Calgary – Detroit 3:0 (kon.) | Boston – Arizona 3:2 (kon.) | New Jersey – Anaheim 2:1 (2:0 po s.n.)
Ottawa – Chicago 3:6 (kon.) | Montreal – Seattle 3:4 (0:1 po s.n.) | Dallas – NY Rangers 4:7 (kon.)
San Jose – Los Angeles 5:0 (kon.) | Edmonton – Tampa 4:1 (kon.) | Pittsburgh – Carolina 4:2 (kon.)
Buffalo – Toronto 5:2 (kon.)
konec
HC Sparta Praha
4:1 (3:0, 0:0, 1:1) Stav série: 2:1
HC Slavia Praha
Neděle 13.03.2022, 13:00 • Sportovní hala, Praha - Holešovice • Play-off Extraligy dorostu • Osmifinále
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 13:00.
     
    Sparta ve druhém osmifinálovém klání proti Slavii nezačala dobře, jelikož po první třetině prohrávala o dvě branky. Svěřenci kouče Františka Ptáčka zvýšili svou aktivitu až ve třetí třetině, kdy svého soupeře výrazně přestříleli. I přesto však vsítili pouze jednu branku a prohráli ve druhém osmifinálovém utkání 1:3. Jedinou branku svého týmu obstaral v závěrečných minutách útočník Petr Poláček.
     
    Slavia odstartovala druhé osmifinálové utkání podobně vydařeně jako předchozí bitvu na ledě Sparty. Sešívaní vedli po úvodních dvaceti odehraných minutách nad svým soupeřem už o dvě branky a položili základní stavební kámen úspěchu. Slávisté tentokrát své vedení udrželi a v závěrečných minutách zápasu ještě přidal pojistku do odkryté branky obránce Daniel Kříženecký.
     
    OSMIFINÁLE PLAY OFF 2021/22

    OF1: Sparta – Slavia 5:3
    OF2: Slavia – Sparta 3:1

    Osmifinálová série mezi dvěma odvěkými rivaly zatím nabízí vcelku velmi atraktivní hokej se šancemi na obou stranách. Sparťané v první bitvě otočili nepříznivý stav z 1:3 na konečných 5:3, když rozhodující trefu obstaral v samotném závěru utkání útočník Bogdan Stepanchuk. Ve druhém osmifinálovém duelu byli šťastnější Slávisté, kteří zásluhou vítězné branky útočníka Dannyho Chludila vyrovnali stav série na 1:1.
     
    Krásné nedělní odpoledne u pokračování play off dorostenecké extraligy! Osmifinálové série mezi Spartou a Slavií vyvrcholí rozhodujícím třetím duelem, jelikož stav série je po dvou odehraných zápasech nerozhodný 1:1. Kdo se bude radovat z postupu do čtvrtfinále? Utkání startuje v Holešovicích od 13.00 hodin, přeji příjemnou zábavu!
     
    Úvodní sestavy:

    HC Sparta Praha: Hrabal (Přikryl) – Hašek, Marton, Bartoň (C), Byakov, Janský, Port – Stepanchuk, Vašíček, Odehnal, Žemlička, Novák (A), Fábry (A), Skuratov, Poláček, Netušil, Žmola, Křišťan.
    Trenér: František Ptáček

    HC Slavia Praha: Vavřena (Vedral) – Kříženecký, M. Tichý, Málek (A), Hubinka, Švec, Kubánek, Ciolek – Curran, Nemes, Havlíček, J. Tichý, Chludil, Filip, Hlavička, Skalský, Tomas (A), Vosmík (C)
    Trenér: Ladislav Slížek

    Rozhodčí: Čáp – Beneš, Horažďovský.
     
    Ještě jednou přeji všem hokejovým fandům krásné nedělní odpoledne u sledování rozhodujícího zápasu v osmifinálové sérii mezi Spartou a Slavií. Utkání startuje v holešovické Sportovní hale za necelých třicet minut a vy si mezitím můžete přečíst sestavy obou celků.
     
    Hráči obou týmů jsou připraveni ve středovém kruhu na úvodní vhazování, třetí osmifinálová bitva dvou odvěkých rivalů může odstartovat!
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:10
    Domácí hokejisté vyhráli úvodní vhazování a přesunuli se do útočného pásma. První střela na slávistickou branku z rohu kluziště byla však nepřesná.
     
    00:25
    Sparťané si nerozuměli ve své rozehrávce a rozhodčí píská zakázané uvolnění. Hra se vrátí zpátky před domácího brankáře Michaela Hrabala.
     
    00:30
    První úspěšný zákrok domácího brankáře! Hrabal si počkal na střelu jednoho z hosté z kruhu a přikryl kotouč ve své náruči. Hra je na chvíli přerušena.
     
    00:53
    Bogdan Stepanchuk se prodral až do útočného pásma a sparťané na chvíli okupovali útočnou zónu. Brankář Vavřena však zatím nemusel zasahovat.
     
    01:39
    Domácí hokejisté rychle posílají na ledovou plochu čerstvé síly a uklidňují situaci za svou brankou. Hra má zatím velmi dobrý spád.
     
    01:55
    Andrej Fábry ujížděl s Vašíčkem do přečíslení dva na jednoho, nicméně druhý jmenovaný neudržel brusli na modré čáře. Rozhodčí píská postavení mimo hru.
     
    02:22
    Švec se spolupráci se svým obráncem založili rychlou útočnou akci svého týmu po pravé straně, sparťané se však dobře vrátili a nedovolili soupeři zakončit.
     
    02:58
    Petr Poláček si ještě zpracovával kotouč svou hokejkou v útočném pásmu, ale domácí hokejisté se k dalšímu ohrožení slávistické branky již nedostali.
     
    03:37
    Jakub Málek ustál osobní souboj za svou brankou a Slavia se přesunula do útočného pásma. Hrabal však nemusel zasahovat a hra se otáčí na druhou stranu.
     
    04:02
    První velká možnost na otevření skóre! Fábry se už natahoval po kotouči před soupeřovou brankou, nicméně obránce hostí byl pohotový.
     
    04:54
    Poláček napadal soupeřovu rozehrávku v hloubi útočného pásma, ale hosté i přesto dostali na chvíli do útočného pásma. Sparťanští obránci včas zapracovali.
     
    05:34
    Lukáš Novák za brankou soupeře vybízel své spoluhráče před Vavřenou, sparťanský útočník však svou přihrávku nenasměroval přesně.
     
    06:20
    Jeden z hostujících obránců se včas vrátil a odpálil kotouč zpět do středního pásma. Mezitím oba týmy posílají na ledovou plochu čerstvé síly.
     
    06:50
    Mikuláš Odehnal dostal hodně prostoru na levé straně kluziště a sparťanský útočník svou střelou mířil pouze do připraveného Vavřeny.
     
    07:06
    Na druhé straně kluziště pro změnu Curran nahrával Hlavičkovi a hosté se dostali do dobré šance! Hrabal zneškodnil střelu z mezikruží.
     
    08:22
    Kříženecký nezpracoval kotouč ve středním pásmu a sparťané mohli zaútočit. Fábry však na přihrávku Netušila nedosáhl a kotouč má Slavia.
     
    08:46
    Jeden z hostujících hráčů se natahoval po kotouči v útočném pásmu a Hrabal musel být připravený. Sparťanský brankář vytasil své betony.
     
    09:23
    Albert Skalský založil útočnou akci z obranného pásma, sparťané se vzápětí dožadovali vyloučení jednoho ze slávistických hráčů, nicméně neúspěšně.
     
    09:51
    Poláčkova formace se usadila v útočném pásmu a kombinovala. Obránce Bartoň ještě udržel kotouč v útočné zóně, ale domácí se k zakončení nedostali.
     
    10:35
    Martin Vašíček obkroužil soupeřovu branku a vzápětí hledal svou přihrávkou z rohu kluziště spoluhráče. Talentovaný útočník však nikoho v bílém dresu nenašel.
     
    11:13
    Vojtěch Port si sebral kotouč v útočném pásmu a vyslal nahození od modré čáry. Vavřena měl zakrytý výhled, hosté krušné chvilky před svým brankářem ustáli.
     
    11:39
    Obrovská příležitost na straně domácích! Márton Nemes střílel osamocen v levém kruhu pro vhazování a slávistický útočník prověřil Hrabala.
     
    12:13
    Richard Žemlička měl ke kotouči v útočném pásmu příliš daleko a poslední slávistický obránce dokázal puk poslat až do neutrální zóny. Hra pokračuje dál.
     
    12:36
    Maximilian Curran nabral dobrou rychlost a v situaci tři na dva hosté podnikli další útočný výpad. Hrabal musel být v pozoru, vzápětí se bude vylučovat.
     
    13:25
    Sparťané si za malou chvíli vyzkouší svou první přesilovou hru. Na trestnou lavici usedl Martin Švec (SLA), jenž vyfasoval dvě trestné minuty za hákování.
     
    13:46
    Domácí jsou usazeni v útočném pásmu a kombinují! Netušilova střela z levého kruhu pro vhazování skončila však zablokovaná.
     
    14:02
    Sparta právě vstřelila branku!
    Teď už to však domácím vyšlo a krátce před koncem první třetiny jdou do vedení! Odehnalovu střelu dorazil před brankou nikým nehlídaný JAKUB ŽMOLA. Asistence: Mikuláš Odehnal, Vojtěch Port.
     
    14:23
    Martin Vašíček vyhrál vhazování v útočném pásmu, sparťané se však dlouho v útočném pásmu neohřáli. Domácí mají kotouč v obranném pásmu.
     
    15:03
    Velká příležitost na straně domácích, kteří mají aktuálně více ze hry! Vyraženou střelu chtěl umísit do branky jeden ze sparťanů, Vavřena zasáhl.
     
    15:43
    Alex Kubánek musel přišlápnout v obranném pásmu proti napadajícímu Stepanchukovi a sparťané se dostali do akce. Vavřena však pohotově zasáhl.
     
    16:28
    Petr Křišťan číhal na přihrávku od svého spoluhráče ve středním pásmu, ale sparťanský útočník přihrávku nezpracoval. Sparťané se vzápětí dostávají do akce.
     
    16:48
    Sparta právě vstřelila branku!
    Domácí hokejisté jdou do dvoubrankového vedení! Vašíček přihrál na modrou čáru, kde stál připravený ARKADIY BYAKOV a sparťanský obránce svou střelou od modré čáry propálil Vavřenu podruhé v utkání. Asistence: Martin Vašíček, Andrej Fábry.
     
    17:07
    Daniel Kříženecký schytal tvrdý hit od sparťanského hráče a slávistický obránce se chvílemi obtížně zvedal z ledu. Nyní je vše v pořádku, hra může pokračovat.
     
    17:33
    Martin Švec poslal kotouč podél mantinelu do hloubi hloubi útočného pásma, ale hosté se k další nebezpečné střele už nedostali. Hra pokračuje dál.
     
    17:52
    Stepanchuk založil další rychlou sparťanskou protiakci, ale slávističtí hokejisté byli v obranném pásmu pozorní a posílají kotouč do neutrální zóny.
     
    18:27
    Adam Vosmík se prosmýkl do útočného pásma a svou střelou přes obránce prověřil Hrabalovu lapačku. Sparťanský brankář podržel kotouč ve své výstroji.
     
    18:42
    Už to mohlo být o tři branky! Martin Vašíček zakončoval bekhendem, ale sparťanský útočník nezvedl kotouč dostatečně vysoko nad Vavřenův beton.
     
    19:30
    Poslední minuta první třetiny. Hubinka se dostával ke kotouči v útočném pásmu, poslední sparťanský obránce přišpendlil slávistického hráče na mantinel.
     
    19:49
    Sparta právě vstřelila branku!
    Studená sprcha pro hostující celek! Sparťané se prosazují jedenáct vteřin před koncem první třetiny a jdou do tříbrankového trháku. MIKULÁŠ ODEHNAL svou střelou z osy kluziště prostřelil Vavřenu na bližší tyčku. Bez asistence.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Úvodní třetina je úspěšně za námi a sparťané se v ní prosadili celkem třikrát, zatímco Slavia ani jednou. Skóre utkání otevřel Jakub Žmola a dvě minuty nato skóroval Arkadiy Byakov. Když už se zdálo, že první třetina skončí 2:0 pro domácí, udeřil pár vteřin před koncem první části Mikuláš Odehnal. Sparta vede po úvodní třetině nad svým soupeřem 3:0.
     
    Další třetina začne přibližně v 13.44 hodin.
     
    Hráči obou týmů už krouží po ledové ploše holešovické arény, druhá třetina může odstartovat.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:10
    Martin Vašíček vyhrál vhazování ve středovém kruhu, nicméně sparťané se museli pro kotouč vrátit zpátky do obranného pásma. Vzápětí se bude vylučovat.
     
    20:39
    Slavia měla ponechanou výhodu, nyní je hra přerušena. Na trestnou lavici usedl obránce Arkadiy Byakov (SPA), který vyfasoval dvě minuty za držení.
     
    21:03
    Denis Ciolek kombinoval spolu se svým spoluhráčem na modré čáře, ale sparťanská bránící čtveřice zatím soupeřově tlaku úspěšně odolává.
     
    21:15
    Alex Kubánek vyslal jemné nahození od modré čáry a brankář Hrabal musel vytasit svou lapačku. Sparťanský gólman podržel puk ve výstroji a přerušil hru.
     
    21:59
    Maxmilian Curran se neprobojoval s kotoučem na hokejce přes útočníka Odehnala, který vystavil slávistickému útočníkovi stopku ve středním pásmu.
     
    22:35
    Hosté zkouší střílet ze všech pozic! Daniel Kříženecký vyslal bekhendovou střelu z mezikruží, Hrabal podržel kotouč ve své lapačce a přerušil hru.
     
    23:06
    Sparťané hrají v plném počtu a přesunuli hru na druhý konec kluziště. Alexandr Skuratov vystřelil zápěstím po přejezdu modré čáry, Vavřena zasáhl.
     
    23:33
    Jakub Hašek si sebral kotouč v obranném pásmu v rohu kluziště a uklidnil hru. Sparťané mezitím poslali na ledovou plochu čerstvé síly, hra plyne dál.
     
    24:13
    Hrabal pomohl svou hokejkou svým spoluhráčům s rozehrávkou, nicméně Slavia vysunula své napadání. I přesto se sparťané dostali do středního pásma.
     
    24:53
    Curran našel svou přesnou přihrávkou na modré čáře Kubánka, jehož střelu vyrazil Hrabal pouze před sebe. Kotouč vzápětí skončil na slávistické střídačce.
     
    25:18
    Skalský se obtočil s kotoučem na hokejce a hledal své spoluhráče. Sparťanští obránci byli včas připraveni a odrazili případné nebezpečí ze strany hostí.
     
    25:42
    Curran se přes posledního obránce domácích neprotlačil a sparťané vzápětí posílají kotouč do středního pásma. Hra se přelévá ze strany na stranu.
     
    26:25
    František Netušil se ještě snažil získat kotouč na útočné modré čáry, což se mu ale nepodařilo a sparťanský mladík míří na střídačku. Hra pokračuje dál.
     
    26:55
    Alexandr Skuratov pomohl svým obráncům v činnosti před Hrabalem a sparťané podnikli útočný výpad. Slavia však byla na obranné modré čáře pozorná.
     
    27:54
    Velká příležitost na straně hostí! Maxmilian Curran vyslal střelu z mezikruží a Hrabal musel likvidovat nebezpečný pokus ze strany hostí.
     
    28:13
    Slavia byla znovu usazena v útočném pásmu! Curran aktivně hledal svého obránce na modré čáře a jeden z hostujících beků prověřil Hrabalovu pozornost.
     
    28:23
    Denis Hlavička ještě bojoval o kotouč v útočném pásmu, ale sparťané dostali puk do středního pásma. Slavia v posledních minutách zvýšila svou aktivitu.
     
    28:53
    Hosté se dožadovali vyloučení, nicméně na trestnou lavici půjde jeden ze slávistických hráčů. Sudí vykazují Martina Švece (SLA), tentokrát za sekání.
     
    29:10
    Sparťané se na chvíli usadili v útočném pásmu a krátce nato hosté posílají kotouč až na druhou stranu k Hrabalovi. Domácí musí začít novou akci.
     
    29:43
    Jakub Žmola byl zaparkovaný v prostoru před brankou, ale sparťanský útočník se k zakončení nedostal. Sparťané pokračují ve svém tlaku.
     
    30:02
    Mikuláš Odehnal měl dostatek času na střelu a sparťanský útočník svým pokusem z pravého kruhu prověřil Vavřenovu pozornost.
     
    30:19
    Tomáš Bartoň musel couvat s kotoučem až do obranného pásma a sparťané založili útok podél mantinelu. Vavřena spolu s obránci odolává.
     
    30:56
    Hosté hrají v plném počtu hráčů na ledové ploše, sparťané svou početní výhodu nezužitkovali. Mezitím Hašek musel couvat proti slávistickému útoku.
     
    31:43
    Richard Žemlička číhal připravený před brankou, ale kotouč se k němu nedostal. Vavřena nakonec nemusel zasahovat, oba celky vzápětí střídají.
     
    32:20
    Další velká možnost pro hosty! Odehnalovu rychlou střelu z křídla přes obránce Kubánka zastavil zadní mantinel.
     
    32:44
    Jeden ze slávistických hráčů zůstal ležet na ledě v útočném pásmu a dlouho se zvedal z ledu. Byl to zřejmě obránce Švec, který je už nyní v pořádku.
     
    32:58
    Martin Vašíček spěchal za kotoučem do útočného pásma, ale obránce Ciolek měl k puku blíže a dokázal vzápětí dostat hru do středního pásma.
     
    33:53
    Poláčkovi vystavil stopku ve středním pásmu jeden z hostí, nicméně kotouč do útočného pásma poslal Vašíček. Sparťané zatím své vedení pečlivě brání.
     
    34:12
    Málkovu střelu od modré čáry vyrazil brankář Hrabal před sebe a vzápětí jeden z hostujících hráčů dorážel kotouč na brankovišti. Neúspěšně.
     
    34:33
    Slavia bude hrát za malou chvíli klasickou přesilovou hru. Na trestnou lavici usedl obránce Jakub Hašek (SPA), který vyfasoval dvě minuty za držení.
     
    34:56
    Ciolek udržel kotouč na modré čáře a vzápětí jeho nebezpečnou střelu zastavil úspěšným blokem clonící Žmola. Sparťané tlaku odolávají.
     
    35:12
    Nemes vystřelil z pravého kruhu pro vhazování a slávistický útočník svou střelou pouze našel připravené betony brankáře Hrabala.
     
    36:02
    Velká šance také na druhé straně! Poláček ujel ve vlastním oslabení do samostatného úniku, který však zakončil pouze svou střelou do Vavřenových betonů.
     
    36:36
    Matyáš Tichý v závěru slávistické přesilovky vyslal svižný pokus od modré čáry, ale střela hostujícího obránce nebyla přesná. Sparta hraje v plném počtu.
     
    37:11
    Andrej Fábry se hrnul do útočného pásma a následně jeden z domácích hráčů zůstal ležet na ledové ploše. Vše je v pořádku, hra pokračuje ve středním pásmu.
     
    37:23
    Fábry se snažil zrušit signalizované zakázané uvolnění, nicméně jeden z hostujících hráčů měl ke kotouči o pár kroků blíže. Hra je tedy přerušena.
     
    37:51
    Vosmík bojoval spolu se svými spoluhráči o kotouč v rohu kluziště, ale sparťané byli u mantinelu úspěšnější a dostali puk do neutrální zóny.
     
    38:11
    Curran tečoval letící kotouč směrem do útočného pásma, kde však hosté dlouho nezůstali. Sparťané otočili hru na druhou stranu a Vavřena musel být v pozoru.
     
    38:43
    Skuratov zpracoval riskantní přihrávku přes osu kluziště a sparťané se ještě dostali do útočného pásma. Kříženecký se svými spoluhráči dopravil puk do bezpečí.
     
    39:45
    Fábry čekal na přihrávku od svého spoluhráče, ale talentovaný útočník svou hokejkou na kotouč nedosáhl. Slavia si bere puk a míří di útočného pásma.
     
    39:59
    V poslední vteřině druhé části nebezpečně střílel od modré čáry obránce Matyáš Tichý, který však pouze otestoval Hrabalovu lapačku. Ještě jedno vhazování.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Prostřední třetina je rovněž minulostí a oproti první části jsme gól neviděli. Hosté se snažili s výsledkem ještě něco udělat, ale sparťané jsou zatím v obranném pásmu pečliví a nedovolili soupeři skórovat. I proto domácí stále vedou 3:0.
     
    Další třetina začne přibližně v 14.30 hodin.
     
    Hráči jsou zpátky na ledové ploše, třetí třetina startuje za několik okamžiků.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:10
    Martin Vašíček znovu úspěšnější na vhazování ve středovém kruhu. Sparťané se přesunuli do útočného pásma, Vavřena však nemusel zasahovat.
     
    40:42
    Slavia právě vstřelila branku!
    Hosté se konečně dočkali vstřelené branky a krátce po startu třetí třetiny snižují na rozdíl jedné branky. MAXMILIAN CURRAN se před brankou zorientoval nejlépe a dopravil kotouč do sítě. Asistence: Radek Tomas, Denis Hlavička.
     
    41:13
    Slavia je znovu v útočném pásmu a jeden ze slávistických hráčů se pokoušel prostřelit Hrabala z mezikruží. Sparťanský gólman včas zasáhl.
     
    42:04
    Vojtěch Port napadal rozehrávku soupeře v obranném pásmu a sparťané si nakonec vynutili vhazování v útočném pásmu. Vavřena raději přerušil hru.
     
    42:15
    Vašíček byl úspěšný na vhazování, ale obránce Marton měl střelu přes ruku a sparťanský obránce jen poslal kotouč zpátky do hloubi útočného pásma.
     
    42:43
    Fábry spolu se svými spoluhráči ještě zdrželi slávistickou rozehrávku a nyní se hosté konečně vymanili ze sparťanského tlaku. Hraje se nahoru dolů.
     
    43:27
    Mikuláš Odehnal se tlačil do zakončení v útočném pásmu, ale poslední obránce hostí včas zapracoval a dostal kotouč do bezpečí. Hra pokračuje dál.
     
    44:08
    František Netušil si chtěl obhodit bránícího protihráče, ale neúspěšně. Slavia dostává kotouč alespoň do středního pásma a oba týmy střídají.
     
    44:42
    Po osobním souboji u mantinelu rozhodčí vykazují hru z útočného pásma domácích do neutrální zóny. Vhazovat se bude ve středním pásmu, blíže k brance Slavie.
     
    44:54
    Hosté se znovu dostali do dobré akce a Hrabal musel být v pozoru! Curran chtěl ještě dorážet kotouč v prostoru před brankou, hra je přerušena.
     
    45:06
    Bogdan Stepanchuk byl u kotouče v útočném pásmu později a rozhodčí píská zakázané uvolnění domácích. Vhazovat se bude po pravici brankáře Hrabala.
     
    45:18
    Martin Švec se dostával s kotoučem na hokejce do dobré střelecké pozice, ale jeden z bránících hráčů Sparty odvedl dobrou práci.
     
    45:39
    Martin Vašíček v rychlé situaci dva na jednoho se dostal do dobré šance a Vavřena musel zasahovat! Slavia i nadále prohrává pouze o dvě branky.
     
    45:56
    Emoce na ledové ploše vzplály a rozhodčí budou vylučovat! Za hosty jde pykat na trestnou lavici Martin Švec (SLA) a za domácí tým Andrej Fábry (SPA).
     
    46:23
    Hra pokračuje v pěti hráčích na obou stranách. Hrabal musel předvést další úspěšný zákrok proti střele jednoho z hostí. Hra je znovu malou chvíli přerušena.
     
    46:35
    Nikolas Filip byl úspěšnější na vhazování ve středním pásmu a hosté se přesunuli na druhý konec kluziště. Sparťané byli úspěšnější a vyváží kotouč do bezpečí.
     
    47:13
    Netušil si klepl hokejkou o led o přihrávku a sparťané zaútočili. Vavřena měl zakrytý výhled, i přesto však slávistický brankář zasáhl a udržel naděje pro svůj tým.
     
    47:58
    Alex Kubánek udržel kotouč na modré čáře a hosté ještě zaútočili. Sparťanská pětice však tlak ze strany soupeře úspěšně odrazila, hra pokračuje dál.
     
    48:32
    Velká příležitost pro domácí! Po chybě hostů v obraně dostal přihrávku před branku Bogdan Stepanchuk, který z dobré pozice nastřelil jen Vavřenu.
     
    49:22
    Jakub Žmola vystřelil z dobré pozice na levém kruhu pro vhazování, ale Vavřena svou branku uhájil. Sparťané našetřili další vteřiny v útočném pásmu.
     
    49:58
    Kubánek udržel hru v útočném pásmu a Slavia zahrozila. Hrabal mohl zůstat ve svém brankovišti v klidu, hosté se k dalšímu ohrožení branky nakonec nedostali.
     
    50:34
    Vašíček se dostal do střelecké pozice v útočném pásmu a z rohu kluziště vyslal jemný pokus na slávistického brankáře. Vavřena byl znovu pozorný.
     
    50:50
    Žemličkova formace ještě udržela hru v útočném pásmu a Vavřena musel po střele od mantinelu zasahovat. Hostující brankář vyrazil kotouč svými betony.
     
    51:28
    Vosmík ještě bojoval o kotouč v osobním souboji u mantinelu, ale sparťané byli připravení a dostali kotouč do bezpečí. Oba týmy posílají na led čerstvé síly.
     
    52:08
    Mohlo být zřejmě definitivně rozhodnuto! Mikuláš Odehnal střílel z osy kluziště a sparťanský útočník svou střelou trefil jen Vavřenu.
     
    52:36
    Bude vylučovat znovu na sparťanské straně. Obránce Tomáš Bartoň (SPA) vyfasoval dvě trestné minuty za podrážení a už sedí na trestné lavici.
     
    52:48
    Obránce Denis Ciolek vyslal velmi bezpečnou ránu od modré čáry a brankář Hrabal musel zasahovat. Slavia je usazena v útočném pásmu a kombinuje.
     
    53:13
    Jeden z hostujících hráčů zkusil překvapit Hrabala z ostrého úhlu střelou na bližší tyčku, leč neúspěšně. Sparťané se zatím brání velmi úspěšně.
     
    54:08
    Martin Švec nabil na modré čáře Kříženeckému, jehož prudká střela byla zablokovaná. Sparťané vzápětí dostávají kotouč na druhý konec kluziště.
     
    54:45
    Sparťané hrají v plném počtu hráčů na ledě a mohou se zase více soustředit na útok. Mezitím hosté ještě chvíli okupovali útočné pásmo, Hrabal nemusel zasahovat.
     
    55:11
    Port se tlačil z pozice obránce do zakončení z pravé strany kluziště a zkusil překvapit Vavřenu. Slávistický brankář si kotouč pohlídal, hra pokračuje dál.
     
    55:36
    Sparta právě vstřelila branku!
    Sparťané vedou znovu o tři branky! MARTIN VAŠÍČEK byl před brankou nehlídaný a sparťanský útočník zvedl kotouč pod horní tyčku. Domácí hokejisté jdou do tříbrankového vedení a tohle bude mít Slavia už hodně těžké. Asistence: Arkadiy Byakov.
     
    56:08
    Slavia ovšem nic nevzdává a nadále útočí. Jeden z hostujících hráčů se prosmýkl do akce po levé straně kluziště, sparťané však byli připravení.
     
    56:53
    Petr Křišťan hledal svou přihrávkou obránce Martona, který si udělal výlet do útočného pásma, ale druhý jmenovaný na kotouč nedosáhl.
     
    57:05
    Sparťané vyhráli vhazování v útočném pásmu a okamžitě vyslali další nebezpečný střelecký pokus na slávistickou branku. Vavřena přerušuje hru.
     
    57:15
    Žemlička se dobře vrátil do svého obranného pásma a zamezil případnému protiútoku ze strany hostí. Slavia má k dispozici ještě necelé tři minuty.
     
    58:02
    Poslední dvě minuty třetí třetiny! Hašek si bere kotouč v obranném pásmu a uklidňuje hru. Mezitím oba týmy dostřídaly své hráče na ledové ploše.
     
    58:44
    Bogdan Stepanchuk chtěl dorážet kotouč po střele jednoho ze svých spoluhráčů, ale hostující obránci včas odpálili kotouč do bezpečí.
     
    59:30
    Švecova střela od modré čáry byla velmi prudká, ale Hrabal nemusel zasahovat. Slávisté ještě zkouší zahrozit v útočném pásmu, ale o vítězi je rozhodnuto.
     
    Konec zápasu.
     
    Máme dobojováno! Sparťané si i přes inkasovanou branku z hokejky Maxmiliana Currana ve třetí třetině pohlídali své vedení, když sparťanské vítězství potvrdil Martin Vašíček. Sparťané poráží Slavii v tomto utkání 4:1 a celkově v osmifinálové sérii 2:1 na zápasy.
     
    To je z mé strany pro dnešek definitivně vše, děkuji všem za pozornost u dalších online textových přenosů se budu těšit. Na počtenou! (15:06:53)

    Petr Pavlík

    Branky a nahrávky: 15. Žmola (Odehnal, Port), 17. Byakov (Vašíček, Fábry), 20. Odehnal, 56. Vašíček (Byakov) – 41. Curran (Tomas, Hlavička)


    HC Sparta Praha: Hrabal (Přikryl) – Hašek, Marton, Bartoň (C), Byakov, Janský, Port – Stepanchuk, Vašíček, Odehnal, Žemlička, Novák (A), Fábry (A), Skuratov, Poláček, Netušil, Žmola, Křišťan.
    Trenér: František Ptáček

    HC Slavia Praha: Vavřena (Vedral) – Kříženecký, M. Tichý, Málek (A), Hubinka, Švec, Kubánek, Ciolek – Curran, Nemes, Havlíček, J. Tichý, Chludil, Filip, Hlavička, Skalský, Tomas (A), Vosmík (C)
    Trenér: Ladislav Slížek

    Rozhodčí: Čáp – Beneš, Horažďovský
    Sparta 2 1 Slavia
    #1 Středa 09.03.2022 • 18:00
    Sparta - Slavia 5:3
    #2 Pátek 11.03.2022 • 17:45
    Slavia - Sparta 3:1
    #3 Neděle 13.03.2022 • 13:00
    Sparta - Slavia 4:1
    bahis siteleri