Boston – NY Islanders 6:2 (kon.) | Pittsburgh – New Jersey 2:5 (kon.) | Dallas – Columbus 1:4 (kon.)
Toronto – Montreal 5:1 (kon.) | Carolina – Washington 4:1 (kon.) | Vancouver – Philadelphia 6:2 (kon.)
Calgary – NY Rangers 3:2 (po pr.) | Los Angeles – Arizona 6:5 (2:0 po s.n.) | San Jose – Buffalo 2:4 (kon.)
Seattle – Detroit 4:2 (kon.) | Vegas – Tampa 5:4 (kon.) | Minnesota – Nashville 4:3 (kon.)
Ottawa – St. Louis 7:2 (kon.) | Colorado – Edmonton 6:5 (po pr.)
konec
Toronto Maple Leafs
5:1 (0:0, 3:1, 2:0)
Montreal Canadiens
Neděle 19.02.2023, 01:00 • Scotiabank Arena, Toronto • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Statistika
    Střely na bránu: 42 – 30 | Přesilová hra: 1/3 – 0/1 | Trestné minuty: 2 – 6

    Kdo se postavil do brankoviště?
    Joseph Woll (TOR) – 29 zákroků, 1 OG, úspěšnost 96,7 %, odchytal 59:35
    Jake Allen (MTL) – 37 zákroků, 5 OG, úspěšnost 88,1 %, odchytal 60:00

    Česká a slovenská stopa
    David Kämpf (TOR) – 1+0, +2 účast, 3 střely na bránu, TM 0, čas na ledě 14:07

    Tři hvězdy utkání
    1. Michael Bunting (TOR) 2+0
    2. Rasmus Sandin (TOR) 0+2
    3. Pierre Engvall (TOR) 1+1 (03:47:53)
     
    Montreal sice krátce po přestávce vedl, jenže Toronto ještě v prostřední části utkání skóre otočilo třemi góly v řadě, o dva z nichž se postaral Michael Bunting. Maple Leafs poté pokračovali v jízdě a přidali další dva góly, jako poslední se prosadil český útočník David Kämpf a vstřelil svůj první gól během posledních 28 zápasů. Toronto Maple Leafs 5 Montreal Canadiens 1.
     
    Konec zápasu.
     
    59:02
    Morgan Rielly ještě vystřelil na levém křídle od modré čáry, ale zamířil pouze do loga Jakea Allena. Stav je 5:1.
     
    59:00
    Do konce dnešního utkání zbývá odehrát 1 minuta.
     
    57:10
    Čtveřice hráčů Toronta dnes zaznamenala dva body. Rasmus Sandin a Auston Matthews za dvě přihrávky na gól, zatímco Pierre Engvall za gól a asistenci a Michael Bunting pak za dva góly.
     
    55:48
    Canadiens vypálili od modré čáry a ležící Joseph Woll měl co dělat, aby puk na brankové čáře dokázal včas zastavit. Po přerušení následuje komerční přestávka.
    54:53 David KÄMPF - 5:1
     
    54:53
    Toronto právě vstřelilo branku! Jake Allen sice skvěle zasáhl levým betonem proti střele Pierrea Engvalla od modré čáry, jenže u pravé tyče ho překonal z dorážky DAVID KÄMPF a vstřelil svůj první gól během posledních 28 zápasů! Stav je 5:1. Asistence: Pierre Engvall a Rasmus Sandin.
     
    53:43
    Noel Acciari dnes také debutuje v dresu Maple Leafs a v blízkosti levé tyče se dostal do zakončení, které bylo přizvednuto nad bránu a skončilo pak v ochranné síti.
     
    53:25
    Canadiens nyní využívají toho, že Maple Leafs polevili, a na levém křídle se dostali k další střele, Joseph Woll šel ale rychle do kolen, aby puk zmrazil ve své lapačce.
     
    53:04
    Michael Matheson zkusil na levém křídle vypálit z vrcholu levého kruhu pro vhazování a jeho pokus skončil v ochranné síti. Montreal přečkal oslabení a hraje v plném počtu. Maple Leafs však vedou 4:1.
     
    51:30
    Calle Järnkrok teď vypálil na bodu pravého kruhu pro vhazování a na přední tyči byl připravený Jake Allen, který předvedl dobrý reflex a ukryl puk ve své lapačce.
     
    50:34
    Rafaël Harvey-Pinard nakonec skutečně usedl na trestnou lavici za vysokou hůl. Přesilová hra Toronta.
     
    50:34
    Rafaël Harvey-Pinard se snažil dostat do zakončení v blízkosti levé tyče, jenže neuspěl a puk skončil v ochranné síti. Trochu to teď zavánělo hrou vysokou hokejkou. Po přerušení následuje komerční přestávka.
     
    49:57
    Johnny Kovacevic se dostal na ose útočného pásma k odraženému puku a okamžitě prudce vypálil od modré čáry, jeho střela s příklepem ale byla Leafs zablokována.
     
    48:54
    Rem Pitlick se dokázal dostat do zakončení u pravé tyče, ačkoliv byl hodně nepříjemně tísněn, Joseph Woll ale na přední tyči skvěle zasáhl svým levým ramenem.
     
    47:24
    Joel Armia si najel před bránu na nahození z pravého křídla a usměrnil puk do ochranné sítě. Přerušení a za vedení Maple Leafs 4:1 následuje reklamní přestávka.

    Tomáš Reiner

    Branky a nahrávky: 26. Bunting (Matthews, Sandin), 34. Engvall, 39. Bunting (Järnkrok, O'Reilly), 44. Nylander (Matthews, Giordano), 55. Kämpf (Engvall, Sandin) – 21. Jos. Anderson (Matheson, Harris)


    Toronto Maple Leafs: Woll (Källgren) – Brodie, Rielly (A), Liljegren, Giordano, Holl, Sandin – Nylander, Matthews, Bunting – Marner (A), O'Reilly, Tavares (C) – Järnkrok, Kämpf, Engvall – Kerfoot, Acciari, Aston-Reese.
    Trenér: Sheldon Keefe

    Montreal Canadiens: Allen (Montembeault) – J. Barron, Matheson, Savard (A), Harris, Schueneman, Kovacevic – Jos. Anderson (A), Suzuki (C), Harvey-Pinard – Hoffman, Belzile, Dadonov – Armia, Dvorak, Drouin – Ylönen, R. Pitlick, Pezzetta.
    Trenér: Martin St. Louis

    Rozhodčí: TJ Luxmore, Garrett Rank. Čároví: Andrew Smith, Devin Berg

    Diváci: 19535
    bahis siteleri