Žilina – Banská Bystrica 3:4 (po s.n.) | Trenčín – Nitra 1:3 (kon.) | Poprad – Skalica 1:4 (kon.)
Zvolen – Košice 3:2 (kon.) | Piešťany – Martin 1:4 (kon.)
konec
HK Poprad
1:4 (0:1, 1:1, 0:2)
HK Skalica
sk Neděle 03.02.2013, 17:00 • Zimný štadión mesta Poprad • Tipos Extraliga (SR)
Partner:
     
    Je dobojované!
    Tak popradským hokejistom tretia tretina veľmi nevyšla. V úvode sa snažili vyrovnať, no gólman Lipovský im predviedol niekoľko dobrých zákrokov, po ktorých už neinkasoval. Následne iniciatívu v tomto zápase prebrali Skaličania, ktorí gólmi v 46. minúte z hokejky Miroslava Laža a v 54. minúte z hokejky Jindřicha Baráka rozhodli o tomto zápase a dodali gólovému účtu konečnú podobu - 4:1 pre Skalicu. Skaličania si tak do tabuľky odnášajú tri body a domáci Popradčania ostávajú bez bodu.

    Dovidenia pri ďalších online prenosoch z popradského zimného štadióna.
    Lúči sa s Vami Tomáš Kovalský. (19:04:27)
     
    60:00
    Koniec zápasu.
     
    59:55
    Pri puku sú Skaličania, ktorí budú dohrávať zápas v pokojnom tempe. Klejna prihral puk na Lipovského, ktorý upokojuje tempo hry a čaká na záverečnú sirénu.
     
    59:12
    Popradskí hráči sú pri puku a snažia sa ešte niečo vymyslieť, no zatiaľ sa im veľmi nedarí. Skaličania sa dobre bránia a nenechávajú puky prejsť na gólmana Lipovského.
     
    58:45
    V závere predposlednej minúty nám tvrdé zakončenie z medzikružia predviedol Dávid Buc, no gólman Lipovský puk zachytil na svojich pozorných betónoch.
     
    58:15
    Z ľavej strany ohrozil Sidora po dobrej prihrávke Tibor Kutálek, no gólman Popradu sa stihol premiestniť a puk zachytil medzi svojími betónmi.
     
    57:55
    Vyzerá to tak, že hra sa už len dohráva. Popradskí hráči útočia len veľmi nevýrazne a Skaličania sa snažia už neinkasovať.
     
    57:21
    Roman Tomas sa snažil dobiedzať pred skalickou bránou, no napokon ho úspešne odstavil Lukáš Kozák, ktorý poslal puk do stredného pásma.
     
    56:58
    A je tu ďalší úspešný zákrok gólmana Sidora. Tentokrát zlikvidoval nahodenie puku na zadný mantinel v podaní Šáteka a puk zachytil po výskoku vo svojej lapačke.
     
    56:21
    Spoza brány sa snažil napádať popradskú bránu Jankovič, no napokon bol neúspešný. Sidor mu puk vypichol a ukryl ho vo svojej lapačke.
     
    55:57
    Z ľavej strany preskúšal postreh gólmana Sidora Holovič a Popradčan tentokrát uspel. Puk vyrazil na zadný mantinel svojím pravým betónom. Jeho spoluhráči mu však momentálne veľmi nepomáhajú...
     
    55:25
    Skaličania sú opäť usadení v útočnom pásme, no tam sa im zatiaľ veľmi nedarí. Popradskí hráči vypúšťajú tempo hry...
     
    Dnešné stretnutie sleduje 1487 divákov (z toho štyria fandia v sektore pre fanklub hostí).
     
    54:47
    Z ľavej strany tentokrát zakončoval Roman Tomas, no jeho tvrdý švih napokon Lipovskému problémy neurobil a gólman Skalice puk ukryl vo svojej lapačke.
     
    54:07
    Lipovský čelil ďalšiemu nahodeniu puku na bránu Skalice a aj tentokrát si počínal výborne. Puk po nahodení od Kloudu radšej zakryl svojou lapačkou.
     
    53:58
    Lipovský je opäť pri puku. Tentokrát však veľa práce nemal a musel zlikvidovať len jemné nahodenie puku na bránu hostí, ktoré mu predviedol Hvila.
     
    53:25
    Skalica dala gól!
    Nedáš - dostaneš! Tak toto pravidlo sa v Poprade potvrdilo opäť. Tentokrát sa gólovo presadil JINDŘICH BARÁK, ktorý tvrdou delovkou z ľavej strany po vyhratom buly prekonal gólmana Sidora, ktorý mal dobre clonený výhľad. Asistenciu si pripisuje Igor Bobček.
     
    52:55
    Opäť sa hrá dlho bez prerušenia. Pri puku sú momentálne hráči Skalice, ktorí sa snažia niečo proti Sidorovi vymyslieť, no zatiaľ sa im nedarí.
     
    52:18
    Tak Popradčania zahodia asi aj nemožné. Po dobrej prihrávke pred bránu hostí sa k dorážkam dostal Klouda a aj Šterbák, no obaja boli napokon neúspešní. Lipovský si svoje betóny nenechal prekonať.
     
    51:59
    Kurali sa s pukom dobre presúval po pravej strane a následne sa snažil prihrávať na stred. Tam však jeho prihrávku zachytil Kudrna, ktorý okamžite útočí.
     
    51:25
    Z pravej strany tvrdo zakončoval Lukáš Hvila, no jeho tvrdá delovka napokon skončila len na pleksiskle za skalickou bránou.
     
    50:52
    Popradčania sa usadili v útočnom pásme, no napokon sa im nepodarilo skórovať. O puk prišli pri zadnom mantineli, kde ich odstavili skalickí obrancovia.
     
    50:15
    Z medzikružia po dobrej prihrávke od Smotrilu zakončoval Vaic, no jeho tvrdá delovka gólmana Lipovského nezastrašila a puk vyrazil svojím pravým ramenom do bezpečia.
     
    49:41
    Z pravej strany tentokrát Lipovského preveril Tomas, no gólman hostí si zanechal chladnú hlavu a puk zachytil medzi svojou ľavou rukou a svojím telom.
     
    49:10
    Momentálne sa hrá už veľmi dlho bez prerušenia. Popradčania sa snažia gólovo presadiť, no skalickí hokejisti sú jasne proti a predvádzajú nám veľmi dobrú defenzívnu hru.
     
    48:25
    Po nie veľmi vydarenej prihrávke od Balána na pravej strane sa k puku dostal Vandas, ktorý však následne stál proti Jankovičovi a prišiel o puk.
     
    47:57
    Popradskí hráči sú opäť usadení v útočnom pásme, kde sa snažia niečo vymyslieť, no Skaličania sú jasne proti a veľmi dobre sa bránia.
     
    47:13
    Vaic preveril Lipovského reflexy ráznou strelou z ľavej strany, no napokon sa gólman Skalice zaskvel ďalším dobrým zákrokom. Tentokrát puk ukryl na svojej výstroji.
     
    46:48
    O poriadny závar pred skalickou bránou sa tentokrát postarala dvojica Tomas - Jabrocký! Prvý menovaný zakončoval z pravej strany, no Lipovský jeho delovku vyrazil nad svoju bránu. Tam sa snažil dorážať Tomas, no tomus a to už nepodarilo.
     
    46:17
    Balán tvrdo zakončoval z ľavej strany, no napokon bol nekompromisne odstavený gólmanom Lipovským, ktorý puk po dobrom švihu umiestnil vo svojej lapačke.
     
    45:55
    Popradskí hráči sa snažia ofenzívne presadiť a urobiť tak s týmto zápasom ešte niečo, no zatiaľ sa im veľmi nedarí. Klejna tentokrát odstavil korčuľujúceho Balána.
     
    45:24
    Skalica dala gól!
    Skaličania opäť gólovo udreli! Po vyhratom buly sa k puku dostal MIROSLAV LAŽO, ktorý nekompromisným švihom našiel miesto nad Sidorovým ľavým ramenom, kde mu puk umiestnil. Popradský gólman takúto strelu asi nečakal a nestihol puk zachytiť. Asistencie si pripisujú hráči Jindřich Barák a Juraj Jurík.
     
    45:19
    Popradskí hráči sa v tejto početnej nevýhode napokon dokázali ubrániť. Následne však vyhodili puk cez všetky čiary a píska sa zakázané uvoľnenie.
     
    44:51
    Stanislav Balán sa dobre presúval popri pravom mantineli a získal cenné sekundy dobrým forčekingom. Následne ho však odstavil pozorný Trška, ktorý ho pritlačil k mantinelu.
     
    44:14
    V oslabení sa do dobrého zakončenia v medzikruží dostal Ľubomír Vaic, no gólman Lipovský nám predviedol ďalší dobrý zákrok. Tentokrát puk zachytil na svojich betónoch.
     
    43:59
    Skaličania sú pri puku v útočnom pásme, no opäť im nevyšla útočná kombinácia. Puk následne vyhodil pozorný Buc, ktorý oslobodil Poprad a odchádza striedať.
     
    43:33
    Z medzikružia tenotkrát poriadne ohrozil popradskú bránu Vyrúbalík, no jeho tvrdá delovka sa napokon od Sidorovho betónu odrazila do hornej žŕdky a von z popradskej brány!
     
    43:03
    Nasledovať bude presilová hra pre hostí. Na dve minúty si za úmyselné vyhodenie puku odchádza sadnúť Jáchym.
     
    42:50
    Michael Vandas napádal v rozohrávke Jankoviča, no ten ho napokon tvrdo odstavil a puk rozohral do stredného pásma. Tam si ho prevzali skalickí útočníkovia.
     
    42:28
    A vhadzovať sa bude pred skalickou bránou. Postaral sa o to aktívny Jabrocký, ktorého tvrdú strelu zblokoval na ochrannú sieť pozorný Bobček.
     
    41:55
    Z ľavej strany to tentokrát skúšal Barák, no jeho tvrdá delovka spoza ľavého kruhu skončila len na pleksiskle za bránou Popradu.
     
    41:15
    Skaličania hrajú už v plnom počte a ihneď sa snažia zaútočiť a poistiť si tak výhru v tomto zápase. Holoviča však tentokrát čisto odstavil Jáchym.
     
    40:42
    Po skvelej prihrávke od Hvilu sa k puku na pravej strane dostal Vandas, no ten napokon nedokázal prekonať Lipovského reflexy! Gólman Skalice sa dobre premiestnil a puk zblokoval svojími betónmi.
     
    40:09
    Popradčania získali úvodné vhadzovanie v tretej tretine a ihneď sa snažili zaútočiť. Z pravej strany tvrdo pálil Lukáš Hvila, no puk umiestnil len na zadný mantinel.
     
    40:01
    Začala tretia tretina.
     
    V druhej tretine boli Popradčania oveľa aktívnejší ako ich dnešní súperi zo Skalice. Svoju ofenzívnu aktivitu premenili v 27. minúte, keď sa nevídanou gólovou delovkou presadil Lukáš Hvila. Túto tvrdú strelu gólman Lipovský zadržať nedokázal a napokon sa puk dogúľal do skalickej brány. V 34. minúte vsietili Skaličania gól v presilovej hre, no ten napokon neplatil, pretože ešte pred ním bola domáca brána posunutá. V 37. minúte sa však hostia už nemýlili a po skvelej prihrávke od Pálffyho a teči Kudrnu sa gólovým švihom presne do ľavého horného vinkla presadil Milan Sloboda.

    Skaličania sú opäť vo vedení o gól. Podarí sa Popradčanom v tretej tretine aspoň vyrovnať a dotiahnuť tak zápas do predĺženia?
    Tretia tretina začne približne o 18:33.
     
    40:00
    Druhá tretina skončila.
     
    39:52
    Lukáš Hvila sa dostal do dobrej palebnej pozície na ľavej strane, keď zinkasoval presnú prihrávku od Vandasa a tvrdo vypálil švihom, no jeho tvrdá strela napokon skončila len na zadnom mantineli.
     
    39:21
    Peter Klouda sa dostal s pukom medzi kruhu a už-už napriahol svoju hokejku na tvrdú delovku, no napokon sa mu do potenciálnej dráhy puku hodili až dvaja obetaví Skaličania.
     
    38:40
    Marcel Holovič napokon figuruje aj v ďalšej situácii. Tentokrát si odchádza sadnúť na trestnú lavicu za nedovolené hákovanie.
     
    38:21
    Po pravej strane sa tentokrát dobre presúval Marcel Holovič a následne puk poslal pred bránu Popradu. Tam však stál len pozorný Jáchym, ktorý puk poslal do bezpečia.
     
    37:46
    Skaličania sa stále držia v útočnom pásme, no momentálne sa im veľmi nedarí. Popradskí hráči hrajú dobrú defenzívnu hru a nepúšťajú svojich súperov k zakončeniu.
     
    37:00
    Skalica dala gól!
    Skaličania sa z nie veľmi vážne vyzerajúcej akcie dostávajú do vedenia! Pálffy zaviezol puk do útočného pásma a nádherným backhandom našiel Andreja Kudrnu v medzikruží. Ten to backhandom posunul na MARTINA SLOBODU, ktorý nekompromisným švihom vymietol pavučinku v ľavom hornom rohu popradskej brány. Asistencie si pripisujú hráči Andrej Kudrna a Žigmund Pálffy.
     
    36:41
    A ďalšie nepresnosti. Tentokrát na popradskej strane, keď skalický útok odvrátili domáci len vyhodeniami puku cez všetky čiary. Dvakrát po sebe sa pískalo zakázané uvoľnenie.
     
    36:20
    Skaličania sa snažili dostať do útočného pásma, no jeden z nich sa napokon príliš uponáhľal a píska sa ofsajd. Vhadzovať sa teda bude v strednom pásme.
     
    35:54
    Na druhej strane sa dobrým zákrokom blysol gólman Sidor, ktorý odstavil prízemnú delovku z pravej strany, ktorou sa ho snažil zastrašiť Šátek.
     
    35:28
    Z ľavej strany to tentokrát skúšal aj Lukáš Hvila, no gólman Lipovský nám predviedol ďalší dobrý zákrok! Puk tentokrát zachytil na svojich pozorných betónoch.
     
    34:45
    Popradčania sú v závere presilovej hry usadení v útočnom pásme, kde to individuálne skúšal Vandas, no gólman Lipovský mu puk vypichol svojou hokejkou!
     
    34:15
    Z ľavej strany tentokrát tvrdo pálil Miroslav Lažo, no gólman Sidor ostal neprekonaný! Puk zblokoval svojím pravým betónom a následne prerušuje hru.
     
    33:59
    Peter Klouda sa dostal do úniku v oslabení, no puk napokon len nahodil na bránu Skalice. Lipovský ho videl a ukryl ho vo svojej lapačke, no po chvíli ho opäť rozohral.
     
    33:29
    Skalickí hráči vsietili gól, no ten napokon neplatí, keďže ešte pred gólovou strelou bola popradská brána posunutá! Juraj Konc situáciu dobre videl a adekvátne zasiahol.
     
    32:49
    Skaličania si zahrajú v početnej výhode. Na dve minúty za nedovolenú hru so zdvihnutou hokejkou si odchádza sadnúť Lukáš Hvila.
     
    32:45
    O poriadny závar pred popradskou bránou sa tenotkrát postaral Holovič, no jeho gólman Sidor hokejkou od puku odstavil. Následne sa snažil z ľavej strany presadiť Kutálek, no jeho strelu zblokoval pozorný Balán.
     
    32:15
    Bobček tvrdo pálil z medzikružia, no jeho tvrdé zakončenie gólman Sidor napokon chytať nemusel. Bobčekova delovka skončila len na zadnom mantineli.
     
    31:59
    Holovič výrazne napádal popradskú rozohrávku za domácou bránou. Puk nevedel cez Holoviča rozohrať Kurali, a tak sa napokon hra prerušuje pri bočnom mantineli.
     
    31:25
    Tomas nám predviedol dobrý súboj o puk naľavo od skalickej brány, no napokon sa snažil prihrávkou nájsť Kloudu. To mu nevyšlo, keďže jeho prihrávka bola zblokovaná.
     
    30:57
    Opäť sa hrá zo strany na stranu a momentálne sa hra nesie vznení mnohých nepresností, po ktorých sa k puku dostáva ten druhý tím.
     
    30:15
    Šátek sa veľmi dobre presúval po ľavej strane a následne dobre našiel Stielera, no ten bol tvrdo tiesnený a už nedokázal prekonať dobre postaveného gólmana Sidora, ktorý vykorčuľoval z brány.
     
    29:45
    Z ľavého krunu tentokrát tvrdo pálil Andrej Kudrna, no jeho tvrdá delovka napokon opečiatkovala len pleksisklo za bránou domáceho Popradu.
     
    29:25
    Dávid Buc vybojoval puk za skalickou bránou a následne prihrával na Takáča. Ten si puk pripravil na strelu, no následne mu ho uchmatol jeden zo Skaličanov.
     
    28:59
    Paločko sa s pukom veľmi dobre presúval po ľavej strane, následne si obkorčuľoval skalickú bránu a snažil sa gólovo presadiť, no jeho tvrdú strelu gólman Lipovský zachytil medzi svojími betónmi.
     
    28:21
    Momentálne sa hrá striedavo zo strany na stranu a ani jednému tímu sa nedarí puk dobre rozohrávať a založiť tak nejaký sľubný útok. Pri puku sú momentálne domáci.
     
    27:56
    Šterbák zaviezol puk do útočného pásma, no napokon nemal s ním čo robiť a poslal ho na zadný mantinel. Následne oba hokejové celky striedajú sily.
     
    27:16
    A hra sa nám opäť prerušila. Tentokrát to spôsobil tvrdý súboj o puk napravo od popradskej brány, po ktorom rozhodcovia nenechali nič na náhodu a hru sťahujú do stredného pásma.
     
    26:59
    Popradskí hráči sú pri ofenzívnej chuti a momentálne sa dostali do útočného pásma, kde im to však veľmi nevychádza. Skaličania veľmi dobre vykrývajú priestor pred svojim gólmanom.
     
    26:18
    Poprad dal gól!
    A je to tu! Popradským hokejistom sa z rýchleho protiútoku podarilo vyrovnať! Skalica mala tentokrát poriadny kus nešťastia, no aj takéto strely sa stávajú gólovými. LUKÁŠ HVILA nevedel, čo s pukom, a tak sa rozhodol vypáliť z ľavej strany. Vandas pred Lipovským veľmi dobre clonil a puk sa napokon doposúval k ľavej žŕdke skalickej brány. Bez asistencií.
     
    25:56
    Pálffy si prekorčuľoval celé útočné pásmo po obvode a následne poslal puk na zadný mantinel. Popradčania si však svojich súperov ustrážili a okamžite útočia.
     
    25:18
    O poriadny závar pred skalickou bránou sa tentokrát postaral druhý popradský útok! Najskôr tvrdú strelu Jabrockého vyrazil gólman Lipovský a následne sa síce nestihol dobre premiestniť, no Tomas minul bránu hostí.
     
    24:56
    Z pravého kruhu to tentokrát na Sidora skúšal Jurík, no jeho tvrdé zakončenie napokon gólman domáceho celku vyrazil do bezpečia svojími betónmi.
     
    24:42
    Hra na popradskom zimnom štadióne sa nám mierne kúskuje. Tentokrát sa do pásma natlačili hostia, ktorí prinútili domácich vyhodiť puk len za cenu zakázaného uvoľnenia.
     
    24:18
    Popradskí hokejisti sa na malú chvíľu usadili v útočnom pásme, no to stačilo na to, aby prinútili Skaličanov vyhodiť puk. Tí ho vyhodili cez všetky čiary - píska sa zakázané uvoľnenie.
     
    23:41
    Dušan Sidor bol tentokrát opäť v permanencii. Tentokrát úspešne zlikvidoval Stielera, ktorý sa ho snažil prekonať backhandovou dorážkou z tesnej blízkosti jeho brány, no gólman Popradu si nenechal prekonať svoje betóny.
     
    23:19
    Na druhej strane nám dobrý zákrok predviedol Dušan Sidor, ktorý zlikvidoval delovku z medzikružia, ktorou sa ho snažil prekonať skalický Kudrna.
     
    22:55
    Z ľavej strany tentokrát tvrdo pálil Kurali, no gólman Lipovský zasahovať nemusel. Kuraliho tvrdá delovka letela bez teču na zadný mantinel.
     
    22:24
    Skaličania hrajú už v plnom počte, no popradskí hokejisti sú stále usadení v útočnom pásme, kde si puk takticky prihrávajú, no zatiaľ si ich Skaličania bránia veľmi dobre.
     
    21:58
    V oslabení sa do zakončenia z ľavej strany dostal Holovič, no jeho tvrdý príklep gólman Sidor zblokoval do bezpečia svojím pravým betónom.
     
    21:11
    Skaličania sa v tejto početnej nevýhode zatiaľ bránia veľmi dobre a poľahky sa oslobodzujú. Popradčania sú s pukom za vlastnou bránou a Skaličania výrazne forčekujú.
     
    20:45
    Balán sa dostal do skvelej gólovej šance v centrálnej časti, no napokon v samostatnom úniku nedokázal prekonať gólmana Lipovskému, ktorému puk trafil len do betónov.
     
    20:23
    Popradskí hráči si zahrajú v početnej výhode. Na dve minúty za nedovolenú hru so zdvihnutou hokejkou si odchádza sadnúť Jankovič. Tento Skaličan trafil do tváre Balána, ktorý sa však pozviechal a pokračuje v hre.
     
    20:04
    Na úvodné vhadzovanie v druhej tretine sa proti sebe opäť postavili hráči Balán a Kudrna, no tentokrát bol Kudrna úspešnejší a puk vybojoval pre svoj tím.
     
    20:01
    Začala druhá tretina.
     
    V prvej tretine sme mohli vidieť dobrý ofenzívny hokej na oboch stranách, v ktorom sa však vyznamenali obaja gólmani, no najmä Miroslav Lipovský, ktorý za svoj chrbát síce pustil jeden puk, no tento gól bol už po odpískaní, a tak gól neplatil. Popradskí hráči mali veľké množstvo šancí a získali aj dvojnásobnú početnú výhodu, no napokon na skalického gólmana recept nájsť nedokázali. Skaličania sa dostali do vedenia už v 4. minúte, keď sa po skvelej prihrávke od Pálffyho gólovo presadil Marcel Holovič, ktorý svojím doťuknutím puku do odkrytej popradskej brány nedal Sidorovi šancu.

    Podarí sa popradským hráčom v druhej tretine aspoň vyrovnať alebo si gólman Lipovský udrží čisté konto?
    Druhá tretina začne približne o 17:45.
     
    20:00
    Prvá tretina skončila.
     
    19:49
    Skaličania držia puk za vlastnou bránou a oba tímy striedajú. Skalickí hokejisti si puk ešte párkrát vymenili, no následne čakajú na záverečnú sirénu.
     
    19:15
    Skaličania sa opäť usadili pred popradskou bránou a snažia sa niečo vymyslieť, no gólman Sidor je už v strehu a nenecháva svojím súperom veľa voľného miesta vedľa svojich chráničov.
     
    18:53
    Roman Tomas sa dobre presúval po ľavej strane, no napokon ho Skaličania od puku pri mantineli odstavili. Popradský tím prestriedal a momentálne prichádza o puk.
     
    18:19
    Šátek sa snažil presadiť sa po úniku cez ľavé krídlo, no napokon ho od puku odstavil pozorný Kovačevič, ktorý v šprintérskom súboji spomínaného Skaličana tromfol.
     
    17:53
    Skalickí hokejisti sa natlačili do útočného pásma, no napokon sa tam dlho neudržali. Jáchym zachytil nepresnú prihrávku hostí a poslal svojich spoluhráčov do rýchleho protiútoku.
     
    17:19
    Z ľavej strany tentokrát Lipovského preskúšal Lukáš Hvila, no jeho tvrdá strela napokon zakotvila medzi betónmi gólmana Lipianskeho, ktorý sa už nenechal ohroziť.
     
    16:59
    Do skvelej gólovej šance sa po prihrávke od Buca dostal Smotrila, no gólman Lipovský napokon zasahovať nemusel. Smotrila puk umiestnil len tesne vedľa brány hostí.
     
    16:25
    Skaličania nám predviedli ďalší poriadny závar pred Sidorom! Postaral sa o to druhý útok na čele s Klejnom, ktorý však trafil len dobre presunuté Sidorove betóny!
     
    15:53
    Klouda chcel backhandom z ľavej strany prekvapiť Lipovského, no to sa popradskému kapitánovi napokon nepodarilo. Skalický gólman puk zblokoval svojou ľavou rukou.
     
    15:15
    Ďalšie ohrozenie pred popradskou bránou nám predviedla dvojica Vandas - Balán, no tí sa až príliš natlačili na skalickú bránu a napokon ju posunuli. Vhadzovanie sa sťahuje do stredného pásma.
     
    14:51
    Po menšom popradskom tlaku sa k puku napokon dostali Skaličania, kotrí sa snažili zaútočiť. Čiarový rozhodca ich však zastavil po avízovanom ofsajde, keď hvízdol do píšťaľky.
     
    14:15
    Paločko veľmi dobre zaviezol puk po pravom krídle do útočného pásma a následne sa snažil nájsť Takáča, no toho pri mantineli odstavil pozorný Pálffy, ktorý Popradčana pritlačil na mantinel.
     
    13:59
    Skaličania sa dokázali ubrániť a hrajú v plnom počte. Lipovský nám však predviedol poriadne zaváhanie vedľa svojej brány, po ktorom sa k puku dostal Tomas. Ten sa snažil spoza brány vsietiť Skalici gól, no gólman Lipovský sa dobre hodil k pravej žŕdke a Popradčania odstavil.
     
    13:28
    Tentokrát to spoza kruhov skúšal delovkou Marcel Šterbák a následne sa pred Lipovským snažili dorážať hráči Buc a Vaic, no gólman hostí puk ukryl vo svojej lapačke.
     
    13:14
    Spoza pravého kruhu tentokrát tvrdo pálil Jáchym, no jeho tvrdú delovku zblokoval pozorný Jankovič, ktorý poslal Popradčanov do stredného pásma.
     
    12:54
    Skaličania sa nadvakrát úspešne oslobodili, no popradskí hráči sú stále pri puku. Tentokrát ich v pásme udržal Marcel Šterbák, ktorý zachytil puk pri bočnom mantineli.
     
    12:13
    Z hranice pravého kruhu tentokrát preveril Lipovského Peter Klouda, no gólman hostí puk videl a následne ho vyrazil svojím pravým betónom na zadný mantinel.
     
    11:53
    A je tu dvojnásobná presilová hra pre domácich. Na dve minúty za nedovolenú hru so zdvihnutou hokejkou si odchádza sadnúť Barák.
     
    11:35
    Tak dvojica hlavných rozhodcov nám predvádza svoje klasické umenie. Roman Tomas v poskytnutej výhode síce vsietil gól, no ešte predtým sa puku dotkol jeden zo Skaličanov. Na dve minúty si odchádza sadnúť Stieler za držanie hokejky.
     
    11:27
    Miroslav Lipovský ostal po ďalšej popradskej akcii mierne otrasený ležať vo svojom bránkovisku, no napokon sa pozviechal a vyzerá byť v poriadku.
     
    11:10
    Kudrna tentokrát tvrdo pálil spomedzi kruhov, no gólman Sidor jeho úmysel vystihol a všas dal svoje betóny na ľad, čím úspešne podržal svoj tím. Puk po odraze prevzali jeho spoluhráči.
     
    10:45
    Po skvelej prihrávke od Takáča sa k puku na pravej strane dostal Tomas, no ten napokon nedokázal zasunúť puk pomedzi betóny gólmana Lipovského.
     
    10:12
    Popradskí hráči sa stále snažia vyrovnať, no Skaličania sú zatiaľ veľmi aktívni v defenzíve a inkasovať nechcú. Veľmi dobre ich drží aj gólman Lipovský.
     
    09:49
    Ľubomír Vaic si popri mantineli obkorčuľoval skalickú bránu a následne medzi kruhmi našiel Šterbáka, ktorý však svojou delovkou netrafil priestor skalickej brány a hnevá sa na seba!
     
    09:11
    Na popradskom ľade sú dnes rozhodcovia až štyria, no popradským fanúšikom sa ich pohľad na hru veľmi nepáči. Momentálne sa hrá veľmi tvrdo pri skalickej bráne.
     
    08:50
    Spoza ľavého kruhu nekompromisne pálil Miloslav Jáchym a jeho delovku ešte stečoval Jaroslav Jabrocký, no gólman Lipovský so šťastím trafil puk svojím pravým ramenom a nedoprial domácim.
     
    08:15
    Popradskí hráči sa usadili v útočnom pásme, no zatiaľ sa im tam veľmi nedarí. Skalickí obrancovia si strážia svoj priestor a očividje inkasovať nechcú.
     
    07:55
    Z medzikružia chcel gólmana Sidora preveriť Šátek, no to sa mu napokon nepodarilo. Puk mu ušiel z hokejky a Skaličan napokon netrafil bránu domácich.
     
    07:14
    Lukáš Hvila takticky držal puk naľavo od skalickej brány, no napokon túto činnosť prenechal Balánovi. Ten chcel následne nájsť Vandasa, no skalickí obrancovia prihrávku zachytili a okamžite útočia.
     
    06:40
    Z ľavého krídla Lipovského preveroval dobrým švihom Samuel Takáč, no gólman Skalice bol napokon úspešnejší a Takáčovu strelu ukryl vo svojej lapačke.
     
    06:02
    Ďalší úspešný zákrok si pripisuje gólman Sidor. Rastislav Konečný sa dostal k puku medzi kruhmi a snažil sa prekľučkovať cez popradskú obranu, čo sa mu darilo, no následne mu ušiel puk, čo popradský gólman využil na prikrytie puku.
     
    05:41
    Lipovský nám predviedol skvelý presun a následný efektívny zákrok! Po skvelej prihrávke z ľavej strany od Buca sa k puku na pravej strane dostal Smotrila, no ten napokon svojou delovkou trafil len ľavý betón gólmana Lipovského!
     
    05:05
    A je to tu opäť. Skaličania sa držia v útočnom pásme a snažia sa nájsť nejakú štrbinu v popradskej defenzíve, ktorá však hosťom zatiaľ odoláva veľmi dobre.
     
    04:34
    Do zaujímavého samostatného úniku sa mohol dostať Pálffy, no čiarový rozhodca to len tak nenechal a okamžite píska postavenie mimo hry.
     
    04:12
    Popradčania sa snažia ofenzívne prekvapiť svojich súperov, no zatiaľ sa im veľmi nedarí. Skaličania sú pri puku vo vlastnej obrannej tretine, kde si ho takticky prihrávajú.
     
    03:32
    Skalica dala gól!
    Skaličania využívajú túto početnú výhodu a popradskú obranu si poriadne vychutnali! Pálffy sa dobre presúval po ľavej strane a skvelou prihrávkou našiel nebráneného MARCELA HOLOVIČA, ktorý si puk potiahol na pravú stranu a napokon nedal gólmanovi Sidorovi šancu svojím presným zakončením. Asistencie si pripisujú hráči Žigmund Pálffy a David Stieler.
     
    03:32
    Spoza pravého kruhu tvrdo pálil Lukáš KOzák, no jeho tvrdé zakončenie gólman Sidor zblokoval svojou vyrážačkou do bezpečia!
     
    02:56
    Po poriadnom závare pred popradskou bránou sa napokon domáci oslobodzujú. Postaral sa o to prvý útok na čele s Pálffym, ktorý však ani nadvakrát nedokázal prekonať popradského gólmana.
     
    02:21
    Skaličania majú puk za vlatnou bránou odkiaľ sa snažia založiť nejaký efektívny útok. Popradskí hráči čakajú na rozohrávku súpera už v strednom pásme.
     
    02:03
    Skaličania si zahrajú v početnej výhode. Na dve minúty za hákovanie si odchádza sadnúť Ľubomír Vaic.
     
    01:33
    Smotrila sa pohral s pukom za skalickou bránou a následne presne našiel Vaica! Jeho tvrdá delovka však bola zblokovaná a Skaličania sa opäť dostávajú k puku.
     
    01:06
    Hosťujúci hokejisti Skalice sú od začiatku stretnutia mierne aktívnejší. Tvrdá strela z pravej strany v podaní Klejnu bola zblokovaná na ochrannú sieť, a tak sa bude vhadzovať pred Sidorom.
     
    00:41
    Skaličania chceli svojich súperov vyškoliť hneď v úvode zápasu, no po dobrej prihrávke z pravej strany od Slobodu sa k puku dostal Pálffy, ktorý však trafil len Sidorov pravý betón.
     
    00:03
    Na úvodno vhadzovaní sa stretli hráči Balán a Kudrna, ktorí si puk niekoľkokrát vymenili, no následne sa k nemu dostali domáci, ktorí sa okamžite snažia útočiť.
     
    00:01
    Stretnutie práve začalo.
     
    V dnešnom zápase sa nám popradskí "kamzíci" predvedú vo svojich klasických modrých dresoch pod taktovkou trénera Milana Jančušku.

    Hosťujúci Skaličania budú hrať v dresoch bielozelených a koučovať ich bude tréner Martin Pešout.
     
    Úvodné zostavy:

    HK Poprad: Sidor (Slipčenko) - Šterbák, Jáchym, Kovačevič ("A"), Kurali, Fabian, Dinda - Vandas, Balán, Hvila - Jabrocký, Klouda ("C"), Tomas - Buc, Vaic, Smotrila - Paločko, Takáč.

    HK 36 Skalica: Lipovský (Trenčan) - Vyrúbalík ("A"), Jankovič, Kozák, Trška, Barák, Bobček, Srnec, Beňa - Pálffy ("C"), Sloboda, Kudrna - Lažo, Klejna, Šátek - Kutálek, Holovič, Konečný - Jurík, Kazinota, Stieler.

    Rozhodca: Juraj Konc, Rudolf Lauff - Martin Korba, Peter Korba.
     
    Srdečne Vás vítam pri v poradí už 46. kole najvyššej hokejovej súťaže na Slovensku - Tipsport extraliga!
    V tomto online prenose Vám budem pravidelnými príspevkami približovať aktuálne dianie na popradskom zimnom štadióne, kde si od 17:00 zmeria sily domáci celok HK Poprad, ktorý na svojej pôde privíta tím HK 36 Skalica.

    Domáci Popradčania momentálne sídlia na priebežnej ôsmej priečke so 65 bodmi a gólovým skóre 155:150 a ešte majú šancu zabojovať o cenné body, ktoré ich pred play-off môžu posunúť vyššie. Pred nimi sú s jednobodovým náskokom banskobystrickí "barani". Za Popradom sú už s minimálnymi šancami na play-off Žilinčania, ktorí na Poprad strácajú už 15 bodov. Aktuálna zápasová bilancia Popradu, prehra - prehra - výhra - výhra - výhra, nám jasne hovorí o tom, že po menších herných problémoch sa Popradčania pozviechali a momentálne nám predvádzajú dobré herné výkony. V poslednej pätici zápasov sa popradskí hráči najskôr predviedli na domácom ľade, kde ich však po tuhom boji Piešťanci zdolali v pomere 4:3. O kolo neskôr si pre Popradčanov pripravila šok Dukla Trenčín, ktorá "kamzíkov" deklasovala v pomere 5:1. Od tohto momentu začali Popradčania už vyhrávať. Najskôr sa predviedli na domácej pôde, kde zdolali výber Banskej Bystrice v pomere 6:5 po predĺžení. Následne sa predviedli na pôde Nitry, kde najskôr prehrávali 0:4, no následne otočili zápas na konečných 5:4 po samostatných nájazdoch, pod čo sa podpísal najmä gólman Dušan Sidor. V poslednom kole privítali Popradčania na svojom ľade "potápajúci sa" Martin, ktorý zdolali v pomere 5:2. V blízkej dobe by sa v popradskom drese mali predstaviť tri nové posily - dvaja zahraniční útočníkovia a jeden slovenský obranca. Spomínanými útočníkmi sú 30-ročný Lotyš Juris Stals a 22-ročný Američan Parker Stanfield. Obrancom je Dušan Devečka, ktorý prichádza pod Tatry zo Žiliny. Popradskí hráči si budú chcieť vylepšiť pozíciu v tabuľke pred play-off, no uvidíme, či sa im to podarí.

    Hosťujúci Skaličania sú na tom o niečo lepšie ako ich dnešný súper spod Tatier. "Záhoráci" momentálne sídlia na šiestej priečke so 73 bodmi a gólovým skóre 168:159. O dva body pred Skaličanmi sú Trenčania, ktorí obsadzujú piatu priečku. Za Skaličanmi sú so stratou siedmich bodov siedmi Banskobystričania. Aktuálna zápasová bilancia Skalice, výhra - výhra - prehra - výhra - výhra, nám jasne hovorí o tom, že Skaličania sú naladení na víťaznú vlnu a po nie veľmi dobrom začiatku sezóny hrajú veľký hokej. V poslednej pätici zápasov sa hráči Skalice najskôr predviedli na domácom ľade, kde privítali výber Nitry, ktorý zdolali v pomere 4:3 po samostatných nájazdoch. V ďalšom kole sa Skaličania potrápili na martinskom ľade, kde napokon vyhrali v pomere 3:2 po samostatných nájazdoch. V ďalšom kole ich však poriadne prekvapila Žilina, ktorá napokon na Záhorí vyhrala v pomere 4:2. Už o dva dni si však Skaličania udobrili svojich fanúšikov a výber Košíc deklasovali v pomere 5:1. V poslednom zápase sa predviedli na zvolenskom ľade, odkiaľ si odniesli plný bodový zisk za výhru 3:1. Skaličania sú pri poriadnej ofenzívnej chuti. V posledných dvoch zápasoch zdolali dva najsilnejšie kádre extraligy - Košice a Zvolen, a tak si právom môžu brúsiť zuby aj na Popradčanov, ktorí ich však môžu prekvapiť.

    Tieto dva hokejové celky si v tomto ročníku Tipsport extraligy zmerali sily už päťkrát. Z týchto vzájomných zápasov sa trikrát tešili Popradčania a dvakrát Skaličania. Popradčania dominovali v prvých troch dueloch najskôr 7:0 na ľade Skalice, následne 3:2 po predĺžení na popradskom ľade a napokon opäť na skalickom ľade v pomere 5:0. Následne sa už tešili Skaličania, ktorí deklasovali Popradčanov najskôr v pomere 8:4 v Poprade a následne 7:2 v Skalici.

    Tento zápas jasného favorita nemá. Rovnakého názoru sú aj bookmakeri stávkových kancelárií, ktorí na výhru oboch celkov vypísali rovnaký kurz v hodnote 2,30. Na nerozhodnú remízu je vypísaný kurz 4,10.

    Podarí sa Skaličanom dominovať potretíkrát v rade a vyrovnať tak sériu vzájomných duelov proti Popradu na 3:3?
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie začína o 17:00.

    Branky a nahrávky: 27. Hvila - 4. Holovič (Pálffy, Stieler), 37. Sloboda (Kudrna, Pálffy), 46. Lažo (Barák, Jurík), 54. Barák (Bobček)


    HK Poprad: Sidor (Slipčenko) - Šterbák, Jáchym, Kovačevič ("A"), Kurali, Fabian, Dinda - Vandas, Balán, Hvila - Jabrocký, Klouda ("C"), Tomas - Buc, Vaic, Smotrila - Paločko, Takáč.
    HK Skalica: Lipovský (Trenčan) - Vyrúbalík ("A"), Jankovič, Kozák, Trška, Barák, Bobček, Srnec, Beňa - Pálffy ("C"), Sloboda, Kudrna - Lažo, Klejna, Šátek - Kutálek, Holovič, Konečný - Jurík, Kazinota, Stieler.

    Rozhodčí: Juraj Konc, Rudolf Lauff - Martin Korba, Peter Korba

    Diváci: 1487
    bahis siteleri