Fenerbahce – Nordsjaelland 3:1 (kon.) | Ferencváros – Čukarički 3:1 (kon.) | Frankfurt – Aberdeen 2:1 (kon.)
Genk – Fiorentina 2:2 (kon.) | Helsinki – PAOK 2:3 (kon.) | Legia – Aston Villa 3:2 (kon.)
Ludogorec – Trnava 4:0 (kon.) | Zrinjski Mostar – Alkmaar 4:3 (kon.) | Club Bruggy – Besiktas 1:1 (kon.)
Dinamo Záhřeb – Astana 5:1 (kon.) | Lugano – Bodö/Glimt 0:0 (kon.) | Maccabi Tel Aviv – Breidablik 3:2 (kon.)
Slovan Bratislava – KÍ Klaksvík 2:1 (kon.) | Plzeň – FC Ballkani 1:0 (kon.) | Zorja Luhansk – Gent 1:1 (kon.)
konec
Maccabi Tel Aviv
3:2 (3:1)
Breidablik Kópavogur
Čtvrtek 21.09.2023, 21:00Evropská konferenční liga • Skupina B
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 21:00.
     
    Úvodní sestavy:

    Maccabi Tel-Aviv FC: Mišpati – Maçon, Luckassen, Saborit, Revivo – Biton, van Overeem, Peretz – Davida, Zahavi (C), Milson.
    Náhradníci: Tenenbaum – A. Cohen, Nachmias, Turgeman, Y. Cohen, Kanichowsky, Yeini, Golasa, Davidzada, Shahar, Bitton, Abu Farchi.

    Breidablik Kópavogur: A. Einarsson – Yeoman, Margeirsson, Muminovic, Gunnarsson (C) – Sigurdarson, Eyjólfsson, Lúdvíksson – K. Olsen, Steindórsson, Svanthórsson.
    Náhradníci: Bragason – Sigurjónsson, Adalsteinsson, V. Einarsson, Fjeldsted, Aron Wöhler, Hlynsson, Kristinsson, Ingvarsson, Orrason, Stefánsson.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Domácí okamžitě rozjeli rychlý útok. Eran Zahavi hledal průnikovou přihrávkou spoluhráče, k němu však nakonec míč nedoputoval. Hrát mohou Islanďané.
     
    2
    Z pravé strany se pokusil odcentrovat do šestnáctky Atli Thor Gunnarsson. Ani jeho myšlenka se s úspěchem nesetkala.
     
    5
    Dor Peretz se prohnal kolem levé lajny, následnou přihrávku ale měl na dlouhou nohu. Přesto jsou to fotbalisté ve žlutých dresech, kteří pokračují na balónu.
     
    6
    Gísli Eyjólfsson měl před sebou spoustu prostoru. Toho využil, navedl si míč na pravačku a zpoza vápna vystřelil. Pokus nemířil mezi tři tyče.
     
    7
    Felíciod Milson byl faulován Alexanderem Sigurdarsonem. Maccabi má k dispozici standardní situaci.
     
    8
    Nacvičený signál domácím nevyšel podle představ, obrana Breidabliku nebezpečí okamžitě zažehnala.
     
    9
    Tohle mohl Jason Dadi Svanthórsson vyřešit podstatně lépe. Nabíhal mu zcela nehlídaný spoluhráč, jenže hostující fotbalista s číslem 14 se rozhodl o samostatný průnik. Ten ztroskotal na prvním obránci soupeře.
     
    10
    Jason Dadi Svanthórsson znova v akci, přičemž ani tentokrát nedokázal kvalitně zakončit. V tomto případě si z pravé strany navedl míč na střed, odkud byla jeho rána levačkou zablokována.
     
    11
    Maccabi Tel-Aviv právě vstřelil branku! Tak tohle byla fotbalová paráda! Gól, na který Tel-Aviv dlouho nezapomene. Enric Saborit vybojoval odražený míč pro YVANNA MACONA, jenž svou dalekonosnou pumelicí trefil pravý horní růžek hostující brány.
    11. Yvann MAÇON - 1:0
     
    14
    Maccabi pokračuje ve svém tlaku. Rohový kop bude od levého praporku rozehrávat Dan Biton.
     
    15
    Prvním centrem pouze napálil soupeře. Rohový kop si tedy zopakoval, a i když míč dostal do vápna, tak z něho nic zajímavějšího nevzešlo.
     
    16
    Breidablik zatím hrozí jen z rychlých kontrů. Několikrát se hosté hnali do zajímavých ofenzivních akcí, jenomže tomu chyběl ten poslední krok, který by vedl k ohrožení brány.
     
    17
    Enric Saborit se pokusil z ostrého úhlu překvapit Einarssona. Islandský brankář si pohlídal prostor na bližší tyči.
     
    18
    Dan Biton nic nevymýšlel, po přijetí přihrávky okamžitě střílel. A rozvlnil i síť!. Ovšem tu boční.
     
    20
    Obrana islandského celku působí dost nekoncentrovaně. Domácí dostávají mnoho prostoru a myslím, že je jen otázkou času, kdy navýší své vedení.
     
    22
    Momentálně sledujeme řadu nepřesností na polovině hrací plochy. Ani jednomu z týmů se nedaří kvalitně rozehrát.
     
    24
    Maccabi Tel-Aviv právě vstřelil branku! Maccabi Tel-Avi potvrzuje roli favorizovaného celku. Zaváhání v defenzívě islandského celku využil Joris van Overeem, jenž svou přihrávkou dostal do gólové pozice ERANA ZAHAVIHO. Ten se obtočil kolem své osy a přesnou střelou poslal svůj tým do dvoubrankového vedení.
    24. Eran ZAHAVI - 2:0
     
    26
    Zahavi mohl znova skórovat! Skvěle si našel přízemní centr a z bezprostřední blízkosti zakončoval, brankář Einarrson ale dokázal zabránit dalšímu inkasování.
     
    29
    Breidablik musí razantně změnit svou hru. Izraelskému výběru Islanďané vůbec nestíhají, v útoku doposud nic nepředvedli.
     
    31
    Tohle už vypadalo podstatně lépe! Jeden z hostujících fotbalistů sklepl vysoký centr na Gísliho Eyjólfssona, jehož nůžky sice byly parádně provedené, mířily však jen do brankáře Mišpatiho.
     
    33
    Maccabi Tel-Aviv právě vstřelil branku! Dor Peretz svým fantastickým průnikem na sebe navázal tři soupeře. To utvořilo prostor pro zcela osamoceného DANA BITONA, ke kterému doputoval odražený míč. Domácí záložník následně věděl, jak s ním naložit.
    33. Dan BITON - 3:0
     
    37
    A mohlo být pro hosty ještě hůře. Eran Zahavi si nabíhal k malému vápnu, kam také obdržel přesnou přihrávku. Jenže se nacházel v ofsajdu, a tak ho ani nemusí mrzet, že jeho pokus proletěl kolem pravé tyče.
     
    39
    Zahavi se srazil při svém náběhu s hostujícím brankářem. Einarsson je v současnosti ošetřován, ale vše napovídá tomu, že bude schopen pokračovat v zápase.
     
    41
    Felíciod Milson si navedl míč na pravačku a z hranice pokutového území vystřelil. Trefil prvního bránící soupeře.
     
    42
    Dor Peretz málem využil špatné rozehry brankáře islandského celku. Jenže se při svém napadání dopustil útočného faulu, čímž vysvobodil Breidablik.
     
    44
    Breiðablik právě vstřelil branku! Hosté zapisují svou premiérovou branku ve skupinového části některé z evropských soutěží! Jason Dadi Svanthórsson milimetrovým pasem vybídl ke skórování KLAEMINTA OLSENA, který se ve stoprocentní příležitosti nemýlil a přehodil gólmana Mišpatiho.
    44. Klaemint OLSEN - 3:1
     
    45
    Nad rámec základní hrací doby se v prvním poločase odehrají čtyři minuty.
     
    45+1
    Dor Peretz měl spoustu času. Střelu si příliš nepřipravil, čemuž také odpovídala kvalita zakončení. Einarsson zasahovat nemusel, načež se zdvihl praporek pomezního.
     
    45+3
    Jason Dadi Svanthórsson přidržel soupeře, za což si vysloužil napomenutí v podobě žluté karty.
     
    45+4
    Následnou standardní situaci rozehrál Biton parádně. Načechraný balón vyslal na hlavu Dora Peretze, avšak ten příležitostí pohrdl. Více se toho už v prvním poločase nestane.
     
    45
    První poločas skončil 22:08.
     
    Domácí výběr v prvním poločase nezaváhal. V roli jasného favorita na trávníku dominoval a nikdo by se nemohl divit, kdyby rozdíl ve skóre byl ještě vyšší. Islanďany může alespoň těšit, že se krátce před přestávkou postaral Klaemint Olsen o premiérovou branku Breidabliku ve skupinové fázi některé z evropských soutěží.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    47
    Sigurdarson rozehrál přímý volný kop svého celku. Centr směřoval na střed šestnáctky, odkud ho obrana soupeře odvrátila do bezpečí.
     
    50
    Do vápna izraelského výběru putoval další centr. Atli Thor Gunnarsson našel pouze náruč brankáře Mišpatiho.
     
    51
    Enric Saborit vyslal do samostatného úniku Felícioda Milsona! Ten se hnal na bránu z pravé strany, nicméně mu skvěle zmenšil střelecký úhel Einarsson, kterého domácí forvard napálil.
     
    53
    Gísli Eyjólfsson nahrával pod sebe na penaltový puntík. Tam se hnal Anton Logi Lúdvíksson, k zakončení mu však chybělo pár kroků. Obrana Maccabi si poměrně zahrává, Breidablik vstoupil do druhého poločasu velmi aktivně.
     
    55
    Breiðablik právě vstřelil branku! Trochu jsem to přivolal! Centr z následného rohového kopu směřoval na zadní tyč, kde stál připravený KLAEMINT OLSEN. Hostující záložník bez většího zájmu soupeřů rozvlnil svou hlavičkou síť za zády Mišpatiho.
    55. Klaemint OLSEN - 3:2
     
    58
    Höskuldur Gunnlaugsson si navedl míč na pravou nohu, následná střela se ale jen odrazila od soupeře. S balónem na kopačkách hrají fotbalisté ve žlutých dresech.
     
    59
    Gísli Eyjólfsson si doposud nevšiml, že hraje bez jedné kopačky. Těžko říct, jestli je to záměr, nebo je opravdu hostující fotbalista tak zažraný do tempa zápasu.
     
    60
    Kopačka už je na svém místě. Snad si ji tentokrát Gísli Eyjólfsson zaváže o něco lépe.
     
    62
    Klaemint Olsen svou střelou prověřil pozornost brankáře Mišpatiho. Myslím si, že nás čeká ještě pořádné drama.
     
    64
    Střídání v týmu Maccabi Tel-Aviv FC:
    ze hřiště odchází Osher Davida, přichází Yonatan Cohen,
    ze hřiště odchází Yvann Maçon, přichází Avishay Cohen.

    Střídání v týmu Breidablik Kópavogur:
    ze hřiště odchází Andri Rafn Yeoman, přichází David Ingvarsson.
     
    66
    Anton Logi Lúdvíksson zaváhal při rozehře. Míče se zmocnili fotbalisté Maccabi, načež celou útočnou akci zakončil Eran Zahavi. Jeho přízemní střela minula prostor mezi třemi tyčemi.
     
    68
    Zahavi touží po druhém přesném zásahu. Zase to vzal na sebe, tentokrát jeho rána znamenala rutinní záležitost pro Einarssona.
     
    70
    Klaemint Olsen se chtěl prodrat kolem levé lajny. Nicméně míč si příliš pokopl, načež se dopustil útočného faulu.
     
    71
    Napadání přineslo ovoce. Mišpati byl donucen míč pouze odkopnout do autu.
     
    72
    Střídání v týmu Breidablik Kópavogur:
    ze hřiště odchází Alexander Sigurdarson, přichází Oliver Sigurjónsson.
     
    73
    Yonatan Cohen měl na pravé straně spoustu volného místa. Rozhodl se nahrávat, míč byl ale jen sražen do rukavic brankáře islandského týmu.
     
    74
    Z rychlého kontru nic nebylo. Přihrávka na Felícioda Milsona směřovala do jasného ofsajdu.
     
    75
    Velká škoda pro Maccabi, že se Eran Zahavi nedokázal ve vápně lépe zorientovat. Odražený míč směřoval do jeho blízkosti, avšak zmatený domácí útočník si toho všiml pozdě.
     
    78
    Střídání v týmu Maccabi Tel-Aviv FC:
    ze hřiště odchází Dan Biton, přichází Gavriel Kanichowsky.

    Střídání v týmu Breidablik Kópavogur:
    ze hřiště odchází Anton Logi Lúdvíksson, přichází Ágúst Hlynsson,
    ze hřiště odchází Kristinn Steindórsson, přichází Viktor Karl Einarsson.
     
    81
    Breidablik se zmocnil míče a kombinuje na své polovině. Čas ke srovnání se hostům pomalu krátí.
     
    84
    Za vysokým míčem se hnal Klaemint Olsen, nicméně se nacházel v ofsajdu. Maccabi Tel-Aviv může pošetřit cenné vteřiny.
     
    85
    Hlynsson obdržel žlutou kartu za zákrok na Avishaye Cohena.
     
    86
    Trochu to vypadá, že Breidabliku došly síly. Izraelci kontrolují závěr utkání, soupeře k ničemu většímu nepouští.
     
    88
    Střídání v týmu Maccabi Tel-Aviv FC:
    ze hřiště odchází Eran Zahavi, přichází Dor Turgeman.
     
    90
    Yonatan Cohen se mohl pokusit definitivně rozhodnout tohle utkání. K zakončení se nedostal, neboť si míč ve vápně příliš pokopl.
     
    90
    Nad rámec základní hrací doby se ve druhém poločase odehraje pět minut.
     
    90+1
    Einarssonovi vypadla z košíku poměrně jednoduchá střela. Měl štěstí, že míč zavčas odkopl do zámezí jeden z jeho spoluhráčů.
     
    90+4
    Žádného závěrečného tlaku jsme se ze strany Breidabliku nedočkali. I tak je nutné uznat, že dnes hosté Maccabi pořádně zavařili.
     
    90+5
    Obrana islandského celku se ještě musela vypořádat s centrem Gavriela Kanichowskyho. Píšťalka hlavního rozhodčího se za každou chvíli rozezní.
     
    90+6
    Konec zápasu.
     
    Držení míče: 58 % : 42 %.
    Střely na branku: 7:4. Střely mimo: 9:5. Rohy: 7:3. Ofsajdy: 3:1.
     
    Maccabi Tel-Aviv dnes splnil povinnost a doma vybojoval s Breidablikem tři body. Nutno podotknout, že se poměrně natrápil. Domácí v prvním poločase na hřišti dominovali, díky čemuž se dostali do vedení 3:0. Jenže pak začal izraelský celek polevovat, Islanďané toho využili a utkání dvěma zásahy zdramatizovali. Nicméně v závěru už Breidabliku došly síly a Maccabi si těsný výsledek pohlídalo. (23:21:51)

    Michal Hladký

    Branky: 11. Maçon (Saborit), 24. Zahavi (van Overeem), 33. Biton (Peretz) – 44. K. Olsen (Svanthórsson), 55. K. Olsen (Gunnlaugsson)

    Karty:   45+3. Svanthórsson (BDK), 85. Hlynsson (BDK)


    Držení míče: 58 % : 42 %.
    Střely na branku: 7:4. Střely mimo: 9:5. Rohy: 7:3. Ofsajdy: 3:1.
    Maccabi Tel Aviv: Mišpati – Maçon (64. A. Cohen), Luckassen, Saborit, Revivo – Biton (78. Kanichowsky), van Overeem, Peretz – Davida (64. Y. Cohen), Zahavi (C) (88. Turgeman), Milson.
    Náhradníci: Tenenbaum – Nachmias, Yeini, Golasa, Davidzada, Shahar, Bitton, Abu Farchi.

    Breidablik Kópavogur: A. Einarsson – Yeoman (64. Ingvarsson), Margeirsson, Muminovic, Gunnlaugsson (C) – Sigurdarson (72. Sigurjónsson), Eyjólfsson, Lúdvíksson (78. Hlynsson) – K. Olsen, Steindórsson (78. V. Einarsson), Svanthórsson.
    Náhradníci: Bragason – Adalsteinsson, Fjeldsted, Aron Wöhler, Kristinsson, Orrason, Stefánsson.
    bahis siteleri