Pardubice B – Teplice B 1:3 (kon.) | Žižkov – Most/Souš 5:0 (kon.) | Zápy – Hr. Králové B 4:2 (kon.)
konec
FK Pardubice B
1:3 (1:1)
FK Teplice B
Neděle 11.09.2022, 10:15 • Stadion Pod Vinicí • Česká fotbalová liga (B) • 6. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 10:15.
     
    V sobotu dopoledne se v rámci ČFL utkají Pardubice B a Teplice B. Souboj dvou rezerv začne na východě Čech v 10:15 a řídit ho bude sudí Zdeněk Štípek.
     
    Pardubice jsou jedním ze čtyř celků, který v nové sezoně ještě nepoznal přemožitele. Tým z města perníku porazil Jablonec B i Přepeře a postupně remizoval se Zápy, Hradcem Králové B a Benešovem. Po pěti zápasech má na kontě devět bodů se skóre 6:3. Pardubický kádr je pro soupeře hodně nečitelný, žádný z jeho hráčů se totiž neprosadil víc než jednou.
    Rozhovor s pardubickým talentem Maxem Jarkovským
     
    I Teplice se z výhry radovaly dvakrát, ale na rozdíl od svého budoucího soka hned třikrát prohrály. Na záporné bilanci severočeského celku mají podíl Brozany, Žižkov a Ústí nad Labem, naopak Velvary i Mladou Boleslav B Teplice porazily. Na kontě tak mají šest bodů při neutrálním skóre 9:9. Na hřišti řádí syn teplické legendy Štěpána Vachouška Tadeáš, jenž v pěti zápasech nastřílel čtyři góly. Trefí se i dnes?
     
    Úvodní sestavy:

    FK Pardubice B: Budinský – Halász, Řehák (K), Chlumecký, Hrnčíř, Jarkovský, Novák, Štichauer, Stýblo, Karch, Lupač.
    Náhradníci: Volšík – Hanč, Pandula, Šimek, Brychnáč, Dostál, Vencl.
    Trenér: František Kovárník.

    FK Teplice B: Němeček – Hora, Ljevakovič (K), Emmer, Procházka, Vachoušek, Tsykalo, Hadinec, Bulmaga, Chaloupek, Švanda.
    Náhradníci: Četverik – Tahrič, Gornický, Beránek, Ladislav Jamrich ml., Lukáš, Köstl.
    Trenér: Ladislav Jamrich st.

    Rozhodčí: Štípek – Černý, Lafek.
     
    Dohromady v obou základních jedenáctkách figuruje pět zahraničních hráčů. Pardubický dres obléknou slovenský gólman Viktor Budinský a americký útočník Paul Joseph Karch Jr., za Teplice si zahrají moldavský talent Vicu Bulmaga, Ukrajinec Yehor Tsykalo a bosenský kapitán Admir Ljevakovič. Na střídačce je navíc připravený jeho krajan Amar Tahrič.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    2
    V opatrném úvodu uvidíme první standardku. Teplický tým ji rozehraje z nějakých pětadvaceti metrů. To by ještě mohlo být na přímé ohrožení branky.
     
    3
    A opravdu, Hadinec balon přeskočil a kdosi za jeho zády to zkusil obstřelem zdi ze svého pohledu k levé tyči. Nezamířil ale přesně, takže následuje odkop.
     
    4
    Nakonec tam byla teč ve zdi stojícího hráče, takže místo odkopu jsme viděli roh. Centr letící před branku Pardubice odvrátily do bezpečí a ženou se do brejku.
     
    5
    Ten měl doslova jepičí život, jelikož se domácí nedostali ani za půlící čáru. V tuto chvíli se za přísného dohledu hlavního arbitra hraje v okolí středového kruhu.
     
    7
    Jeden z pardubických útočníků vystartoval za super dlouhým nákopem, teplická defenziva však měla k míči blíž a snadno tak dostala situaci pod kontrolu.
     
    8
    Teplická rozehrávka šla i přes brankáře Němečka, který rozdal balon zpátky do pole. Jenže jeho spoluhráči míč na kopačkách neudrželi a musejí se bránit.
     
    9
    Novák předal balon Štichauerovi a ten ho poslal do vápna. Průnikovou přihrávku ovšem zachytili hosté, takže z toho nakonec nic nebylo.
     
    11
    Většího pozdvižení jsme se dočkali na opačné straně, kde byla vyprodukována střela před levou částí šestnáctky. Ta prolétla nad břevnem.
     
    12
    Při dalším teplickém útoku si Procházka střihl sólo, obehrál soupeře a předal míč Tsykalovi. Ten v souboji muž proti muži na rozdíl od Procházky neobstál.
     
    13
    Na vlastní polovině kombinující Pardubice trpělivě hledají cestu vedoucí hlouběji do pole.
     
    14
    Žlutá karta pro tým FK Teplice B (Procházka).

    Procházka při brejku spěchal za přihrávkou do pokutového území, ve skluzu však trefil vyběhnuvšího brankáře a jako první dostal žlutou kartu.
     
    15
    Držení míče: 45% : 55%.
     
    16
    Ačkoliv Pardubice nedrží míč tak často, tak se dostaly do zakončení. Němeček musel krotit razantní pokus letící doprostřed jeho brány.
     
    18
    Práci měl i jeho protějšek Viktor Budinský. Na pardubického gólmana pálil Hora, který předtím nebojácně vnikl na pravou stranu šestnáctky.
     
    19
    Hned z dalšího útoku získaly Teplice roh.
     
    20
    Po rozehrávce se hrálo na malém prostoru poblíž rohového praporku, v osobních soubojích byli úspěšnější hráči bránících se Pardubic.
     
    21
    Teplice čím dál častěji vystrkují růžky. Tentokrát prostřednictvím tvrdé střely, kterou Viktor Budinský vyrazil dlaněmi před sebe. Z jeho rukavic se jenom zaprášilo.
     
    22
    I pardubická kombinace dovedla hráče ke střele. Velice rušno bylo před hranicí šestnáctky, kde toho Němeček nemohl moc vidět. I tak si při zákroku počínal zkušeně a udržel bezbrankový stav.
     
    24
    Teplický Procházka se ve středu hřiště šikovně vytočil kolem svého strážce, díky tomu udržel míč pro spoluhráče.
     
    25
    Po zemi to nešlo, a tak Severočeši zkusili zahrozit nákopem. Ten byl na jednoho z útočníků příliš dlouhý a skončil až za koncovou čárou.
     
    26
    Velká šance Teplic! Myslím, že to byl Procházka, kdo se ve vápně kličkou nalevo zbavil útočníka a tím si uvolnil výhled na branku. Její strážce Budinský vytáhl zákrok par excellence.
     
    28
    S ohledem na vážnou výstrahu domácí rozumně uklidňují hru ve středu hřiště.
     
    29
    Pardubičtí nakonec roztáhli hru doprava a po zásahu jednoho ze soupeřů měli k dispozici aut.
     
    30
    Držení míče: 40% : 60%.
     
    31
    Tým Pardubice B právě vstřelil branku!
    Východočeši jdou po půl hodině do vedení! Pomohl jim k tomu rohový kop, na který si na penaltě naskočil MARTIN CHLUMECKÝ. Gólman Němeček byl bez šance, balon letěl mimo jeho dosah.
    31. Martin CHLUMECKÝ - 1:0
     
    33
    Pardubické vstřelený gól povzbudil. Svěřenci Františka Kovárníka jsou teď všude první, sbírají odražené míče a obraně Teplic chtějí znovu zatopit.
     
    35
    Hosté se z tlaku nakonec vymanili a zprava dokázali odcentrovat na zadní tyč, kam dobíhal Vachoušek. Mladému fotbalistovi chyběl jeden krok.
     
    37
    Jako lusknutím prstu Teplice změnily obraz hry a teď je to právě severočeský klub, kdo nejčastěji útočí. Vhazování na pravé straně obstará Hora.
     
    38
    Pardubice na chvilku zamířily ven, ale později se na svou polovinu vrátily. Starosti jim nadělala zpětná přihrávka od koncové čáry, kterou odkopli na poslední chvíli.
     
    39
    Teplický Hora promeškal příležitost na přihrávku, o chvíli později je pískán útočný faul.
     
    40
    Pardubice ubránily sólo jen za cenu faulu, za který je nařízena penalta!
     
    41
    Teplice B právě vstřelily branku!
    1:1! Penaltovým katem je TADEÁŠ VACHOUŠEK. Budinský vůbec neodhadl směr jeho utažené střely a skočil na opačnou stranu.
    41. Tadeáš VACHOUŠEK - 1:1
     
    43
    Po jednom z odvrácených útoků na každé straně. Za nerozhodného stavu není kam spěchat.
     
    45
    Rozhodčí nastavuje 1 minutu.
     
    45+1
    Poločas se dohraje ve středu hřiště.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    Držení míče: 38% : 62%.
     
    Přesně po půl hodině hry otevřel skóre Martin Chlumecký. O deset minut později srovnal Tadeáš Vachoušek, syn slavného otce tak učinil z penalty. Po úvodním dějství tak platí nerozhodný stav.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Střídání v týmu FK Teplice B:
    ze hřiště odchází Chaloupek, přichází Lukáš.
     
    46
    Střídání v týmu FK Pardubice B:
    ze hřiště odchází Chlumecký, přichází Hanč.
     
    47
    Domácí tak už nemají na hřišti autora první branky. Zastoupit ho chtěl Novák, jenže vyběhnuvší Němeček byl o průnikové přihrávky dřív.
     
    49
    Po přestávce hru často přerušují fauly.
     
    50
    Jeden takový spáchali domácí ve vlastním území na kraji hřiště. Proto musela přijít rozehrávka nakrátko, následný centr lehce zlikvidoval Budinský.
     
    51
    Zanedlouho potom podnikly Teplice výpad na pravou stranu vápna, kde se zřejmě po Vachouškově střele marně dožadovali penalty za ruku hráče ve skluzu. Jejich prosby sudí Štípek ignoroval a nařídil roh, ten byl relativně snadno ubráněn.
     
    52
    Střídání v týmu FK Pardubice B:
    ze hřiště odchází Karch, přichází Dostál.
     
    53
    Teplice B právě vstřelily branku!
    Severočeši otáčejí zápas ve svůj prospěch! Černou práci odvedl hráč unikající na levém křídle. Z koncové čáry pak našel JAKUBA EMMERA, ten ve vysoké rychlosti předčil obránce a z malého vápna prvním dotekem poslal balon k zadní tyči, za kterou se Budinský jen ohlédl.
    53. Jakub EMMER - 1:2
     
    55
    Vracející se hosté si při bránění počínali zkušeně, nátlakem dvou útočníků se nenechali rozhodit a poslali malou domů brankáři.
     
    57
    Mohlo to být o dva góly! Kdosi z teplických fotbalistů převzal uvnitř vápna přihrávku, po které vypálil jen kousek vedle tyče.
     
    59
    Na druhé straně ubránily Teplice roh.
     
    60
    Žlutá karta pro tým FK Teplice B (Bulmaga).
     
    60
    Držení míče: 43% : 57%.
     
    61
    Procházka sprintoval za nakopnutým míčem zbytečně, Pardubice vhodí aut.
     
    62
    Po přestěhování hry ke středovému kruhu jsme viděli faul, míč pro celek Teplic.
     
    63
    Domácím se málem vymstila pokažená malá domů, situaci zachránil na poslední chvíli Jarkovský.
     
    64
    Tepličtí jsou po přestávce pohyblivější, takže není divu, že měli další šanci. Proti střele z úhlu, ale z očí do očí, se vytáhl Budinský!
     
    66
    Střídání v týmu FK Teplice B:
    ze hřiště odchází Bulmaga, přichází Beránek.
     
    66
    Střídání v týmu FK Teplice B:
    ze hřiště odchází Procházka, přichází Ladislav Jamrich ml.
     
    68
    Pardubice kopnou roh, ale až po střídání.
     
    68
    Střídání v týmu FK Pardubice B:
    ze hřiště odchází Stýblo, přichází Pandula.
     
    68
    Střídání v týmu FK Pardubice B:
    ze hřiště odchází Lupač, přichází Šimek.
     
    69
    Nastal čas pro avizovanou standardku. Centr od rohového praporku mířil na malé vápno, kde nejvýše vyskočil jeden z obránců.
     
    70
    Držení míče: 47% : 53%.
     
    71
    Pardubice nenápadně zvyšují procento držení míče, dvacet minut před koncem prohrávají s Teplicemi 1:2.
     
    73
    Němeček zariskoval výběhem na kraj pokutového území. Za nákopem tam spěchali Šimek s Hrnčířem, ale míč nakonec doskákal mimo hřiště.
     
    75
    Němeček opět venku z branky a tentokrát hodně daleko. Pomohl spoluhráčům s rozehrou. Aby se mu takový výlet jednou nevymstil.
     
    76
    Na pravé straně měl před sebou volnou cestu rozběhnutý Halász, nikdo ze spoluhráčů si toho však nevšiml.
     
    77
    Žlutá karta pro tým FK Pardubice B (Halász).
     
    78
    Tohle Ljevakovič přehnal. Z nařízené standardky chtěl zřejmě odcentrovat k zadní tyči, jenže extra razance poslala míč až do ochranné sítě za brankou.
     
    80
    Žlutá karta pro tým FK Pardubice B (Šimek).

    Šimek v teplickém pokutovém území tvrdě atakoval soupeře, od žluté karty ho nezachránila ani rychlá omluva.
     
    81
    Střídání v týmu FK Teplice B:
    ze hřiště odchází Ljevakovič, přichází Köstl.
     
    83
    Po faulu na Hadince si Teplice kopnou standardku z levé strany hřiště.
     
    84
    Polovysoký centr na úrovni pasu mířil někam k penaltě, přesně do tunelu mezi hráči.
     
    85
    V pokračující akci kdosi z teplických fotbalistů přestřelil zpoza vápna břevno.
     
    86
    Už nějakou dobu se hraje výhradně na území Pardubic. Ty by přitom za současného skóre měly útočit, začíná se jim totiž krátit čas.
     
    87
    Teplice B právě vstřelily branku!
    "Střela!", nabádal František Kovárník své svěřence. Místo toho přišla ztráta míče a následný brejk, kterým LADISLAV JAMRICH zřejmě definitivně rozhodl o výhře Teplic.
    87. Ladislav JAMRICH - 1:3
     
    88
    Střídání v týmu FK Teplice B:
    ze hřiště odchází Vachoušek, přichází Gornický.
     
    90
    Před teplickým rohem Zdeněk Štípek nastavuje 3 minuty.
     
    90+1
    Nakonec z toho byly rohy dva. První byl z důvodu úspory času sehrán přihrávkou, druhý překvapivým centrem do vápna. Tam natáhl své dlouhé ruce Budinský a ihned vyhodil míč ven.
     
    90+2
    Pardubický brejk byl hned za půlící čárou zastaven. Při novém útoku se domácí sice protlačili ke střele, ale tu zase zablokoval tělem obránce.
     
    90+3
    Poslední příležitostí dostat se na dostřel byla standardka z nějakých dvaceti dvou metrů. Němečkem postavená zeď ale byla odolná. Je dobojováno!
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    Pardubice poslal do vedení Chlumecký, ale soupeř ještě do přestávky vyrovnal. Na Vachouškův gól z penalty pak navázali Emmer a Ladislav Jamrich ml. Teplice tak po obratu vezou z města perníku všechny body.
     
    Další zápas odehrají oba celky za týden. Teplice doma hostí Živanice, Pardubice vycestují do Chlumce.
     
    To je z mé strany vše, děkuji vám za pozornost a někdy zase na počtenou! (12:17:19)

    Lukáš Jasoněk

    Branky: 31. Chlumecký – 41. Vachoušek (pen.), 53. Emmer, 87. Jamrich

    Karty:   77. Halász (PCB), 80. Šimek (PCB) – 14. Procházka (TEB), 60. Bulmaga (TEB)


    FK Pardubice B: Budinský – Halász, Řehák (K), Chlumecký (46. Hanč), Hrnčíř, Jarkovský, Novák, Štichauer, Stýblo (68. Pandula), Karch (52. Dostál), Lupač (68. Šimek).
    Náhradníci: Volšík – Hanč, Pandula, Šimek, Brychnáč, Dostál, Vencl.

    Trenér: František Kovárník.

    FK Teplice B: Němeček – Hora, Ljevakovič (K) (81. Köstl), Emmer, Procházka (66. Ladislav Jamrich ml.), Vachoušek (88. Gornický), Tsykalo, Hadinec, Bulmaga (66. Beránek), Chaloupek (46. Lukáš), Švanda.
    Náhradníci: Četverik – Tahrič, Gornický, Beránek, Ladislav Jamrich ml., Lukáš, Köstl.

    Trenér: Ladislav Jamrich st.

    Rozhodčí: Štípek – Černý, Lafek.

    Diváci: 120
    bahis siteleri