Banská Bystrica – Žilina 3:1 (kon.) | Poprad – Skalica 4:8 (kon.) | Trenčín – Nitra 2:1 (kon.)
Piešťany – Martin 2:4 (kon.) | Košice – Zvolen 7:4 (kon.)
konec
HK Poprad
4:8 (1:2, 1:4, 2:2)
HK Skalica
sk Pátek 07.12.2012, 17:00 • Zimný štadión mesta Poprad • Tipos Extraliga (SR)
Partner:
     
    Je dobojované!
    V čase tretej tretiny boli popradské tribúny už poriadne nespokojné. Najskôr nevýrazný výkon gólmana Westlunda v prvej a druhej tretine a napokon ležerný výkon domácich hokejistov. V 52. minúte síce znížil Jaroslav Jabrocký, no napokon to nestačilo. V 56. minúte úspešne odpovedal Kutálek. V 60. minúte sme napokon videli až dva góly. Najskôr sa gólovo presadil Kutálek a v poslednej sekunde aj domáci Suchý. Skaličania tak po troch prehrách proti Popradu v tejto sezóne si na svoje konto pripisujú jasnú výhru a tri body.

    Dovidenia pri ďalších online prenosoch z popradského zimného štadióna.
    Lúči sa s Vami Tomáš Kovalský. (19:11:11)
     
    60:00
    Koniec zápasu.
     
    59:59
    Poprad dal gól!
    V poslednej sekunde Popradčania skorigovali výsledok tohto stretnutia na konečných - 4:8. Gólovo sa presadil RADOSLAV SUCHÝ, ktorý skvelým švihom vymietol ľavý horný roh brány hostí. Asistencie si pripisujú hráči Marcel Šterbák a Lukáš Hvila.
     
    59:45
    Popradský zimný štadión sa už pomaly vyprázdňuje. Tí, čo ostali, veľmi hlasno pískajú. Posledný gól Skalice bol napokon pochválený potleskom domácich tribún.
     
    59:11
    Skalica dala gól!
    Skalickí hráči udreli napokon aj v poslednej minúte. Po skvelej prihrávkovej kombinácii napokon popradská obrana opäť zaspala a gólovo sa presadil TIBOR KUTÁLEK! Gólman Sedlačko nemal šancu na úspešný zásah. Asistencie si pripisujú hráči Marcel Holovič a Rastislav Konečný.
     
    58:35
    Gólman Zdenko Kotvan zlikvidoval aj tvrdú strelu od Jaroslava Jabrockého. Tentokrát úspešne zasiahol svojou dobre postavenou výstrojou.
     
    58:00
    Do konca zápasu nám ostávajú dve minúty. Pri puku sú síce Popradčania, no myslím si, že v tomto zápase sa už nič vážne nestane a skalickí hráči si ustrážia svoje vedenie.
     
    57:32
    Na druhej strane opäť nekompromisne pohrozili skalickí hráči, ktorí sa snažili presadiť v znení Sloboda - Lažo, no nevyšlo im to. Lažo po skvelej prihrávke napokon minul bránu.
     
    56:45
    Gólman Kotvan opäť výrazne podržal svoj tím. Tentokrát veľmi dobre zasiahol po peknom úniku od Tomasa, ktorý sa snažil zakončovať z medzikružia.
     
    56:00
    Do skvelej gólovej šance sa tentokrát po prihrávke od Homu dostal Gríger, no z pravej strany pekným švihom napokon poriadne prestrelil skalickú svätyňu.
     
    55:12
    Skalica dala gól!
    Popradská obrana poriadne zaspala aj tentokrát. MIROSLAV PREISINGER zinkasoval skvelú prihrávku od Pálffyho, následne si urobil sťahovačku na pravú stranu, ktorou oklamal popradského brankára a nekompromisne zakončil. Asistencie si pripisujú hráči Žigmund Pálffy a Ivan Ďatelinka.
     
    54:37
    Do fantastickej gólovej šance sa tentokrát dostal Dávid Buc! Ten však po skvelej prihrávke od Petra Kloudu netrafil odkrytú skalickú bránu!
     
    54:00
    Veľmi dobré backhandové zakončenie z pravej strany nám tentokrát predviedol Michal Srnec, no napokon bol neúspešný. Gólman Sedlačko puk zblokoval do svojej moci.
     
    53:01
    Skaličania nám po tvrdej strele od Takáča predviedli ďalšie vyhodenie puku cez všetky čiary lenj za cenu zakázaného uvoľnenia. Vhadzovať sa bude po Kotvanovej pravici.
     
    52:42
    Nevydarený popradský útok skončil schmatnutím puku na skalickú stranu, no napokon sa hostia presadili len vyhodením puku cez všetky čiary, ktoré znamenalo zakázané uvoľnenie.
     
    52:00
    Momentálne sú pri puku hráči Skalice, ktorí sa snažia gólovo presadiť aj posiedmykráť, no zatiaľ sa im veľmi nedarí. Popradská obrana hrá dobre a nad vodou ju výrazne drží gólman Sedlačko.
     
    51:27
    Poprad dal gól!
    Po menších zaváhaniach sa Popradčania napokon dokázali presadiť. Svoje individuality nám predviedol JAROSLAV JABROCKÝ, ktorý si puk potiahol na pravú stranu a pri mantineli napokon z otočky tvrdo zakončil, čím prekvapil Zdenka Kotvana. Asistenciu si pripisuje Samuel Takáč.
     
    50:35
    Po skvelej prihrávke od Vandasa sa k puku dostal Lukáš Hvila, no ten sa z bezprostrednej blízkosti napokon nedokázal gólovo presadiť! Gólman Kotvan ho úspešne vychytal.
     
    49:57
    V uplynulej minúte sme na popradskom ľade nič zaujímavé nevideli. Hra sa nám prelína zo strany na stranu. Skaličania sa dobre bránia a Popradčania sa snažia, no zatiaľ sa im nedarí.
     
    49:00
    Po skvelej backhandovej prihrávke od Slobodu sa k zakončeniu dostal David Stieler, no ten bol napokon neúspešný! Od puku ho dobre odstavil obranca Suchý.
     
    48:21
    Popradskí hráči si puk stiahli do vlastného obranného pásma, odkiaľ sa snažia ofenzívne presadiť. Zatiaľ sa im však veľmi nedarí.
     
    47:45
    Žigmund Pálffy sa takmer dostal do samostatného nájazdu, no domáci obranca Jáchym má jeho tradičné sťahovačky už prečítané a tentokrát ho tvrdo odstavil bodyčekom.
     
    47:00
    Popradčania sa snažia s týmto zápasom ešte niečo urobiť, no zatiaľ sa im veľmi nedarí. Skaličania získali puk a prihrávajú si ho vo vlastnej obrannej tretine.
     
    46:28
    Pekné zakončenie z pravej strany nám tentokrát predviedol Branislav Takáč, no gólman Kotvan zakročil úspešne aj tentokrát. Dobre oprášil svoje betóny.
     
    45:56
    Pred skalickou bránou nám poriadny závar predviedli domáci hráči Vandas a Hvila. Po peknej strele od Hvilu sa snažil dorážať Vandas, no Kotvan si v tretej tretine ponecháva čistý štít.
     
    45:12
    Herné tempo sa nám opäť mierne spomalilo. Po peknej prihrávke od Vyrúbalíka sa však Skaličania napokon previnili postavením mimo hry.
     
    44:33
    Gólman Sedlačko si na svoj účet pripisuje ďalší dôležitý zákrok! Po peknej strele od Stielera preveril svoje betóny, od ktorých sa puk odrazil do jeho lapačky.
     
    44:23
    Domáci sa po nepresnej prihrávke od Kutáleka previnili nekompromisným vyhodením puku, ktoré však skončilo len zakázaným uvoľnením.
     
    43:52
    Popradskí hráči sa dokázali ubrániť v početnej nevýhode. V čase návratu Balána sa skalickí hráči previnili postavením mimo hry. Vhadzovať sa bude v strednom pásme.
     
    43:10
    Po skvelej prihrávke od Stielera sa k puku dostal Kozák, no napokon už nazakončil! Puk mu z hokejky skĺzol, a tak sa popradské nebezpečenstvo zažehnalo.
     
    42:43
    Skaličania sa usadili v útočnom pásme a puk si veľmi dobre prihrávali. Napokon sa k strele dostal opäť Ivan Ďatelinka a z pravého kruhu nekompromisne preveril Sedlačkove betóny. Tie ostali spoľahlivo nepokorené.
     
    Dnešné stretnutie sleduje 1286 divákov.
     
    41:52
    Skaličania si opäť zahrajú v početnej výhode. Na dve minúty za nedovolenú hru so zdvihnutou hokejkou si na trestnú lavicu odchádza sadnúť Balán.
     
    41:08
    Lukáš Hvila sa dokázal aj v oslabení nekompromisne presadiť. Svojou tvrdou strelou však napokon Kotvana neprekvapil! Skalický gólman mu predviedol pekné presunutie a následný zákrok.
     
    40:50
    Nekompromisné zakončenie od modrej čiary v znení Ivana Ďatelinku gólman Sedlačko napokon úspešne chytá! Tentokrát veľmi dobre zasiahol svojími betónmi!
     
    40:19
    Popradskí hráči sa zatiaľ úspešne bránia. Skalická ofenzívna snaha stroskotáva už na útočnej modrej čiare. Po malej chvíli sa však hostia usadili.
     
    40:01
    Začala tretia tretina.
     
    V druhej tretine sme mohli vidieť popradskú katastrofu. Domáci popradský tím jasne zničil štyrmi gólmi Rastislav Konečný, ktorý výrazne pozdvihol svoj tím. Najskôr to však boli Popradčania, ktorí sa gólovo presadili v 23. minúte zásluhou Hvilu a vyrovnali tak na 2:2. Od 24. minúty však čaroval Konečný, ktorý sa postupne presadil v 24., 32., 33. a aj 37. minúte. Popradský time-out po piatom góle nepomohol, a tak po šiestom góle nastúpil do brány gólman Juraj Sedlačko. Druhú tretinu začneme v znení dvojnásobnej presilovej hry pre Skalicu, ktorá bude trvať presne 31 sekúnd.

    Podarí sa Popradčanom s týmto veľmi zlým skóre urobiť niečo?
    Tretia tretina začína približne o 18:36.
     
    40:00
    Druhá tretina skončila.
     
    39:52
    Školiak nám predviedol veľmi zaujímavý individuálny prienik, po ktorom mu spadla hokejka a začal hrať korčuľami. Skaličania hrajú v plnom počte.
     
    39:19
    Vrece s vylúčeniami sa nám roztrhlo. Na trestnú lavicu Popradu si na dve minúty za podrazenie odchádza sadnúť Dávid Buc. Domáci si poriadne zavarili.
     
    38:54
    Po nebezpečnom dobiedzaní Školiaka a jeho následnej strele sa gólman Sedlačko opäť dobre zorientoval a tentokrát zasiahol svojou dobrou vyážačkou!
     
    38:31
    Sily na ľade sa vyrovnajú. Na dve minúty za seknutie si na trestnú lavicu Popradu odchádza sadnúť Jaroslav Jabrocký.
     
    37:49
    Popradskí hráči si zahrajú v početnej výhode. Na trestnú lavicu Skalice by si mal ísť sadnúť Zdenko Kotvan, ktorý sa previnil úmyselným posunutím vlastnej brány. Keďže je to brankár, tak na trestnú lavicu putuje niekto iný.
     
    37:24
    Gólman Sedlačko nám predviedol prvé úspešné zákroky. Najskôr zneškodnil strelu od Preisingera a napokon úspešne pokryl aj zakončenie velikána Pálffyho!
     
    36:58
    Do popradskej brány namiesto Westlunda nastupuje Juraj Sedlačko!
     
    36:58
    Skalica dala gól!
    Skaličania sa opäť dokázali presadiť. Po peknej prihrávke od Kutáleka sa k puku dostal RASTISLAV KONEČNÝ, ktorý skvelým švihom prekonáva Westlunda už po štvrtýkrát. Tentokrát umiestnil puk nad jeho pravé rameno. Asistenciu si pripisuje Tibor Kutálek.
     
    36:01
    Tvrdé zakončenie od modrej čiary nám tentokrát predviedol David Stieler, no gólman Westlund bol opäť úspešnejší. Tentokrát sa predviedol svojou vyrážačkou.
     
    35:25
    Herné tempo zápasu sa nám opäť mierne upokojilo. Popradčania si posunuli puk do vlastnej obrannej tretiny a snažia sa dostať do útoku. Oba tímy striedajú.
     
    34:42
    Ďalšie tvrdé zakončenie nám predviedol René Školiak, no popradský gólman bol opäť úspešný. Tentokrát dobre zakročil svojími betónmi, ktoré sklepol na ľad.
     
    34:26
    Gólman Westlund nám po dlhej dobe predviedol úspešný zákrok. Tentokrát zlikvidoval pekný prienik v znení Preisingera, ktorý zakončoval z ľavej strany. Po tomto zákroku sa píska posunutie brány.
     
    33:49
    Po skvelej prihrávkovej kombinácii medzi Kloudom a Tomasom sa k zakončeniu dostal druhý menovaný, no napokon bol neúspešný! Jeho zakončenie z ľavej strany zblokoval Kotvan svojími betónmi.
     
    33:01
    Po peknom úniku po pravom krídle sa k zakončeniu dostal Peter Klouda, no napokon bolo jeho zakončenie z pravej strany len veľmi neúspešné. Gólman kotvan nám predviedol ďalší úspešný zákrok.
     
    32:28
    Popradský tréner si vyžiadal oddychový čas!
     
    32:28
    Skalica dala gól!
    Skalický hráč RASTISLAV KONEČNÝ si poriadne vycvičil popradskú obranu na čele s brankárom Westlundom. Po peknej prihrávke od Kutáleke nám predviedol ďalšie skvelé kľučky a následné zakončenie sa stálo gólové. Na svoje konto si teda pripisuje hat-trick! Asistencie si pripisujú hráči Tibor Kutálek a Marcel Holovič.
     
    31:56
    Skalica dala gól!
    Skalickí hráči pridávajú ďalší skvelý gól. Po nepresnej prihrávke od popradských bekov sa k puku dostal RASTISLAV KONEČNÝ! Ten si urobil niekoľko kľučiek a napokon presnou strelou švihom prekonal pozorného gólmana domácich - Westunda!
     
    31:25
    Nebezpečný závar pred popradskou bránou nám predviedla dvojica Sloboda a Ďatelinka! Po peknej prihrávke od Ďatelinku však Sloboda napokon netrafil bránu!
     
    30:34
    Preisinger nám predviedol skvelý oblúkový šprint zo stredného pásma, avšak len do stredného pásma. Popradské obranné pásmo si prekorčuľoval po obvode a následne stratil puk.
     
    30:00
    Tvrdú strelu od modrej čiary nám tentokrát predviedol Jaroslav Špelda, no ten bol napokon neúspešný. Puk z jeho hokejky končí len na mantineli za skalickou bránou.
     
    29:35
    Na druhej strane sa do útoku chceli dostať Skaličania, no po nepresnej prihrávkovej kombinácii sa tak napokon nestalo. Puk na modrej čiare zachytil Jáchym.
     
    28:55
    Popradčania stále sídlia v útočnom pásme, no zatiaľ sa im veľmi nedarí. Ich prihrávkam chýba potrebná rýchlosť a smer, a tak sú pri puku opäť Skaličania.
     
    28:13
    Po peknej strele od Marcela Šterbáka chcel puk do skalickej brány dorážať ešte Stanislav Balán, no napokon bol neúspešný. Gólman Kotvan veľmi dobre sklepol betóny a úspešne zasiahol.
     
    27:39
    Po miernom ofenzívnom tlaku v podaní skalických hráčov sa k puku dostal Marcel Šterbák, no nemal komu nahrať, tak puk napokon poslal len do stredného pásma.
     
    26:58
    Domáci hokejisti nám momentálne prevádzajú veľmi dobrú ofenzívnu hru. Pri útočnej modrej čiare však narážajú na dobrú defenzívu Skalice, ktorá zatiaľ hrá veľmi dobre.
     
    26:29
    Pred skalickou bránou sme mohli vidieť ďalší mierny závar. Po páde dvoch hráčov nikto nevedel, kde je puk, no napokon sa dobre zorientoval Dávid Buc, ktorý zakončil, no Kotvan vychytal aj jeho.
     
    26:00
    Peter Klouda sa po peknej prihrávke od Jáchyma preštrikoval cez skalickú obranu a následne sa dostal aj k zakončeniu, no gólman Kotvan ostal v strehu a puk vyrazil.
     
    25:23
    Dobiedzajúci Žigmund Pálffy bol napokon odstavený. Po peknej strele od Preisingera sa snažil dorážať puk do popradskej brány, no nepodarilo sa mu to. Gólman Westlund puk ukryl vo svojej moci.
     
    24:49
    Po pravej strane si tentokrát veľmi dobre korčuľoval Marcel Šterbák, no napokon bol neúspešný. Jeho strelecký pokus spoza pravého kruhu gólman Kotvan vyráža pred seba.
     
    24:28
    Hra na popradskom štadióne sa nám momentálne nesie v znení veľkého množstva nepresností. Tentokrát je to už v poradí druhé postavenie mimo hry v znení Popradu.
     
    23:59
    Popradskí hráči sa síce snažia presadiť, no momentálne majú mierne problémy s prechodom cez stredné pásmo, kde úraduje efektívny a vysoký forčeking Skalice.
     
    23:11
    Skalica dala gól!
    Skaličania ťažia aj z tretieho protiútoku. Po skvelej prihrávke od Tršku sa k puku dostal RASTISLAV KONEČNÝ. Puk si potiahol na ľavú stranu a napokon ho umiestnil povedľa pravej žŕdky do popradskej brány. Asistenciu si pripisuje Peter Trška.
     
    22:57
    Popradčania nám predviedli dve nádherné gólové šance! Najskôr však stroskotala dvojica Klouda - Buc a následne aj dvojica Hvila - Vandas. Zakončujúci minuli skalickú bránu!
     
    22:09
    Poprad dal gól!
    Popradčania nenechali na seba dlho čakať a túto presilovú hru využívajú! Po fantastickej prihrávke od Michaela Vandasa sa k puku v medzikruží dostal LUKÁŠ HVILA, ktorý nekompromisným zakončením skóroval pomedzi Kotvanove betóny. Asistencie si pripisujú hráči Michael Vandas a Stanislav Balán.
     
    21:37
    Popradčania si zahrajú ďalšiu presilovú hru. Na dve minúty za seknutie si na skalickú trestnú lavicu odchádza sadnúť Miroslav Lažo.
     
    21:21
    Miroslav Lažo nám predviedol ďalšie tvrdé zakončenie z ľavej strany, no aj tentokrát sa pekným zákrokom blysol gólman Westlund, ktorý vyráža puk za vlastnú bránu.
     
    20:44
    Po tvrdom zakončení od Ivana Ďatelinku z ľavej strany nám gólman Westlund predviedol úspešný zákrok. Tentokrát sa nenechal oklamať a puk zblokoval svojími betónmi.
     
    20:05
    V úvode druhej tretiny putovalo vhadzovanie pre zmenu na skalickú stranu, no tam sa dlho puk neohrial. Ofenzívni Popradčania ho ihneď schmatli a útočia.
     
    20:01
    Začala druhá tretina.
     
    V prvej tretine boli výrazne aktívnejšími popradskí hráči, ktorým však neprialo šťastie v koncovke. Skaličania sa pre zmenu dokázali presadiť hneď z prvého útoku - v 2. minúte, keď sa po peknej prihrávke od Stielera dostal k puku Martin Sloboda a nekompromisne zakončil. Skaličania opäť udreli v 13. minúte, keď sa po veľkej popradskej chybe dostali hostia do prečíslenia a po peknej prihrávke od Konečného zakončoval Tibor Kutálek. Domáci sa prebudili až v 15. minúte, keď sa gólovo presadil kapitán Peter Klouda, ktorý poriadne prekvapil gólmana Kotvana.

    Podarí sa domácim Popradčanom presadiť sa v druhej tretine a vyrovnať tak gólový účet tohto stretnutia?
    Druhá tretina začína približne o 18:45.
     
    20:00
    Prvá tretina skončila.
     
    19:42
    Na druhej strane si gólman Westlund pripisuje ďalší úspešný zákrok. Tentokrát svojou vyrážačkou zneškodnil tvrdé zakončenie z ľavej strany v znení hokejky Žigmunda Pálffyho.
     
    19:14
    Popradčania sa dostali do skvelej gólovej šance! Po tvrdom zakončení od Koskinena sa k puku dostal Jabrocký, no jeho následná dorážka bola už len veľmi nepresná a Kotvan puk ukryl vo svojej lapačke.
     
    18:42
    Popradčanom sa v tejto presilovej hre zatiaľ veľmi nedarí. Nepresné popradské prihrávky spôsobujú domácim vrásky na tvári. Skaličania sa zase dobre bránia a úspešne oslobodzujú.
     
    18:00
    Skalickí hráči sa zatiaľ veľmi dobre bránia. Po peknom zakončení od Petra Kloudu sa k puku dostal Vyrúbalík, ktorý ho poslal cez všetky čiary do skalického bezpečia.
     
    17:31
    Popradskí hráči si zahrajú v početnej výhode. Na trestnú lavicu Skalice si za nedovolenú hru so zdvihnutou hokejkou odchádza sadnúť Tibor Kutálek.
     
    16:34
    Skaličanom sa rysovalo veľmi zaujímavé prečíslenie, no napokon sa tak nestalo. Po peknej prihrávke od Vyrúbalíka stál Pálffy v postavení mimo hry. Vhadzovať sa bude v strednom pásme.
     
    15:45
    Popradčania sa nevzdávajú ani za nepriaznivého stavu a na ich hokejkách je vidno poriadnú túžbu po vyrovnaní. Peknú strelu od modrej čiary nám tentokrát predviedol Šterbák, no Kotvan tentokrát úspešne zasiahol.
     
    14:57
    Poprad dal gól!
    Popradčania vsietili kontaktný gól! Po skvelej strele od Fabiana z pozície na modrej čiare gólman Kotvan úspešne zasiahol svojími betónmi, no napokon sa k puku dostal Buc, ten prihral popradskému kapitánovi PETROVI KLOUDOVI, ktorý z pravej strany úspešne prekonal skalickú svätyňu. Asistencie si pripisujú hráči Dávid Buc a Štefan Fabian.
     
    14:30
    Po pravom krídle to tentokrát skúšal David Stieler, no bol neúspešný. Z medzikružia napokon prestrelil popradskú bránu o poriadny kus ľadu.
     
    13:59
    K puku na pravom krídle sa tentokrát dostal Lukáš Hvila, no aj on bol neúspešný. Gólman Kotvan proti nemu dobre vykorčuľoval a úspešne zasiahol svojími betónmi.
     
    13:15
    Popradčania sa stále veľmi dobre útočne presadzujú, no skalická obrana im zatiaľ ničí akékoľvek šance. Z ľavého kruhu to tentokrát skúšal Balán, no puk umiestnil len na ochrannú sieť.
     
    12:54
    Skalica dala gól!
    Skaličania dnes ťažia z protiútokov, čo im zatiaľ vychádza viac než dobre. Po nepresných prihrávkach na popradskej strane sa nie veľmi dobre zorientoval Miloslav Jáchym, ktorý prehral šprintérsky súboj s Konečným. Ten skvele prihral na pravú stranu TIBOROVI KUTÁLEKOVI a ten už nezaváhal a puk umiestnil ponad ľavý betón popradského gólmana. Asistenciu si pripisuje Rastislav Konečný.
     
    12:36
    Do ďalšej zaujímavej palebnej pozície na pravom krídle sa dostal Jabrocký. Ten nám predviedol tvrdé zakončenie, no napokon ho obranca Jankovič veľmi dobre odstavil bodyčekom.
     
    12:00
    Herné tempo sa nám mierne upokojilo. Puk je na hokejkách popradských hráčov, ktorí sa snažia gólovo presadiť, no zatiaľ sa prevíjajú len stredným pásmom.
     
    11:21
    Domáci hráči sa v oslabení dokázali ubrániť a napokon aj zaútočili. Buc s Tomasom si však mierne nerozumeli a gólman Kotvan Bucovu nepresnú prihrávku úspešne chytá.
     
    10:51
    Po tvrdej strele od Slobodu chcel Dávid Stieler puk ešte dorážať na pravej strane, no napokon mu popradský gólman dal jasnú STOP-ku a puk ukryl vo svojom náručí.
     
    10:12
    Popradskí hráči sa zatiaľ veľmi dobre bránia. Ich efektívny forčeking nám prináša vyhodenia puku cez všetky čiary, ktoré očividne znervózňujú hosťujúcich Skaličanov.
     
    09:47
    Z ľavej strany nám tvrdé zakončenie predviedol Miroslav Lažo, no gólman Westlund na jeho strelecký pokus úspešne zareagoval svojími betónmi. Následne obranca Jáchym vyhadzuje puk cez všetky čiary.
     
    09:01
    V oslabení sa do samostatného nájazdu dostal Dávid Buc, no napokon jeho backhandový blafák stroskotal na dobrom zákroku gólmana Kotvana! Ten nezaváhal a veľmi dobre sa presunul.
     
    08:38
    Skalickí hráči si zahrajú v početnej výhode. Na dve minúty za podrazenie si na trestnú lavicu odchádza sadnúť popradský kapitán Peter Klouda.
     
    08:24
    Po peknom úniku od Miroslava Laža sa puk napokon skĺzol po jeho hokejke až ku gólmanovi Westlundovi, ktorý dlho neváhal a puk ukryl vo svojej pozornej lapačke.
     
    07:59
    Popradskí hráči sa stále držia v útočnom pásme, no zatiaľ nám predvádzajú len prihrávky, ktoré im zatiaľ vychádzajú. Ku gólu však musia prísť aj zakončenia, ktoré zjavne chýbajú.
     
    07:07
    Vandas s Hvilom sa dostali do ďalšej skvelej šance, no napokon Vandas mierne zaváhal a prihral na ľavú stranu. Tam puk Hvilovi z hokejky odskočil a Skaličania sa k nemu poľahky dostávajú.
     
    06:30
    Dávid Buc to tentokrát veľmi dobre vymyslel únikom po pravej strane, no so svojím útočným kolegom - Tomasom si napokon mierne nerozumel. Jeho backhandová prihrávka skončila len na skalických hokejkách.
     
    05:52
    Popradská aktivita pokračuje, no Skaličania sa zatiaľ bránia veľmi dobre. Dávd Buc svoju ofenzívnu aktivitu mierne prehnal až prinútil skalického gólmana posunúť si vlastnú bránu. Vhadzovať sa však bude v strednom pásme.
     
    05:27
    Tvrdé zakončenie od modrej čiary nám predviedol Kurali, no gólman Kotvan puk videl a so zákrokom nemal žiadne problémy. Úspešne oprášil svoj ľavý betón.
     
    04:53
    Gólman Westlund sa už mierne rozchytal a po peknom zakončení od Reného Školiaka puk veľmi dobre zachytil medzi svojou pravou rukou a svojou výstrojou.
     
    04:23
    Skaličania sa musia brániť, no zatiaľ len forčekingom. Ten im veľmi dobre vychádza a elitná útočná formácia Popradu sa zatiaľ cez nich nevie dostať.
     
    03:56
    Popradský gólman si pripisuje prvý úspešný zákrok. Po peknom úniku po ľavom krídle v podaní Holoviča mal so zákrokom síce problémy, no napokon si puk sklepol betónom a ukryl ho v lapačke.
     
    03:00
    K ďalšiemu zakončeniu z ľavej strany sa dostal Lukáš Hvila, no skalická obrana odolala aj tentokrát a nedovolila mu namieriť puk. Strela napokon skončila mimo skalickej brány.
     
    02:12
    Popradčania sa nevzdávajú a útočia aj naďalej. Momentálne bol pri puku prvý popradský útok, no nepodarilo sa mu skórovať. Po peknej prihrávke od Vandasa zakončoval Balán, no gólman Kotvan úspešne oprášil svoje betóny.
     
    01:24
    Skalica dala gól!
    Gólman Westlund musel puk zo svojej brány vyťahovať už po prvom skalickom útoku. Po miernom zaváhaní popradskej obrany Skaličania vsietili úvodný gól. Po peknej prihrávke od Stielera sa k puku dostal MARTIN SLOBODA, ktorý z medzikružia už bez problémov prekonal popradského gólmana. Asistencie si pripisujú hráči David Stieler a Miroslav Lažo.
     
    00:52
    Popradskí hráči vstúpili do tohto zápasu veľmi dravo a ich túžba po úvodnom góle je viac než zjavná. Do zakončení sa dostali hráči Hvila, Fabian a napokon aj Jáchym, no prvých dvoch Kotvan vychytal a posledný netrafil bránu.
     
    00:20
    Prvú zaujímavú šancu nám po úniku od Vandasa a jeho následnej prihrávke predviedol Lukáš Hvila, no na jeho backhandové zakončenie z ľavej strany gólman Kotvan zareagoval veľmi dobre.
     
    00:05
    Úvodné vhadzovanie po menšom zaváhaní, ale napokon predsa putovalo na hokejky popradských hráčov, ktorí sa následne snažia zaútočiť.
     
    00:01
    Stretnutie práve začalo.
     
    Domáci popradskí hráči sa nám v dnešnom zápase predstavia v klasických modrých dresoch pod taktovkou trénera Milana Jančušku.
    Hosťujúci Skaličania budú hrať v dresoch bielych a koučovať ich bude tréner Martin Pešout.
     
    Ako môžeme vidieť, tak popradský manažment si pre nás pripravil poriadne prekvapenie! V popradskej bráne nastúpi 36ročný americký gólman Alex Westlund. Jeho posledné pôsobisko je datované v rakúskom tíme EHC Linz, v ktorom chytal štyri sezóny. V poslednej sezóne vybojoval so svojím tímom titul v najvyššej rakúskej lige.
     
    Úvodné zostavy:

    HK Poprad: Westlund (Sedlačko) - Šterbák, Suchý ("A") - Fabian, Jáchym - Špelda, Kurali - Kramár - Vandas, Balán, Hvila - Tomas, Klouda ("C"), Buc - Paločko, Koskinen, Jabrocký - Gríger, Takáč, Homa.

    HK 36 Skalica: Kotvan (Vasiljevic) - Vyrúbalík, Ďatelinka - Jankovič, Kozák - Trška, Jaborník - Srnec, Gula - Pálffy ("C"), Školiak ("A"), Preisinger - Lažo, Stieler, Sloboda - Kutálek, Holovič, Konečný - Klejna.

    Rozhodca: Lokšík - Holienka, M. Valach.
     
    Srdečne Vás vítam pri v poradí už 28. kole najvyššej hokejovej súťaže na Slovensku - Tipsport extraliga!
    V tomto online prenose Vám budem pravidelnými príspevkami približovať aktuálne dianie na popradskom zimnom štadióne, kde si od 17:00 zmeria sily domáci hokejový celok HK Poprad, ktorý na svojej pôde vyzve dobre známy tím HK 36 Skalica.

    Domáce popradské mužstvo má túto sezónu v hokejovej extralige rozbehnutú ani nie dobre, ani nie zle. Po 29tich odohraných zápasoch sa nachádza v strede tabuľky - na priebežnej piatej priečke s 42 bodmi a gólovým skóre 95:86. Na šiestej a siedmej pozícii sú s rovnakým počtom bodov tímy zo Skalice a Banskej Bystrice. Na ôsmej priečke so stratou len troch bodov sídli Dukla Trenčín. Na druhej strane strácajú Popradčania na štvrté Piešťany už priepastných osem bodov. Popradskí hráči si na svoje konto v doterajšej púti extraligou pripísali už 14 výhier (z toho tri mimo riadneho hracieho času) a 15 prehier (z toho tri mimo riadneho hracieho času). Aktuálna zápasová bilancia Popradu, výhra - výhra - prehra - prehra - výhra, nám hovorí o tom, že po nepriaznivých výsledkoch sa Popradčania napokon v poslednom zápase pozviechali a určite to bola pre nich psychicky dôležitá výhra, ktorá im môže poriadne pomôcť. V poslednej pätici zápasov sa Popradčania najskôr predviedli na pôde "slovenskej dvadsiatky", kde po zlom úvode prehrávali už 0:2, no napokon dokázali za dve minúty otočiť zápas na 3:2 a toto skóre si už aj udržali. Ďalšie kolo nám prinieslo zápas v Trenčíne, už pod vedením staronového trénera Milana Jančušku, kde si Popradčania s Duklou po tvrdom súboji napokon poradili a zvíťazili v pomere 3:2 po samostatných nájazdoch. Aktuálna zápasová bilancia Popradu, výhra - prehra - prehra - prehra - výhra, nám hovorí o tom, že po nepriaznivých výsledkoch sa Popradčania napokon v poslednom zápase pozviechali a určite to bol pre nich veľmi dôležitý triumf. Ďalší zápas nám Popradčania predviedli už na domácej pôde, no napokon s veľkým nešťastím prehrali po samostatných nájazdoch s hosťujúcimi "baranmi" z Banskej Bystrice v pomere 5:6. V predposlednom kole sa "kamzíci" predviedli na nitrianskom ľade, odkiaľ si pod Tatry priniesli len jeden bod za prehru po samostatných nájazdoch v pomere 1:2. Posledný zápas Popradčanov sa odohral na podtatranskom ľade, kde si domáci ustrážili tri body proti Martinu po skvelom výkone gólmana Sedlačka a najmä po famóznom otočení zápasu z 0:1 na 3:1 v priebehu 46 sekúnd. O góly v tejto krátkej prestrelke sa postarali hráči Balán, Koskinen a Tomas. Popradčania napokon vyhrali 5:2. Domáci "kamzíci" sú teda dobre naladení domácou výhrou proti Martinu a určite budú chcieť pred domácim publikom zabodovať aj proti Skalici!

    Hosťujúci hokejisti zo Skalice sú na tom podobne ako ich dnešný súper z Popradu. V tabuľkových štatistikách ich od seba delí len skóre. Skaličania majú teda na svojom konte rovnako ako Poprad - 42 bodov, no gólové skóre 100:111 ich posúva za "kamzíkov" na priebežnú šiestu priečku. Skaličania majú dokonca aj zápasovú štatistiku v tabuľke takmer rovnakú ako ich dnešný súper. Na svojom konte majú zatiaľ 14 výhier (z toho dve mimo riadneho hracieho času) a 15 prehier (z toho dve mimo riadneho hracieho času). Aktuálna zápasová bilancia Skalice, výhra - výhra - výhra - výhra - prehra, nám hovorí o tom, že po nevydarenom začiatku sezóny je skalický ofenzívny kolotoč rozbehnutý naplno a tímová súdržnosť nám predvádza skvelý výkon v každom zápase. V prvom z poslednej pätice zápasov sa Skaličania predviedli na domácej pôde, kde po tvrdom súboji napokon zdolali Nitru veľmi tesne - 6:5. Ďalší trojbodový triumf prišiel už v ďalšom kole, keď na martinskom ľade "záhoráci" vyhrali suverénne - 5:1. Pred Skaličanmi boli následne dva zápasy na domácom ľade, v ktorých boli domáci odhodlaní vyťažiť čo najviac bodov. Napokon plný bodový zisk šiestich bodov nedosiahli, no po skvelej výhre nad Žilinou - 5:2 a následnom prekvapení proti Košiciam - výhra 4:3 po predĺžení si do svojich štatistík zapísali veľmi dôležitých až päť bodov. V poslednom zápase chceli skalickí hokejisti zavŕšiť svoju výhernú púť aj výhrou vo Zvolene, ktorý je aktuálne suverénnym lídrom tabuľky so 75 bodmi. Piaty triumf v rade im však už nevyšiel. Domáci Zvolenčania si udržali svoju povesť a Skalici nedopriali ani jeden bod. V tomto zápase bola kľúčovou prvá tretina, v ktorej domáci triumfovali v pomere 4:2. V druhej tretine svoje vedenie navýšili na 6:3 a zápas napokon skončil prehrou Skalice v pomere 4:6. "Záhoráci" sú momentálne v dobrej forme a určite budú chcieť prekvapiť aj Popradčanov, ktorí tiež nehrajú zle. Uvidíme, či sa im to podarí.

    Tieto dva extraligové tímy sa v tejto sezóne stretli už trikrát. Najskôr na pôde Skalice, kde Popradčania v prvom kole dominovali jasne 7:3. Vrámci desiateho kola sa Skaličania predviedli pod Tatrami, odkiaľ si napokon odniesli len jeden bod za prehru po predĺžení v pomere 2:3. V 19. kole sa Popradčania opäť predviedli v Skalici, kde po reprezentačnej prestávke vyhrali suverénne - 5:0.

    Tento súboj tabuľkových susedov jasného favorita nemá. V lepšej hernej forme sú síce Skaličania, no Popradčania nám už neraz ukázali, že na domácej pôde vedia zabojovať. Bookmakeri stávkových kancelárií považujú tento zápas ako vyrovnaný, no o malý kúsok viac preferujú domáci tím, na ktorého vypísali kurz 2,00. Na výhru hostí kurz 2,64 a napokon na nerozhodnú remízu kurz 4,30.

    Podarí sa Skaličanom v štvrtom zápase proti Popradu v tejto sezóne poprvýkrát dominovať alebo si triumf odnesú opäť "kamzíci"?
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie začína o 17:00.

    Branky a nahrávky: 15. Klouda (Buc, Fabian), 23. Hvila (Vandas, Balán), 52. Jabrocký (Takáč), 60. Suchý (Šterbák, Hvila) - 2. Sloboda (Stieler, Lažo), 13. Kutálek (Konečný), 24. Konečný (Trška), 32. Konečný, 33. Konečný (Kutálek, Holovič), 37. Konečný (Kutálek), 56. Preisinger (Pálffy, Ďatelinka), 60. Kutálek (Holovič, Konečný)


    HK Poprad: Westlund (Sedlačko) - Šterbák, Suchý ("A") - Fabian, Jáchym - Špelda, Kurali - Kramár - Vandas, Balán, Hvila - Tomas, Klouda ("C"), Buc - Paločko, Koskinen, Jabrocký - Gríger, Takáč, Homa.
    HK Skalica: Kotvan (Vasiljevic) - Vyrúbalík, Ďatelinka - Jankovič, Kozák - Trška, Jaborník - Srnec, Gula - Pálffy ("C"), Školiak ("A"), Preisinger - Lažo, Stieler, Sloboda - Kutálek, Holovič, Konečný - Klejna.

    Rozhodčí: Lokšík - Holienka, M. Valach

    Diváci: 1286
    bahis siteleri