Kadaň – Chrudim 2:1 (kon.) | Havlíčkův Brod – Písek 1:2 (po pr.) | Ústí n/L – Chomutov 5:4 (po pr.)
Třebíč – Olomouc 2:3 (kon.) | Beroun – Benátky n/J 2:0 (kon.) | Tábor – Litoměřice 3:2 (po s.n.)
Hr. Králové – Jihlava 4:3 (po s.n.) | Vrchlabí – Znojmo 2:3 (po s.n.)
po prodl.
HC Rebel Havlíčkův Brod
1:2 (0:0, 0:0, 1:1 - 0:1.)
IHC Králové Písek
Sobota 18.09.2010, 17:001. liga (ČR)
Partner:
     
    65:00
    Konec zápasu.
     
    60:12
    Písek právě vstřelil branku!

    Hned po vhazování rozhoduje o psíeckém vítězství přesnou trefou MICHAL PŠURNÝ, který bleskově propálil překvapeného gólmana Suchana! Asistence: Michal Dragoun.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    O vítězi se v základní hrací době nerozhodlo, na řadu přichází pětiminutové prodloužení.
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    59:22
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!

    Tak Rebelům nakonec hra bez brankáře vyšla. Kotouč putoval krátce po vhazování po ose Roman Vondráček - Vojtěch Němec - MIROSLAV TŘETINA, při čemž posledně jmenovaný propálil zblízka dosud neprůstřelného gólmana Jágra! Asistence: Vojtěch Němec, Roman Vondráček.
     
    59:17
    Havlíčkův Brod se snaží co nejvíce střílet, tentokrát to předvedl hned ho publy Třetina, ale jeho projektil doletěl jen do nastavené lapačky.
     
    58:59
    Meidl pálil úplně sám na levé straně bez přípravy a gólman Jágr vytáhl skvělý zákrok, když na poslední chvíli ramenem vyrazil kotouč nad svou bránu do ochranné sítě!
     
    58:52
    Písek si vyžádal oddechový čas.
     
    58:37
    Hosté vyhodili kotouč z obranného, který málem zasáhl opuštěnou bránu. Pravou tyčku minul k velkému štěstí domácích jen o pár centimetrů.
     
    58:17
    Rebelové hrají power-play!
     
    58:03
    Na trestnou lavici současně usedají P. Novák (PIS) za nedovolené bránění a Kempný (HBR) za hrubost. Havlčíkův Brod si vyžádal oddechový čas.
     
    57:39
    Rebelové se na chvíli udrželi v útočném pásmu a vyslali ze svých holích dva nepřesné projektily, záhy však kotouč opustil hrací plochu a bude se vhazovat ve středním pásmu blíže písecké modré čáře.
     
    56:53
    Švaňhal se začínal uvolňovat mezi kruhy do dobré střelecké pozice a za záchrannou brzdu musel zatáhnout Dragoun (PIS), jenž fauloval podražením.
     
    55:50
    Rebelové drží hru v útočném pásmu a snaží se vyvinout nápor na gólmana Jágra, což se jim zatím daří, ale k nebezpečnější střele se dosud neprobili.
     
    54:52
    Nahozený kotouč schoval v lapačce gólman Suchan, který neměl, komu by okamžitě rozehrál kotouč, a tak raději přerušil hru.
     
    53:54
    Písek právě vstřelil branku!

    Od Michala Dragouna se dostal kotouč šťastným odrazem na hůl MICHALA PŠURNÉHO, jenž se objevil úplně sám v levém kruhu a přesnou ranou vymetl pravý horní růžek Suchnaovy brány! Asistence: Michal Dragoun.
     
    53:07
    Dlouhá nahrávka svůj cíl v podobě na levé straně rozjetého útočníka Fiedlera nenašla a skončila pouze na zakázaném uvolnění.
     
    52:39
    Zohornovo nahození ze střední pásma nadvakrát chytil gólman Jágr, který před dojíždějícími útočníky Havlíčkova Brodu ukryl kotouč pod lapačkou a přerušil hru.
     
    51:38
    Dnešní utkání sleduje 853 diváků.
     
    51:09
    Dragoun obdržel nahrávku do levého kruhu, odkud okamžitě střílel, ovšem jeho projektil postrádal přesnost, když proletěl nad horní tyčkou Suchanovy svatyně.
     
    49:46
    Ferebauer si vynutil důrazným poklepáním hole o led nahrávku, po níž z první zakončoval v prostoru mezi kruhy jen do Suchanova betonu. Po odpískání putují na lavici hanby za hrubost Jank (PIS) a A. Jelínek (HBR).
     
    48:48
    Voj. Němec skoro využil překvapivého výletu gólmana Jágra ze svého brankoviště, ovšem písecký muž s maskou se stihl vrátit zpět a uzavřel prostor u své pravé tyčky, kam se pokoušel havlíčkobrodský útočník zasunout puk po bleskovém objetí brány.
     
    48:31
    Současně jsou na 2 minuty vyloučeni M. Pšurný (PIS) za nafilmovaný pád a Fiedler (HBR) za podražení.
     
    48:20
    Třetinovi se podařilo osvobodit Rebely dlouhým vyhozením podél mantinelu až do blízkosti Jágrovy branky. Písek si musí hledat cestu do přesilovkových a nebezpečnějších pozic znovu.
     
    47:38
    Na trestnou lavici je vykázán Zohorna (HBR), jenž se provinil nedovoleným bráněním.
     
    47:33
    Hosté s ubránili a ani jim to nedalo moc práce, hraje se 5 na 5.
     
    46:59
    V těchto okamžicích sledujeme velké havlíčkobrodské trápení,domácí se marně snaží probít přes píseckou obranu do útočných pozic a nějakým způsobem zahrozit.
     
    46:10
    Hostům se podařilo vyhodit kotouč přes všechny čáry až k Suchanově bráně, Rebelové začínají úplně nový útok z hloubi svého obranného pásma.
     
    45:33
    Po několika nahrávkách se dostak kotouč da modrou čáru k A. Jelínkovi, který ho rychle nahodil na bránu a gólman Jágr ukryl jeho střelecký pokus v lapačce.
     
    45:11
    Nejdříve se natlačil zpoza branky do bezprostřední blízkosti brankáře Jágra Voj. Němec, ale nestihl zakončit. Záhy pálil ihned po vhazování obránce Sova, jenže vůbec netrefil kotouč ideálně a jeho pokus, jenž postrádal razanci, lapil gólman Jágr. Následně je vyloučen Jank (PIS), který se provinil podražením.
     
    44:28
    Rebelové po velké skrumáži před píseckou branku dotlačili kotouč do branky, ale sudí ji neuznává kvůli postavení jednoho z nich v brankovišti.
     
    43:58
    Bláha se probil ke střele z dobrého palebného prostoru v levém kruhu, gólman Suchan se přemístil ke své pravé tyčce včas a kotouč vyrazil betony do bezpečí.
     
    43:31
    Hosté už jsou v plném počtu, pokračuje se ve hře 5 proti 5. Rebelové si v závěru přesilovky nebezpečnější příležitost už nevypracovali.
     
    42:10
    Do prostoru mezi kruhy si sjel s pukem na holi útočník Knotek a rychle vystřelil zápěstím, písecký obránce k němu však přistoupil včas a tečoval kotouč do ochranné sítě.
     
    41:42
    Ihned po vhazování pálil od modré čáry úročník Tetina, jeho razantní projektil však postrádal patřičnou přesnost a proletěl jen vedle pravé tyčky písecké branky.
     
    41:31
    Meidlovo nahození z rohu píseckého pásma jemně tečoval v pravém kruhu Voj. Němec a kotouč z jeho hole proletěl nedaleko od levé tyčky Jágrovy svatyně. Záhy byl vyloučen Slavík (PIS) na 2 plus 10 minut za vražení do oblasti hlavy a krku.
     
    40:28
    Třetina se chopil na útočné modré čáře puku, prokličkoval se středem písecké obrany až před gólmana Jágra, ovšem před ním již ve velké tísni zakončoval na poslední chvíli těsně vedle levé tyčky!
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Ani v prostřední třetině jsme se v havlíčkobrodské Kotlině vstřelené branky nedočkali. Před závěrečným dějstvím, které začne přibližně v 18:41, svítí na tabuli stále nerozhodný stav 0:0.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:55
    Od pravého mantinelu vypálil znovu obránce Morava, gólman Jágr si jeho pokus pohlídal a vyrazil ho betony do bezpečnějších prostorů píseckého pásma.
     
    39:35
    Knotek se rychle a elegatně zbavil bránícího píseckého hráče v útočném pásmu a z velkého úhlu vypálil k bližší tyčce do nastavených Jágrových betonů. Záhy tvrdou ránu Moravy od modré čáry vyrazil gólman Jágr před sebe, kde se Rebelové tlačili neúspěšně k dorážkám. Po odpískání je vyloučen Kalečík (PIS) za nedovolené bránění.
     
    38:40
    Gólman Suchan přerušil hru, když se vydal na malý výlet ze svého brankoviště, skočil píseckému útočníkovi pod nohy a rychle ukryl v lapačce odražený kotouč od zadního mantinelu za jeho brankou.
     
    37:48
    Po další z nich se píská havlíčkobrodské zakázané uvolnění.
     
    37:09
    Hra je v těchto chvílích plná nepřeností, jež se hokejistům obou táborů chvatně lepí na hole a zabraňují vzniku pohlednější kombinace nebo nebezpečnějšího zakončení.
     
    35:51
    Útočná aktivita Písku je přerušena zakázaným uvolněním, jehož se Jihočeši dopustili. Rozhodčí vhodí kotouč zpět do hry v obranném pásmu hostů.
     
    34:52
    Bláha pálil z mezikruží, měl však špatně seštelovaná mířidla a svůj cíl nezasáhnul. Jeho spoluhráč V. Novák brzy poté zakončoval v tísni zblízka, ale jeho rána jen zaduněla o Suchanovy betony.
     
    32:59
    Havlíčkobrodští si zbytek oslabení už pohlídali, dařilo se jim vyhazovat kotouče z obtranného pásma a svého jihočeského soupeře do dalšího nebezpečného zakončení nepustili.
     
    32:25
    Písek si vytvořil obrovský tlak, v útočném pásmu sevřel Rebely a vydatně ostřeluje Suchanovu bránu. Nejdříve po nahrávce M. Pšurného neuspěl Dragoun, který při pokusu o tvrdou ránu zlomil hůl, a poté tentýž hráč zakončoval z bezprostřední blízkosti, jenže nevyzrál na v brankovišti dobře postaveného gólmana Suchana.
     
    31:59
    Na trestnou lavici musí nedobrovolně usednout Zábranský (HBR), který si odsedí dvouminutový trest za hákování.
     
    31:46
    Po vyhraném vhazování nejdříve pálil z pravého kruhu M. Pšurný, jenže trefil hned před sebou stojícího A. Jelínka. Záhy nesupěl s tvrdou ranou od modré čáry obránce Mazanec, který vyprášil betony připraveného gólmana Suchana.
     
    30:45
    Hbitý písecký přechod do útočné fáze zastavuje hvizd hlavního arbitra, který odpískal signalizované postavení mimo hru.
     
    29:28
    Po nekonečné kombinaci v útočném pásmu přiťukl Vondráček zpoza branky kotouč obránci Kempnému, jenž z první pálil hodně nepřesně.
     
    28:05
    Po odmlce se podívali k brodské brance také hosté, v předbrankovém prostoru byl hodně aktivní centr útočné formace Dragoun, ovšem brankář Suchan i přes zakrytý výhled dvakrát zasahoval spolehlivě.
     
    27:26
    Po výborné nahrávce se ocitl úplně sám v dobré pozici za píseckou obranou útočník Meidl, jenž si z levého kruhu sjel k brance a tvrdou ranou k levé tyčce vyprášil Jágrovy betony!
     
    26:50
    Třetina napálil odražené kotouč směrem k písecké brance a svým střeleckým pokusem z tísně těsně minul vzdálenější tyčku.
     
    25:53
    Po vyhraném buly pálil okamžitě z vrcholu levého kruhu bez přípravy Třetina, jehož dělovku ukryl gólman Jágr po výborném reflexu ve své náruči a přerušil opět hru.
     
    25:51
    Vondráčkova razantní rána od modré čáry skončila pod betony dobře postaveného brankáře Jágra, jenž tímto způsobem následně přerušil hru.
     
    25:40
    Havlíčkův brod se usadil v útočném pásmu a okamžitě zaujal přesilovkové pozice, jednu z nahrávek z rohu píseckého pásma tečoval hostující obránce do ochranné sítě.
     
    25:16
    Za katr usedá Mazanec (PIS), jenž vyfasoval od sudího dvouminutový trest za hru vysokou holí.
     
    24:30
    Rebelové drželi po většinu času zbytku oslabení hru daleko od nebezpečných míst v Suchanově blízkosti, navíc po návratu z trestné lavice ujel do situace 2 na 1 obránce Kempný, jenž se rozhodl individuálně zakončit a z úhlu trefil nastavenou Jágrovu náruč.
     
    23:36
    Obránce Výborný dvakrát pálil od modré čáry, když nejdříve branku tvrdou ranou minul a podruhé ztroskotal na Suchanových připravených betonech. Domácím se záhy podařilo vystřelit kotouč ven z obranného pásma.
     
    22:28
    Havlíčkobrodští ve svém obranném pásmu získali chvíli po vhazování kotouč a okamžitě ho odpálili do uctivé vzdálenosti od gólmana Suchana.
     
    22:05
    Na lavici hanby zamířil obránce Kempný (HBR), jenž se proti hokejovým pravidlům provinil hrou vysokou holí.
     
    21:35
    Sova napřáhl na modré čáře a vyslal ze své hole razantní projektil, který gólman Jágr vyrazil svými betony do prostoru před sebou, kde ovšem žádný z útočníků nezareagoval na rychle letící puk včas a nedorazil ho do brány za záda rozhozeného brankáře.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    V úvodní dvacetiminutovce jsme sledovali svižný hokej, který s sebou přinesl několik velice slibných šancí na obou stranách, ale všechny zůstaly neproměněny. Před 2. třetinou, jež začne zhruba v 17:50, platí v Kotlině bezbrankový stav.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:50
    Nakonec se v útočném pásmu ocitl úplně sám s pukem na holi Třetina, ovšem v prostoru pravého kruhu z úhlu střílel těsně vedle pravé tyčky.
     
    19:26
    Domácí mají ktoouč ve své moci a postupným útokem se snaží překonat písecký obranný val na modré čáře, který zatím pracuje spolehlivě a nepouští Rebely do šance.
     
    18:32
    Nejdříve hledal obránce Vošmik dlouhou nahrávkou napříč středním pásmem za píseckou obranou číhajícího Zohornu, který se však ke kotouči nedostal. Následně založili hosté rychlý útok, na jehož konci vytvořili v Suchanově blízkosti pořádný závar, ale nikdo z nich nepropálil klečícího brodského gólmana.
     
    17:32
    Domácí stále drží Písek pod enormním náporem, který doplňují neustálou a nebezpečnou střelou ze všech možných střeleckých pozic, jenže zatím se trápí s přesnější koncovkou a pozorným brankářem Jágrem.
     
    16:27
    Rebelové dostali hosty pod narůstající tlak, uzavřeli je v obranném pásmu a několikrát tvrdě vypálili zásluhou obránce Kempného, jenže gólman Jágr byl pozorný a všechny projektili zlikvidoval.
     
    15:16
    Havlíčkův Brod si zahraje 99 sekund dlouhou dvojnásobnou početní převahu, na trestnou lavici je za hákování vyloučen Dragoun (PIS).
     
    14:55
    Rebelové sevřeli svého soupeře do pevného objetí, když jeden z útočníků pálil mezi kruhy promáchl, ale vytěžil alespoň přesilovku. Na trestnou alvici usedl Vráblík (PIS), jenž se provinil hákováním.
     
    14:27
    Útočník Slavík bleskově přešel útočnou modrou čáru a volným prostorem najížděl směrem k brankáři Suchanovi, ovšem zastavil ho hvizd hlavního sudího, který odpískal postavení mimo hru.
     
    13:10
    Po vyhraném vhazování se nemazal s kotoučem obránce A. Jelínek, jenž z velkého nápřahu tvrdě vystřelil od modré čáry, gólman Jágr měl nekrytý výhled a letící kotouč jistě chytil do nastavené lapačky.
     
    12:54
    Meidl se v pravém kruhu rychlým pohybem na chvíli zbavil obránce Vráblíka a následně zakončoval, ovšem písecký bek mu vložil včas do jeho střely hůl a vytěsnil ji do ochranné sítě.
     
    12:27
    Ten nakonec vyzněl příznivě pro hosty, kteřá si nabruslili do blízkosti brodské branky, kde záhy pálil z ostrého úhlu do Suchanových betonů útočník Stejskal.
     
    12:10
    Havlíčkobrodští hokejisté stále drží hru v útočném pásmu, kde svádějí s domácími urputný souboj o puk.
     
    11:20
    Zohorna poslal přihrávku na hůl volného Zábranského, jenž na úrovni branky zpracoval puk, nabruslil si před branku do lepší palebné pozice a z otočky střílel těsně vedle levé tyčky Jágrovy brány!
     
    10:47
    Havlíčkův Brod je v plném počtu, své první oslabení v utkání ustál bez větších problémů.
     
    10:41
    Hosté od řeky Otavy se zatím v přesilové hře hodně trápí, k nebezpečnějšímu ohrožení gólmana Suchana se přes svědomitě bránící Rebely neprobili a po často jejich útoky zastavují zakázaná uvolnění.
     
    10:06
    Písek dlouho držel kotouč a dobře vzdoroval havlíčkobrodskému napadání, když si v několika kombinoval a sám se chystal založit útok, ovšem vyhodil pouze na zakázané uvolnění.
     
    9:14
    Rebelům se podařilo vybojovat kotouč, zavézt ho až do píseckého pásma a hru zde na chvíli zdržet, čímž nasbírali cenné vteřinky z Knotkova trestu a hosté musejí začít nový útok.
     
    8:47
    Dragoun se dostal v krátkém časovém k intervalu ke dvěma nebezpečným střelám. Nejdříve z levého kruhu trefil jen levý Suchanovů beton, podruhé pálil z mezikruží, ovšem znovu ztroskotal na nastavených betonech strážce brodského brankoviště. Na trestnou lavici je po odpískání vykázán Knotek (HBR) za sekání.
     
    7:49
    Nahozený kotouč ze středního pásma raději ukryl gólman Suchan pod svou lapačkou a přerušil hru, hnali se k němu totiž velkou rychlostí písečtí útočníci.
     
    6:55
    Voj. Němec ve spolupráci s Knotkem se dostávali rychlým postupem za zadní řady Jihočechů, ale nakonec jim kotouč odskočil od holí a po slibném útoku už nebylo ani památky.
     
    6:23
    Havlíčkův Brod si neporozuměl při přechodu do útočné fáze a jeho nepřesná přihrávka skončila jen na zakázaném uvolnění, po němž se bude vhazovat v kruhu po levici gólmana Suchana.
     
    5:45
    Útok Zohorna - Zábranský, Švaňhal se snažil potrápit písecké defenzivní řady, ale nic překvapivého nedokázal vymyslet a přišel o kotouč.
     
    4:55
    Písecký forvard Polodna se objevoval ve skvělé pozici k zakončení, když si sjel do prostoru před brankou a nikým neatakovaný se tlačil k puku, ovšem následně najel do brankoviště a vyhnal tím Jihočechy z útočného pásma.
     
    4:27
    Meidl to zkusil střelou z uctivé vzálenosti v blízkosti útočné modré čáry, na gólmana Jágra si však nepřišel, protože strážce písecké svatyně jeho ránu ztlumil betony a následně ji přikryl pod lapačkou.
     
    3:34
    Hosté založili rychlý útok, když Rebelové přišli o kotouč, ale havlíčkobrodská obrana se stihla zkonsolidovat do správného postavení včas, při čemž Písek záhy o kotouč připravila.
     
    2:20
    Po Vondráčkovu přiťuknutí pálil z první a velkého nápřahu mezi kruhy postavený Třetina, ovšem jeho razantní projektil prosvištěl vysoko nad horní tyčkou Jágrovy brány.
     
    1:44
    Po Ferebauerově ostré šstřele z vrcholu pravého kruhu, jíž dokázal brankář Suchan betony vyrazit do volného prostoru před sebou, pálil úplně volný obránce Výborný, ale těsně minul vzdálenější horní roh brodské svatyně!
     
    0:30
    Knotek našel přihrávkou zpoza branky v dobré palebné pozici najetého Vondráčka, ale ten střelou bez přípravy netrefil tři tyče gólmana Jágra.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Touto cestou bych chtěl vyjádřit podporu Jaroslavu Holíkovi, čestnému prezidentovi klubu HC Rebel Havlíčkův Brod, jenž dnes s námi bohužel nemůže sledovat dnešní duel kvůli zdravotním problémům. Přeji mu brzké uzdravení.
     
    Úvodní sestavy:

    HC Rebel Havlíčkův Brod:
    Suchan (Neruda) - Kempný, Soldán, Sova, Morava "C", Vošmik, A. Jelínek, M. Blažek, Zítka - Vondráček "A", Třetina "A", Knotek, Meidl, Voj. Němec, Fiedler, Švaňhal, Zábranský, Zohorna, Hadrava, Vylíčil, Ondráček.

    IHC KOMTERM Písek:
    Jágr (Pinkas) - Vomela, Vráblík, Výborný "C", P. Novák, Kalečík, P. Procházka, Mazanec, Jank - Suja, Dragoun "A", M. Pšurný, Kudrna "A", Ferebauer, Polodna, Slavík, Bláha, V. Novák, Kellner, Stejskal, Šulčík.

    Rozhodčí:
    M. Jebavý - M. Kreuzer, D. Polonyi.
     
    Příjemný sobotní podvečer, srdečně vás vítám ze zimního stadionu v Kotlině u sledování on-line přenosu zápasu HC Rebel Havlíčkův Brod - IHC KOMTERM Písek, jenž se odehraje v rámci 2. kola první hokejové ligy. Domácí Rebelové při své premiéře v tomto soutěžním ročníku podlehli Benátkám nad Jizerou 2:3 po samostatných nájezdech a z jejich ledu si odvezli alespoň bod. Písek se představil během 1. kola v domácím prostředí, kde nakonec podlehl Třebíči fotbalovým výsledkem 0:1. Jak dopadne dnešní vzájemný souboj? Utkání začíná v 17:00.
    Marken.cz

    Ladislav Vácha

    Branky a nahrávky: 60. Třetina (Němec, Vondráček) - 54. M. Pšurný (Dragoun), 61. M. Pšurný (Dragoun)


    HC Rebel Havlíčkův Brod: Suchan (Neruda) - Kempný, Soldán, Sova, Morava "C", Vošmik, A. Jelínek, M. Blažek, Zítka - Vondráček "A", Třetina "A", Knotek, Meidl, Voj. Němec, Fiedler, Švaňhal, Zábranský, Zohorna, Hadrava, Vylíčil, Ondráček.
    IHC Králové Písek: Jágr (Pinkas) - Vomela, Vráblík, Výborný "C", P. Novák, Kalečík, P. Procházka, Mazanec, Jank - Suja, Dragoun "A", M. Pšurný, Kudrna "A", Ferebauer, Polodna, Slavík, Bláha, V. Novák, Kellner, Stejskal, Šulčík.

    Rozhodčí: M. Jebavý - M. Kreuzer, D. Polonyi.

    Diváci: 853
    bahis siteleri