Mountfield HK – Kometa Brno 4:2 (kon.) | Mladá Boleslav – HC Litvínov 7:1 (kon.) | Sparta – Slavia 4:1 (kon.)
Zlín – Vítkovice 5:1 (kon.)
konec
HC Sparta Praha
4:1 (3:0, 0:0, 1:1) Stav série: 2:1
HC Slavia Praha
Neděle 13.03.2022, 13:00 • Sportovní hala, Praha - Holešovice • Play-off Extraligy dorostu • Osmifinále
Partner:
     
    To je z mé strany pro dnešek definitivně vše, děkuji všem za pozornost u dalších online textových přenosů se budu těšit. Na počtenou! (15:06:53)
     
    Máme dobojováno! Sparťané si i přes inkasovanou branku z hokejky Maxmiliana Currana ve třetí třetině pohlídali své vedení, když sparťanské vítězství potvrdil Martin Vašíček. Sparťané poráží Slavii v tomto utkání 4:1 a celkově v osmifinálové sérii 2:1 na zápasy.
     
    Konec zápasu.
     
    59:30
    Švecova střela od modré čáry byla velmi prudká, ale Hrabal nemusel zasahovat. Slávisté ještě zkouší zahrozit v útočném pásmu, ale o vítězi je rozhodnuto.
     
    58:44
    Bogdan Stepanchuk chtěl dorážet kotouč po střele jednoho ze svých spoluhráčů, ale hostující obránci včas odpálili kotouč do bezpečí.
     
    58:02
    Poslední dvě minuty třetí třetiny! Hašek si bere kotouč v obranném pásmu a uklidňuje hru. Mezitím oba týmy dostřídaly své hráče na ledové ploše.
     
    57:15
    Žemlička se dobře vrátil do svého obranného pásma a zamezil případnému protiútoku ze strany hostí. Slavia má k dispozici ještě necelé tři minuty.
     
    57:05
    Sparťané vyhráli vhazování v útočném pásmu a okamžitě vyslali další nebezpečný střelecký pokus na slávistickou branku. Vavřena přerušuje hru.
     
    56:53
    Petr Křišťan hledal svou přihrávkou obránce Martona, který si udělal výlet do útočného pásma, ale druhý jmenovaný na kotouč nedosáhl.
     
    56:08
    Slavia ovšem nic nevzdává a nadále útočí. Jeden z hostujících hráčů se prosmýkl do akce po levé straně kluziště, sparťané však byli připravení.
     
    55:36
    Sparta právě vstřelila branku!
    Sparťané vedou znovu o tři branky! MARTIN VAŠÍČEK byl před brankou nehlídaný a sparťanský útočník zvedl kotouč pod horní tyčku. Domácí hokejisté jdou do tříbrankového vedení a tohle bude mít Slavia už hodně těžké. Asistence: Arkadiy Byakov.
     
    55:11
    Port se tlačil z pozice obránce do zakončení z pravé strany kluziště a zkusil překvapit Vavřenu. Slávistický brankář si kotouč pohlídal, hra pokračuje dál.
     
    54:45
    Sparťané hrají v plném počtu hráčů na ledě a mohou se zase více soustředit na útok. Mezitím hosté ještě chvíli okupovali útočné pásmo, Hrabal nemusel zasahovat.
     
    54:08
    Martin Švec nabil na modré čáře Kříženeckému, jehož prudká střela byla zablokovaná. Sparťané vzápětí dostávají kotouč na druhý konec kluziště.
     
    53:13
    Jeden z hostujících hráčů zkusil překvapit Hrabala z ostrého úhlu střelou na bližší tyčku, leč neúspěšně. Sparťané se zatím brání velmi úspěšně.
     
    52:48
    Obránce Denis Ciolek vyslal velmi bezpečnou ránu od modré čáry a brankář Hrabal musel zasahovat. Slavia je usazena v útočném pásmu a kombinuje.
     
    52:36
    Bude vylučovat znovu na sparťanské straně. Obránce Tomáš Bartoň (SPA) vyfasoval dvě trestné minuty za podrážení a už sedí na trestné lavici.
     
    52:08
    Mohlo být zřejmě definitivně rozhodnuto! Mikuláš Odehnal střílel z osy kluziště a sparťanský útočník svou střelou trefil jen Vavřenu.
     
    51:28
    Vosmík ještě bojoval o kotouč v osobním souboji u mantinelu, ale sparťané byli připravení a dostali kotouč do bezpečí. Oba týmy posílají na led čerstvé síly.

    Petr Pavlík

    Branky a nahrávky: 15. Žmola (Odehnal, Port), 17. Byakov (Vašíček, Fábry), 20. Odehnal, 56. Vašíček (Byakov) – 41. Curran (Tomas, Hlavička)


    HC Sparta Praha: Hrabal (Přikryl) – Hašek, Marton, Bartoň (C), Byakov, Janský, Port – Stepanchuk, Vašíček, Odehnal, Žemlička, Novák (A), Fábry (A), Skuratov, Poláček, Netušil, Žmola, Křišťan.
    Trenér: František Ptáček

    HC Slavia Praha: Vavřena (Vedral) – Kříženecký, M. Tichý, Málek (A), Hubinka, Švec, Kubánek, Ciolek – Curran, Nemes, Havlíček, J. Tichý, Chludil, Filip, Hlavička, Skalský, Tomas (A), Vosmík (C)
    Trenér: Ladislav Slížek

    Rozhodčí: Čáp – Beneš, Horažďovský
    Sparta 2 1 Slavia
    #1 Středa 09.03.2022 • 18:00
    Sparta - Slavia 5:3
    #2 Pátek 11.03.2022 • 17:45
    Slavia - Sparta 3:1
    #3 Neděle 13.03.2022 • 13:00
    Sparta - Slavia 4:1
    thejrc.org