Norwiche! Jonathan Rowe se dostal na penaltě k odraženému balonu a ostrou ranou jej ihned napálil do břevna klece Leedsu, od níž se míč odrazil do země a ven z brány.
     
    71
    Další souboj Max Aarons – Jack Harrison už končí žlutou kartou pro druhého jmenovaného, který vrazil do svého soupeře, když se chystal hodit aut.
     
    65
    Jonathan Rowe se nakonec dostal ke střele zpoza vápna Leedsu, jeho přízemní projektil na zadní tyč však ve finále nebyl velkým problémem pro Ilana Mesliera.
     
    63
    Daniel James si na levém křídle krásně navedl balon před vápno Norwiche, obstřelem přes bránícího Bena Gibsona poslal mičudu tvrdě na zadní tyč, kde se však objevily rukavice Tima Krula, který fantastickým zákrokem vyráží míč na rohový kop!
     
    62
    Střídání v týmu Norwich City: ze hřiště odchází Josh Sargent, přichází Jonathan Rowe.
     
    60
    Střídání v týmu Leeds United: ze hřiště odchází Rodrigo, přichází Robin Koch.
     
    52
    Branka Daniela Jamese neplatí, Raphinha nechal hezky odklouzat soupeře a vystřelil z pravé strany v šestnáctce Norwiche. Brankář Tim Krul jeho ránu srazil nohama právě k Danielu Jamesovi, jenž pak už míč uklidil do sítě z bezprostřední blízkosti, v době střely Raphinhy však stál v ofsajdové pozici, takže branka správně neplatí.
     
    46
    Střídání v týmu Leeds United: ze hřiště odchází Patrick Bamford, přichází Jack Harrison.
    Střídání v týmu Norwich City: ze hřiště odchází Lukas Rupp, přichází Mathias Normann.
     
    44
    Obrovská šance Leedsu! Raphinha získal ve středu hřiště balon a poslal kupředu přihrávkou za obranu Patricka Bamforda, jenž šel na klec Citizens trochu z levé strany, Tim Krul proti němu vyběhl a útočník Pávů svou ranou na přední tyč těsně minul zařízení za gólmanem Kanárků.
     
    40
    Ke střele se v šestnáctce Norwiche dostal Patrick Bamford, jenž na pravé straně pokutového území pálil jen těsně nad klec soupeře!
     
    30
    A další obrovská šance Pávů! Po rohovém kopu z levé strany se k míči dostal Pascal Struijk, jehož hlavičku skvěle vyrazil Tim Krul, obránce Leedsu se dostal ještě k dorážce, kterou však poslal nad horní tyč klece Norwiche!
     
    29
    Patrick Bamford nyní poslal krásný balon z levé strany a Raphinha napálil mičudu z malého vápna do břevna svatyně Citizens!
     
    27
    Luke Ayling nyní sebral skluzem balon Milotu Rašicovi. Sudí Attwell je však názoru, že to má být také za žlutou kartu, kterou Aylingovi ukazuje. Obránce Whites sebral balon soupeři, jenže skluzem zároveň trefil jeho holeň.
     
    16
    Teemu Pukki se na pravé straně šestnáctky United dostal ke střele, jeho rána na přední tyč však končí jen v rukavicích pozorného Ilana Mesliera.
    14. RODRIGO - 1:0
     
    14
    Leeds právě vstřelil branku!
    Leeds otevírá skóre utkání a jde do vedení! Vysoký balon směřující na Patricka Bamforda nedokázala defenziva Norwiche odehrát do bezpečí. Následně se míč po přiťuknutí Daniela Jamese dostal na kopačku RODRIGA, jenž ostrou ranou z pravé strany v šestnáctce protivníka trefil přesně za háčky k zadní tyči svatyně Kanárků! United vedou 1:0! Asistence: Daniel James.
     
    8
    Kenny McLean vypálil po centru z levé strany koníčkem, jeho nepříliš prudkou ránu Ilan Meslier chytá a trochu se tak rozcvičí.

    Petr Šatalík

    Branky: 14. Rodrigo (D. James), 90+4. Gelhardt (Raphinha) – 90+1. McLean (Pukki)

    Karty:   27. Ayling (LDS), 71. Harrison (LDS), 77. D. James (LDS) – 15. Gunn (NRW), 77. M. Aarons (NRW)


    Držení míče: 53 % : 47 %.
    Střely na branku: 7:4. Střely mimo: 5:4. Rohy: 6:2. Ofsajdy: 2:3. Fauly: 18:8.
    Leeds United: Meslier – Ayling (C), D. Llorente, Struijk, Dallas – Forshaw, Klich (90+2. Gelhardt) – Raphinha, Rodrigo (60. Koch), D. James – Bamford (46. Harrison).
    Náhradníci: Klaesson – Koch, Cresswell, Harrison, Bate, Summerville, Shackleton, Gelhardt, S. Greenwood.

    Trenér: Jesse Marsch.

    Norwich City: Krul – M. Aarons (88. Gilmour), B. Gibson (C), Kabak, B. Williams – Rupp (46. Normann), McLean, Lees-Melou – Sargent (62. Rowe), Pukki, Rašica.
    Náhradníci: Gunn – D. Giannoulis, Tomkinson, Gilmour, Dowell, Płacheta, Normann, Sörensen, Rowe.

    Trenér: Dean Smith.

    Rozhodčí: Attwell – Cook, Smith.

    Diváci: 36 321
    bahis siteleri