Plzeň – Sparta 5:4 (kon.) | Motor ČB – Kladno 2:6 (kon.) | Zlín – Chomutov 1:2 (po s.n.)
Třinec – Liberec 5:4 (po pr.) | K. Vary – Pardubice 1:2 (po s.n.) | Litvínov – Kometa Brno 4:3 (po s.n.)
Vítkovice – Slavia 3:0 (kon.)
konec
HC Škoda Plzeň
5:4 (2:1, 2:0, 1:3)
HC Sparta Praha
Neděle 30.09.2012, 14:00Tipsport extraliga
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    59:47
    Sparťanskou snahu o vyrovnání v oslabení navíc zhatil Krstev (SPA), který dostává dvě minuty za nedovolené bránění, navíc ještě dostává osobní desetiminový trest.
     
    58:25
    Hlinka (SPA) dostává dvě minuty za krosček.
     
    58:25
    Pletka společně s Kovářem jeli dva na jednoho obránce, Pletka řešil situaci střelou, Neuvirth jí zkrotil. Plzeňský agilní útočník ale vybojoval faul.
     
    57:03
    Sparta právě vstřelila branku!

    Nic nebylo platné, že Vlasák už byl na ledě. Plzeňští hráči byli rozhození, čeho využil dorážkou Tenkrátovy střely od modré Alex FOSTER. Asistence: Petr Tenkrát, Troy Milam
     
    Utkání sleduje 5613 diváků.
     
    54:57
    Rask (PLZ) podle rozhodčích úmyslně posunul branku a dostává dvouminutový trest za zdržování hry. Trest za něj odpyká Vlasák.
     
    44:50
    Sparta právě vstřelila branku!

    Celý plzeňský stadion ještě skandoval jméno Ryana Hollwega, když Sparta z ničeho nic přijela do útočného pásma a Zdeněk BAHENSKÝ vsítil třetí gól hostujího týmu. Asistence: Lukáš Luňák, Ari Vallin
     
    44:22
    Diváci se dočkali i boxerské vložky. Došlo na pravděpodobně domluvenou bitku mezi Hollwegem a Kočím. Ta vznikla u plzeňské střídačky, kdy oba kohouti odhodili rukavice a pustili se do sebe. Nejprve měl navrch plzeňský tvrďák, poté je ale nutno přiznat,že převzal aktivitu Kočí a vyhrál na body. Oba hráči dostali za zcela férovou bitku tresty pět minut plus osobní tresty do konce utkání.
     
    44:07
    Plzeň právě vstřelila branku!

    Dvořákův bodyček nastartoval celou útočnou akci Jozefa BALEJE, který se u mantinelu zmocnil puku a dostal ho až za Neuvirtha. Asistence: Martin Heřman.
     
    42:32
    Ke gólu ale teď byli velmi blízko Pražané. Treille už byl sám před prázdnou brankou s pukem na hokejce, ale nakonec místo kotouče skončil za Raskovými zády sám. Když se vracel na střídačku, jen bezmocně nad svou zmařenou šancí kroutil hlavou. Sparta byla opravdu velmi velmi blízko kontaktnímu gólu.
     
    40:20
    Sparta právě vstřelila branku!

    Přesně s návratem Pituleho na led přišla sparťanská gólová akce. Luňák posílal střílenou přihrávku do ohně před plzeňskou branku, kde v tom momentě zrovna projížděl Dominik PACOVSKÝ, od jehož těla se puk odrazil za Raska. Proti tomu byl plzeňský gólman naprosto bezmocný.
     
    38:53
    Přesně s návratem čtvrtého indiána na led vyslal na Raska krásnou ránu Hlinka. Gólman domácích ji ale opět, stějně jako na záčátku utkání, ukryl ve své lapačce. Navíc prodal svůj zákrok tak, aby ho ocenili všichni přítomní na stadionu.
     
    38:16
    Pitule (PLZ) si myslel, že Treilleho poslal k ledu čistým zákroke. Rozhodčí měl ale jiný názor, plzeňský útočník dostává dvě minuty za hákování. Další oslabení ve třech pro Plzeň.
     
    36:52
    Ševc (PLZ) dostává dvě minuty za sekání.
     
    36:17
    Slovák se z ničeho nic dostal k puku v dobré pozici před brankou, ale asi se lekl volného prostoru, jeho dorážka vůbec nemířila přesně. Po něm ještě střílel Gulaš, ale s tím už si Neuvirth poradil.
     
    34:35
    Ovšem moc dlouho se v pěti na ledě Sparťané neohřáli. Na tresnou lavici zamířil Gawryletz (SPA) na dvě minuty za podražení.
    A možná se nám rýsuje ještě nějaká zajímavá situace, neboť Kočí si něco šeptal u střídačky s Hollwegem.
     
    32:10
    Drobná strkanice před Raskem. Kočí chtěl dohrávat útočnou akci, ale přitom sekl Raska přes rukavice. Plzeňská obrana ho hned jela ztrestat, ale rozhodčí mu vyměřil svůj vlastní trest - dvě minuty za sekání. Hraje se tedy čtyři na čtyři.
     
    31:09
    Nyní ale bude mít Sparta možnost na zkorigování výsledku. Na trestnou lavici míří Gulaš (PLZ).
     
    29:59
    Další možnost pro Hollwega. Tentokrát zachytil sparťanské vyhození, ale z prostoru mezi kruhy trefil jen hruď brankáře Neuvirtha.
     
    23:55
    Plzeň si zahraje přesilovou hru. Milam (SPA) dostává dvě minuty za nedovolené bránění.
     
    22:14
    Sparta střídá gólmany. Marka Schwarze nahrazuje mezi třemi tyčemi Michal Neuvirth.
     
    22:14
    Plzeň právě vstřelila branku!

    Škodovka spustila hokejovou smršť. Ryana HOLLWEGA sice všichni před zápasem pasovali do role soupeře Kočího v nějaké bitce, ale on se prosadil mnohem hokejověji. Vstřelil čtvrtý plzeňský gól a vyhnal Schwarze z branky. Asistence: Jakub Lev.
     
    21:46
    Plzeň právě vstřelila branku!

    Ale domácí se branky přece jen dočkali. Michal DVOŘÁK, ač velmi těsně hlídán, objel branku a procedil puk mezi Schwarzovými betony. Asistence: Jozef Balej.
     
    15:31
    Plzeň právě vstřelila branku!

    Tak tohle byla hokejová nádhera! Plzeňští dokonale rozebrali sparťanskou bránící čtveřici, vyšachovali ze hry i gólmana, když Vlasák nádherně našel osamoceného Martina STRAKU, který poslal do sparťanské branky nechytatelnou bombu. Asistence: Tomáš Vlasák, Jan Kovář.
     
    14:32
    Zbytečným faulem se v útočném pásmu provinil Ton (SPA) a je dalším vyloučeným hráčem. Dneska rozhodčí rozhodně píšťalku nešetří.
     
    12:53
    Hanzlík (PLZ) je tedy potretán menším trestem za nedovolené bránění.
     
    11:08
    Jak je při vzájemných soubojích Plzně a Spartou zvykem, rozhodně se nehraje v rukavčkách. Tentokrát plzeňský tlak nedovoleně hasil Krstev (SPA). Dostává dvě minuty za hákování.
     
    07:47
    Plzeň čeká 39 vteřin oslabení ve třech. Ke Kovářovi přisedne Ševc (PLZ), kterému se výrok sice pranic nelíbí, ale není mu to nic platné.
     
    6:26
    Na tresnou lavici odchází Kovář (PLZ) - dostává dvě minuty za nedovolené bránění.
     
    06:14
    Plzeň právě vstřelila branku!

    Sparta se ze svého vedení neradovala nijak zvlášť dlouho. Hned po buly ve středním se do útoku vydala Strakova formace a Tomáš VLASÁK se krásnou střelou pod horní tyčku postaral o vyrovnání. Asistence: Tomáš Slovák, Martin Straka.
     
    05:52
    Sparta právě vstřelila branku!

    Ovšem proti akci Travise GAWRYLETZE byl finský gólman v plzeňském dresu bezmocný. Asistence: Miroslav Forman.
     
    03:03
    Máme tady první vyloučení zápasu. Kočí (SPA) dostává dvě minuty za nedovolené bránění.
     
    01:01
    Sparta se usazuje v útočném pásmu a Tuukka Rask si připisuje první těžký zákrok proti střele Jaroslava Hlinky. To byla obrovská šance hostujícího týmu.
    Marken.cz

    Adéla Naarová

    Branky a nahrávky: 7. Vlasák (Slovák, Straka), 16. Straka (Vlasák, Kovář), 22. Dvořák (Balej), 23. Hollweg (Lev), 45. Balej (Heřman) - 6. Gawryletz (Forman), 41. Pacovský (Luňák), 45. Bahenský (Luňák, Vallin), 58. Foster (Tenkrát, Milam)


    HC Škoda Plzeň: Rask (Svoboda) - Frolo, Jeřábek. Hanzlík, Marušák, Slovák, Růžička, Ševc - Kratěna, Vlasák, Straka - Gulaš, Kovář, Pletka - Hollweg, Lev, Pitule - Dvořák, Balej, Heřman - Havlíček
    HC Sparta Praha: Schwarz (od 23. Neuvirth) - Vallin, Husák, Sobotka, Kočí, Bahenský, Milam, Gawryletz, Philipp, Krstev - Rachůnek, Luňák, Hlinka, Foster, Bahenský, Tenkrát, Pacovský, Treille, Jánský, Ton, Forman, Simon

    Rozhodčí: Souček, Turčan - Lhotský, Svoboda

    Diváci: 5613
    bahis siteleri