Lipt. Mikuláš – Topoľčany 4:3 (kon.) | Trebišov – Michalovce 1:4 (kon.) | Prievidza – Detva 2:1 (po pr.)
Spišská N. Ves – Bardejov 4:3 (po pr.) | Senica – Trnava 4:0 (kon.) | Pov. Bystrica – Prešov 2:3 (kon.)
konec
HK 32 Liptovský Mikuláš
4:3 (0:2, 2:0, 2:1)
HC Topoľčany
sk Pátek 30.11.2012, 17:00 • ZŠ Liptovský Mikuláš • 1. liga (SR)
Partner:
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie začína o 17:00.
     
    Vítam vás pri dnešnom online prenose, v ktorom Liptovský Mikuláš privíta na vlastnom ľade Topoľčany. Liptáci si držia pred týmto zápasom dobrú formu, zo šiestich zápasov vyhrali päť duelov naposledy v utorok proti Považskej Bystrici 12:3. Čo sa týka vzájomných zápasov týchto dvoch tímov, 2. kolo, 21.9. LM - TO 6:5 (Bartík 2x, Macík 2x, Kubáň, Kadura - Mihálik 3x, Gráčik 2x)
    13. kolo 26.10. TO - LM 4:1 (Mihálik 2x, Gráčik, Klačanský - Bartík).
     
    Úvodné zostavy:

    MHK 32 Liptovský Mikuláš: Palko (Kelčík) - Macík, Fabo, Mezovský, Devečka, Ďuriš, Kuric, Kubáň, Kledrowetz, Matejka, Klepáč, Poliaček, Pekarčík, Sajko, Piatka, Mravec, Kubovčík, Bartik, Bača, Holiga, Paukovček.

    HC Topoľčany: Beliansky (Hippík) - Tartaľ, Káčer, Chrkavý, Drahovský, Bednárik, Klačanský, Hurtaj, Gál, Bystričan, Mrázik, Guričan, Tvrdík, Mihalik Martin, Mihalik Marek, Uhrík, Behan, Mihalik Denis.

    Rozhodca: .
     
    00:01
    Stretnutie práve začalo.
     
    00:00
    Hneď úvod stretnutia zdobia problémy, Liptovský Mikuláš sa síce po buly dostal do útočného pásma, ale ich snaženie bolo zastavené hlavným rozhodcom, resp. tabuľou ktorá nezačala tak ako mala.
     
    00:13
    Už je všetko tak ako mám byť a Liptovský Mikuláš po vyhratom buly pohrozil súperovi strelou od modrej v podaní Klepáča, následne sa puk nebezpečne dostal pred Belianského, ktorý však nezasahoval.
     
    00:46
    Hostia začali útok po pravej strane, avšak stratili puk. Z ničoho nič sa Topoľčany dostali opäť do šance, keď nedôraznou rozohrávkou našiel Devečka iba súpera, ktorý následnou strelou trafil iba Palkov betón.
     
    01:50
    Dlhšie sa hralo medzi kruhmi, po chvíli sa dostali domáci do útoku popri mantinely a následnou strelou od modrej pohrozil Bača, jeho pokus zablokovaný do bezpečia.
     
    02:40
    Matejka prihrával na spoluhráča medzi kruhy, konkrétne to bol Poliaček, ktorý sa nepresadil pomedzi dvoch obrancov súpera.
     
    03:17
    Prvá vážnejšia šanca v dnešnom zápase 24. kola, po prihrávke Bartika sa do dobrej šance dostal Macík, ten však strelou z pravej strany našiel iba dobre postaveného brankára.
     
    03:24
    V liptovskom Mikuláši sme sa dočkali aj prvej presilovky, na dve minúty odchádza z ľadovej plochy Drahovský.
     
    03:48
    Liptovský Mikuláš počas svojej presilovky ešte nepohrozil, rozohrávať na teraz bude spoza vlastnej brány.
     
    04:18
    Domáci dlhšie kombinujú vo vlastnom pásme, po pár sekundách to skúša od modrej Devečka, následne sa z odrazenej strely nepresadil ani Poliaček.
     
    04:50
    Mikulášsky tlak počas presilovky pokračuje, po prihrávke medzi kruhy sa dostal do zakončenia Poliaček, prezývaný aj "potkan", ktorý svojou strelou z prvej minul bránu hostí.
     
    05:13
    Domáci sa dostávajú opäť do útoku, po pravej strane sa nepodarilo prejsť Piatkovi, avšak puk zachytil Kledrowetz, ktorému to taktiež nevyšlo, resp. mu puk skĺzol mimo dosah hokejky.
     
    05:53
    Zatiaľ to je hra jedného mužstva, nie je tomu inak aj teraz, keď po ľavej strane prenikla dvojica domácich hráčov. O ohrozenie Belianského brány sa postaral Pekarčík, ktorý svojou strelou našiel iba lapačku brankára hostí.
     
    06:29
    Opäť sa hra prerušuje, stalo sa tak v útočnom pásme hostí, kde po strele z ľavej strany zasahoval Beliansky.
     
    06:38
    Vyhraté buly Liptovského Mikuláša, na prihrávku spoza brány hostí nadviazal strelou vedľa mantinela Bartik, ktorý mieril iba do plexiskla.
     
    07:24
    Topoľčany dali gól!
    Tak toto je naozaj prekvapivé, respektívne aj s troškou šťastia na strane hostí, tí sa z ojedinelej šance dostávajú do vedenia, aj keď trošku s otáznikom, pretože strela MAREKA MIHÁLIKA podla mňa a prítomných divákov sa odrazila od hornej tyče tesne pred bránkovú čiaru, avšak hlavný rozhodca mal iný názor a tento gól uznal. Asistencia: Marek Klačanský.
     
    09:23
    Topoľčany po úvodnom góle opäť v útočnom pásme, strelecké pokusy z pravej strany však neboli príliš presné, následne sa obrana domácich oslobodila aj za cenu zakázaného uvoľnenia.
     
    09:30
    Po v obrannom pásme vyhrali Liptáci, tí hneď vyštartovali na polovicu ľadovej plochy, kde vyhadzujú puk aby mohli prestriedať.
     
    09:49
    Topoľčany sú po góle naozaj živšie, tento raz to skúšal Bystričan, ktorý strelou z ľavej strany trafil iba vyrážačku Palka.
     
    10:47
    Domáci sa snažia vyrovnať, strelou spomedzi kruhov sa prezentoval Bartik, ktorý preveril lapačku Belianského.
     
    10:53
    Po vyhratom buly to opäť skúšali domáci, strela od modrej mierila tesne vedľa, všetko však aj istila lapačka brankár hostí, ktorý vykryl horný roh jeho brány.
     
    11:10
    Propagačným pokusom sa prezentuje Peter Klepáč, ktorý spoza modrej nastrelil iba betóny Belianského, následne hostia do útoku.
     
    11:30
    Po odrazenej strele hostí sa do zakončenia dostal Macík, aj jeho strela bola zablkovaná, následne to skúšal strelecky aj Peter Klepáč, ktorý v páde zakončil iba do betónu brankára, píšťalka rozhodcu ostala nemá.
     
    12:37
    Topoľčany v ďalšej veľkej šanci! Hostia sa dostali do brejku 2 na 1, s pukom na hokejke to skúšal z príklepu Mário Uhrík, ktorý trafil iba betóny Palka, ktorý famózne zakročil.
     
    13:35
    Teraz si oba mužstvá vymenili puky, najskôr domáci vyhodením následne sa neujala strela hostí, ktorí mierili iba do mantinelu.
     
    14:13
    Nebezpečná strela Denisa Mihálika, ktorý spomedzi kruhov skoro zvýšil už na 2:0, avšak pohotový zákrok Palka vytlačil strelu aspoň na tyč, následne obrana Liptovského Mikuláša to "vyčistila" pred bránou.
     
    15:08
    Tak trošku aj takticky riešil túto situáciu Mezovský, ktorý osamotený v útočnom pásme vystrelil z pravej strany, jeho pokus skončil v lapačke brankára hostí. Oba tímy po prerušení striedajú.
     
    15:28
    Topoľčany sa v strednom pásme tak trošku zamotali, Liptovský Mikuláš bol taktiež nepresnými prihrávkami zmätený, pri puku ostali hostia.
     
    16:16
    Buly v útočnom pásme hostí, po zmätku si puk vybojoval Pekarčík, ktorý sa snažil založiť útok, avšak nepodarilo sa.
     
    16:37
    Domáci opäť podržal Palko, najskôr vyriešil bravúrne strely spomedzi kruhov, následne vychytal aj dorážku Tvrdíka, ktorý ostal osamotený pri pravej tyči.
     
    16:54
    Rýchla veľmi kombinačná akcia domácich, puk do útočného pásma potiahol Paukovček, následne si to domáci vymenili dva, či tri krát no po poslednej prihrávke nezakončil presne Peter Klepáč.
     
    17:34
    Domáci aj o pár sekúnd v útočnom pásme hostí, na prihrávku z pravej strany sa snažil naviazať Klepáč, puk sa od neho odrazil iba do vlastného obranného pásma.
     
    18:14
    Topoľčany dali gól!
    Hostia sa dostali už v prvej tretine do dvojgólového náskoku. Úvod stretnutia jasne patril domácim hráčov, potom sa však hostia zobudili hlavne po prvom úvodnom góle, teraz už zvyšujú na 0:2 po tvrdej krížnej strele z hokejky Libora Káčera, ktorý asistoval pri prvom góle Topoľčian. Asistencia: Denis Mihálik.
     
    18:25
    Vylúčenie na strane hostí, ľadovú plochu opúšťa Gál.
     
    18:55
    Liptovský Mikuláš má v závere stretnutia dobrú šancu znížiť náskok stretnutia, po vylúčení Martina Mihalika sa dostali do presilovky 5 na 3.
     
    19:26
    Domáci dlhšie tlačili v útočnom pásme, najskôr to skúšali od modrej, následne sa ani po prihrávke pred brankárom nepresadil Paukovček, ktorý trafil iba brankára, ktorý sa presúval k tyčke.
     
    19:51
    Pár sekúnd pred koncom prvej tretiny hostia vyhrali buly vo vlastnom pásme, následne sa im podarilo aj vyhodiť puk cez všetky čiary.
     
    20:00
    Prvá tretina skončila.
     
    Ďalšia tretina začne približne o 17:45.
     
    Úvodné zostavy:

    MHK 32 Liptovský Mikuláš: Palko (Kelčík) - Macík, Fabo, Mezovský, Devečka, Ďuriš, Kuric, Kubáň, Kledrowetz, Matejka, Klepáč, Poliaček, Pekarčík, Sajko, Piatka, Mravec, Kubovčík, Bartik, Bača, Holiga, Paukovček.

    HC Topoľčany: Beliansky (Hippík) - Tartaľ, Káčer, Chrkavý, Drahovský, Bednárik, Klačanský, Hurtaj, Gál, Bystričan, Mrázik, Guričan, Tvrdík, Mihalik Martin, Mihalik Marek, Uhrík, Behan, Mihalik Denis.

    Rozhodca: Vojtek, Číž, Vyšný.
     
    Pred pár sekundami sa nám skončila prvá tretina zápasu 24. kola, v ktorom privítal na vlastnom ľade Liptovský Mikuláš Topoľčany, hostia mali úvod naozaj zaspatý, potom však z ojedinelej šance otvorili gólový účet zásluhou Gurčiana. Po góle sa však Topoľčany dočkali väčšieho tlaku, na ktorý naviazali aj minútu pred koncom prvej tretiny, keď na 2:0 zvyšoval Káčer.
     
    20:01
    Začala druhá tretina.
     
    20:09
    Hneď po úvodnom buly v druhej tretine domáci vyhodili puk, brankár hosti zakrýva pod lapačku, následne sa po vyhratom buly dostali do zakončenia mikulášski hráči, ktorí opäť neuspeli.
     
    21:01
    Hneď ako sa Topoľčany dostali do klasického zloženia s piatmi hráčmi prichádza ich tlak, ten však skončil vďaka nepresnej prihrávke z kraja ľadovej plochy.
     
    22:20
    Domáci sa snažia o kontaktný gól, ten však neprichádza ani po úniku Bartika, ktorý spomedzi kruhov páli iba do brankára.
     
    22:50
    Bartik to skúša aj po pár sekundách, aj tento pokus si zapisuje ako nepresný pretože, jeho strela skončila nad bránou.
     
    23:26
    Liptovský Mikuláš dal gól!
    Domáci hokejisti sa po dlhšom útočnom tlaku dočkali kontaktného gólu, i keď ani v tomto prípade to nebolo jednoduché. MICHAL MRAVEC sa dostal pred brankára, kde najskôr pochybil po zákroku Belianského, no z následnej dorážky sa mikulášsky hráč už nemýlil. Asistencie: Patrik Kubáň.
     
    24:49
    Nebezpečne teraz zakončuje na druhej strane Guričan, autor prvého gólu. Na tento jeho pokus z pravej strany si na teraz už dal pozor domáci brankár, ktorý vyráža mimo bránu.
     
    25:20
    Po vyhratom buly Topoľčian sa do zakončenia dostal Bednárik, jeho pokus vytlačil do bezpečia koncom lapačky Palko.
     
    25:48
    Obrovská šanca na zníženie, Liptovský Mikuláš sa dostal do brejku 2 na 1, po pravej strane prenikol Michal Mravec, ktorý mal na druhej strane voľného Poliačeka, prvý menovaný to skúšal strelou do pravého horného rohu, avšak jeho pokus končí vedľa.
     
    26:57
    Bača bol pri začiatku útoku Liptovského Mikuláša, jeho prihrávka spoza vlastnej brány skončila na útočnej modrej, po ktorej sa domáci dostali aj do útoku, následná strela Macíka skončila u brankára hostí.
     
    27:42
    Liptovský Mikuláš to opäť skúša spoza vlastnej brány, tento krát je to tak spolovice úspešné po tom čo sa v súboji o puk činil Beliansky, ktorý radšej zakrýva puk pod lapačku.
     
    28:13
    Liptáci síce vyhrali buly v útočnom pásme, ale puk sa dostal do stredného, odkiaľ to nemyslel zle obranca Liptovského Mikuláša, lenže jeho prihrávka mala dlhšie parametre, zakázané uvoľnenie.
     
    28:48
    Domáci nahadzovali puk zo stredného pásma, ten zovrel do lapačky brankár hostí, ktorý ihneď aj rozohral. Z následnej rýchlej akcie sa strelou prezentoval Martin Mihalik, ktorý pálil tesne nad.
     
    29:25
    Behan sa vo vlastnom pásme vyhýbal rozhodcovi, ktorý mu aj tak trošku zavadzal, následné vyhodenie skončilo za bránkovou čiarou. Píska sa zakázané uvoľnenie hostí.
     
    29:50
    Liptovský Mikuláš opäť vyhrá buly, ale veľkým "haló" to nekončí, ihneď sa k puku dostala obrana hostí, ktorá vyhadzuje o mantinel.
     
    30:07
    Dobrá akcia domácich, po prihrávke zo stredného pásma sa dostal do útoku Macík, jeho pokus zlikvidoval brankár hostí, ktorý sa blysol aj o pár sekúnd, keď si poradil so strelou z pravej strany.
     
    30:46
    Odrazený puk od mantinela zachytil pred modrou Mravec, ten otočil hru na druhú stranu, kde sa nejaká veľká šanca pre Liptovský Mikuláš nerodí.
     
    31:30
    Mravec vyslal na svojho spoluhráča prihrávku po výške, Poliaček sa snažil spracovať jeho pokus, avšak iba pre súpera.
     
    32:22
    Diváci sa trošku aj nudia na tribúne, hra je taká suchá, i keď prichádzajú aj zakončenia, ktoré však nie sú veľkými problémami pre brankárov oboch tímov.
     
    32:51
    Macík to dobre skúšal po kraji hracej plochy, následne sa tento mladík pretlačil až za bránu hostí, kde nahadzoval puk pred bránu, perfektná a hlavne pozorná hokejka Belianského vyrazila puk do bezpečia.
     
    33:08
    Domáci opäť pri chuti, skúšajú to aj Bartik, či Macík obaja hráči pohoreli na brankárovi hostí, ktorý v oboch prípadoch zasahoval betónmi.
     
    34:14
    Topoľčany to skúšali v útočnom pásme, strela z pravej strany končí u Palka, ktorý vyráža do bezpečia.
     
    36:06
    Vylúčenie na strane hostí, hráčska lavica príliš veľa hráčov na ľade.
     
    36:37
    Domáci sa usadili v útočnom pásme, ale do vážneho zakončenia sa nedostali, po chvíli vyhadzuje obrana hostí.
     
    37:37
    Liptovský Mikuláš počas svojej dvojminútovej presilovky o jedného hráča nejako vážne nepohrozili, v úplnom jej závere to skúšal strelou z pravej strany Kubáň, ktorý však mieril iba do lapačky brankára hostí.
     
    38:33
    Liptovský Mikuláš ostal po presilovke v útočnom pásme, po pár sekundách to vyskúšal tvrdou a razantnou strelou od modrej Kubovčík, ktorý pálil iba do priestoru betónov brankára hostí.
     
    39:07
    Liptovský Mikuláš dal gól!
    Domáci vyrovnávajú na 2:2 niečo menej ako jednu minútu pred koncom druhej tretiny, Jakub Bača nahodil puk do útočného pásma, následne sa do zakončenia dostal JAKUB MATEJKA, ktorý tak trošku prekvapil aj Belianského, ktorý lovil puk po jeho strele. Asistencie: Jakub Bača, Dávid Kubovčík.
     
    40:00
    Druhá tretina skončila.
     
    Skončila sa druhá tretina stretnutia 24. kola po ktorej sa tešia viac domáci hráči, ktorí zásluhou presného zásahu z 24. minúty v podaní Mravca najskôr znížili na rozdiel jedného gólu. Vyrovnávajúci gól prišiel tesne pred koncom druhej časti hry, keď strela Matejku skončila za brankárom hostí.
     
    Ďalšia tretina začne približne o 18:35.
     
    40:01
    Začala tretia tretina.
     
    40:56
    Mravec sa snažil uvoľniť na pravej strane Kubáňa, ten si to pri mantinely pripravoval na strelu, avšak skorej bol pri ňom obranca, ktorý mu zablokoval možnosť ohroziť bránu.
     
    41:42
    Domáci sa skoro sami dostali do nebezpečenstva, na zlú prihrávku nadviazali hostia strelou, ktorá však skončila nad bránou Palka.
     
    42:50
    Liptovský Mikuláš si vypracoval v krátkom čase dve veľké šance, tá prvá sa zrodila po prihrávke Macíka spoza brány a následnej strely Paukovčeka, ktorý pálil tesne mimo, po chvíli to z podobnej situácie skúšal Bartik, iba do brankára.
     
    43:41
    Liptovský Mikuláš dal gól!
    Domáci sa po tomto góle dostali prvý krát do vedenia. Liptovský Mikuláš sa pohyboval v útočnom pásme, po chvíli to vyskúšal tvrdou strelou MICHAL MRAVEC, ktorý tak pretlačil puk za chrbát brankára hostí. Asistencia: Peter Klepáč.
     
    44:35
    Vylúčenie na oboch stranách, na strane domácich odchádza Devečka na strane hostí Bystričan.
     
    46:12
    Liptovský Mikuláš začína s útokom na vlastnom pásme, Devečka potiahol puk až do útoku, kde sa vzápätí snažil prihrať spoza vlastnej brány, jeho pokus prečítal obranca Topoľčian.
     
    47:06
    Liptovský Mikuláš po chvíli opäť pohrozil, pred bránou sa ocitol Macík spolu s Paukočekom, práve druhý menovaný vystrelil tesne pred brankárom, jeho pokus však skončil v lapačke.
     
    48:17
    Liptovský Mikuláš bude na teraz čeliť presilovke hostí, pretože Bača odchádza na tresnú lavicu.
     
    48:33
    Po buly v obrannom pásme sa domáci ihneď oslobodili!
     
    48:55
    Topoľčany sa po pár sekundách dostali do útočného pásma, tam však taktiež ako pred chvíľou dlho nezotrvali, obrana domácich vyhadzuje cez všetky čiary.
     
    49:32
    Guričan prenikol cez stred následne aj do útočného pásma, tam však ho zablokoval Klepáč, ktorý aj následne vyhodil puk cez všetky čiary.
     
    50:52
    Do veľkej šance sa dostal Maroš Piatka, ktorý si zle spracoval puk pre osamoteným brankárom hostí, keby mu to sadlo z prvej myslím si, že by dokázal zasunúť puk do odkrytej časti brány súpera. Pokračuje za stavu 3:2.
     
    51:29
    Po vyhratom buly domácich sa dostal do zakončenia od modrej Mezovský, jeho pokus sa snažil tečovať ešte pred bránou Macík, avšak nezasiahol puk a brankár hostí ho loví zo svojej lapačky po tom čo rozhodca prerušil hru.
     
    51:47
    Spoza vlastnej brány nachádzal Kledrowetz na ľavej strane Paukovčeka, jeho následný krížny pokus končí na betónoch brankára hostí.
     
    52:29
    Vylúčenie po faule na Poliačeka, na tresnú lavicu odchádza Mrázik.
     
    53:12
    Po chvíli prichádza ďalšie vylúčenie na strane hostí, Mihalik Marek oslabil svoj tím za podrazenie, na čo si domáci zahrajú presilovku 5 na 3.
     
    53:32
    Liptovský Mikuláš už zavrel hostí do vlastného pásma, od modrej sa snažil tvrdou strelou presadiť Bača, jeho pokus skončil na obrancovi.
     
    54:02
    Domáci opäť v útočnom pásme, Devečka si vymieňal puk s Mezovským, druhý menovaný sa dostal aj do zakončenia, ale jeho pokus vyrazil do bezpečia Beliansky.
     
    54:21
    Tvrdá strela Mezovského od modrej, pred bránou sa snažil tečovať puk Macík, ktorý ho aj jemne zasiahol, jeho pokus však brankár hostí vyrazil pred seba, následne zaúradovala obrana hostí.
     
    55:29
    Mravec spoza vlastnej brány vyhadzuje puk o mantinel, následne sa v strednom pásme snažil niečo s tým spraviť Poliaček, ale ani ten sa nedostal k rozohrávke.
     
    56:02
    Vylúčenie na domácej strane, ľadovú plochu na dve minúty opúšťa Bača, je to už jeho druhý faul v dnešnom stretnutí.
     
    56:49
    Domáci trošku zdržujú hru, najskôr sa tlačili do útočného pásma, následne sa späť do zadu stiahol Devečka, ktorý už musel vyhadzovať aby to nevyzeralo, že naschvál zdržuje hru.
     
    57:21
    Počas oslabenia sa do útoku zapojili až dvaja hráči domácich, Paukovček sa s pukom dotiahol až k mantienlu, kde to následne iba vyhodil.
     
    57:54
    Topoľčany dali gól!
    Hostia pár minút pred koncom poslednej tretiny vyrovnávajú v presilovke o jedného hráča na 3:3 zásluhou MAREKA KLAČANSKÉHO. Asistencie: Behan, Chrkavý.
     
    59:20
    V závere stretnutia hostia odvolali brankára!
     
    58:33
    Liptovský Mikuláš dal gól! Domáci sa v závere stretnutia po inkasovanom góle dostali do vedenia zásluhou tvrdej strely z hokejky LUKÁŠA PAUKOVČEKA, ktorý prestrelil brankára hostí. Asistencia: Dávid Kubovčík.
     
    60:00
    Koniec zápasu.
     
    Skončil sa nám zápas 24. kola medzi Liptovským Mikulášom a Topoľčanmi výsledkom 4:3 po tretinách 0:2, 2:0, 2:1.
     
    Ja sa s vami lúčim, prajem príjemný zvyšok večera. (19:10:05)

    Tomáš Batiz

    Branky a nahrávky: 24. Mravec (Kubáň ), 40. Matejka (Bača, Kubovčík), 44. Mravec (Klepáč), 59. Paukovček (Kubovčík ) - 8. M. Mihálik (Klačanský ), 19. Káčer (D. Mihálik ), 58. Klačanský (Behan, Chrkavý )


    HK 32 Liptovský Mikuláš: Palko (Kelčík) - Macík, Fabo, Mezovský, Devečka, Ďuriš, Kuric, Kubáň, Kledrowetz, Matejka, Klepáč, Poliaček, Pekarčík, Sajko, Piatka, Mravec, Kubovčík, Bartik, Bača, Holiga, Paukovček.
    HC Topoľčany: Beliansky (Hippík) - Tartaľ, Káčer, Chrkavý, Drahovský, Bednárik, Klačanský, Hurtaj, Gál, Bystričan, Mrázik, Guričan, Tvrdík, Mihalik Martin, Mihalik Marek, Uhrík, Behan, Mihalik Denis.

    Rozhodčí: Vojtek, Číž, Vyšný
    bahis siteleri