Boston – Ottawa 2:3 (kon.) | Buffalo – St. Louis 2:6 (kon.) | Tampa – Anaheim 4:3 (po pr.)
Pittsburgh – NY Islanders 6:3 (kon.) | Carolina – Detroit 0:3 (kon.) | Toronto – Washington 7:3 (kon.)
Nashville – Edmonton 0:4 (kon.) | Dallas – Minnesota 2:3 (po pr.) | Chicago – San Jose 5:4 (1:0 po s.n.)
Colorado – New Jersey 3:1 (kon.) | Calgary – Vegas 1:6 (kon.) | Vancouver – Arizona 7:1 (kon.)
konec
Carolina Hurricanes
0:3 (0:0, 0:1, 0:2)
Detroit Red Wings
Pátek 15.04.2022, 01:00 • PNC Arena, Raleigh • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 01:00.
     
    Úvodní sestavy:

    Carolina Hurricanes: F. Andersen (Raanta) – A. DeAngelo, Slavin (A), Pesce, Skjei, Bear, Cole – Jarvis, Aho, A. Svečnikov – T. Teräväinen, Trocheck, Domi – Fast, J. Staal (C), Niederreiter – M. Nečas, Kotkaniemi, Martinook (A).
    Trenér: Rod Brind'Amour

    Detroit Red Wings: Greiss (Nedeljkovic) – Seider, DeKeyser (A), Hronek, M. Staal (A), G. Lindström, Walman – L. Raymond, Dylan Larkin (C), Bertuzzi – Zadina, P. Suter, J. Vrána – M. Rasmussen, Veleno, Sundqvist – Gagner, Stephens, Erne.
    Trenér: Jeff Blashill.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:18
    Aho byl na úvodním vhazováním úspěšnější a Carolina může založit první útočnou akci.
     
    01:01
    Svechnikov se natlačil do útočného pásma a s pukem si zajel za branku Nedeljkovice. Tam zasekl, předal kotouč na modrou čáru a Pesce vyslal tvrdou ránu příklepem. Americký gólman byl připraven a schoval jej ve své výstroji.
     
    01:19
    Trocheck vyhrál buly v útočném pásmu a hned po něm se do kotouče opřel Jacob Slavin. Jeho rána byla ztečována mimo tři tyče.
     
    01:55
    Canes vyslali do hry čtvrtou formaci, kde se nachází i český zástupce Martin Nečas. Opět jsme toho ale ze hry moc neviděli, krátce po buly vyzkoušel své štěstí Kotkaniemi, ale ani on nepředstavoval pro Nedeljkovice výraznější nebezpečí.
     
    02:14
    Domácí zatím jasně diktují tempo hry a nešetří ani se střelami. Od modré čáry teď napřáhl obránce Ian Cole.
     
    02:46
    Červená křídla se zatím do hry dostávají dosti zřídka. Nyní, když byli chvíli u puku tak rozhodčí píská zakázané uvolnění. Hra se vrací před Nedeljkovice.
     
    03:35
    První střelu na bránu z pohledu hostů se snažil vyslat Staal, který dostal nabito na vrchol levého kruhu pro vhazování. Jeho mířidla však nebyla přesně seřízena.
     
    03:59
    Filip Hronek se snažil obtočit okolo branky a překvapit Raantu, ale to se mu nepodařilo. Finský maskovaný muž jeho záměr vystihl.
     
    04:41
    Pěkná kombinace Canes a hned z toho byla i solidní šance. Trocheck předával do mezikruží na Teravainena, ale ten trefil pouze výstroj Nedeljkovice.
     
    05:13
    Martin Nečas zavezl puk do pásma po levé straně kluziště, ale chyběla mu podpora od spoluhráčů.
     
    05:39
    Adam Erne vyslal projektil z levé strany, ale trefil pouze hokejku jednoho z bránících hráčů. Canes otáčejí hru.
     
    06:13
    Další šance pro domácí tým! Svechnikov se proháčkoval až do zakončení a i když dokázal Nedeljkovic zasáhnout, puk odrazil přesně na hůl Sebastiana Aha. Americký brankář však dokázal zasáhnout i na podruhé a podržel svůj tým.
     
    07:03
    Z bezprostřední blízkosti to teď zkoušel Vincent Trocheck, ale nepodařilo se mu kotouč ideálně zvednout.
     
    08:37
    Hurricanes zatím potvrzují roli favorita a tvrdí muziku. V první polovině první dvacetiminutovky si vypracovali několik nadějných šancí, skóre však zůstává stále nerozhodné.
     
    08:54
    Útočné snažení domácího týmu zastavuje hvizd rozhodčího – postavení mimo hru.
     
    09:55
    Filip Hronek dostal puk kousek za modrou čarou a okamžitě se pokoušel překvapit Anttiho Raantu, avšak nezamířil přesně, jeho střela se zastavila na zadním mantinelu
     
    10:39
    V posledních sekundách vidíme rychlý hokej nahoru – dolů. Red Wings začínají vystrkovat růžky a častěji se tlačí kupředu. Na vážnější ohrožení branky Raanty to zatím nestačí, hosté na něj vystřelili pouze třikrát.
     
    11:14
    Jakub Vrána vyzkoušel pozornost Raanty, ale ten zatím odolává. Puk dokázal vytěsnit do rohu kluziště.
     
    12:24
    Vyloučení v týmu Detroit Red Wings (Jakub Vrána – 2 min., podrážení).
     
    12:42
    DeAngelova přihávka neměla přesné parametry a Canes musí opustit útočné pásmo. Následný vstup do pásma zastavuje hvizd rozhodčího – offside.
     
    13:35
    Red Wings se zatím velmi dobře brání. Nyní dokázali dvakrát vyhodit kotouč až za branku Raanty a do konce početní nevýhody zbývá necelá minuta.
     
    13:58
    Bertuzzi využil chyby domácích obránců a ve vlastním oslabení unikal sám na brankáře Raantu. Ten jeho bekhendovou kličku dokázal vystihnout a vyrazil puk do rohu kluziště.
     
    14:16
    Teď už ale Canes rozestavili své přesilovkové komando. Na pravý kruh dostal nabito Teuvo Teravainen, ale Nedeljkovic jeho ránu moc dobře viděl a schoval puk ve své výstroji.
     
    14:34
    Detroit je v plném počtu.
     
    15:13
    Nejprve se snažil Jesper Fast tečovat Bearovo nahození od modré čáry a záhy se dostával i k dorážce, když se snažil zasunout puk za beton Nedeljkovice. Americký brankář teď dokázal svůj tým opět podržet a připisuje si další úspěšné zákroky. V první části se rozhodně nenudí.
     
    15:55
    Z pravého kruhu napřáhl kapitán domácího týmu Jordan Staal, ale i proti jeho pokusu Nedeljkovic obstál. Svůj bývalý tým, který jej do Detroitu vyměnil, zatím vydatně trápí.
     
    16:34
    Trocheck ujeli s Teravainenem do přečíslení dva na jednoho a právě druhý jmenovaný dostal možnost vystřelit z prostoru mezi kruhy. Byl ale dostoupen dvěma bránícími hráči, kteří mu situace značně ztížili.
     
    17:06
    Po delší době aktivita i na druhé straně, Raymond se snažil zamířit mezi tři tyče, ale puk skončil ve výstroji clonícího obránce Skjeie.
     
    18:38
    Nestárnoucí kapitán Jordan Staal opět ukázal něco ze svých schopností. Na pravé straně útočného pásma si přebral kotouč, posunul si a snažil se jej protlačit k bližší tyči. Nedeljkovic zůstal pozorný a prostor si pohlídal.
     
    19:01
    Probíhá poslední minuta hry v první třetině.
     
    19:36
    Z ostrého úhlu to zkoušel Dylan Larkin, ale Raanta dokázal zasáhnout. Útočné snažení hostů poté zmařil offside.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    První třetina je za námi a za dvacet minut hry zatím fanoušci v PNC Areně neviděli jedinou branku. Nutno ale podotknout, domácí zatím potvrzují roli favorita a jsou značně aktivnější. Jejich bývalý brankář Alex Nedeljkovic však dokázal všechny střelecké pokusy Canes pokrýt a že jich nebylo zrovna málo.
     
    Statistiky po 1. třetině

    Střely na branku: 11 – 4
    Zblokované střely: 3 – 6
    Trestné minuty: 0 – 2
    Využití: 0/1 – 0/0
    Vyhraná vhazování: 8 – 9
     
    Druhá třetina začne přibližně v 01:58.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:19
    Buly bylo vhozeno, úspěšnější na něm byl Suter a společně s jeho kumpány tak ihned míří do útočného pásma.
     
    20:35
    Moritz Seider na nic neváhal a vyslal projektil od modré čáry, Raanta vyráží.
     
    21:03
    K ráně z vrcholu pravého kruhu pro vhazování se dostal Rasmussen, ale trefil pouze zadní mantinel. Red Wings nastupují do druhé části hry s velkým nasazením.
     
    21:35
    Svechnikov ukázal svou šikovnost a ve středním pásmu se Rasmussena zbavil efektní stahovačkou. Krátce na to ale upadl a o kotouč přišel.
     
    22:07
    Trocheck získal puk u levého mantinelu a okamžitě vystřelil. Puk skončil mimo hrací plochu, vhazovat se bude před pracovištěm Nedeljkovice.
     
    22:37
    Nečas dostal přihrávku od Beara a mohl postupovat do útočného pásma, ale puk se mu zamotal mezi bruslemi. Wings otáčejí hru.
     
    23:33
    Jordan Staal se objevil ve skvělé příležitosti, když se na jeho hokejku dostal odražený kotouč a Nedeljkovic ležel téměř bezmocný na ledové ploše. Na poslední chvíli se ale dokázal vzchopit a i po dorážce zasáhl.
     
    24:48
    Jarvis servíroval puk zpoza branky do mezikruží, kde si najížděl Sebastian Aho, ale v tutovce trefil pouze připraveného Alexe Nedeljkovice.
     
    24:48
    Hráči reklamují nerovnost v útočném pásmu Caroliny, konkrétně u levého mantinelu. Pauza po přerušení hry se nám tak trochu protáhne.
     
    25:13
    DeAngelo okamžitě po vhazování nahazoval puk od modré čáry a puk se zastavil v hloučku clonících těl, kde se vydatně bojovalo o kotouč. Red Wings se nakonec puku zmocnili a míří kupředu.
     
    25:42
    Jarvis se společně s Ahem hnali do přečíslení, ale přihrávka na mladého prospekta byla tečována jednou z hokejek dojíždějících hráčů, ke střele tak vůbec nedošlo.
     
    26:15
    Ethan Bear dostal puk kousek za modrou čarou, popojel si s ním dopředu a vyslal střelu švihem. Nedeljkovic vytáhl brilantní zákrok lapačkou!
     
    27:04
    A ještě jednou to zkoušel Bear. Nedeljkovic byl opět úspěšný, tentokrát ukryl kotouč ve své výstroji a následuje krátká komerční přestávka.
     
    27:04
    Vyloučení v týmu Carolina Hurricanes (Martin Nečas – 2 min., hrubost).
    Vyloučení v týmu Detroit Red Wings (Filip Hronek – 2 min., hrubost).
     
    27:20
    Po pošťuchování Čechů v brankovišti uvidíme hru čtyři na čtyři. Volné místo na ledové ploše nám dost možná přinese ještě více akce, než jsme zatím viděli.
     
    27:48
    Po krátkém pobytu Canes v pásmu se kupředu vydal Bertuzzi. Ten zavezl za branku a přihrál zpět na modrou čáru, kde hostující obránci kombinují a přemýšlí, co dál.
     
    28:12
    Po jedné z nepřesných přihrávek se do samostatného úniku dostal Sebastian Aho, ale v bezprostřední blízkosti netrefil prostor tří tyčí.
     
    28:48
    Jarvis si teď dovolil hodně, s pukem se vydal vstříc dvěma bránícím hráčům, kteří ho záhy odzbrojili.
     
    29:04
    Oba týmy jsou v plném počtu.
     
    29:41
    Brett Pesce to zkoušel od modré čáry, ale prostor tři tyčí výrazně přestřelil. Puk se ale dostal na hůl Jordana Staala, který byl uprostřed levého kruhu pro vhazování v daleko výhodnější pozici. Ani on ale cíl netrefil.
     
    29:59
    A pohrození i na druhé straně, Jakub Vrána nabral rychlost na levé straně kluziště a tlačil se do zakončení. Jeho střelu na bližší tyč dokázal Raanta úspěšně zneškodnit.
     
    30:28
    Počet šancí na straně domácího týmu se stále zvyšuje, stále jsme ale neviděli ani jednu branku. Lví podíl na tom má Alex Nedeljkovic, který má na svém kontě již 18 úspěšných zákroků.
     
    31:06
    Přihrávka Beara na modré čáře nebyla přesná a kotouče se zmocnili hráči Red Wings. Lindstrom ale nikam nespěchal, vrátil se za svou branku a počká, až jeho spoluhráči vystřídají.
     
    32:09
    Filip Hronek si teď zahrál na útočníka, když dostal ideální přihrávku na střed kluziště. Z prostoru mezi kruhy vyslal střelu mezi betony Raanty, a ten je na poslední chvíli stihl stlačit k sobě. Po delší šance tak přišlo nebezpečí i na druhé straně.
     
    32:25
    Ostřelování branky Detroitu pokračuje. Od modré nahazoval Ian Cole a k dorážkám se tlačil Vincent Trocheck. Branka hostů byla poté vychýlena ze svého postavení a tak se hra přerušuje.
     
    32:56
    Trocheck společně s Teravainenem rozjeli protiútok, po kterém se druhý jmenovaný dostal ke střele z mezikruží, ale na svého bývalého parťáka Nedeljkovice byl i on krátký.
     
    33:18
    Tlak Canes se i nadále zvyšuje, americký gólman ve službách Detroitu musí vytahovat jeden zákrok za druhým. Ukazatel ukazuje již 23 střel Hurricanes.
     
    33:45
    Niederreiter dostal ideální přihrávku na pravý kruh pro vhazování, po které okamžitě z první vypálil. Nedeljkovic se stihl rychle přesunout a vyrazit puk do rohu kluziště.
     
    34:01
    Aho mohl dorážet puk do prázdné branky, ale v cestě mu stála brusle bránícího hráče! Následný pokus DeAngela od modré čáry Nedeljkovic dokázal zkrotit a hra se přerušuje.
     
    34:28
    Po mocném nátlaku puk opouští obranné pásmo Detroitu, Hosté se vydali kupředu, ale kousek za modrou čarou o kotouč přišli.
     
    34:56
    Ian Cole vyslal ránu od modré čáry, kterou sice netrefil cíl, ašak Lindstrom vyhodil puk přes všechny čáry. Rozhodčí píská zakázané uvolnění, vhazovat se bude levici Nedeljkovice.
     
    35:22
    Od modré napřáhl Tony DeAngelo, Nedeljkovic bez problému vyráží a jeho spoluhráči připravují protiútok.
     
    36:03
    Poměrně neviditelná je dnes čtvrtá formace Caroliny, kde je i český zástupce Martin Nečas. Do velkých šancí se prakticky nedostávají a když jsou na ledě, není z toho velké nebezpečí pro zadní řady Detroitu.
     
    36:40
    Moritz Seider dostal přihrávku kousek za modrou čáru, zamířil a vyslal střelu švihem do horní části branky. Nyní se vytáhl i Antti Raanta, který po většinu času zatím moc práce nemá. Máchl totiž lapačkou a puk si našel.
     
    37:16
    Adam Erne ukázal divákům v PNC Areně své rychlé nohy, přebruslil domácí obranu, ale na zakončení byl v příliš ostrém úhlu. Puk proto poslal přímo do betonu finského brankáře.
     
    37:28
    Stephens se však chopil puku za brankou, obtočil se kolem ní a snažil se jej zasunout za betony přesunujícího se Raanty! Ten to stihl opravdu na poslední chvíli.
     
    37:47
    Vyloučení v týmu Carolina Hurricanes (Brett Pesce – 2 min., podrážení).
     
    38:18
    Na úvod prvního oslabení Canes se domácí osvobozují vyhozením přes všechny čáry.
     
    38:38
    Detroitu se nedaří udržet v pásmu, nepodařilo se to ani po průniku Filipa Hronka. Domácí již počtvrté vyhodili kotouč a tuto početní nevýhodu zatím zvládají skutečně skvěle.
     
    39:01
    Probíhá poslední minuta hry ve druhé třetině.
     
    39:24
    Další vyhození, domácí za chvíli budou v plném počtu.
     
    39:48
    Detroit právě vstřelil branku!
    Na první gól jsme museli čekat opravdu dlouho a nakonec se prosazuje ten tým, který po většinu zápasu tahal za kratší konec! Dylan Larkin našel mezi kruhy volného MORITZE SEIDERA, který přízemní střelou mezi betony překonal finského brankáře. Asistence: Dylan Larkin, Tyler Bertuzzi.
    39:48 Moritz SEIDER - 0:1
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Carolina je po celý zápas lepším týmem na ledové ploše, každou chvíli se dostávají do nebezpečných situací, ale všechno zatím ztroskotává na bezchybném Alexi Nedeljkovicovi, tedy bývalém brankáři Hurricanes. Detroit se k moc šancím nedostal, ta největší přišla až v samém závěru. Larkin totiž po skončené přesilové hře našel mezi kruhy volného Moritze Seidera, který překonal Raantu mezi betony. Po čtyřiceti minutách hry tak Detroit vede nad domácí Carolinou 1:0.
     
    Statistiky po 2. třetině

    Střely na branku: 29 – 14
    Zblokované střely: 5 – 7
    Trestné minuty: 4 – 4
    Využití: 0/2 – 0/2
    Vyhraná vhazování: 23 – 19
     
    Třetí třetina začne přibližně v 03:03.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:09
    Poslední část základní hrací doby je tady, domácí sice vyhráli vhazování, avšak puku se záhy zmocnil Larkin.
     
    40:35
    Aho nabral rychlost na levé straně kluziště a nikým nebráněný mohl i vypálit. Nedeljkovic byl dobře postavený a vyrážečkou puk uklidil do rohu.
     
    40:46
    Andrei Svechnikov teď předvedl něco podobného, ani on neuspěl.
     
    41:48
    Sebastian Aho servíroval puk do mezikruží, kde číhal Max Domi, ale ani po jeho ráně se gólová siréna nerozezní. Nedeljkovic je dnes zkrátka nepřekonatelný!
     
    43:01
    Detroit právě vstřelil branku!
    Velká rána pro domácí tým, který z kraje třetí třetiny prohrává už o dvě branky! Stephens poslal z rohu kluziště puk na ADAMA ERNEHO, který bekhendovou střelou překonal Anttiho Raantu. Asistence: Mitchell Stephens.
    43:01 Adam ERNE - 0:2
     
    43:36
    Pesce vyslal od modré čáry střelu, která byla ještě před Nedeljkovicem hned několikrát tečována. Neposedný puk pak proskákal brankovištěm Detroitu, ale naštěstí pro hosty těsně minul vzdálenější tyč.
     
    44:37
    Vyloučení v týmu Detroit Red Wings (Marc Staal – 2 min., hákování).
     
    44:58
    Bear předal na modré čáře puk na Nečase, který okamžitě vyslal tvrdou ránu švihem. Nedeljkovic vyráží do rohu, ale nátlak Canes pokračuje.
     
    45:24
    Další střela Martina Nečase cíl netrefila, ale o dorážku se teď postaral jeho kolega Jarvis.
     
    45:41
    Až nyní přichází vyhození a oba týmy mohou poslat na led své druhé speciální formace.
     
    46:14
    Aho přesunul hru na levou stranu, kde stál Teravainen, jenž okamžitě vypálil. Opět to ale bylo doprostřed branky, kde stál připravený Alex Nedeljkovic.
     
    46:37
    Detroit je v plném počtu.
     
    47:40
    Hráči Caroliny teď střílejí naprosto z jakékoliv pozice, prostě chtějí konečně nějaký puk dopravit do sítě. Z levého kruhu se to nepovedlo Pescemu, aní následně Niederreiterovi.
     
    48:02
    Alex Nedeljkovic čítá již 37 úspěšných zákroků a stále neinkasoval. Jeho siluetu uvidí hráči Caroliny asi i ve snech.
     
    48:17
    Opět akce i na druhé straně, Gagner se po krásné přihrávce dostal za domácí obranu, ale než stihl zakončit tak byl dostoupen dalšími hráči v červených dresech.
     
    48:55
    Martin Nečas vyslal nebezpečný projektil z levé strany, který Nedeljkovic musel vyrazit ramenem! K dorážce z druhé strany se okamžitě dral DeAngelo, ale americký brankář se stačil včas přesunout. Neskutečné!
     
    49:37
    Mocný nátlak pokračuje, Nečasova formace dává o sobě vědět. Hráči Detroitu jen tahají nohy.
     
    50:07
    Vyloučení v týmu Detroit Red Wings (Danny DeKeyser – 2 min., hákování).
     
    50:39
    Krásná akce na jeden dotek po které se ke střele z mezikruží dostal Trocheck, ale nedokázal zamířit přesně. Detroit vyhazuje.
     
    51:06
    Jake Walman ukázal zápal pro hru a u pravého mantinelu dokázal odzbrojit Trochecka, který už měl asi myšlenky o tom, kam bude přihrávat.
     
    51:55
    Filip Hronek si dnes s Martinem Nečasem nedarují vůbec nic. Po pošťuchováním v brankovišti, kdy šli oba na trestnou lavici, teď Hronek bodl Nečase hokejkou do obličeje. Rozhodčí však zůstal ledově klidný, i když šlo o ukázkový faul vysokou holí.
     
    52:07
    Detroit je v plném počtu.
     
    52:28
    Hraje se ve středním pásmu, Canes teď nemohou najít cestu přes dobře postavenou obranu hostů.
     
    53:33
    Detroit právě vstřelil branku!
    Gól z čistého nebe! Filip Zadina si z pravé strany najel na střed útočného pásma a svižnou střelou překonal Raantu pod lapačkou. Detroit vede již o tři branky! Asistence: Filip Hronek.
    53:33 Filip ZADINA - 0:3
     
    54:17
    Carolina se opět hrne kupředu, z dnešního zápasu si chtějí hráči v červených dresech ještě něco odnést. Střela Svechnikova však byla přizvednuta a hra se přerušuje. Následuje komerční přestávka.
     
    54:34
    Nečas vypálil z vrcholu pravého kruhu pro vhazování a k dorážce se tlačil ještě Martinook. Nedeljkovic měl přehled a puk si i přes dotírající soupeře našel.
     
    54:54
    Martinook to zkusil z otočky, ale opět našel jenom připraveného Nedeljkovice. Dokáže Američana někdo dnes překonat?
     
    55:39
    Veleno se obtočil okolo branky a snažil se překonat přesunujícího se Raantu, ten se ale napálit nenechal. Beton totiž nechal přilepený u své tyčky.
     
    56:15
    Čas se krátí a Canes stále nemohou najít cestu, kudy skórovat. Poslední sekundy se navíc hraje před brankou Raanty, což pro domácí není zrovna ideální situace.
     
    57:37
    Zběsilé tempo třetí třetiny úplně opadlo, Carolina se trápí v kombinaci a Detroit hraje zkrátka to, co musí. Nic zajímavého se na ledové ploše aktuálně neděje.
     
    57:58
    Svechnikov se teď doslal ke střele z bezprostřední blízkosti, ale napálil pouze připravený beton Nedeljkovice.
     
    58:15
    Nedeljkovic se teď musel urychleně přesouvat na druhou stranu, i tak ale dokázal zneškodnit další pokus Martina Nečase.
     
    58:28
    Max Domi si potáhl puk od modré čáry a zvolil tvrdou ránu golfákem. Hádejte, jak to dopadlo. Nedeljkovic připisuje další úspěšný zákrok, celkově 44. zákrok v tomto utkání.
     
    58:40
    Detroit vyhazuje na zakázané uvolnění. Tohle je šance pro domácí, aby se usadili v pásmu a mohli na led poslat šestého hráče.
     
    59:01
    Probíhá poslední minuta základní hrací doby.
     
    59:09
    Raanta připisuje rutinní zákrok po střele od modré čáry. Vhazovat se bude před jeho pracovištěm.
     
    59:29
    Vincent Trocheck se obtočil okolo branky a poslal puk do velkého varu před Nedeljkovice. Ten dlouho nevěděl, kde se vlastně nachází, ale nakonec jej někdo z jeho spoluhráčů odpálil do středního pásma.
     
    Konec zápasu.
     
    Detroit nakonec dokázal favorizovanou Carolinu porazit a to dokonce i s čistým kontem Alexe Nedeljkovice. Domácí byli od začátku aktivnější, avšak jako první se prosadil Moritz Seider a o pár minut později jej následoval Adam Erne. Pomyslnou pojistku pak přidal Filip Zadina.
     
    Statistické okénko

    Střely na bránu: 46 – 22 | Přesilová hra: 0/3 – 0/1 | Trestné minuty: 4 – 8

    Kdo se postavil do brankoviště?

    Antti Raanta (CAR) – 19 zákroků, 3 OG, úspěšnost 86,4%, odchytal 60:00
    Alex Nedeljkovic (DET) – 46 zákroků, 0 OG, úspěšnost 100%, odchytal 60:00

    Česká a slovenská stopa v utkání

    Filip Zadina (DET) – 1+0, +1 účast, 1 střela na bránu, TM 0, čas na ledě 13:49
    Filip Hronek (DET) – 0+1, +1 účast, 3 střely na bránu, TM 2, čas na ledě 22:08
    Jakub Vrána (DET) – 0+0, +1 účast, 2 střely na bránu, TM 0, čas na ledě 10:26
    Martin Nečas (CAR) – 0+0, -1 účast, 4 střely na bránu, TM 2, čas na ledě 16:40

    Tři hvězdy utkání

    1. Alex Nedeljkovic (DET) – 100%, 46 zákroků
    2. Moritz Seider (DET) – 1+0
    3. Dylan Larkin (DET) – 0+1
     
    Děkuji vám za pozornost a těším se na vás u dalšího textového přenosu. (03:46:10)

    Libor Novák

    Branky a nahrávky: 40. Seider (Dylan Larkin, Bertuzzi), 44. Erne (Stephens), 54. Zadina (Hronek)


    Carolina Hurricanes: Raanta (F. Andersen) – A. DeAngelo, Slavin (A), Pesce, Skjei, Bear, Cole – Jarvis, Aho, A. Svečnikov – T. Teräväinen, Trocheck, Domi – Fast, J. Staal (C), Niederreiter – M. Nečas, Kotkaniemi, Martinook (A).
    Trenér: Rod Brind'Amour

    Detroit Red Wings: Nedeljkovic (Greiss) – Seider, DeKeyser (A), Hronek, M. Staal (A), G. Lindström, Walman – L. Raymond, Dylan Larkin (C), Bertuzzi – Zadina, P. Suter, J. Vrána – M. Rasmussen, Veleno, Sundqvist – Gagner, Stephens, Erne.
    Trenér: Jeff Blashill
    bahis siteleri