Ústí n. L. – Bohemians 1905 3:2 (kon.) | Bohem. Pr. – Znojmo 4:1 (kon.) | Sokolov – Pardubice 1:3 (kon.)
Most – Zlín 0:3 (kon.) | Táborsko – Vlašim 2:1 (kon.) | HFK Olomouc – Karviná 0:0 (kon.)
konec
FK VIAGEM Ústí nad Labem
3:2 (2:1)
Bohemians Praha 1905
Sobota 27.10.2012, 10:15 • Městský stadion, Masarykova 228, Ústí nad Labem • FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA
Předzápasové kurzy
     
    Z Ústí nad Labem je to ode mě pro dnešek vše, těším se s Vámi opět někdy na počtenou. Zdeněk Kamínek ml. (20:28:31)
     
    Statistiky utkání:

    Střely na branku: 7:5 (5:3).
    ŽK: 66. Džuban, 67. Hovorka (oba UNL) - 83. Šmíd (BOH).
    Rohové kopy: 11:3 (4:2).
    Ofsajdy: 0:1 (0:1).
     
    Pozápasové ohlasy:

    Přemysl Bičovský (hlavní trenér FK Ústí nad Labem): "Myslím si, že jsme vyhráli zaslouženě, protože jsme měli větší počet šancí a o jednu více proměnili. Vzhledem k tomu, na jakém terénu a za jakého počasí se utkání hrálo, tak byl k vidění poměrně kvalitní zápas. Nijak zvlášť jsem nevnímal, že jsem porazil klub, kde jsem působil a získal mistrovský titul Československa. Týmu Bohemians přeji, aby postoupil zpět tam, kam patří. Pohárový zápas proti Jablonci pro nás bude takový bonbónek na závěr podzimní sezóny."

    Richard Veverka (útočník a střelec rozhodující branky FK Ústí nad Labem): "V sobotu jsme měli větší chuť po vítězství, naší vůlí a bojovností jsme zápas dotáhli do vítězného konce. V posledním utkání ve Zlíně nám toto chybělo, musíme na to navázat i v následujícím střetnutí. Dnes jsme byli úplně jiný tým, semkli jsme se, a to rozhodlo. Na Jablonec taktizovat něco je hloupost, ale budeme chtít odehrát vyrovnanou partii jako se Slavií. Pohár je specifický, stát se může cokoliv, například David Lafata nemusí mít svůj den."

    Jozef Weber (hlavní trenér Bohemians 1905): "Začátek zápasu byl nervózní, do hry jsme se dostali vstřelenou brankou. Když jsme vedli 1:0, vypadalo to, že máme utkání pod kontrolou. Paradoxně v naší nejlepší části střetnutí jsme inkasovali nejprve vyrovnávací gól, následně i gól druhý. Ve druhém poločase to bylo hodně o vůli a o bojovnosti. I přes naše vyrovnání, projevili Ústečtí větší vůli po vítězství a zaslouženě zvítězili. V útoku máme stále rezervy."

    Petr Nerad (záložník a autor dvou branek Bohemians 1905): "Ztráta tří bodů je obrovská škoda. Dokázali jsme se dostat do vedení, ale následně obdrželi dva zbytečné góly, které nás srazily. Do druhé půle jsme vstoupili dobře, vyrovnali jsme. Kdybychom o trochu déle drželi stav 2:2, věřím, že bychom třetí gól přidali. Vstřelil jsem dvě branky, ale stál jsem až na konci těchto akcí. Na první gól mi dobře nahrál Ondřej Šiml mezi ústecké obránce. Byl jsem sám před gólmanem, a tak stačilo trefit odkrytou branku. Druhá moje trefa padla po centru, kdy jsem si míč zpracoval a z první vystřelil. Jsem rád, že mi to tam dvakrát spadlo, ale mrzí mě, že jsme prohráli. Hattrick jsem mohl zkompletovat v 70. minutě, ale špatně jsem situaci vyřešil. Náš cíl v letošní sezóně je postoupit zpět do Gambrinus ligy."
     
    Severočeši i přes nepříjemné počasí v domácím prostředí přemohli ve 13. kole II. fotbalové ligy favorita utkání, Bohemians 1905. Úvodních pětačtyřicet minut nabídlo ústeckému obecenstvu tři branky. Nejprve ve 22. minutě poslal Bohemians do vedení Petr Nerad, o devět minut později vyrovnal skóre Michal Zeman. A v minutě pětatřicáté obrátil vývoj zápasu ve prospěch Ústí nad Labem Zdeněk Volek. Ve druhé půli se opět jako první prosadil Petr Nerad, jenž vyrovnal stav na 2:2. Vítěznou trefu zápasu nakonec v 76. minutě zaznamenal Richard Veverka. Po výsledku 3:2 tak zůstávají tři body v Ústí nad Labem.
     
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Ránu Václava Kaliny Radim Novák chytá.
     
    90+2
    Standardní situace pro hosty z pětadvaceti metrů.
     
    90
    Hlavní rozhodčí nastaví dvě minuty.
     
    90
    Poslední střídání Severočechů. Střídán je Patrik Hrošovský (UNL), kterého nahrazuje Lukáš Dvořák (UNL).
     
    89
    Hrošovský obstaral roh pro domácí.
     
    Dnešní utkání sledují 974 diváci. Do Ústí nad Labem dorazily také dvě stovky fanoušků Bohemians.
     
    88
    Druhé střídání Severočechů, odchází Richard Veverka (UNL), přichází Pavel Moulis (UNL).
     
    86
    Roh domácích nebyl nebezpečný.
     
    85
    Na bílém trávníku se snaží hosté vyrovnat, zatím neúspěšně.
     
    83
    Za faul na Richarda Veverku obdržel žlutou kartu Michal Šmíd (BOH).
     
    79
    První střídání domácích. Přemysl Bičovský stahuje Martina Holka (UNL), na jehož místo putuje Josef Čtvrtníček (UNL).
     
    78
    Poslední střídání hostů, ze hřiště odchází Ondřej Šiml (BOH), nahrazuje ho Jakub Rada (BOH).
     
    76
    Ústí nad Labem právě vstřelilo branku!

    Patrik Hrošovský hlavičkoval u branky Radka Sňozíka. Dobrým důrazem na brankovišti se prezentoval RICHARD VEVERKA, jenž vrací ústeckému celku znovu vedení.
     
    73
    Ústečtí za hlasité podpory fanoušků určují nyní tempo hry, zatím bez gólového efektu.

    Zdeněk Kamínek ml.

    Branky: 31. Zeman, 35. Volek, 76. Veverka - 22. Nerad, 55. Nerad

    Karty:   66. Džuban (UNL), 67. Hovorka (UNL) - 83. Šmíd (BOH)


    FK VIAGEM Ústí nad Labem: R. Novák - M. Zeman, Džuban, M. Valenta, Folwarczny - Hovorka, J. Peterka, Hrošovský (90. L. Dvořák), Volek - Holek (79. J. Čtvrtníček), Veverka (88. Moulis). Trenér: Přemysl Bičovský.
    Bohemians Praha 1905: Sňozík - Moravec, Hauer, Šmíd, Kalina - Budinský (46. Růžička), Šiml (78. J. Rada), Jindřišek, Nerad, Bartek - Bálek (60. Vyhnal). Trenér: Jozef Weber.

    Rozhodčí: Adam - Hock, Ratajová; delegát: Hojsík

    Diváci: 974
    bahis siteleri