Calgary – Detroit 3:0 (kon.) | Boston – Arizona 3:2 (kon.) | New Jersey – Anaheim 2:1 (2:0 po s.n.)
Ottawa – Chicago 3:6 (kon.) | Montreal – Seattle 3:4 (0:1 po s.n.) | Dallas – NY Rangers 4:7 (kon.)
San Jose – Los Angeles 5:0 (kon.) | Edmonton – Tampa 4:1 (kon.) | Pittsburgh – Carolina 4:2 (kon.)
Buffalo – Toronto 5:2 (kon.)
konec
HC Sparta Praha
4:1 (3:0, 0:0, 1:1) Stav série: 2:1
HC Slavia Praha
Neděle 13.03.2022, 13:00 • Sportovní hala, Praha - Holešovice • Play-off Extraligy dorostu • Osmifinále
Partner:
     
    58:44
    Bogdan Stepanchuk chtěl dorážet kotouč po střele jednoho ze svých spoluhráčů, ale hostující obránci včas odpálili kotouč do bezpečí.
     
    56:53
    Petr Křišťan hledal svou přihrávkou obránce Martona, který si udělal výlet do útočného pásma, ale druhý jmenovaný na kotouč nedosáhl.
     
    55:36
    Sparta právě vstřelila branku!
    Sparťané vedou znovu o tři branky! MARTIN VAŠÍČEK byl před brankou nehlídaný a sparťanský útočník zvedl kotouč pod horní tyčku. Domácí hokejisté jdou do tříbrankového vedení a tohle bude mít Slavia už hodně těžké. Asistence: Arkadiy Byakov.
     
    52:36
    Bude vylučovat znovu na sparťanské straně. Obránce Tomáš Bartoň (SPA) vyfasoval dvě trestné minuty za podrážení a už sedí na trestné lavici.
     
    52:08
    Mohlo být zřejmě definitivně rozhodnuto! Mikuláš Odehnal střílel z osy kluziště a sparťanský útočník svou střelou trefil jen Vavřenu.
     
    48:32
    Velká příležitost pro domácí! Po chybě hostů v obraně dostal přihrávku před branku Bogdan Stepanchuk, který z dobré pozice nastřelil jen Vavřenu.
     
    45:56
    Emoce na ledové ploše vzplály a rozhodčí budou vylučovat! Za hosty jde pykat na trestnou lavici Martin Švec (SLA) a za domácí tým Andrej Fábry (SPA).
     
    45:18
    Martin Švec se dostával s kotoučem na hokejce do dobré střelecké pozice, ale jeden z bránících hráčů Sparty odvedl dobrou práci.
     
    44:54
    Hosté se znovu dostali do dobré akce a Hrabal musel být v pozoru! Curran chtěl ještě dorážet kotouč v prostoru před brankou, hra je přerušena.
     
    40:42
    Slavia právě vstřelila branku!
    Hosté se konečně dočkali vstřelené branky a krátce po startu třetí třetiny snižují na rozdíl jedné branky. MAXMILIAN CURRAN se před brankou zorientoval nejlépe a dopravil kotouč do sítě. Asistence: Radek Tomas, Denis Hlavička.
     
    35:12
    Nemes vystřelil z pravého kruhu pro vhazování a slávistický útočník svou střelou pouze našel připravené betony brankáře Hrabala.
     
    34:56
    Ciolek udržel kotouč na modré čáře a vzápětí jeho nebezpečnou střelu zastavil úspěšným blokem clonící Žmola. Sparťané tlaku odolávají.
     
    34:33
    Slavia bude hrát za malou chvíli klasickou přesilovou hru. Na trestnou lavici usedl obránce Jakub Hašek (SPA), který vyfasoval dvě minuty za držení.
     
    34:12
    Málkovu střelu od modré čáry vyrazil brankář Hrabal před sebe a vzápětí jeden z hostujících hráčů dorážel kotouč na brankovišti. Neúspěšně.
     
    32:20
    Další velká možnost pro hosty! Odehnalovu rychlou střelu z křídla přes obránce Kubánka zastavil zadní mantinel.
     
    30:02
    Mikuláš Odehnal měl dostatek času na střelu a sparťanský útočník svým pokusem z pravého kruhu prověřil Vavřenovu pozornost.
     
    28:53
    Hosté se dožadovali vyloučení, nicméně na trestnou lavici půjde jeden ze slávistických hráčů. Sudí vykazují Martina Švece (SLA), tentokrát za sekání.
     
    27:54
    Velká příležitost na straně hostí! Maxmilian Curran vyslal střelu z mezikruží a Hrabal musel likvidovat nebezpečný pokus ze strany hostí.
     
    20:39
    Slavia měla ponechanou výhodu, nyní je hra přerušena. Na trestnou lavici usedl obránce Arkadiy Byakov (SPA), který vyfasoval dvě minuty za držení.
     
    19:49
    Sparta právě vstřelila branku!
    Studená sprcha pro hostující celek! Sparťané se prosazují jedenáct vteřin před koncem první třetiny a jdou do tříbrankového trháku. MIKULÁŠ ODEHNAL svou střelou z osy kluziště prostřelil Vavřenu na bližší tyčku. Bez asistence.
     
    18:42
    Už to mohlo být o tři branky! Martin Vašíček zakončoval bekhendem, ale sparťanský útočník nezvedl kotouč dostatečně vysoko nad Vavřenův beton.
     
    16:48
    Sparta právě vstřelila branku!
    Domácí hokejisté jdou do dvoubrankového vedení! Vašíček přihrál na modrou čáru, kde stál připravený ARKADIY BYAKOV a sparťanský obránce svou střelou od modré čáry propálil Vavřenu podruhé v utkání. Asistence: Martin Vašíček, Andrej Fábry.
     
    14:02
    Sparta právě vstřelila branku!
    Teď už to však domácím vyšlo a krátce před koncem první třetiny jdou do vedení! Odehnalovu střelu dorazil před brankou nikým nehlídaný JAKUB ŽMOLA. Asistence: Mikuláš Odehnal, Vojtěch Port.
     
    13:46
    Domácí jsou usazeni v útočném pásmu a kombinují! Netušilova střela z levého kruhu pro vhazování skončila však zablokovaná.
     
    13:25
    Sparťané si za malou chvíli vyzkouší svou první přesilovou hru. Na trestnou lavici usedl Martin Švec (SLA), jenž vyfasoval dvě trestné minuty za hákování.
     
    11:39
    Obrovská příležitost na straně domácích! Márton Nemes střílel osamocen v levém kruhu pro vhazování a slávistický útočník prověřil Hrabala.
     
    07:06
    Na druhé straně kluziště pro změnu Curran nahrával Hlavičkovi a hosté se dostali do dobré šance! Hrabal zneškodnil střelu z mezikruží.
     
    06:50
    Mikuláš Odehnal dostal hodně prostoru na levé straně kluziště a sparťanský útočník svou střelou mířil pouze do připraveného Vavřeny.
     
    04:02
    První velká možnost na otevření skóre! Fábry se už natahoval po kotouči před soupeřovou brankou, nicméně obránce hostí byl pohotový.
     
    01:39
    Domácí hokejisté rychle posílají na ledovou plochu čerstvé síly a uklidňují situaci za svou brankou. Hra má zatím velmi dobrý spád.

    Petr Pavlík

    Branky a nahrávky: 15. Žmola (Odehnal, Port), 17. Byakov (Vašíček, Fábry), 20. Odehnal, 56. Vašíček (Byakov) – 41. Curran (Tomas, Hlavička)


    HC Sparta Praha: Hrabal (Přikryl) – Hašek, Marton, Bartoň (C), Byakov, Janský, Port – Stepanchuk, Vašíček, Odehnal, Žemlička, Novák (A), Fábry (A), Skuratov, Poláček, Netušil, Žmola, Křišťan.
    Trenér: František Ptáček

    HC Slavia Praha: Vavřena (Vedral) – Kříženecký, M. Tichý, Málek (A), Hubinka, Švec, Kubánek, Ciolek – Curran, Nemes, Havlíček, J. Tichý, Chludil, Filip, Hlavička, Skalský, Tomas (A), Vosmík (C)
    Trenér: Ladislav Slížek

    Rozhodčí: Čáp – Beneš, Horažďovský
    Sparta 2 1 Slavia
    #1 Středa 09.03.2022 • 18:00
    Sparta - Slavia 5:3
    #2 Pátek 11.03.2022 • 17:45
    Slavia - Sparta 3:1
    #3 Neděle 13.03.2022 • 13:00
    Sparta - Slavia 4:1
    bahis siteleri