Mladá Boleslav – Šumperk 4:1 (kon.) | Ústí n/L – Kadaň 5:2 (kon.) | Třebíč – Jihlava 1:5 (kon.)
Hr. Králové – Havlíčkův Brod 3:5 (kon.) | Beroun – Most 3:4 (po s.n.) | Písek – Litoměřice 3:4 (po s.n.)
Olomouc – Benátky n/J 9:0 (kon.)
konec
Královští lvi Hradec Králové
3:5 (0:1, 2:2, 1:2)
HC Rebel Havlíčkův Brod
Středa 24.10.2012, 18:001. liga (ČR)
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    59:39
    A ještě jedno vyloučení. Nervy na uzdě neudržel ani Luděk Brož, který dostává dvě minuty za sekání.
     
    59:35
    Dnešní zápas má opravdu vše! Diváci vidí i bitku! David Švagrovský se pustil do křížku s Janem Pavlíkem. Oba dva kohouti dostávají trest do konce utkání!
     
    59:01
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!
    A je zřejmě definitivně rozhodnuto. Havlíčkobrodští si tak nejspíše odvezou zpod Bílé věže plný počet bodů. RADIM OSTRČIL se ve střední třetině ujal puku a zamířil jej do odkryté hradecké svatyně. Bez asistence.
     
    58:25
    Hradec to zkusí v šesti, Jakub Čech míří na střídačku.
     
    58:25
    Hradecká lavička si vyžádala oddechový čas.
     
    57:00
    Bude se znovu vylučovat, tentokrát na hostující straně. Na trestnou míří Martin Ondráček na dvě minuty za vysokou hůl.
     
    54:48
    Tak si to pojďme zrekapitulovat. Na hradecké straně je vyloučen Zdeněk Kubica - 2+2 minuty za hrubost. Dále pak Jakub Čech osobní trest 10 minut a kapitán Martin Vágner osobní trest 10 minut + trest do konce utkání. Za hosty za katr putuje jen Jan Knotek, jenž dostává 2+2 minuty za hrubost.
     
    54:48
    Hradečtí vehementně protestují a dlouhou dobu se nehraje, rozdá se hodně trestů!
     
    54:48
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!
    Tak to je neskutečné. Havlíčkobrodští se dostávají do vedení, ale velice zvláštním způsobem. PAVEL MUSIL stál takřka v nulovém úhlu, přesto to zkusil, a to se ukázalo jako správná volba. Puk byl někde u tyčky hradeckého brankáře a zdálo se, že není v brance. Rozhodčí jej ale k nevoli domácího publika uznal. Hradecký stadion se nyní zahalil do pískotu. Asistence: Pavel Musil, Lukáš Endál.
     
    53:00
    Dnešnímu utkání v Hradci Králové přihlíží 994 diváků.
     
    49:50
    Havlíčkův Brod si zahraje početní výhodu, která může hrát velkou roli. Patrik Moskal totiž vyhodil puk ze svého pásma na střídačku. Dostává dvě minuty,což se mu ale vůbec nelíbí. Rozhodčí mu tak ještě navrch přihodil desítku za nesportovní chování.
     
    46:33
    O chviličku později střílel znovu Vladimír Říha. V mezikruží se opřel do kotouče, ale branku hostů přestřelil!
     
    44:44
    A teď již zmiňovaný trest. Dvě minuty za sekání dostává Tomáš Protivný, uvidíme hru ve čtyřech na obou stranách.
     
    44:44
    Vladimír Říha využil zaváhání obrany hostů a v oslabení jel sám na brankáře Daniela Dolejše, který jeho kličku vytěsnil. Říha chtěl puk zasunout mezi betony, ten mu ale v klíčové fázi poskočil. Hradecký útočník byl však faulován a poměr sil na ledě se vyrovná.
     
    43:49
    Jakub Luštinec pak nevybíravě fauloval Jana Soldána, který se jen těžko zvedá ze země. Hradecký útočník dostává od hlavního sudího dvě minuty za vražení na hrazení.
     
    43:33
    Další velká možnost domácího mužstva! David Švagrovský hledal Jakuba Luštince, který se málem dostal do zakončení. Puk poskakoval před gólmanem hostí, nakonec hradecký útočník nedokázal dotáhnout celou akci do konce!
     
    42:13
    Hradečtí ji ale dokázali rychle přesunou na opačný pól kluziště, kde se málem prosadil Jan Berger. Ten nejprve nahazoval přes obránce, pak ještě hledal někoho ze svých spoluhráčů, zajímavé příležitosti!
     
    41:12
    Hradec právě vstřelil branku!
    A je opět vyrovnáno! Neskutečný zápas můžeme sledovat! V přesilovce se Královští lvi nakonec přece jenom prosadili! Vít Budínský cpal puk do předbrankového prostoru, kde se nejlépe zorientoval PETR HALUZA a našel skulinku mezi betony Daniela Dolejše. Ten je nedokázal scvaknout. Asistence: Vít Budínský, Michal Mikeska.
     
    40:49
    Hradečtí už se radovali! Vladimír Říha skvělou přihrávkou našel zcela osamoceného Zdeňka Kubicu, který měl před sebou volnou branku. Z pravého kruhu netrefil zcela odkrytou branku, mířil jen do boční sítě!
     
    39:48
    A máme tu další trest. S těmi se dnes opravdu roztrhl pytel. Petr Polodna dostává dvě minuty za sekání. Hradec tak zkusí ještě něco vymyslet.
     
    37:37
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!
    A vidíme opět změnu stavu! Rebelové dokázali také otočit skóre! Nutno dodat, že ve druhé třetině sledujeme parádní hokej. Havlíčkův Brod si dokázal v této početní výhodě vypracovat drtivý tlak, který nakonec přetavil v gól. Jan Knotek vydoloval puk před brankou a následně naservíroval přihrávku jako na zlatém podnose PAVLU MUSILOVI, jenž ji nemohl odmítnout. Puk totiž dopravil do odkryté hradecké svatyně. Ač se Jakub Čech natahoval, na toto neměl nárok! Asistence: Jan Knotek, Marian Morava.
     
    36:20
    Havlíčkobrodští se usadili vepředu a jeden z domácích hráčů zlomil hokejku. Hosté tak měli chvíli k dispozici početní výhodu pět na tři a pořádně domácím zatápěli, ti nakonec s vypětím všech sil vyhazují ven z pásma.
     
    35:53
    Šimon Macháň zlomil hůl a následně držel protihráče, Havlíčkův Brod se tak může usadit v pásmu Hradeckých. Macháň dostává dvě minuty.
     
    35:45
    Obrovská šance Rebelů! Dnes nejaktivnější hráč na hřišti Lukáš Endál se obtočil kolem protihráče a střelou zápěstím zazvonil na tyčku Čechovy branky!
     
    31:55
    Pár minutek se nevylučovalo, což se hráčům asi nelíbí. Jan Semorád putuje na trestnou lavici, dostává menší trest za sekání. Uvidíme tak další početní výhodu v podání Královských lvů.
     
    28:24
    Rebelové se mohli znovu dostat do vedení! Jan Knotek totiž z levé strany kluziště parádní nahrávkou vyzval ke skórování Romana Vondráčka. Ten byl tísněn Janem Bergerem a nedokázal zakončit, byla to ale stoprocentní příležitost!
     
    28:00
    Zraněný Radek Novotný má zřejmě větší potíže. Odjíždí totiž do kabin.
     
    27:05
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!
    A záhy je však vyrovnáno! Hosté se usadili v útočném pásmu. Aleš Jelínek nabil na modrou čáru JANU SOLDÁNOVI, jenž napodobil svého soupeře. Tvrdou střelou totiž propálil úplně vše, co mu stálo v cestě. Asistence: Aleš Jelínek, Pavel Musil.
     
    27:01
    Místo tlaku Hradeckých se poměr sil na ledě znovu vyrovná. Na trestnou odchází Petr Haluza, který dostává dvě minuty za podražení.
     
    26:40
    Hradec právě vstřelil branku!
    Domácí tým otáčí vývoj tohoto střetnutí! Jakub Kania vyslal ze své hole skvostnou přihrávku napříč pásmem, přičemž puk našel přesně hokejku ZDEŇKA KUBICI, který nad ničím nepřemýšlel a napálil puk do branky. Daniel Dolejš už se nestačil přesunout, a tak neměl sebemenší nárok. Asistence: Jakub Kania, Luděk Brož.
     
    26:20
    A hokejisté si nedají pokoj. Hradečtí budou hrát minutu a dvě vteřiny dvojnásobnou početní výhodu. Radim Ostrčil se provinil krosčekem, za což dostává dvě minuty.
     
    25:22
    A další vyloučení. Hned po buly se zaklínila hokejka Michala Mikesky v těle právě zmiňovaného Meidla, který mu ji nechtěl pustit. Hostující útočník dostává 2+10 za držení hole a k tomu osobní trest za nesportovní chování. Při odchodu na trestnou se mu totiž něco nepozdávalo.
     
    23:56
    Poměr sil na ledě se vyrovná. David Švagrovský nevybíravě poslal k ledu Radka Novotného, který se jen těžko zvedá z ledu. Hradecký útočník dostává dvě minuty za vysokou hůl.
     
    23:26
    Role si oba celky vymění. Na trestnou si krosček půjde zchladit hlavu na dvě minuty Jan Soldán. Dokáží to Hradečtí potrestat?
     
    21:19
    Vzápětí se však budou muset svěřenci trenérů Hostáka a Pospíšila bránit. Patrik Moskal si půjde popřemýšlet k trestoměřičům, dostává menší trest za vysokou hůl.
     
    20:47
    Hradec právě vstřelil branku!
    A je vyrovnáno! Východočeši dokázali srovnat stav hned zkraje druhé části. PETR HALUZA si vyjel zpoza branka na levý kruh, odkud vyslal nechytatelnou střelou zápěstím. Puk zamířil přesně pod víko havlíčkobrodské svatyně a Daniel Dolejš se pomalu nestihl ani ohlédnout. Gól z kategorie výstavních. Asistence: Michal Mikeska.
     
    17:46
    Hosté ale mohli udeřit o chviličku později. Agilní Endál nahazoval na Čecha, který vyrazil puk pouze před Pavla Musila, avšak tento útočník nedokázal propálit hradeckého strážce svatyně. Jakub Čech totiž výborně zasáhl betonem!
     
    15:26
    Královští lvi se budou muset znovu bránit ve čtyřech. K trestoměřičům putuje Jiří Hendrich, jenž se provinil držením.
     
    11:50
    To přišlo až nyní! Luděk Brož našel parádním způsobem úplně volného Lukáše Chemlíře, který však z nadějné pozice trestuhodně přepálil branku Dolejše!
     
    10:47
    A početní výhodu si zkusí i Královští lvi. Tomáš Protivný dostává dvě minuty trestu za nedovolené bránění.
     
    07:55
    Čtvrtá hradecká lajna dokáže Rebely pořádně zmáčknout. Jan Berger opět držel puk a hráče na zádech, následně dával z rohu pásma před branku, kam najížděl Macháň. Puk před ním ale obránci Havlíčkova Brodu tečovali, a tak nemohl domácí forvard zakončit.
     
    03:47
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!
    Rebelové proměňují první početní výhodu! Hosté dokázali využít velkého zmatku před brankou, kde se nejlépe po Rytnauerově nahození zorientoval RADEK NOVOTNÝ. Hostující hokejista již neměl těžkou práci, musel zamířit do poloodkryté branky, Jakub Čech byl totiž na ledě. Asistence: Ladislav Rytnauer.
     
    03:09
    Havlíčkův Brod si zahraje početní výhodu. Za katr putuje hradecký útočník Michal Mikeska, který dostává dvě minuty za držení.
    Marken.cz

    Sanny Muharem

    Branky a nahrávky: 21. Haluza (Mikeska), 27. Kubica (Kania, Brož), 42. Haluza (Budínský, Mikeska) - 4. Novotný (Rytnauer), 28. Soldán (Jelínek, Musil), 38. Musil (Knotek, Morava), 55. Musil (Endál), 60. Ostrčil


    Královští lvi Hradec Králové: Čech (Luňák) – Karlíček, Hendrich, Roupec, Chmelíř, Kania, Vágner "C", Čáp, Klement – Kubica, Brož, Říha – Budínský, Mikeska, Haluza – Luštinec, Švagrovský, Moskal – Valášek, Macháň, Berger. Trenér: Martin Hosták.
    HC Rebel Havlíčkův Brod: Dolejš (Suchan) – Novotný, Morava, Protivný, Pavlík, Ostrčil, Soldán, Blažek, Jelínek – Ondráček, Polodna "C", Rytnauer – Musil, Knotek, Endál – Semorád, Štěpánek, Vondráček – Stehlík, Meidl, Fiedler. Trenér: Karel Dvořák.

    Rozhodčí: Hejduk – Klouda, Křivohlavý.

    Diváci: 994
    thejrc.org