Třinec – Sokolov 2:2 (kon.) | Žižkov – Táborsko 2:0 (kon.) | Most – Čáslav 1:0 (kon.)
Vlašim – Kladno 2:3 (kon.)
konec
FK Viktoria Žižkov
2:0 (2:0)
FC SILON Táborsko
Sobota 23.04.2011, 10:15FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 10:15.
     
    Úvodní sestavy:

    FK Viktoria Žižkov: Vaclík - Zawada, Šťastný, Kropík, Mójta - Bořil, Procházka, Súkenník, Zapalač - Mašek J., Markovič

    FK Spartak Mas Sezimovo Ústí: Doležal - Rožboud, Novák, Cíferský, Mašek T. - Jasanský, Javorek, Dobal, Kočí - Vukadinovič, Mach

    Rozhodčí: Damková - Slavík, Lakomý.
     
    Příjemné sobotní dopoledne z pražského Žižkova, kde se v rámci třiadvacátého kola druhé nejvyšší fotbalové soutěže střetne domácí Viktoria se Spartakem Sezimovo Ústí.
     
    Utkají se zde dva celky z horní poloviny tabulky, po 22 odehraných zápasech se Žižkov drží na druhé příčce tabulky se ziskem 40 bodů a čtyřbodovou ztrátou na lídra z Julisky, hostující nováček je pak na velmi sympatické šesté pozici, přičemž na svého dnešního soupeře ztrácí sedm bodů.
     
    Úvodní vzájemný zápas rozhodli fotbalisté Spartaku ve svém prostředí již v úvodním dějství, kdy Simr s Kostečkou zařídili svými trefami dvoubrankový triumf.
     
    Domácí Viktorka se bude tradičně spoléhat na své útočné eso, kterým bezpochyby je srbský kanonýr Miroslav Markovič, autor již patnácti druholigových branek v probíhající sezóně a lídr střelecké tabulky celé soutěže. Markovič rozhodl jedinou brankou o žižkovském triumfu i zde v dosud posledním domácím zápase proti Sokolovu.
     
    Hosté předvádí v jarní fázi soutěže velmi slibné výkony, když v sedmi kolech uhráli 11 bodů, ovšem na hřištích soupeřů ze tří duelů přivezli jediný bod z Xaverova, kde remizovali s rezervou Sparty.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Hosté zahájili dnešní duel zajímavou individuální akcí Macha po levém křídle, nejlepší střelec Spartaku poté z úhlu střílel na přední tyč, kde Vaclíkovi vypadl míč z rukavic, ovšem mladý brankář následně dokázal ještě zkrotit míč před dobíhajícím Vukadinovičem.
     
    2
    Na pravé straně hřiště se přes Mójtu uvolnil Vukadinovič, už pomalu hledal před brankou naběhnuvšího zcela osamoceného Macha, když polský obránce Viktorie ještě dokázal v poslední možné chvíli čistým skluzem vypíchl soupeři míč do zámezí. Z následného rohového kopu se hosté neprosadili.
     
    4
    Poprvé se v ofenzivě osmělili i domácí, Zapalač dlouhým pasem našel rozběhnutého rychlíka Bořila, jenž z levé strany poslal míč před branku, kde hosté zatím dokázali ubránit Markoviče.
     
    5
    K prvnímu rohovému kopu se probojovali i domácí, ovšem Zapalačův přetažený centr namířil Bořil hlavou přímo do brankáře Doležala.
     
    6
    Bořil neprošel po pravém křídle přes dvojici protihráčů, vybojoval však ještě další rohový kop pro domácí celek.
     
    7
    Další Zapalačův centr již nepřinesl sebemenší ohrožení pro branku Sezimova Ústí.
     
    8
    Vukadinovič sběhl s míčem od postranní čáry k pokutovému území, následný střelecký pokus zblokoval Procházka na druhý rohový kop hostů.
     
    9
    Jasanského centr od rohového praporku prodloužil Mach na přední tyči pouze k Vaclíkovi.
     
    11
    Hostující kapitán Kočí možná ani sám nevěděl zda střílí či centruje, v každém případě poslal míč asi čtyři metry od Vaclíkovy branky.
     
    12
    Na druhé straně proběhl po pravém křídle Bořil, ovšem zpětnou přihrávkou před brankou nenašel nabíhající útočná tykadla Markoviče s Maškem.
     
    14
    Hosté si poradili i se Zawadovým centrem.
     
    15
    Napadající Mach nadělal veliké potíže Kropíkovi, kterému se míč zamotal mezi nohami, domácí stoper nakonec přeci jen dokázal míč odkopnout.
     
    17
    Zapalačův centr zblokoval Rožboud, domácí dostávají možnost již čtvrtého rohového kopu, ovšem Doležala nijak neohrozili a Ciferský poslal míč do bezpečí z hostujícího pohledu.
     
    18
    Kombinační souhra zatím vázne na obou stranách a hráčům mnohdy až školácky utíká míč do zámezí po jednoduchých přihrávkách.
     
    20
    Po levé straně se chystal rozběhnout Mójta, ihned jej však faulem zastavil Rožboud. Násedný přetažený centr Zapalače skončil daleko za pokutovým územím a míč se dokutálel až do autu.
     
    21
    Na druhé straně po Vukadinovičově centru vystrašil vlastního brankáře Vaclíka Kropík vysokým nadražením míče, ten poté dopadl na horní síť domácí branky.
     
    22
    Z již sedmého rohového kopu v dnešním utkání poslal míč před branku opět Jasanský a Javorek hlavou přestřelil branku Vaclíka.
     
    23
    K dalekonosnému pokusu napřáhl Rožboud, křižnou střelou však minul tyč domácí svatyně.
     
    25
    Markovič se uvolnil na levém křídle, ovšem následnou střelu hosté srazili do boční sítě a po následném rohovém kopu hlavičkoval Kropík pouze do brankáře Doležala.
     
    26
    Hned z protiútoku se Vukadinovič rozběhl s míčem vstříc jedinému hráči Viktorky Zawadovi, ten svého soka dokázal vyhnat z ideální střelecké pozice a následnému pokusu Vukadinoviče chyběla veškerá razance, aby výrazněji ohrozil Vaclíka.
     
    28
    V momentě, kdy se na hrací ploše svíjel Jiří Mašek proběhl středem hřiště stoper Kropík až k hostující "šestnáctce", narazil si míč s Markovičem, ten však svému spoluhráči vrátil míč příliš daleko.
     
    29
    Mašek nakonec ani nemusel být ošetřován, ba naopak hned po několika sekundách si hledal místo ke střeleckému pokusu před hostujícím pokutovým územím, kde jej poslal k zemi Ciferský a z ruky sudí Damkové inkasuje první žlutou kartu dnešního utkání. Pro Viktorku se otevírá možnost zajímavé standardní situace.
     
    30
    Zapalač ovšem poslal spíše propagační navštívenku do Doležalových rukavic.
     
    32
    Na Bořilův centr si naskočil Markovič, v zajímavé pozici však hostující branku netrefil.
     
    34
    Domácí vybojovali standardní situaci u postranní čáry, Zapalač hledal před brankou Markoviče, ovšem toho přeskočil Ciferský a poslal míč vysoko nad vlastní branku. Další rohový kop domácích pak úspěch nepřinesl.
     
    36
    I přes téměř až letní počasí panuje na Žižkově zatím velmi ospalá nálada, jak v hledišti, tak i na hřišti.
     
    36
    Domácí fanoušky probudil až Adam Mójta, bohužel nikoliv zajímavou fotbalovou akcí, ovšem odkopem, kdy dokázal překopnout i snad desetimetrovou zeď za protihlehlou tribunou.
     
    37
    Žižkov právě vstřelil branku!
    Přeci jen jsme se dočkali úvodní branky zápasu ještě v prvním poločase. Zapalač poslal z hloubi vlastní poloviny dlouhý míč za hostující obranu, která zcela propadla, Markovič se vydal vstříc brankáři Doležalovi, jenž neúspěšně vyběhl, Markovič jej obhodil a do prázdné branky nezaváhal! Zaznamenává tak svoji již šestnáctou branku v právě probíhajícím druholigovém ročníku.
     
    39
    Macha při zpracování míče poslal k zemi Kropík, hosté budou hrát od středové čáry.
     
    40
    Ovšem jak se dnes stává tradicí, po několika přihrávkách doputoval míč až do zámezí.
     
    42
    Po Dobalově pasu byl přistižen v ofsajdovém postavení Vukadinovič a praporek pomezního Lakomého jej zastavil v dalším útočném snažení.
     
    43
    Žižkov právě vstřelil branku!
    Červeno-bílí navyšují svůj náskok ještě před přestávkou! Po pravém křídle vnikl do pokutového území Súkenník, již jeho střela na přední tyč volala po brance, ovšem vynikající zákrok předvedl Doležal, vyrazil však míč jen zpět k nohám Súkenníka, jenž přihrál před prázdnou branku naběhnuvšímu Markovičovi a srbský kanonýr přidal do své brankové sbírky již sedmnáctý příspěvek! Rozhodně však jeden z těch nejjednoduších.
     
    První poločas skončil.
     
    Sudí Damková nepotřebovala k prvnímu poločasu žádné nastavení a Viktoria Žižkov vede nad Sezimovým Ústím o dvě branky, obě vsítil kanonýr z povolání, Miroslav Markovič. Nutno ale podotknout, že jinak jsme přehlídku fotbalových akcí zrovna neviděli a nebýt srbského střelce, byl k vidění místy až podprůměrný druholigový fotbal.
     
    Do druhých pětačtyřiceti minut nastupují oba týmy v základních sestavách.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    48
    Markovič vysunul na levém křídle Maška, ten poslal míč pouze brankáři Doležalovi.
     
    50
    Zawadův centr snadno odvrátil Novák, ovšem i přes dvoubrankové vedení mají v úvodu druhého poločasu mírně ze hry domácí.
     
    51
    Na druhé straně hřiště se s míčem rozběhl Mach, k zemi jej poslal Kropík a inkasuje žlutou kartu.
     
    52
    Bořilova táhlá střela proletěla nad břevnem hostující branky.
     
    54
    Podobně si na druhé straně vedl, či spíše nevedl po narážečce s Vukadinovičem Dobal.
     
    55
    Markovič dnes nejen střílí branky, ale i rozdává zajímavé přihrávky Maškovi, tentokrát jej vyslal kolmicí za hostující obranu, v poslední chvíli však zkušenému útočníkovi vypíchl míč Ciferský.
     
    56
    Vukadinovičův přízemní centr končí až za žižkovskou svatyní, tímto způsobem hosté svého soupeře moc neohrozí.
     
    58
    O něco přesnější byl centr Rožbouda, jenž na hranici pokutového území našel Vukadinoviče, ten však z otočky poslal spíše jen malou domů brankáři Vaclíkovi, načež se mohl pouze chytnout za hlavu.
     
    60
    Po Zapalačově ztrátě míče v hloubi útočné poloviny se mohli hosté vydat do protiútoku ve čtyřech proti stejnému počtu protihráčů, ovšem Dobal při přenesení hry na druhou stranu hřiště přihrál Jasanskému na paty a je po akci.
     
    61
    Hosté se tak museli vydat na zteč žižkovské branky postupným útokem a po střele Macha placírkou z hranice pokutového území musel zasahovat Vaclík.
     
    61
    Střídání domácích, ze hry jde Petr Zapalač, půl hodiny si odkope Mateusz Slodowy.
     
    64
    Druhé dějství se úspěšně vydává ve stopách toho předešlého a hraje se výhradně mezi oběma šestnáctkami bez výraznějšího ohrožení jedné z branek.
     
    66
    Bořilovu kolmici na Súkenníka včas zastavil Tomáš Mašek.
     
    68
    A právě Tomáš Mašek je prvním hráčem základní sestavy hostů, který "dohraje" dnešní utkání na lavičce náhradníků, místo něj vběhl na hřiště Jakub Hric.
     
    69
    Súkenníkově kolmici na Maška již nechyběla potřebná přesnost a srbský útočník se řítil sám proti brankáři Doležalovi, vyjimečně však v podobné situaci selhal a míč si předkopl příliš daleko, posléze k němu měl Doležal výrazně blíže a neměl problém jej zachytit.
     
    70
    Hosté měli zatím nejblíže ke vstřelené brance, to když Javorek vybídl do střelecké pozice Jasanského, jehož pokus na přední tyč ovšem zlikvidoval výborným zákrokem Vaclík.
     
    71
    V netradiční sobotní termín se na Žižkově sešlo 984 fotbalových fanoušků.
     
    73
    Další změna v dresu Viktorky, dolů jde Mójta, do hry Čermák.
     
    74
    Sotva Čermák vstoupil do hry, okamžitě se provinil nedovoleným soubojem u laviček vůči Hricovi a vidí z ruky sudí Damkové žlutý kartónek.
     
    76
    Po dlouhém pasu Štastného utekl míč Bořilovi do zámezí, ovšem pouze díky nedovolené pomoci Rožbouda, což neuniklo hlavní rozhodčí dnešního utkání.
     
    77
    Po následném centru se před brankou prosadil do zakončení Súkenník, ovšem přízemní ranou netrefil hostující branku zhruba o metr.
     
    78
    Na druhé straně poslal Jasanský míč přímo do rukavic Vaclíka.
     
    79
    Střídání hostů, se sklopenou hlavou odchází ze hry Lukáš Mach, zahraje si Marian Horka.
     
    80
    Zajímavá akce hostů, třicetimetrový pas Hrice do pokutového území si přesně na nohu zpracoval Vukadinovič, vytlačen ze střelecké pozice se snažil před brankou najít právě Horku, před nímž v poslední možné desetině sekundy odvrátil míč Procházka.
     
    82
    Závěrečné střídání domácích, odpracováno má Jiří Mašek, ovšem ani dnes se nedočkal vstřelené branky, své místo přepouští Richardu Kalodovi.
     
    84
    Slodowy autovým vhazováním uvolnil za hostující obranou Kaloda, ovšem než si žižkovský útočník zpracoval míč v pokutovém území, přispěchali k němu oba hostující stopeři a o míč jej obrali.
     
    85
    Další změna v hostující sestavě, Dobala nahrazuje Jindřích Rosůlek. Hra se stále více kouskuje a vše již začíná směřovat k bezbodovému návratu hostů z hlavního města.
     
    87
    Hosté pomalu rezignují již i na bránění standardních situací, na Slodowého centr si počkal zcela osamocený Markovič, ovšem svoji hlavičkou našel jen připraveného Doležala.
     
    88
    Z dobrýchh pětadvaceti metrů napřáhl k dalekonosnému projektilu Bořil, ovšem branku hostů netrefil.
     
    90
    Po souboji s Horkou a následném faulu hostujícího útočníka zůstal několik sekund ležet ve vlastním pokutovém území brankář Vaclík, ovšem již je v pořádku.
     
    90+1
    Sudí Damková přidává dvě nastavené minuty.
     
    90+1
    Súkenník povedenou kličkou obešel před pokutovým územím Nováka, následně mu však stihl ukopnout míč Ciferský.
     
    90+2
    Kočí sice neúmyslně zasáhl nohou do obličeje Štastného a hned se také svému protihráči omlouvá, ovšem může být jedině rád, že se sudí Damková obešla v tomto případě bez žlutého ohodnocení.
     
    Konec zápasu.
     
    Viktoria Žižkov poráží na svém stadiónu Sezimovo Ústí 2:0, zcela tak vyrovnává vzájemnou bilanci se svým soupeřem a i dnes domácí celek rozhodl o brankovém účtu zápasu již v prvních pětačtyřiceti minutách. Zejména si však pojišťuje druhou pozici v druholigové tabulce a zase se o krok přiblížil možnému postupu do patra nejvyššího. Ze Žižkova přeji příjemný zbytek svátečního víkendu.

    Tomáš Kohlmann

    Branky: 37. Markovič, 43. Markovič

    Karty:   51. Kropík (ZIZ), 74. Čermák (ZIZ) - 29. Ciferský (SEZ)


    FK Viktoria Žižkov: Vaclík - Zawada, Šťastný, Kropík, Mójta (73. Čermák) - Bořil, Procházka, Súkenník, Zapalač (61. Slodowy) - Mašek J. (82. Kalod), Markovič
    FC SILON Táborsko: Doležal - Rožboud, Novák, Cíferský, Mašek T. (68. Hric) - Jasanský, Javorek, Dobal (85. Rosůlek), Kočí - Vukadinovič, Mach (79. Horka)

    Rozhodčí: Damková - Slavík, Lakomý

    Diváci: 984
    bahis siteleri