Poprad – Zvolen 6:1 (kon.) | Martin – Nitra 3:4 (po s.n.) | Trenčín – Žilina 3:0 (kon.)
Skalica – Košice 3:4 (kon.) | Banská Bystrica – HC Slovan 4:1 (kon.)
konec
HK Poprad
6:1 (2:0, 3:1, 1:0)
HKM Zvolen
sk Neděle 16.01.2011, 17:00Tipos Extraliga (SR)
Partner:
     
    Domáci diváci vyprevádzajú svojich po výbornom výkone. Gól strelili aj v poslednej tretine (57. Jaško) a pripísali si zaslúžené jednoznačné víťazstvo. (19:05:21)
     
    60:00
    Koniec zápasu.
     
    58:34
    Stretnutie sa dohráva vo výbornej atmosfére, diváci si dnes prišli na svoje.
     
    58:00
    Popradčania sa stále bavia hokejom. Štadiónom v Poprade sa už nesie potlesk postojačky.
     
    57:00
    Obrovská šanca mladých Popradčanov. Rapáč dostal prihrávku, z ktorej sa rútil na Kristína sám, hosťujúci brankár vybehol a puk mu vypichol, dvestopercentnú šancu následne zahodil Paločko, ktorý z pol metra minul úplne prázdnu bránku a sám sa čuduje ako sa to mohlo stať.
     
    56:33
    Poprad dal gól! Hluché obdobie na ľade kamzíkov prerušil šikovnou strelou medzi betóny TOMÁŠ JAŠKO, do pozície ho dostal spätnou prihrávkou Peter Klouda.
     
    55:00
    Pokračuje nie až tak atraktívny obraz hry, hostia sa dostávajú maximálne po úroveň kruhov a ihneď posielajú puky na Melicherčíka, kým Popradčania svoje útoky končia pri mantineloch.
     
    53:42
    Hosťom sa nedarí získať puk na dlhší čas, naopak Popradčania sa stále snažia streliť ešte nejaký gól, najzaujímavejšie sú ale teraz súboje pri mantineli, kde sa oba tímy predbiehajú v tvrdých zákrokoch.
     
    52:25
    Popradčania to v presilovkách vedia. Pekné prihrávky cez celé útočné pásmo, Jasečko sa odhodlal vystreliť od modrej, puk síce Kristínovi vypadol z lapačky, Jaško ho ale medzi kruhmi neskrotil.
     
    50:52
    Mlynarovič zostal po zákroku hokejkou ležať na ľade, hlavný rozhodca situáciu nevidel, keďže hokejka v tvári domáceho mladíka bola evidentná, Lundbergov pád v strednom pásme už ale posúdil ako podrazenie a Valach si možno až taký trest nezaslúžil.
     
    50:12
    Melicherčík musí hasiť pri množstve dorážok po nastrelení puku od modrej čiary.
     
    49:55
    Na ľade to vyzerá akoby hrali presilovku domáci - Jaško našiel na pravej strane úplne voľného Kopeckého, ten sa choval ako pri samostatnom nájazde, obrancovia boli príliš pomalí, nakoniec ale Kristín zasahovať nemusel, pretože Kopecký bránku prestrelil.
     
    48:02
    Zvolenčania pridali na dôraze, zápas sa pokúšajú zdramatizovať, dobrú šancu medzi kruhmi zahodil Pucher - Melicherčíka rozpohyboval, no v závere netrafil bránku a následný súboj pri mantineli nezvládol Ján Brejčák a odchádza si odsedieť krošček.
     
    46:00
    Kristín sa nestíha obracať. Kroták našiel prihrávku cez celé pásmo v pravom kruhu stojaceho Lapšanského a po strele z prvej sa puk znovu odrazil od konštrukcie bránky - tentoraz to bola Kristínova ľavá žŕdka.
     
    45:11
    Škovira dočiahol na prihrávku, ktorou sa spolu so Svitanom dostal do útoku dvoch proti jednému, Miro naznačil prihrávku a následnou strelou rozozvučal spojnicu nad Kristínovou lapačkou.
     
    44:40
    Domáce mladé pušky si to v útočnom pásme pekne rozhodili, Paločko mal medzi kruhmi voľný priestor, bol však tiesnený hráčom zozadu a tak nemohol dostatočne presne a razantne zakončiť.
     
    44:18
    Poprad preberá po oslabovke iniciatívu, zakázané uvoľnenie hostí plynie zo stupňujúceho sa tlaku.
     
    43:24
    Presilovka hostí končí neslávne, hostia snáď ani neohrozili Melicherčíka v popradskej bráne.
     
    42:30
    Pri posúdení Trochtovho teču vysoko nad povolenou hranicou musel hlavnému arbitrovi pomôcť čiarový.
     
    Dnešné stretnutie sleduje 3530 divákov.
     
    41:24
    Daniel Brejčák v úvode tretej tretiny vylúčený za hákovanie.
     
    40:01
    Začala tretia tretina.
     
    Ďalšia tretina začne približne o 18:32. Druhé dejstvo sa znovu odohrávalo pred bránkou hostí (31. Lundberg, 33. Kasík, 36. Kmiť), zábavu domácim divákom mierne pokazil iba jeden gól hostí (38. Otčenáš).
     
    40:00
    Druhá tretina skončila.
     
    38:40
    Lapšanský prezval prihrávku od Krotáka, v súboji bol dosť nestabilný a spadol, podľa môjho názoru mu pred bránkoviskom na ľad pomohol dosť zásadne hosťujúci obranca, názor hlavného arbitra je však rozhodujúci.
     
    37:34
    Zvolen dal gól! Popradských divákov na chvíľu zamrazil peknou samostatnou akciou ONDREJ OTČENÁŠ, po prihrávke od Milana Juríka sa vrútil do útočného pásma a strelou popod lapačku Marcela Melicherčíka vykresal iskierku nádeje pre hosťujúci tím.
     
    37:02
    Jaško sa uvoľnil na ľavej strane, natlačil sa pred Kristína, prvá strela medzi betóny neprešla a následná dorážka odhrnula sneh z bránkovej čiary za prekonaným Kristínom.
     
    36:07
    Popradčanom sa hrá ľahko, ukázal to teraz Kramár, keď sa poľahky dostal cez troch hráčov a strelou švihom získal pre domácich vhadzovanie.
     
    35:47
    Poprad dal gól! Absolútne zúfalá presilovka hostí, už v predchádzajúcej akcii sa Škovira natlačil pred Mateja Kristína a puk, ktorý zostal stáť pred žŕdkou nedorazil Emil Lundberg. Gól však strelila úplne iná popradská dvojica - Arne Kroták vybojoval puk v strednom pásme, načasoval prihrávku priamo medzi dvoch obrancov a JAROSLAV KMIŤ si vychutnal ešte nerozchytaného Mateja Kristína strelou popod lapačku.
     
    34:19
    Trest pre domácu striedačku - Klouda naskakoval na ľad priskoro a trest za príliš veľa hráčov na ľade si ide odsedieť Mlynarovič.
     
    32:59
    Poprad dal gól! Ďalší rozohraný presilovkový kolotoč, tentoraz sa po prihrávkach Miroslava Škoviru a Radoslava Suchého rozhodol riešiť situáciu strelou JAROSLAV KASÍK. Jeho delovka od modrej čiary letela priamo ponad brankárovu vyrážačku, keď domáci obranca doslova prevesil puk v sieťke cez konštrukciu bránky - čiarový rozhodca sa aspoň nemusel zohýbať, keď ho z bránky vyberal. Do hosťujúcej svätyne nastúpil miesto Lukáša Škrečka Matej Kristín.
     
    32:30
    Pred Škrečkovou bránkou to znova horí, Lundbergove ťukesy tentoraz neúspešné.
     
    30:49
    Vosátkov zákrok pri mantineli posúdil hlavný rozhodca dosť prísne a domáci si zahrajú ďalšiu presilovku zrejme za vrazenie.
     
    30:18
    Poprad dal gól! Nacvičenýk presilovkový signál vyšiel domácim ešte pred koncom presilovej hry. Miroslav Škovira naznačil strelu, prihral na pravej strane voľnému Arnemu Krotákovi, ten to mal na bekhend a tak nemohol priamo zakončiť, preto poslal puk pred bránkovisko, kde ho kutáčovým šťuchaním pretlačil popod Lukáša Škrečka EMIL LUNDBERG.
     
    30:00
    Kroták pri prechode do pásma spomalil a jeden z jeho spoluhráčov vbehol cez modrú čiaru skôr.
     
    29:00
    Kroták s Kmiťom ukazujú svoj dôraz pred bránkoviskom, obrancovia majú čo robiť.
     
    28:23
    Lapšanský sa predieral do útoku po ľavej strane, na jeho rýchlosť reagoval hákovaním Pucher.
     
    27:02
    Na ľade sa nám pritvrdilo. Domáci diváci si žiadajú vylúčenia po zákrokoch na svojich hráčov, tvrdo si však počínal aj Suchý a po jeho zákroku je hra na chvíľu prerušená. Po chybe domácej obrany po prihrávke spoza bránky sa dostal k strele prekvapený Zvolenčan - Melicherčík mu zmenšil strelecký uhol a tak situáciu ustál.
     
    26:01
    Valach mal dosť času i priestoru a náprah širokým rozmachom vyústil do strely po ľade, Melicherčíkovi stačilo vystrčiť pravý betón.
     
    25:35
    Druhé zakázané uvoľnenie v kratšom rozpätí, hosťujúca druhá nemôže striedať a Kloudova lajna sa zadarmo dostala do pásma.
     
    24:34
    Útočná polminútka Lundbergovho útoku. Škovira prešiel útočnú modrú a ihneď pálil, cez korčule Hranáča puk letel veľmi nebezpečne a brankár hostí mal veľké šťastie, že Škovirovi pri dorážke na hokejku nesadol. Následné delostrelecké pokusy z každej lepšej pozície Škrečko povyrážal, prikryl až Svitanov tečovaný pokus.
     
    22:24
    Jaško znovu aktívny. Popradský útočník puk z bránkoviska vydoloval, obkorčuľoval bránku zozadu, no miesto prihrávky na voľného Kopeckého poslal puk medzi kruhy rovno na hokejku hosťujúceho obrancu.
     
    21:43
    Jaško dotiahol puk až ku Škrečkovi, ten ho radšej podržal a Popradčania si tak postrážili vhadzovanie v útočnom pásme.
     
    21:00
    Ďaloga si hodnú chvíľu nevedel poradiť s o hlavu menším Kmiťom v súbojoch pri mantineli.
     
    20:20
    Svitana síce puk v pásme podržal, zamachroval protismernou kľučkou pri mantineli, potom však puk akoby zahodil do rohu klziska, kde ho v pohode vyriešili hostia.
     
    20:01
    Začala druhá tretina.
     
    Ďalšia tretina začne približne o 17:34. V prvej už tradične úradovali domáci útočníci (5. Kmiť, 15. Kroták), hostia zo Zvolena sa zatiaľ sústreďujú na bránenie priestoru pred brankárom.
     
    20:00
    Prvá tretina skončila.
     
    19:00
    Domáci síce odohrali v útočnom pásme dlhý časový úsek, no priestor pred bránkou im bol odopretý a hostia sa už zrejme ubránia.
     
    17:43
    Lapšanského ďalší prienik, tentoraz po ľavej strane a Kučného zákrok konečne posúdený ako nedovolený - ako pád pod nohy.
     
    17:03
    Lapšanský dostal puk do uličky medzi obrancov a napriek tomu, že sa od zvolenských hráčov už takmer odpútal, padá na ľad.
     
    16:48
    Kasík so Suchým vylákali forčekujúcich hráčov z Trochtovho útoku, následný rýchly prechod však pokazil Škovira, keď sa mu nepodarilo spracovať prihrávku.
     
    15:51
    Paločko narobil nepríjemnosti svojou energiou v nohách, dostal sa až tesne pred Škrečka a tam bol v súboji zrazený na zem.
     
    14:05
    Poprad dal gól! Pletky v útočnom pásme sa rozhodol vyriešiť domáci ARNE KROTÁK, znovu sa typicky odpútal od obrany a z rovnakej pozície ako pri prvom góle švihom prestrelil Škrečkov postoj. Prihrávku si po vybojovanom súboji pri mantineli pripísal Tomáš Jaško.
     
    13:38
    Jasečko urobil Záhorovskému korčuliarského partnera, nenápadne ho vytlačil zo streleckého uhla a tak nemusel Melicherčík brať jeho strelu na ťažkú váhu.
     
    12:00
    Zvolen sa usadil v útočnom pásme. Barinka sa dočkal prihrávky pred bránkovisko, puk však letel prirýchlo a hosťujúci útočník nestihol priložiť hokejku k dielu.
     
    11:33
    Paločko si to namieril medzi troch hráčov, bolo jasné, že mu puk odoberú, no hostia to neurobili najlepšie a skackajúcu gumu napálil do Škrečka Rapáč.
     
    10:40
    Záhorovský sa dostal pred Kledrowtza, puk mu však s prehľadom odobral Ján Brejčák a tak zmaril šancu na protiútok.
     
    09:00
    Popradskí obrancovia až prekypujú sebavedomím, prekypenie jedného z nich mohol teraz využiť Pucher, Melicherčík však jeho strelu spomedzi kruhov vyrazil na žŕdku.
     
    07:14
    Klouda rozbehol spoza bránky ďalšiu peknú kombináciu, prihrávka cez bránkovisko skončila na korčuliach zmäteného Bokroša a na zvolenské šťastie nebol v danom priestore nikto z domácich a Škrečko tak mohol puk prikryť.
     
    06:00
    Kroták sa chvíľu pohral s pukom, počkal kým si ho obrancovia prestanú všímať a natlačil sa pred Škrečka; jeho bekhendové zakončenie skončilo v lapačke hosťujúceho brankára.
     
    05:37
    Prvé vylúčenie v zápase - na strane hostí to s dôrazom pri mantineli prehnal Vosátko a popradská štvrtá formácia vyťažila zo svojej aktivity presilovú hru.
     
    04:23
    Poprad dal gól! Popradčan JAROSLAV KMIŤ po kombinačnom prechode do útočného pásma nešpekuloval a dlhým švihom namieril puk ponad lapačku Lukáša Škrečka. Asistencie si pripísali Daniel Brejčák a Arne Kroták.
     
    04:00
    Lundbergova formácia v pásme. Prihrávka pred bránkovisko neprešla a Lundberga sa pri mantineli efektne zbavil Chovan.
     
    03:14
    Popradčania odchádzajú striedať, Kramárova delovka zo stredného pásma trafila Škrečka dosť nešťastne pod bradu a hra je na chvíľu prerušená.
     
    02:45
    Popradská štvrtá formácia po chvíli zlomila odpor tej zvolenskej a vyťažil Paločkovu strelu nad bránku.
     
    01:30
    Trochta nevedel čo s pukom, tak vyskúšal z ľavej strany Melicherčíkovu pozornosť - popradský brankár si dal pozor a hokejkou puk iba tečoval do rohu klziska.
     
    01:04
    Prvá veľká šanca domácich. Kmiť dobre forčekoval Hranáčovu rozohrávku, po Lapšanského súboji prestrelil Škrečkovu bránku práve Kmiť.
     
    00:10
    Prvú akciu založili hostia - nahodenie puku však neslávilo úspech.
     
    00:01
    Stretnutie práve začalo.
     
    Úvodné zostavy:
    .
    HK Poprad: Melicherčík (Klempa) - Kasík, Suchý, Jasečko, D. Brejčák, Kledrowetz, J. Brejčák, Bjork, Kramár – Svitana, Lundberg, Škovira - Lapšanský, Kmiť, Kroták - Kopecký, Klouda, Jaško – Rapáč, Mlynarovič, Paločko. Tréner - Jaško Ján, asistent - Spišák Róbert.

    HKm Zvolen: Škrečko (Kristín) – Čierny, Hranáč, Bokroš, Ďaloga, Valach, Juraško, Vosátko, Kučný – Barinka, Pucher, Chovan – Kovář, Jurík M., Baláž – Škoda, Trochta, Záhorovský – Zuzin, Jurík L., Otčenáš. Tréner – Bokroš Ernest, asistent trénera – Hovorka Milan.

    Rozhodca: Rudý - Valach, .

    Marián Handzuš

    Branky a nahrávky: 5. Kmiť (Kroták, Brejčák D.), 15. Kroták (Jaško), 31. Lundberg (Kroták, Škovira), 33. Kasík (Suchý, Škovira), 36. Kmiť (Kroták), 57. Jaško (Klouda) - 38. Otčenáš (Jurík M.)


    HK Poprad: Melicherčík (Klempa) - Kasík, Suchý, Jasečko, D. Brejčák, Kledrowetz, J. Brejčák, Bjork, Kramár – Svitana, Lundberg, Škovira - Lapšanský, Kmiť, Kroták - Kopecký, Klouda, Jaško – Rapáč, Mlynarovič, Paločko. Tréner - Jaško Ján, asistent - Spišák Róbert.
    HKM Zvolen: Škrečko (Kristín) – Čierny, Hranáč, Bokroš, Ďaloga, Valach, Juraško, Vosátko, Kučný – Barinka, Pucher, Chovan – Kovář, Jurík M., Baláž – Škoda, Trochta, Záhorovský – Zuzin, Jurík L., Otčenáš. Tréner – Bokroš Ernest, asistent trénera – Hovorka Milan.

    Rozhodčí: Rudý - Valach, R. Návratek

    Diváci: 3530
    bahis siteleri