Celtic – Hearts 5:0 (kon.) | St. Johnstone – Rangers 0:4 (kon.)
konec
Celtic Glasgow
5:0 (3:0)
Heart of Midlothian FC
Neděle 13.05.2012, 13:30 • Celtic Park, Glasgow • Skotská Premier League
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 13:30.
     
    Skotský mistr z Glasgowa se dnes utká s týmem Heart of Midlothian FC, jenž aktuálně patří páté místo. Domácí jsou již jistým vítězem skotské Premier League a tak si mohou utkání užít. Týmu z Edinburghu ještě jde o umístění v tabulce.
     
    Celtic má v sestavě dvě změny. Victory Wanyama nahrazuje na pravém beku Mikaela Lustiga a Georgios Samaras vystřídá v pozici útočníka Anthonyho Stokese. Hosté mají v sestavě hned sedm změn oproti minulému zápasu. Arvydas Novikovas, Gary Glen a David Templeton budou dnes nově v sestavě Hearts.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    Celtic Glasgow: Forster - Matthews, Loovens, Mulgrew, Izaguirre, Commons, Brown, Wanyama, Ledley, Hooper, Samaras. Trenér: Neil Lennon.

    Náhradníci: Zaluska, Cha Du-Ri, Lustig, F.Twardzik, McCourt, Kayal, Stokes.

    Heart of Midlothian FC: MacDonald - McGowan, Webster, Žaliukas, Grainger, Robinson, Mrowiec, Taouil, Templeton, Novikovas, Glen. Trenér: Paulo Sérgio.

    Náhradníci: Ridgers, Barr, Santana, Driver, Skácel, Prychynenko, Holt.

    Rozhodčí: Alan Muir.
     
    2
    Do první velké šance se dostali domácí hráči, jenže na Jamie MacDonalda si nepřišel Gary Hooper.
     
    5
    Celtic právě vstřelil branku!
    Tentokrát už byl GARY HOOPER přesný a Celtic vede. Střelu Samarase MacDonald jen vyrazil a pro Ira nebyl problém uklidit míč do sítě.
     
    7
    Maročan Mehdi Taouil inkasoval první žlutou kartu v zápase a Celtic bude zahrávat přímý volný kop.
     
    8
    Rána Krise Commonse byla ztečování, jenže MacDonald si s ní poradil.
     
    8
    Celtic právě vstřelil branku!
    V zápětí dostal míč Georgios Samaras, dostal se až na úroveň velkého vápna a posunul balon na GARYHO HOOPERA. Ten již neměl problém uklidit míč do prázdné branky a Celtic vede už po osmi minutách o dva góly!
     
    11
    Domácí Samaras byl v dobré pozici sražen na trávník díky Andy Webstera. Píská se faul a řecký forvard bude muset být ošetřen.
     
    13
    Přímý kop parádně zatočil Charlie Mulgrew k levé tyči, ale MacDonald míč vyškrábl na roh.
     
    15
    V průběhu zápasu bychom se mohli dočkat dvou českých fotbalistů. Na lavičce Celticu čeká na svou šanci Filip Twardzik, v sestavě hostí dnes chybí Rudolf Skácel a začal jen na lavičce.
     
    17
    Celtic je prozatím lepší a Hearts se prakticky nedostalo do brankové šance. U míče je aktuálně Jamie MacDonald a bude odkopávat od své branky.
     
    19
    Taouil hodně riskuje, po osmnácti minutách zápasu mohl jít do sprch. Keňana Victora Wanyamu ošklivě zfauloval zezadu a sudí mu mohl bez problémů udělit druhou žlutou kartu v zápase. Nestalo se tak a Celtic s přímým kopem nic kloudného neprovedl.
     
    22
    Domácí jsou hodně v pohodě a kombinují na vlastní polovině. Hearts ve značně pozměněné sestavě nemají proti Celticu moc šancí na body.
     
    23
    Gary Hooper mohl zkompletovat hattrick. Byl osamocen před MacDonaldem, jenže sudí nakonec zvedají praporek a pískají ofsajd. Pro útočníka Celticu by to byla vynikající pozice ke skórování.
     
    25
    Trenér hostí Paulo Sérgio střídá již po pětadvaceti minutách zápasu. U lavičky uděluje pokyny Němci Denisi Prychynenkovi, ten v tuto chvíli vystřídal Taouila, u nějž hrozilo vyloučení.
     
    27
    Právě Prychynenko se zapojil do kombinace s Mariusem Žaliukasem, jenže jejich útočné snažení ukončil hned v zárodku Wanyama.
     
    30
    Domácí již mají opět míč a vpohodě se probíjejí po pravém křídle díky Wanyamy s Hooperem. Keňan ovšem míč ztrácí a vhazovat bude obránce Danny Grainger.
     
    32
    Celtic vůbec nepůjčuje svému soupeři míč. Divácká kulisa zápasu je nyní parádní a fanoušci si užívají vedení dva nula.
     
    35
    Joe Ledley posunul míč na Georgiose Samarase, jenže ten s míčem uklouzl. K balonu se tak dostávají Hearts a na chvíli si zakombinují, míč neměli na svých kopačkách dlouho.
     
    37
    Ve vynikající šanci selhal Samaras. Prychynenko na středu hřiště ztratil míč, po levé straně se prohnal kolem McGowana Charlie Mulgrew a po jeho centru měl Řek jen kousek ke střele do odkryté branky.
     
    39
    Po faulu Arvydase Novikovase na Joe Ledleyho bude Celtic zahrávat pokutový kop!
     
    39
    Celtic právě vstřelil branku!
    Angličan GARY HOOPER kompletuje hattrick. Z penaltového puntíku poslal míč po zemi do prostřed branky a MacDonald neměl nárok.
     
    41
    Strkanice mezi Danny Graingerem a domácím kapitánem Scottem Brownem končí žlutýma kartama pro oba fotbalisty.
     
    42
    Na hřišti to začíná jiskřit. Nejdříve zbytečně fauloval hostující Adrian Mrowiec, chvíi poté si počínal až moc agresivně Samaras.
     
    44
    Prozatím vidíme hru kočky s myší. Heart of Midlothian čelí nepříjemnému presinku Celticu a hosté tak ztrácejí míč již na polovině hřiště.
     
    45
    Nastavovat se bude jen jedna minutka navíc.
     
    První poločas skončil.
     
    Sudí Alan Muir končí první poločas, ve kterém hrál prim Celtic a po zásluze vede 3:0. V hlavní roli se především uvedl Andy Hooper jenž zkompletoval hattrick brankou z penalty. Druhý poločas bude zahájen zhruba ve 14:32.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Viníka penaltového momentu ze čtyřicáté minuty Arvydase Novikovase vystřídal v poločase Jason Holt.
     
    48
    Balon je opět na kopačkách domácích fotbalistů. Vzadu si vyměňují míč Izzaguire s Mulgrewen. Ale balon opět míří dopředu a rána Walešana Adama Matthewse rozvlnila jen boční síť brány Hearts.
     
    49
    Matthewsův ostrý centr z pravé strany končí v náručí Jamie MacDonalda.
     
    51
    Izaguirre hodně zariskoval, přihrávka středem hřiště na Glenna Loovense byla hodně nepřesná. Jenže zadák Celticu nakonec situaci zvládl a navíc ještě nevědomky zranil forvarda hostí Garyho Glena.
     
    52
    Mrowiec fauloval Krise Commonse a Celtic bude mít zajímavou standardku v blízkosti velkého vápna Hearts.
     
    53
    Míč byl pěkně zatočen na hlavu Georgiase Samarase, jenže kousek mu k úspěšnému trknutí do brány chyběl.
     
    56
    Na hřišti opět přibývá ostřejších zákroků zejména ze strany fotbalistů z Tynecastle Stadium. V tuto chvíli se pustili do útoku právě hosté, ale rohový kop si nevybojovali.
     
    58
    Po dalším ostřejším zákroku je na trávníku Charlie Mulgrew, ale sudí nepíská. Proto mohli dopředu uhánět McGowan s Holtem. Vše ale vyřešil skluzem Holanďan Loovens.
     
    59
    Přízemní centr Emilia Izzaguirreho prolétl bez doteku celou šestnáctkou Hearts.
     
    61
    První velká šance Herts v zápase. Na hranici šestnáctky se ideálně uvolnil David Templeton jenže jeho rána šla mimo tři tyče.
     
    63
    Báječná divácká kulisa pokračuje. Dopředu se ale nyní dostávají fotbalisté z Edinburghu a nebýt ofsajdové pozice Glena, mohli mít Hearts na svém kontě čestný úspěch.
     
    65
    Domácí hrají co potřebují a dopředu se moc neženou. Hearts ovšem někdy dělají chyby, čehož nyní málem využil Samaras k proniknutí do šestnáctky.
     
    66
    Celtic právě vstřelil branku!
    Střelecké představení GARYHO HOOPERA pokračuje. Po centru z levé strany mu nešťastně přistrčil míř přímo k noze stoper Žaliukas a Hooper si s brankářem MacDonaldem doslova pohrál. Udělal hokejový blafák a zametl míč do prázdné branky.
     
    67
    Ihned po gólu střídá domácího kapitána Scotta Browna Izraelec Beram Kayal.
     
    69
    Z trávníku jde v zápět další hráč Celticu Joe Ledley. Na jeho místo nastupuje Paddy McCourt a pohoda v Celtic Parku nejen v hledišti může pokračovat.
     
    72
    Hostující Jason Holt vystřelil zpoza šestnáctky, jenže jeho rána byla ztečována na roh. Balon však letěl těsně vedle levé tyče Forstera, kterého rána nemohla nechat klidným.
     
    74
    Gary Glen se ocitl sám tváří v tvář Fraseru Forsterovi, jenž je v Celticu na hostování z Newcastle United. Zastavil ho však hvizd sudího a odmávaný ofsajd.
     
    75
    Samaras si parádně pokryl míč tělem, přiťukl jej na úrovni penalty k volnému Mulgrewovi, jenže ten sestřelil svého spoluhráče Commonse.
     
    77
    Po rohu Hearts ukořistil míč Prychynenko, ale jeho dělovka si našla jen tělo blokujícího Samarase.
     
    80
    Hosté hrají moc složitě a topí se v množství převážně nepřesných přihrávek. Z toho nyní pramenil brejk Celticu, jenž vedl Hooper. Vybojoval rohový kop a po něm měl šanci k zakončení Samaras, jehož střela byla hodně slabá.
     
    81
    Český záložník Twardzik se na trávníku asi neukáže. Do dresu se nyní obléká Anthony Stokes, jenž bude pravděpodobně posledním střídajícím hráčem. Mohl by nahradit Commonse.
     
    82
    Je to tak. Kris Commons jde ze hřiště, nahrazuje jej Anthony Stokes.
     
    84
    Izaguirre si našel prostor na levém křídle, odcentroval a blízko k brance měl opět Georgios Samaras.
     
    84
    Pro zadáka Andy Webstera také skončil zápas. V Celtic Parku se dostal na trávník ještě Darren Barr.
     
    86
    Do konce již moc času nezbývá a Celtic si za potlesku tribun pohodově kombinuje ve středu hřiště.
     
    87
    Faul Victora Wanyamy znamená centr pro Hearts do šestnáctky. Tam se nejvýše dostaly ruce Frasera Forstera a míč chytá.
     
    89
    Celtic právě vstřelil branku!
    Samaras našel mezi třemi obránci Hearts ve vápně zcela volného šutéra GARYHO HOOPERA a rodák z anglického Harlow opět skóruje do odkryté branky. Opravdu neuvěřitelné střelecké představení tohoto hráče!
     
    90
    Domácí kapitán Brown se na střídačce již těší, až převezme pohár pro vítěze Premier League. Nastavovat se budou tři minutky navíc.
     
    90+2
    Jedna z posledních šancí Hearts dát alespoň čestný úspěch. Přímý volný kop z asi pětadvaceti metrů.
     
    Konec zápasu.
     
    Ten nakonec zahrán nebyl, sudí končí tento zápas a trofej pro vítěze SPL může být předána. Trenér Neil Lennon dovedl Celtic k dalšímu mistrovskému titulu a v Glasgowě se dnes bude slavit. Příjemné odpoledne vám přeje Tomáš Martínek. (15:20:40)

    Tomáš Martínek

    Branky: 5. Hooper, 8. Hooper, 39. Hooper (pen.), 66. Hooper, 89. Hooper

    Karty:   41. Brown (CEL) - 7. Taouil (HEA), 41. Grainger (HEA)


    Celtic Glasgow: Forster - Matthews, Loovens, Mulgrew, Izaguirre, Commons (82. Stokes), Brown (67 Kayal), Wanyama, Ledley (69. McCourt), Hooper, Samaras. Trenér: Neil Lennon.
    Heart of Midlothian FC: MacDonald - McGowan, Webster (84. Barr), Žaliukas, Grainger, Robinson, Mrowiec, Taouil (25. Prychynenko), Templeton, Novikovas (46. Holt), Glen. Trenér: Paulo Sérgio.

    Rozhodčí: Alan Muir
    bahis siteleri