Motorlet – Admira Praha 1:2 (kon.) | Zbuzany – Plzeň B 1:0 (kon.) | Králův Dvůr – Sokolov 2:0 (kon.)
Přeštice – Č. Budějovice B 1:0 (kon.) | Karlovy Vary – Povltavská 0:4 (kon.)
konec
FK Zbuzany 1953
1:0 (1:0)
FC Viktoria Plzeň B
Sobota 15.10.2022, 10:15 • Zbuzany • Česká fotbalová liga (A) • 11. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 10:15.
     
    Příjemnou sobotu u sledování ČFL! V rámci jedenáctého kola bude dnes dopoledne ve skupině A k vidění duel mezi domácími Zbuzany a rezervou Plzně.
     
    FK ZBUZANY 1953 (7. místo)
    10 Z, 3–4–3, 20:18 (+2), 13 bodů

    Fotbalisty z městečka na západním kraji Prahy najdeme v extrémně vyrovnaném středu tabulky. Minulý týden měli šanci si trochu upevnit svou pozici proti trápícímu se béčku Dynama, potvrdit roli favorita se jim ale nepodařilo a duel skončil jen remízou 1:1. Domácí jsou tak prozatím sedmí, v případě porážky by se však mohli teoreticky propadnout až na dvanácté místo.

    Poslední zápasy Zbuzan
    8. 10.: České Budějovice B – Zbuzany 1:1
    1. 10.: Zbuzany – Povltavská FA 3:1
    24. 9.: Vltavín – Zbuzany 3:1
    17. 9.: Zbuzany – Admira Praha 0:2
    10. 9.: Sokolov – Zbuzany 0:2
     
    FC VIKTORIA PLZEŇ B (1. místo)
    10 Z, 8–0–2, 25:10 (+15), 24 bodů

    Áčko Viktorie vede nejvyšší soutěž, její béčko zase skupinu A ČFL. Západočeši mají skvělou fazónu, naposledy hořkou pachuť porážky okusili na konci srpna na Admiře a od té doby neztratili ani jediný bod. Právem jim tak prozatím náleží první příčka v tabulce, kterou si před týdnem pojistili výhrou 4:2 nad Hostouní. Budou se radovat i dnes, nebo jim Zbuzany znepříjemní život?

    Poslední zápasy Plzně B
    8. 10.: Plzeň B – Hostouň 4:2
    1. 10.: České Budějovice B – Plzeň B 0:3
    25. 9.: Plzeň B – Písek 3:1
    18. 9.: Plzeň B – Povltavská FA 4:0
    10. 9.: Plzeň B – Králův Dvůr 4:2
     
    DNEŠNÍ DELEGACE

    Roli hlavního rozhodčího bude dnes ve Zbuzanech plnit Pavel Rejžek, na stranách uvidíme jeho asistenty Daniela Lovětínského a Jakuba Matyše.
     
    Úvodní sestavy:

    FK Zbuzany 1953: Kočí – Houha, Jakab, Zákostelský (C), Studnička, Hrubeš, D. Eichler, Hampl, Agyeman, Etemike, Novák.
    Náhradníci: Matěka – Barciaga, Trýzna, M. Eichler, Carboch.
    Trenér: František Douděra.

    FC Viktoria Plzeň B: Mrózek – Fišer, Oravec, Pešek, Vrba, Kronus, Pospíšil, Vacek, Sojka, Čihák (C), Planeta.
    Náhradníci: Vlček – Krůta, Gaszczyk, Falout, Štauber, Paluska.
    Trenér: Josef Parlásek.

    Rozhodčí: Rejžek – Lovětínský, Matyš.
     
    Ještě jednou vás zdravím a přeji vám příjemné dopoledne, bitva mezi Zbuzany a Plzní začne s mírným zpožděním. Ani jeden tým zatím nenastoupil na plochu, níže si ovšem můžete projet jejich sestavy.
     
    Hráči až nyní vyrazili z kabin, co nevidět začneme.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    S přibližně osmiminutovým zpožděním jdeme na věc! Úvodní výkop obstarali Plzeňští, jejichž první pokus o výpad před Kočího skončil v zámezí.
     
    3
    Viktoria je zatím aktivnějším celkem na hrací ploše, jeden z domácích teď zblokoval projektil z pravé hranice zbuzanského vápna. Kočí je pod tlakem.
     
    4
    Západočeši si vyzkoušeli první roh v dnešním zápase, který ale větší střeleckou šanci nepřinesl. Kočí bude odkopávat míč ven ze svého rajonu.
     
    5
    Ani první útok domácích hráčů nic moc nenabídl. Hraje se v deštivých podmínkách, balónu se tentokrát ujímá brankář Plzně Ondřej Mrózek.
     
    7
    Hraje se kolem středu hrací plochy. Béčko Viktorky se snaží postupovat dopředu, brzdí ho ale zatím solidní defenzíva zbuzanského výběru.
     
    8
    Studničkova nepřesná přihrávka zajela až do vápna, kde jí do svého náručí nabral Mrózek. Zatím sledujeme vyrovnanou, ale nepříliš atraktivní podívanou.
     
    9
    Zákostelský odhlavičkoval centr jednoho z hostů z rohu mimo vápno, po kontaktu s dalším z Plzeňských balón skončil v zámezí. Vhazování provede Houha.
     
    11
    Rohový kop si vyzkoušeli pro změnu domácí, Mrózek si pro balón vyskočil a stáhnul si ho k hrudníku. Viktoria má šanci hru znovu posunout dopředu.
     
    12
    Zbuzany operovaly nebezpečně blízko u plzeňského vápna, zakončení nejspíš Jakaba bylo zblokováno obráncem. Viktoria to neměla jednoduché.
     
    13
    Domácí střela tentokrát nebyla přesná, míč proletěl kolem vzdálenější tyče. Zbuzany mají převahu.
     
    14
    Viktorku po faulu jednoho z domácích čeká standardka z velmi slibné pozice, jejím exekutorem bude zřejmě Čihák. Uvidíme, co hosté vymyslí.
     
    15
    Zakončení se místo Čiháka nakonec ujal Pešek, kterému střela vůbec nevyšla. Kočí se jen ohlédl za balónem, který proplachtil tak metr dva vedle jeho brány.
     
    17
    Zbuzanští drží míč na svých kopačkách a hledají nějakou skulinu v hostujícím rozestavení, která by jim umožnila se přesunout do útoku.
     
    20
    Zbuzany právě vstřelily branku!
    Domácí necelých dvacet minut po začátku střetnutí odskakují do vedení! Z pravé strany gólmana plzeňského béčka překvapil KAREL HOUHA, který se jako první zapisuje na listinu střelců dnešního střetnutí – 1:0!
    20. HOUHA - 1:0
     
    22
    Omluvte prosím stručnost komentáře v posledních minutách, technické potíže nám neumožňují vám poskytnout podrobnější popis dění.
     
    24
    Mrózkův zákrok připravil další roh pro Zbuzany, po kterém míč znovu skončil za brankou. Domácí si tak standardku vyzkouší podruhé v řadě.
     
    26
    Poprvé vidíme žlutou kartu. Josef Jakab (ZBZ) poslal k zemi Oravce, který pronikal dopředu po pravé straně, a jeho počínání se bez trestu neobešlo.
     
    27
    Následný centr do vápna Kočí hravě zneškodnil, protiútok Zbuzan pak vedl k dalšímu zákroku Mrózka. Za malou chvíli uvidíme další domácí roh.
     
    29
    Další žlutá karta pro Zbuzany, tentokrát rozhodčí napomenul Petra Hampla (ZBZ).
     
    30
    Plzeň je aktivní a snaží se co nejdříve srovnat, obrana domácích je ale drží v bezpečné vzdálenosti od Kočího branky. Jejich gólman je bez práce.
     
    32
    Planeta pronikl až do vápna a z pravého kraje se pokusil míč poslat na střed, kam mu nabíhal další spoluhráč. Balón ale nakonec odvrátil jeden z domácích.
     
    34
    V posledních minutách se hraje hlavně na domácí straně hřiště, ligové záloze se ale stále nedaří rozklíčovat pevnou zbuzanskou defenzívu.
     
    36
    Vidíme jedno autové vhazování za druhým, Zbuzany se seč mohou snaží aspoň na malou chvíli odsunout hru dál od své šestnáctky. Zatím bezúspěšně.
     
    37
    Kronus se na levé straně nezvládl zbavit protihráče, který ho po pár sekundách boje připravil o balón. Plzeň se ani tentokrát ke Kočímu nedostala.
     
    39
    Jeden z hostů se bleskově přesunul až do rohu hřiště a vytáhl z rukávu centr do vápna, kde ale v té době byl jen Kočí. Ten míč hravě lapil.
     
    41
    Etemike byl faulován u postranní čáry, první žlutá karta pro hosty. Trestán je Patrik Vacek (PLB).
     
    43
    Úvodní poločas se pomalu ale jistě chýlí ke konci, sledujeme celkem vyrovnanou podívanou. V útoku momentálně operují Zbuzany, zatím ale vůbec nejsou ve vhodné pozici pro zakončení.
     
    45+1
    Běží nastavení. Hampl centroval míč do vápna k nabíhajícímu Agyemanovi, jako první se ovšem nakonec ke skákajícímu balónu dostal Mrózek.
     
    45+2
    Viktorka postupuje dopředu a ještě se snaží před koncem poločasu vymazat své manko.
     
    45+3
    První poločas skončil.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 11:25.
     
    Úvodní poločas je ve Zbuzanech minulostí. Máme za sebou relativně vyrovnaných pětačtyřicet minut fotbalu – chvíli měli navrch domácí, chvíli zase hosté. Jen první jmenovaní však našli recept na gólmana soupeře, když se v polovině dějství prosadil Houha, a do druhé půle tak půjdou s tím nejtěsnějším možným náskokem. Uvidíme, co nám střetnutí nabídne dál.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Střídání v týmu FC Viktoria Plzeň B:
    ze hřiště odchází Patrik Vacek, přichází Jan Paluska.
     
    47
    Zbuzany si hned zkraje druhého poločasu znovu vyzkoušeli roh, ani tentokrát ho ale v gól nepřetavili. Míč po zakončení některého z hráčů šel mimo bránu.
     
    48
    Velmi slibným projektilem zpoza vápna se blýskl zadák Houha, který svému celku připravil další roh. Mrózek totiž jeho prudkou ránu vytáhl na pravou tyč.
     
    51
    Ondřej Kočí (ZBZ) se teď příliš nevyznamenal, naprosto zbytečně vyběhl proti útočícímu Pospíšilovi a faulem Plzni nabídl standardku z pozice jen metr před vápnem. Gólman domácích navíc vidí žlutou kartu.
     
    52
    Strážce domácí svatyně si mohl oddechnout, Plzeňští totiž podruhé v zápase přímák z bezprostřední blízkosti vápna zahodili. Tentokrát míč letěl nad břevno.
     
    55
    Slibně se rozvíjející protiútok Viktorky střelou neskončil. Přihrávku do běhu na Vrbu totiž Kočí vystihl a jedoucí balón lapil do své náruče.
     
    57
    Hosté se znovu zkusili bleskově přesunout dopředu, přičemž tentokrát se dostali i do zakončení. Ani tentokrát ale míč neposlali přesně mezi tři tyče.
     
    59
    Západočechům teď výpady do útoku vůbec nevychází. Svěřenci kouče Parláska jsou v posledních minutách lepším celkem na hrací ploše, překonat zbuzanskou obranu jim ale dělá značné problémy.
     
    61
    Hrubeš roh zahrál skvěle, přesně na hlavičku jednoho ze spoluhráčů. Zakončení ale přesné nebylo, míč proletěl nad břevnem hostující klece.
     
    61
    Střídání v týmu FC Viktoria Plzeň B:
    ze hřiště odchází Šimon Planeta, přichází Milan Krůta,
    ze hřiště odchází Tadeáš Pospíšil, přichází Pavel Gaszczyk.
     
    64
    Hra se přelévá z jedné strany na druhou, sledujeme litý boj o každý centrimetr pažitu. O trochu častěji jsou na balónu hráči ze západu Čech.
     
    67
    Kočí rozehrál míč od své branky. Plzeňští si jej velmi rychle vzali zpět a nyní se znovu snaží proniknout do dobře střežené domácí šestnáctky.
     
    70
    Zbývá posledních dvacet minut, Zbuzany hrají velmi kvalitně a drží si svůj náskok. Viktorka teď k vyrovnávací brance nemá ani trochu blízko.
     
    72
    Houha rychlou přihrávkou přesunul hru na pravou stranou, Plzeň ale nakonec vznikající akci Zbuzan rychle rozebrala. Hosté jsou na balónu.
     
    73
    Karel Houha (ZBZ) si krom vstřelené branky dnes do statistik zapísuje také žlutou kartu.
     
    75
    Centr Západočechů končí v rukavicích připraveného Kočího, ani tentokrát to svěřencům kouče Josefa Parláska nevyšlo dle jejich představ.
     
    77
    Krůta hledal centrem z pravé strany nabíhajícího spoluhráče, kterého ale výrazně překopl.
     
    80
    Čas na vyrovnání se pomalu ale jistě krátí, Plzní zbývá bez pár sekund deset minut. Hosté se snaží s výsledkem něco udělat, ale domácí obrana nehodlá povolit.
     
    82
    Kočí si jde za čistým kontem, bez větších obtíží teď zneškodnil rutinní střelu do středu branky, která na něj šla zpoza šestnáctky.
     
    83
    Střídání v týmu FK Zbuzany 1953:
    ze hřiště odchází Petr Hampl, přichází Jakub Trýzna.
     
    84
    Hraje se hlavně kolem středu hrací plochy, domácí hrají zodpovědně. Od poněkud překvapivého tříbodového zisku je dělí už jen několik málo minut.
     
    85
    Střídání v týmu FC Viktoria Plzeň B:
    ze hřiště odchází Ondřej Oravec, přichází Petr Falout.
     
    87
    Závěr utkání se zřejmě ještě trochu protáhne, po souboji s protihráčem zůstává na trávníku ležet Etemike, kterému se věnuje zdravotník.
     
    88
    Střídání v týmu FK Zbuzany 1953:
    ze hřiště odchází Oghenekaro Etemike, přichází Miroslav Eichler.
     
    90
    Závěr zápasu je ve Zbuzanech vyhrocený, po incidentu v rohu hřiště se kartovalo na obou stranách. Napomenuti byli Jan Zákostelský (ZBZ) a Milan Krůta (PLB).
     
    90+2
    Gaszczyk se řítil do útoku a z posledních sil zakončil, míč ale poslal jen do nedaleko stojícího bránícího protihráče. Naděje Plzně pomalu vyhasínají.
     
    90+4
    Střídání v týmu FK Zbuzany 1953:
    ze hřiště odchází Eichler, přichází Barciaga.
     
    90+5
    Po možná posledním útoku Zbuzan bude míč rozehrávat Mrózek, závěrečný hvizd se blíží.
     
    90+6
    Žlutá karta pro Zbuzany, po necelých osmi minutách na hřišti bylo domluveno Miroslavu Eichlerovi (ZBZ).
     
    90+7
    Konec zápasu.
     
    Na západní hranici hlavního města máme dohráno, Zbuzany překvapily lídra tabulky a zaslouženě berou tři body! Plzeňské béčko dnes doplatilo na bídnou koncovku a jeho pobyt na čele tabulky bude možná brzy u konce. Admira se na něj totiž díky výhře v souběžně hraném zápase proti Motorletu totáhla a už příští víkend ho teoreticky může z čela skupiny A sesadit.
     
    Na Viktorku za týden čeká náročný souboj s regionálním rivalem z Domažlic, kterého momentálně najdeme na třetím místě, zatímco Zbuzany se budou snažit na dnešní úspěch navázat proti dvanáctým Přešticím.
     
    To je ode mne pro dnešek vše, přeji vám příjemný zbytek soboty. Napočtenou někdy příště! (12:42:21)

    Vojtěch Martinek

    Branky: 20. Houha

    Karty:   26. Jakab (ZBZ), 29. Hampl (ZBZ), 51. Kočí (ZBZ), 73. Houha (ZBZ), 90. Zákostelský (ZBZ), 90+6. Eichler (ZBZ) – 41. Vacek (PLB), 90. Krůta (PLB)


    FK Zbuzany 1953: Kočí – Houha, Jakab, Zákostelský (C), Studnička, Hrubeš, D. Eichler (90+4. Barciaga), Hampl (83. Trýzna), Agyeman, Etemike (88. M. Eichler), Novák.
    Náhradníci: Matěka – Carboch.

    Trenér: František Douděra.

    FC Viktoria Plzeň B: Mrózek – Fišer, Oravec (85. Falout), Pešek, Vrba, Kronus, Pospíšil (61. Gaszczyk), Vacek (46. Paluska), Sojka, Čihák (C), Planeta (61. Krůta).
    Náhradníci: Vlček – Štauber.

    Trenér: Josef Parlásek.

    Rozhodčí: Rejžek – Lovětínský, Matyš.
    bahis siteleri