Žilina – Banská Bystrica 3:4 (po s.n.) | Trenčín – Nitra 1:3 (kon.) | Poprad – Skalica 1:4 (kon.)
Zvolen – Košice 3:2 (kon.) | Piešťany – Martin 1:4 (kon.)
po s.n.
MsHK Žilina
3:4 (0:1, 2:2, 1:0)
HC´ 05 Banská Bystrica
sk Neděle 03.02.2013, 17:00Tipos Extraliga (SR)
Partner:
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie začína o 17:00.
     
    Vítam Vás pri sledovaní 46. kola Tipsport extraligy, v ktorom privíta domáca Žilina hráčov Banskej Bystrice.

    Tieto tímy sa v tejto sezóne stretli už 5-krát, a z toho sa 4-krát radovali z výhry Banskobystričania, a iba jedenkrát dokázali zvíťaziť "vlci" zo Žiliny.

    Prvý spoločný zápas vyhrala Banská Bystrica 4:3 po predĺžení, druhý spoločný zápas opäť vyhrala Banská Bystrica 4:3, ale tentokrát v riadnom hracom čase. Tretí zápas na ľade Žiliny vyhrali "barani" 5:4. Štvrtý spoločný zápas vyhrali "barani" na vlastnom ľade 3:1.

    A zatiaľ posledný spoločný zápas týchto tímov sa odohral 11. januára 2013 v Žiline. Tento zápas mal jasný priebeh, a domáci "vlci" zvíťazili ľahko 6:1 po góloch Drevenáka, Škodu, Vargu, Troligu a dvoch góloch Kokavca. Za "baranov" dokázal skórovať iba Novajovský.

    MsHK Žilina cestovala v poslednom kole na východ republiky, do Košíc. Domáci "oceliari" zaskočili "vlkov" gólom v 15. sekunde zápasu, a už v 3. minúte viedli domáci 2:0. Do konca prvej tretiny ešte dokázali domáci skórovať, a po prvej tretine bol stav 3:0. V druhej tretine pridali domáci hráči ďalšie štyri góly, a po druhej tretine bol stav 7:0. V tretej tretine už gól nepadol, a tak "vlci" odchádzali z Košíc s debaklom 7:0.


    HC´05 Banská Bystrica cestovala v poslednom kole na zápas do Trenčína. Zápas začali lepšie domáci "vojaci" a už v 2. minúte zápasu skóroval Mikula. Hosťujúcim "baranom" sa podarilo vyrovnať v 11. minúte zásluhou Ziga. Ale domáci hráči pridali v druhej tretine ešte dva góly do Chorošunovej bránky, a stav po druhej tretine bol 3:1. "Barani" dokázali znížiť v tretej tretine na 3:2 zásluhou Šimuna, ale domáci hráči pridali aj štvrtý gól zásluhou Lelkeša, a tak odchádzala Banská Bystrica z Trenčína s prehrou 4:2.

    Podľa stávkových kancelárii je miernym favoritom domáca Žilina, ktorej pridelil kurz okolo 2,05. Na výhru hostí určili bookmakeri kurz 2,78. A ak si myslíte že sa tento zápas môže skončiť remízou, máte v ponuke stávkových kancelárii kurz okolo 3,8.
     
    00:01
    Stretnutie práve začalo.
     
    00:24
    Prvé ohrozenie Žigárdyho, ale domáci brankár si s pokusom hosťujúceho hráča poradil.
     
    01:28
    Hlinka získal puk v strednom pásme, nakorčuloval si do útočného pásma, z poza obrancu vystrelil, ale Žigárdy puk v pohode chytá.
     
    02:21
    Jankovič sa predieral do útočného pásma, ale na modrej čiare bol zastavený obrancom domácich.
     
    02:54
    Z hranice modrej čiary sa pokúšal vystreliť Kopecký, ale nepodarilo sa mu presne trafiť puk, a Chorošun tak nemusel zasahovať.
     
    03:36
    Nepresná rozohrávka hráčov Banskej Bystrice sa končí zakázaným uvoľnením, a tak sa bude vhadzovať pred Chorošunom.
     
    04:31
    Domáci Sýkora sa snažil pretlačiť až pred Chorošuna, podarilo sa mu to, ale len obišiel bránku hostí, a nedokázal zakončiť.
     
    05:59
    Richter teraz za Chorošunovou bránkou narazil na mantinel domáceho hráča, ale rozhodca len prerušil hru, vylučovať sa nebude.
     
    07:21
    Árvayova nepresná rozohrávka sa končí zakázaným uvoľnením, a vhadzovať sa tak bude pred domácim brankárom Žigárdym.
     
    07:55
    Do veľkej šance sa dostal Lunter, ale nedokázal pretlačiť puk za Žigárdyho.
     
    08:43
    Leškove nahodenie na Chorošuna, brankár hostí puk prikrýva lapačkou.
     
    09:15
    Richter našiel v strednom pásme Ziga, ten dostal prihrávku snažil sa predrať pomedzi dvoch obrancov Žiliny, ale nemal šancu.
     
    10:16
    Macík dostal puk za Žigárdyho bránkou, snažil sa ho pretlačiť z boku za Žigárdyho, ale to sa mu nepodarilo, a puku sa zmocnili domáci hráči.
     
    11:04
    Do prečíslenia sa dostali Češík s Jankovičom, ale prvý menovaný netriafa presne Žigárdyho bránku.
     
    12:21
    Banská Bystrica dala gól!
    Najprv ohrozil prudkou strelou Chorošuna Heffernam, ale nasledoval protiútok Banskej Bystrice, MICHAL HUDEC sa pohral so Žigárdym, snažil sa poslať puk popri domácom brankárovi, ale vyzeralo to tak že puk si do bránky dotlačili domáci hráči. Asistencia: Radoslav Macík
     
    14:53
    Vylúčenie Banskej Bystrice, na trestnú odišiel Nikolas Ketner za podrazenie.
     
    15:55
    Domáci hráči sú síce usadení počas presilovky v útočnom pásme, ale držia puk za Chorošunovou bránou, a nedokážu sa dostať pred brankára hostí.
     
    16:14
    Dlouhého prudká strela od modrej čiary, ale brankár Chorošun zasahuje.
     
    17:12
    Do dobrej šance sa dostal Valášek, ale bol faulovaný, a tak bude rozhodca vylučovať.
     
    17:13
    Vylúčenie Banskej Bystrice, na trestnú odišiel Martin Trochta za hákovanie.
     
    17:45
    Tak domáci hráči si zahrajú presilovku 5 proti 3, potom čo na trestnú odišiel Martin Richter za sekanie.
     
    18:38
    Domáci hráči dlho usadení v útočnom pásme, ale dokázali vystreli iba jedenkrát, a bol to Rúfus, ktorý poslal vysokú strelu na brankára Chorošuna.
     
    19:10
    Prudká strela v podaní Dlouhého, ale brankár Chorošun zasahuje.
     
    19:36
    V oslabení sa dostal do protiútoku Matej Češík, ale s jeho strelou z kruhu si Žigárdy poradil.
     
    20:00
    Prvá tretina skončila.
     
    Zostavy:

    MsHK DOXXbet Žilina: Žigárdy - Rúfus, Gula, Árvay, Brcko, Dlouhý, Leško, Staňo - Drevenák, Krajči, Varga - Kokavec, Kopecký, Sýkora - Drábek, Ďuriš, Valášek - Jarab, Heffernan

    HC 05 Banská Bystrica: Chorošun - Ketner, Kubka, Richter, Styk, Devečka, Predajniansky - Lunter, Hudec, Macík - Jankovič, Češík, Danton - Trochta, Hlinka, Zigo

    Rozhodca: Kubuš, Jura - Kacej, Gavalier.
     
    20:01
    Začala druhá tretina.
     
    21:12
    Danton stál pred Žigárdym, dostál puk z ľavej strany, ale nedokázal ho spracovať, mohol to byť gól.
     
    21:48
    Drevenák sa snažil pretlačiť pomedzi obrancov hostí, podarilo sa mu to, ale jeho následná strela skončila vysoko nad Chorošunovou bránkou.
     
    22:48
    Danton našiel v útočnom pásme Jankoviča, ale jeho strela z kruhu bola nepresná, a ani sa nedostala k domácemu brankárovi.
     
    23:45
    Domáci hráči teraz dokázali zatlačiť hostí do obranného pásma, ale prihrávka Sýkoru pred bránku nenašla adresáta, a puk tak skončil až v strednom pásme.
     
    25:04
    Krajči sa snažil pretlačiť do útočného pásma, ale nebol úspešný.
     
    25:16
    Vylúčenie Žiliny, na trestnú odišiel Igor Rúfus za hákovanie.
     
    26:35
    Chybná rozohrávka hostí sa končí zakázaným uvoľnením, a vhadzovať sa tak bude pred Chorošunom.
     
    26:57
    Hostia hrajú presilovku, ale na ľade to tak vôbec nevyzerá, pri puku je dlhšie domáca Žilina, a hostia sa len s problémami dostávajú do útočného pásma.
     
    27:34
    Banská Bystrica dala gól!
    Domáci hráči sa dostávali do útoku, ale na modrej čiare stratili puk, získal ho Hudec okamžite ho poslal na RADOSLAVA MACÍKA, ktorý prekonáva Žigárdyho, a posiela svoj tím do vedenia 0:2. Asistencie: Michal Hudec a Branislav Kubka
     
    27:52
    Žilina dala gól!
    Tak hostia okamžite odpovedajú na dvojgólové vedenie hostí. Hráči Banskej Bystrice stratili puk v obrannom pásme, dostal sa k nemu MILAN DREVENÁK, a prekonal Chorošuna. Asistencie: Tibor Varga a Martin Leško.
     
    28:39
    Vylúčenie Žiliny, na trestnú odišiel Peter Kopecký za sekanie.
     
    28:49
    Banská Bystrica dala gól!
    Hráči hostí rýchlo využívajú presilovú hru, Lunter vybojoval puk za bránkou, prenechal ho RADOSLAVOVI MACÍKOVI, ktorý si nakorčuloval pred Žigárdyho a prekonal domáceho brankára. Asistencia: Mário Lunter
     
    30:36
    Tak Macík bol teraz len kúsok od hetriku, keď sa dostal do samostatného nájazdu, ale Žigárdy ho vychytal.
     
    30:39
    Ďalšia šanca Banskej Bystrice, Zigo našiel pred odkrytou časťou Žigárdyho bránky Hudeca, ale ten nedokázal presne zakončiť.
     
    30:39
    Následná šanca domáceho celku, a za Chorošunovou bránkou sa pobili Danton s Drábekom.
     
    31:10
    Vylúčenie na oboch stranách, za Žilinu odišiel Jakub Drábek 2+2 minúty za sekanie a údery, a za Banskú Bystricu Mike Danton 2 minúty za údery.
     
    35:40
    Danton hľadal v útočnom pásme Hlinku, ale ten nedokázal spracovať jeho prihrávku, a tak domáci hráči vyhodili puk do stredného pásma.
     
    37:08
    Do útočného pásma sa dostal obranca hostí Devečka, ale jeho prudká strela od modrej skončila vysoko na Žigárdyho bránou.
     
    37:48
    Danton si nakorčuloval na úroveň Žigárdyho bránky, a prihral puk na Češíka, ktorý stál v kruhu, ale domáci brankár si poradil aj s touto strelou.
     
    38:16
    Len nahodený puk od Rúfusa narobil Chorošunovi značné problémy, a obrana hostí musela puk odpáliť až k Žigárdymu.
     
    38:55
    Žilina dala gól!
    Protiútok domácich hráčov sa končí gólom v Chorošunovej sieti, puk dotiahol do pásma Drábek, ktorý tesne pred brankárom hostí prihral na RÓBERTA KRAJČIHO, ktorý prekonáva brankára hostí. Asistencie: Jakub Drábek a Michal Kokavec
     
    40:00
    Druhá tretina skončila.
     
    V druhej tretine sme videli štyri góly, po dva na oboch stranách. Najprv navýšil náskok Banskej Bystrice v 28. minúte Radoslav MACÍK, ale v tej istej minúte dokázali domáci hráči znížiť na 1:2 zásluhou Milana DREVENÁKA, ale už v 29. minúte pridal svoj druhý gól do Žigárdyho siete Radoslav MACÍK, a bolo 1:3. Domáci hráči dokázali dotiahnuť skóre na rozdiel jediného gólu až v závere tretiny, a to keď sa v 39. minúte presadil Róbert KRAJČI. A tak je stav po dvoch tretinách 2:3
     
    40:01
    Začala tretia tretina.
     
    41:10
    Do protiútoku sa dostával Matej Češík, ale bol faulovaný a tak nedokázal zakončiť presne.
     
    41:12
    Po faule Leška nariadené trestné strieľanie, ktoré Matej Češík nepremieňa !
     
    42:46
    Žilina teraz drží puk na svojich hokejkách, ale je to bez strely, teraz sa podarilo vystreliť Krajčimu, ale jeho prudká strela bola nepresná.
     
    43:33
    Styk teraz úplne zbytočne kľučkoval s pukom v obrannom pásme až kým mu ho domáci hráči nezobrali, ale našťastie pre hostí Chorošun bol pozorný, a strelu v podaní domáceho útočníka chytá.
     
    44:16
    Vylúčenie Žiliny, na trestnú odišiel Peter Kopecký za seknutie.
     
    44:45
    Hostia roztočili presilovkový kolotoč v útočnom pásme, k puku sa pred Žigárdym dostal Predajniansky, ale domáci brankár jeho strelu vyrazil.
     
    46:08
    Vylúčenie Banskej Bystrice, na trestnú odišiel Branislav Jankovič za nebezpečnú hru so zdvihnutou hokejkou.
     
    46:37
    Žilina dala gól!
    Domáci hráči vyrovnávajú skóre počas presilovej hry, keď sa pred Chorošuna dostal TOMÁŠ SÝKORA, a na dvakrát ho prekonáva. Asistencie: Tibor Varga a Milan Drevenák
     
    48:02
    Richter sa snažil do protiútoku poslať Ziga, ale ten bol v pásme skôr ako puk, a tak čiarový rozhodca správne odpískal ofsajd hosťujúceho hráča.
     
    49:23
    Lunter získal puk v strednom pásme, dostal sa až k Žigárdymu, ale domáci brankár jeho nie príliš prudkú strelu zlikvidoval.
     
    50:04
    Vylúčenie Banskej Bystrice, na trestnú odišiel Branislav Jankovič za hákovanie.
     
    50:44
    Domáci hráči roztočili presilovkový kolotoč v útočnom pásme, ale brankár Chorošun zatiaľ odoláva.
     
    51:40
    Rýchla kombinácia Žilina na modrej čiare, puk sa dostal k Dlouhému, ale po jeho strela sa prezentoval pekným zákrokom brankár Chorošun.
     
    52:13
    Strela Češíka z medzikružia, puk sa odrazil od zadného mantinelu nebezpečne, a Žigárdy musela na niekoľkokrát zasahovať, nakoniec odpálil puk preč hokejkou.
     
    53:16
    Vylúčenie Banskej Bystrice, na trestnú odchádza Tomáš Zigo za podrazenie.
     
    53:44
    Domáci hráči roztočili presilovkový kolotoč v útočnom pásme, ale po strele od modrej, chytá puk do lapačky brankár hostí Chorošun.
     
    55:07
    Obrovská šanca Žiliny, ale ani jeden z domácich útočníkov nedokázal prekonať Chorošuna, Krajči sa ocitol pred odkrytou bránkou hostí, ale najprv trafil tyčku, a potom pravdepodobne lapačku Chorošuna !
     
    56:27
    Hráči hostí len nastrelili puk na Žigárdyho, ktorý ho preistotu prikrýva svojou lapačkou, a vhadzovať sa tak bude v obrannom pásme Žiliny.
     
    58:00
    Do konca tretej tretiny zostávajú dve minúty.
     
    59:05
    Prudká strela Drevenáka z kruhu, ale Chorošun zasahuje.
     
    60:00
    Tretia tretina skončila.
     
    Keďže sa nám zápas v riadnej hracej dobe nerozhodol, po krátkej prestávke bude nasledovať 5-minútové predĺženie.
     
    60:01
    Začalo predĺženie.
     
    60:39
    Krajči sa predieral do protiútoku, ale bol zastavený obrannou hostí.
     
    62:01
    Jankovič sa dostával spolu s Ketnerom do protiútoku, ale prvý menovaný sa rozhodol vystreliť, ale jeho strelu Žigárdy chytá.
     
    63:00
    Macík získal puk v strednom pásme, ale jeho strela tesne po prechode modrej čiary končí v lapačke Žigárdyho.
     
    64:03
    Krajči našiel tesne pred Chorošunom Kokavca, ale ten nedokázal prekonať brankára hostí.
     
    64:37
    Domáci hráči mohli rozhodnúť zápas, ale bekhendové zakončenie jedného z domácich hráčov išlo len po bránkovej čiare, a následne bola posunutá bránka, rozhodca odpískal iba postavenie útočiaceho hráča v bránkovisku.
     
    64:46
    Vylúčenie Banskej Bystrice, Jakub Predajniansky za faul kolenom.
     
    64:46
    Oddychový čas domácích.
     
    65:00
    Predĺženie skončilo.
     
    Ani predĺženie nám neprinieslo rozuzlenie tohto zápasu, a tak po úprave ľadu budú nasledovať samostatné nájazdy.
     
    Samostatné nájazdy začínajú.
     
    Za domácich začína Tomáš Sýkora, a prekonáva Chorošuna ! 1:0
     
    Za hostí ide Radoslav Macík, ktorý parádnym blafákom prekonáva Žigárdyho ! 1:1
     
    Za domácich Róbert Krajči, proti Chorošunovi neuspel ! 1:1
     
    Za hostí Mike Danton, proti Žigárdymu nebol úspešný, a stav ostáva 1:1
     
    Za Žilinu, ide Tibor Varga a prekonáva Chorošuna ! 2:1
     
    Za Banskú Bystricu Michal Hudec, a prekonáva Žigárdyho ! 2:2
     
    Za Banskú Bystricu opäť Michal Hudec, a prekonáva Žigárdyho ! 2:3
     
    Za Žilinu Tomáš Sýkora, ktorý prekonáva Chorošuna ! 3:3
     
    Za Banskú Bystricu ide Radoslav Macík, a prekonáva Žigárdyho ! 3:4
     
    Za Žilinu ide Tibor Varga, a neprekonáva Chorošuna ! Banská Bystrica tak víťazí 4:3 na samostatné nájazdy !
     
    65:00
    Banská Bystrica dala gól!
    Rozhodujúci samostatný nájazd premenil RADOSLAV MACÍK, a zavŕšil tak hattrick v dnešnom zápase.
     
    Koniec zápasu. (19:28:34)

    Majkl Petruška

    Branky a nahrávky: 28. Drevenák (Varga, Leško), 39. Krajči (Kokavec), 47. Sýkora (Varga, Drevenák) - 13. Hudec (Macík), 28. Macík (Hudec, Kubka), 29. Macík (Lunter), 65. Macík


    MsHK Žilina: Žigárdy - Rúfus, Gula, Árvay, Brcko, Dlouhý, Leško, Staňo - Drevenák, Krajči, Varga - Kokavec, Kopecký, Sýkora - Drábek, Ďuriš, Valášek - Jarab, Heffernan
    HC´ 05 Banská Bystrica: Chorošun - Ketner, Kubka, Richter, Styk, Devečka, Predajniansky - Lunter, Hudec, Macík - Jankovič, Češík, Danton - Trochta, Hlinka, Zigo

    Rozhodčí: Kubuš, Jura - Kacej, Gavalier
    bahis siteleri