Santander – Villarreal 1:0 (kon.) | Gijón – Real Madrid 0:3 (kon.) | Barcelona – Levante 5:0 (kon.)
Valencia – Espanyol 2:1 (kon.)
konec
Sporting Gijón
0:3 (0:1)
Real Madrid
Sobota 03.12.2011, 18:00 • El Molinón, Gijón. • Španělská LaLiga
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.
     
    Dobrý podvečer vážení fotbaloví fanoušci, vítejte u online přenosu z utkání nejvyšší španělské fotbalové ligy, kde se utkají domácí Sporting Gijón a lídr soutěže Real Madrid. U sledování přenosu vás zdraví Jaroslav Svoboda.
     
    Hostitel dnešního utkání je v tabulce soutěže až osmnáctý, a tak není pochyb o tom, kdo bude favoritem zápasu.
     
    V Gijonu je stadion narvaný k prasknutí, za chviličku vám přineseme i soupisky obou mužstev. Rozhodčí Itturalde Gonzáles ale za pár vteřin započne zápas úvodním hvizdem.
     
    3
    Očekávaný tlak hostů aspoň z části přichází, leč domácí drží Real Madrid docela daleko z dostřelu.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    4
    Real zahrával z každé strany jeden rohový kop, ale s oběma si obrana Gijónu poradila.
     
    4
    Úvodní sestavy:

    Sporting Gijón: Juan Pablo - Canella, Gregory, Botia, Sruaréz - Cases, Eguren - De las Cuevas, Castro, Trejo - Barral.

    Real Madrid: Casilas - Marcelo, Ramos, Pepe, Diarra - Coentrao, Khedira - Cristiano Ronaldo, Özil, Di Mária - Higuain.

    Rozhodčí: Itturalde Gonzáles.
     
    7
    Vhazování pro domácí Sporting.
     
    8
    Brazilec Marcelo (REA) poslal napříč vápnem přízemní centr, ke kterému se žádný z jeho spoluhráčů nedostal.
     
    8
    Angél di María (REA) se sice diví, za co rozhodčí teď nařídil přímý kop pro domácí, nicméně nohu měl hodně vysoko a zasáhl soupeře do hlavy. Jasný prohřešek.
     
    10
    Opět se snažili hosté něco vymyslet poté, co, teď si nedělám srandu, Cristiano Ronaldo (REA) uklouzl na míči. Mistr tesař se také někdy utne, lepší, když se to stane fotbalistovi, než dřevorubcovi.
     
    12
    Lassana Diarra (REA) faulovaný na své půlce, míč pro Madrid.
     
    13
    Sami Khedira (REA) se teď vůbec nemazlil s domácím Davidem Barralem, přišlápl mu nohu a může být rád, že se zákrok obešel bez karetního ohodnocení.
     
    14
    Další pokus o výpad do šestnáctky Gijónu končí pro hosty ztrátou míče.
     
    15
    Barral (GIJ) se opět poroučel k zemi, tentokrát ale naprosto čistým zákrokem.
     
    15
    Znovu hosté postupují směrem dopředu, ale o míč přichází. Pokud mluvíme o Barralovi, domácím útočníkovi, tak je potřeba dodat, že dlouhou dobu se rodák ze San Fernanda snažil o šanci v organizaci Realu Madrid, odehrál toho dosti hlavně za "B" tým svého dnešního soupeře, v letech 2003-2006 v 53 zápasech nastřílel devět branek.
     
    17
    Trejův (GIJ) pokus o přihrávku za obranu Realu neměl nejmenší šanci na úspěch a hosté hledají zase cestu do šance.
     
    18
    Nejspíš první střelecký pokus Ronalda (REA) v dnešním utkání, ale za tuhle střelu jej nejspíš v televizních sestřizích neuvidíte. Vysoko nad, široko vedle.
     
    19
    Marcelo (REA) se uvolnil na levé straně a jeho míč kupodivu podél celé čáry vymezující šestnáctku přešel až k di Maríovi, jeho střelecký pokus krásně vytáhl domácí brankář Juan Pablo! První takový vzrušivější moment dnešního zápasu.
     
    20
    Castro (GIJ) vybojoval aut pro domácí, víc toho však ale Gijón nevymyslel.
     
    21
    Hodně zostra sundal na trávník Nacho Casese (GIJ) hostující obránce Pepe, znovu velkorysý sudí, který mohl tahat kartu z kapsičky, ale nejspíš se mu Pepeho zželelo, a tak jen přímý kop pro Gijón.
     
    22
    Do statistik zápasu se po nevydařeném přímáku Gijónu zapisuje hostující záložník José Callejón, který sice na trávníku není, ale po jeho slovní rozepři s jedním z domácích fanoušků jej hlavní rozhodčí napomíná žlutým varováním.
     
    23
    A žlutí se i na druhé straně, Eguren (GIJ) poslal šlapákem na trávník Ronalda a je z toho žluté ohodnocení...
     
    24
    ...a další žlutou dostává i Barral (GIJ). Tak se nám tu sudí po úvodních minutách spíše konzervativního soudcování rozehrál v solidním karbanu.
     
    25
    Oba týmy bojují o míč okolo půlící čáry.
     
    26
    Tak začínám přemýšlet, jestli rozhodčí Gonzáles nepozřel onen Strakův tataráček. Žluté karty lítají vzduchem jako MIGy na vojenské přehlídce. Teď jednu viděl za zákrok na půlce Óscar Trejo (GIJ), hned jej následoval...
     
    27
    ...další muž ze střídačky, tentokrát z té domácí, chorvatský útočník Mate Bilič. To jsou věci.
     
    29
    Real drží míč okolo šestnáctky Gijónu a znovu zkouší něco vymyslet na ten defenzivní val domácích.
     
    29
    A málem se podařilo, di Maríův dloubáček za obranu vytáhl na roh Juan Pablo a hosté budou zahrávat od rohového praporku.
     
    30
    Z rohu nic, naopak - rychlý brejk Gijónu a De Las Cuevas (GIJ) padá po souboji s Diarrou v šestnáctce, penaltu si ale nevykoledoval.
     
    31
    Barral v útočném faulu jasně rukama poslal k zemi Sergio Ramose, správně posouzeno, míč pro Real Madrid.
     
    32
    Další roh pro Real, tak se nechme překvapit, zda z něj něco hostům kápne.
     
    32
    Nic nic, domácí tým v poklidu odvrací.
     
    33
    Marcelo (REA) poslal opravdu velmi nepřesnou přihrávku za obranu Gijónu, ten ale následně ztrácí míč a může z toho těžit Higuain. Ten se dostal před Juana Pabla a dokonce jej prostřelil, jenže zatímco míč se třepe v síti, tak nad hlavou postranního se třepe praporek a veškeré úsilí hostů je zbytečné.
     
    35
    Real právě vstřelil branku!
    Tak tohle si domácí tým za rámeček rozhodně nedá! ÁNGEL DI MARÍA si chtěl na levém křídle ve velkém úhlu přehodit Damiána Suáreze, jenže míč mu prakticky namazal na nohu a ještě u toho podklouzl. Domácí zadák však vyrobil neskutečný kiks, laxně nechal Maríu znovu získat balón, argentinský záložník proběhl kolem uruguayského obránce a prakticky z nulového úhlu, když si všiml nepochopitelného vyběhnutí Juana Pabla, poslal míč za zadní tyč!
     
    36
    De Las Cuevas (GIJ) protáhl Casilase, ten musel na zem, ale poradil si s ránou záložníka domácích.
     
    37
    A další střelecký pokus domácích, znovu sice z poměrně velké vzdálenosti, ale Trejoova (GIJ) bomba popálila rukavice Casilase, který pustil míč k zemi jako horký brambor.
     
    39
    Alarm pro domácí, Ronaldo bude kousek od rohu šestnáctky kopat přímý volný kop.
     
    39
    Nepříjemně se střela z Ronaldovy kopačky stáčela na branku Gijónu, aby ji nakonec o pár centrimetrů přeletěla. Juan Pablo v brance zůstal relativně klidný.
     
    40
    Ronaldo (REA) sprintoval dobrých třicet metrů za míčem, aby pak poslal na Di Maríu utěšený centr, ale vše zbytečné, již Ronaldo byl v ofsajdu, který také sudí Gonzáles pískal.
     
    41
    Alberto Botia (GIJ) hasil požár poté, co se vysoký balon snášel hodně nebezpečně do míst, kde už číhal na svou šanci Ronaldo.
     
    43
    Domácí po dlouhé době na návštěvě u oblasti madridské šestnáctky, ale hosté si pokryly centr Treja do vápna.
     
    44
    Znovu domácí v akci, ale snaží se ve čtyřech bušit na zavřená madridská vrata. De Las Cuevas (GIJ) aspoň vybojoval rohový kop pro svůj tým.
     
    45
    V závěru poločasu domácí Sporting Gijón začíná praktikovat nepříjemný pressing, napadají hráči hostitele i v pěti hráčích a hned je to poznat. Pepe poslal na trávník Castra a přímý kop pro domácí, i když ze vzdálenosti tak 30 metrů.
     
    46
    A domácí, ve chvíli, kdy je jasno o jedné minutě nastavení, v obrovské šanci, která z přímého kopu vyplynula. Barral hlavičkoval z bezprostřední blízkosti jen do rukavice Casilase.
     
    První poločas skončil.
     
    45
    První poločas skončil trochu symbolicky, žlutou kartou. Tu viděl Nacho Cases z domácího týmu.
     
    První poločas skončil a domácí po zásluze ztrácí na Real jeden gól. Hosté sice také nic moc světoborného dopředu nevymysleli, ale i tak to stačilo. A nechat slavný Real zakončovat z pozice, jakou měl Di María, to se nevyplácí. Argentinec pod Mourinhovým vedením ve službách Bílého baletu trefil krásně.
     
    Upřímně jsem čekal do hvězdného Realu trošku více, ale na druhou stranu účel světí prostředky a Mourinhův výběr vede 1:0.
     
    Večer Barcelona doma přivítá Levante, tam můžete mrknout, jak druhý ze dvou nejslavnějších španělských týmů doma uspěje.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Koukám, hledám, žádné střídání jsem neodhalil, aspoň ne zatím,t ak směle na druhou půli zápasu.
     
    47
    Ronaldo (REA) svým centrem Botiu do ruky, signalizoval penaltu, ale to by si musel domácí zadák snad ruku spolknout až u samého ramene, aby se tomuto míči vyhnul, navíc ji měl u těla a i kdyby byl bez ruky, tak by jej míč trefil do boku. Tady by penaltu pískl snad jen blázen a nebo Pavlín Jirků...
     
    49
    Žlutá karta pro Real, druhá v zápase, první pro hráče na hřišti. Po Callejónovi, který je stále na střídačce Bílého baletu, dostal kartu Fábio Coentrão.
     
    50
    Přímák pro hosty z nějakých třiceti metrů a kopat bude, hádejte. Jasný, Ronaldo.
     
    50
    Ronaldo zatlouk míč z přímáku jen do zdi, takže nic kouzelného nám nyní portugalský šutér nepředvedl.
     
    51
    Tím potrefeným ve zdi byl Barral (GIJ), který si spravil chuť o chvíli později, nutno dodat, že ale nezaviněně a neúmyslně - v hlavičkovém souboji uštědřil slušný liskanec Pepemu.
     
    52
    Marcelo faulovaný tak dva metry od hranice šestnáctky, k zemi jej poslal Castro, přímý kop pro Real a opět si míč staví Cristiano Ronaldu. To místo exekuce je dva metry od rohu šestnáctky, nutno dodat.
     
    53
    A tento míč byl sakra nepříjemný, přízemní rána elipsoidních parametrů se stáčela na zadní tyč, naštěstí pro Juana Pabla v domácí brance žádná z té změti nohou loptu netrefila a domácí gólman tak míč vyrazil se štěstím za šestnáctku.
     
    55
    Útočný faul Özila bere hostům šanci na zakončení.
     
    55
    U postranní čáry ošetřovaný Němec Samir Khedira, nezdá se však, že by jeho zranění bylo natolik vážné, aby musel Mourinho střídat.
     
    56
    Tak v druhém poločase je Real přece jen více nebezpečnější než v té první, tak senechme překvapit, zda něco ještě vymyslí.
     
    56
    Teď se ale bude muset bránit, pronikající Canella musel být poslán k zemi dvojicí Fábio Coentrão - Ángel Di María. Naštěstí pro hosty dostává žlutou kartu druhý jmenovaný, Fábio Coentrão již totiž jednu má a to by musel do sprch.
     
    57
    Nepříjemný míč končí z volného kopu v šestnáctce a hosté přežívají horkou chvilku, Casilas bude po nevydařeném zakončení Barrala odkopávat od branky.
     
    59
    Real vymýšlí kombinaci tentokrát po levém křídle, podporuje snahu svých spoluhráčů i Cristiano Ronaldo, ale když to nejde tudy, tak se Bílý balet stěhuje na pravé křídlo a zkouší to tama.
     
    60
    A znovu podpora Ronalda a znovu bez úspěchu, tak se madridský klub i s míčem přesouvá znovu na levé křídlo a znovu to zkouší tama.
     
    60
    A jestliže hosté nemají odvahu se prostě cpát do zakončení i individuálně, aspoň nyní, Gijón to zkouší, ale Castrovu přihrávku Barral doslova zaspal! Kdyby tam teď jen v šestnáctce jako solný sloup nesledoval počínání svých spoluhráčů a byl v pohybu, mohl stát sám před Casilasem a hosté by na tom byli hooodně špatně. Jenže spící panna Barral míč naháněl až někam k rohovému praporku a ze stoprocentní šance sešlo.
     
    62
    A opět se vracíme k obrázkům již dnes známým, tanečníci v bílém roztočili balet kolem šestnáctky Gijónu, ale do šance se zatím nedostali.
     
    63
    Nejvíc na Sporting platí Ángel di María. Znovu neměl komu, tak se jal individuálně proniknout do zakončení a jeho střela nakonec měla jinou faleš, než by si Madridští přáli.
     
    64
    Real má v tabulce na Barcelonu náskok tří bodů, navíc zápas k dobru. K tomu Barca hraje večer se čtvrtým Levantem a můžeme se dočkat překvapení.
     
    64
    Real právě vstřelil branku!
    Toho se už ale asi nedočkáme tady. Ángel di María znovu vymyslel něco, co platilo na defenzívu domácích, rychlou a nečekanou přihrávkou poslal za obranu Gijónu rozběhnutého CRISTIANA RONALDA, který sice v době přihrávky byl na hraně ofsajdu, ale situace byla puštěna a portugalský bomber obelstil Juana Pabla, nasadil mu kličku a pak poslal pohodlně míč do sítě.
     
    67
    Šanci pak měli i domácí! De las Cuevas byl na levé straně zcela volný, ale Barral promarnil trestuhodně okamžik na přihrávku, zkoušel kličku navíc a od svého spoluhráče pak asi neslyšel nic příjemného.
     
    68
    Střídání na straně domácích, ale hned poté další velká šance Gijonu, De las Cuevas znovu za obranou, tentokrát s míčem, ale obrana hostů jej nakonec zdvojila a De las Cuevas se ke střele nedostal. Následný roh k ničemu nevedl.
     
    69
    A Barral v šanci, domácí nějak ožili! Forvard Gijónu ale přestřelil!
     
    68
    Střídání domácích: odešel André Castro, nahradil jej na trávníku Gastón Sangoy.
     
    71
    Gonzalo Higuain v obrovské šanci po Ronaldově přiťuknutí a nádherný zákrok Juana Pabla, který vytěsnil dlaní přízemní střelu mířící k tyči!
     
    73
    Ronaldo podle verdiktu rozhodčích v ofsajdu, ale v žádném případě tak nemohlo být. Portugalci chybělo k úrovni, na které se pohyboval zapomnětlivý Canella (GIJ) snad metr, možná i dva.
     
    74
    Druhé střídání domácího týmu v zápase, hřiště opustil Óscar Trejo, nahradil jej na trávníku útočník Nacho Novo.
     
    75
    Fábio Coentrão nepříjemně střílel z hranice šestnáctky, tečovaný míč a roh pro hosty.
     
    76
    Higuain jde ze hřiště a nahradí jej Karim Benzema. První střídání na straně Realu Madrid.
     
    77
    Fábio Coentrão v posledních okamžicích hodně aktivní, teď si vykoledoval faul.
     
    77
    A další faul domácího týmu, tentokrát Trejo (GIJ) poslal k zemi Diarru, souboj dvou hráčů s číslem 24.
     
    77
    Střídání na straně Realu Madrid, autora branky Ángela di Maríu nahradil na trávníku Raul Albiol.
     
    79
    A ještě jedno střídání i na straně domácích, Barrala nahradil na hřišti Mate Bilič, který si sebou přináší i žlutou kartu.
     
    80
    A pozor, máme tu vyloučení! Sebastián Eguren dostává druhou žlutou kartu v utkání a musí do sprch!
     
    81
    A hned vzápětí Real střídá. Ze hřiště odchází dnes poněkud neviditelný Mesut Özil, nahrazuje jej na trávníku Kaká.
     
    82
    Hosté promarnili docela dobrou příležitost, když měli rozebranou defenzívu Gijónu, ale finální přihrávka byla nepřesná a hosté ztrácejí území.
     
    83
    Očekávalo se, jak se Real popere s absencí distancovaného Xabi Alonsa, zvládli to dobře. Vedou 2:0 a budou zahrávat ještě rohový kop, k tomu divoká diskuse mezi Damiánem Suárezem a Cristianem Ronaldem.
     
    83
    Důrazná diskuse sudího Gonzálese směrem k Ronaldovi, oba kohouti nakonec bez karetního trestu.
     
    84
    Diarra fauloval Sangoye a nedivil bych se, kdyby vzduchem prosvištěl žlutý kartonek. Ale Diarra zůstává na hřišti s nějakým svalovým zraněním?
     
    84
    Ahá, tak ona se Diarrovi protočila noha v koleni, tak to ho upřímně lituji, i když amatérský pseudofotbalista, tak věřím, že kolena po těchto okamžicích bolí stejně mne i hvězdu Diarrova formátu... Nepříjemný moment, snad to vazy zvládly.
     
    84
    Přímák domácím vůbec nevyšel.
     
    85
    Střídající Sangoy běhá po půlce Realu jak urvaný, napadá dokonce i Casilase, šílenství argentinského pendlujícího útočníka ale Real ustál.
     
    86
    Diarra v pořádku a tvoří hru u šestnáctky Gijónu.
     
    86
    A domácí marně nahánějí hosty, aby jim sebrali míč a aspoň chvíli se s ním ještě pomazlili i oni.
     
    88
    Juan Pablo nakonec s míčem v náručí a ve chvíli, kdy stadion El Molinón opouští ti méně věrní fandové domácích vykopává od své branky.
     
    89
    Kaká v útoku, ale Juan Pablo dobře vykryl úhel střelby brazilské hvězdě madridského Realu.
     
    90
    Olééé, Benzema dostal nádhernou přihrávku za obranu od Ronalda, počechral balon přes vybíhajícího Juana Pabla, ale meruna zamířila těsně vedle branky.
     
    91
    Tři minuty se budou nastavovat a Diarra pálí nad!
     
    90:55
    Balon na půlce hřiště v držení hostů, kteří již zápas v poklidu dohrávají.
     
    92
    Real právě vstřelil branku!
    A tak ještě jeden hřebíček do rakvičky domácím! MARCELO se dostal krásnou kličku do vápna a nádherně umístěnou střelou přímo do "vinglu" (kousek pod spojnici břevna s tyčí) posílá luxusním angličanem Real do tříbrankového vedení. Nádherná individuální akce Marcela.
     
    Konec zápasu.
     
    A to bylo také vše, co nám dnešní zápas španělské nejvyšší soutěže nabídl. Real Madrid porazil v zajímavém utkání Sporting Gijón na jeho hřišti 3:0, nutno dodat, že naprosto zaslouženě. O góly se podělili Ángel di María, Cristiano Ronaldo a Marcelo. Na hřišti ještě vášnivá diskuse mezi Gastiónem Sangoyem (GIJ) a Pepem (REA), lépe řečeno spíš Sangoyova směrem k Pepemu, který domácího útočníka naprosto ignoruje, což Argentice v službách Gijónu rozčiluje asi nejvíc. Nu což, všemu konec. Já se s vámi loučím, přeji hezký večer a zase někdy u online přenosu, třeba ze zápasu Barcelony s Levantem za pár minut, zase na počtenou. (19:54:55)

    Jaroslav Svoboda

    Branky: 35. di María, 64. Ronaldo, 92. Marcelo

    Karty:   23. Egueren (GIJ), 24. Barral (GIJ), 26. Trejo (GIJ), 27. Bilič (GIJ), 45. Nacho Cases (GIJ) - 22. Callejón (REA), 49. Coentrão (REA), 56. Di María (REA)   80. Eguren (GIJ)


    Sporting Gijón: Juan Pablo - Canella, Gregory, Botia, Sruaréz - Cases, Eguren - De las Cuevas, Castro, Trejo - Barral.
    Real Madrid: Casilas - Marcelo, Ramos, Pepe, Diarra - Coentrao, Khedira - Cristiano Ronaldo, Özil, Di Mária - Higuain.

    Rozhodčí: Itturalde Gonzáles
    bahis siteleri