Hr. Králové – Písek 10:3 (kon.) | Havlíčkův Brod – Žďár n/S 12:6 (kon.)
konec
HC Rebel Havlíčkův Brod
12:6 (6:2, 2:1, 4:3)
SKLH Žďár nad Sázavou
Úterý 12.02.2013, 18:00 • Kotlina • Liga juniorů
Partner:
     
    Dnešní atraktivní zápas, který s sebou přinesl neuvěřitelných 18 branek, je u konce. Fanoušci, kteří se rozhodli navštívit Kotlinu, se rozhodně nenudili. Ba naopak, v chladném počasí je zahřála vydatná gólová přestřelka. To je pro dnešek z Kotliny vše, já vám moc děkuji za pozornost a rád bych vás pozval na zítřejší zápas staršího dorostu, který na havlíčkobrodském ledě hostí Olomouc. Zápas pro vás bude komentovat kolega a jmenovec Luboš Vácha. Na shledanou. (20:03:47)
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    59:30
    Útočné snažení svěřenců trenérského tandemu Václav Adam - Jaroslav Benc však razantně uťala žďárská obrana, jež získala puk a vyhodila.
     
    59:02
    Jiří Staněk (ZNS) míří ke dvěma minutám na lavici hanby za faul kolenem. Domácí si zahrají až do konce zápasu přesilovou hru.
     
    58:35
    Nejdříve prověřil Brožovu pozornost střelou zblízka do jeho betonů Jiří Staněk. Potom si maskovaný muž mezi brodskými tyčemi poradil i se střelou Daniela Bednáře, který zkoušel završit hattrick střelou do odkrytého koutu branky u bližší tyčky. Jan brož však utěsnil tento prostor svou lapačkou a zamezil pohromě!
     
    57:30
    David Pazourek měl v pravém kruhu dostatek času na to, aby si srovnal puk na hůl a rozmyslel si, kam bude střílet. I přesto však poslal kus černé gumy nad horní tyčku.
     
    57:03
    Hra se stěhuje do obranného pásma hostů, kteří se při přechodu do území Havlíčkova Brodu provinili úmyslným offsidem.
     
    56:42
    Pokud tým vstřelí v jednom utkání šest branek, většinou to znamená tříbodový zisk. To však neplatí dnes, protože domácí Rebelové se trefili ještě jednou tolik.
     
    55:21
    Žďár právě vstřelil branku!

    Máme tu další gólový příspěvek, který upravuje průběžný stav zápasu na 12:6! Kapitán hostů Miroslav Jan poslal puk na DANIELA BEDNÁŘE, jenž sice nejdříve neuspěl se svou střelou k bližší tyčce, jenže za brankou chytil puk a dříve než mohl brankář Brož zaujmout postoj u opačné tyčky, tak zasunul bekhendem puk do sítě! Asistence: Miroslav Jan.
     
    55:12
    Tentýž hráč se prezentoval tvrdou a přesnou ranou i tentokrát, když se do puku opřel vší silou v úhlu v prostoru pravého kruhu, odkud našel na přední tyčce Brožovu náruč.
     
    54:55
    Petr Peňáz vybojoval pro svůj tým alespoň vhazování v útočném pásmu,když nahodil od modré čáry kotouč před brodské brankoviště, kde zalehl kotouč brankář Brož.
     
    54:10
    Postup hostů do útočného pásma je zabrzděn hvizdem hlavního sudího, který odpískal signalizované postavení mimo hru. Buly ve středním pásmu.
     
    53:57
    Jeden z hostů se hnal sám na brankáře Brože, na což musel zareagovat nedovoleným zákrokem David Kozlík (HBR), který si v ideálním případě odsedí 2 minuty za držení protihráče.
     
    52:19
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!

    Opravdu málo vídaná kanonáda je dnes k vidění na zimním stadionu v Havlíčkově Brodě, tentokrát si užívají gólovou euforii domácí, dnes už podvanácté! Kotouč obešel destinace Vladimír Szilva - Martin Hynek - MARTIN JELÍNEK, přičemž posledně jmenovaný už měl snadnou úlohu uklidit kotouč do odkryté branky, když útok Rebelů dokonale vyšachoval soupeřovu obranu! Asistence: Martin Hynek, Vladimír Szilva.
     
    51:47
    Havlíčkův Brod drží puk ve své moci a zkouší vymyslet další lest na žďárskou obranu, Zatím bez úspěchu, hosté se brání zodpovědně. Brankář Zelený spíše jen sleduje dění před sebou, než že by se zapojoval do hry.
     
    51:10
    Další útočné akci Rebelů přihlíží v Kotlině zhruba 40 diváků.
     
    50:39
    Dvakrát v krátkém časovém sledu se přerušovala hra. Nejdříve kvůli zakázanému uvolnění hostů, poté kvůli přihrávce rukou. Buly ve středním pásmu.
     
    49:47
    Žďár právě vstřelil branku!

    Gólová kanonáda v Kotlině nebere konců, tentokrát zdvihají ruce nad hlavu hosté! Dnes spolehlivý nahrávač Martin Vítek vyslal do úniku ADAMA ŠKORPÍKA, který si sjel až před brankoviště, kličkou obelstil Milana Hlávku, kterého v brance nahrazuje Jan Brož, a uklidil touš do odkryté brány! Asistence: Martin Vítek.
     
    48:34
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!

    Brodský soubor se však nehodlá vzdát svého sedmibrankového náskoku, na který Plamenům znovu odskakuje! Václav Pecen sice se svým projektilem na Martina Zelného nevyzrál, ale z dorážky už měl snadnou úlohu VLADIMÍR SZILVA, jenž z několika kroků rozechvěl žďárskou síťku! Asistence: Václav Pecen, Lukáš Brebera.
     
    47:43
    Žďár právě vstřelil branku!

    Hosté ale sympaticky neskládají za rozhodnutého stavu zbraně a bojují, za což sklidili ovoce v podobě čtvrté branky v Hlávkově síti! Martin Vítek vystřelil z prostoru mezi kruhy a zblízka tečoval puk mimo dosah brodského gólmana úplně volný JIŘÍ STANĚK! Asistence:Martin Vítek.
     
    46:37
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!

    Domácí nakonec dosáhli na desetigólovou metu a bez problémů si i nadále kráčí pro plný bodový zisk! Vladimír Szilva našel svou nahrávkou Davida Kozlíka, který ještě přesnou nahrávkou do předbrankového prostoru vybídl ke skórování MARTINA HYNKA, jenž se střelou bez přípravy pod horní tyčku nemýlil! Asistence: David Kozlík, Vladimír Szilva.
     
    45:55
    Vladimír Szilva se objevil ve skvělé palebné pozici, ale v předbrankovém prostoru byl tísněný a stihl zblízka vypálit jen do výstroje dobře postaveného Martina Zeleného!
     
    45:06
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!

    Kulatá "desítka" je na dosah, Rebelové se znovu střelecky prosadili! Po přiťuknutí Lukáše žemličky se opřel do puku v prostoru kruhů MARTIN KŘÍŽ a propálil vše, co mu stálo v cestě! Asistence: Lukáš Žemlička.
     
    43:30
    Martin Vítek si srovnal puk na hůl a pálil od modré čáry. Jeho rána však na bránu Milana Hlávky nedoletěla, protože byla sražena jedním z domácích do ochranné sítě.
     
    42:30
    Nyní se hra odvíjí především v blízkosti středového kruhu, kde se skupinky z řad obou táborů dlouho a urputně přetahují o kotouč. Zatím nemá dlouhodobě navrch ani jedna z nich.
     
    41:50
    Střelecké příležitosti na obou stranách. Nejdříve vyprášil ranou od modré čáry Zeleného betony Jan Kubát, z protiútoku pálil z mezikruží David Pazourek jen do Hlávkovu hrudi.
     
    41:56
    Až teď se prvním nebezpečnějším projektilem prezentoval Michal Zdražil, který využil dostatek času a prostoru mezi kruhy k tomu, aby poslal kotouč do náruče gólmana Zeleného.
     
    41:15
    Nyní už jsou to domácí Rebelové, kdo tahá za delší konec pomyslného provazu. Zatím si vyměňují puk ve žďárském území, ale ke střele se dosud neprobili.
     
    40:54
    Domácí ustáli zbytek svého oslabení, když odrazili další útok svého regionálního soka a vyhodili kotouč do bezpečí, až k brance Martina Zeleného.
     
    40:18
    Po vhazování ve středovém kruhu se ujali kotouče hosté, kteří zatím kombinují v blízkosti své branky. Rebelové se pokoušejí aktivně napadat.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Prostřední část sice nenabídla takové hokejové hody, jaké jsme sledovali v první třetině, ale i přesto fanoušky, kteří si našli cestu do ochozů Kotliny, rozhodně nenudila. K vidění bylo hned několik pohledných akcí a také 3 góly. Za Rebely se zapsali do střelecké listiny David Kozlík a Martin Jelínek, za hosty kontroval Petr Peňáz. Před závěrečným dějstvím, ještě začne zhruba v 19:31, vede Havlíčkův Brod v derby Vysočiny nad Žďárem nad Sázavou přesvědčivě 8:3.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:35
    Parta z Kotliny se stále brání bez větších problémů. Hostům se nedaří dostat puk na delší dobu do Hlávkovy blízkosti a potom ohrozit maskovaného muže Rebelů.
     
    39:05
    Žďár nad Sázavou si vzápětí neporozuměl po návratu pro kus černé gumy a poslal jej přes všechny čáry jen na odpískané zakázané uvolnění.
     
    38:57
    Domácí družina byla o něco úspěšnější na vhazování po Hlávkově pravici a okamžitě vyhodila kotouč až do útočného pásma k brankáři Zelenému.
     
    38:38
    Vysokou holí se provinil proti hokejovým pravidlům Martin Kříž (HBR), za což usedá na 2 minuty do hokejového vězení.
     
    38:15
    Před hosty se otevřel na útočné modré čáře volný prostor pro přečíslení 2 na 1, jež vypadalo hodně slibně. Jan Štěrba však pokazil nahrávku, a Adam Škorpík se tak ke střele zblízka nedostal.
     
    37:53
    Všichni, tedy až na brankáře Zeleného, se teď stěhují do kruhu v brodském pásmu, kde po zakázaném uvolnění domácích hokejistů proběhne další vhazování.
     
    37:15
    Tlak mladých bojovníků z Kotliny teď trochu opadl, protože hosté trochu více přidali na důrazu i bruslení. Daří se jim teď častěji získávat puk, čímž kouskují útočnou snahu soupeře.
     
    36:50
    Žďár nad Sázavou má puk na svých holích, ale dělá mu velké problémy velmi aktivní napadání havlíčkobrodské družiny, jež komplikuje soupeři rozehrávku.
     
    36:00
    Rebelové pokračují v útočné aktivitě a stále se snaží vytěžit ze své herní pohody co nejvíce. Svižnou ránu z velkého úhlu vyrazil teď betony gólman Zelený.
     
    34:53
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!

    Rebelové se radují už poosmé, když nejdříve sice nedotáhl do konce svou parádu Lukáš Brebera, který zkoušel po kličce brankáři zakončit svůj samostatný únik střelou mezi nohami do opuštěné brány, ale potom pálil zblízka Martin Hynek, který sice trefil dobře postaveného brankáře Zeleného, ale z dorážky se nemýlil MARTIN JELÍNEK! Asistence: Martin Hynek, Jaj Kubát.
     
    33:40
    Rozhodčí bude vylučovat na obou stranách pomyslné barikády. Jedná se o Miroslava Jana (ZNS), který dostal 2 minuty za hrubost. To samé pltí i pro Lukáše Žemličku (HBR). Hraje se 4 na 4.
     
    33:05
    Útok Rebelů pokračuje i nadále. Tentokrát si palebnou pozici na vrcholu kruhů vytvořil kapitán Vladimír Szilva, jehož střela mířila pod horní tyčku, ale puku zabránila v cestě do sítě hbitá lapačka gólmana Zeleného!
     
    32:46
    Gólman Zelený se teď ocitl v hlavní roli, čímž výrazně pomohl svým obráncům, protože se proti nahozenému puku vydal daleko ze svého brankoviště a kus černé gumy schoval před Tomášem Chlubnou do lapačky.
     
    32:10
    Stále se nám na zimním stadionu v Kotlině nabízí podobný obrázek dění na ledě. Domácí se zodpovědně brání a Plameny marně dobývají útočné pásmo.
     
    31:40
    Plameny mají puk ve své moci, jenže se jim teď nedaří přejít do útočného pásma. Domácí skvěle zahušťují střed pole a svědomitě brání svou modrou čáru.
     
    31:00
    Kotouč se teď přesunul na žďárské hole. Hosté drží hru v útočném pásmu, jenže kus černé gumy rozhodně nemají pod svou kontrolou, když o něj často musí bojovat u hrazení.
     
    30:25
    Hodně nepříjemný moment pro Martina Hynka, který clonil před brankou a při prudké střele Martina Kříže jej kotouč zasáhl. Mladý útočník zůstal na ledě ležet a je očividně otřesený. Snad to ale nebude nic vážného a talent brodského hokeje bude moci pokračovat ve hře.
     
    29:40
    Kotouč se teď opět drží především na holích mladých Rebelů, kteří svým pohybem trápí hostující obranu. Gólman Zelený teď drží svůj tým.
     
    28:20
    Žďár právě vstřelil branku!

    Tak jako kdybych to zakřikl, hosté rozhodně neskládají zbraně a jejich další pobyt v útočném pásmu končí snížením! Ondřej Čejka přihrál Danielu Bednářovi, který ještě adresoval nahrávku PETRU PEŇÁZOVI, jehož rána z prostoru levého kruhu překvapila gólmana Hlávku, když doplachtila k bližší tyčce! Asistence: Daniel Bednář, Ondřej Čejka.
     
    27:30
    Havlíčkův Brod má jednoznačně navrch a diktuje tempo hry. Obrana hostů neví, kam dříve skočit, hlavně tehdy, když na ledě Szilvův útok. Právě Vladimír Szilva teď zakončoval z mírného úhlu na levé straně, ale jen do Zeleného betonů.
     
    26:40
    Po odraženém útoku soupeře Rebelové založili rychlý protiútok, který po pravém křídle táhl s pukem na holi Martin Hynek, který hledal před brankou své spoluhráče. Jenže bez úspěchu, puk jen proletěl brankovištěm do rohu pásma.
     
    25:15
    Rebelové pokračují v útočné aktivitě, sedm nastřílených branek jim rozhodně nestačí. Lukáš Žemlička střílel dvakrát v krátkém časovém sledu. Nejdříve ve velké rychlosti pálil nepřesně, při reparátu mu kotouč sjel z hole a z předbrankového prostoru skončil na betonech Martina Zeleného.
     
    24:23
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!

    Svěřenci trenérského tandemu Václav Adam - Jaroslav Benc si střelecké štěstí v kabině rozhodně nenechali, ba naopak, protože už vedou 7:2! A byla to vskutku oku lahodící akce, do níž se zapojil celý útok, když Vladimír Szilva vysunul na levé straně Tomáše Chlubnu, který si sjel až před branku, navázal na sebe pozornost a ještě vylepšil pozici přesnou nahrávkou n osamoceného DAVIDA KOZLÍKA, který už střílel do odkryté brány! Asistence: Tomáš Chlubna, Vladimír Szilva.
     
    23:00
    Havlíčkův Brod se dopustil icingu a hosté toho využili po vhazování k zakončení, jenže žďárský kapitán Miroslav Jan měl příliš blízko před sebou protihráče a od modré čáry trefil jeho nohy.
     
    22:30
    Lukáš Žemlička se ocitl v hodně zajímavé palebné pozici, když si srovnal v pravém kruhu puk na svou hůl a z úhlu mířil mezi Zeleného betony, kde však mezírku nenašel.
     
    22:00
    Stále sledujme stejný obrázek hry. Mladí bojovníci z Kotliny jsou schouleni v obranné ulitě a dohrávají zbytek oslabení, zatímco hosté se snaží marně ohrozit gólmana Hlávku nebezpečnější střelou.
     
    21:25
    Žďár nad Sázavou zatím marně hledá účinný recept na brodský obranný blok, který si dosud počíná velmi zodpovědně. Plameny ve 2. třetině zatím k ničemu vážnějšímu nepustil..
     
    20:40
    Rebelové ještě dohrávají zbytek pětiminutového trestu Víta Křesťana, který v první třetině předčasně zamířil do sprch. Zatím se brání proti soupeři účinně.
     
    00:10
    Máme tu prostřední část. Sám jsem hodně zvědavý, zda bude také tak gólové bohatá, jako byla ta předchozí. V brance hostů začíná Martin Zelený.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Při gólové smršti jsem se k tomu nedostal, ale po páté obdržené brance vystřídal Ondřeje Krásného v brankovišti hostů jeho kolega Martin Zelený.
     
    I když to tak ze začátku nevypadalo, v Kotlině se nám strhla v úvodní dvacetiminutovce neuvěřitelná kanonáda, v níž si brankáři nepočínali zrovna nejlépe. Rebelové se ujali po trefách Tomáše Chlubny, Lukáše Žemličky, Václava Pecna, Martina Kříže a Davida Kozlíka už pětibrankového náskoku, ale okamžitě odpověděl Jan Štěrba. Na druhé straně bleskově zareagoval Michal Zdražil a výsledek 6:2 po první třetině zařídil přesným zásahem Daniel Bednář. Prostřední část začne v Kotlině zhruba v 18:49.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:25
    Dalekonosnými projektily se prezentovali havlíčkobrodský Martin Kříž a žďárský Adam Němec. První jmenovaný pálil ze strany jen do ochranné sítě, druhý poslal kotouč vedle vzdálenější Hlávkovy tyčky.
     
    18:40
    Hra se nám teď trochu uklidnila, o kotouč se střídají oba týmy. Kupředu se teď hnaly Plameny, ale jejich akce skončila jen na betonech gólmana Hlávky, jenž si poradil se střelou z mezikruží.
     
    17:17
    Bude se hrát 4 na 4, když jsou vyloučeni Miroslav Jan (ZNS) za napadení a Vít Křesťan (HBR) na 5 minut a do konce utkání. Pětiminutový trest odpyká Lukáš Brebera (HBR).
     
    16:57
    Žďár právě vstřelil branku!

    To se opravdu jen tak nevidí, už tu máme osmý gól, a to ještě zdaleka není konec úvodní dvacetiminutovky! Martin Vítek nahrál puk na hůl DANIELA BEDNÁŘE, jenž z jízdy svižně vystřelil a dobře udělal, protože brankář Hlávka na letící kotouč nedosáhl! Asistence: Martin Vítek.
     
    16:40
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!

    Přiznám se, že tohle za svou redaktorskou kariéru snad ještě nepamatuji! Další rána končí v síti, tentokrát za zády Martina Zeleného, jenž ve žďárské brance nahradil Ondřeje Krásného, když se přesně trefil MICHAL ZDRAŽIL! Asistence: Lukáš Brebera.
     
    16:01
    Žďár právě vstřelil branku!

    Rozjetý brankostroj nebere koců, další gól, tentokrát ale v brodské síti! Po Martinu Vítkovi se dostal k puku JAN ŠTĚRBA a z bezprostřední blízkosti vyzrál povedenou ranou na Milana Hlávku! Asistence: Martin Vítek.
     
    15:50
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!

    Neuvěřitelné, Rebelové znovu udeřili! Vít Křesťan posunul kotouč na Martina Hynka, který ještě prodloužil na DAVIDA KOZLÍKA, jehož povedená střela se ještě otřela o tyčku a zapadla do sítě! Asistence: Martin Hynek, Vít Křesťan.
     
    15:29
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!

    Tak to je hodně studená sprcha pro Plameny, které v Kotlině prohrávají už 0:4! Lukáš Brebera posunul kotouč na MARTINA KŘÍŽE, který se v prostoru mezi kruhy otočil a svižnou střelou propálil gólmana Krásného! Asistence: Lukáš Brebera.
     
    14:55
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!

    A brodský soubor hru v početní převaze bleskově využívá, čímž svému krajskému konkurentovi odskakuje už na tříbrankový rozdíl! Kotouč putoval po ose Vladimír Szilva - Jan Kubát - VÁCLAV PECEN, přičemž posledně jmenovaný střelou od modré čáry překvapil brankáře Krásného! Asistence: Jan Kubát, Vladimír Szilva.
     
    14:20
    Vladimír Szilva naservíroval ze strany puk před branku, kde pálil bez přípravy do krásného výstroje Jan Kubát, jenž byl faulován. Na trestnou lavici míří za nedovolené bránění Jiří Staněk (ZNS).
     
    14:00
    Havlíčkův Brod získal dvěma přesnými trefami na své hole dostatek pohody a pokračuje v útočné aktivitě. Naopak hosté se trápí, nyní vyhodili na další icing.
     
    13:18
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!

    Nepříjemnost pro hosty, Havlíčkův Brod vede už o dvě branky! Po utěšené akci se prosadil LUKÁŠ ŽEMLIČKA, který podle všeho před brankou lehce tečoval střelu Lukáše Brebery mimo dosah gólmana Krásného! Asistence: Lukáš Brebera.
     
    12:16
    Žďáru nad Sázavou se zatím vůbec nedaří přechod do útočné fáze. Po zisku kotouče rychle končí spousta puků jen na odpískaném zakázaném uvolnění.
     
    11:55
    Brodský soubor získal puk a nejkratší cestou uháněl ke žďárské brance. Na konci celé akce nahrával z úhlu před branku David Kozlík, ale v předbrankovém prostoru nenašel nikoho ze svých spoluhráčů.
     
    11:20
    Znovu se prezentoval dalším úspěšným zákrokem Milan Hlávka, maskovaný muž, jenž stráží brankoviště Rebelů. Tentokrát si poradil se střelou z pravé strany.
     
    10:40
    Plameny se usadily v útočném pásmu a ze své území převahy vytěžily střelecký projektil, který vyslal ze své hole David Pazourek. z mezikruží však trefil jen pravý Hlávkův beton.
     
    10:03
    Z úplně volného prostoru v blízkosti levého kruhu pálil z mohutného nápřahu osamocený Václav Pecen, ale vzduchem se mihla Krásného lapačka, do níž kotouč zaletěl.
     
    09:45
    Na opačném konci ledové plochy se tlačil do koncovky Jan Kubát, který však z poměrně ostrého úhlu puk mezi tři Krásného tyče nedokázal usměrnit.
     
    09:04
    Po zakázaném uvolnění hostů se vhazovalo před gólmanem Krásným, ale žďárští vybojovali kotouč a vrhli své síly do útoku, kde se hezkou střelou na přední tyč prezentoval z kruhu Petr Peňáz. Brankář Hlávka byl na místě.
     
    08:15
    Havlíčkův Brod se pokoušel využít ze své psychické výhody po zisku těsného vedení co nejvíce, ale obrana Plamenů tentokrát náporu odolala. Na druhé straně se dostával do zajímavé pozice Petr Peňáz, který si v těžké pozici zpracovával těžký puk, ale ten mu nakonec utekl až za Hlávkovu bránu.
     
    07:14
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!

    I když jsme v Kotlině zatím žádný festival gólových šancí neviděli, Rebelové se ujímají těsného vedení! Jan Kubát poslal hezkou nahrávku na TOMÁŠE CHLUBNU, který si sjel úplně sám až těsně před žďárské brankoviště a z několika kroků prostřelil bezmocného gólmana Krásného! Asistence: Jan Kubát.
     
    06:58
    Příval nepřesností, jež se hráčům obou mužstev lepí na hole, nebere konců. Tentokrát se píská po vyhození Žďáru nad Sázavou zakázané uvolnění.
     
    06:49
    Tuhý boj o střední pásmo nakonec vyhrála havlíčkobrodská družina, jíž se sice podařilo přejít do útočného pásma, ale neobešlo se to bez prohřešku proti pravidlům v podobě postavení mimo hru.
     
    06:10
    Hraje se teď dlouho bez přerušení. Nyní se pokoušejí najít skulinku v obranném valu svého krajského konkurenta brodští hráči, ale ani oni si zatím neví rady.
     
    05:30
    Plameny odrazily soupeřovu útočnou akci a hnaly se rychle kupředu. Do pásma Rebelů se sice dostaly, jenže nepřesnou přihrávkou se o možnost ohrozit Hlávkovu bránu samy připravily.
     
    05:00
    Zatím sledujeme hodně vyrovnanou partii, jež s sebou moc zajímavých okamžiků před oběma brankami zatím nepřináší. Hosté vyhodili na icing.
     
    04:25
    Havlíčkův Brod ustál první své oslabení bez úhony a při hře 5 na 5 už teď vymýšlí, jak prověřit pozornost gólmana Krásného. Nyní jeho hráči kombinují v útočném pásmu.
     
    03:45
    Na druhé straně ledové plochy zahrozil rozjetý Martin Jelínek, který si nabruslil podél pravého mantinelu do pásma a z mírného úhlu trefil jen výstroj Ondřeje Krásného.
     
    03:05
    Daniel Bednář po nahrávce zpoza brnky našel před brankou dobře postaveného Miroslava Jana, ale žďárský kapitán našel u přední tyčky jen Hlávkův připravený beton.
     
    02:35
    Hosté si neporozuměli při rozehrávce a přes napadající Rebely vyslali dopředu jen nepřesnou nahrávku, jež končí odpískaným zakázaným uvolněním.
     
    02:20
    Další žďárský projektil byl nepřesný a Rebelové se pohodlně ujali puku, aniž by o něj museli více bojovat. Okamžitě vyhodili až do hájemství brankáře Krásného.
     
    02:00
    Zahanbit se nenechal svým protějškem Milan Hlávka, který si poradil svou náručí se střelou od modré čáry, jež na něj přiletěla hned po vhazování.
     
    01:44
    Se svou troškou do mlýna přispěl také jeden z domácích útočníků, zřejmě to byl Michal Zdražil, který vypálil z pravého kruhu do krásného náruče. Na lavici hanby jako první usedá Vít Křesťan (HBR) za podražení.
     
    01:05
    Gólman Krásný se už třikrát zapojil do akce, když musel řešit projektily z holí havlíčkobrodských střelců. Ani jeden z nich však neměl potřebné parametry na to, aby projel až za jeho záda.
     
    00:55
    Oba týmy se marně pokoušely přejít přes střední pásmo. Naposledy se to nepodařilo Plamenům, které vyhodily kotouč jen na zakázané uvolnění.
     
    00:20
    Kotouče se po úvodním vhazování ujali hosté a rychlou nahrávkou zkoušeli založit akci, ale neúspěšně. Danielu Bednářovi kotouč utekl k brodským bekům.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    V Kotlině nás trochu zlobí internet, což zřejmě souvisí se sněhovou kalamitou. Za případné problémy se omlouvám.
     
    Všichni aktéři už jsou na ledové ploše, zápas za pár okamžiků začne.
     
    Rebelové už naskakují na led. Na Žďár nad Sázavou a trojici sudích zatím ještě čekáme.
     
    Úvodní sestavy:

    HC Rebel Havlíčkův Brod:
    Hlávka (Brož) - Pecen, O. Doležal, Křesťan, Kříž - Szilva (C), Zdražil, Chlubna, Kozlík, Kubát, Žemlička, Brebera, Hynek, Jelínek.

    SKLH Žďár nad Sázavou:
    Krásný (Zelený) - Koláček, Němec, Vítek, Jan (C), Vlček - Štěrba, Čejka, Novotný, Bednář, Peňáz, Staněk, Pazourek, Škorpík.

    Rozhodčí:
    Jiří Stolín - Jakub Plch, Petr Holeček.
     
    Vzájemné zápasy (sezona 2012/13):

    Havlíčkův Brod - Žďár nad Sázavou 2:3sn
    Žďár nad Sázavou - Havlíčkův Brod 2:5
     
    Žďár nad Sázavou sice nezažil tak povedený začátek, jaký měl jejich regionální konkurent, když během prvních pěti kol vyhrál jen dvakrát, ale na obranu Plamenů se ale sluší uvést, že hned dvě z nich byly se současnými lídry tabulky, Hradcem Králové a Třebíčí. Potom přišla šňůra pěti vítězství v řadě, přičemž jedno z nich ukořistili Žďárští i v Kotlině, kde uspěli po samostatných nájezdech. Nyní střídají povedené zápasy s těmi horšími, přičemž v tabulce jim patří 6. pozice.
     
    Rebelové vstoupili do probíhajícího soutěžního ročníku 2012/13 pevným krokem, když z pěti úvodních duelů slavili hned čtyřikrát. Potom však přišel herní úpadek a havlíčkobrodská družina prožila více trápení než radosti. Vše zlomilo 17. kolo, v němž parta z Kotliny vyhrála na ledě posledního Mělníka 8:4 a odstartovala sérii vítězství za plný bodový zisk, jež trvá už 12 utkání. V tabulce drží brodský soubor zatím 3. místo.
     
    Hezký den, je mou milou povinností vás ze zimního stadionu v Kotlině znovu přivítat u sledování mládežnického hokeje. Dnes máme na programu derby Vysočiny HC Rebel Havlíčkův Brod - SKLH Žďár nad Sázavou, které proběhne v rámci 27. kola 1. ligy juniorů skupiny Střed. Utkání začíná v 18:00.

    Ladislav Vácha

    Branky a nahrávky: 8. Chlubna (Kubát), 14. Žemlička (Brebera), 15. Pecen (Kubát, Szilva), 16. Kříž (Brebera), 16. Kozlík (Hynek, Křesťan), 17. Zdražil (Brebera), 25. Kozlík (Chlubna, Szilva), 35. Jelínek (Hynek, Kubát), 46. Kříž (Žemlička), 47. Hynek (Kozlík, Szilva), 49. Szilva (Pecen, Brebera), 53. Jelínek (Hynek, Szilva) - 17. Štěrba (Vítek), 17. Bednář (Vítek), 29. Peňáz (Bednář, Čejka), 48. Staněk (Vítek), 50. Škorpík (Vítek), 56. Bednář (Jan)


    HC Rebel Havlíčkův Brod: Hlávka (od 50. Brož) - Pecen, O. Doležal, Křesťan, Kříž - Szilva (C), Zdražil, Chlubna, Kozlík, Kubát, Žemlička, Brebera, Hynek, Jelínek.
    SKLH Žďár nad Sázavou: Krásný (od 16. Zelený) - Koláček, Němec, Vítek, Jan (C), Vlček - Štěrba, Čejka, Novotný, Bednář, Peňáz, Staněk, Pazourek, Škorpík.

    Rozhodčí: Jiří Stolín - Jakub Plch, Petr Holeček

    Diváci: 40
    bahis siteleri