PZ Kladno – Slavia 3:7 (kon.) | Třinec – Zlín 13:8 (kon.) | HC Litvínov – Sparta 2:3 (kon.)
Liberec – Motor ČB 2:3 (kon.) | Vsetín – Olomouc 6:7 (kon.) | Plzeň – Chomutov 6:1 (kon.)
Havlíčkův Brod – Mladá Boleslav 2:3 (po pr.) | Hr. Králové – Písek 5:2 (kon.) | Pardubice – Letňany 6:4 (kon.)
Havířov – Vítkovice 1:6 (kon.) | Kometa Brno – Jihlava 3:1 (kon.)
po prodl.
HC Rebel Havlíčkův Brod
2:3 (1:1, 0:0, 1:1 - 0:1)
BK Mladá Boleslav
Čtvrtek 15.09.2011, 18:00Extraliga staršího dorostu
Partner:
     
    Příjemný čtvrteční podvečer, ze zimního stadionu v Kotlině se vám znovu hlásím u komentování havlíčkobrodského hokeje. Po A-mužstvu pro vás dnes budu komentovat zápas HC Rebel Havlíčkův Brod - BK Mladá Boleslav v rámci 3. kola extraligy staršího dorostu. Utkání začíná v 18:00.
     
    Úvodní sestavy:

    HC Rebel Havlíčkův Brod:
    Novák (Krásný) - Vosyka, Kuchta, Žuček, Dvořák, Špiňar, Chlubna, Křípal, Brebera, Meloun, Jeřábek, Mozr, Ludvík, Voplakal, Krajhanzl, Dundáček, Kundrát, Vala, Němec.

    BK Mladá Boleslav:
    Kalašnikov (Bača) - Sedmík, Nastoupil, Šír, Bašus, Plíšek, Michalica, Hercig, Podsedníček, Kochubej, Krupička, Borovec, Serbus, Pokorný, Brzák, Boček "C", Chmelař, Verner.

    Rozhodčí:
    Petr Blecha - Václav Gut, David Rittich.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    0:24
    Nahozený puk z uctivé vzdálenosti ukryl ve své výstroji boleslavský brankář Kalašnikov a před dojíždějícími protihráči raději přidržel puk, čímž přerušil hru.
     
    1:09
    Kundrát (HBR) usedá na lavici hanby ke dvěma minutám za držení protihráče.
     
    1:48
    Havlíčkův Brod se zatím brání v oslabení znamenitě, když se mu daří přerušovat soupeřovy útoky a pravidelně odpalovat kotouče až do Kalašnikovovy blízkosti.
     
    2:25
    Rebelové odvedli i v oslabení ukázkovou práci, když podrželi hru v útočném pásmu a jejich rychlou kombinaci zastavuje soupeř faulem. Dvě minuty vyfasoval Serbus (MBO) za držení hole.
     
    2:50
    Do hokejového vězení musí chtě nechtě zamířit i Chlubna (HBR), který to v útočném pásmu přehnal s důrazem a provinil se hákováním.
     
    3:05
    Havlíčkův Brod vybojoval ihned po buly ve svém pásmu kotouč a dokázal vyhodit- Hosté z města automobilů se ženou zpět do přesilovkového postavení až do své brány.
     
    4:05
    Domácí družině se dařilo držet dlouho soupeře na uzdě, ale Mladá Boleslav se nakonec přeci jen nastěhovala do útočného pásma a prověřila pozornost gólmana Nováka. Předtím pálil na opačné straně Kuchta, ze strany jen do výstroje brankáře Kalašnikova.
     
    4:43
    S vyloučeními se nám roztrhl doslova pytel. Hosté jsou potrestáni za hru v příliš mnoho hráčích na ledě, trest odpyká Kochubej (MBL).
     
    5:16
    Havlíčkův Brod již v plném počtu zahájil přesilovkové obléhání, při němž se probil ke střele bez přípravy na vrcholu kruhů Chlubna. Gólman Kalašnikov byl však na místě a připravený k zásahu.
     
    5:53
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!

    Rebelové sevřeli v přesilové hře svého soupeře pod enormní tlak a sklidili za to gólové ovoce! Při spršce tvrdých a nebezpečných střel ze všech možných pozic vyrazil brankář Kalašnikov ránu Daniela Vosyky jen k PETRU KUCHTOVI, který z bezprostřední blízkosti uklidil kotouč do odkryté brány! Asistence: Daniel Vosyka, Tomáš Dvořák.
     
    6:18
    Havlíčkobrodští mladíci si neporozuměli při přechodu do útočné fáze a vyhodili puk jen na zakázané uvolnění, po němž se vhazuje před brankářem Novákem.
     
    6:53
    Sledovali jsme především tuhý a vyrovnaný souboj o střed hřiště, kde byli nakonec úspěšnější Rebelové, ale jejich útok s sebou nic nebezpečného nepřinesl.
     
    7:25
    Mladá Boleslav právě vstřelila branku!
    Rebelové vyhodili na zakázané uvolnění a hosté toho ihned po buly využili! Po Stanislavu Brzákovi se dostal ke kotouči ZDENĚK BOROVEC a tvrdou ranou přes Novákovy betony skóroval z pravého kruhu! Asistence: Stanislav Brzák.
     
    7:58
    Rozháranou hru přerušuje až hvizd a zdvižená paže hlavního sudího, který vylučuje dalšího hráče z brodských řad. Dvouminutový trest za sekání dostal Vosyka (HBR).
     
    8:02
    Podsedníček pálil po vyhraném vhazování z bezprostřední blízkosti, ale gólman Novák těžil ze svého dobrého postavení a schoval jeho projektil do náruče.
     
    8:35
    Domácí soubor dvakrát zachytil nebezpečný nálet boleslavské družiny a po zisku kotouče okamžitě vyhnal hru i s pukem do míst v blízkosti gólmana Kalašnikova.
     
    8:51
    Hosté se při přechodu do útočného pásma nepohodli a na modré čáře se provinili postavením mimo hru, které zastavuje jejich ofenzivní choutky.
     
    9:38
    Sledujeme oboustranně vyrovnanou partii, při níž si oba celky rychle vyměňují mezi sebou kotouč a střídají se v ofenzivním snažení. Tento obrázek vyhovuje především rebelům, kteří ještě hrají oslabení.
     
    10:25
    Havlíčkův Brod již v plném počtu ubránil nálet soupeře z Mladé Boleslavi. Nepříjemnou ránu z prostoru u pravého kruhu schoval ve své výstroji pozorný gólman Novák.
     
    10:59
    Útočník Němec i v záklonu udržel kotouč na holi a přihrál ho svým spoluhráčům. Rebelové tak zůstali v útočném pásmu a zahrozili, když nejdříve pálil od modré čáry nad horní tyč Dundáček a poté střílel právě Němec, který našel ze strany jen v rozkleku čekajícího brankáře Kalašnikova.
     
    11:47
    Mladí Rebelové ustáli útočnou akci Středočechů, jenže po zisku kotouče ho vyhodili jen na odpískané zakázané uvolnění. Buly v útočném pásmu tak má k dispozici Mladá Boleslav.
     
    12:30
    Mírně navrch mají v těchto chvílích hosté, kteří drží častěji kotouč ve své moci a tlačí se do koncovky v blízkosti gólmana Nováka. Obrana Rebelů zatím pracuje spolehlivě.
     
    13:15
    Domácí se nastěhovali do útočných pozic a postupnou kombinací obléhali obranné pozice Mladé Boleslavi. Do koncovky se tlačil Vosyka, ale byl odzbrojen soupeřovými beky.
     
    13:32
    Na trestnou lavici je poslán Dvořák za faul kolenem a střídačka Rebelů dostává menší trest za nesportovní chování. Dvě minuty odsedí Voplakal (HBR).
     
    13:55
    Havlíčkův Brod se vyprostil z pevného objetí a po vybojování kotouče bez rozpaků vyhazuje až do Kalašnikovovy blízkosti. Hosté začínají novou akci.
     
    14:35
    Hosté se usazují v přesilovkovém postavení, ale ke střelbě se zatím neprobili. rebelové se velmi dobře brání a k ničemu svého soka nepouštějí.
     
    15:25
    Hokejisté z města automobilů si vytvářejí obrovský tlak. Nejdříve pálil od modré čáry tvrdě a nepřesně Bašus, po němž zkoušel štěstí z vrcholu kruhů i Brzák, jenže trefil jen před sebou stojícího protihráče.
     
    16:10
    Domácí vybojovali útočné pásmo a i když byli tísněni soupeřovou obranou, probili se do zakončení. Golman Kalašnikov měl však dobrý výhled a poradil si na výbornou.
     
    16:48
    Mladá Boleslav dobyla soupeřovo pásmo, jenže si při tom pomohla za hranicí pravidel. Čárový sudí si všiml jejího postavení mimo hru, buly ve středním pásmu.
     
    17:20
    Chmelař zkusil štěstí se svou utěšenou ranou z pravé strany kluziště, ale u bližší tyčky byl připravený gólman Novák a betony vyrazil letící puk.
     
    17:58
    Havlíčkův Brod chvíli operoval v ofenzivním postavení, ovšem hostující obrana zapracovala spolehlivě a svého soupeře o kotouč záhy připravila.
     
    18:30
    Obrovská šance Rebelů zůstala nevyužita. Sama na bránu jela dvojice Kuchta - Dvořák, přičemž druhý jmenovaný po přiťuknutí svého parťáka vypálil pod horní tyčku, gólman Kalašnikov však vymrštil lapačku a úchvatným zákrokem vytěsnil kotouč do bezpečí!
     
    19:05
    Dvouminutový trest na 2 plus OT na 10 minut obdržel Hercig (MBL).
     
    19:05
    Havlíčkův Brod si vytvořil enormní nápor na boleslavskou obranu, která neví, kam dříve skočit. Gólman Kalašnikov však znovu podržel svůj tým sérií spolehlivých zákroků.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Úvodní dvacetiminutovka, která byla velmi vyrovnaná a plná vyloučení, s sebou přinesla oboustranně vyrovnanou partii. Rebely poslal do vedení v 6. minutě přesnou dorážkou Petr Kuchta, za hosty vyrovnal v 8. minutě Zdeněk Borovec. Před prostřední částí, jež začne zhruba v 18:48, platí v Kotlině nerozhodný stav 1:1.
     
    V zápisu je chyba, od úvodu chytá za Rebely gólman Novák. Omlouváme se.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:38
    Rebelové pokračují ve své přesilovce, zatím však nedokázali ohrozit gólmana Kalašnikova. Boleslavská obrana pracuje důsledně a spolehlivě, přičemž se jí podařilo vyhodit.
     
    21:05
    Hosté jsou už v plném počtu, rebelové však ještě drží útočné pásmo a tlačí se do zakončení. Obrana Středočechů teď má plné ruce práce.
     
    21:15
    Němec se po rychlé akci dostal až do předbrankového prostoru, kde ve vyložené pozici pálil před odkrytou svatyní kousek nad horní tyčku! Jeho spoluhráči ještě drží puk.
     
    21:07
    Na lavici hanby usedl Kochubej (MBL) za držení protihráče.
     
    22:35
    Hostům se podařilo vyvézt kotouč z obranného pásma až do Novákovy blízkosti. Rebelové se zatím trápí, nevědí si s obranou soupeře rady. Teď zakládají nový útok.
     
    23:30
    Kundrát se probil k nebezpečně střele, když zblízka tečoval nahozený puk do předbrankového prostoru. Trefil však jen vyrážečku gólmana Kalašnikova.
     
    24:27
    Rozhodčí uděluje dvouminutový trest Chmelař (MBL), který se v obranném pásmu provinil podražením.
     
    24:40
    Vala vyslal ze své hole nebezpečnou ránu od modré čáry, ale vyprášil jen betony připraveného brankáře Kalašnikova, který číhal na letíí puk u své pravé tyčky.
     
    25:13
    Havlíčkův Brod stále drží hru před gólmanem Kalašnikovem, kotouč však nemá zdaleka ve své moci a musí o něj neustále bojovat s boleslavskou obranou.
     
    25:50
    Rebelové promarnili další vyloženou šanci. Z bezprostřední blízkosti se probili brodští útočníci k nebezpečným dorážkám, aktivní byl zejména Chlubna, ale kotouč za brankovou čáru nepropasírovali.
     
    26:23
    Důsledná defenzíva Středočechů zatím slaví úspěch a vypadá to, že hosté už oslabení ustojí bez úhony. Do návratu jejich hráče na ledovou plochu zbývá jen několik sekund.
     
    27:05
    Obrovskou šanci promarnil hned dvakrát aktivní Brzák. Nejdříve se protáhl po levém křídle až do situace 1 na 1 a z ostrého úhlu vypálil k bližší tyčce do Novákových betonů. Následně vyhořel na stejné části výstroje brodského gólmana i při teči střely od modré čáry.
     
    27:24
    Kochubej (MBL) dnes hodně oslabuje své mužstvo, tentokrát dostal 2 minuty za vysokou hůl.
     
    27:47
    Mladá Boleslav vyhrála buly před svou bránou a okamžitě se osvobodila dlouhým vyhozením přes celou délku hřiště. Rebelové začínají útok znovu až od Novákovy brány.
     
    28:30
    Havlíčkův Brod se protlačil do útočného pásma, jenže zde se vlastními nepřesnostmi připravuje o lepší palebnou pozici, z níž by mohl ohrozit gólmana Kalašnikova.
     
    29:05
    Rebelové stále drží hru v útočném pásmu a neúnavně kombinují v Kalašnikovově blízkosti, leč bez úspěchu. Mladoboleslavskému brankáři vydatně pomáhají i obránci.
     
    30:19
    Brankář Kalašnikov si připsal další dva úspěšné zákroky, když betony zmařil nepříjemné rány z pravé a levé strany ledové plochy. Jeho spoluhráči teď vybojovali puk a vydávají se do útočného pásma.
     
    31:15
    Havlíčkův Brod si vynutil značnou územní převahu a pořádně teď sevřel Mladou Boleslav v hloubi jejího obranného pásma. Na brankáře Kalašnikova létá sprška nepříjemných projektilů.
     
    31:32
    Krajhanzl (HBR) uťal převahu svého týmu, když držel protihráče a dostává 2 minuty.
     
    31:50
    Plíšek od modré čáry a následně Brzák z vrcholu kruhů zakončovali, ovšem oba nepříjemné projektily se nevešly mezi tři tyče Novákovy svatyně.
     
    32:30
    Domácí soubor narušil boleslavskou kombinaci, když po zisku kotouče vyhodil přes celé hřiště. Hosté tak pílí do obranného pásma, odkud se chystají rozvinout další akci.
     
    33:00
    Borovec nejdříve nahodil kotouč před bránu, ale nikdo z jeho spoluhráčů volně ležící kotouč nezískal. Následně se obtočil kolem brodské brány Brzák a chystal se bekhendem zasunout puk za Novákovy záda, jenže na puk už nedosáhl.
     
    33:57
    Mladá Boleslav získává na svou stranu čím dál tím větší tlak, obrana Rebelů je v těchto chvílích hodně přetížená a gólman Novák má plné ruce práce.
     
    34:51
    Hra se nám přesunula na opačnou stranu ledové plochy, kde se Rebelové opět potýkají s rychlým přistupováním svých protihráčů. Na zakončení tak nemají vůbec čas.
     
    35:05
    Za podražení bude 2 minuty pykat Nastoupil (MBL).
     
    35:33
    Domácí se usadili v útočném pásmu, kde se po sérii nahrávek dostal dvakrát k zakončení od modré čáry obránce Vala. Nejdříve mířil nepřesně a poté trefil jen brusle před sebou clonícího protihráče.
     
    35:53
    Hokejisté ze středních Čech nechávají vydechnout své obraně a gólmanu Kalašnikovovi, který se musel neustále přemisťovat ve svém brankovišti.
     
    36:45
    Tlak Rebelů pozbyl na své souvislosti. Domácí se dostávají proti oslabenému soupeři jenom k ojedinělým výpadům do útočného pásma, hosté pravidelně vyhazují puky od své svatyně.
     
    37:20
    Gólman Kalašnikov teď chtěl pomoci svým bekům, ale naopak jim pořádně zavařil. Vydal se totiž pro nahozený puk za bránu, jenže ke kotouči se nedostal a Rebelům nechybělo moc k tomu, aby zasunuli kotouč do prázdné klece!
     
    38:14
    Se svou troškou do mlýna přispěchala také Mladá Boleslav, jež učinila přítrž havlíčkobrodské snaze v útočném pásmu a sama se nastěhovala do ofenzivního postavení. Bašus však trefil z mezikruží jen Novákovy betony.
     
    38:30
    Domácí družina vytvořila kolem boleslavské brány pořádný zmatek, ale nikdo nedokázal zasunout zblízka kotouč za rozhozeného gólmana Kalašnikova.
     
    38:15
    Činit se musel také gólman Novák, který nejdříve vytěsnil nepříjemnou ránu od své pravé tyčky a poté jen kontroloval pohledem nebezpečnou Brzákovu ránu z vrcholu kruhů, jež zamířila těsně mimo.
     
    39:12
    Na ledě zůstal po souboji v předbrankovém prostoru ležet brodský obránce Vala, již je ale na nohou a sám odjíždí na střídačku Rebelů. Buly před brankářem Novákem.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Prostřední část s sebou přinesla dostatek dobrých šancí na obou stranách pomyslné barikády, ale ani jeden z dnešních soupeřů toho nedokázal využít. Před závěrečným dějstvím, jež začne zhruba v 19:33, platí v Kotlině stále nerozhodný stav 1:1.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:11
    Rebelové byli úspěšnější na úvodním vhazování, po čemž se ke střele v mezikruží dostal Vosyka. Gólman Kalašnikov však zasáhl připravenou lapačkou a přerušil hru.
     
    40:49
    Po krátkém pobytu puku za brankou Rebelů se hra přesunula zpět do pásma Boleslavi, kde vypálil od modré čáry obránce Dvořák, vyprášil však jen Kalašnikovovy betony.
     
    41:13
    Chytat lelky nemůže ve svém brankovišti ani gólman Novák, který musel zasahovat proti střele z velké vzdálenosti. Nakonec přidržel puk a přerušil hru.
     
    41:35
    Němec se dostal hned dvakrát do zakončení. Nejdříve vyzkoušel z mezikruží pevnost Kalašnikovových betonů, poté zavezl puk do stejného prostoru a střílel z tísně nepřesně.
     
    42:15
    Rebelové špatně vystřídali a pykají za to dvouminutovým trestem, který odsedí na lavici hanby Brebera (HBR).
     
    42:32
    Svěřenci trenéra Marišky ihned po vhazování získali kotouč a bez dlouhého otálení v Novákovy blízkosti vyhodili kotouč na opačnou stranu hřiště.
     
    42:41
    Zde se Středočeši nedohodli při přechodu zpět do ofenzivní fáze. Nepřesné a dlouhé nahození končí jen na zakázaném uvolnění. Buly před brankářem Kalašnikovem.
     
    43:10
    Mladá Boleslav vyvezla kotouč až do útočného pásma, kde se jí podařilo zdržet hru. Rebelové se teď prosazují před důsledné protihráče horko těžko, ale podařilo se jim přesunout hru do středu hřiště.
     
    44:41
    Kotouč opustil ledovou plochu, Rebelové jsou už na ledě kompletní, s pěti bruslaři v poli. Buly proběhne ve středním pásmu, blíže modré čáře domácích.
     
    45:07
    Dlouhé nahození svůj cíl v podobě rozjetého útočníka Kundráta nenašlo, píská se zakázané uvolnění mladých bojovníků z Kotliny. Rozhodčí vhodí puk zpět do hry před gólmanem Novákem.
     
    45:52
    Michalica a po něm i Borovec stříleli za brodskou obranou z bezprostřední blízkosti, gólman Novák však vytasil dva bravurní zákroky a zamezil jisté pohromě!
     
    46:10
    Z vrcholu kruhů vypálil Krupička, který mířil k pravé Novákově tyčce, jenže jeho razantní projektil postrádal potřebnou přesnost a netrefil svůj cíl.
     
    46:37
    Na trestnou lavici zamířil Vosyka (HBR), který se proti hokejovým pravidlům provinil podražením.
     
    46:57
    Rebelové dělají čest svému bojovnému jménu. Ihned po vhazování se jim podařilo aktivním napadáním boleslavskou enklávu vytlačit až do jejího pásma.
     
    47:23
    Gólman Novák si připsal další z nepřeberného množství povedených zákroků. Tentokrát si poradil s ranou od modré čáry, již dobře viděl a schoval v nastavené náruči.
     
    47:51
    Sledujeme především tuhý boj o střed hřiště, kde se teď kotouč potuluje nejčastěji. Nedá se říci, že by měl jeden či druhý tým v tomto boji navrch.
     
    48:30
    Skvělý zákrok vytasil ze svého arzenálu gólman Novák, který zneškodnil nepříjemnou střelu z předbrankového prostoru betony a Rebelové přes obětavé beky Boleslavi vyhodili.
     
    49:12
    Na nedostatek práce si teď nemohl stěžovat ani jeho protějšek Kalašnikov, který v boleslavském brankovišti lapil nahozený kotouč a před dotírajícími protihráči přerušil hru.
     
    49:21
    Rebelové si zahrají přesilovku, na lavici hanby usedá Boček (MBL). Jeho trestem se stalo hákování, plus dostal 2 minuty za nesportovní chování.
     
    49:55
    Kolem boleslavské brány je teď asi hostům pořádně dusno. Gólman Kalašnikov nejdříve zasahovat nemusel, když od modré čáry pálil Vosyka nad, poté ho však důkladně prověřil Chlubnův projektil z pravého kruhu, po němž hrozily i nebezpečné dorážky.
     
    50:44
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!

    A Rebelové jdou v početní převaze do těsného vedení! Po střele Tomáše Dvořáka se dostal ke kotouči DOMINIK KUNDRÁT, který z bezprostřední blízkosti usměrnil kotouč za Kalašnikovova záda a vstřelil svůj premiérový gól v havlíčkobrodském dresu! Tomáš Dvořák, Radim Žuček.
     
    50:50
    Gólman Kalašnikov znovu musel zasahovat, tentokrát lapil nahozený kotouč, k němuž rychle sprintovali dva útočníci. Hra je přerušena, buly před boleslavskou bránou.
     
    51:27
    Za podražení dostal 2 minuty Meloun (HBR).
     
    51:53
    Havlíčkův Brod předvádí perfektní práci, když se mu daří v oslabení držet hru daleko od svého brankáře Nováka a ukrajovat cenné sekundy z Melounova trestu.
     
    52:20
    Hosté překonali obranný val svého soupeře, jenže přišli o kotouč a rebelové se osvobozují vyhozením přes všechny čáry, až ke gólmanu Kalašnikovi.
     
    53:04
    Mladá Boleslav se zatím v přesilovce trápí, nedaří se jí najít svou herní tvář. Rebelové s želenou pravidelností vyhazují kotouč až do Kalašnikovova hájemství.
     
    53:42
    Rebelové udrželi v útočném pásmu kotouč a do koncovky se probil po několika přesných přihrávkách na modré čáře Vala, jenže trefil jen mezi kruhy bránícího Šíra.
     
    54:07
    Mladá Boleslav právě vstřelila branku!
    A je vyrovnáno, obrovská radost na straně Mladé Boleslavi! Po vhazování vystřelil gólman Novák stihl zareagovat na těžký projektil, ale na dorážku PATRIKA PODSEDNÍČKA, který pálil z bezprostřední blízkosti, už nedosáhl! Bez asistence.
     
    54:47
    Mladá Boleslav je na koni a snaží se ze své momentální psychické výhody vytěžit co nejvíce. Drží častěji puk a neustále se tlačí dopředu. Rebelové zatím odolávají.
     
    55:25
    Hra se nám vyrovnala, ale Rebelové jsou vyrovnávací brankou očividně zaskočeni. Kupí spoustu nepřesností, když kazí například i jednoduché přihrávky.
     
    56:34
    Obrovskou šanci promarnili domácí Rebelové. Chlubnovi pomohl šťastný odraz od bruslí při boleslavské rozehrávce, kotouč poslal vedle sebe na osamoceného Kuchtu, jenž zblízka vyhořel na skvěle postaveném brankáři Kalašnikovovi!
     
    56:34
    Mladá Boleslav si ještě vyžádala oddechový čas. Po jeho uplynutí proběhne vhazování před její bránou, jíž stráží gólman Kalašnikov.
     
    56:55
    Na ledě se nám přiostřuje, rozhodčí musí krotit emoce na obou stranách. Za podražení dostal 2 minuty brankář Kalašnikov (MBL). Trest odpyká Nastoupil (MBL).
     
    57:15
    Havlíčkův Brod stále drží útočné pásmo, ale o kotouč musí neustále bojovat. Ke střele se až teď probil na modré čáře Vosyka, jehož dělovka narazila na připravené betony gólmana Kalašnikova. Rebelové si berou oddechový čas.
     
    57:31
    Dvořák si řekl po vyhraném vhazování pohybem do volného prostoru o puk, do kterého se bez přípravy opřel. Gólman Kalašnikov chytá jeho ránu do lapačky.
     
    58:02
    Rebelové vytvořili obrovský nápor na gólmana Kalašnikova, který dalšími skvělými zákroky podržel boleslavské barvy. Měl to hodně těžké, když domácí doráželi zblízka. Poté vzplály na hřišti emoce a hráči se do sebe pustili.
     
    58:25
    Hodně odvážnou kličku si dovolil na obranné modré čáře v souboji 1 na 1 obránce Dvořák. Přes protihráče nepřešel, naštěstí pro Rebely však udržel kotouč a poslal ho svému spoluhráči.
     
    58:46
    Vala se opřel do kotouče a i když bránu gólmana Kalašnikova minul, strážce boleslavské svatyně si špatně zastavil puk a za bránou ho musel rychle zalehnout, čímž přerušil hru.
     
    58:58
    Chlubna vypálil z vrcholu pravého kruhu a gólman Kalašnikov vyrazil jeho ránu betony u bližší tyčky, na což si poradil i s dorážkami. Buly v boleslavském pásmu.
     
    59:25
    Hra se nám přestěhovala po dlouhém a urputném souboji z boleslavského území do brodského pásma, kde sledujeme další boj o puk.
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     
    Základní hrací doba nám tajenku vítěze dnešního klání nepřinesla, následuje proto pětiminutové prodloužení.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    60:35
    Kuchta chvíli nevěděl, kde má puk, ale nakonec se protáhl z levého křídla až před branku, kde vypálil do připravených betonů gólmana Kalašnikova!
     
    61:28
    Němec se po souboji v rohu boleslavského pásma dostal k puku, se svou ranou z mezikruží si však vylámal zuby na hrudi gólmana Kalašnikova.
     
    62:06
    Rebelové mají v prodloužení jasně navrch a tlačí svého soupeře do hluboké defenzívy. Brankář Kalašnikov má v těchto chvílích plné ruce práce, létá na něj jedna rána za druhou.
     
    62:37
    Sledujeme oboustranně vyrovnanou partii, při níž si oba soupeři pravidelně vyměňují puk. Nikdo nechce udělat zbytečnou chybu a darovat soupeři bonusový bod.
     
    63:18
    Iniciativu teď převzali do svých rukou hráči z kotliny, jenže do střelecké pozice se tlačí marně. Boleslavská defenzíva pracuje bezchybně a drží brodské střelce zkrátka.
     
    63:37
    Mladá Boleslav právě vstřelila branku!
    Středočeši se nakonec radují ze zisku bonusového bodu! Po pasu Zdeňka Borovce měl dostatek času a prostoru v levém kruhu LUKÁŠ HERCIG, jehož rána směřovala přesně na gólmana Nováka, ale ten nechal malou skulinku mezi betony, jíž prošel kotouč až za brankovou čáru! Asistence: Zdeněk Borovec.
     
    65:00
    Konec zápasu.
     
    Je konec. Mladá Boleslav se může radovat po překrásném duelu, kterému nechybělo snad vůbec nic. Domů si veze dva body za vítězství 3:2 po prodloužení, ale oba soupeři si zaslouží za dnešní výkon pochvalu. Děkuji vám za pozornost a z kotliny se s vámi loučím. Přeji vám hezký zbytek dne a úspěšný začátek víkendu. (20:19:18)

    Ladislav Vácha

    Branky a nahrávky: 6. Kuchta (Vosyka, Dvořák), 51. Kundrát (Dvořák, Žuček) - 8. Borovec (Brzák), 55. Podsedníček, 64. Hercig (Borovec)


    HC Rebel Havlíčkův Brod: Novák (Krásný) - Vosyka, Kuchta, Žuček, Dvořák, Špiňar, Chlubna, Křípal, Brebera, Meloun, Jeřábek, Mozr, Ludvík, Voplakal, Krajhanzl, Dundáček, Kundrát, Vala, Němec.
    BK Mladá Boleslav: Kalašnikov (Bača) - Sedmík, Nastoupil, Šír, Bašus, Plíšek, Michalica, Hercig, Podsedníček, Kochubej, Krupička, Borovec, Serbus, Pokorný, Brzák, Boček "C", Chmelař, Verner.

    Rozhodčí: Petr Blecha - Václav Gut, David Rittich.
    bahis siteleri