Kometa Brno – Chomutov 3:1 (kon.) | Liberec – Kladno 1:3 (kon.) | Vítkovice – Motor ČB 4:1 (kon.)
Pardubice – Třinec 5:4 (kon.) | Slavia – Zlín 1:2 (po s.n.) | Litvínov – Plzeň 1:2 (kon.)
K. Vary – Sparta 5:4 (kon.)
konec
Bílí Tygři Liberec
1:3 (0:2, 1:0, 0:1)
Rytíři Kladno
Neděle 21.10.2012, 17:00 • Tipsport arena, Liberec. • Tipsport extraliga
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Kladno si ze severu Čech odváží plný počet bodů. Rytíři dnes i bez Jaromíra Jágra soupeře až na některé chvíle přehráli. Nejlepším hráčem domácích vyhlášen Tomáš Filippi, z kladenského tábora přebírá stejné ocenění obránce Tomáš Kaberle. Z města pod Ještědem přeji příjemný zbytek večera. (19:21:50)
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    59:34
    Liberečtí hrají v plném počtu, ale o vítězi je rozhodnuto.
     
    58:36
    Spolupráce obránců na modré čáře nebyla přesná. Kaberleho vzdušný pas Židlický ideálně nezpracoval, černá pryž mu utekla do středního pásma.
     
    57:33
    Další trest pro Bílé Tygry, tentokrát klasický dvouminutový. Čutta si šel odpočinout za napadení.
     
    57:15
    Hra se v těchto chvílích často kouskuje. Nyní vinou Šmídova prohřešku, jenž emotivně diskutoval s rozhodčím. Dostal osobní desetiminutový trest za nesportovní chování.
     
    55:55
    Do Piskáčkovy střely z dálky vložil hůl protivník, kotouč se vznesl do výšin a nakonec škrtl o ochrannou síť. Buly u libereckého gólmana.
     
    55:04
    Necelých pět minut do konce základní hrací doby. Tribuny poněkud utichly, po třetí trefě hostů je čím dál více hlasitější početný ostrůvek kladenských příznivců.
     
    54:03
    Omámení Tygři mohli z ničeho nic snížit. Nedvěd od mantinelu skvěle načasoval přihrávku na Bulíře, mladý útočník se vřítil před branku a svoji čepelí přesměroval kotouč na Cháberu. Ten ale potvrdil svoji aktuální formu, stihl včas zareagovat a střelu zastavit.
     
    51:57
    Kladno právě vstřelilo branku!
    Středočeši vedou podruhé v dnešním klání o dvě branky. Náskok Rytířů je zasloužený, domácí v posledních minutách několikrát se štěstím svoji tvrz ubránili. Pinc nestačil na zakončení JANA EBERLEHO, ten se na po přihrávce Melky dostal na hranici brankoviště k opakované střele a nezaváhal. Asistence: Antonín Melka, Jakub Valský – 1:3.
     
    51:37
    Rytíři ale rychle otočili hru, vše hasil znovu až Pinc. Poradil si se zakončením Hlaváče, jenž zakončil neúspěšnou střelou svůj individuální průnik.
     
    51:13
    Bulíř vybojoval pro své barvy alespoň vhazování v útočném pásmu. Když nahodil puk na Cháberu, brankář si před dotírajícím protihráčem netroufl rozehrát.
     
    50:34
    Rozhodčí rozpažil, branky nebylo dosaženo. Jiří Bicek trefil pouze břevno, duel pokračuje za stavu 1:2.
     
    50:34
    Filippiho pokus zneškodnil kladenský gólman, hra je přerušena. Až nyní jde sudí konzultovat předchozí situaci s kolegou u videa.
     
    48:42
    Bicek po rychlé kombinaci svého celku možná docílil branky. Pinc už byl překonán, kotouč se odrazil buď od tyčky nebo až od vnitřní konstrukce brány. Sudí si půjde zavolat, zatím se však pokračuje ve hře.
     
    47:23
    Tomáš Plekanec se snažil zaskočit Pince i celou libereckou obranu svým typickým způsobem. Na levém křídle zrychlil, obkroužil klec a chtěl zasunout puk do brány. Nebyl však úspěšný, kotouč do sítě nedošťouchal ani dorážející Tlustý. Rytíři promarnili další velkou šanci.
     
    46:42
    Dnešní zápas rozhodně nenudí. Kladno je lepším týmem, ale domácí statečně bojují. Po delší době zasahoval Chábera, betonem vykopl pokus Cebáka z dálky.
     
    44:59
    Černoškův příklep odrazily brankářovy betony, posléze poslal Pince k zemi Tlustý. Tvrdě vystřelil, kotouč se od gólmanovy helmy odrazil vysoko nad branku. Pinc je lehce otřesený.
     
    43:59
    Následně ale nebyl liberecký tým daleko od vyrovnání. Hosté pozapomněli na obranu, kupředu se vydal a Roman Vlach a zprava švihem vypálil. Chábera předvedl hbitý zákrok. Máchl lapačkou, do které kotouč uschoval.
    Marken.cz

    Lukáš Šonský

    Branky a nahrávky: 29. Nedvěd (Bulíř) - 4. Židlický (Patera), 11. Kaberle, 52. Eberle (Melka, Valský)


    Bílí Tygři Liberec: Pinc (Vošvrda) – Čakajík, Šmíd, Výtisk, Cebák, Čutta, Havíř, Kajínek, Štich – Bárta, Dušek, Špaček, Galamboš, R. Vlach, Kudrna, Filippi, T. Urban, Kica, Bulíř, Krejčík, Nedvěd "C".
    Rytíři Kladno: Chábera (Cikánek) – Židlický, Macholda, Černošek, Kaberle, Drtina, Mocek, Piskáček, Kameš – Patera "C", Bicek, Melka, Lukáč, Kuchejda, Kuchler, Eberle, Hlaváč, Strnad, Plekanec, Valský, Tlustý.

    Rozhodčí: Turčan, Smitka – Kajínek, Podrazil.
    thejrc.org