Ghana – Mali 0:2 (kon.)
konec
Ghana
0:2 (0:1)
Mali
Sobota 11.02.2012, 20:00 • Nuevo Estadio de Malabo • Africký pohár národů
Předzápasové kurzy
     
    To je ode mne pro tuto chvíli vše, loučím se s Vámi s přáním krásného zbytku sobotní noci a u některého z dalších onaljnů na počtenou. (22:03:26)
     
    Rozhodně si nenechte ujít zítřejší finálový zápas, ve kterém si to o zlato rozdá Pobřeží slonoviny a Zambie. Utkání začíná ve 12:30.
     
    Statistiky po konci zápasu:

    Střely: 12:9
    Fauly: 18:24
    Žluté karty: 2:2
    Červené karty: 1:0
    Ofsajdy: 2:3
    Rohové kopy: 4:3
     
    Ani to však nebrání obrovské radosti Mali, které si vítězství svým disciplinovaným výkonem zcela určitě zaslouží. Hráči doslova tancují na tribunu pro bronzové medaile a vychutnávají si tak toto vítězství plnými doušky. Ostatně jak je to afričanům vlastní.
     
    To, co teď několikrát předvedli hráči Ghany, na fotbalové trávníky rozhodně nepatří. Pocit bezmoci a totální frustrace vyústil v řadu kriminálních zákroků, kterým se naštěstí hráči Mali dokázali vyhnout. Těžko se vůči těmto gestům hledají slova.
     
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Samba Diakité se ještě snažil přidat poslední hřebíček do ghanské rakve, ale jeho střela z dobré pozice končí pouze na holeni jednoho z obránců.
     
    90+2
    Ghana se stále snaží utkání alespoň zdramatizovat, což je velmi sympatické, ovšem tato snaha z její strany přišla velmi pozdě.
     
    89
    Nastavují se 4 minuty.
     
    88
    Jordan Ayew si míč na pravé straně ukázkově zpracoval a z druhého doteku vypálil. Ke vší smůle Ghany skončil míč pouze na spojnici Sissokovo svatyně.
     
    87
    Následuje jej Dembelé, který si za ovací střídání vyloženě užívá. Místo něj vyběhne na závěrečné minuty Yatabare.
     
    86
    Dvojnásobné střídání v celku Mali. Jako první opouští hřiště Sow, kterého nahrazuje Souleymane Keita.
     
    85
    V obrovské šanci se teď ocitl Lee Addy. Zůstal zcela osamocený na zadní tyči, ale míč trefil hůře než prachmizerně.
     
    82
    Hráči Ghany se snaží s výsledkem ještě něco udělat, ale Mali je k ničemu vážnému nepouštějí.
     
    80
    Mali právě vstřelilo branku!
    Je rozhodnuto! Hráči Mali teď fantasticky obelstili ofsajdovou past. Rozhodčí správně neodpískali ofsajd, Adama Tamboura nikým nepozorován vlétl za míčem, předložil milimetrovou přihrávku DIABATÉMU, který důrazně ve skluzu přidává svou druhou branku v zápase.
     
    78
    Diabaté si dělal prostor v pokutovém území, ovšem jeho počínání posoudil hlavní sudí jako nedovolené.
     
    76
    Standardní situace pro Mali. K míči se postavil tradiční exekutor Keita, ale svoji střelu poslal zhruba 2 metry vedle levé tyče.
     
    75
    Mali se stáhlo do obrany a snaží se za každou cenu výsledek ubránit. To však hraje do karet Ghaně, která tak může vysunout dopředu jednoho z obránců a vyrovnat tak síly v poli.
     
    73
    Ayew odevzdaně dobíhal dlouhý pas, míč se ovšem kuriózně odrazil od rohového praporku přímo do šance. Ayew hledal vhodnou střeleckou pozici, ale nakonec přihrál Mensahovi, jehož střela těsně minula levou tyč.
     
    70
    I přesto, že je Ghana o jednoho hráče v poli méně, je aktivnějším týmem.

    Tomáš Soukup

    Branky: 23. Diabaté, 80. Diabaté

    Karty:   25. Ayew J. (GHA), 46. Vorsah (GHA) - 42. Sow (MLI), 56. Traoré (MLI)   64. Vorsah (GHA)


    Ghana: Adam Larsen Kwarasey - Isaac Vorsah, Samuel Inkoom, John Pantsil, John Mensah, Lee Addy - André Ayew, Anthony Annan, Kwadwo Asamoah, Mohammed Abu, Jordan Ayew
    Mali: Oumar Sissoko - Adama Tamboura, Cédric Kanté, Ousmane Coulibaly, Abdoulaye Maiga - Bakaye Traoré, Samba Diakité, Samba Sow, Seydou Keita, Cheick Diabaté, Garra Dembélé

    Rozhodčí: Gehad Grisha
    bahis siteleri