HC Slovan – Lev 4:5 (kon.)
konec
HC SLOVAN Bratislava
4:5 (3:4, 1:0, 0:1)
Lev Praha
Neděle 03.02.2013, 17:00 • Slovnaft Arena (10 000) • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Já se s vámi loučím, přeji hezký zbytek večera. (19:32:13)
     
    Statistiky po 3. třetině:
    Střely: 10:7 (34:29)
    Vhazování: 11:9 (34.39)
    Nejvíce času na ledě:
    SBA: Michal Sersen - 8:48
    LEV: Jiří Novotný - 7:03
    Nejvíce času na ledě v celém utkání:
    SBA: Michal Sersen - 25:31
    LEV: Jakub Nakládal - 20:22
     
    Nejlepšími hráči duelu byli vyhlášeni obránce Nathan Oystrick za Pražany a za bratislavský celek zadák Michal Sersen.
     
    Máme za sebou čtvrté česko-slovenské derby mezi Slovanem Bratislava a Lvem Praha. Vůbec poprvé v celé sezóně vychází ze vzájemného zápasu lépe Lev Praha, který získává cenné tři body v boji o play-off. Zápas v 58. minutě rozhodl lotyšský reprezentant Martins Cipulis, který zůstal před Janusem trestuhodně zapomenut, a svou třetí brankou v dresu Lva zařídil Pražanům tříbodové vítězství.

    Naopak tým kouče Rastislava Čady si bude muset na svůj definitivní postup do play-off ještě počkat. Lev tedy ve vyprodané Slovnaft aréně ve strhujícím střetnutí vítězí 5:4 a připisuje si třetí výhru v řadě.
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    59:57
    Je zřejmě definitivně rozhoduto. Sami Lepistö byl faulován Peterem Ölveckým (SBA). To znamená, že se hra přesune do pásma Slovanu a Janus bude muset zpět do branky.
     
    59:40
    Petr Vrána mohl trefit prázdnou klec, ale nechtěl riskovat zakázané uvolnění, a proto pouze zavezl kotouč do útočného pásma, kde šetří cenné vteřiny.
     
    59:24
    Janus je na střídačce, Slovan je v šesti!
     
    59:18
    Slovan si bere time-out!
     
    59:01
    Velký závar před Pöpperleho brankou! Jednička Lva ale dokázala za pomoci svých spoluhráčů uhájit brankovou čáru!
     
    58:30
    Dopředu uháněl Miklík, kterému se nabízel Bartovič. Druhý jmenovaný se ale díky dobré defenzivní práci Lva ke kotouči nedostal.
     
    58:15
    Hra se po dalším icingu domácích vrátí před Januse.
     
    58:01
    Ohlášeny poslední dvě minuty třetí třetiny.
     
    57:59
    Po zakázaném uvolnění Slovanu se vhazuje před Janusem, Lev se bude snažit udržet kotouč co nejdéle daleko od branky Tomáše Pöpperleho.
     
    57:30
    Lev Praha právě vstřelil branku!
    MARTINS CIPULIS dává na 5:4! Lotyšský útočník zůstal naprosto nehlídaný před Jaroslavem Janusem, Hossa na něj poslal puk a Cipulis z první posílá Lev do vedení! Možná klíčová branka pro Lev v boji o play-off. Asistence: Marcel Hossa.
     
    56:45
    Bartovič se snažil prosadit proti trojnásobné přesile pražského celku. Bartovičovi se ale i tak podařilo vystřelit, Pöpperle chytá.
     
    56:07
    Richard Gynge naservíroval puk na modrou čáru, kde byl připravený Danielsson. Jeho rána je ale zblokována do rohu kluziště.
     
    55:20
    A nemění se ani po velké šanci Miklíka! Tomu posunul puk Bližňák, a i když byl Miklík před Pöpperlem sám, nedokázal kotouč procedit do sítě!
     
    55:01
    Sigalet vyslal na Pöpperleho branku nebezpečný projektil, skóre se však po této střele nemění.

    David Jahoda

    Branky a nahrávky: 6. Lipianský (Kukumberg), 11. Ölvecký, 13. Mikúš T., 38. Hudáček (Lipianský) - 2. Surový (Hossa), 2. Karamnov (Rachůnek, Sekáč), 7. Oystrick (Novotný), 15. Němec (Novotný, Lepistö), 58. Cipulis (Hossa)


    HC SLOVAN Bratislava: Janus (Konrád) – Sigalet, Sersen, Mojžíš, Tabaček, Švarný, Ďatelinka – Miklík, Bližňák, Vondrka – Svatoš, Bartovič, Kytnár – Kukumberg, Hudáček, Lipianský (C) – Mikúš T., Daňo, Ölvecký – Šťastný, Preisinger.
    Lev Praha: Pöpperle (Kocián) – Oystrick, Nakládal, Němec, Lepistö, Mikuš, Mäenpää, Krečík – Gynge, Novotný (C), Danielsson – Birner, Vrána, Řepík – Surový, Cipulis, Hossa – Rachůnek, Cingel, Sekáč – Karamnov.

    Rozhodčí: Bulanov, Olenin – Birin, Medvěděv.

    Diváci: 10055
    bahis siteleri