Juventus – Atalanta BC 3:1 (kon.) | Fiorentina – Cagliari 0:0 (kon.) | AC Milán – Novara 2:1 (kon.)
Parma – Bologna 1:0 (kon.) | Cesena – AS Řím 2:3 (kon.) | Lazio – Inter 3:1 (kon.)
Chievo – Lecce 1:0 (kon.) | Janov – Palermo 2:0 (kon.) | Neapol – Siena 2:1 (kon.)
Catania – Udinese 0:2 (kon.)
konec
AC Milán
2:1 (0:1)
Novara Calcio
Neděle 13.05.2012, 15:00 • San Siro, Milán (ITA) • Italská Serie A
Předzápasové kurzy
     
    Také Serie A zažije poslední kolo, ve kterém změří své síly AC Milán s Novarou. Utkání 38. kola začíná na San Siru v 15:00.
     
    Dnešní souboj bude zápasem dvou naprosto odlišných týmů. Zatímco domácí skončí v tabulce druzí, nováček z Novary skončí za jakkéhokoliv výsledku předposlední, což znamená její konec v Serii A. Pro Novaru ovšem nemůže být důstojnější loučení než na San Siru.

    V utkání Novary padalo hodně branek, ale bohužel pro hosty spíše do jejich branky. Celkem 63 inkasovaných branek je druhým nejhorším číslem v celé soutěži. Na čele této nepříznivé tabulky stojí sedmnáctý Janov. V posledním utkání Novara navázala na skvělý výkon ze hřiště Fiorentiny, kde o kolo předtím vybojovala bod za remízu 2:2 a rozstřílela Pudilovu Cesenu 3:0. Hattrickem se blýskl Marco Rigoni.

    Hostující celek trápí rozsáhlá absence hráčů. Do dnešního utkání proti AC nenastoupí hned řada hráčů - Paci, Coser, Marianini, Ujkani, Caracciolo, Mazzarani a Mascara.
     
    Absolutní generační revoluci zažívá AC Milán. Pro soupeře Plzně v základní skupině Ligy mistrů bude dnešní utkání slavnostní. Tento zápas bude poslední pro řadu starých hvězd a legend nejenom italského fotbalu. Na trávník naposledy vyběhne Alessandro Nesta, Gennaro Gattuso, Clarence Seedorf a Filippo Inzaghi.

    Pro AC končí sezóna trochu nešťastně. Milánský velkoklub dlouho bojoval o všechny cenné trofeje, ale nakonec odešel s prázdnou. Největším zklamáním je pravděpodobně ztráta Scudetta, které bude od příští sezóny nosit na dresu Juventus. O titulu rozhodlo poslední kolo, kdy Stará dáma zvítězila v Cagliari 2:0 a milánské AC podlehlo v městském derby Interu 2:4. To přerušilo sérii AC, která činila pět zápasů bez porážky. Inter poslal do vedení Milito, ale těsně před koncem prvního poločasu snižoval Ibrahimovič. Tomu se podařilo prosadit ihned po přestávce a AC vedlo. O náskok ovšem přišlo zásluhou dvou branek Milita, který dokonal čistý hattrick. Definitivní podobu dal výsledku Maicon.

    Problémy má také trenér Allegri, který včera oznámil příchod Montoliva, ale v dnešním zápase se bude muset obejít bez Pata, Emanuelsona, Bonery, De Sciglia, Muntariho, Abbiatiho a vykartovaného Abateho.
     
    Úvodní sestavy:

    AC Milán: Amelia - Zambrotta, Mexes, Yepes, Mesbah - Gattuso, Seedorf, Aquilani - Boateng - Cassano, Ibrahimovič.

    Novara Calcio: Fontana - Garcia, Centurioni, Lisuzzo, Morganella - Porcari, Pesce, Gemiti - Rigoni - Jeda, Caracciolo.

    Rozhodčí: Velotto - Giallatini, Cini.
     
    Oba týmy nastupují na hrací plochu. Domácí AC oblékne klasickou červeno-černou kombinaci a Novara nastoupí ve světle modrých dresech.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Novara ihned po rozehrání zahrozila po levé straně. Míč se dostal až ke Gemitimu, který ho zatáhl až do vápna a hledal před brankou Rigoniho. K tomu míč ovšem nedošel.
     
    1
    Na druhé straně vybojovali domácí rohový kop, který rozehráli nakrátko a následně byli s míčem vyhnáni až na vlastní polovinu.
     
    2
    Dlouhý nákop ze zadních řad domácího AC skončil až v náručí Fontany, který rozehrál míč a Novara mohla zaútočit. Jeda vybojoval rohový kop, ze kterého ovšem nezapršelo.
     
    3
    AC zakombinovalo a akce skončila u Ibrahimoviče, který se ještě pokusil vysunout Cassana. Ten ovšem míč nestihl a kulatý nesmysl skončil v náručí Fontany.
     
    4
    Domácím zatrnulo. Novara se dostala na útočnou polovinu a zprava centroval Porcari. Jeho pas skončil na hlavě Jedy, který usměrnil míč do brány. Branka ovšem nebyl uznána pro ofsajd.
     
    5
    Dalekonosnou střelu z levé strany v podání Gemitiho zlikvidoval Amelia. U míče je AC a může zaútočit.
     
    6
    Po osobním souboji ve středu hřiště zůstal ležet Boateng a hráči Novary zakopli míč. Záložníkovi AC nic vážného nebylo a domácí sportovně vrátili míč soupeři.
     
    7
    Útočný výpad Novary skončil neúspěchem a protiútokem AC, který ovšem brankou neskončil. Souhra Boatenga s Ibrahimovičem skončila dlouhou přihrávkou až za brankovou čáru.
     
    8
    Vysoce napadající Novara dělá domácímu týmu problémy při přechodu na útočnou polovinu. Po chvíli se to domácím podařilo a ke střele z hranice vápna se dostal Gattuso. Jeho dělovka proletěla nad břevnem.
     
    9
    Novara se snažila najít recept na dobře postavenou obranu AC, ale neuspěla. Hra se přelévá z jedné strany na druhou, ale k šancím nedochází.
     
    11
    Do brejku se dostalo AC, ale nedokázalo svou možnost využít. Na druhé straně si vybojovala Novara roh, který byl ovšem odvrácen domácí obranou.
     
    10
    Tak pro Boatenga zápas skončil. Jeho zranění bude vážnější. Jeho místo zaujal Flamini.
     
    12
    AC zakombinovalo a dostalo se až k brance Novary. Míč skončil na kopačce Seedorfa, který si ho na hranici vápna popostrčil a vystřelil. Jeho pokus byl tečován na roh, který stáhl ze vzduchu Fontana.
     
    13
    Novara působi sympatickým dojmem. Snaží se hrát a zjevně si svůj poslední zápas v Serii A užívá. Vysokým presinkem drží AC na uzdě.
     
    14
    Oba týmy se střídají v držení míče. Zatímco AC se snaží rychle přejít do útoku, hosté hrají trpělivě a snaží se držet míč na útočné polovině.
     
    15
    Morganella se pokusil vysunout Caracciola, pro kterého byl ovšem míč příliš dlouhý. Po výkopu od branky zaútočilo AC, ale centr Aquilaniho byl příliš vysoký.
     
    16
    Do ofsajdu se dostal opět Jeda. Po své hlavičce obdržel tvrdý náraz od Mexese a zůstal ležet na zemi. Nic vážného to ovšem nebude.
     
    17
    Další útočná snaha AC skončila centrem z pravé strany, když Gattuso hledal nabíhajícího Ibrahimoviče. Pro švédského útočníka byl míč příliš vysoký a doletěl až za brankovou čáru.
     
    18
    Na druhé straně se k centru dostala Novara, ale pas hledající Caracciola skončil v zámezí. Aut pro AC.
     
    19
    Domácí vzápětí ztratili míč a opět se ho zmocnila Novara, která to zkusila vzduchem - neúspěšně. Krátce po výkopu ovšem domácí opět ztratili míč a do šance pronikl Porcari. Vedle vápna byl zfaulovaný.
     
    20
    Novara právě vstřelila branku!
    Domácí si koledovali a jsou za to potrestaní. Letící centr z kopačky Rigoniho ještě brankou neskončil, ale AC se nepodařilo dostat míč z vápna. K míči se dostal SANTIAGO GARCIA a poslal hosty do vedení - 0:1!
     
    21
    Po pravé straně se prodíral Zambrotta. K centru se ovšem nedostal.
     
    22
    Nepřesná kombinace v podání AC. K míči se u postranní čáry dostal Flamini a pokusil se vyslat Seedorfa. Tento pas byl ovšem příliš rychlý.
     
    23
    Obranný faul Novary na polovině hřiště. U míče byli domácí a kombinovali okolo vápna soupeře. Letící centr skončil na kopačce Ibrahimoviče. Útočník AC ve velké šanci selhal, ale stejně byl odpískaný ofsajd.
     
    25
    Další faul na obranné polovině AC a další přímý kop pro Novaru. Letící centr na zadní tyč vracel zpět Morganella a po míči se natahoval Pesce. Jeho pokus ovšem ukryl Amelia.
     
    26
    Další neúspěšný výpad v podání AC. Na druhé straně nedosáhl na dlouhý pas Caracciolo a Amelia vrátil míč na kopačky domácích hráčů.
     
    27
    K zajímavé střele se dostal Zambrotta. Ve vápně obdržel přihrávku a obešel jednoho obránce, přes kterého vystřelil. Jeho jedovatá střela byla sražena mimo branku.
     
    28
    Po ofsajdu Novary získali míč opět domácí a zakombinovali s ním na útočné polovině. Aquilani vybojoval roh, který nakonec sám rozehrál. Míč se dostal až na zadní tyč ke zcela volnému Seedorfovi. Ten si míč zpracoval, ale střela mu vůbec nesedla.
     
    30
    Dlouhé obléhání vápna Novary skončilo centrem z pravé strany. Letící míč z kopačky Gattusa nenašel nikoho z domácích hráčů a skončil za brankovou čárou. Dopředu může jít Novara.
     
    31
    Její cesta byla pozastavena na polovině hřiště. Po obranném faulu získala Novara míč a na pravé straně to zkusil individuálně Morganella. Byl nedovoleně zastaven Ibrahimovičem. Přímý kop pro Novaru.
     
    32
    Přímý kop z kopačky Rigoniho našel hlavu jednoho z hostujících borců. Hlavička ovšem mířila nad, tudíž se stav utkání nezměnil.
     
    33
    Hosté se úspěšně brání i po třiatřiceti minutách hry. Další útočná snaha AC byla zaražena a k míči se dostala opět Novara, která s ním došla až na druhou polovinu hřiště.
     
    34
    Tam ovšem o míč přišla a musela se vracet při protiútoku AC. Klidná a trpělivá kombinace domácích přináší ovoce. Zatím drží útočnou polovinu.
     
    35
    Domácí hráči překombinovali hru a o míč přišli. Novara šla do brejku, který na levé straně zakončil Garcia centrem, který nenašel nikoho z jeho spoluhráčů. Autor jediné branky utkání byl ovšem faulován.
     
    36
    Přímý kop domácí obrana odvrátila na roh. Z toho Novara nezahrozila a míč byl odvrácen. Bohužel pro domácí, skončil na kopačkách hostí. Ti si došli i pro další rohový kop.
     
    37
    Centr od rohového praporku nenašel nikoho v modrém a celá akce Novary skončila útočným faulem. AC se vydalo dopředu a drží míč v okolí branky hostí.
     
    38
    Novaře se podařilo odvrátit na malou chvíli míč a uklidnit hru. Vzápětí ovšem byli domácí opět u míče a kombinovali na útočné polovině. Výborně bránící Novara ovšem získala míč a vybojovala si dva fauly Aquilaniho.
     
    39
    Ten druhý na obranné polovině AC byl potrestán žlutým kartonkem pro domácího záložníka. U míče opět Novara.
     
    40
    Novara se v útoku příliš dlouho neohřála a ztratila míč. Ani AC se svým útokem neuspělo a hra se přesunula do středu hřiště.
     
    41
    Ve středu hřiště hra také zůstává. Oba týmy se střídají v držení míče...
     
    42
    Opět to byla Novara, kdo se dostal až do zakončení. K míči se dostal na pravé straně Rigoni, zatáhl si ho do středu a se střelou dlouho váhal. Nakonec vystřelil, ale jeho pokus byl nepřesný.
     
    44
    Další útočný výpad AC skončil až za brankovou čáru po přetaženém centru. Na druhé straně neuspěli hosté, když se nedostali do zakončení. U míče je Novara na vlastní polovině hřiště.
     
    45
    Novara se nakonec prodrala až do zakončení. Centr z kopačky Rigoniho našel hlavu Caracciola, ale útočník Novary ho nedokázal usměrnit do branky domácích.
     
    45+1
    Rozhodčí nastavuje jednu minutu.
     
    45+1
    Milán na závěr poločasu zakombinoval a vybojoval si rohový kop. Po něm se k centru dostal Flamini a skoro na brankové čáře stál Aquilani s Ibrahimovičem. První jmenovanný dostal míč na kopačku, ale nepochopitelně ho poslal vedle pravé tyče!
     
    První poločas skončil.
     
    Sympatický výkon Novary, který zaslouženě a trochu se štěstím vede. Jde znát, že domácím již o nic nejde a hosté hrají za svou čest. Utkání je vyrovnané, AC má velké šance, Novara dokáže zahrozit celoplošně. Individuální kvalita je na straně domácích, přesto vede překvapivě Novara zásluhou Garcii. Druhý poločas začne přibližně v 16:07.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    První útočný pokus po pravé straně zastavila obrana AC. Napodruhé to Novara zkoušela vzduchem, ale opět neuspěla.
     
    47
    Domácí si svou aktivitou vybojovali rohový kop, který rozehráli nakrátko a získali území okolo velkého vápna Novary. Snaží se najít recept na pozorně bránícího soupeře.
     
    48
    Útočný faul Aquilaniho skončil loktem v obličeji Lisuzza. Hostující hráč je otřesen a musí být vyšetřen.
     
    49
    Lisuzzo dokonce opustil hrací plochu a pokračuje se ve hře. Míč drželi na útočné polovině domácí, ale o kulatý nesmysl po chvíli přišli.
     
    50
    Z protiútoku Novary opět nezapršelo. Na druhé straně neuspěli ani domácí a míč je upět v moci hostujícího týmu.
     
    51
    Oba týmy to zkoušejí individuálně, což zjevně nejde. Ani hráči Novary, ani domácí hráči nejsou schopní individuálně projít až k brance a zakončit.
     
    52
    Obranný faul Novary neustál Aquilani a je ošetřován na hrací ploše.
     
    53
    K přímému kopu z hranice vápna se postavil Seedorf a poslal dělovku na branku Novary. Letící míč ovšem proplul pouze nad brankou!
     
    54
    AC zatlačilo Novaru až do jejího vápna. Cassano v osobním souboji s obránci neuspěl, ale krátce poté se na hranici vápna dostal k dělovce Ibrahimovič a útočník AC protáhl Fontanu!
     
    55
    Z rohového kopu AC nezapršelo a bude se vykopávat od branky Fontany poté, co míč opustil hrací plochu.
     
    56
    AC Milán právě vstřelil branku!
    Máme vyrovnáno. Domácí se nakonec dočkali. Při protiútoku se k míči dostal Cassano, přihrál do středu vápna, kde stál MATHIEU FLAMINI a vyrovnal stav utkání - 1:1!
     
    57
    Novara se pokusila zaútočit, ale o míč zakrátko přišla. Dopředu mohli jít opět domácí a dostali se do zakončení. Střela Seedorfa byla ztečována na rohový kop.
     
    58
    Ten rozehrál nakrátko Gattuso, ale z této akce nezapršelo. Míč opět opustil hrací plochu a další roh nakrátko skončil na kopačce Seedorfa, který se pokusil sám zakončit - neúspěšně.
     
    59
    Domácí začínají mít tlak a vystrkují drápky. Další Aquilaniho dělovka z dálky proletěla vedle branky Novary. Fontana bude vykopávat.
     
    60
    Další nakrátko rozehraný rohový kop domácích skončil tečovanou střelou Aquilaniho. Střela domácího záložníka skončila rohem, který byl opět rozehraný nakrátko.
     
    61
    Nakonec na penaltovém puntíku vznikl závar, kde se do zakončení pokoušel dostat Ibrahimovič. Jeho snaha byla ovšem zbytečná, protože o chvíli dříve stál v ofsajdu.
     
    62
    Útočná snaha hostí skončila za brankovou čárou. Amelia vrátil míč do hry a domácí mohli zaútočit. Seedorf se zprava dostal ke střílenému centru, který nenašel nikoho z jeho spoluhráčů.
     
    63
    Následný brejk Novary zakončil individuálně Rigoni. Svůj průnik po levé straně zakončil střelou na zadní tyč, která nakonec letěla hodně vedle domácí branky.
     
    64
    Na hrací ploše je ošetřován jeden z hostujících hráčů, pravděpodobně po nějakém osobním souboji.
     
    65
    Kombinace domácích začíná dělat hostující obraně problémy. Novara zatím drží, ale je to o fous. Další zblokovaná kombinace AC skončila brejkem Novary, který ovšem zůstal nevyužit.
     
    66
    První střídání na straně hostí. Hřiště opustil aktivní Caracciolo a jeho místo zaujal Radovanovič.
     
    67
    Domácí kombinovali na útočné polovině, ale nakonec ztratili míč. Protiútok Novary byl zastaven výborným skluzem Mesbaha.
     
    67
    San Siro šílí. Hřiště opustil Cassano, kterého nahradil Inzaghi. Pro útočníka AC je to poslední střídání jeho milánské kariéry.
     
    68
    A domácí matador je při chuti. Ihned se prodral do zakončení, kterému ovšem chyběla přesnost. Vykopávat bude Fontana.
     
    69
    Útok Novary zůstal bez zakončení. Domácí vybojovali míč a šli dopředu, ale jejich protiútok zastavil pozorná obrana hostů.
     
    70
    Snaha AC je vidět. Domácí kombinují, snaží se hledat okénka v obraně Novary. Další jejich akce skončila u aktivního Inzaghiho, který se dostal k centru. Ten ovšem nenašel nikoho z jeho spoluhráčů.
     
    71
    U míče byl opět Inzaghi. Snažil se prodrat po levé straně, ale osobní souboj s hostujícím obráncem nezvládl. Nutno říci, že Inzaghi byl od své střídání doopravdy u všech akcí svého týmu.
     
    72
    AC uzamklo Novaru v jejím vápně a snažilo se něco vymyslet. Nakonec přišel centr, který hledal Inzaghiho. Ten ovšem nedokázal usměrnit míč do branky.
     
    73
    Ve vápně se dostal k míči Seedorf. Jeho přihrávka, hledající volného Inzaghiho nakonec neprošla. Novara se ovšem neosvobodila. U míče opět AC.
     
    74
    Novara se po dlouhé době dostala až na útočnou polovině. Kde si Pesce došel pro faul Gattusa a zařídil standartní situaci pro svůj tým.
     
    75
    Přímý kop z kopačky Rigoniho skončil v náručí domácího brankáře. Nakonec se hra zasekla ve středu hřiště.
     
    77
    Inzaghi je doopravdy o všeho. Další akce AC skončila centrem, pro který si šel Fontana. Do souboje s ním šel Ibrahimovič a míč nakonec dopadl na kopačku Inzaghiho. Tomu se nepodařilo trefit branku.
     
    78
    Domácí kombinují na útočné polovině, ale Novara se úspěšně brání. Začíná být cítit nervozita na straně domácích hráčů. Připravuje se další velké střídání.
     
    79
    Velké šance Inzaghiho a Ibrahimoviče. Nejdříve neuspěl švédský útočník a krátce poté se míč dostal na kopačku Inzaghiho. Tomu se nepodařilo zakončit, přesto vybojoval alespoň roh.
     
    80
    Domácí uzamkli svého soupeře v okolí jeho vápna a snaží se něco vymyslet na houževnatou obranu Novary, která zatím drží.
     
    81
    Dokonce se hosté dostali k míči a dokázali se dostat až k brance AC. Do zakončení se dostal Rigoni, ale jeho dělovce chyběla přesnost.
     
    82
    Zmiňované střídání právě proběhlo. Hřiště opustil Aquilani a na hřiště nastoupila další končící legenda milánského klubu - Nesta.
     
    82
    AC Milán právě vstřelil branku!
    Tak tohle je pohádka! Hrdinům je přáno a za poctivou dřinu je člověk vždy odměněn. San Siro šílí. Protiútok AC skončil krásným lobem Seedorfa, který zpracoval a zakončil FILIPPO INZAGHI - 2:1!
     
    84
    Útočník AC si tuto chvíli dlouho užíval. Rozhodčí ho ovšem nechal a hra pokračuje až teď. Novara drží míč na útočné polovině a ještě se žene za vyrovnáním.
     
    86
    Kombinace Novary na útočné polovině hřiště stále pokračuje. Hostům se dokonce podařilo vytvořit závat před brankou AC. Z tohoto mráčku ovšem nezapršelo.
     
    87
    Další střídání hostujícího týmu. Hrací plochu opustil Pesce a nahradil ho Maggio.
     
    88
    Útok AC skončil faulem na Ibrahimoviče. Přímého kopu z hranice vápna se ujal Seedorf a pokusil se zatočit míč do levého růžku hostující branky. Míč ovšem letěl vedle branky.
     
    89
    Další domácí útok skončil neúspěchem a u míče jsou tentokrát hosté. Moc času jim nezbývá, takže hosté musí útočit.
     
    90
    Snahu jim nelze odepřít. Nepřesnosti ovšem omezují hostující tým v honbě za vyrovnáním. Další ztráta míče končí protiútokem AC.
     
    90
    Sudí nastavuje čtyři minuty!
     
    90+1
    Milán se pokusil zaútočit, ale nakonec musel s míčem až ke své brance, kde si obránci přihráli s Ameliou a založili další útok.
     
    90+3
    Seedorf opět stejným způsobem hledal nabíhajícího Inzaghiho, který ještě stihl natáhnout nohu a srazit míč k Ibrahimovičovi. Tomu míč odskočil a nedokázal ho zakončit.
     
    90+4
    Po centru z levé strany se na malém vápně natahoval Seedorf. Měl to na dlouhou nohu, ale nakonec míč trefil. Bohužel pro něj ho nedokázal usměrnit do branky.
     
    90+4
    Faul Gattusa na hranici vápna byl sice odpískán, ale rozhodčí vzápětí odpískal konec utkání.
     
    Konec zápasu.
     
    Dnes jsme byli svědky pohádkového příchodu. Končící legendy v dresu AC Milán dnes rozhodly toto utkání. Nejdříve ovšem musel srovnat Aquilani a o deset minut později přišel na hřiště Filippo Inzaghi. Matador AC byl od svého střídání u všech akcí svého týmu. Nakonec to byl právě on, kdo zužitkoval Seedorfův parádní lob a vstřelil vítězný gól AC Milán. Nutno podotknout, že se Novara nemusí za svůj výkon stydět a se Serií A se rozloučila důstojně. Já se s Vámi pro dnešek loučím. (16:57:14)

    Daniel Ryl

    Branky: 56. Flamini, 82. Inzaghi - 20. Garcia

    Karty:   39. Aquilani (ACM)


    AC Milán: Amelia - Zambrotta, Mexes, Yepes, Mesbah - Gattuso, Seedorf, Aquilani (82. Nesta)- Boateng (10. Flamini) - Cassano (67. Inzaghi), Ibrahimovič
    Novara Calcio: Fontana - Garcia, Centurioni, Lisuzzo, Morganella - Porcari, Pesce (87. Maggio), Gemiti - Rigoni - Jeda, Caracciolo (66. Radovanovič)

    Rozhodčí: Velotto - Giallatini, Cini
    bahis siteleri